Тошо Тошев неволно издаде съзаклятието на Борисов и Първанов

Спомняте ли си как президентът Първанов пророкува ден преди парламентарните избори през 2009 г., че очертаващият се победител ГЕРБ няма да може да заобиколи ДПС и ще състави с него коалиционно правителство? Това беше една от най-големите глупости, изричани и публично разобличени буквално след часове, маркирали 10 годишното пребиваване на този политик на върха на държавата.

Но върховната все пак си остава триумфалната му подмазваческа метафора за постигнатия през януари 2008 г. „троен шлем” в отношенията с Русия. Неделима ( до вчера, когато София се отказа от нея) част от тази руска тройка беше проектът за петролопровод през Бургас до гръцкото пристанище Александруполис. Самите руснаци дадоха да се разбере, че са охладнели към този проект ( най-вероятно като тактическа маневра за леко отстъпление в полза на настъплението по абсолютния приоритет на Москва за ядрената централа в Белене), докато Първанов докрай бълваше оптимизъм по темата: нали е „баща” на „тройния шлем”, не позволява той да осиротее с толкова любима рожба!

На 11 ноември тази година на пресконференция в Бургас, противопоставяйки се нетипично на хорските настроения в региона срещу екологичната заплаха от петролопровода, Първанов отново се ангажира с невярна прогноза като заяви, че петролопроводът не бил зачеркнат напълно. Е, сега го зачеркнаха ( не Първанов, това предстои). И президентът млъкна. Защо?

Отговорът за забавената му реакция идва на пръв поглед от парадоксален източник. Изразявайки уважението си към Първанов, бившият главен редактор на в. „Труд” Тошо Тошев блесна днес в телевизията на Борисов ТВ 7 с неволен компромат , като го издаде за близостта му с Бойко Борисов. Тошев предрече „общо политическо бъдеще” на двамата!

Че това бъдеще идва и от общото им, старателно премълчавано минало, в което водещият офицер на Генерала определено е Първанов, съм писал нееднократно. Питал съм и отговор нямам: защо двамата крият връзката си, която поддържат неофициално по различни начини, но особено топло подгряват на съзаклятнически чевермета в Правец, столицата на Живковизма в България и по конкретно в хотела на олигархичната фамилия Златеви? Вярно, дочува се, че заверата на Борисов със Златев-син нещо скърца напоследък, но ,че Златеви са били поне доскоро ятаци на двамата големи началници на държава, това е факт, колкото и да го крият.

Този път не аз, презреният блогър, а маститият Тошо Тошев определя Първанов и Борисов като скачени съдове. А той наистина трябва да знае на какво се крепи предположението му за общо бъдеще на двамата, защото си е близък от години с тях.

Възможно е Първанов да изригне с някоя от неговите режисирани пози на бащинско несъгласие да зачеркват подписа му. Подобна пушилка ( да използвам метафората на бившия американски посланик Пардю, която той употреби за театралното скарване между Борисов и Златев за лиценза на руската компания Лукойл) може да заблуди само слепите. Защото и еднооките знаят, че в момента на карта е поставено бъдещето на България именно с приближаваща и вече неизбежна развръзка по главната насока на руския натиск- построяването на нова тяхна ядрена централа в България като първи по рода си пробив в страна от ЕС след катастрофата в Чернобил от времето на СССР.

Руските политически шахматисти са царе да играят отвличащи вниманието ходове.  Ленин нарича това „Крачка напред, две назад”. Доколко правешките последователи на руските комбинации са посветени в това разиграване на стратегическите ходове и са превърнати в пешки, предстои да разберем до няколко месеца. Дано да греша, но работата много намирисва на разопаковане на целофана с новата порция „мирен” руски атом чрез финализиране на сделката за окопаването му върху костите на българските концлагеристи, жертви на охранвания от СССР местен комунизъм. Защото в момента София си разпасва на пръв поглед пояса, но всъщност си развързва ръцете да подпише желания от Кремъл договор като декларира, че го прави в името на принципи и на обективността, проявена с обратен знак при отказа от руския петролопровод. В шаха на това му казват размяна на „кон за кокошка”. А България, както знаем от прочутата руска презрителна по наш адрес песничка, е толкова „чужбина” за Москва, колкото кокошката е птица. Тук кремълските шахматисти са като у дома си защото винаги се намират портиери да им отварят вратите срещу съответния бакшиш.

 

P.S

 

Първанов и Борисов уважиха Тошев

Президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов бяха сред почетните гости на 69-ия рожден ден на Тошо Тошев и представянето на най-новия му ежедневник. На шумно парти по случай 69-ия си рожден ден бившият главен редактор на вестник “Труд” обяви, че на 3 януари идната година на пазара ще се появи новият му медиен проект – “Преса”. На пира в ресторант “Континентал плаза” присъстваха много родни знаменитости, политици и бизнес величия, сред които министрите Трайчо Трайков и Сергей Игнатов, шефката на Народното събрание Цецка Цачева, Красимир Райдовски, Любен Гоцев, Любомир Левчев, Камен Пенков, Слави Бинев, Румен Петков, Венелина Гочева, Цветелина Бориславова, Румен Овчаров, Огнян Герджиков, Валентин Златев, Васил Божков…

БЛИЦ 08.12.2011 г

 

 

 

40 мнения за “Тошо Тошев неволно издаде съзаклятието на Борисов и Първанов”

 1. Точно това е и моето мнение от доста време насам. За съжаление друго – освен да следя докъде я докарват с постановката – не ми остава. Не мога да им се противопоставя, поне сега, а вероятно когато наистина стане нужно да се противопоставим (след оповестяването на гръмката новина в някоя петъчна вечер в следващите месеци), те ще са взели нужните мерки медиите да бъдат заети с някоя мноого важна друга новина (я нечия министерска оставка, я пряко включване от събитието “Гневен Бюреков реже гуми на лоши и неблагодарни на Шефа му земеделци (учители, пенсионери, жепейци”…).

  Подготовката за руската окупация вече върви към края си. Не знам дали ще имаме сили и време да я осуетим…

 2. No matter how tra-la-la is and might be our,R u l i n g Elite Team Mr.Indzhev,in any case is and might be not so bind others,when US President,s Diplomatic means didn,t exhausted themselves until available products of the whole Nation as predecessors of each Chief of State with an adequate Foreign Minister,so to the UN long vision and that of the White House
  Personally you may care only for best female interpreters !!!!!

 3. Черният дроб на българската журналистика се е поизпуснал. Разбираемо е след толкова много рождени дни и алкохолно напоени промеждутъци. Както се казва, ЕГН-то и алкохолът не прощават никому.

  А пък може и да не е изпускане, а подгряване на публиката за поредното салтомортале, този път в изпълнение на обсъжданата двойка. Какви ли не сме ги гледали, ще проследим и това изпълнение с работното заглавие “За няколко милиарда повече”.

  Ако не друго, майтапът поне ще е гарантиран.

 4. Уважаеми г-н Инджев,

  Понеже обещах да не правя като оня обущар, който след успешното мнение за обувките, дръзнал да дава съвети за какво ли не, то няма да давам оценки за друго, а само за някои факти /без никакви съображения/ и само за протокола и
  накратко: истината е че произведението на Владимир Ильич е
  “Шаг вперед, два назад”, как стои точно въпроса при НиколайГаврилович,
  честно казано ме мързи да проверявам.
  Би трябвало верните ленинци да го играят и те така, освен ако не са развили творчески ленинизма и са го обърнали наопаки и вместо една напред две назад е станало както вие казвате – две напред- една назад. Защото при корифея, стои малко като упрек за регреса,а ако са две напред и една назад си е направо прогрес, ще се съгласите надявам се.Признавам, за мен става по-сложно и от танго.
  Иначе /и пази боже, без оценка/: Много интересен за мен коментар.Много.

 5. Руснаците казват:
  “В нашата страна всичко се решава от президента. А кой ще е президент, решава премиерът.”
  Това вече важи и за нас,българите.
  Докога ще повтаряме пияните руснаци?

 6. Често съм си задавал въпроса, комисионните кога си ги получават “отговорните”? Преди или след започване на проектите? Или и преди, и след?

 7. Г-н Инджев и Вие а и Е.Сугарев няма да стигнете далеч ако се въртите около Първнов и Борисов,
  докато за шефът на ФБР Робърт Милър Трети си хортува приятелски с премиера за министър Цветанов а Плевнелиев не се съобразява какво мисли Партията за принцесата на Нидерландия.
  Горното не е причина и да се поебавам с тра-ла-ла-ата и за все още неизгонени плъхове,шарещи зависливо и злобно в блоговете ви,докато България е сред най-добрите партнори на САЩ в операциите,които се провждат все още в борба с киберпрестъпността и било преднтояло да се обучават полицаи,следователи ,прокурори и съдии.
  Аз тогава,какви вицове да разправям за Бай Ганю или за Иванчо и Марийка относно самата престъпност и цялостната ни политика като стратегически партньор!
  Кък ли ще е останало незабелязано от шефа на възпитаник на великия Пристънския университет?
  Очевидно не едно ли две камъчета за изплюване,но е по-достойно г-н премиер!!!!!
  Ама кой да ви каже,Симеон Втори и Г.Георгиев ще предпочетат да мълчат даже дд гении на тралалаането!
  Ще си поговорим и с президент и вицето му!Ясно е че и те не ще са изненадани!

 8. Към корестор:

  Пак сте прав…започвам да се притеснявам, че ще искате ( основателно) да Ви плащам за коректорска ( в случая редакторска) работа, което бих направил на драго сърце при първа възможност, стига блогът да стане печеливш…
  Впрочем, винаги съм се чудил на откровеното плагиатстване на Ленин от Чернишевски без дори да се позовава за заглавието на въпросната статия…Но за човек, като Ленин, който може да се продаде на чужда държава, смъртен враг по време на война, срещу собствената си страна ( защото е исторически факт,, че Германия го финансира да “разлага” руската армия с болшевишка пропаганда) заради идеологическата си мания, това явно е дреболия.

 9. И като гледам пак по лъснатите обувки на високопоставените персонажи и само там , още две малки наблюдения – на кардинала не само българския ами и английския му почти съвсем хич ама хич не се разбира, също като на царя /всичките му езици/. Ей, да не е самия ни цар скрит зад Kardinal Richelleu?
  Кардинале, ама си се пише Cardinal Richelieu да знаеш и на французки, пък и на ингилизки, мааму матерна такова… ша прощаваш!
  А, и г-н Инджев, междувременно при Чернишевски не открих никакви шагове, ама хич. Може и да има де –
  просто аз не открих. Что делать – открих, вярно, Владимир Ильич – оттам си го е взел назаем, ама шаговете май трябва да признаем -самостоятелно В.И.Л. си ги е измислил все пак. За едната политкоректност да си го признаем, нъл тъй? Щото Noblesse (politcorectness) oblige!
  А коментара продължава да си е все така много интересен. За което искрено благодаря!

 10. А, не – твърдо не. Г-н Инджев, покорно благодаря! Нищички не искам, казах – стига ми и тази награда. Човек за едната чест и т.н., нъл тъй.
  Нищо не ми дължите и слава богу.
  Ще помагам когато и колкото мога.
  Ако сбъркам в корекциите, Вие пък ще прощавате, и така все напред.
  Ако някъде извън редакторската работа не съм съгласен – ще си кажа и толкова.
  Пълен симбиоз, дето викат класиците на родния социализъм.
  И още нещо от мене, пък било то пак на руски: Так держать!

 11. Нищички трябва да е нищичко, разбира се. Mille pardons за което.
  Да хвърли камък първи г-н Ришельо,
  простено ще му е!

 12. @Talleyrand”България е сред най-добрите партнори на САЩ в операциите,които се провждат все още в борба с киберпрестъпността”- може би за това през България минават атаките на добре рускоговорящите “независими” хакери към САЩ.

 13. Към политкоректор:

  Сериозно казано, наистина ми помагате със забележките си.
  А на майтап, за да си го “върна”: ” слава Богу” е прието да се пише с главна буква. А и е по-литературно да се пише “мен”, вместо “мене”.
  Не се обиждайте, коригирайте ме пак. Гарантирам, че ще дам поводи.

 14. Към коректор…

  Отново и отново ми опреснихте паметта-така е!
  Дано да не стигнем до варианта: “две глави, едната е излишна” и това да се окаже…Вашата. Защото моята е доказано ненужна, а като махнат и Вашата, ще осиротее напълно дуалистичната ни дискусия.

 15. Сега сме квит надявам се и слава Богу, че е така. На мен не ми пречи. Успех!

 16. Тя, че е излишна в случая моята, излишна е, но ето аз я снишавам, че преклонена, няма кой да има мерак да я “отнесе” а аз все още си я ценя там където си е и затуй минавам в пълна нелегалност за известно време. Да спи зло под камък!

 17. Moжем ли да вярваме безрезервно на Т.Тошев?Той е христоматиен пример за медиен манипулатор,да не говорим за това,което направи с вестник “Труд ‘-превърна го в инструмент за лична саморазправа с опонентите си,поръчкова публицистика,скрита реклама от която прибираше приходите и т.н. докато го доведе почти до фалит.Лично аз не бих се доверил на това,че агент “Бор’ неволно се бил изпуснал.

 18. Уважаеми господин Коректор по съвместителство, хубаво е да пишете думи като Бог и Боже с главни букви, ако е по силите Ви! Аз също не съм силен в правописа, но пък и не съм коректор като Вас.

 19. Президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов бяха сред почетните гости на 69-ия рожден ден на Тошо Тошев и представянето на най-новия му ежедневник. На шумно парти по случай 69-ия си рожден ден бившият главен редактор на вестник “Труд” обяви, че на 3 януари идната година на пазара ще се появи новият му медиен проект – “Преса”. На пира в ресторант “Континентал плаза” присъстваха много родни знаменитости, политици и бизнес величия, сред които министрите Трайчо Трайков и Сергей Игнатов, шефката на Народното събрание Цецка Цачева, Красимир Райдовски, Любен Гоцев, Любомир Левчев, Камен Пенков, Слави Бинев, Румен Петков, Венелина Гочева, Цветелина Бориславова, Румен Овчаров, Огнян Герджиков, Валентин Златев, Васил Божков… 08.12.2011 г.
  (репортаж на БЛИЦ)

 20. За приликата между ленинското и класическото танго сте прави, но пишман-демократското танго е с изместена координатна система. Две на ляво /на където си трябва, нали!/ и след това една на дясно /за замазване очите на електората, което се оказа лесно/.

 21. Сега си давам сметка, че изместената координатна система го приближава в известен смисъл до хорото, и вероятно за това се приема масово.

 22. “проект – „Преса“” – та това е новият проект и името подходящо,и списъка на участниците(е непълен).Обаче на “главния инвеститор” нещо като да се объркват “бизнес” делата.”Глобални климатични промени” 2012 истина ли ,не ли!

 23. Бях решил да изляза на дюшеци, но се налага да върна два къси паса и пак се скривам и обещавам за дълго, стига да не ме закачат. И така:
  – Досаден lapsus mani(calami)г-н Сотиров, опазил ме Бог от друго. СилЬI есть – ума не надо!Силен сте си в правописа, Бог да ви помага!Сега доволен ли сте? Надявам се смирено на опрощение.
  – за тангото и хорото на г-н Тодоров – поздравления и да не е вярно, добре е измислено! И на всичкото отгоре, май ще дойде вярно.

 24. Колко много милионери и агенти на едно място!

  Видно от снимките в Блиц, на Премиера сигурно му се гади.. 😉

 25. Според мен туморът във вестникарството Тошев не е издал “неволно” съзаклятието между МУТРАТА и президента на… мафията.

  Бях учуден на “смелостта” на “шибания” Б. Димитров, когато заяви, че МУТРАТА и т.н. са приятели отдавна.

  Да се повтори “неволно” отново същото, след толкова кратко време, според мен означава, че има проект в развитие.
  Както обичат да казват – “излъчват сигнали”.
  Със “сигнали” обозначават политическата воня, разбира се.

  В допълнение – след “спечелването” на “изборите” май и вродената НАГЛОСТ на гореспоменатите четирима граждани също “излъчва сигнали”.

  Не предстоят избори за спечелване, битите-бити, излъганите-излъгани, може да спрат с преструвките.

  А за МУТРАТА да се преструва на политик вероятно е болезнено – все пак трябва да изневерява на мутренската си същност.

 26. ПОЛИТкоректоре,за да не ти прелее чашата на търпението,изпий я…
  А моят сервиз е само от такива чащи!
  Жалко когато железн нерви се паднат на хора,които нямат нужда от тях,но тъй като си и начетен бъди и много търпелив,особено спрямо себе си!

 27. Уважаеми господин Коректор по съвместителство, явно сте в грешка. Аз не се занимавам с опрощение, защото не е моя работа. Това е работа на Бог. Бог има тази грижа да опрощава. А аз дори не ви коря, а само отбелязах, че е уместно да гледаме и гредите и сламките в нашите очи. По-лесно е. И преди всичко, това беше опит за съвет от моя страна, за което се извинявам.

 28. Каква случайност! Какво съвпадение! Каква изненада!
  Георги Първанов и Бойко Борисов, Цецка Цачева, Красимир Райдовски и Любен Гоцев, Любомир Левчев,Валентин Златев и Васил Божков… на една маса!
  Прилича на активно мероприятие на “инквизицията”, събрала членовете си, за представяне на нов уред за мъчение на демокрацията. ПРЕСА!! Не е трудно да си представим, кой ще попадне под пресата. Има ли още някой съмнение, за посоката на движение?

 29. От сега съм сигурен, че проекта “Преса” ще бъде създаден да пресира общественото мнение /доколкото изобщо го има/, чрез чалгия, простотия и политическа содомия, в духа на най-великите достижения на бай Тошо Тошев в гавренето с журналистиката и вестникарството.

  Когато такива хора говорят, те нямат за цел да кажат истината, или поне някаква информация, а само да се поставят в някаква ситуация близо до “важните хора”. Света според бай Тошев не е мястото, където се отстоява истината, където се борят добро и зло, а място в което се борят тлъсти особи с влияние и единствената житейска правда е да обслужваш геройски някого от тях.

  А пресата върху свободното слово, свободната мисъл, свободният дух и ИКОНОМИЧЕСКАТА СВОБОДА се засилва, и Тошовата “преса” ще е част от същата тази преса.

  Към ПОЛИТКОРЕКТОР ПО СЪВМЕСТИТЕЛСТВО:

  Гениална догадка правите по повод Кардинала! Никой друг, освен царя не може така майсторски да не каже нищо на няколко езика, като превърне смисъла в ребус. Обаче Ришельо достига още по-далеч, той превръща самият език в ребус!:)

 30. Г-н Инджев,
  Стана ми интересно като го прочетох: “по-литературно да се пише „мен“, вместо „мене“” и реших да проверя как седят нещата, но без претенции за граматкоректор!
  Личните местоимения притежават лексикално-граматичните категории лице, число, падеж и морфологичната категория род. Винителен падеж – пълна форма – мене/мен. Дателен падеж – пълна форма мене. Кратката форма и в двата случая – ме.
  Струва ми се, че политкоректорът е писал вярно.

 31. А иначе написаното от вас е твърде точно, за да се коментира или добави нещо. Мерси!

 32. Най-прозорливите се бяха светнали още по президентските избори преди пет години, че има някакъв “симбиоз” между Гоце и Боце. За да не излъчат тогава свой кандидат, който да развали работата с преизбирането на Гоце, ГЕРБ даже се туткаха до декември 2006г. с учредяването си като партия. Явно със спадащата народна любов към ГЕРБ и наближаващите парламентарни избори назрява моментът Гоце и Боце да приключат с криеницата и да обявят официално годежа си. На най-опитния медиен манипулатор в България ТТ явно се пада нелеката задача да подготви постепенно психически мат`ряла за предстоящата женитба.

  Нелека, защото феновете на Боце не са съвсем като феновете на други. Те в огромното си мнозинство са разочаровани седесари, т.е. върли антибесеписти, които наивно са повярвали, че “бившият негър” Бойко (сори за политически некоректния израз) е днешен пръв борец против статуквото. И сега изведнъж да се венчае за прототипа на мухлясалия комунист с агентурно минало Гоце… Ако аз симпатизирах на Боце, то точно в този момент бих го намразил жестоко, а предполагам, не само аз. Защото както и да въртим работата, това си е чиста проба предателство към повервалите.

  Затова мисля, че на ТТ му предстои трудна работа, значително по-трудна от това, да очерни правителството на ОДС, да убеди мат`ряла, че си иска царя, или че ББ е пич, та дрънка. 3адачата на агент “Бор” е с толкова повишена трудност, щото ако успее да я изпълни, младоженците ще трябва да му дадат като награда поне половината планина Витоша, а не смешните 20 милиона лева, с които мафията олекна, когато ТТ я отърва от убиеца на деца Иван Костов.

 33. Ей и тук се карате кой да е по-коректор от другия. Абе демократска ви работа.До вчера бяхте ченгета, а днес-демократи.
  Яжте ми путката.

 34. Към Невена
  Atanasova@abv.bg

  Публикувам ти свинщината( с извинение към аудиторията), понеже явно държиш да си я покажеш и да знаем с какви екземпляри имаме да се борим. Пък може и някой притежател на куче да се възползва от поканата и да насъска животното срещу това животно Атанасова- за целта предоставям мейла на дащната другарка!

 35. до Невена Недоклатена Атанасова

  Благодаря, но не съм гладен. Яж си я сама.

 36. Каква компания само, а?!
  Кой от кого по-интелигент, кой от кого по-величие, по-бизнесмен, по-знаменитост, по …
  И не къде да е, а в “Континентал плаза”!… Липсва ни само менюто.
  Да ви напомня картинката за един рожден ден, на който едного обявиха за “Главен Мултак”?
  Насмукали се въшките и излезли начело/то/! Най отпред, “юнак пред юнака” – българските Путин и Медведев. И…до края на света.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.