Еврото на път да стане “еборо” като жест към бореца Борисов

Списващите електронното издание на „Дневник” ( то май друго не остана) са доловили новина, която е толкова голяма тайна ( за света и за нас), че чак и приносителите на прекрасната вест от в. „Труд” я крият от себе си: няма я на сайта на „Труд”.

Насладете се какво е заявил нашият премиер Борисов без излишна скромност – същата, която беше заявил, че няма да прояви и ще си вземе наградата Футболист на годината, но после се отметна, когато схвана, че го пързалят подигравателно с нея. Приписал си е заслугата за спасяване на еврото по следния начин:

Рецептите, които аз дадох, една по една почват да се случват. Ние още от половин-една година говорим, че в конституциите на държавите трябва да се вкара 3-процентният дефицит.. Нашите позиции не само съвпадат с тези на Германия, а ако видите материалите, които сте писали през месеците и последната година, ще видите, че пактът за финансова стабилност, именно това “златно правило”, беше предложено от нас”.

Това е казал премиерът Бойко Борисов преди срещата на върха в Брюксел, цитиран от в. “Труд”.

България не се е отказала да влезе в еврозоната, но това ще стане, когато последната се преустрои по български, заявил още премиерът час преди срещата.

И допълни: “Колкото и да се приказва, всички лидери и премиери от една страна отстояват националните си интереси, но всички очакваме какво ще реши в края на краищата Германия”.

„Конграчулейшънс” на спасената Европа!

Предполагам, че предстои в центъра на Брюксел да вдигнат вариант на пикаещото момченце, но с размерите на Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) и с лика на Борисов, спасително вдигнал…не, не е онова, което си показва момченцето, а здрава десница, стискаща заветното евро. Под триумфалната скулптура на белгийски език със златни букви ще бъде изписано „ На българския освободител от световната криза- от признателния европейски народ”. Така, освен всичко друго, ще ни се отплатят за услугата, да им приютим като в сигурен банков сейф на челото на народното ни събрание белгийския парламентарен девиз „Обединението прави силата”, прекопиран от държавата, която повече от век по-късно доказа, че може спокойно да мине и без премиер.

Ние, разбира се, не сме белгийци, все пак. А и как да им подражаваме в обединението, като самите те са почти пред разпад! Затова от лозунга за нас е важна само „силата”. Не случайно силовото МВР е приоритет на властта тук, а мускулите на Борисов са национална ценност, до която само най-достойните репортерки имат право да се докосват ( някои и повече от веднъж). И не можем да поживяваме без премиерската мерудия на всяка манджа – от футболната, до финансовата. Той ни е като слънцето и въздуха, който, по данни на злонамерени европейци и някакви измервателни уроди, се отличавал в София с това, че бил с възможно най-лошо качество сред европейските столици.

Че то нашето столица ли е изобщо: трактори пъплят из нея и из съдилищата дори. И ако не е страховития столичанин Бареков с „мускулите като гуми на бегач”( шегичката е бащинска закачка на самия Борисов по адрес на Бареков, който има бая да помпа, докато настигне кумира си в мускулната маса и го задмине по скромност) няма кой да респектира тази развилняла се милионерска селска паплач- уточнявам: „милионерска” е по Борисов, а останалото е принос на Барековата телевизионна реторика.

Ама той Борисов какво отношение има и към въздуха– да не би да е (бил) кмет нещо или пък завод за преработване на боклуци да е обещавал? Неее, той чисти авгиевите финансови обори на Европа. После ще оправи и нас. Ние раболепно ще почакаме и ще проявим разбиране- зает е човекът, световна икономика е това, което него чака. А дали ще ни оправи царски за 800 дни и дали те ще се смятат от началото на следващия му мандат, към който той посяга по путински, никой не смее да го попита. Защото предвидливо вече е оправил медиите.

29 мнения за “Еврото на път да стане “еборо” като жест към бореца Борисов”

 1. много го обичам българския министър-председател! тъкмо се притесних, викам си абе човек не може само с гордост и удовлетворение да живее, трябва и малко срам! и то като че ли Господ ме чу и чрез премиера ми прати – даже доста, не само малко – срам…

 2. Не е смешно и дори вече не е и толкова тъжно колкото СТРАШНО!

 3. Най-болната тема за София, завода за преработване на боклуци можеше да бъде разрешена но когато няма сметка (за някой) няма да се строи (поне не бързо). Преди се оправдаваше с БК(с)П, после с Чакъров, после с подреждането на звездите итн. Минаха повече от две години както са на власт гербавите, имат си столичен кмет и пълна власт с послушковци в парламента и министерствата, а първа копка все още липсва. Още една лентичка във витрината на генерала, ама май повече му харесват мъртвите президенти на хартия, отколкото лентички. Лошото е че два милиона се задушават в боклуци, разхищават се стотици милиони за разхождане на боклуците из страната а журналистите мълчат като агнета. Е няма как , като премиера им е тигър , макар и плюшен. Защо никой няма смелостта да го пита за Доган, Етем, Чакъров, Ментата и ред други герои ? Тези важни за страната проблеми не може да реши, тръгнал акъл да дава на ЕС. Щеше да е много смешно ако не беше толкова трагично. Ако беше финансист или икономист иди дойди, но този тип пожари се гасят с акъл а не с маркуч и вода, г-син премиер. Тъй като първото ви липсва, мълчете поне да не разсеете съмненията за простотията която витае около вас.

 4. А после, вместо направо да стане европейски цар, скромно и по апостолски ще кръстосва по други европи, да спасява други евра. Възхваляван без умора от един очарован и журналист, и фитнес манекен, и столичанин в (много) повече…

 5. „Олеле, майко, германците”! Този сърцераздирателен вик е стряскал европейците от не едно поколение, почти до вчера. Слава богу, ние не сме имали честта, но кой знае? През последната Световна война, също като предната започнала като Европейска, нещата май много са напомняли днешния ни хал. Първо, Европата била цивилизована и просперираща, но за сметка на германците. През тридесетте те произвеждали повече, по-бързо и по-качествено, но имали да дават на всички други и не живеели по-добре. Големият европейски опонент била Великата Британия, конституционна монархия с авторитет, претенции и егоизъм, способен да погълне целия свят. Франция си избирала леви правителства за да му отпусне края и като навлезела в криза, идели десните да оправят нещата. В Русия имало власт на народа (диктатура!), но властта я държал – знаете кой. На избори за народни депутати за Него гласували над 130 % от хората в избирателния окръг! От шубе, всички останали народи градяли околовръст санитарен кордон – от всички страни и с безобразна безочливост. В Италия един палячо-бандит (много си падал по тънката част!) бил наврял в миша дупка другите бандити преди него и краят му не се виждал. Чехите нямали нищо против, но не искали. Поляците си точели ноктите да пипнат от останалите каквото могат, но не знаели какво ги чака (някои са знаели, но кел файда). Онези народи на север я карали колкото може по-европейски и били готови, като тръгне някой от големите да ги мачка – да гръмнат две пушки за алиби и да капитулират, а правителствата им да кацнат я в Лондон, я в Берлин, според както е дошло. И при условие, че всичко друго си остава постарому. В Белгия кралят си въобразявал, че има белгийски народ, та се наложило министър-председателят да го разубеждава. В Далечния изток един жълтокрил колос точел зъби на Америката (от която купувал авиационен бензин и в която отдавна била пуснала корени вярната му пета колона), а и на всички наоколо. В Прибалтика се пенели верните на Берлин националисти, но имало и кой да подпише петиция до Русията, че я чакат да ги спаси и оправи. Същевременно „Дженерал Моторс” били закупили „Опел”, а „Круп” били между най-близките им контрагенти. С англичаните тихомълком се били разбрали, че могат да им поискат всичко, стига да си плащат и да не очакват да се намесват с войски на тяхна страна. В Арабистан местните правели каквото им кажат европейците – англичани, французи, германци, според случая и все в името на Пророка. Украинците били страшни душмани на руснаците, а белорусите – верни до гроб. Югославия си искала Косово и била готова да изгризе всеки германец, който й се меси. Хърватите обаче били много „за” този, който им даде повече. Гърците я карали криво-ляво, турците не отстъпвали на сантиметър от интереса си, а албанците се стягали да градят Велика Албания. Швейцария си била там, където си е била винаги.
  И така нататък, и така нататък, пък Обществото на народите било пред закриване. Като започнала войната, французите побягнали със страшна сила напред (след като били изпълнили командата „кръгом”) и като се спрели, заработили за Германия, а флотата на някогашния съратник на Лондон, маршал Петен, дори се посбила с англичаните.
  А българите, „току поглеж”, пак ги мъчела кризата, но все така били съюзници на германците. Много ги обичали и им били верни, ама неприлично много! Каквото кажат едните, другите ще се изпотрепят да го направят и току вирнат задник – чакат да ги потупат (по рамото?). И германците все ги сочели за пример.
  Това е положението, Иво, историята и нейната карикатура. Много е несериозно да се правят аналогии, ама къде е разликата между вчерашното и днешното, я ми кажи? Чети и сравнявай, дума по дума и ако намериш нещо различно – обади ми се! Не се кося за Германията, за Българийката ми е думата, че атовете като се сритат, все ние го отнасяме – докога така?

 6. “Рецептите, които аз дадох…”
  -Да ви напомня това нещо познато?
  “Булгар, Булгар… да ви покажа Аз, как се плува гемиджийската”

 7. Уважаеми Г-н Инджев,

  Не мисля, че като, постоянно атакуваме някого от върха се е постигнало нещо. Срещу Първанов – нищо.
  Повидому има връзка между ББ и кръгът Правец. Атакуваме ББ. Като резултат – Голямо нищо.За В. Златев да не споменаваме.
  Е, как да се ентусиазираме от събитията в Русия?
  В Русия да правят каквото си искат. Ние тук какво напаравихме? Опитваме се да се еманципираме посредством събарянето на МОЧА. Не виждам граждани да отстояват изпълнението на нито една позиция. Достатъчно е в София да се съберат 500 000 на мирен митинг и властта ще приеме искането. В столицата това може да се прави през ден. Това е сила на която никой не може да противостои.
  Не забравям митинга от Орлов мост.
  Как можаха да обезверят толкова много хора?
  С Уважение:Б. Илиев.

 8. Не искам да издребнявам, но все пак белгийски език няма…
  Или това е някаква “тънка ирония” към неграмотностт на ББ?

 9. Не би трябвало да се учудвам, но се учудвам на това, което е заявил футболистът на 2011 г. Дори и за редовия футболист е известно, че парите са средство и критерий. А не цел, както е, напр., ако си станал набързо държавник в объркана държава и бързаш да наваксаш, докато не ти е изтекъл мандата. С други думи финансовата стабилност е нужна парите в качеството им на средство да имат стабилни параметри с оглед по-точно планиране и в качеството им на критерий да дават данни за по-точни изводи. В България, поради валутния борд, когото въведоха заради тези, които имаха парите за ЦЕЛ, последвалата финансова стабилност е нещо, което се заплаща прекалено скъпо от целия ни народ чрез драматична загуба на стойност в изявите му като народ – продуктивност, импулс за изява и много др. подобни. Т.е. финансовата стабилност в България автоматично превръща парите, от средство и критерий, в цел с цената на все по-големи загуби на народен субект. С други думи, начинът, по който тя се постига у нас обезсмисля самото понятие финансова стабилност. И всички сме свидетели как се развиват нещата с такава стабилност. Това, че си участвал в два мача, за да станеш футболист на годината, не значи, че трябва да не ти прави впечатление подобен факт. А щом му правиш такава реклама значи точно обратното.
  Но все пак бих искал да отбележа, че не футболистът на годината носи вината за абсурдния ни тип финансова стабилност (с простата и формулировка, че се дължи на умението на масата българи да изкарват последните 3 седмици от месеца с 3 – 4 лв.). В дъното на цялата работа стои всенародната заблуда, че нацвъкалите 45 г. л….а са в състояние да ги почистят при пазарна икономика. Вината на първия ни футболист е в ракламата на такъв резултат от червения л….- почистващ подход и това вече говори твърде зле за него, особено във фаза защита.

 10. Г-н Б.Илиев,и като не искат поданиците на ББ да илезнат и да протестират,кво да праим?Да чекаме и да си налягаме парцалите ли?Къдя, на сенка ил на припек да чекаме и кого?И какво-тези будители,наивници- Иво Инджев,Иво Беров,Ангел Грънчаров,Белчо Дончев,Христо Марков и още много други, да млъкнат,да се скрият?!Така ли?!И ние,простите,да проумнеем и да направим нов митинг на Орлов мост,без тях,щот те не знаят какво пишат ли?Чудаци!Добре,че ги има тези достойни чеда български!Иначе България ще стане геогрофско понятие.

 11. Gledah pak kadara kogato ministrite na razlichnite darjavi se podrejdat za snimkata pri vsiaka sreshta. Tozi ekzempliar s goliamata (no prazna) glava stoeshe vstrani kato izgonena prostitutka i nikoi ne mu govoreshe. Izglejda tezi okolo nego ne znaeha che tozi e spasil evropa i triabvashe da mu kajat pone edno Thank you. Toi tova shte go razbere. Ili pone kongrachuleishan mojeha da mu kajat.

 12. дали ще доживеем някога да видим наистина най-после края на империята на злото? дано това,което се случва там да е началото? дано.

 13. Добре че е БъБъ че да понаучат нещо простите европейци.
  Как е съществувала и се е оправяла Европа доскоро без БъБъ не е ясно

 14. do Кърлеж

  Vsiaka izpadnala v zabvenie pensionerka-politi4ka, koiato iska da si spomnim, che sashtestvuva, se cheshe za Ivan Kostov. Toia film sme go gledali veche stotici pati i ne ni pravi nikakvo vpechatlenie.

 15. С ударение върху о…добавям Баталов,
  че много си добър и за подобен много всеобхватен анализ достоен за перото
  на автора, от отдавна идеше време!!!!

 16. Г-н Борисов, много Ви моля, гледайте, докато спасявате Европа, да не затриете България!

 17. “Под триумфалната скулптура на белгийски език със златни букви ще бъде изписано…”

  🙂 Жестоко!

 18. Това е за кърлежите:
  “Кърлежите са ектопаразити, хранещи се чрез кръвосмучене от бозайници, птици, а в някои случаи и влечуги и земноводни. Те са важен вектор за разпространението на много инфекциозни болести.”

 19. Го’син Борисов, Вы большой ученный,
  Ваш блеский ум опережает свет!
  В науке евро-коалиционной
  Ваш вклад зарубил четкий след!

  Вам тяжелей, Вы обо всех в Европе
  Заботитесь в грустной, роковой час,
  Вас следуют и Саркози и Меркель
  Обняли вплот идеи Ваши сраз.

  И мы европский крест несем задаром
  Нас крепит кляуза – роль проходника
  И робко как осли несем товара –
  Вест’ жизнь на семдесет евра

  Живите тыщу лет, го’син Борисов,
  Мы крепко верим Вам ночьи и дне
  Хотя и знаем – европенис только
  Всем задам населения вполне.

 20. Edno shte kaja , v politikata vinagi e imalo interesi i tova e razbiraemo , korupciata e 4ast ot sistemata – da, no kogato zapo4nesh da manipulirash izbori v koito i bez tova niama za koi da glasuvash , tova ve4e e genocid i diktatura.
  Premiera Borisov dokara naroda (si) do proseshka toiaga , tova nikoi ne go beshe postigal do tozi moment , eto s tova moje da vleze v istoriata.
  Zashto izobshto spasiavahme evreite sled kato te ni porobiha vav tehnite finansovo-politi4esko-kontrabandni pajazhini.Pitam se tova i vse se 4udia Gospodin Premier , 1000 godini li shte jiveete 4e s takav entusiazym nespiren ni obri4ate na gibel?

 21. До Кърлеж
  Това е поредното доказателство, че имаме един политик, обърнал страната с поглед на запад. Толкова страх изпитват днешните управляващи, че вадят какви ли не пропагандни трикове от овехтелите си, изкърпени ръкави!

 22. Таван от 3% за бюджетния дефицит и сега съществува в договора за еврозоната. Ние сме май единствените в момента от ЕС, които сме в под този таван. Сигурно за сметка на това, че сме на последната дупка от колана… Само, че ако нямаме растеж догодина можем и да го минем и тогава може и да ни накажат. С нашите камъни по нашите глави. Всички агенции отчетоха, че всъщност нищо ново не се е предложило и това не е, което пазарът е очаквал. Така, че в следващите няколко месеца ще бъдат доста трудни за ЕС – за съжаление.
  Ето и цитат на анализатор: “The austerity measures will have a profoundly negative impact on economic growth and will make 2012 a very challenging year in economic terms,” said Philippe Gijsels, head of research at BNP Paribas Fortis Global Markets.

 23. Още един цитат:
  Fitch Ratings warned that the meeting of EU leaders last week did little to ease pressure on the region’s sovereign debt crisis and the rating agency predicted a “significant economic downturn” across the region.

 24. Към Кърлеж:

  Г-н Кърлеж, авторът, когото ползвате в “правото си на отговор”, не случайно беше награден от Първанов с орден.
  А защо моя милост призова от телевизионния екран това да не се допуска, оставям други да припомнят, за да не се получи, че имам нещо лично против човека, срещу когото по едно време оклеветени роднини на починали и оплюти от него хора, искаха да правят комитет за самозащита…

 25. този титан на мисълта роди преди няколко дена един бисер заедно с ЦвЦв”Да се запише нов член в НПК срещу тези които носят бензин и забележете,НАФТА/пожарникарят не знае как се пали нафтата та я причислява към лесно запалимите вещества/Бих желал да му внуша по някакъв начин да забрани лакочистителите от чантите на жените/те се палят много по-лесно от нафтата/газовите бутилки коита пълниме на газостанциите за домашно ползуване/туристическите/.То в тази територия България некадърието да се реши даден проблем се облича в ЗАБРАНА. И още нещо този титан не се ли опияни снощи от всенародната любов в зама Арена?И има наглостта да говори за всенародна любов по радио Дарик

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.