Борисов, Първанов, Станишев: за(д)явки за бъдещето

Приятелски огън и за(д)явки за бъдещето разведриха днес публичното приказване в България и доказаха, че държавата ни процъфтява като налъм, щом това са ни шефовете и такива са ни „държавническите” приоритети. Прокънтя като в банята в Будапеща, огласена от космати възгласи „болгар, болгар”, за да ни видят всички байганьовщината. След което следват едно звучно „пльос” и много пръски по лицата на смирената публика.

Момчетата на важни постове се позабавляваха на воля с размяната на следните улични подвиквания.

Бойко Борисов:

„И президентът Първанов трябваше вчера да ни благодари за това, че ние от 1 януари вдигаме пенсионната възраст. И ако един ден той стане премиер, каквито са му амбициите, щеше да му се наложи да направи реформа. Сега като социален президент няма да му отива. Сиреч ние и на него му свършваме мръсната работа”,

От другия тротоар, подпрян на президентския дувар, му отвърна оня що бозал 10 години на върха на държавата и бил горд с това ( както каза също , че е горд с досието си и пак би повторил миналото си- индулгенция за ДС и всеки, който желае да обоснове подобно лична гордост).

Георги Първанов:

„Пожелавам на г-н Борисов след 4 години, дано да ги изкара, защото и това е под въпрос, да може да излезе също така (като него след 10 години управление- бел. авт.) удовлетворен от своя мандат, защото това не е никак леко…Казаното от Борисов означава най-малко едно: че следващият, който влезе във властта, който ще има отговорността за управлението, е българката левица в лицето на социалистическата партия”.

Дали на конкретната президентска закачка или по принцип, но някак много подходящо репликата на Първанов на практика върна Сергей Станишев, който има да се бори тепърва срещу бившия си ментор Първанов за поста начело на БСП.

Неразумно е да слагаш тигана, когато рибата е още във водата,” каза лидерът на БСП в отговори на журналистически въпрос за бъдещите избори. Той призна, че няма яснота относно евентуалния изход на следващите парламентарни избори.

И защо няма яснота? Защото (не) е социалист или защото не е Първанов, който има повече яснота, питам аз?

Така премина още един ден в шеги и закачки в играта „хвани единия, удари другия, а за третия не питай- той сам ще се олее”.

Който иска, нека вярва на тази врява. Но имитацията на караница между видните обитатели в горна махала на държавата при разпределянето на териториите на влияние в нея, е само за заблуда на противника. А противникът сте вие, вярващите, че защитават вашите, а не техните си интереси.

12 мнения за “Борисов, Първанов, Станишев: за(д)явки за бъдещето”

 1. Според терминологията на бриджа /нали Седефчов е експерт по „шлемовете”/ похватът се нарича „мостово разцакване”. Не теглиш козовете /колкото ги имаш/, а с тях /разделно!/ цакаш лузерите си. Цакаш веднъж от мора, веднъж – от ръка и взятките все при тебе!
  Единствената правилна защита е – теглене на козовете от нас, опонентите. В противен случай те си правят игрите /до безкрай/, а ние стискаме козовете си и накрая трупаме асо върху рига и дама върху вале! Уж силни козове, а мизерни взятки.
  Така е в бриджа… и май не само там.

 2. с риск да плагиатствам Начев от (не)далечната 1996а: “Ега ти и дьржавата,щом това са бившия&настоящи премиери плюс президента”

 3. Г-н Инджев вярно ли е че в България има злато за 1 трлн лева и ако е така защо не се споменава. Моля обърнете внимание и го разтръбете защото това е шанс веднъж завинаги да се ремонтира разбитата ни кочина като за начало на каквато прилича в момента нашата държава.

 4. Не зная кое ще е по-жалко,дали ако след изтичане(?)на мандатата на това правителство продължи същото управление или това, което предрича Гоце. И в двата случая жалко за страната ни.

 5. Г-н Инджев,

  Лошото, е че оня що е бозал 10 години, ще бозае доживотно по 60% от заплащането на президента на страната и ще продължава да се гордее. Справка, Чл. 2 от Закона за някои права на лицата, които са били президенти на република България, обнародван през 2003 г.

 6. @ Новините ми поставят диагноза „шизофрения“ :

  Toi Goceto vurti ciala durjava, ti za nekakvi si trohi ot prezidentskata zaplata si trugnal da se hva6ta6. Ot vsi4koto, koeto stava pokrai Goce i koeto g-n Indzhev pi6e za nego i onezi krai nego, tova li ti e nai-bolniat problem? Kolko pari sa tova? 3,000 leva? 5,000 leva? 4e to edno futbolist4e v Levski po tolkova vzema.

 7. @Peter,

  Първо се научи да пишеш на български, а не на шльокавица, пък тогава коментирай по същество.

  Иначе въпросът е принципен. А понеже Гоце ще си ходи след има-няма месец, да приемем, че позициите му няма да са такива каквито са били досега. Смятам, че доживотното хранене на „заслужили“ „по-равни“, независимо от партийна им принадлежност и качества, са практики наподобяващи тези от преди 20 години. В крайна сметка президентът е назначен пряко от хората и за работата си получава заплата. Не е вършил нищо даром, та да се налага да бъде дундуркан и осигуряван след мандата му, да му се дават пари (независимо колко) и безвъзмездно ползване на държавни помещения за обществена дейност (справка новините от преди няколко дни). По-равен е от останалите ли? Кой е казал, че като му изтече мандата трябва да продължава да е обществена личност, та дори и да задава тон? Ако е кадърен сам ще се оправи.

  Повечето хора не са „футболистчета“ и вземат в пъти по-малко.

  То блатото започва да се образува с малките компромиси. Още повече, това, за което пиша е официален документ, и се предполагам, че обществото е съгласно с него. Задкулисните игрички на Гоце и тяхната законосъобразност са работа за прокуратурата и МВР.

  Г-н Инджев, извинявайте за словоизлиянията. Няма да досаждам повече.

 8. Че и Гоце като Боце говорят наизуст едва ли и най-върлите им фенове ще оспорят. Спомням си в навечерието на президенстките избори на 23.10.т.г. първата тиква на републиката се произнесе, че след 4 год. ще ни става президент. Мандатът на президента да напомня е 5год.
  Сега, папка Гоце Георги Първанов:

  „Пожелавам на г-н Борисов след 4 години, дано да ги изкара, защото и това е под въпрос, да може да излезе също така удовлетворен от своя мандат, защото това не е никак леко…
  Послединет парламентарни избори бяха на 5 юли 2009. Сиреч, мандата на сегашното народно събрание изтича някъде след малко повече от година и половина. За какви 4 год. говори любителят на “големият Член”.
  То бива бива ниско ниво и на двамата, ама тия чупят тъпомера.

 9. В епохата на „обикновения” ни, по Балканските стандарти, предвоеннен капитализъм, водещ „пиниз” превърнал се в синдром, беше този на Андрешко, или как да се преживее на гърба на държавата и без наличието на нереализираната тогава все още социална „благинка”- общонародната собственост. Няколко десетилетия по-късно (и няколко чифта излинели от висене на стената цървули) почитта към мамещите бирниците се измести към „играчите” в сивата икономика, а мутрогенетиката на капитализираните ни взаимоотношения сътвори нова принадена стойност и за първопроходника в масовите ни аберации – синдрома на Бърдоква – предтечата-първоизточник на екзалтираните космати възгласи. Изпратен някога в небитието, макар и формално, от партокрацията, той се завърна триумфално (изтъпанването в банята ряпа да яде) на бял троянски кон в епохата на плутокрацията, същи пременен Илия. И как иначе да бъде, след като от блуждаещия дух на о’бозе почивший комунизъм приходихме към духовното брожение на „нищите духом”, на които новопредставения идиотизъм предостави, както Им беше обещал, цялото си земно царство. И само не си мислете, че колкото повече ръси/ят „бисери” управляващият/те, толкова повече ще отблъсква/т. Като оставим настрана заблудата на пренебрежимо малкия брой демократи повярвали, че власт не се дава, т.е. разпределя по партийному според договорените интереси, а се взима, т.е. печели чрез избори според изповядваните ценности, то масата хич не я е еня за политическите „шменти и капели” (идеологии, леви и десни парадигми и тем подобни) и съвсем откровено се нада и въжделява и нея да споходи (ако още не е) простотията свише (възнаградената духовна нищета, според Библията), та белким напусне льохманското си съществуване и поеме по пътя на Лахана (Зелката). Днес, Един от тях носи прякора Тиквата и разликата с другия зеленчук е симптоматично малка. Няма нужда от разните му там, по научному, прожекции и трансфери на личността, огледала и фрустрации, подсъзнание и либидо, за да бъде обяснен този български феномен. Мечо Пух най-добре го е изразил – колкото повече, толкова повече – преведено на езика на ползващите ББ – колкото повече се проявява простотията му/им, толкова повече са шансовете ми и мен, простолюдния, един ден да оценят подобаващо (па нека след това си ода бос).

 10. @НОВИНИТЕ МИ ПОСТАВЯТ ДИАГНОЗА „ШИЗОФРЕНИЯ“

  Ti pak se hvana za tova, koeto e malovajno — ne sum bil pishel na bulgarski. E verno, no mi se struva, che se zaiajdash.

  Inache sum suglasen s ostatuka ot komentara ti, s izkliu4enie na “futbolist4etata”. Povecheto hora ne sa i presidenti i niakoi vzemat v puti poveche.

  I vse pak mi se struva, che e po-udachno da se susredotochim vurhu izchistvaneto na cialoto blato ot Goceta, Boikovci i Dmitrievi4ovci, a ne da se zaiajdame za nekakva si malka, puk i vmirisana, lokva ot nekolko hiliadarki.

 11. За сегашните избори и партии, препрочитам Стефан Цанев и се смея как са спорили навремето как да баламосват хората с името на единствената партията. БКП не звучало добре. Може да бъде “Трудова партия”, после “Работническа партия”, други казали “Народна партия”. След което следва забележката, че това си е чисто комунистическа партия и никой да не се безпокои от името. Главното е властта да е в техни ръце. Така и днес ни баламосват с разни имена на партии, докато имената на главатарите са същите, само че вместо бащите, сега синовете и внуците са на същите топли места и продължават с старите фокуси и лъжи. Колкото преди оправяха България само за себе си, толкова и сега ще я оправят само за своите деца.

 12. В мързеливо народняшкия си стил, галещ ухото на невежия електорат г-н Борисов се цели да надхвърли уменията на Тато,явно усвоени в млада възраст, а умението му да огладнява в 12.20 по време на пресконференции може просто да те разнежил

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.