Риба Цецо в сос холандез

На съвета на министрите на ЕС, последен за годината, Холандия блокира, а България се опитва да парира блокирането на българското членство в Шенген. Доколкото няма промяна в холандската нагласа, това не е новина, но ситуацията предизвика метаморфоза в българската позиция, която определено е нова. За да я оцените- малко предистория за една история, която вече съм разказвал.
Ще обърнем Холандия за Шенген” , изхвърлил се на работна среща с подчинени по въпросите за борбата с трафика на хора вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в Бургас на 25 ноември. И радио „Фокус”, с целия си възторг от поредния бисер на Цветанов, да вземе да го издаде!
На следващия ден холандците казаха по-твърдо от всякога „не”. И ето че днес, 13 декември, когато не успя да „обърне” Холандия, самохвалството на българския вицепремиер се обърна в друга нескромност ( и сигурен съм – срещу интереса на България в крайна сметка) под формата на задоволство ( едва ли не), че всъщност холандското вето било за добро…( и премиерът Борисов се произнесе наскоро в този стил „всяка зло за добро”).
България няма интерес да настоява за бързо отпадане на контрола по сухопътните граници, защото това може да увеличи миграционния натиск към страната ни, зарадва се едва ли не българският министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в Брюксел, цитиран от БНР.

“За нас е важно вземането на политическо решение за влизане в шенгенското пространство на първия етап – въздушни и морски граници. Що се касае до сухопътни, надявам се, че също в 2012 г. ще има подобно политическо решение, но аз не смятам, че трябва да бъдем прекалено настойчиви за вдигането на сухопътните граници”, каза вътрешният министър.

Ето това е новина: Халандия обърна България. Може да не се харесва тук, но е факт. Вицепремиерът Цветанов вече се обръща към българската публика с напълно нов акцент по темата. Вече му е важно не приемането, а политическото решение за това. Нямали сме интерес от бързо отпадане на контрола върху сухопътните граници. Това щяло да увеличи миграционния натиск…

Както се казва на лисичи език : „гроздето е кисело”!

Като става дума за недозрейки и за плодовете на процъфтяващата ни пропаганда, която този път пропуска да възкликне инфантилно „имаме новина”, струва си да се отбележи какво се появи като призив с вкус на „сладко отмъщение” към Холандия на сайта BNews, известен като страстен крепител на правилната линия на управляващата партия у нас.

Видяла жабата, че румънският кон вдигнал крак и решила, и тя да поиска да я подковат пропагандно по модата на прогресивните румънци:

„Призив от Румъния
Не купувайте плодове и зеленчуци от Холандия!
BNews.bg

Румънският президент Траян Бъсеску призова сънародниците си да бойкотират холандските плодове и зеленчуци заради шенгенската съпротива на страната.
“Според мен е много хубаво да не се купуват плодове от Холандия. По-добре е да купуваме от Турция или Испания”,
изцепил се Бъсеску, докато пазарувал в супермаркет в Букурещ, цитиран от Танюг.
През септември властите в Букурещ забраниха вноса на някои продукти от Холандия, включително лалета.
В отговор на призива на Бъсеску да не се купуват зеленчуци от Холандия,
днес холандската евродепутатка Естер де Ланге ще поднесе на румънските си колеги в ЕП кошници с холандски зеленчуци,
съобщи междувременно Медиафакс.
Междувременно днес световните агенции предадоха, че
холандската икономика е в рецесия.
Освен че икономиката е в рецесия, данните прогнозират свиване на икономическия ръст през 2012 година. „

Този текст в стил „за Бога братя, не купувайте холандски стоки” , може да бъде видян в разни варианти и в други проправителствени медии – днес в електронните, утре и в печатните. Но приносът на този сайт е във вмъкнатия абзац за „междувременното” съобщение, че холандската икономика е в рецесия. Схващате ли какво се случва на онези държавици, които се осмеляват да се озъбят на Цецо и Бойко!

9 мнения за “Риба Цецо в сос холандез”

 1. Като изключим “майтапа”, все се питам…. а каква е далаверата на Холандия, спирайки БГ да стане пълноправен член на ЕС??? …. Още повече сега, когато се И видяха истинските троянски коне в редиците на Европа …. които разбираемо се отказват, защото имат какво да губят, преценяйки колко малка е печалбата за тях…. може би…. Суверенна Европа….. вече не го схващам……. East India Company победи отново !!!!!……

 2. Отново и отново се натрапва изводът, че в тази криза МУТРА за “премиер” е национална трагедия за България.

  Предположих, със страх за българите, че ‘правителството” на МУТРАТА ще заеме най-лошата за България позиция и ще започне да оплюва ЕС и в частност Холандия.

  Както се хвалят от ‘партията” на МУТРАТА ‘управлението” на България е “предвидимо”. Лошото за българите е, че сбъдват само вредните предвиждания.

  Както се очакваше, НЕ-умният “министър” не говори за действителните проблеми, за ‘завоюваното” първо място по корупция, за липсата на работещи правоохранителни органи, неее, той “мисли”, че ветото на Холандия ще ни предпази от миграция.

  “Мисли” на НЕ-умен “борец с корупцията и престъпността”.

  Няколко от най-кратките вицове за МВР “Министъра”:

  – Цветанов е министър!
  – Цветанов мисли!
  – Цветанов се бори с корупцията!

 3. “България няма интерес да настоява за бързо отпадане на контрола по сухопътните граници, защото това може да увеличи миграционния натиск към страната ни.”
  “Българският вътрешен министър за първи път изразява тази позиция за влизането на България в Шенген. В края на ноември той заяви, че правителството полага максимални усилия за членството на страната в пространството без граничен контрол.”
  Цитатите са от статията в “Дневник” по въпроса озаглавена:”Холандия пак блокира България за Шенген, Цветанов заяви, че не бърза”
  Определено има новина и тя отново е в “промяната” на позицията на Българското правителство.
  Това да го разбираме ли, като отказ на Българското “правителство” да се справи с корупцията и недостатъците на съдебната система? Май така трябва да се разбира! Отново шикалкавене и опити за “промушване между капките”! Пак ще търсим “политически” решения! Аман вече, как един не каза, абе дайте да видим за какво всъщност ни критикуват и да вземем да направим пък нещо накрая. Браво на Холандия, че ни помага дори с риск да бъде критикувана за популизъм и игра “не по правилата”! С такива като нас не може да се играе по правилата!

 4. А оня черния политик,когото целокупното българско племе оплю и опика, тихо и без много шум премахна визите на българите за ЕС и даже преди първенците Чехия и Полша отвори програма Сапард, с която селяните си накупиха модерна техника. Ето какво означава доверието на Европа в еднин държавник и водената от него политика и обратното което виждаме днес.Човек когато не знае за къде е тръгнал никога не стига там където трябва.Бедни ми българино,колко ли има още да патиш без да разбереш къде ти е проблема.

 5. Заданяците са тактични и предполагам, за да не ни обезсърчат с множества от НЕ, са излъчили един говорител – Холандия… това е… батко.. братко.. олигарси… гоце… боце… това е положението засега…

 6. “Риба Цецо в сос холандез”

  Заглавието е много образно! Представих си хлъзгава “едра” риба, омацана в сос холондез. А на въпроса, искат ли големите риби, наистина да плуват в шенгенски води или защо премиерът Борисов вече е доволен, че Холандия не ни пуска в зоната без вътрешни граници, още едно мнение тук:
  http://www.segabg.com/article.php?id=581844

 7. ЦвьЦвь като всеки дилетант и взел се на сериозно дрьвник си мисли че европейците са наивни будали като ГЕРБ активистите и/или ГЕРБ избирателите.
  Е,не са толкова прости&елементарни

 8. Преди няколко дни ББ надълго и нашироко обясняваше кога ЩЕ влезем в еврозоната и при какви условия. От грозната действителност, а тя е, че не ни поканиха в еврозоната, се роди и новото мнение на ББ – не щем да влизаме докато еврозоната не заприлича на нас…
  Сега, понеже не ни искат в Шенген, ББ ще заобяснява как ние всъщност не щем и в Шенген да влизаме. Ще влезем, но при такива и такива условия, сиреч когато Шенген заприлича Шенген на нас.
  Нито еврозоната, нито Шенген ще заприличат на нас. Идеята, с която ГЕРБ спечелиха симпатии, беше ние да заприличаме на тях, но се оказва, че ББ така го разбира европейското развитие на България – да превърне Европа в нещо като нас…
  Идиот!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.