Путин страда от мания за величие: имитира Борисов

То бива мания за величие, но чак пък да се прави на Бойко Борисов…

Съдете сами как се е самозабравил руският премиер Владимир Путин с напъните си да имитира нашия премиер. При първия порив на вятъра на промяната в неговата империя той се огъна и взе да плаши руските граждани, че ще ги лиши от себе си.

„Мога определено да кажа, че ако не чувствам подобна подкрепа, която в демократично общество се определя от резултатите от изборите, то нито ден повече няма да остана в работния си кабинет”, заяви Путин по време на телевизионна „пряка линия” с руските граждани, която е пряк резултат от прямата демокрация в Русия, където гражданите имат право да гласуват (само) за Путин, а той има право да ги плаши с това, че може и да не им позволи това удоволствие.

Путин обаче има един недостатък: ако прекалено много омекне в подражателството си, може да я докара до унизителното положение да заприлича наистина на днешния Борисов. Слабостта на силния човек на България проличава от това, че вече му противоречат някои негови подчинени. И преди е имало прецеденти. Дянков го издаде, че е настоял за радикалния вариант на пенсионната реформа. А Маргарита Попова отказа да се съгласи да си подаде оставката в нарушение на закона макар , че Борисов и я „подаде” без да я пита. Тя го репликира, че избирането й за вицепрезидент не означава автоматично напускане на поста. Вместо да а разжалва, както биха постъпили с недисциплиниран сержант във всяка пожарна, той премълча и ето че примерът й се оказва заразителен.

Заместник-директорът на „Охранителна полиция” Алекси Стратиев, не знам с кой акъл, отказал да се съгласи с тирадата на премиера за необходимостта да се промени законът в частта за скоростното шофиране. Борисов каза, че не трябвало да лицемерничим. Трябвало да си признаем, че караме по магистралите на България в нарушение на максимално допустимата скорост. Надълго и набързо ( което май ще се окаже прибързано) направи нещо като обръщение към народа от телевизионните му ( не на народа) екрани. С оглед на все по-съвършените условия за шофиране в условията на магистралното управление на ГЕРБ Борисов призова да караме вече законно с по 140 километра, вместо с позволените 120. Трябвало само да се промени законът, закани се той. И това се случва въпреки факта, че вчера официалната статистика подслади мерака на премиера за високи скорости с радостни възгласи за намаляла смъртност по пътищата на България, телевизиите посветиха на тази блага вест подкрепящи чудото улични репортажи ( не се видя нито една катастрофа в тях, наистина – а което не се показва по телевизора, не се е случило, нали!)

Явно това е изпреварващ бонус за момента, когато след няколко мандата на ГЕРБ България ще има магистрали, приличащи на днешните европейски. А Стратиев да вземе днес да го глоби с опонираща теза, че това не е добра идея. Не било нужно да се променя закона. Най-много бил съгласен на отделни участъци да се сложат указателни табели за желаещите да развържат докрай конете на мощните си возила.

Дребен спор е това, наистина, но е показателен докъде води мекушавостта- вчера Попова, днес Алексиев, а утре?

Лоша работа. Защото Борисов не е просто наш лидер. Премиерът ни е исполин от световен мащаб- не случайно Путин му подражава. Борисов си призна, че е измислил как да спаси еврото. Вярно, благодарствените телеграми от европейските народи засега са в секретното деловодство на Министерския съвет. Но това се дължи на вродената скромност на Борисов, който не иска много да се шуми около откритието му. Освен това, въпреки прословутото му българско трудолюбие (изнамерено в недрата ни от откривателя Сакскобургготски), той внимава да не го емнат да спасява финансово и други континенти. Не че не би могъл да оправи и тях, но има да решава тук по-важни задачи в тежък конфликт с подчинените си, които не му дават да си разиграва коня по магистралите.

Така че: учи се Путин, дръж здраво и не се подвеждай по Борисов с неговите заплахи с оставки – теб цял свят те гледа (особено е втренчен в силозите със съветските ядрени ракети, източник на гордостта на Русия)! И се учи не само от успехите, но и от неудачите на своя кумир, за да не катастрофираш някой ден или век, след като се навекуваш във властта!

5 мнения за “Путин страда от мания за величие: имитира Борисов”

 1. Колкото е по-съдържателен човек,
  толкова по-интересни са и някои от недостатъците му!Но и Вие няма защо ли обръщате внимание на малки,там където има големи!
  Те са като товар на гърба,мъкнеш и мъкнеш,не ни ги виждаш.И цар не ги поправя ,а освен с
  времето покава и,че се научил да ги скрива и не ги увеличава побройка а по критерий за качество
  Тва ще да е допаднало вероятно на премиера,че защоне и на Владимир Владимирович!!!!

 2. “Слушайте, ние преминахме през много труден период на криза и вижте какво се случва в други страни” – думите на Путин, все едно са взети от наш Бойко.

 3. Нищо чудно за сходството между двамата и Путин и Борисов са с еднакъв психо-соматичен статус и диагнози.Западните вестници отдавна забелязаа,че и двамата се снимат голи до кръста в мачистко-нарцистични пози,Путин е звезда в националния им отбор по карате,а Бойко футболист на годината,и двамата са идеалния жених о народа за майките им родини и т.н.-евтини грандоманско -нарцистични пози-типични за диагнозата.

 4. 130 км/ч е позволената скорост по автомагистралите за категория B.
  Налудничаво в случая е също това, че си играем с 10 км/ч. Със страшно “интересни” теми ни занимават телевизиите! Та чак и няколко минутен репортаж. Вместо да се говори за намялване, в обратното ни убеждава “някакъв” шофьор.
  Напоследък се чудят как да си запълнят емисиите. БТВ – репортаж/наръчник за младия подпалвач – колко бързо гори една кола, откъде се пали, кога пристига пожарната.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.