(М)истерията на българските медийни гласове

Леко се отърваха виновниците за палежите на автомобили: с един упрек и с едно премиерско указание. Ето какво им заяви той по повод съобщенията на МВР за заловен подпалвач и негови самопризнания:

Ако тази истерия не се даваше непрекъснато, те нямаше да ги палят. Защото към тези основните подпалвачи, да ги наречем, и особено това лице, което от 20 – 30 дни МВР търсеше възможност да го арестува и да може да докаже престъплението, много други може би се прикачиха да му помогнат”.

“Затова в подобни случаи най-правилното е да не се отразява няколко дни, и те просто няма да го правят. Като се гледат по телевизията как им горят колите, те отиват и ги палят пак”.

Както виждате, злосторниците са разкрити. И аз не съм се съмнявал в тяхната истерия, която раздухват нарочно, но сега и самият министър-председател ги посочи с пръст. Вече ще внимават друг път- ако лумне нещо в държавата, ще изчакат хубавичко да изгори, за да му турят пепел и тогава да информират гражданите. Защото кой друг, ако не медиите, носи вина за палежите?

За разликата от медиите, които безобразно бързо съобщават за подпалени коли, МВР изчака мъдро почти месец. Това даде повод на премиера Борисов днес да похвали силовото ведомство за безсилието му да се справи със ситуацията с философското обобщение по адрес на подпалвачите: „ в такива случаи винаги ги хващат”. Така де, закъде да бързат от МВР -коли за палене в София има предостатъчно. Пък и така се помага на колегите от ГЕРБ в общината да разредят уличния трафик. Ловко, нали! Тъй че съвсем справедливо премиерът нахока медиите, които раздухват истерията с надути бузи, свикнали да обръщат и другата страна, щом ги зашлевят, а в същото време поздрави МВР, че „за пореден път” се и свършило работата.

И аз съм удовлетворен, но най-вече от факта, че блоговете не са криминализирани все още като медии. Вероятно и това ще стане с помощта на МВР, защото , както казва Борисов, подпалвачите „винаги ги хващат”.

Единственото ми притеснение не е в това, че вътрешният министър Цветанов пак съобщи данни за самопризнания на заловен заподозрян, разминаващи се рязко от сведенията на прокуратурата. Това със сигурност е хитър ход за заблуждаване на противника ( т.е. на медиите). Друга ми е мъката и ще цитирам буквално какво е казал Цветанов. От парламентарната трибуна съобщил ( и изобщо не си измислям), че заловеният и самопризнаващият си престъпления в София е имал „присъди за употреба на алкохол”- повече от една, дори!

И се питам: да не би да съм пропуснал въвеждането на строго ислямско законодателство в България ? Или пък арестуваният е живял в Иран или Саудитска арабия?

Като чух, че ще инкриминират пренасянето на бензин в бутилки, бързо зарових в земята празните си бутилки. Макар и без да има бензин в тях, те все пак биха могли да бъдат напълнени някога и така да бъда уличен в престъпни намерения, каквито МВР рано или късно разкрива. Сега грабвам лопатата и ще закопая до тях и пълните с алкохол шишета. Ще имам здравословна Коледа. Дано само Цецо не яхне багера и да ги изрови, че ще ме закопае.

Благодаря на партията и правителството за грижите, които полага за моето здраве!

12 мнения за “(М)истерията на българските медийни гласове”

 1. Редовен номер е “посипването с пепел” в РьБь. Наред е Дьржавния Резерв-правителството щяло “да обяви заприходената стойност и приходите от продажбите на стоките от резерва СЛЕД изчерпването на продадените количества”,в свободен народен превод: Битият-бит (продьлжението в сила).
  Да се чете най-вече от онова ГЕРБерастче активистче което ми ратуваше за “10 мин. уважение кьм правителството, щото не било “йесменстване”; не знам какво е правителството и недоразумението ГЕРБ (самите ГЕРБ сьщо не знаят), но едно е сигурно: след всички откровени кражби на тройните коалиции, ГЕРБ втора година вьрвят по този пьт (пьрвата година от кумова срама не смееха)

 2. Ако е рекъл Господ!,г-н Инджев нито Цецо нито Боко,а кардинал Ришельо,ще Ви изведе от това състояниие след като помогне, на отец Иван от Нови Хан и на на 40 бездомни сирачета,да победи и Справедливостта!!!!
  Но с подбор на най-ценното от миналото и още по-безценна визия за бдещешето чрез Фенекс Авал 2020 АД или ” Fenix Aval 2020″-PLC
  Това ше е положението но без
  празнолавци и простотия!!!!!

 3. Това изказване просто допълва понятието за “свобода на информацията” у нас. За съжаление!

 4. Борисов-Нещастника /тиквата/,Тези старци трябва да работят до живот , Аз,Владетеля, се доказва като Винету във вигвам: , Ние – случаен Премиер Бойко,а това пожари?— Цялата група мисли като МЕН.
  Тук се слуша мойта воля ……

 5. Всички те(управляващите) грабят държавната хазна, като гласуват безчестни пенсионни закони, за да не си развалят приятелството с политиците от ЕС , със синовете на политиците от ЕС, с техните внуци и правнуци. А гласуването на тези закони е явно престъпление и нарушение на дадената клетва. Аз съм готов да пренебрегна донякъде моралните съображения и да се срещна с умерено престъпни депутати- дори с Иван Костов или Ахмед Доган, но Борисов от Банкя е нещо съвсем друго. Казват, че той отговарял за трафик на наркотици, влияел на медии, спирал разследвания, нямал черен колан, а само син, не бил генерал, бил близък с хора от СИК,а те му купили поста главен секретар,бил човека на Сретан Йосич в България, бил близък с Алексей Петров, прекрaтил проверка на незаконна дейност свързани с производство на бира, която може да отрови някой понеже се произвежда нелегално понеже бил обещал и т.н. Благодарение на него корупцията и лъжата е станала нещо съвсем обикновено в България, той така я е захаросал, че тя дори не издава неприятна миризма. Всички знаят неговата история. Едва ли в страната може да се намери толкова гнил човек като него; той е позор за българската нация и всички които, са го избрали за премиер,знаят много добре,че неговто място е в затвора- с белезници и лице към стената. Мисля,че от времето на Георги Димитров насам в нашата държава не се е раждала по-гнусна твар.
  В подходящ момент министъра на културата Вежди Рашидов реши да го награди като почетен член на съюза на художниците и произнесе реч-реч,която можеше да накара всеки нормален човек да се засрами за човешкия род. Ако в този миг там беше попаднал някой чужденец,сигурно щеше да си помисли,че се намира на литургия,изпълнявана в присъствието на самия господ-бог. Той щеше да реши,че господин Борисов е най-благородният човек, който е раждала нацията, и най-великодушния, и най-самопожертвувателният,и най-безкрайно щедрия благодетел, какъвто светът още не е виждал. А на този оратор, също обожател и притежател на пари, изглежда, и през ум не му минаваше, че господин Борисов просто бе пуснал в шапката на художниците едно петаче. Ако човек има що годе трезва преценка за нещата, думите на господин Рашидов биха му прозвучали като най-остър сарказъм, но говорещият съвсем не си даваше сметка за това.Винаги съм смятал,че никое живо същество не е в състояние да произнася реч за собствените си добродетели, но изглежда не съм слагал в сметката си влечугите. Бойко Борисов дрънка, дрънка, дрънка цели часове и в тези дрънкания няма нищо друго освен познатите вече хвалебствия на други оратори за неговото величие;но той не се задоволява само да повтори дословно всички онези глупости, ами добавя нов куп към тях, при което хвали себе си така разпалено, с такова чувство, че всички предишни комплименти бледнеят пред неговите. Наблюдавал съм по банкети,тържествени откривания човешката глупост и суетност, но не ми се беше случвало нито веднъж да наблюдавам нещо поне малко подобно на това просташко самодоволство, на тези нахални и долни автословия които присъстват там където Бойко Борисов открива нещо. Аз си мислех, че по банкети и откривания съм успял да видя вече всички зверове от породата на речодържателите и да се запозная с всички разновидности на хората населяващи нашата страна; но съм се лъгал. Там на тези Герберистки мероприятия видях за първи път как хората могат да слязат дъното и да коленичат благоговейно пред левовете и техните собственици. Никога не бях виждал със собствените си очи някой да падне ничком пред лева и да произнася молитви.
  Всъщност както и да постъпи господин Борисов за него няма опасност, защото вестниците и телевизиите ще го възхваляват, ще му се възхищават, а нацията ще го аплодира. Отдавна не е имало такова сляпо и безрасъдно боготворене на държавен глава, каквото се наблюдава днес в нашата страна. И ако господин Борисов вземе да умре, за него ще жалеят така, както не е жалено за никой друг владетел освен за Нерон.
  Българският морал в политиката и в деловата действителност дава не само храна за смях, но сам по себе си е истински банкет.
  Марк Твен (пречупен през съвременната българска действителност)

 6. Сега разбрахте ли, медиите са виновни, защото не спират да коментират хахаах

  Ей vekovst, я прояви малко уважение към човека, който беше избран с мнозинството от гласовете на българските граждани. Ако ще го критикуваш, критикувай го, но не и с такива вулгарни епитети.

  “макар и без да има бензин в тях, те все пак биха могли да бъдат напълнени някога и така да бъда уличен в престъпни намерения”

  Ххаа това ме разби, браво 🙂

 7. В другия блок посланик Сугарев се подвизава с шеста статия,която завършва,че ако едно сухо дарво
  се полива сто гдини накрая разцъфва!
  Точно така!!!!А ще даде и плодове отгоре на това
  Това ще стане и с този и с другия
  блок на свободата.
  А гоцевите майни да вървят на майната си!

 8. “имал „присъди за употреба на алкохол”- повече от една, дори!”
  Шъ го издам! Ето го подпалвача:
  “Пияна маймуна изми пода на WC”

  “http://www.monitor.bg/article?id=108174”
  За “No coment” е,но представям си на полицаите какво им е с талкова “мъдро” ръководство!

 9. На вниманието на ББ и ЦвЦв /и на “чакащите “Великият вожд да ги оправи”/:
  По официална статистика в България на 100 хил. граждани се падат по:
  – 373 лекари и
  – 487 МВР служители!!!
  Да не говорим за бюджетните разходи на двете ведомства!
  И то като се има предвид, че сме страната с почти два пъти повече лекари и болници на глава от населението, в сравнение със средното число за ЕС!

 10. Строги, но справедливи са Той и наместникът Му.

  И никак не заслужават тази дяволско нелоялна конкуренция за медийното внимание, стоварена им в гръб с коварна ненадейност от разни алкохолизирани Ван дер Любета.

  Къде, за Бога, е бардът Веско Маринов да викне, та излъчи проохранителните си трели?

 11. Или пък “Мизерията на българските медийни гласове”.

 12. Моля AZ да приеме поздравите ми за написаното от него!!Това е ИСТИНА от първа инстанция на мислещите българи!Те,за жалост,са малцинство,защото написанота от дядо Петко Славейков :”Не сме народ,не сме народ, а мърша….”е валидно и за днешния ден!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.