Нашият премиер взима пример от Путин

„Трябва много голяма грешка да сме направили, ако Росен Плевнелиев наложи вето на някой наш закон”. Заяви пред Дарик радио министър-председателят Бойко Борисов, изявявайки се като говорител и гадач ( по израза на Симеон Сакскобургготски) на новоизбрания президент на България.

Това е първото изявление на Борисов от името на победителя на президентските избори след изборната нощ през октомври, когато обясни пред телевизионните камери, че никой нямаше да го знае Плевнелиев, ако не беше го издигнал ГЕРБ. А кажем ли ГЕРБ,разбираме Бойко Борисов – обратното също, но не само, защото Борисов е много повече от ГЕРБ. Той просто е всичко накуп, що се отнася до реалната власт в страната. Ето защо всяко негово изявление има стойността на декрет за подчинените му по веригата и на предупреждение накъде вървим по отношение на всички останали граждани и селяни ( наречени „развилняла се пасмина” от протежето на Борисов в телевизионния бранш Бареков, вбесен, че някой си позволява да протестира срещу неговия кумир).

В същото радиопредаване Борисов обаче изпадна в противоречие, заявявайки същевременно, че вицепремиерът Попова и Плевнелиев „са много независими хора, принципни, експерти и могат много добре да си вършат работата”.

Като са много независими, защо предопределя действията им още преди да са стъпили в длъжност? Отговорът е очевиден: Борисов просто не може да се сдържи да не си каже това, което мисли. Мнозина да го харесват, смятайки, че това е признак на прямота, а не на изпускане по теми, по които би било доста по-тактични и политично да запази поне малко дистанция и достойнството на онези, които тъпче без да му мисли много.

Същата тази невъздържаност се прояви и в нещо типично за раздразнения ни властелин. Точно както се чу вчера да отвръща с опакото на ръката си на въпроса на някаква репортерка къде ще кара Коледа „защо питате, с мен ли искате да прекарате?”- така и днес се сопна. На доста стандартния и напълно безобиден въпрос на Дарик дали ще се кандидатира за президент, Борисов изръмжа: “Това си е лично моя работа, каква ви е работата да ме питате какво ще става след 5 години”.

Ами такава им е работата- да питат и то не само онова, което благоволява да позволи интервюирания. И въобще не е вярно, че си и лично негова работа дали иска да става (и) президент, още повече, че така отваря наново вратата на интригата по въпроса, която уж беше затръшнал с твърдението, че нямало да се кандидатира след Плевнелиев, издигнат по путински да му топли мястото. Имаме право да знаем до каква степен се е путинизирал в намеренията си да ни оглавява до пенсия. Но на самозабравилия се властник в тази държава явно всичко му е позволено: когато иска се лигави със свои любимци пред камерите и поверените им от него микрофони, а когато му се ще , унижава наред: от водещия на предаването, до новоизбрания президент!

7 мнения за “Нашият премиер взима пример от Путин”

 1. То моето е диспропорционален оптимизъм, чак наивитет, но да не проблема да е в bbiraq.html

 2. Във всяко общество, ако премиерът отговори на журналистическия въпрос “ще се кандидатирате ли за президент на следващите избори?” с “не ви е работа да ме питате това”, ще последва бурна каскадна реакция, която ще завърши с отствиркването на “премиера” (оно не бих го нарекъл така, ама като не се сещам как, слагам го в кавички). Нашият май се е учил от диктатори…все си мисля. А има някои, които биха казали “а каква да е работата на журналистите бе, сополанко!”
  Той че няма да може да се “менка” като Путин, това е ясно…в България няма кой да го търпи дълго, все ще му се измисли нещо (освен истинското, заради което въобще не би трябвало да е спечелил повече и от 2 процента), но … и аз не знам какво. Айде, лека вечер!

 3. Нашият премиер взима пример от Путин.
  Добре, българите пък да вземат пример от противниците на Путин!

  Днес прочетох новина, която ми даде малко надежда, но и ме обърка леко.

  На някакво спортно събитие публиката освиркала МУТРАТА. Представяте ли си прецедента!

  При това не само веднъж, а след всяко споменаване на името МУТРЕНСКО.
  След 10 г. узурпиране на властта в името на незаконните пивоварни, на раздаването на имоти с”фалшиви” подписи, на кналите за амфетамини се стигна до НЕВИЖДАНОТО събитие – НАЙ-ПОСЛЕ МУТРАТА получи нармалното, естествено за граждани на ЕС отношение.

  Надежда – за първи път група българи, не отделни лица, си позволява да изрази публично такова отношение към МУТРАТА.

  Объркване – трябваше ли в Русия да освиркат лили-Путин, та “пустите клисурци” да станат “московци”.

  Отново “вятарът на промяната” в България духа откъм Изток, а уж българите сме “приобщени” към “западните ценности”.

  Но нищо.
  Щом МУТРАТА в наглостта си се закичи с титлата водач на “гражданите за европейско развитие”, то тогава противниците на мутризма ще гледаме и на Изток.

 4. Наистина освиркаха спортния министър когато се опита да благодари на ББ са случилото се мероприятие. Не му беше мястото да изказва дълбока благодарност към ББ. От друга страна, каквото и да беше станало публиката щеше да на мери повод да освирка ББ.
  Не отдавам внимание на случилото се, защото оценката за правителството беше дадена на последните избори.
  Можеше да се очаква, че група привърженици на мотоспорта ръководени от Румен Петков ще използуват случая. Освен това бяха бясни, че им поискали по 3 лв. да си паркират колите в паркинга. За тези маргинали това е истинско посегателство срещу личността.
  С Уважение: Б. Илиев

 5. Към BORISLAV | ДЕКЕМВРИ 18, 2011, 12:12

  Аз бих реагирал по същия начин, ако някое малоумно същество (като т.нар. спортен м-р), измисли такса паркинг след като се е кълнял, че такава няма да има. Въпрос на комуникация! По този критерий и аз съм маргинал.

 6. Kakuvto naroda, takuv i vlastelina. Vlastelin ot Naroda, tova e toi drugariat BB – Todor Zhivkov II i nishto poveche nito po-dobro.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.