Ако Борисов беше гинеколог…

Колкото по упорито продължават палежите на коли, колкото повече се разраства и географията на пожара, толкова повече си мисля, че се отдалечаваме от хипотезата за някаква масова пиромания, обсебила нацията. Това е форма на бунт.

София, както при всички социални вълнения, гори приоритетно. Пламъците обаче лумнаха в Перник, Стара Загора, Бургас, а през изминалата нощ- вече и в Силистра. Нали никой не си въобразява, че става дума за някаква хвърковата чета, която обикаля конспиративно страната и си играе на криеница с полицията, която май също участва в играта като се крие, бойкотирайки кротко на принципа : „хайде сега да ви видя, като ни плащате толкова малко, какво ще правите без нас”.

Недоволни винаги има, но в случая изглежда става дума за следващата степен на недоволството- за стаения гняв, търсещ отдушник след демонстрацията на милиционерщина по време на избори, която не оставя съмнения как биха постъпили милиционерите с опозиционерите, ако се опълчат с познатите досега средства на радикалния, но публичен уличен натиск. Гневът, който се долавя в огнената конспирация, е взривоопасен и е на крачка от последната, висша проява на тази емоция, каквато е колективната ярост.

Посланието на подпалвачите е като на изобретателите на т.н. коктейл Молотов. Да припомня: финландската съпротива срещу съветската агресия през зимата на 1939 г. се вдъхновява от една нагла реч на съветския външен министър Молотов пред Лигата на нациите, в която той ехидно отхвърля упреците, че СССР хвърля бомби срещу финландските градове. По думите му съветските самолети хвърляли храна на гладните финландци. В резултат те изобретяват простичкото огнено оръжие, състоящо се от бутилка със запалителна смес и фитил, които се превръща в кошмар за танковете на Червената армия.

Финландците, противно на разпростаненото мнение за тях като за някакви сухари, имат страхотно чувство за хумор – убедил съм се от личен опит. Идеята с бутилките е символично да бъдат почерпени съветските агресори с напитка като благодарност за „храната”, която им носят под формата на бомби.

Не че хваля или искам да поощря подпалвачите, но трябва да им се признае, че също подхождат „креативно” ( както сега е модно да се изразяваме). Палят безнаказано в държавата, оглавявана от бивш пожарникар и така демонстрират безсилието му да направи нещо по въпроса, по който би трябвало да е най-компетентен.

Тази символика, сигурен съм, вече е ясна на всички. Но ме мъчи един въпрос: ако финландците са палели танковете на чужди завоеватели, то какво ли става в недрата на българското общество, щом се намират (явно доста на брой) отчаяни последователи на подпалвачеството като начин за изразяване на (а)социален протест срещу собствените си управници?

И още нещо: какво ли може да ги накара да спрат? Ако диагнозата за дразнителя е вярна, то и лечението вероятно е едно – отстраняването му.

Защо да може пожарникарят да поиска оставката на гинеколога след несправяне ( на подчинените му, не дори лично ) с работата в болницата, а да не може гинекологът да поиска отстраняването на пожарникаря от поста му, когато не само не си върши работата компетентно, но дори служи за фитил на новата „мода” с предизвикателното палене на автомобили на гражданите, наказвани с бездействие от страна на властта.

Впрочем, ако позволите още малко сарказъм, колкото и самите палежи да са трагични сами по себе си като бич за обикновените хора, които не заслужават да бъдат използвани като подпалки за стола на премиера. Направих сравнението с гинеколога не случайно, защото ми се видя възмутително министър-председателят лично да вика на преглед директора на една болница, от чиято работа няма как да разбира професионално, за да се перчи пред обществото, че го е уволнил собственоръчно заради несправяне с работата и така да яхне възмущението на хората от зачестилите случаи на смъртност при родилките. А какво ли щеше се случи, ако Борисов беше по професия гинеколог? Как ли щяха да протестират гневните граждани и гражданки срещу неговото управление?

51 мнения за “Ако Борисов беше гинеколог…”

 1. Мислех, че “великата руска култура” е измислила поне “коктейла Молотов”, но явно че и това не е.
  Финландците наистина имат отлично чувство за хумор, но за разлика от нас, никога не бъркат братство и робство. Литовците също не правят тази грешка – говорят за “първо руско робство” и “второ руско робство”.

 2. Този път не съм съгласен! Никой не “пали държавата”. Палят имущество на “нормалните хора”.
  Българинът не вдига ръка срещу българин. Има само една сила, която не зачита правото ни на живот и достойнство. В стремежа си към повече власт не зачита нищо. От няколко години реват по седянки как “пожарникаря” им е взел държавата (тяхната), сега са решили да вземат нещата в свои ръце по единствения начин от който разбират.

 3. Опожарете пожарникаря и абортирайте гинеколога!
  Съгласна съм да изстрадам абсурда на това време, само ако знаех, че то е бременно pone с някой нов Оруел или В.Хавел, например.

 4. Не винаги протестита са срещу властта и не винаги това е бунт в духа на “пролетта”. Склонен съм да приема, че червените боклуци просто не могат да си намерят място от това, че са вън от политиката и сега прибягват до изпитани методи – анонимни съботажи и палежи. Кой човек с достойнство ще се бунтива анонимно, кой ако не червен боклук ще се срамува да си покаже лицето?

 5. ” Палежите като мода! Не може така, скочи Цветанов ”

  http://www.dnes.bg/politika/2011/12/19/palejite-kato-moda-ne-moje-taka-skochi-cvetanov.146858

  Цитат от заглавието на интервю с известният като министър на вътрешните работи.
  Чудя се и неспирам да се чудя – тези хора около Цветанов и Борисов – красен пример е другото цвете от китния колектив – Флоров. Та, питането ми е тез хора, да не са назначени за директори на институция за душевно болни? И пак ми е чудно де, за към слабоумни или за към крайно глупави хора са изказванията на Цветанов в случая, а по-принцип и на вече споменатите?

 6. Inflaming sarcasm, Mr. Indjev. You are f-cking right. The ”obstetrician in chief’ got to be fired for his impotence to perform his duties.
  The midnight “fire brigades” , as you may suggested, may believe in the preamble of the well known text which is possible to sound like that – We the People of Bulgaria, in Order to form a more perfect State, establish Justice, insure domestic Tranquility, provide for the common Defense, promote the general Welfare, and secure the Blessings of Liberty to ourselves and our Posterity, do ordain and establish a Constitution for the Republic of Bulgaria.
  Свободата на тези страници, г-н Инджев, се крепи на върха на Вашето перо.

 7. Да, г-н Инджев е прав, палежите са НАСОЧЕНИ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА! Те са дело на недоволни по най-различни причини от обществените порядки и избиват в палежи. Разбира се, авторите им не са напълно здрави-необходимо е лечение още от детската им възраст.

 8. Г-н Инджев от известно време следя с интерес критичните Ви бележки върху съществените моменти от политическия живот в България.Те са един от реперите ми за проверка и на собствените ми виждания. Възприемам Вашите позиции не само с интерес, но и с доверие. Неочаквано последната ВИ статия – “Ако Борисов беше гинеколог …” направо ме стъписа. Вие попаднахте далеч, далеч извън “десетката”. Мисля че Вашето виждане, в случая, е едно голямо недовиждане. Споделям мнението на SVE и отчасти изказа на ЕМИГРАНТ.
  Оставам с уважение към Вас.

 9. Аз пък си мисля, че не става дума нито за недоволство, нито за бунт на стаеният гняв, търсещ отдушник. Според мен всичко е точно замислено, планирано и инспирирано.
  Беше време, когато “България уби дете!” По същото клише, днес “България гори коли”.

 10. ” От всички министър-председатели през прехода с най-високо доверие се ползва сегашният премиер Бойко Борисов с 54% одобрение. Следват го Симеон Сакскобурготски с 38% и Иван Костов с 37% подкрепа.

  Соцлидерът Сергей Станишев се нарежда на последно място по одобрение с 26 на сто. Това съобщи директорът на МБМД Мирослава Радева при представянето на книгата си “Общественото мнение в годините на прехода”. ”

  Цитат от http://www.dnes.bg/politika/2011/12/19/borisov-nai-obichaniiat-premier-prez-prehoda.146878

  Някой има ли мнение по въпроса, да ми помогне с разтълкуването на това становище “социологическо”? Приемам на доверие, че извършените каламбури или каквото там мижене и “случайно” сочене с пръст са реални.

 11. Г-н Инджев,ако Русия си се бави,макар,че и на нея-след време- би й станало неуютно за какво бият камбаните и какви гласове се чуват.
  Тук има и страхотно объркване
  от началото на 1945 г. и събитията са си вече съвсем просто,и просто на вратата ,а трудна жена,ще заплаче за водица и срещу пожари, но и като люто ранена вдовица
  Колкото и да е планирано и инсценирано,Павеле!Стаен гняв да,но и без пленуми половин век!!!!!Но вече гори!

 12. Към Стефан
  Струва ми се това са проценти за съответните мин. председатели по време на тяхното управление. В случая не става въпрос за социологическо изследване сега, а за наблюденията на М. Янова изнесени в нейната книга.

 13. Към Стефан
  Както е известно, г-жа Радева(бивша Янова) винаги е с победителя.

 14. Не е форма на бунт.

  На площада в Кайро също палиха коли.После се оказа, че тези срещу които е бил бунта са ги палили.

  Разбира се, че има ирония. И разбира се, че комунистите могат да финансират подобна тъпотия.

  На мен оцветяването на паметника по-ми допадна. И изобщо в тази посока е по-готино да се протестира.

 15. Съгласен съм със SVE, ЕМИГРАНТ и НЕДОУМЯВАЩА. Ако палежите са организирани, това може да са само комунисти – от една страна типично комунистически (да рушиш анонимно, защото се представяш в края на краищата за добър, а добрите хора не палят коли), от друга – никой друг не протестира анонимно.
  И другото, в което бих повярвал е заразна диссоциална простащина. Такава за съжаление колкото щеш в България.
  Тези, които са в състояние да усетят аналогията (дори и само на подсъзнателно ниво) пожар-пожарникар-протест, не биха подпалвали коли.
  А имаше скоро някакви новини за застрахователните фирми, това обаче остава доста бледо подозрение.

 16. И аз не съм съгласен с мнението ти Иво. Не твърдя, че това е работа на болшевиките, но не мисля, че това е и форма на бунт. Има си легални начини да изкажеш недоволството си, дори и в твоя блог. Аз лично също не харесвам нещата, които се случват напоследък, но не бих излязъл на улицата, за да паля и тероризирам хората. Това си е чиста форма престъпление, а не бунт.

 17. @Lilan-Anna

  Ами то хубаво е човек да изказва мнение, да споделя наблюдения, но издавайки чак книга трябва да има критерии/й за обосновка на същите. Тя сигурно е посочила някакви наблюдения базирани на нещо си – да се бе явно похвалила как е достигнала до тях.
  Беше ми интерересно дали и на някой друг са му направили посочените от мен по-горе две статии (предполагам ги има и другаде online) относно как се борави със “факти” под една или друга форма изказани като мнение със звучаща закономерна крайност.

  А конкретно палежите малко грозно ще прозвучи, но съм на мнение, че трябва да се огледаме какво се е случило наскоро или ще се случва покрай политиката или друго от живота за да разберем всъщност какво става – става дума за пари. Реално за част от случаите има можеби има истински изпълнители, а за другите..

 18. Към Никого,
  ББ винаги казва-единственият път е пътят на “партийно строителство”. Демокрацията се осъществява чрез партиите. Направете си партия, борете се. Извън партията не можете да съществувате.
  Аз съм безпартиен вярващ. Знам,че мижем да осигурим добро битие на всички които са на територията на РБ.
  Само им гледаме гьонсуратите – Дали наистина ще се еманципират. Важно е да кажат НЕ на Кръгът ПРАВЕЦ.
  Б.Илиев.

 19. Та чул Бойко, че изявленията му ги сравняват с мнструален цикъл и викнал гинеколога за преглед. Да ама човека открил вместо мозък – матка. Брех, позор за правителството. Как да не го уволниш после?!

 20. Към ЕМИГРАНТ:
  Червените боклуци, казвате вие, просто не могат да си намерят място от това, че са вън от политиката. Това не е вярно. Те са там вътре и дори са станали повече, просто са се клонирали и сега една част от тях се наричат ГЕРБ и ви заблуждават че ги няма.

 21. В момента абсолютно всеки недостатък се приписва неизбежно на горкото черно минало. Непрестанно ни се набива в главата, че човешките недостатъци били част от „грабежа на прехода“. Престъпността очевидно се подхранва от самата действителност, тя е пуснала своите корени дълбоко в нея и тъй като почвата е твърде благоприятна, се развива със застрашителна бързина.Несправедливото заплащане на собствения труд е един от най-популярните и основни мотиви, които хората предявяват срещу собствената си съвест.
  „Най-големият крадец тук е държавата, така че няма нищо грешно, ако човек се опита да си върне малко от откраднатото“ — беше оправданието на мой познат шофьор на камион, който правеше „черни“ курсове.В България заплащането е толкова мизерно че за да се препитават, мнозина трябва да прибягват до трикове.Ала едновременно с чувството, че поправят сурова обществена несправедливост, в хората, които бяха започнали да присвояват вещи или пари, се надигна и едно-друго оправдание, което в последните години щеше да стане нещо като идеологическа мотивировка на кражбата.
  „Всички крадат! А тия, които са най-горе, крадат най-много!“ — тези думи съм ги слушал десетки пъти при най-различни обстоятелства. Било когато кварталният зарзаватчия „удря“ паланзата, било когато келнер надписва, било когато човек забележи, че помпата на бензиностанцията вкарва в резервоара въздух или когато пробутат развалена или некачествена стока.За всеки не-предубеден наблюдател на системата е ясно, че в дъното на нещата стои примерът на големците.А тия големи властващи граждани са изградили система от неписани закони, която им дава възможност да извършват най-крещящи несправедливости. Примерът на ръководителите винаги във всички общества е установявал нивото на общия критерий за нравственост, добро детелност и престъпност. И затова моето собствено заключение от всичко, което съм видял и чул във връзка с това повсеместно отношение към обществената собственост, е, че главната, почти изключителна вина носят ръководителите, видните граждани, ония, които нормално никакъв държавен съд не може да съди, но които в края на краищата ще получат присъдата на времето. Ако се проследи с безпощадна точност разточителството и прикритото с неписаните правила пилеене на обществени средства за лични изгоди, човек ще намери, че може би всеки втори ръководител е присвоил от държавата далеч по-големи суми и от най-изкусния крадец.Не мога да забравя лицето на един осъден за неголяма злоупотреба служител във въглищен склад. Човекът се разплака пред мене и ми каза:
  „Единайсет години ме лъжат с жилище. Децата ми изгниха във влагата на сутерена. И си казах — а защо не я набутам тази влага в техните въглища, защо ще страдам аз, когато всеки краде, лъже и маже!“И докато той ми казваше това, аз си помислих, че с моите връзки можех да получа апартамент,да взема кола,да уреждам на приятели и познати назначения, да си издействам строителен или дървен материал с предимство и така нататък, като всичките ми аванти бяха за сметка на обикновения народ.Излиза, че всички като мене и над мене, без да се бъркаме в мръсотията на отчетнически фалшификации, крадем от обществото, от държавата повече, отколкото нещастният въглищар. Нашето оправдание е, че ние сме СПЕЦИАЛНИ хора, т.е., че ние имаме някакво по-голямо право да живеем, отколкото другите, неспециалните хора. И ние приемаме тези присвоени материални богатства с абсолютното убеждение, че ни се полагат.Ето че примерът на ръководителите, на видните граждани, на началниците развързва ръцете на обикновените граждани. Чувството на безотговорност, което се лее отгоре, попива дълбоко долу, в почвата. И бариерата на скрупулните задръжки, остатъци от вековен народен морал, се вдига със страшния въпрос:
  „Защо не?“
  Георги Марков (пречупен през съвременната българска действителност)

 22. Аз и “трица в гъзица” нямам,каму ли кола,знам кой и защо подбужда палежите,но да го напиша не мисля.Не виждам смисъл да си създавам още проблеми,достатъчно много си имам и си създадох,а и никои на трогвам,най много подигравка.Всички сте си виновни за това което се случва,пълно бездушие (да гори в съседа,важното е мен да не закачат).Ми да гори,на пепелта след това може да поникне нещо живо!

 23. Избора на типа коли за палене не е робинхутовски социалено протестен,елементарно е за разбиране !
  Иска се мислене и гражданска будност,с упражнение на пръстите по клавиатурата не става!

 24. @borislav “Важно е да кажат НЕ на Кръгът ПРАВЕЦ.”- утопия,”мисията невъзможна”,ако на това чакате, “забрави”!

 25. Ако ББ беше завършил семиарията, а не пожарникарското училище в Симеоново, познайте от раз кава шеще да е формата на въпросния “протест”! Взривяване на църкви и палене на манастири! Да, ама не! И понеже стана въпрос за статистика, някой знае ли дали измежду пострадалите собственици на запалените коли има такъв с досие в ДС! Аз мисля, че няма. Но за да сме сигурни дайте най – после да отворим напълно досиетата!

 26. За мен палежите са наистина “форма на бунт”.

  Само че бунт на маргинали, на престъпници, чийто “бизнес” е пострадал от “борбата с корупцията” и “борбата с престността” на НЕ-умният МВР “Министър” и на МУТРАТА съответно.

  Учудвам се, как хората не могат да видят очевидното.

  Да подозираме наци(оналните социали)сти на България, че подклаждат палежите не е обосновано.
  Кой от тях би ги подклаждал?
  Гоце?
  Нали той може да вдигне телефона на МУТРАТА и да му каже: “Виж там за незаконната пивоварна”?

  СтаниШеф?

  Та нали МУТРАТА “построи” музея на цоциализма – нещо, което ДОРИ нацистите не си позволиха, поради страха от обществената реакция.

  От друга страна обаче “борбата с престъпността” остави старите “конкуренти” на МУТРАТА без “бизнес”, т.е.канали за дрога.

  Основното е, че само “конкурентите” са без “бизнес”, не и “партньорите” на МУТРАТА.

  Риторични въпроси.
  Дали съюзниците от ЕС не занят, че властта в България е узурпирана от МУТРА?
  Случайно ли Холандия заяви, че чака поне два положителни доклада за напредък в “борбата с…” и “прависъдие”. Последните са в кавички, защото в България НЯМА нито “борба с… “, нито пък “правосъдие”.

 27. Кой има кяр от паленето:
  1. Застрахователите! Каското не е много разпространено в България.
  2. Вносителите! Като ти изгорят колата, а без кола не можеш – отиваш и си купуваш (нова за пострадалия, може и втора употреба да е)!
  3. Опозицията (най-вече комунистите), която доказва, че власта не може да се справи с палежите!

 28. Към ARTHUR:
  Прав сте /като във вица/, само че отчасти. Защото и “Гоце” и “СтаниШеф” и “конкурентите на МУТРАТА”, и тути кванти са от едно котило. Общият враг ги сплотява, но вътре във вълчата им глутница хвърчи козина и падат жертви.
  Можел Гоце да вдигне телефона… Може вятър! Свърши тая! /Ако изобщо някога я е имало/. Той и Емил Кюлев беше съветник на тоя дето “вдига телефона”, ама му светиха маслото като на куче. А и спомнете си за Луканов, Павлов и прочие. Грешката в съжденията Ви идва от там, че /като всеки нормален и почтен човек/ търсите принципност и лоялност там където я няма. Други са законите на ненаситната вълча глутница – единна е в преследването на “тревопасните”, но ако в надпреварата някой започне да се прави на единак или /недай Боже/ “стъпи на криво” и падне и “пусне кръвчица”, всички вкупом се хвърлят,прегризват му гърлото, изглозгват го и …отново са единни и преследването продължава.
  Такива ми ти работи.
  🙂

 29. Българската история дава отговор на много въпроси,само трябва да бъде изучавана и анализирана.Събитията от 1944г.се повториха през 1989г.Комунистическата партия повтори своя опит и добави някои новости,съобразени с времето.Кои бяха те-освобождаване на криминалните престъпници от затворите,всяване на страх сред населението за живота и имуществото му,създаване на РАБФАК,за да може другарите да се сдобият с дипломи за висше образование(днес много хора купиха дипломи),пълно разрушаване на структори на обществения,икономически и културен живот(творческите съюзи не се реформираха,а се разрушиха и ограбиха),подмяна на кадрите,избиване или прогонване на хора с интелектуален потенциал,за да не могат да създават опозиция,провокатори настройват народа в омраза към ближния,хората воюват безсмислено един срещу друг,така се хаби енергия,време и нерви,които да не могат да бъдат употребени за градивни цели.Има много българи,които имат представа за случващото се,но нямат сили да се обединят и да създадат опозиция.Предателството и жаждата за лидерство са недостатъците на българите.Ние бързо се палим и бързо изгаряме.Уважението е непознато чувство за българина,той уважава,само ако се страхува.

 30. Чета този блог и уважавам г-н Инджев,въпреки някои разлики в позициите ни.Аз смятам,че г-н Борисов има качества,но последното му изказване ме потресе,като потомствена гражданка.Не смятам,че достойните мъже в моя род,са загубили мъжествеността си,защото никога не са заклали прасе.Поредният опит да бъдат поставени всички българи под общ знаменател ме разтревожи.Какво да правим,ние гражданите(градове в България има преди Освобождението и никога в дворовете им, не са гледани прасета),защо селяните не научиха нищо добро от нас,а непрекъснато ни натрапват простотиите си?Манталитетът на Тодор Живков,налагаше критериите в българското общество,това се оказа пагубно.Кога ще стане ясно,че има граждани и селяни,образовани и необразовани, за всеки има място под слъцето,но трябва да си знае мястото,така е в цивилзованите европейски държави.

 31. До Павел Тинков:

  Приемам изцяло за вярно написаното от вас.
  И ще отбележа, че на мен то не ми изглежда като антитеза на моето манение, а като потвърждение, че съм прав не “отчасти” а напълно.

  Палежите са организирани като целенасочена атака срещу МУТРАТА и в тоя смисъл са “бунт”, доколкото МУТРАТА упражнява официалната власт.

  Иво е прав, че целта е осмиването на МВР и “пожарникаря” чрез….пожари.
  Мотивите за тая атака обаче не са нито политически ( Гоце и СтаниШеф) нито граждански, а, подчертавам го, КРИМИНАЛНИ.

  Затова и формата на тоя “бунт” е престъпна, криминална – палежи на коли.

  Нямам съмнение, че нацистите от БСП ще използват ситуацията политически. Все пак не им е драго на “другарите” да са “настрани от вината с мезета”.
  Но, убеден съм, не политически са мотивите и подбудителите на ‘бунта”.

  Толкова по паленето.

  Узурпирането на държавната власт и държането и от МУТРАТА започва все по-силно да разрушава България.
  Ето как мутренските “сметки” придобиват и политическо отражение.

  МУТРАТА и неговите подкупни “ченгета” трябва да бъдат БЪРЗО изгонени от властта.
  И ако се чудите какво да правим, то моят съвет е – търсете подкрепа И от гражданите и институциите на ЕС. Търсете публичност. Подкрепяйте Холкандия, например!

 32. Извинете г-н Инджев, но няма да се съглася с Вас. Статията е тотално сбъркана. Направо си е глупост!
  Редко пишете “глупости”, ама тая е от най-дебелите. 🙂

  Какво имам впредвид…

  Ако Борисов беше гинеколог…

  Вие г-н Инджев трябва да имате представа колко се учи за гинеколог. И да напишете “Ако Борисов беше гинеколог”? Дори “ако” не Ви извинява. Не!

  Дори Борисов да беше влязъл Медицина от РАБФАК, пак нямаше да е “туй” Борисов. Дори всички изпити да ги беше взел с преписване, пак нямаше да е туй…

  А няма как да ги вземеш всички с преписване, г-н Инджев! Ще му се наложеше и да почете по нещо.

  И овалът на главата щеше малко да му се промени… Можеше дори и скули да му появат… И очила да сложи…

  Аз с очила изглеждам доста по интелигентно, г-н Инджев. Без очила съм друга бира. Но с очила…

  А това са 6 години медицина! 11 семестъра + 1 стаж. И след това … още 1-2 години за специалност…

  Това са си 7-8 години кошмар! Комай целия съзнателен живот на настоящия Борисов. Не, ли?
  And you wanna double it!?
  Много Сте великодушен г-н Инджев!
  Няма да стане. Няма как?!

  По мое “експрертно” мнение, Борисов най-много да го срявняваме с шофьор категория “С”, но БЕЗ “Е”. Без ремарке. “С” е напълно достатъчна. Но може и да съм прекалил с категорията. Не знам…

 33. @Мария за да може обединяване за каквато и да е полезна деятелност,жени трябва да водят “юнашка дружина” ,защото са и по схватливи,доста по!Мъжете в БГ не могат да се обединят за нищо,защото в другия виждат конкурентен мъжкар и се стремят да го отстранят ,себе си да изпъчат отпред.Това са фактите в БГ и затова нищо не стига до никъде!
  А за коментара – жена, личи си!Много топло!
  То и в “книгата” жена води!

 34. Не че хваля или искам да поощря подпалвачите, но трябва да им се признае, че също подхождат „креативно” ( както сега е модно да се изразяваме). Палят безнаказано в държавата, оглавявана от бивш пожарникар и така демонстрират безсилието му да направи нещо по въпроса, по който би трябвало да е най-компетентен.
  ——
  Много е трудно да се свържат нещата по този начин.Ако финладците са искали да почерпят съветските танкисти агресори , то нищо креативно не виждам в това подпалвачите да палят колите на обикновените хора и с това да отмъщават на пожарникаря. Подпалвачите са или социопати или изпълняват нечия поръчка на капания която ще завърши с фойерверки към края на годината.
  ******
  До Posted by AZ | декември 20, 2011, 2:11

  Да масово се вменява на хората ,че са бедни защото кварталните им бакалии са лошите а новите супер търговски центрове са добрите. Странната тройна симбиоза на политици,медии и “чуждестранни инвеститори”(рекламодатели) Пропагандата против дребни търговци работи чудесно в София и големите градовефалите започнаха . Но в малките градове и селата няма как да стане защото немските вериги на вересия не дават и там някак как някой да обърне гръб на комшията си нали?
  И така в София освен дюнерите на Бойко всичкия друг среден и дребен бизнес е в сериозна криза за сметка на “чуждите инвеститори” и тяхната симбиоза с политици и медии.

 35. Palejite na koli sa chast ot podgotovkata na cherveno/chengedjiiskata mafia za parlamentarni izbori, zashtoto neuredicite i ochevidnoto nespraviane na pravitelstvoto s tiah vinagi vodi do promeni v elektoralnite naglasi v posoka ot ednata kam drugata nai-golemi partii v Bulgaristan.

  Druga chast ot podgotovkata za izbori na BSP-DS & filiali e novosazdadenoto Nacionalno Dvijenie Meglena Kuneva (=NDSV-2, no bez Zar) – porednoto “diasno” falshimento s cel kradene na desni glasove.

 36. Dali palejite sa politicheska porachka, ili obiknoveno piromano-huliganstvo, shte se razbere bezpogreshno po tova, dali shte hvanat i zatvoriat izvarshitelite.
  Vav vtoria sluchai moje i da gi hvanat; v parvia – absurd.
  Spomniam si smatno za edni “bombichki” (O-ton Borisov), koito biaha hvarleni predi vreme pred ofisi na politicheski partii i po kolata na Shashko Dikov.
  Niakoi ot vas neshto da e chul neshto konkretno za izvarshitelite ot nashata milicia, koiato spored folklora pazela niakogo, no ne se znae kogo?

 37. Към ARTHUR, Извинете ме но правите грешка! Не отчитате някои много специфични нашенски особености. У нас криминалното и политиката се смесват! Искам да кажа, че когато политиците ни са криминално проявени, а у нас те са, то и методите им на управление, тоест политиките им са криминални. Разбирам, че в представата си за политик и политика имате Вацлав Хавел, Бог да го прости, но имате Бойко и Гоце! Разберете най-после това! Поздрави!.

 38. Аз ,като много българи,търся обяснения за политическите процеси в България.След Френската революция,определението аристокрация,търпи промени.Европа приема,че съществува родова,финансова и духовна аристокрация.В България са много малко родовите аристократи(тези,които са потомци на боляри).След Освобождението се появява финансова и духовна аристокрация,т.н.представители на буржоазията и буржоазната наука и култура.Някои от тях произхождат от селата(Йовков,Елин Пелин).Сега,когато скърбим за Вацлав Хавел,нека си спомним,неговия буржоазен произход(баща му е един от крупните строителни предприемачи в Чехия,а чичо му Милош,основава първата филмова компания).В България тази класа се унищожи,унищожи се дори споменът за нея.Невена Крапчева,дъщеря на големия български журналист Данаил Крапчев,казваше:”Първо ги убиха,а после ги изтриха от българската история”.Всяка нация пази спомена за големите си личности,от всички сфери на живота.Ние ги забравихме и опитите те да бъдат вкарани отново в съзнанието ни ,се оказаха неуспешни,или недостатъчни.Нашето общество,не приема буржоазния произход и антикомунизма.Продължават да се внушават критериите от тоталитарния режим на Т.Живков,за работническо селския произход.Защо ние трябва да започваме от нула,когато дедите ни са градили държавност,разрушена от малограмотни и малокултурни хора?Защо духовната аристокрация на България е натикана в ъгъла?Защо журналист може да изхвърчи от телевизия,защото изнася факти,които не се нравят на висш политик?Защо винаги у нас, Бог е високо,а Царя е далеко?Колко объркани са нещата у нас!

 39. Румене,не ме учудва,че Мария е наясно,те са с особен усет!?!!!
  А това че двама прозорливи стопани на блогове а вероятно и още две хиляди двеста и двадсет и двапа,считано от началото но февруари ,1946 г., при липса на Хавел или Валенса, САМ0 полагат адски усилия да кажат – какво що и накъде,ще е по-видно,когато и М.Кунева дръпне по-напред,и ако ГЕРБ продължи да се влачи,все
  повече свенливо около “Джендема” а никой не отваря поне дума за епохална промяна!
  Ясно е че няма да стане утре,но нали България се върти все около утопията,а никой не смее да каже,че ще е така докато народът не разбере,че без Четвърто българско царство,нищо добро не го чака!

 40. До ARTHUR:
  Първо едно уточнение – от една и съща страна на “барикадата” сме.
  Бях далеч от мисълта да Ви оборвам.
  Опитът Ви за тънко разграничаване на икономическо, криминално и политическо, на мутри, гоцевци и станишевци обаче за мен е непонятен и неприемлив. Самите комуняги /”нацистите от БСП”/ са престъпно образувание! Те просто ползват идеологията като примамлив параван, прикриващ криминалните им домогвания, за пред бедните духом свои последователи.Да не забравяме, че наложеното от тях управление /режим/ беше официално квалифицирано в ЕП като престъпно!
  А МУТРАТА и подкупните му ченгета просто няма кой да изрита от властта. За огромно съжаление!
  Подавляващото мнозинство българи са с отчайващо промити мозъци и яко друсани от левичарски тежнения, продължават да лелеят мечти за месия /който “ще ги оправи”/.

 41. Председателят на БСП Сергей Станишев призова членовете и симпатизантите на партията да подкрепят протестите, организирани от синдикатите, срещу увеличението на пенсионната възраст и реформата в БДЖ.
  „Това правителство разбира само от натиск и само със сопа може да бъде спряно”- каза Станишев на пресконференция след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП.
  Затова той отправи призив към членовете и симпатизантите на БСП навсякъде, където има обосновани социални протести, да се включат в тях.
  “ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО РАЗБИРА САМО
  ОТ НАТИСК И САМО СЪС СОПА МОЖЕ ДА
  БЪДЕ СПРЯНО”
  Г-н Инджев, явно кодираното послание е достигнало до лумпените в държавата,сред който има и не малко полуинтелектуалци,произлезли от най-низшите социални слоеве на обществото в близкото минало, но изпълнявали слагачески партийната повеля.

 42. Вероятно някои ще помислят,че пиша врели некипели,но нека си отговорят на въпроса,защо кралицата на Великобритания и днес раздава благороднически титли на писатели,художници,музиканти,учени?Нека си отговорят на въпроса,какво се случва със същите хора в България?Кой иска нация без духовни водачи?

 43. Журналистите не трябва да спират да търсят,докато не получат списъците с поканените лица на държавните приеми,по случай националните празници.Тази информация трябва да е публична,както по време на управлението на Г.Първанов,така и при Р.Плевнелиев.Те се организират с държавни пари и там,трябва да са поканени най заслужилите граждани на България.

 44. Доколкото е от значение и от полза
  за блога на журналиста И.Инджев,нека
  добавя,че водимо именно от вечно неизменни християнски ценности,
  цялото уважаемо семейство на американския президент,наред с Малия и Саша,са добавили и кучето Бо,за да изпратят всички картичка за
  С в е т и т е п р а з н и ц и!
  София,20 декември 2011 г. 13.30
  (препоръчана поща!)

 45. “Към ЕМИГРАНТ:
  Червените боклуци, казвате вие, просто не могат да си намерят място от това, че са вън от политиката. Това не е вярно. Те са там вътре и дори са станали повече, просто са се клонирали и сега една част от тях се наричат ГЕРБ и ви заблуждават че ги няма.

  Posted by Димитър К |”

  Умен човек си ти, Димитре !

 46. Теорията за конспирацията е вечно популярна в Бьлгария,но издиша в частта БСП стои зад палежите. Боклуците сьздадени като ценностна с-ма от БСП са истинските подпалвачи,а “началниците” са просто бившите дружки на БьБь. Конспирацията е другаде: Меглена Кунева като поредния “спасител” след Сакса, ГЕРБ и други “лабораторни образувания”

 47. До Павел Тинков относно: “Опитът Ви за тънко разграничаване на икономическо, криминално и политическо, на мутри, гоцевци и станишевци обаче за мен е непонятен и неприемлив. ”

  Предавам се 😀 !
  Наистина не е редно да се разграничават мутрите и бандитите от Запалките, Гоцетата и т.н.

  След целодневно “търкаляне” на темата признавам, че палежите наистина могат да са подклаждани от нацистите. Имат мотиви, имат “връзки”, а имат и необходимия “морал”.

  Предлагам ви и още един поглед на темата.
  Струва ми се, че палежите започнаха СЛЕД обявяването на края на мръсната руска тръба от Бургас до Гърция. Ако помислим от този ъгъл, обаче, ще стигнем пак до Запалките, гоцетаат и т.н., нали?

 48. Горящите коли донякъде оправдават избора ни на пожарникар за премиер, но и при това положение провала ни е очевиден.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.