Президентско морално харакири с мечове

На прощаване раздавачът на ордени Първанов е сколасал да връчи един и на своята институционално дясна ръка, номинираният от левицата за поста му вицепрезидент Ангел Марин. За предстоящото събитие беше съобщено като намерение, но някак премина без фанфари. Едва днес от публикация в Държавен вестник става ясно, че деянието е консумирано.

УКАЗ № 252
На основание чл. 98, т. 8 от Конституцията на Република България
ПОСТАНОВЯВАМ:
Награждавам о.р. генерал-майор Ангел Иванов Марин – вицепрезидент на Република България, с орден „Стара планина“ първа степен с мечове за изключително големите му заслуги към Република България.
Издаден в София на 9 декември 2011 г.
Президент на републиката: Георги Първанов
Министър-председател: Бойко Борисов
Подпечатан с държавния печат.
Министър на правосъдието: Диана Ковачева”

Закичването на о.р. Марин, уволнен от предишния президент Стоянов за непочинение, е обосновано с това, че „ като офицер Марин е имал значителен принос за изграждането и
развитието на Сухопътните войски в Българската армия, а като вицепрезидент – и за работата с българите, живеещи извън пределите на страната. Той е един от инициаторите и активен участник в определянето и прилагането на новите приоритети в политиката на държавата и обществото за приобщаване на сънародниците ни зад граница, е един от мотивите за награждаването.”

Разжалваният за публична антинатовска агитация генерал Марин не само беше награден с вицепрезидентски пост след това в тандема си с Първанов, който се перчи със заслуги за присъединяването на България към пакта, но и получава от него орден. С мечове!

Морално харакири с мечове! От това по-символично умиране на последното съмнение за същността на президентското лицемерие, не може да се измисли.

30 мнения за “Президентско морално харакири с мечове”

 1. Един от премногото факти от сегашното Президентство, които нямат нищо общо с мисията му. Дори са противобългарски, тъй като ЕС и НАТО са приоритетни за нашите интереси.
  Президент и Вицепрезидент – руски възпитаници и премного семпли, министър-председател – уличен бандит и крайно ограничен орангутан, Синод на БПЦ – пълен с антихристи, медии – изцяло в ръцете на мафията, Съдебна система – отчайващо превзета от мафиотските престъпници. И ако на това не му се казва робство ?

 2. Трудна е борбата с тройната коалиция и нейните вдъхновители и съзидатели.Но генерал Борисов не е сам в тази борба.Под неговия подпис се мъдри и този на новата правна министърка.Те ще победят, защото правото е на тяхна страна.Една мисъл обаче не ми дава покой.Може ли Първанов да си издаде сам указ за мечове или Борисов ще му го издаде и подпечата собственоръчно.До събитието остава малко време и нека в шоуто победи по добрия.

 3. Не точно по темата, но мисля би било интересно за автора(пействам един коментар от бивол.бг):
  ВАЖНО!
  Мисля че бивол.бг е блокнат в мрежата на булсатком. За това съобщи един потребител на Дневник, клиент на булсатком. Твърди че се е случило преди около 2 седмици. Опитах през личните съобщения на дневник да дебъгнем проблема, понеже човекът не беше съвсем на ти с технологиите. Това което се оказа е че булсатком са блокнали сайта през техните днс-и. Не тези които са официалните днс записи към домейна bulsat.com а вътрешни които раздават на клиентите си(предполагам по dhcp) примерно 46.40.72.9, 46.40.72.13. Иначе до ip-то на бивол през булсатком има пинг. Понеже не открих много лесен начин да листна всички статии тук все пак интересно ми е дали сте публикували някакви статии които някой в булсатком може да счита че са с/у името на фирмата или собствениците им или причината са статиите за Бойко Борисов. Не си спомням откога беше предната статия по случая с показанията по онова дело(в Шумен ли беше).
  Интересно дали причината е наистина Борисов или някакви неизгодни за собствениците статии в бивол.

 4. Др. Доносник – Президент !
  Като виц започна и като виц ще завърши. Какво да правим Вацлав Хавел още не се е родил в България.

 5. Е, сега е време Ангел да му върне жеста. Може с лек добавък – нещо като “първа превъзходна степен с много мечове”.

  Иначе ще си остане недекориран човекът, което си е въпиюща несправедливост.

 6. Смях в залата!Само че през сълзи…Но не ме учудва. Първанов успя да обезличи най-висшето българско отличие.. Не за първи път..Даже Стоянов не успя до такава степен да се орезили…

 7. Драги Иво, уважаеми форумци, явлението “Марин” в българския политически кадрил и според мен заслужава внимание. Банално, нали? Цялата политпросветска кариера на генерала също е банала, така че не се притеснявам от клишето. Той направи политическо изказване едва в навечерието на уволнението си поради навършване на пределна възраст. Президентът Стоянов се поддаде на провокацията му и го уволни, а ако някой е забравил, той беше казал: “Командата бегом към НАТО не е здравословна за Българската армия”. Маса други висши офицери по същото време тръбяха наляво и надясно, че тъкмо обратното, командата е здравословна за БА – по същество и това са политически изказвания, но никой не си помисли да ги уволнява. Президентът Стоянов осигури на генерала-артилерист ореола на мъченик, заедно с някой друг глас в повече. Халал да му е орденът, викам аз, заслужил си го е.

 8. Много жалко, че по чл. 104 от Конституцията Гоце не може да прехвърли на Марин правомощието да раздава ордени (чл. 98, т. 8 К), за да връчи и Марин на Гоце орден. Сега трябва да разчитаме на преродената ирландска пастирка да се сети…

 9. Господин Инджев, тук не мога да Ви разбера. Щом на Тошо Тошев, Иван Славков и Ахмед Доган са дали орден „Стара планина“, значи може и на Ангел Марин да се даде. Аз дори бих се позачудил, ако Ангел Марин не получи този орден. В природата и в живота, празно нема. Разбира се, тук не става дума за празните джобове на българските граждани, защото това е друг въпрос. При българските граждани пак са валидни природните закони и празните джобове се дължат на факта, че щом гражданите разсъждават като скотове, то и задължително живеят като скотове. Същото важи и с пълна сила за българските селяни.

 10. Към Сотиров:

  То аз не мога да се разбера,та Вие ли ще ме разберете!?

  Неразбираемо е за нас с Вас таквоз наг(р)аждаване.

 11. Нищожества, облечени във власт – това е картината на бълтарската общественополитическа действителност. Първанов е само щрих ог тази картина. Раздаването на ордени на най-ретроградните личности от комунистическото /уж/ минало се превърна в запазена марка на радетеля на руското енергийно заробване на България агент Гоце.

 12. Господин Инджев, аз предлагам да я караме както дойде, като би се изразил Йозеф Швейк. Весели празници, пък ако се засечем из квартала, можем да му ударим по едно слабо кафе. Или пък чай. Слаб чай, щото е по-демократично.

 13. Неразбираемо няма.Нали падението трябва да бъде пълно,а малко време е останало.Нали падналите трябва ясно да бъдат обозначени.Ами а’е,какъв е проблема и “черно на белО” имената им са написани.Де изчакайте да си затегнат примките до край.Как да се израз’кажа,знам ли:Ако бях (а не съм и никак желание нямам)на мястото неГОво “обединителят” на нацията”,но то пък къде,Бог е навсякъде.Та “по “мечовете” ще ги познаем”!!!

 14. само да вметна, че ордените се дават по предложение на правителството. процесът може и да е фиктивен, но няма как да мине без благословията на бойко

 15. @Sin “Синод на БПЦ – пълен с антихристи”- “Висш Духовен Клир” – клика Безбожници !Това което е сторено с Българската Православна Църква е най тежкото престъпление на антихристите Безбожни безродни – Бог е справедлив,и цялата “справедливост” ще познаят!

 16. Моите уважения към Генерал Марин но това което се случва в армията е ужасяващо и “изключително големите му заслуги към Република България” са по-скоро не достойни!

  Последния достоен сухопътен генерал мисля ,че е Ц.Тотомиров!

 17. Въпрос към публиката:
  Как изглежда орден “Стара планина”?
  Поздрави.

 18. Правилата за този човек винаги разчитат на изключенията,а неговото като по-скъоценно от диаманта и платината,се основаваше на гранитна основа,че като се държи добре,ще го приемат в числото на правилата.
  И не само не даваше на далтонистите зелена улица но и винаги -все п о с т о я н н о-
  п р е м и н а в а ш е
  р у б и к о н и т е съгласно правилата на движение

 19. Не разбирам дали Гоце се възприема на сериозно или не е чак толкова глупав?

 20. Ако бяхме станали пак монархия,щяхме да имаме най големия брой комунисти,станали графове и барони,в света.Тези хора са алчни за власт,пари и слава и са щастливи,само ако са ги откраднали.

 21. Струва ми се, че бързаме с коментарите. Марин е “бял кахър”. Служил вярно на шефа си – получил награда.Следва обаче награждаването на самия Седефчов /вярвам, никой не се съмнява в това/ – за заслуги в …бла, бла, бла! От каква висока степен ще е “Старата /му/ планина” и с колко меча, мисля не е важно. Кога ще бъде награден обаче и ОТ КОГО?! Ето това ще си заслужи коментара!
  Някой ще се опита ли да познае?
  🙂

 22. Може да му закачи на ревера и монета от 5 копейки, ще има абсолютно същата стойност за мен.

  Имаше навремето една карикатура, от едната страна нарисувани Кирил и Методий и казват „И ний сме дали“, а от другата стои [Марин, Доган, попълнете името] и казва „И ний с медали“.

 23. Толкова го обезличи този “орден” настоящия президент, че вече ми изглежда, като агент Гоце наградил Марин с кило домати.

 24. Преди 30-40г.,в София, прииждаха партийни функционери,издигнати на работа в столицата.Любимата фраза на жените им,показвайки апртаменти,вили,коли,беше:”Когато се оженихме с мъжа ми,имахме само една вилица и лъжица”.Мъдрата ми баба ме съветваше да не дружа с децата им,защото тези хора са продали душата си на Дявола,за да получат,всичко това.Публична тайна е,че Георги и Зорка Първанови,започнаха живота си с една вилица и лъжица.

 25. Драга Мария,в монархията има ред и оценки по заслуги във всичко от и при всакакъв вид окопи и бойни сраженияя.Руският народ,който която ридае също за терзанията на своите офицери,чрез Жана Бичевская
  например в “you tube!”го е казал по-добре:
  “Не надо грустить господа офицериы,уже нето Отечество,
  нету и веры!”
  И макар и Сугарев и Инджев да изчакват вероятно,по -техни по-особени причини но и понятни съображения,републиканските
  залитания било на КПСС,БКП и ченгесарсокото съсловие,накрая щяха да пройзведат графове и графини,но да се научат на ред и обноски!!!!!
  Че ще стане така,Мария не ще и дума,но как да преглътнат напусто изживяния свой живот и объркания на другите!

 26. БьБь сьздава ДОГАНТАБАК, Гоце: Орденоносители

 27. Не само Марин, президентът е наградил и бившия ректор Борислав Борисов с почетен знак. Е, то беше очаквано – мафиотът Борислав Борисов, който превърна УНСС в най-корумпираното висше учебно заведение в България, който беше връзката на агент Гоце с Алексей Петров Трактора, нямаше как да не получи признание от мафиота агент Гоце Сирищника. Гоце много цени подобни измекяри, цялото му обкръжение е от типове, подобни на Борисов – някои – вече трупове!
  И тъй като за мен е безспорно – Гоце е капо ди тути капи, той е координаторът на мафията и олигархията, остава само да се надявам, че ще се намерят смели хора, които да направят тази истина достояние на всички.

 28. До Емилия:
  Ами ако Росен Плевнелиев свърши тази работа?
  🙂

 29. За а.Гоце-орден ‘Гоуем член’,пардон ‘шлем’

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.