На умряло Дуче премиерът “нож вдига”

В деня, когато прогнозата ( на самия Волен Сидеров) за нов отлив на депутати от парламентарната група на „Атака” се сбъдна и представителството на партия в НС застана на ръба на оцеляването, премиерът Борисов изрази презрение към умиращия субект на неотдавнашното му ухажване. „Отдавна не се интересувам от тази партия. Не ги следя. Хайде да не им давам оценка”, обяви Борисов.

Колко отдавна, питам обаче аз- откакто се намери друга патерица на парламентарното му мнозинство ли? Защото преди това Борисов се интересуваше да запази безрезервната подкрепа на „Атака” и само намирането на резервна гума за своята машина за гласуване в парламента преобърна каруцата на неговото „уважение” към Волен Сидеров, заявено многократно и публично буквално допреди дни и седмици.

Да, Борисов може и да не се интересува вече от битата карта- можем само да гадаем до каква степен в биенето й има заслуга самият той, както жално твърди напоследък крепителят на парламентарното му мнозинство Волен Сидеров. Но доста хора със сигурност се интересуват от злоупотребата с власт, благодарение на което Сидеров се измъкваше сух от водата в ситуации, когато някой не толкова важен за самия Борисов български гражданин щеше да загази здраво.

Какъв ресурс например употреби държавата да спаси Сидеров от германското правосъдие след онзи инцидент, когато на територията на германските авиолинии Сидеров предизвика скандал, достатъчен да вкара в затвора всеки простосмъртен. Само че Волен тогава не беше простосмътрен, а „богоизбран” – избрал го беше за съюзник богът на политика у нас, известен като ББ.

Малката подробност, че Сидеров не е бил пасажер, пътуващ с някаква поверена му от държавата мисия и не е имал никаква формална дипломатическа защита, но така и не беше предаден на германските власти ( а те май дипломатично са се съгласили да не настояват много категорично за това) води до единствено възможния извод: зад безобразието на българския гражданин явно е застанал единственият, който може да го извади от затъване в евентуален съдебен процес, който в Германия не би могъл да контролира.

Така че днешната позиция на Борисов никак не съвпада с вчерашната. Тя е поучителна за всеки, който се съюзява с него и разчита на защита му.

Премиерът щеше да звучи искрено в днешното си презрение към низвергнатия, употребен доскорошен свой помагач, ако беше го атакувал от принципни позиции. Не го направи на и след 19 февруари тази година, когато Сидеров и щурмоваците му оскверниха с крясъци, агресивно поведение и нарушаващи конституцията речи на верска и расова омраза пред паметника на Апостола в София. С мълчанието си Борисов, както и цялата му подчинена по веригата машина на поверената му държава, барабар с медиите й, станаха на практика съучастници и подстрекатели на Сидеров. Окуражен, той премина от думи към дела, предизвиквайки срамния бой пред джамията в София, а след това се опита да си погрее рейтинга и на пожара от Катуница.

Каквото и да се случи сега с оредяващите редици на атакистите, които напускат потъващия кораб на вожда си, усещането за закъснялото „осъзнаване” на Борисов за същността на тази партия, която вече не го интересувала, е като за лицемерие от класически тип. Защото е лесно сега на „умряло Дуче” нож да вдига!

23 мнения за “На умряло Дуче премиерът “нож вдига””

 1. Чакаме следващия проруски циркаджия да “грейне” на политическия ни небосклон. Колко ли ще трябва ????????????

 2. Hе само позициятa на Борисов никак не съвпада с вчерашната. Tакава е позицията на всеки безпринципен и морално тъп мераклия да остане на бързeя! Бих казал дори, че това е conditio sine qua non!

 3. В “каталитичният крекинг процес” катализатор “Сидеров” нужен е!
  Др.на педагог.науки не може да казва така „Отдавна не се интересувам от тази…”, специализация по “социология на химичните процеси” трябва.Припламва от време на време(не на шега),”химико социални програми” няма как…!

 4. Поздравления, г-н Инджев, избран сте за хейтър № на републиката за 2011-а година.

 5. Волене,Волене нима забрави за онзир чийто навик при роднини и
  в е ч е на опелото обикновено бил:”Жалко че не се събираме по-често”
  Обичай ближния,не не позвовлявай да те мами!Но по-добре и без тях за да живееш в мир!
  Твоята романтика си е волтова дъга между две скуки,а се прахоса дори когато Меглена е научена да не прощава на никого за грешките си.
  Готов беше да си направиш и харакири,но твоят терапевт ли те разубеди??
  Къде скитосваш като заврян зет и Русия:при такава тъща и голяма самоубийствена любов,ще се колебаеш кого да разлюбваш!!!!!
  Сега когато ще се наложи да бягаш и от вдовици на покойници,поне завърти руля към
  Четвъртото българско царство или и затова ти трябват сбъркани гощавки с исторически виновници.
  Да! Пият и ядат вярно е ,но се изяждат и помежду си!

 6. Това, че Боце най-безпринципно се е самоопровергал ден-два след като се е из(Цв)ъкал, от доста време насам вече не е новина, а банално ежедневие… Просто този път го отнася доскорошната “патерица”.

 7. Към Иван:

  Ако съм избран от вас, поклонниците на критикуваните от мен Първанов, Борисов, Доган, Сидеров и подобните им – благодаря! За мен е чест!
  Сигурен съм, че сте избрали за любимец на същата публика Бареков- пишете му на него, ще се се зарадва, мен няма нужда да ласкаете.

 8. Написаното за Сидеров и партия Атака е вярно.Твърде мека е според мене оценката за поведението на Б.Борисов по днешната актуална тема.Мисля си ,че за Борисовото ,както цялостно ,пък и в частност,поведение,най-точната квалификация е че той е един ПОДЛЕЦ,типично за хората били членове на БСП-БКП.Такова поведение изглежда харесва на мнозина,за да продължава да подържа високият си рейтинг при социологическите проучвания ат различни агенции.ЗА ЖАЛОСТ!

 9. Все пак само 4 човека са необходими на ББ за парламентарно мнозинство.ББ го крепи не “Атака” или РЗС, а страхът на депутатите от малките партии, че като излязат от парламента, никога няма повече няма да са във властта.

 10. Напълно съм съгласен с анализа на Иво!

  Добавям следното.
  Развитието на ситуацията ГРОБ / АТАКА доказа отново, според мен, две неща.

  Първо – МУТРАТА показа пак, че не е глупав.
  МУТРАТА успешно измами, изигра “партньора” Сидеров, когото до понеделник “дълбоко уважаваше за парламентарната подкрепа”.
  Обръщам внимание на това, защото имам чувството, че накой българи намират оправдание за разрушенията нанасяни от МУТРАТА, като ги обясняват само с обективно съществуващата липса на знания и способности.

  Истината за мен е, че опростачването и развращаването на България е целенасочено действие на МУТРАТА.

  Самото сътрудничество с АТАКА е политическо извращение – напълно безпринципно, напълно несъвместимо с “европейското” и противоположно на “развитие”.

  А да оставиш “нещо” като Сидеров да крещи с омраза до паметника на Левски е кощунство. Но стана!
  Стана защото МУТРАТА има нужда от ТОЧНО такъв “партньор”.

  Второ – “партньорът” Сидеров доказа отново,не че някой мислещ се е съмнявал, че акълът му стига само за истерични крясъци и безмозъчни провокации.
  Жалва се сега, как лично МУТРАТА и НЕ-умния му “министър” били “купували” бившите депутати на АТАКА.
  То е ясно, че е вярно – купуват ги!
  Но нали самият Сидеров ЛИЧНО подбра, издигна и вкара в НС точно тия продажници?
  И понеже си ги знаеше, разчиташе с някакви “договори”, подписи и т.н. “политически методи” да ги държи в подчинение.

  Ха-ха. МУТРАТА го изигра!

  Да се смееш ли, да плачеш ли!

  МУТРА, ченгета, ДСари, продажници, алчни глупаци се събрали за да изграждат “европейско развитие на България”.

  Боже, мат’риалът спи, а посланниците на ЕС не виждат ли, не чуват ли?

 11. Уникална ситуация имаше днес по време на Националния сбор на партията Сидерова.Когато той заяви, че му вземат партиината субсидия за подържане на клубната база тия, които ползват полицеиските управления за партиини клубове, залата избухна в скандирания „Долу МВР“.Бре каква била работата, а ние наивниците си мислехме, че МВР е деполитизирано.Наистина уникално.Все едно някой да скандира долу Министерството на отбраната или долу Министерството на финансите.Как ли ще разчете това прокуратурата ако въобще може да чете.

 12. БьБь да гледа внимателно какво става с АТАКА, ГЕРБ и БьБь са следващите по този пьт.
  Римляните като умни хора са казали отдавна: “Заченатото в льжа,завьршва в престьпление”

 13. Мисля, че иронията на Иван пак не бе оценена…като ирония 🙂

 14. Безпринципните хора като другаря Борисов не могат да атакуват някой от принципни позиции. Те атакуват от позицията на моментно силния, но това никога не е печеливша позиция.

 15. @Media
  “Поздравления, г-н Инджев, избран сте за хейтър № на републиката за 2011-а година.”
  Повече на заядливо сyр’кастично прилича така написано,стил ала “…”.
  А да се поставим на Г-н Инджев на мястото – хем да е “в десятката”,хем и на всеки от нас да чете в главите какво сме искали да кажем !

 16. Към МEDIA: извинете, но независимо от много високото ми IQ, няма как да разбера изречението “Поздравления, г-н Инджев, избран сте за хейтър № на републиката за 2011-а година.” като ирония. Ако не познавам поне предишните писма на този човек Иван или него самия.
  Тъкмо исках да пиша коментар по него, неироничния.
  А каква любов да възвеличи българския журналист?

 17. Долен Сидеров е руска подлога,турска подлога-необходимото “плашило” за сплотяване на електората на ДПС.Долен Сидеров е проруската подлога която обяви своята война срещу Европейскя съюз който бил новата “Римска империя” Най-нечистоплътната част в българската политика,да се кичиш с национализъм,а в същото време да рушим еврвопейския имид,да се капсулира и отродява и турцизира мюсулманското българско население .
  Мутрата ББорисов дълго време беше под един юрган с Долен Сидеров.Но не е и новина,че членове на Атака /Калинка/ подават молба за членство в ГЕРБ.Атака винаги е била сбирщина плазмодии,утайката на българското общество

 18. Артуре,то че е така така е,но нали именно и затова подсказвам на Инджев и Сугарев,че историческото забавяне им пречи като заслужили,точно за да не бъдат изиграни докато Меглена се учи от своите грешки.
  И всеки скърца,че видял,разбрал но “великово” го плагиатствували!
  Ние епохално сме върнати и обърнати а остналото е че на БКП и Г.Първанов му трябва не АБВ а цялата азбука!!!!
  Мария е права,просто да подготви внуците за графове и виконти!!!!!

 19. Костовисте,и Вашето Трио,БКП Петърчо,Ванката и Софиянчето не бяха колкото бай Тошо,комуто самият де Гол казал,че СССР ни е взел Македония,Тракия и Добруджа, онзи ….п р о з …селянин одма, виждайки че генералът стои зад леля Мара,просто добавил,че… “тя си е националистка!”
  При цялата сага с Жуков,подписи
  шоу и преговори около и след Потсдсам,даже адмирал Дьониц рекъл: “Добре де а за чиф /*/*/*/… са НИ сега французите?”
  БКП ще изтече в каналите,а новите
  да се поучат от приемствеността след Кубрат!
  И да приемат,че щом заболява и Волен,болни са точно те и да оглавят историческата и епохална мисия за възкресяване на нашето Четвъртото българско Царство
  Сигурно и ДАНС са се дзверили,
  когот бе казано и на Бан
  Ки Мур,сутринта!!!!!

 20. Приятели,с интерес чета статиите на г-н Инджев,също и коментарите,но сигурно IQ-то ми е ниско,защото нищо не разбирам от несвързаните изречения на КАРДИНАЛ РИШЕЛЬО и БУРОВ.Коя е Меглена,коя е леля Мара,какво е правил адмирал Дьониц и т.н.и каква е връзката с положението ни като мат,риал.

 21. Както почти във всяко село си има поне един Мунчо,така и тук,Буров,с бръщолевенията си ме навежда на тази мисъл.Язък за ника който си е избрал.

 22. Буров ,
  Не можах да направя връзката между де Гол,Добруджа и Дьониц…..моля те да бъдеш конкретен-дали Долен Сидеров е подлога на рускаците,Доган и комунистите е въпрос на интелектуално ниво.
  Новината е-Долен Сидеров има нова кабеларка-тв Алфа,някой плаща за промиването на мозъците на чалгосния миллет.Всеки ден-по няколко часа “истина”,всеки ден непредубедения българин може да стане жертва на мръсотията на Долен Сидеров.Всеки ден “Монолога на Долен “.Наблюдавайте тази кабеларка,дали няма да ви направи впечатление,че има малко повече рускоезични предавания

 23. Извинете ,
  но аз не вярвам и думичка на всичко свързано със Сидеров !
  Той просто е фигурант които просто запълва политическата ниша в която е нужно да има някакви “патриоти” , “националисти” и обикновени расисти лумпени.
  Не съм чул Сидеров да говори за чуждите икономически интервенции на големи финансови институции и корпорации които имат обороти които надвишават БВП на РъБъ .
  Само цигани и турци развява като байраци и с тях плаши гаргите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.