Има ли (раз)решение от Кремъл за МОЧА?

В Северна Африка и в Близкия изток граждани се съюзиха помежду си и предизвикаха политически катаклизъм, помел досега поне три режима, граждански бунтове в още две и истинска гражданска война в трета. В Русия активните потребители на интернет организираха и дори оглавиха най-големите протести срещу авторитарния режим в най-голямата по територия държавата в света. В САЩ движението „ Окупирай Уолстрийт”, поддържано предимно чрез мрежата, създава главоболия на най-богата държава света. Само в България се случва обратното: управляващите искат да използват интернет, за да решат един проблем на гражданското общество, като се скрият зад съответната анонимност, която самите граждани няма как да контролират, но пък властта „си знае работата” – каквото реши, това ще обяви като „народен вот”.

Тези нерадостни изводи за технологията на контрола над обществото в България се налагат от загатнатото намерение на властта да организира нещо, което нарича едновременно референдум, но всъщност щяло да се състои не с пряко гласуване, а по интернет и чрез „пунктове” в София. Ето какво пише днес по въпроса в. „Труд”:

Питат софиянци за Съветската армия
Столичната община ще организира допитване до софиянци за бъдещето на Паметника на Съветската армия в Княжевската градина. Това стана ясно по време на поредния политически дебат по темата на сесия на градския парламент вчера. След април кметството ще обяви международен конкурс са нова визия на градината около паметника. Подадените проекти ще бъде оценявани също от международно жури. “Ще предложим на столичани 4-5 финални проекта с паметника и без него, каквото е заданието за конкурса и те ще кажат кой искат”, каза Малина Едрева от ГЕРБ. Допитването ще е по интернет и на пунктове из града.”

Вместо да поемат управленската си отговорност и да изпълнят валидното и до днес решение на общинарите от 1993 г. за демонтиране и преместване на този монумент, спряно незаконно и без обяснения от тогавашното правителство под натиска на Москва, разполагащите с необходимото за целта мнозинство представители на ГЕРБ явно са решили да лавират, прехвърляйки решението на „гражданите”. Най-вероятно ще се оправдават, че един реален референдум струва скъпо. А че ще ни струва още по-скъпо да узаконим стърчащия в центъра на столицата ни символ на чуждата окупация и българското раболепие пред нея от „името на народа”, досущ като при „народния съд”, това явно няма значение.

Сигурен съм, че в централата на ГЕРБ са информирани за някои нюанси от възможната руска реакция при демонтиране на Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА). Няма как да не са разчели посланието на посланик Исаков, който вече не се явява на разните годишнини пред това незащитимо от гледна точка на историческия прочит съветско петно в двустранната ни история. Не е изключено в самата Москва завоалирано да сигнализират, че не биха възразили дразнителят да бъде премахнат при определени условия, между които „запазване достойнството” на Москва, ангажирана като попечител на съветското наследство в бившите си колонии. Щеше ли иначе Путин да пропусне през януари 2008 г. да положи венци пред МОЧА, при положение, че обиколи няколко други „знакови” светилища на „вечната дружба” в София?

Да допуснем, че Русия е готова да отстъпи безмълвно и е подучила нашите управляващи да „настъпят” , като придадат подходящата форма на такова решение. Във всички случаи съм готов да се обзаложа, че мнението на руското посолство за самия „референдум” е сондирано. Нещо повече, от организаторите на една от дискусиите по темата в София изтече информация, че от руското посолство смятали за „отлична” идеята с референдума. И ето, че тя е на път да бъде осъществена.

Излиза, че отново ще чакаме р(азр)ешение от Кремъл. Няма начин да разберем със сигурност дали това е така преди нашите власти да се осмелят да направят каквото и да било по въпроса и видим официалната руска реакция.

И все пак, нека отбележа: заровената дълбоко под историческата пепел тема за МОЧА все пак се превърна в остро дискутиран публичен въпрос след едногодишен натиск на шепа български граждани. При толкова неравни сили, резултатът е направо впечатляващ. А какъв ли щеше да бъде той, ако вместо със „стотин” участниците в протестите пред монумента се измерваха с хиляди?

40 мнения за “Има ли (раз)решение от Кремъл за МОЧА?”

 1. Бвлгария е в клещи.Руснаците могът да свалат правителството само за една нощ,
  а що се отнаса за паметника – трябва да бъде махнат

 2. В Хасково Паметника на Петко Войвода е изцапан със зелена боя !
  Намира се на главната алея до Автогарата и хиляди Бай-Ганьофци с големи задници и усти всеки минават ОТДОЛУ !!!
  Минете и вие и ако не вие срам подминете Героите си !
  Нация без Смелост и Чест не е Нация !
  Иво ако иска може да ми изтрие коментара и да ме обяви за националист !

 3. Iv4o ti si edin dyrt izkukurigal ПЕДЕРАСТ !!!!!!
  ЗАГРЯ ЛИ МАЛОУМНИКО ?????

 4. Към ba6m:

  Не само си единственият “смел” ( в собствените очи), но и “благородно” позволяваш на автора да се разпорежда в собствения си блог. Ти от кои “Ганьофци” си ОТГОРЕ?

 5. Щом посолството е одобрило допитването, значи, че вече го е отработило. Предлагам ви да решаваме в крачка каква да е нашата тактика. Удивително е, че шепа граждани имат възможността да променят нещо сериозно, но още по-удивително ще бъде, ако тази шепа успее да катурне направо една идеология.

 6. Към BA6M,

  Какви герои, какви пет лева? По-скоро звучиш като лафа “на гол тумбак, чифте пищови!”

  Герои, за които никой нищо не знае и за които се сещаме само по празници (то би требвало да е доста често пред вид, че в България празници бол), когато политиците и други “културни и обществени дейци” с високопарни, но тъпи и безсмислени речи (спомнете си простотията, която се изля от другария професор доктор на историческите науки Иван Илчев на стълбите на СУ) се опитват да напомнят на народа за великото му минало. И какво прави народът? Псува ги, ругае ги и си реже сланината и си яде праза, защото има много-вековна велика история и много герои. А какво правят простите американци (без история), гамените англичани (без обноски), ограничените германци (без членоразделна човеко-подхождаща реч)? Те образуват и участват в граждански сдружения, гласуват и ядат стекове, а ти дремеш вкъщи, псуваш целия свет и бухаш сланина!

 7. Има индикации от форумите в Интернет, че въпросите около ролята на официална Русия за миналото и сегашното състояние на българия търпят развитие с нарастваща скорост, мненията засега се разслояват в множество различни посоки, макар да клонят по същество към едно и също. При това статукво идеята за колкото е възможно по-скорошен референдум, особено с обяснението, че не си струва да се харчат пари за оформяне на позиция по този (скрито) радикален въпрос за страната, е просто опит да се спечели нещо от все още живите поражения на соц. пропагандата върху представата за съвременен бит в населението и откъде идва “слънцето и въздухът” за него. Което прилича на зле прикрита официална позиция. Доколкото имам представа от допитване, то следва да се проведе за установяване на уравновесени и стабилни лични становища по въпроса, които в момента са в динамично развитие, а не в нужното равновесие. Най – малко всеки трябва да даде допълнително мнението си за коя съвременна Русия е и как вижда отношението именно на “своята” Русия към СССР и ефекта от нейните освобождения. Иначе можем да се изправим пред парадоксалната ситуация с евентуален положителен отговор за запазването на МОЧА да се изправим не само пред недоумение от запад, а и пред открита враждебност от самата Русия поради значително ускорена динамика на определен вид промени там. Но още по-лошо би било, ако “народният интернет вот” запази МОЧА, официалните в Русия ни похвалят и бързо след това техните сънародници ги пратят в компанията на някои арабски диктатори. Което, чисто исторически, не е кой знае какво чудо за страна като Русия.

 8. Към ba6m:
  Ба6 партиотката /патриота/, пълно съгласие, че нация без смелост и чест не е нация! Именно честта на тази нация изисква махането на тази гавра, наречена от смелчаци, подмазващи се на чужда нация, “паметник”.
  Нещо така, да дължите обяснение какво е общото между Петко Войвода и институцията “Съветска армия?” Дължите го на себе си. И то – ПРЕДИ да си позволите да сеете собствената си неяснота, собствената си вътрешна каша, в света около Вас. Ясно е, че са прекалили с кашите към “нашите”! Сега ви е трудно да се отървете от тая “храна” Ваш си проблем! Човек може да се уедини просто в едно подходящо за това заведение и да… повърне! Далеч по-достойно поведение от това да ни заливайте с кашите си!

 9. Явно в столична община няма достойни хора да изпълнят влязло в сила решение!

 10. Интересно ми е дали има в историята на Софийска община подобно неизпълнение на взето решение!

 11. Според някои историци, броят на руската агентура у нас е поне 10 000 души, като преобладаващата й част сигурно се подвизава в столицата, под ласкавите погледи на братските български служби.
  Като се прибави и една цяла партия – българо-съветската партия БСП със своите привърженици – съдбата на референдума е повече от неизвестна.
  И като се знае броят на протестиращите за демонтажа и преместването на МОЧА, нищо чудно резултатът да е в съответствие със желанието на Москва !
  Все пак бройката е решаваща, а не съдържанието на кратуните :=((
  Мъка, тъга и мрак (сибирски) в родината………

 12. @BA6M

  Само уточнете “национализма” си? Не се разбира какъв точно “националист” сте – български, руски или някакъв друг. А освен заучени комбинации на “възвишена” и “прочуствена” тематика и един за жалост тъжен (ако е истина) факт за Паметника на Петко войвода – друго няма, празновато го давате.

 13. Съвсем не по темата!

  Скъпи Иво!

  С настъпващата Коледа Ви пожелавам от все сърце на Вас и Вашето голямо семейство всичко онова, което не може да се купи с пари – здраве, любов, радост и късмет! За останалото, бих се борил, да бъде Ваш свободен избор;)))

 14. Предлагам, вместо да сменяме целия паметник, да оставим фундамента, само да сменим статията – с тази на Боце с бухалка в ръка. Единственно тази форма на натиск(подигравката) разбира той.

 15. @ ba6m: “Минете и вие и ако не вие срам подминете Героите си !”
  На мен ,някак си не ми е възможно да “мина”,но ти като баш смелчага събери “чета юнаци” и почистете “смело” паметника!Тогава може пък геройски и името си да впишеш,не анонимно! Или ,ако може някой не толкова смел да го свърши “почистването”!
  Малко цитати от Васил Иванов Кунчев – Левски
  “Дела трябват, а не думи. — до Л. Каравелов, 27.I.1872 г”
  “Тоз, който ни освободи, той ще да ни и пороби”
  “Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи.”
  “Интригата спира хода на народната работа. — до Атанас П. Хинов, 25.VIII.1872 г.”
  “Работим чисто български и не искаме да се водим по никого извън Българско. — до Д. Хр. Попов, 27.VII.1871 г.”
  “От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи. — до новоприети членове в организацията, 19.II.1872 г.”
  И все така:
  “Пророкувам предателство. Ако отричате, аз ще ви покажа предателя. — до комитета в Ловеч, последно писмо 12.XII.1872 г.”
  И “Ее народе !”
  То и за МОЧА така с “почистването” “юнаци”(повечко,заради “размера”) нужни са!

  “Не си народен: виждаш народното зло и не го казваш. — до Атанас П. Хинов, 25.VIII.1872 г.”
  “Трябва изпит за всеки. Защото има примери: Днес е човек, а утре — магаре. — до Д. Хр. Попов, 30.V.1871 г.”

  “Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме. — до Филип Тотю, 18.IV.1871 г.”
  Такава ни “народната” работа
  “символ на чуждата окупация и българското раболепие пред нея от „името на народа”, досущ като при „народния съд”, това явно няма значение.”
  А иначе всички се кичат с “Васил Иванов Кунчев – Левски” и се бият в гърди изпъчени “юнашки”

 16. Лично
  Г-н Инджев при мен нещата отидоха много на зле и здравословно,за оправяне ми остава към крайности да пристъпя,нямам избор.Писах до НЗОК ,но то до къде ли не писах.По тази причина ,ако случайно все още мога да пиша повече емоция сигурно ще да е отколкото разум,за което предварително се извинявам.Ще опитвам да се въздържам,но никак не е лесна моята.Молбата ми е”цедка”,ако Ви възможно!

 17. Знаете ли как хапе пълзящ назад гол охлюв? Ако не знаете , вижте интервюто на “Панорама” със Збигнев Бжежински , което мина преди около двайсетина минути по първа. А вместо да умре от срам , жужелчето остави три минути от предаването си за да обере овациите на колонията от “бръснарницата”. Ако нАуката докаже че тия са българи , аз хич няма да се натискам да съм от това племе.

 18. Демонтирането на паметника,мисия възможна!Г-н Инджев,Весела Коледа и щастлива Нова година,както и на семейството ви.Чакаме знак за действия,нека всички демократични хора се обединим,за демонтажа на този унизителен за българите паметник.

 19. Понеже и аз няма какво да кажа по темата.
  Ще споделя защо се подписвам като Китанчев!
  Всъщност има доста противоречиви сведения за тази личност но най-важното е ,че се е борил против ЧУЖДАТА ПРОПАГАНДА.
  В края на 19-ти век е имало същите бълвочи от русофили ,русофоби,франковони…всякакви тучеещи и гърчеещи се единици които облъчват обществото със своите ценности и противопоставят с изкривените си представи за правилно и неправилно.
  Едно ,че на прага на 21-ви век положението е същото .
  ….Трайко Китанчев Би се обърнал в Гроба си…
  Нацията е разединена от чуждата пропаганда която никога не е била толкова силна.
  ЕС(5-6 държави) , САЩ ,Русия,Турция изкючително силно влияят на политиката,бизнеса съответно на медиите и рекламите.
  А на кормилото на властта няма хора като Стамболов. Просто се дава на Германци,Французи,Турци и Руснаци каквото искат и се балансират техните интереси. Българската бизнес олигархия също не си пресича интересите с “чуждестранните инвеститори” и така всички са доволни .
  Само простолюдието не вдява защо е обречено на вечен преход към не се знае какво.

 20. Г-н Инджев, на Вас и цялото ви семейство, както и на всички читатели тук пожелавам весела Коледа и щастлива Нова Година! На всички “баш майстори” (ВА6М) искам дебело да подчертая, че няма по-добро почистване за всичките ни за съжаление забравени и поругани паметници и светини от това да премахнем основната причина за това тяхно състояние, която с присъствието си обезценява и поругава самите тях! МОЧАген трябва да бъде разрушен!

 21. Господин Инджев!
  На вас и всички, които обичате, желаем весела Коледа и благодатна Нова 2012 година! Много здраве, повече късмет и щастливи мигове с близки и приятели!
  сем. Катя и Павел Тинкови

 22. Ако все пак се стигне до своеобразен “референдум”, но по електронен път, все си мисля, че има някакъв шанс да се преборим с “каскетите”! Все пак е нещо повече от нищонеправенето на ГЕРБ, по въпроса! Силно се надявам, тяхното измиване на ръцете, по почина на Пилат Понтийски, да им направи лоша шега!

 23. Към GB:

  Така е, МОЧАген трябва да бъде преместен при останките от съветския Картаген, изчезнал от картата на света като срината кула от (бездарно изиграни)карти при първия пробив на нетърпимата за него свобода.
  Прочее, България не е Рим, но за нас всички пътища водят ( все пак) към България.
  За разлика от Рим, който така и не е бил превзет от Ханибал, в нашия случай той отдавна не е “враг пред портата”, а се е настанил тук и се разпорежда като у дома си чрез местните продажници.
  Плиний старши ( сержант от запаса, какъвто наистина съм)!

 24. МОЧА да се събори,след това да се продаде на части,като се задължи бсп-бкп да ги изкупи.Нека не им се плащат партиините субсидии за пет 5 години за покриване на разходите по
  покупката! На нормалните хора ЧЕСТИТА
  КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА!!!

 25. Господин Инджев, мир, любов и здраве на цялото Ви семейство, а лично на Вас и непресъхващо вдъхновение. Като невразумим оптимист – вярвам в по-добрите времена за България.

 26. Светите празници са повод за една равносметка и ако блоговото интернет пространство прелива от пробудена патриотична мисъл,в най-общ план тази на управленци изоставащи дори от Русия,където Горбачов вече по-сурово е казал всичко!!!
  Да се надяваме че стопани, автори и коментиращи ще стигнат до епохални прозрения каква трябва да е 2012 г.

 27. Погледнато исторически,ако не е бил СССР Германия да е направила супер инперия от океан,до океан заедно с Япония.Добрали се до петрола и богатсвата на Урал и Сибир,те ще са били практически не победими,Според мене света трябва да се поклони на СССР и да признае очевадното.

 28. Към Vasil:

  Пропускате “малката подбоност”, че Сталин съзнателно тласка Хитлер във война на Запад, като го уверява в своята братска помощ с пакта Молотов-Рибентроп ( скрепена с близо две години огромен потоко от суровини и материали за хитлерискта воянне машина, прегазила континентална Европа, срещу която сами воявят за живота си само британците, докато СССР насъсква Хитлер да приключи и с тях).Надеждата на Сталин е била да се изпопребият империалистите и да се намеси с гигантската си армия за плячката върху трупа на Европа ( като ордьовър заграбва “само” половин Полша, балтийските държавици…). Само че Хитлер го изпреварва…Цялата тази надпревара, за която няма как да сме благодарни на тези хищници,завършва с кървавата победа на един от двамата побратими, задавил другия с кръвта на народа си, превърнат и без това още преди 1941 г. в безгласен инструмент за преследване на маниакалните видения на една от двете разновидности на социалистическата идеология, при която държавата е всичко, а човекът – Нищо.
  Да, ако Хитлер беше победил щяхме да шпрехаме немски, както гаварихме руски задължително по волята на победителите, които се опитаха да русифицират насилствено половин Европа. И за това ли трябва да сме благодарни?
  Като ви се кланя, кланяйте се. На загиналите- признание и цветя на гроба, но на загиналия “райх” и червения му вариант СССР- никога.

 29. Ако смятат някои,че ще има добри времена за нас в ЕС,дълбоко се лъже, на назе няма да ни дават повече от 20% от вноската ни.Ние им трябваме като територия и прислуга.Nсторически, когато сме били с Германия сме стигали до катастрофи.ЕС с помоща на нашите гъзолисци разрушиха всичко което имахме Върнаха ни 100 години назад.

 30. Забравяте…изглежда съзнателно политиката на Англия и САЩ по това време.

 31. Към Vasil:

  След първата катастрофа ( Първата световна война минава за такава по учебниците, писани от победителите) България излиза с по-голяма територия от онази, която е имала в началото на войната- въпреки Ньойския договор.Вижте картата!
  В навечерието на втората катастрофа ( причинена обаче от окупацията на България от Сталин, която връща България на нивото на Таджикистан),България е сред най-благоденстващите нации в Европа.
  На 5 септември 1944 г., когато СССР обявява война на неутрална България, поддържала през цялата война дипломатически отношения с Москва,България е смятана за най-запазената от войната икономика на континента ( по оценки на британски дипломати, които съм цитирал в книгата си “Течна дружба”).
  Цар Борис е бил обичан искрено от огромна част от българите като “Цар Обединител”, колкото и това да става “неправилно” като оценка след войната, в рамките на която временно е бил осъществен националния блян за обединение на земите, населени с българи- от тези земи ни “освобождава” Червената армия.
  Това са фактите.
  Иначе, както е лесно днес да преценим, се оказва, че е стратегически неизгоден съюзът с Германия, която умело е използвала неистовия стремеж на българите към обединение, предлагайки им помощ в тази насока.. Да, това е фатална слабост на българската политика, поставяща България в лагера на губещите ( и наказани за това с братската помощ на СССР , който отказва да се застъпи за българите на мирния конгрес в Париж въпреки близо 40 000 хиляди български жертви, пратени на заколение от съветското командване по фронтовете на Югославия и Унгария). Но не Германия връща България назад, а варварската диктатура, наложена от Сталин, която откъсва България от естествения й европейски път на развитие за половин век.

 32. Hе знам защo американците ни бомбардират,като неотрални тогава. Нима разрушена София е измислица, както и Батак.Засрами се и ние четем.България трябва дa има собствен път на развитие,не отиваите от една крайнност към друга.ЕС няма бъдеще,то свърши с така наречената “студена война”. „Независимост“ (1873–1874). На 28.IV.1873, в бр. 32, Каравелов пише “Ние сме родени да кърпиме чуждите дрехи”, в която разказва как “българете обичат да плачат по чуждите гробища, когато техните собствени родители лежат в земята непрелеяни, неоплакани и непоменени … Кой помага на чуждите правителства да деморализират народът ни и да го направи неспособен за нищо? Kъде са 2 милиона души. 1991 при преброяването ние сме 9 500 000,а сега сме 7 300 000 Статистиката дава 500 000 мигрирали,какво остава.Това е чиста проба геноцид. Вие и такива като Вас , на кого служите,кой Ви плаща.За всеки рaзумен човек е ясно.

 33. Към Vasil:

  Това, че не знаеш, е ясно. А защо се буташ да спориш, като не знаеш, това е…мой проблем, че ти приставам на акъла…Но ще е за последно…

  “Неотрални” сме били на 5 септември 1944 г. ( да не обяснявам кое правитевство и т.н.).
  А при бомбардирането България, уви, е била във война със САЩ по вина на самата България, която има глупост да обяви война на САЩ и Великобритания в пристъп на олезумяване и без никаква необходимост от това.
  Обратно: СССР обявява война на България без никаква необходимост на въпросния 5 септември
  Все пак трябва да минеш през първи клас преди да претендираш за академичен разговор…

 34. @ VASIL
  Американците ни бомбардират защото ние преди това сме им обявили война! Но ясно е , че вие не сте чели история на България, а само интерпретации върху историята и то от класово – партийна позиция.:))) Геноцида, за който се тръшкате, е благодарение на покровителстваните от вашата партия позитански капиталисти, които въведоха такъв икономически климат, че накараха младите масово да отидат там където могат да разчитат на реализация и ЗАКОННОСТ…А на вас кой ви плащаше преди и кой ви плаща сега? Май същите тези дето врътовете им бяха като на шопари, колите служебни, връзките големи и всеможещи, работата “отговорна”, но добре платена на която безпартийни не се допускат. Такива на които жилища се предоставяха, а не чакаха с десетилетие за панелка в ж.к.. Такива на които се разрешаваше да надзърнат в “гнилия запад”, а не да им се отказва дори екскурзия. Да не изброявам и да не давам примери, че ще задръстя скървъра. Та такива като вас днес леят сълзи и крещят срещу ЕС (впрочем доста социалистически) и си мечтаят за времето на комунизма. На вас е ясно кой ви плаща. Ясно е че и да не ви плаща в момента, разчитате пак на същото заплащане и привилегии, които имахте. От същата партия и същите и покровители. Вие и вашите съидейници трябва да отговаряте за тези 2 милиона. Все пак да отчетем че са само 2. Ако беше преди 21 години и можеше да се пътува свободно, щяха да са доста повече. Понял!

 35. Извинявам се на останалите читатели, че докато пишех г-н Инджев е посочил “дребната” грешка на VASIL за неутралността. Но видно е, че на ТАКИВА индивиди, истината трябва да се повтаря безспирно.

 36. VASILe, komunistite unishtojiha ikonomicheski ciala iztochna Evropa samo za niakolko desetiletia.
  Edno ot posledstviata e emigracionnata valná na balgari kato men kam Zapada, koiato vprochem ne e spriala i do dnes, vapreki che liubimite ti komunisti i mentorite im ot Moskva ot 11 godini pak upravliavat Balgaria.

 37. Г-н Инджев , вие сте голям оптимист по отношение на “революционната” обстановка в расПУТИНистан.
  Погледнете “близката” чужбина на расПУТИНистан , там от няколко години се вихри неоКОЛОНИАЛНА расПУТИНистанска БЕЗцветно-зимна КОНТРАреволюция.
  Сега има опасност комунистическите расПУТИНистански КОНТРАреволюционери (“достойни” наследници на болшевишките “революционери”),които страдат от генетически ДАЛТОНИЗЪМ(доказан по време на “цветните” революции в ОНД) ,да потушат в зародиш(още сега,през зимата) всички пролетни наченки на революция в расПУТИНистан , които макар и година след арабските революции ,биха застрашили властта на МИЛИ(таризираната поли)ЦИЯТА и на самия военизиран “елит” на кремълската “върхушка”.
  Там са полковник до генерал,генерал до маршал , маршал до генералисимус и т.н., кой от КГБ-ист, кой ФСБ-ист, кой от “народната” МИЛИ(таризирана поли)ЦИЯ и т.н..
  Чудесна политизирана военизирана ХУНТА , която дори е “избрана” от расПУТИНистанските “избиратели” и няма нужда от открит военен преврат.
  Аналогиите с милитаризираните им “другарчетата” от “интер”нациналСОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯТ сталинистки и националСОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯТ хитлеристки “елит” ,са просто БУКВАЛНИ. Няма никаква разлика, има ТЪЖДЕСТВЕНО равенство.

 38. P.S. Неприятното е , че и “България” попада в “близката” чужбина на расПУТИНистан , а пък и нашата ДС-арска и милиционерска ВОЕНИЗИРАНА върхушка все още е на власт , е не в такива мащаби ,както е в расПУТИНистан , но ние все пак сме в ЕС и би трябвало да сме затворили тази страница от нашата история.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.