Новогодишното “апчих” и “наздраве”!

Разни лидери, разни идеали…И по думите им в последния ден на годината ще ги познаете: кой за какво си мисли и какво си може!

В Германия телевизионното новогодишно обръщение на канцлера Меркел няма нищо общо със сладникавите общи приказки на сиропената традиция, която по стар комунистически навик се излива от екрана в последните минути на година от устата на президента Първанов. В предварително разгласена реч Меркел се концентрира върху прагматичния въпрос от най-голяма важност: единството на Европа около единната валута.

В Русия протежето на Путин на президентския пост Дмитрий Медведев си пази „изненадата” за новогодишната си пропаганда, която е всъщност прототипът на българската „традиция” с шампанското да се става на крака пред декламиращия държавен глава. Но този път май има изненада и за МедвеПутина ( както наричат тандема в Русия).Руската телевизионна водеща Татяна Лазарева призова в блога си да се бойкотира новогодишното приветствие на президента Дмитрий Медведев, предаде Би Би Си.

Лазарева призова зрителите да изключат телевизорите си, след като започне речта на Медведев.

„Едно от най-рейтинговите предавания през годината е словото на президента… Обикновени речта се предава по всички канали и всички я гледат. Но времената се менят.” – коментира водещата.

Татяна Лазарева участва в митингите в Москва и Екатеринбург против фалшификацията на резултатите от парламентарните избори в Русия. /DarikNews.bg

Така е, в Русия времената се менят, но още няма разрешение за същото у нас. И тук имаше масово възмущение от нередностите на изборите и самите телевизии се надпреварваха да ловят със скрити камери търгаши на гласове. Ако е имало волнодумци сред водещите, които биха се одързостили да призоват гражданите да бойкотират управниците си, селекцията междувременно си е свършила работата –години наред именно президентът Първанов имаше водеща задкулисна роля в този процес, преди да преотстъпи първенството на напористия си конкурент по овладяване на медиите , премиера Борисов. Ето защо днес българският телевизионен екран не търпи отклонения от определените им граници – факт, отчитан редовно от организации, като „Репортери без граници”. Така че Първанов ще си ходи след последното си триумфално нищонеказване, полято с евтиното шампанско на скъпо струващото на България традиционното примирение.

За обединена Европа обаче се изказа и българският премиер Борисов – почти като Меркел.Тя говори за единната валута, а Борисов се обяви революционно за обединение на военните и полицаите от ЕС. Щяло да бъде по-ефективно. Това е положението: кой каквото му е на сърце.

„Наздраве”, както си пожелаваме при всяко кихане! Дано не съм засегнал някого (с опасен вирус) в това нездраво време.

15 мнения за “Новогодишното “апчих” и “наздраве”!”

 1. Ами почти съм сигурен, че както ние гледаме недоумяващо на строените в редици севернокорейски граждани , така и германците гледат изявите на нашия министър председател 🙂

 2. За Много Години господин Инджев !
  И Дано не са същите години!

 3. Новогодишното поздравление на Медведев за 2012 вече изтече в мрежата. Гледано е над 4 милиона пъти. http://www.youtube.com/watch?v=N4iSZK9cGnA

  Ех, защо Гоце е толкова скучен в своите новогодишни обръщения?

 4. Господин Инджев, пожелавам Ви весело посрещане на Новата година!

  Според моите наблюдения през почти изминалата година, стигнах до два извода. Първият извод е, че причината ние, българите, да живеем като скотове е защото сме антифашисти, което е много хубаво. Но не сме антикомунисти, което е необяснимо. Това е първият извод! Вторият извод е, че няма никакво значение какво мислят хора като нас. Никакво! В България е важно какво мислят хората които не могат да мислят. Разбира се, вторият ми извод напълно обезсмисля първия и обратното. Не зная дали по света е различно, но в България е така.

  Весело изпращане на Старата година и още по-весело посрещане на Новата година!

 5. драги Иво,мислех да”кихна” коментар за точната както винаги статия,ноза съжаление пуснах случайно бтв екшън ипопаднах на Д.Цонев!Както и да е,и това бих преглътнал,томай вече свикнахме!НО ..видях :лицето”Шумналиев да раздава”хрисими”съвети,да коментира “загрижен”църката,която преди май не долюбваше много-много!! И това,о Боже,е същият ,който в първите години на демократичните стремежи ни наречаше ХЛЕБАРКИ И НЕ СИ СПОМНЯМ ОЩЕ С КАКВИ ОЩЕ ДРУГИ ЕПИТЕТИ?!?!Моля те,Иво припомни ми останалите епитети,а и мисля,че има иматериал за още един твой коментар!Всъщност,като се сетя колко внедрени ченгета и комунисти бяха внедрени като”демократи,май термина хлебарки е точно за тях и не бива да ни обижда!Хлебарките се хранят с остатъците от храна,обаче тези се качиха на масата и май нямат насита!!!

 6. Толкова се бях ядосал от наглостта на въпросният,чезабравих да ти пожелая само
  здраве ,непримиримост,макар,че не мога да разбера как имаш сили да се бориш с всичката мръсотия около и в някои от нас!!!

 7. Към илия:

  Ако си спомняте изумените погледи на българите в Германия, пред които Борисов говореше за “щменти и капели” и за Цецо, който ходел с багера да рови трупове…Видеото се въртя доста в интернет. Видно беше, че таза аудитория, макар и българка по рождение, не можеше да разбере и да приеме уличния език, с който премиерът ни така се гордее и който, уви, се харесва на неговите избиратели.

 8. Г-н Инджев,през 2012г.,светът ще отбележи 100г.,от гибелта на Титаник.Christopher Davino,подготвя тържества,аукциони,пътешесвие на роднини на загинали хора и журналисти,с кораб,по пътя на Титаник.В България ,информация за участие,липсва,а време не остана.Ще бъдем ли представени на тези събития,има 38 загинали българи?Знам,че не може да огреете навсякъде,но бихте ли ни информирали,защото ми се струва,че пак ще изпаднем от кораба,спасителните лодки няма да стигнат до нас,този път по наша вина.

 9. Господ да поживи всички! И душманите!
  А след Нова година ще ги подхванем отново. Кой както може!Весел празник г-н Инджев, на Вас и на близките ви хора.Дай бог през 2012 да има повече сбъднати чудеса и мечти!Пък даже и да са малки!

 10. От сърце желая една здрава и успешна 2012 г. на теб Иво и цялото ти семейство.
  С дълбоко почитание!

 11. Уважаеми г-н.Инджев,желая на Вас и семейството Ви здраве и успешна Нова 2012 година!Дано тя е по-добра за всички българи,които имат мозък да мислят и осмислят случващото се у нас и по света,а на които липсва-дай Бог,да прогледнат за истината ,която редовно изтича от този блог!

 12. Ами след Бай Тошо не мога да си спомня да е имало толкова елементарен в езика си министър председател. За съжаление това е бодигарда му !

 13. Аз предпочитам да чета Иво преди всичко друго на интернета. Мисля, че такива като мен са болшинство. Той е много-добър. Бог да го поживи и да има сили да пише още така и през Новата година. Да се надяваме от това да излезе нещо много хубаво. Желая двойно по голяма статистика от читатели през Новата Година. Честито!

 14. Иво, спопмням си много добре видеото, за което споменаваш. Беше пред несмката организация на консерваторите “Конрад Аденауер”. Обикновено не ме е срам от глупостта на другите, но тогава ми стана наистина зле. Когато чуха невероятните бисери на Бойко Батман немските консерватори се спогледаха и след това се усмихнаха, предполагам с успокояващата ги мисъл, че “О, всичко е наред. Не му разбираме, защото е дивак от Балканите.” А нашето момче се оживи от тази реакция на аудиторията, дойде му кураж, ухили се и продължи с още по-голяма енергия да обяснява на жаргонополицейскигенералския си дебелашки език.

  Ти го плюеш, то си мисли, че вали.

  Иначе за много години! Продължавай! Четем те с кеф!

 15. Здрава и щастлива нова година господин Инджев! Надявам се, че и през 2012 ще ми доставяте удоволствието да чета Вашите статии – критични и прогностични!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.