Инфарктно ехо от един пиано бар

Днес , почти година след като се чу как премиерът Борисов нарежда по телефона на свой подчинен да не закача бизнеса на Михаил Михов- Бирата, министър-председателят спомена за любимите на президента Първанов енергийни проекти. Борисов се възмути, че са подписвани „на коляно” в „пиано бар”. А пиано барът, да припомня, се казва „Санатра”. В него на 18-ти срещу 19-ти януари 2008 г. гуляха заедно Първанов, Станишев и гостуващата руска делегация, начело с президента Владимир Путин. Първанов е избрал за място на съдбоносната среднощна среща именно бара, собственост на съпругата на Мишо Бирата, който се е ползвал с протекцията и на самия Първанов, както оповести премиерът Борисов по време на скандала с подслушания телефонен разговор.

Щом има индикация от толкова високо място да си припомняме, да върнем тогава малко „лентата”. Ето кратка визитка на един от участниците в сюжета, представен меродавно от винаги близкия до всяка власт в. „Стандрат”:

Генералска щерка е взел Михаил Михов за съпруга преди повече от 20 години. Бирата и Ева се запознават по време на следването, въпреки че тя е 5 години по-голяма от него. Преди да срещне съпругата си, Михов живее в Силистра, където е завършил и средното си образование. Съученик му е бил бизнесменът Младен Михалев-Маджо. След сватбата си с Ева Михов започва да живее във Варна. Там семейството притежава истинско архитектурно бижу – бившия дом на видния текстилен индустриалец Асен Николов. След 9 септември сградата става руско консулство, а след това средношколска библиотека. Съседите му разказват, че Михов е почитател на скъпите коли, като последната е “Мазерати грантуризмо”. Михаил Михов е почетен консул на Бразилия и организатор на ежегодните фестивали на бразилската култура. Съпругата му Ева е сред най-големите дарители във Варненско. Тя е съдружник в прочутия пиано бар “Синатра” в София, където гостува руският премиер Владимир Путин.”

Интересното е, че Мишо Бирата практически потвърждава на пресконференция думите на Борисов, че е търсил покровителството на Първанов, но както обикновено не се намира никой в държавата да зададе въпроси по темата: нито в медиите, нито в прокуратурата, нито дори сред политиците, афиширащи се като големи противници на Първанов. Макар да е справедливо да се отбележи, че депутатът от „Синята коалиция” Иван Бакалов, член на вътрешната комисия съобщава, че разрешението за подслушването на шефа на митниците Ваньо Танов е дадено от прокурор във ВКП, който впоследствие става “шеф на голям съд”, визирайки Георги Колев, назначен през ноември начело ВАС. Но това не „амбицира” Колев да отрече или да разследва, с което също косвено потвърждава обвинението.

Само два месеца и половина по-късно след януарския скандал с подслушването на премиера 47 годишният активен „спортен деятел” Михаил Михов умира внезапно от инфаркт в хотела на клана Златеви „RIU Правец Ризорт”, в който през същия този март 2011 три вечери на трапезата на руския олигарх Валентин Златев тайно са пирували заедно „заговорниците” Георги Първанов и Бойко Борисов.

За смъртта на Мишо Бирата бившият главен секретар на МВР Цвятко Цветков заявява публично, че е много вероятно да е насилствена. Самият Цветков междувременно се спомина от разрив на сърцето.

Друг ляв волнодумец, напусналият БСП бивш висш функционер на БСП Илия Божинов, посочи Първанов като „кръстник” на Алексей Петров, чийто бизнес е покровителствал. Божинов също млъкна завинаги, умирайки нанадейно след стомашни болки по време на лятната си ваканция половин година преди скандала с Мишо Бирата.

От далечната Америка в интервю за в. „Торнадо” с обвинения срещу Първанов като ползвател на информация, събирана неправомерно от подчинената му Национална служба за охрана(НСО), се обади Мирослав Дърмов. Като бивш съветник на премиера Жан Виденов и близък до най-големите тайни на тогавашното управление по линия на сигурността, Дърмов заяви, че дори шефът на МВР и кадровик на БСП Николай Добрев се е страхувал от компроматите, събирани от НСО. Добрев, както се знае , почина от инфаркт и посмъртно беше превърнат от Първанов в нещо като икона, присламчвайки се към неговата митологизирана слава на „спасител” на България от гражданска война, постигнато чрез отстъплението на БСП от мандата за управление през февруари 1997 г.

Такива спомени и взаимни обвързаности отприщва репликата на Борисов за енергийните проекти, писано на коляно в един пиано бар. Поставените на колене прокурори и журналисти имат думата- може би вече е позволено да се изправят. А и нов началник на НСО се задава на хоризонта- въпрос на дни е Росен Плевнелиев официално да поеме поста.

23 мнения за “Инфарктно ехо от един пиано бар”

 1. Ноатнта като всяка хартия търпи всичко,но не ще бъде така с концертите на президента Р.Плевнелиев,защото ако някои на предшественика му стигат до няколко лева в концертни зали,самите
  му изпълнения,не струват нищо!
  А някой “в т.ч. и на бира” са като творбите на Вагнер!
  Трябва или да я разбираш много добре или …..въобще да не я
  р а з б и р а ш!
  А някои – особено сбъркани баш пианисти,но псевдодържавници,или се напъват но не мирясват да влязат в обществения роял или със зор да излязат о него!

 2. Тежко му и горко на Плевнелиев!
  🙂

 3. Мисля си, колко трудно и дълго ,Асен Николов е придобил богатството си.Трудолюбие,почтенност и спестовност,са качествата на българските търговци и индустриалци,след Освобождението.Тези стари и красиви къщи са предпочитани от комунистическия елит,но тези мошеници никога няма да се превърнат в елит,защото те могат да присвоят къщата,но не и качествата и духа на буржоазията.Горкият Асен Николов,сигурно се обръща в гроба!

 4. За много години г-н Инджев, желая Ви много здраве и все така да биете камбаната та дано се пробудят повече българи! Проклет да е Гоце за това, че беше Параван на Мафията 10г! Дано кукловодите му скоро го забият в Пета глуха!

 5. Може би не е случайно, че НСО минава на разпореждане на минисър-председателя. Новият президент абдикира “доброволно” от тази функция в полза на своя “ментор” и благодетел – Б.Борисов.

 6. Добър ден от Лондон.Чета Ви г-н Инджев от години.От далечно разстояние нещата по- точно се улавят.Припомняте фактите, на кого ? Вие не сте наивен човек.Гледам коментарите по българските ТВ- наивни, повтарящи се, смешни и така скоро ще стане четвърт век-25 години,безвремие.
  Как да се заемем с по- резултатна дейност ,за самите нас и за нацията ? Как да установим мярката на публично говорене, писане,адекватно общуване.
  Просветителство,съгласни ли сте,това е дневния ред на обществото днес.България е селска страна по манталитет и поведение на хората,сравнима единствено с Грузия,Армения,Албания,Македония и пр.Вземете последната статистика само в 5 132 села в БГ живеят 2 500 000 души лоши селяни, които органически мразят градското и културното.Тези хора не се интересуват от България, каквато и да е тя.Тогава.Дайте своя интерпретацията .
  Благодаря.

 7. при толкова много загадъчни смърти ,е съвсем логично 1-во главно,макар и формално вече да не съществува,но подобни квалифицирани кадри да са преминали в НСО и сътрудничеството им с кремълските лаборатории на смъртта -никога да не е спирало.Толкова много инфаркти,перитонити и т.н.-логично.Тези кадри няма да пропуснат да омотаят и манипулират Плевнелиев-да му промият мозъка.Мирослав Дърмов-съветника на Жан в едно интервю твърдеше как част от обкръжението му го е зомбирало като са му изписвали лекарства за усилване на работоспособността му за през цяло денонощие в продължение на месеци,в следствие на което той станал напълно неадекватен от изписаните му медикаменти.Това интервю на Дърмов го имаше в сайта свободата ком.Та мисълта ми е,че все ще измисли НСО мафията и като подход за лъчезарно,мистично,наивния астролог-Плевнелиев.

 8. До:Лазар | януари 3, 2012, 19:22
  Какво да правим, Лазаре? Много като теб си вдигнаха дирмите и заминаха в тази пуста чужбина.
  Но има два вида.Едните, които разбраха, че “комунизъмът” не си отива и отидоха първоначално да мият чинии, докато се оправят. Другите, които ги изпратиха по “друга линия”, с нашите пари, Лазаре!
  А.., и трети има, които ги изпратиха преди 1989 г.
  Ти от кои си, Лазаре?
  Прави му чест на Иво Инджев, че се мъчи да смени “чипа” на “материала”.
  Задачата му е безумно трудна, но след години ще видите какво ще се пише за него историята.
  Аз съм с него, колкото и каузата да изглежда безнадеждна.

 9. И ще продължават да се тръшкат – кой от инфаркт, кой от инсулт, кой от сърдечна недостатъчност, кой от стомашно-чревни колики, кой от …
  Като не четат!!!
  Казали са хората и са го написали – ОМЕРТА!
  🙂

 10. “Разумът на мъдрия е в ДЕСНИЦАТА му, а на безумния- в ЛЕВИЦАТА му!!” Еклесиаст 10:2 🙂
  който разбира, да разбира…

 11. Ейй чета ви и ви слушам и ми става леко като виждам че Българския интелект не се е загубил !!!
  Просто е минал в нелегалност Преследван и Подтискан от Алчността и Простотията !
  А би трябвало Разума да е по-силен ??? Някой ще ме светне ли защо така се получава ???

 12. @Лазар “в БГ живеят 2 500 000 души лоши селяни, които органически мразят градското и културното.Тези хора не се интересуват от България, каквато и да е тя.Тогава.Дайте своя интерпретацията .
  Благодаря.”
  Аз съм един от тези “лоши селяни”,който “живеят” в другата България (в паралелният свят) от които градската България въобще не се интерезува .Тук в паралелната България “Бог високо,цар далеко” а пък за “медиите” въобще моят свят селски не съществува!Гледаме по “телевизоро” дават някакъв друг свят (ние в него не присъстваме),сапунени сериали някъкви,там някъде в градаската България.
  Интересуваме се ние “лоши селяни”,Г-н Лазар ,кой ще е героя в следващата серия на сапунката (в която ние не присъстваме).Но освен сапунени сериали да гледаме ,имаме и грижи как да доживеем до следващият ден,Г-н Лазар!

 13. Комунистически безбожници! Мислят си, че като откраднат, убият или забогатеят по някакъв нечестен начин, ще им стане по- гот! Да ама не! Пълни нещастници!

 14. До Румен и Румен Бърцов:
  Господа, не виждам смисъл да се заяждате с Лазар. Няма значение кой от къде е. Но ако приемем, че Лазар не е прав, как ще коментирате резултатате от изборите, не само последните, а от 2000 година насам.

 15. Румен, прав сте , и аз съм зад Иво Инджев,категорично.Но още по категорично бях до освобождаването му от в.Демикрация,тогава вече на другия ден си купих билет за чужбина.Проследете времето от този момент насетне-до ден днешен.Безвремие или какво ?
  Или “Чест беше за мен,че бях президент на България 10 години “- Гоце.
  Големият проблемът е, не че комунягите продължават да управляват, а защото в главите на повече от 5 000 000 българи витае социалистическия дух- мързел,непросветеност,далавера,шуробаджаначество,мерак за чиновник,мерак за началник и пр.
  А как ще се справим с “материала ” от 2 500 000 души,които мислех ,че ще намалеят по естествен път, а се получава точно обратното-възпроизвеждат се.Една идея, хайде да учредим “Дружество за просвета” и доброволно ,без заплащане да обикаляме на собствени разноски страната и във всяко читалище или кръчмите по селата да изнасяме просветителски беседи,не политически.Да говорим истините в живота, и така в продължение на 15-20 години.Какво ще кажете, ще постнигнем ли резултат ?

 16. Г-н Сотиров,благодаря,но защо да проследяваме изборите само от 2000 г.насам.Вие сигурно сте по- млад човек.Нека ги проследим от 1990г.
  1.Първите избори за ВНС- тотално фалшифицирани от комунистите, довели до приемането на комунистическа Конституция/ аргумент главата за Съдебната власт/.
  2.Изборите 1991 г.СДС на власт.Стремеж към раадикални реформи по образеца на Унгария, Чехия и Полша: декомунизация на обществото чрез забрана за властови позиции за БКП кадрите. Резултат-бързо предателство от страна на ДПС и сваляне на СДС.
  3.Изборите 1994 г.БКП/БСП упражни невиждани заплахи по села и малки градчета, в тази кампания активно се включи ЦКС-Централен кооперативен съюз,който имаше и сега има конкретна власт извън големите градове и се роди отрочето ЖАН.
  4.Изборите 1997 г.предопределени от Великите сила-най-вече САЩ и Русия и поднесена на тепсия властта на СДС,но с уговорката: Нефтохим/някой да знае цената на тази приватизационна сделка / за нас и следващия президентски мандат ще бъде за нашия човек,човека Гоце.Някой да си спомня кампанията на Гоце за президент ? Аз си спомням.Никаква кампаня, но предопреоделена победа,иначе мислите ли че СДС щеше да се държи толкова неадекватно.Конфликта Стоянов-Бонев,не беше ли постановка ?Поне знаем ,че Стоянов не е класически глупак, а беше ли той подкрепен масово от СДС ?
  5.Изборите 2001 г.
  Дебилите гласуват масово.На власт е Величеството Симо Ментата- 800 дни, връзки със западни бизнесмени-никакви,Бриго -началник в МС,собствения бодигард и бодигард на Живков – шеф на МВР.Банката на Бориславова финансира медиите/чрез реклами ,разбира се / и от вестници, списания и телевизии не слиза образа на Борисов-медиен комфорт,медиен герой.София тъне в мърсотия ,корупция ,кучета ,престъпност и нито един проблем не е решен от кмета-Борисов.
  6.Изборите 2005 г.позната картина.Симо Ментата е в апогея си-влиза в коалиция с БСП след разпоредбите на Великите сили-същите.
  7.2009,позната картина.
  Как да останат децата ни да живят в такава атмосфера.
  Моля вземете отношение,обективно.
  Благодаря.

 17. Г-н Лазар ,за разлика от Вас ,аз не съм си взел шапката при първата трудност да бягам,а съм останал.20 години обяснявам на нашите велики сини лидери,че докато не тръгнат,както комунистите по калните села,а не по жълтите павета,комунизма няма да мръдне.Обяснявам,но няма кой да чуе.И господине ,понеже аз съм останал сам,а такива като Вас са ме оставили,мен ме закопават през всичките години,майка ми е в гроба вече почти три години,баща ми в момента е в болница,аз съм сам,без доходи,без възможност да се лекувам,и на никой,абсолютно на никой не му пука за мен.И “Бог високо,цар далеко”,тук журналист не стъпва,няма на кого да се пожалиш,няма кой да ти помогне.Поради тая причина особено много раздразнително ми идва,когато някой взел си шапката и избягал далеко да гледа от страни,акъл да ми дава защо селяните “така”.Когато господин Лазар дойдете при мен,успеете да издържите един ден моят “живот”,тогава може и да разберете за “лошите селяни”!
  А вие там изнеслите се дори и една подписка нещете да подпишете!

 18. Внимание! Attention! Aufmerksamkeit! Attention!

  Г-н Инджев , ако можете гледайте по телевизионния канал Viasat Explorer този филм – Superstorm: The Science of Superstorms(Наука за ураганите).
  Вчера , когато се прибрах в къщи превключих на Viasat Explorer след 20часа , и попаднах към края на този филм – Superstorm: The Science of Superstorms(Наука за ураганите).
  Става дума за поредния радиоактивен геноцид предизвикан нарочно от комунистическата върхушка.
  Този геноцид над белоруския народ е предизвикан чрез засяването на дъжд в радиоактивните облаци породени от радиоактивната катастрофа в Чернобил.
  Кремълските изроди са наредили да се предизвика изкуствен дъжд над по-малко заселените селски райони на Белорусия , за да не достигнат дъждоносни облаци до колониалната столица Москва или пък до други големи градове в руската част на СССР.
  ЗАТОВА г-н Инджев , ако можете гледайте този филм, ще го излъчват повторно днес 5.1.2012 може би в 14 или 16 часа.
  P.S. Аз няма да мога да го гледам днес , пък и снощи гледах само 10-15 минути към края.

 19. Г-н Лазар, омръзна ми вече хора като Вас да ни обвиняват, че живеем в България. Да ни поставят етикети на мързеливци, непросветени, далавераджии.

 20. P.S.1 :Г-н Инджев, а може би нашите колониални колабароционистически слуги са възприели “челния” опит от колониалната метрополия . Може и те да са предизвикали изкуствен РАДИОАКТИВЕН дъжд далече от София – в “далечната” провинция, по възможност близо до “вражеските” граници на натовските членки Гърция и Турция.
  Не случайно и до днес изнасяме за ЕС радиоактивни гъби и билки от Родопите и Пирин!!!
  А какво ли би станало при една миниатюрна авария във все още непостроената АЕЦ Белене?????
  Може би “България” ще бъде сполетяна от библейски радиоактивен ПОТОП , предизвикан умишлено от комунистическите колаборационисти по заповед от колониалните им расПУТИНистанските им господари?!?!?!?

 21. @Khanon към края на пролетта имаше едни такива особени облаци,след дъжда от тях листата на фасула станаха на петна като поръсени с киселина,изчезнаха пчели,оси,скакалци.Аз намирах мъртви пчели.При мен в стаята живееха няколко скакалеца,внесох трева от вън и поставих един от тях на нея. (свикнали са с мен и не бягат,дори един най си харесва по носа ми да се катери).След половин час погледнах,беше ял от нея,и, беше мъртъв.Всичко което бях успял да засадя,изхвърлих и засадих наново.Много самолети гледах минаваха тогава,необичайно много,може съвпадение просто,не знам.

 22. Ах, тази просвета! Само това ли ще ни оправи?! Смели рещения в политиката и за начало смели хора в съдебната система ни трябват Ако всички се просветят до там, че да последват националните ни герои и РЕШАТ да се жертват, да дадът и те нещо от себе си освен приказки…, Ще се изправим на крака бързо и ще сложим в ред държавата за нула време. Колко паметника боядисахте? Колко пъти гласувахте? Кога взехте гражданска позиция и по кой въпрос? Подкрепихте по принцип но не присъствахте на гражданският протест? Все сме заети..пари правим…,а България потъва. Е за това става въпрос. Е, и за просвета, но да я оставим на тези които могат да пишат. Като, г-н Инджев например. А от нас всички се иска да жертваме от себе малко повече. И ако се доближим поне малко до саможертвата на хилядите дали живота си, може би България ще тръгне към добро!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.