Миро нагази в сектора на Цецо- ще го срита ли (пак) Бойко?

Опааа! Този път земеделският министър нагази с кални ботуши в сектора на друг министър. Докато вътрешният Цветан Цветанов, нетипично за него, мълчи за вината на съдебната система, тежкото наследство и международното положение, министърът на земеделието Мирослав Найденов се изказа по един криминален случай с компетентността на следовател, събрал всички доказателства по случая и готов да обеси виновните.

Същите кръгове, които взривяваха бомби, когато в България идваха еврокомисари, са поръчали да бъде пребит директора на Държавен фонд “Земеделие” Румен Порожанов”, заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов в интервю за Би Ти Ви..

С част от констатациите му, всеки (нормален човек) ще се съгласи. Например, че побоят “е изключително гнусно и подло деяние, направено в навечерието на Нова година – двама професионални биячи да нападнат един човек в жилищен блок.”

Но може ли без да е завършено разследването, един министър да предпоставя резултатите му със заключения, като „ има интереси, които са засегнати. Тези, които целят да се върне статуквото от преди години“?

Може, ако премиерът Борисов му позволява да се меси. Защото, ако прояви същата яростна принципност, както при публичното мъмрене на финансовия министър Симеон Дянков за неправомерни коментари, свързани с работата на други министри, сега скастреният би трябвало да бъде Мирослав Найденов- или „Миро”, както свойски го нарича от екрана водещият журналист на властта Никола Бареков.

Миро не би се обидил. Него Борисов най-буквално го срита по кокалчетата при едно посещение в чужбина, за да позабавлява присъстващите чужденци и журналистите, демонстрирайки каратистките си премиерски умения за сметка на земеделския си подчинен. Та от някакво словесно наритване ли ще се засегне Миро!

У нас властта не за първи път дава указания в каква посока трябва да (не)мислят разследващите престъпленията. Като най-ярък ще се запомни случаят с тройното изявление за чистия бизнес на убития същия ден банкер Емил Кюлев- тон тогава даде президентът, но за по-сигурно, че следователите са разбрали правилно, в хора се включиха вътрешният министър Румен Петков и главният прокурор Никола Филчев. Така покойникът беше канонизиран като „мистър клийн” още преди президентът Буш да обяви в София за такъв и премиера Станишев – жив светец, слава на Бога!

Като стана дума за Бога: къде дреме културният ни министър Вежди Рашидов, та още не е взел отношение по казуса с изкуственото оплождане? Нали е началник на духовността в кабинета „Борисов”- а по женската част не веднъж се е произнасял, давайки да се разбере, че трудно се удържа, като стане дума за женско ( например при онзи казус с българката от Италия и разходката на Рашидов до Милано за нейното награждаване по повод ролята й на красавица в един несъмнено съмнителен по своето качество филм)! Културният ни министър можеше поне да се подпише под протеста на левите интелектуалци срещу опитите да бъде забранено на висшето духовенство да забранява изкуственото оплождане. Така щеше да му отива – като на един доктор хонорис казус (бели) срещу демографския взрив, заплашващ Родината ни!

22 мнения за “Миро нагази в сектора на Цецо- ще го срита ли (пак) Бойко?”

 1. Ами това е животът! Колкото и да са кусурлии, днешните управляващи на кочината ни, ако ги сравним с предишните от тройната и царската коалиция, ще се окаже, че са на светлинни години пред тях. Ако всеки от нас го попитат, имам на ум участниците в този форум, 100% ще предпочетем Борисов пред Станишев. Има една много вярна българска поговорка (аз зная, че е българска, но, май, може и да не е), че кой каквото си е дробил, това ще сърба. Аз само ще добавя, че глупостта е много скъпо нещо.

 2. Господин Инджев, ще си позволя да отбележа, че доста критикувате Николай Бареков. Може би е заслужено. Но мен ако питате, от Николай Бареков би излязъл много добър портиер. Има стойка човекът и е приветлив и начетен. Предполагам, че и ръка знае да протегне за бакшиш. Та даже и патриот си пада, като се сетя, как искаше да ни води срещу тракторите на “селяндурите”. Това са много ценни качества за един портиер, пък ако знае и някой и друг чужд език, цена няма да има момчето.

 3. Към Сотиров&

  Приемам критиката Ви за критиката ми. Наистина би трябвало да премина на другия тротоар, но явлението е толкова ярко, че и аз, грешният, се подведох да му обръщам повече внимание.

  Истината е, че през изминалите 22 години не е имало такъв феномен: един телевизионен водещ да се превърне до такава степен в назначен и скъпо платен интерпретатор, охранител и глашатай на властта.Говори се- да ми е простено, ако не е съвсем точно- за десетки хиляди лева заплата( на фона на галопиращата мизерия в заплащането на журналистите), но дори и да е преувеличено, сценката с това, как се полива със скъпо шампанско в бар за разглезени милионери, е достатъчно красноречива.В този смисъл не става дума за “някаква си личност”, а за оливане, което олицетворява разкаляната ситуация в купената българска “журналистика”.

  Само в Русия се е случвало подобно нещо- в момента не помня името на водещия, който всяка вечер излизаше да се кара от екрана с уличен език на зрителите, които се съмняват в правотата на президента Путин ( в момента не се сещам за името му и не ми се рови в коша за боклук на интернет- ако някой си спомня, може да го сподели).

 4. Здравей,Иво!
  Я виж какви ги разправя днес директора на ГДБОП Станимир Флоров.Вика,че популярни наши фигури са поръчвали и сами са извършвали убийства.И,че това рано или късно щяло да се разбере от всички.В каква държава живеем наистина…

 5. Господа,нека се обадя и аз.Защо сме ние българите с толкова къса памет ?
  По повод Бареков, да си спомним 1997-2001 г. един друг подобен,поставен, направляван и далеч надминал Бареков и тогава и най-вече в днешно време.Сещате ли се кой беше и то от екрана на БНТ в най- гледаното време ?
  Желаете ли жокер ?

 6. “Журналистът” за когото говорите,е пример за навлизането на чалгата във всички сфери на живота-политиката,журналистиката,културата.Като казвам “култура” се сетих за “културата” на културния министър-и той баш-чалгаджия.Един истински творец на алкохолното изкуство,ценител на водката,уискито и другите алкохолни вдъхновители на неговото “изкуство”, един (пост) комунистически титан на кръчмарсаката мисъл.Затова заслужава да бъде удостоен със званието “Доктор Гонорис кауза” примерно на Михайловградския “университет”,който(не знам дали още съществува) е дал “диплома” на друг културтрегер-корифея на правната мисъл др.Фидосова.Всички тия “интелектуалци” да си спретнат банкет и да се почерпят със суджука на майстор Миро-зер на България май нищо друго не и остана,освен да се хвали с подковите си.

 7. Въпросният мазен съвеЦки журналист се казва Михаил Леонтьев, а рубриката му се казваше “Однако”. Веднъж си спомням, че се кара и на България за нещо.

 8. Никакви светлинни години напред пред “Тройката” не могат да са герберастите. Сьщите крадливи,некадьрни и нищоправещи мьрльовци са. Единствената разлика е по-доброто “стоене” пред камера.
  И на всеки дето ще се направи на умен да припомни че Роналд Рейгьн е бил актьор-да, но по образование е икономист и то завьршил икономическото си образование в знаметалните за САЩ години на Голямата Депресия.
  Тройката и греберастчетата т.е. А и Б отбора на БКП/ДС са на светлинни години назад от правителството на ОДС ’97-2001а.
  “На разумния силата е ДЕСНИЦАТА,а на безумния – ЛЕВИЦАТА” Еклесиаст

 9. Какъв синхрон в мисленето и в позициите,единодушна омраза срещу Герб и последователи/герберасти/,100% единодушие, като при социализма,или като комунист след няколко чашчици винце, Герб и ББ са страхотно мезе:)))))))

 10. Аз пък ще си позволя да дам още един, позабравен пример, който даже не бе забелязан от медиите в България. Когато започнаха атаките срещу министър Дянков (2009-2010), някой го попита къде си инвестира парите. Той гордо отговори – “Аз не инвестирам моите пари в България”. Явно го е било страх да не го подгонят за конфликт на интереси. Но по принцип не е длъжен да дава отговор на такъв въпрос, за да не влияе на пазарите. Паднах на земята от смях. Какъв сигнал за чуждите инвеститори е едно такова изявление на финансов министър – “Аз не инвестирам моите пари в България”!!!

  Затова моля не бъдете унищожителни с критиките си към българското правителство, защото те сега се учат да говорят и да се изказват като политици. ТрЕбе си време….

 11. Добро самочувствие , г-н Сотиров! Според мен обаче , рискувате да обидите сериозна част от участниците в блога , онези на които им е все тая чия точно дзурла ще им натрапват през телевизора – на охранен бабаит с байтошов чар или на на никога не работил лигльо.Защото са наясно , че “политическите субекти” у нас са пръсти на една ръка , независимо от броя си. И то всички , без изключение (за съжаление). А пируетите , които изпълняват на българска и европейска сцена се контролират зорко от ония , дето късат билетите на входа за търбуха на коня (всъщност откъде ли се влиза наистина…Пустите му европрйци никога не биха проверили там).
  А по – важното е , че броят на хората които биха били “по – скоро за ‘ отколкото “против” една подобна позиция , като че ли бавно но сигурно расте /в блога/ , според мои редовни но непредставителни (не съм броил) наблюдения.

 12. Господин Караиванов, може би сте забелязали, че Бойко Борисов се превърна в мярка всичко в живота на българското природонаселение. Преди няколко дни случайно гледах по Нова телевизия в предаването на Гала,( не зная как се казва предаването, както и фамилията на водещата, та за това я наричам Гала. Моля да ме извините за просташкия ми начин на обясняване! ), където участваха Патрашкова и Сашо Дойнов. Та Сашо Дойнов, този човек ми става все по симпатичен, пусна няколко майтапа за Бойко Борисов, които бяха много верни и на място. А горката водеща Гала, едва не се подмокри от страх. За госпожа Патрашкова нямам коментар, защото при тази дама едва ли има нещо за коментар. И това става в Нова телевизия, която минава доста свободна и независима медия. От какво е свободна и независима, само телевизията си знае.

 13. Както е казвал някога М. д,Арконвил,
  ще дойде време,когато на човек няма да му остава нищо дуго,освен да се ръководи от разума си.За Вас и продукцията Ви, не се отнася г-н Инджев,но при мн.др. корифеи, ще …с т а н е и х е п т е н обезпокоителна като БЕЛЕЖИТА,а и поради по-известен ..? д р у г Ч а р!!!!,…Емиле!!!!
  Друг е въпросът ще се ръководи ли или ще надделее нагона за Ръководство!!!!!

 14. В блога на Едвин Сугарев върви – вече втора статия !!!!- с блестящ превод на автора Флоров за учители на Хитлер и Мао каквито са били много от безумията на Маркс и Енгелс м.в.
  Значи е е добре в блога да се даде трибуна на Тошо Тошев и Николай Бареков!

 15. P.S.1 :Г-н Инджев, а може би нашите колониални колабароционистически слуги са възприели “челния” опит от колониалната метрополия . Може и те да са предизвикали изкуствен РАДИОАКТИВЕН дъжд далече от София – в “далечната” провинция, по възможност близо до “вражеските” граници на натовските членки Гърция и Турция.
  Не случайно и до днес изнасяме за ЕС радиоактивни гъби и билки от Родопите и Пирин!!!
  А какво ли би станало при една миниатюрна авария във все още непостроената АЕЦ Белене?????
  Може би “България” ще бъде сполетяна от библейски радиоактивен ПОТОП , предизвикан умишлено от комунистическите колаборационисти по заповед от колониалните им расПУТИНистанските им господари?!?!?!?

 16. Уважаеми господа Инджев и Сугарев,на два пъти в края на м.г.Ви призовах,да наложите нов
  к о р о н е н т о н в политиката,като точните хора на точното място,и да обърнете държавата към добро!
  Вашата визия и творческа дейност съвпадна отдавна с тази на България на гражданите,отвратени от постоянно мобилизираното просташко тшеславие,но от негодници да управляват гаснеща държава!
  Съвсем скоро Меглена КУНЕВА ЩЕ ПОКАЖЕ ЗАЩО УМЕРЕНО ЧЕСТНИ МЪЖЕ, И ЖЕНИ НО И всички ДОБРИ ПИЯЧИ,
  ЩЕ СЪЗДАДАТ з а в и н а г и УМЕРЕНО СВЕТЛА КЪЩА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ.
  Ако ГЕРБ си сбърка герба,който ме бе отреден най-добре от Историята,поне вие се поучете от близки и далечни съседи ,защото “колко са дълги няколко минути!”
  се разбира най-добре когато си в клозета или чакаш отвън!!!!

 17. Момчета,момчета, забравихте за един друг виден журналист,припомнете си времето на Ив.Костов,кой беше неговия глашатай 1997-2001 г.?
  Забравихте ли — Явор Дачков, а сега го сравнете Бареков с него.

 18. До ЛАЗАР Явно паметта ни е много къса и там е нашата беда.Уж десният Явор Дачков критикуваше много злостно Иван Костов,а може и сега да критикува-не го следя.Единственото,което може да се признае на Дачков е

 19. Единственото,което може да се признае на Дачков е,че отрано предупреждаваше какво ще ни се случи с Царя.Не харесвам Дачков, но не можем да го сравняваме с Бареков.

 20. За много години, г-н Инджев! Бъдете жив и здрав, късмет в нещата, които не зависят от Вас и успех в нещата, които зависят от Вас!

  Великолепен анализ! Всъщност го четох в друг сайт и чак на финала видях кой е автора, хареса ми още повече. С нетърпение чакам да се развият събитията около миньорската стачка, за да посъберете информация и да прочета анализа Ви по темата. Сред толкова много популизъм от двете страни, определено ще ни е нужно и Вашия поглед. Признавам си, че подкрепям исканията на синдикатите, но съм пристрастен, защото няколко мои близки и познати работят в мините и знам “реалното” състояние на сектора, доколкото все пак то е видимо от ниското ниво на длъжностите им.

  Поздрави и всичко най-добро през Новата година!

 21. Към Лили Цонева:

  Правя грешката да добавя нещо с пълното съзнание, че би трябвало да премълча…

  Сравнението между Явор Дачков (чиято позиция мнозина тук не споделят) като интелект и журналистическо можене и другия споменат, е като между онази нашенска “певица”, изпяла” “Кен лийй” и всяка друга, която наистина може да пее. Познайте кой кой е в тази задачка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.