Депресиращата “Преса” на цинизма

Скованият от отломките на стария вариант на в. „Труд” нов в. „Преса ( откраднал това название от друг всекидневник, досущ както крадците направиха това с Ботевата „Дума” през пролетта на 1990 г.) днес проговори с гласа на своя Ной и разсея съмненията сред наивниците , че става дума за медиен спасителен сал на потъващия Георги Първанов и неговата дружина от проекта АБВ. Азбучната истина лъсна! Откровенията на главния редактор на „Преса” Тошо Тошев разсеяха евентуалните съмнения.

В предаване на Би Ти Ви той се похвали, че през август 2006 година е бил участник в план за прекрояване на властта по вкуса на президента Първанов и неговия спонсор Георги Гергов- същият, който сега пък спонсорира проекта „Преса”. “Поканих президента Първанов и си споделихме пред Георги Гергов, че Станишев трябва да подаде оставка”, декларира Тошев.

Обърнете внимание, че водещият офицер в тази комбина, по думите на скромния Тошев, е самият той: „ поканих президента…”. А Георги Гергов е нещо като гарант, изповедник,арбитър,висш авторитет, защото сценката била разиграна „пред Георги Гергов”.

Тошев, който явно не смята за нередно да се изживява като кръстник на властта в една държава с власт, базирана на избори, аргументира действията си на задкулисен манипулатор със „сложността” на коалиционното правителство, сформирано по необходимост.

“Наричат Първанов архитект на Тройната коалиция. Няма да споря ( самият Първанов напоследък взе да скромничи по въпроса за бащинството на тройното отроче и на практика Тошев, без да си дава сметка, го опровергава сега- бел. авт.). Смятам обаче, че неговата идея е била правителството да направи необходимото, за да влезем в Европейския съюз. Е, случи се”, каза Тошев, който се изяви като тълкувател на мислите на Първанов и даде да се разбере, че по идея на президента е трябвало Станишев да подаде оставка след приемането на България в ЕС.

Тошев ни съобщава, че не Народното събрание и стоящите за него някакви си избиратели, а олигарсите и медийните магнати канят президента да става ( отново) съучастник в нарушаването на конституцията, която Първанов така или иначе е подритнал с ролята си при формирането на правителството.

Депресиращо е да се види как работи пресата на цинизма без това дори да прави впечатление на уж свободната ви преса.

18 мнения за “Депресиращата “Преса” на цинизма”

 1. Чух по “Радиото” ,че “Преса” щял да бъде нещо като “ангел пазител ” на “свободното слово”.Аз съм селянче от град далечен на “елита интелектуален” и каквото ми кажат по “радиото” и “телевизоро” “журналистите” на това вервам.Нали “журналистите” информират мен незнаещият “селянин” за “Истината”.Ако пък са ме въвели в заблуждение “журналистите”,на лъжата посредници са станали,на Лукавият слуги,С Бог проблем имат тогава!
  То вече просто да се чудя как да се изразявам!

 2. г-н Инджев, поздрави за позициите ви . Привет на семейството ви !

  Имам личен интерес относно Първанов – реазправят , че бил вървежен сред жените – може ли това да е вярно ? Жените са по някакъв начин комерсиални – но все си мисля че си падат по мъже . Туй нещо Първанов ….. И още нещо … наистина моля да коментирате . В дикцията на Първанов има някакво ломотене – заваляне . По моему – това не е говорен дефект – а функция от съзнаването ,че което говори – не е истина . И последно – ще потвърдите ли вярването ми, че мерзкия живот, по някакъв начин се връща върху мерзавеца ? .Дано 🙂

 3. Г-н Инджев,вчера Ви потвърдих,че отдавна работя за доброто на делото на отец Иван от Нови Хан и 74-те сирачета.
  Не забрових,и споменах за душещи хрътки,които 6 часа затрмозяваха писането на аглийски,за да види семейството дарители,че се известни вече в България.
  Докато копдите са ме мъчили,а Росен Плевнелиев се “бави” филипиката ми срещу просттията и тшеславието от Вашия блог и работата Ви е станала известна на ВС на Британската империя и лично Нейно Величество е разпоредила известна компенсация за “токсични отпадъци причинени от финансови и имушествени вреди на данъчни и др. нарушители,са които споменах че има решение на МВФ и Световната банка!”
  Вече съобщих в Бъкингамскя дворец,
  че ако на държавния проткол и на Трона е угодно престолонаследникът
  и Йоркската хероцогиня, биха мегли да се порадват и на “реверанси от бездомни деца” за като ще съдействувам и пред техния премиер по конституция!!!!.
  Пиша Ви защото хрътките ме разболяха и бъдещия президент не трябва да се въргаля в “свинско” наследство!
  (Върховният съд и Дамян Уайт са потвърдили горното на 9 януари в 15.36 ч. по Гринуич).
  Сега вече,умело можете да съобщте на отец Иван и децата!
  Първа по въпроса писа колежката
  Ви Любослава!!!!Поздрави!!!!

 4. Mr White,since the whole Bulgaria follows the free word of a democratic
  journalist I v o I n d z h e v,may request Sir to inform HM,HH and the
  Dichess of York,that amount cited in your message,would convert the same a s s y l u m i n beneficiary.

 5. Депресиращо …, не ОТЧАЙВАЩО е да се гледа безнаказаната им АРОГАНТНОСТ и как българското общество безмълвно съзерцава и нереагирайки, одобрява ….

 6. След като (с необходимите санитарни материали, химикали и пинцети) разгърнах първия брой на новоплъзналия плазмодий на Агент Пор “Преса” направо ми дожаля за смрадливата кочина на първоутробата – класическия тошов ТРУП.Всичко е ясно. Но пък толкова зор да се възхвалява един, общо взето, политически полутруп като гоцэ сырыщныка? И толкова зор да го насочат към правилното приятелство с тоя и оня? И толкова зор под “Пресата” само Николай Младенов да е лошият член на кабинета? Май линията се очерта… вот!- добро пожаловать на бул. “Драган Цанков” № 28!

 7. Господин Инджев, аз, обикновенно, наричам Гоце Първанов негодник. Виждам, че Димитър от Пловдив нарича Гоце мерзавец. Честно казано, не държа винаги да съм прав,относно това, дали Гоце Първанов е негодник или мерзавец.

 8. Излекуваха ли трипера на гоце,или вече всички гоцевци ги гони гонореята?
  На Иван Бакалов и на отец Иван честит
  имен ден /на патерица/!

 9. Устатия и арогантен Тошко Тошев вече десетилетия предано служи на Господарите си защото му плащат добре и това което ще прави е ясно.
  Жалко е, че ще се намерят достатъчно “овце” да да четат и вярват на новата му П(реса)АЧАВРА!!!

 10. Никога не съм де съмнявал, че “Преса” ще е нов център на задкулисието, лъжата и покварата, присъщи на агент Гоце от Сирищник. Гоце си трасира пътя с поредната си медиа, за да реализира мечтата си – да стане и министър-председател. И това е напълно възможно. Самият Тошев разказва в своята книга колко много Б. Борисов харесва селяндурина Седе фчов. Неизбежно е един ден да се обединят и съвместно да работят за доразграбването на България.

 11. Скоро била излязла и книга на Тошо Тошев с подзаглавие “Георги, Бойко и разни негодници” (един вид: Георги и Бойко не влизат в числото на негодниците). При такова подзаглавие ще си спестя четенето и на книгата, и на вестника, колкото и да ме гложди любопитството докъде може да стигне доносническата низост. Очевидно Тошо Тошев е особено високо ценéн като обществен манипулатор, щом са го цанили за глашатай на нашите корлеонета.

 12. Според мен – опит вмирисан труп да бъде включен на система. Безнадеждно начинание. Кремъл ще се отръска от него. Става все по-неудобен.
  🙂

 13. Нямат фантазия дори име на вестника да измислят,освен Дума,Преса,има и Дневник-най тиражираният вестник преди 1944г.,собственост на медийния магнат Атанас Фратев Дамянов.Неговата медийна империя включва Дневник,Заря,Утро.Гл.редактор на последният е Стефан Танев.Защо никой не говори и пише за тези големи журналисти и издатели?Ако имаме техните биографии-образование,професионален и личен живот,международни контакти,ще стане ясно ,че тия за които пише г-н Инджев,са обикновени хвалипръцковци.

 14. Изгледах интервюто с Кеворкян (благодаря JB!) и както са казвали римляните “за да се успокоя първо трябва да се разгневя”. Нямах и бегла представа, че “менторската ДС журналистика” (израз на Гого Лозанов) в лицето на най-яркия й представител Кеворкян, продължава триумфално да манипулира младото поколение журналисти. Ако поколението на Иван и Андрей не знаят какво е завършен нарцисист могат да си пускат този запис вместо лекция от психиатър. Да подминем неточности като тази, че в България никога не имало повече от 30000 лекари, това че говори за Бжежински като за равен, сякаш влиянието им върху света е еднакво, фамилиарниченето за всеки за когото стане дума, претенцията му да бъде философ на историята и тонът му като съдия от последна инстанция. Но по-дразнещо от ехидното му интелектуалчене може да бъде само това, да чуеш от устата на едно перфидно ченге жаргонния епитет “комуняги”. Това беше върхът! Ако такива като Кеворкян продължават да тровят обществото с “мъдростите” си, България я чакат дълги години на застой!

 15. Издателят Тошев издал петима колеги и трима роднини на Държавна сигурност…

 16. Не знам Тошев кого пре/o/сира 20 години ама не се издигнахме и на милиметър от дъното.

 17. Ne четете ,не четете,ама като гледам бая писачи сте начело с глофъра които забрави кои е и къде е бил и кои му плаща сега! Като не ви харесва, защо го четете бре и сега си чешете езиците,

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.