(Кръво)жадно за слава обяснение в любов към властта

Що за извънредно събитие е рокадата на върха на Столичния общински съвет, че трябваше да му бъде посветена „извънредна пресконференция” в мразовитата януарска сутрин? Някой спомня ли си изобщо да имало такова извънредно медийно чудо през изминалите чудни 22 години, през които иначе не липсват чудеса, достойни за пряко включване от лудницата на българската криминално-политическа сцена?

Но не само формата на събитието- съдържанието му също е извънредно шизофренично. В ролята на конферансие вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов направи всичко по силите си да подкрепи версията, че нищо особено не се е случило- било най-нормално Андрей Иванов да подаде оставка от поста на председател на Общинския съвет на София. Самият Иванов, (пре)избран на този пост само преди два месеца, активно участваше в прикриването на истината с мотива, че се е уморил от лъжи по свой адрес. Обичайното в този необичайно алогичен дует беше, че обичайният заподозрян бяха медиите- те, колкото и да са послушни, пак се оказаха „виновни”, макар в същото време, по думите на Андрей Иванов, да не били инициатори ( т.е. , да не си въобразяват, че са чак толкова важни).

А дали изобщо има оставка? В това явно никой не вярва. Най-вече самият говорител на властта в медийното пространство Николай Бареков, който буквално издаде началника си с радостното обобщение след напоителните лъжи за „доброволния акт” с „оставката”, че Борисов е „отрязал главата” на Андрей Иванов. С „рязане на глави” Бареков обясни политическото дълголетие на Борисов.

По-ясно откровение за това кой и как „коли и беси” в държавата, включително в една община, пък била тя и столична, не можеше да се измисли. Проблемът обаче е в това, че някак си не е редно, но пък е наредено да стане известно. Как? Ами чрез „извънредна пресконференция” за нещо, което нямало значение, но пък е достатъчно значимо за онзи, който иска сигналът му да бъде разчетен и преведен от упълномощен за целта говорител, който да постави необходимия за целта кръвожаден акцент.

8 мнения за “(Кръво)жадно за слава обяснение в любов към властта”

 1. Слушах предаването на “важната вест” по бтв, през цялото време имах чувството, че се играе театър, който цели да прикрие голями минали (или предстоящи) далавери в столична община. Дано поне да са минали, но не знам защо не вярвам в това.

 2. Време е за пресконференция, на която разни конферансиета ще попаднат в друга роля

 3. Господин Инджев, пак ще повторя – Бойко Борисов е строг, но справедлив. Както се вижда на “българската криминално-политическа сцена” театрото върви с пълна сила. И кагато един ден това театро свърши, публиката както винаги ще се разотиде доволна в очакване на ново театро по стар сценарий. Оделно от това, искам да добавя, че Бойко Борисов и придружащите го лица са хора който непрестанно правят добрини. Чух го лично от Вежди Рашидов по телевизията. Спред мен нащата стоят така – събуждат се сабайлем
  Бойко Борисов и придружащите го лица и още сънени веднага се втурват да сторват добрини. Мен такива неща ме правят щастлив.

 4. @Сотиров,Блогодаря !!!
  Чудя се аз,защо на мен
  такива,
  нещата ми нещастни .
  Да отивам ,значи,
  телевизора опакован
  от мазето да изваждам
  и в моят дом
  щастието да зас’яй.
  Благодаря и бодър привет,
  Ура!
  А Г-н Инджев вика “за нещо, което нямало значение, но пък е”
  стават чудеса,я!
  Алеко ,Алеко!

 5. към Румен Бърцов,прочетох ваш коментар от предишна статия,това е e-mail адреса ми: maimunka19076@abv.bg ,ако искате напишете ми адреса си и ще ви изпратя книгите на г-н Инджев подарък.

 6. Към Съмишленик:
  Ако Иво Беров беше написал … защото им я дадохме, вместо “…защото им я дадохте” щях да се съглася с всяка, божем, дума в статията му. Ботев ни е казал “… пием, пеем и се смеем над народни свети жертви”, а не …пиете, пеете и се смеете…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.