Пържолитарната система на Борисов

Един намерен труп на 17 годишната девойка Мирослава, убита след отвличане заради откуп, разтърси държавата ни, родния й град Перник, медиите, роднините, разследващите, преследващите, но не и непоклатимия ни премиер Борисов. Той откри в откритието възможност отново да се похвали и пошегува.

Похвали се, че за изравянето на трупа е използвана тежка техника. И с усмивка пред камерите, наслаждавайки се на това свое остроумие, предложи кучето, надушило трупа, да получи „няколко телешки пържолки” за награда. За да е още по-смешно, вмени на своя придворен шут Цветанов ( който не се обиди и преди при шегичките на началника си да го определя като багерист, ровещ за трупове), министър на вътрешните работи, да плати пържолките от заплатата си. Ха-ха-ха!

Но и това не е всичко в тази черна комедия, в която носителят на черен колан по карате Бойко Борисов ни тръшна на тепиха на безчувствеността с чувството си за тумор, демонстрирано дебелашки като тънко самодоволство от добре свършената работа на фона на траура. В еуфорията на задоволството от разкритието, наблягайки на благоволението на държавата да използва за разкопаването на трупа тежки машини, нашият министър-председател видя лековатата възможност да атакува виновните за отчаянието си родители на убитата Мирослава с искане те да се извинят, че били казали досега лоши думи за МВР.

По-скоро лешоядите ряпа ще ядат, отколкото Борисов да се откаже да се възползва от ситуацията, за да консумира аплодисменти. Те му се полагат явно от един народ, определен като мърша от един поет.

Лошото в тази история е не толкова лошият вкус на овластения от същия народ властелин ( той вече се е хвалил, че обича да коли прасета и да яде филии със свинска мас, но сега набляга на телешкото), а лошият дъх, който се носи откъм мършата. Защото тя е питателната среда за подобни лешояди.

54 мнения за “Пържолитарната система на Борисов”

 1. Господин Инджев, едва ли има по-скотски народ от българския. Човекоядците са много по-хуманни от двамата пернишки скота, който са отвлекли едно дете, но са го убили, защото ще се натоварят с разходи да го хранят един месец. Къде са расли тия изроди, имат ли майки и бащи? И какви са били родителите на тези уроди, които не са им казали, че човешкият е най-ценното благо с което сме дарени от Бог. Знаете ли, че почти всички изроди, бандити и убийци с които сега е бъкано, са отглеждани в семейства на комунисти, милиционери, военни и номенклатурни кадри от живковия режим.

 2. Гнусно, много гнусно и много жалко!
  Няма никакво значение какво нещастните хора са казали за МВР! Каквото и да е било малко е! Не знам защо , но с малко черно въображение и си “гадая” следното: Някой е решил да иска откуп и тоя някой е доста високопоставено пернишко ченге или свързано с него. Те там са си вси рода с разни високопоставени другари.
  После някоя дребна милиционерска гнида / името на втория арестуван не се съобщава/ и “самоубилият” се нещастник започват и приключват всичко. Два месеца МВР се мота и замазва. Накрая арестуваният с белезници, в собствената си къща, след като “колегите” вече веднъж са правили обиск там, изведнъж го остовят да си вземе пистолета и го изтървават. Той се “самоубива” без свидетели в някакво си помещение, за което не стана ясно тоалетна ли е или склад. На “колегите” бил казал , че му се “ходи до тоалетна”. Смърди , много смърди. И като капак на всичко – пържоли за кучето с една весела и закачлива усмивка. Може да се е учил от Т.Ж. и Кобурга , но те такава простотия не биха допуснали.
  К’во да го пра’иш, такъв му е мат’риала.

 3. Пълната липса на състрадание и просташкият черен ‘хумор’ ме отвращават, но още по-жалко е, че ББ наистина си вярва, казвайки че родителите на момичето трябвало да се извинят за казаните от тях лоши думи по адрес на МВР.

 4. Едно време Виденов тропкаше хорце, когато убиха войничетата. Сега над трупа на убито дете се чува кикот от високо място. Защо все в България това се случва, защо…..

 5. Това беше прекалено, дори и за него…

 6. Господин Инджев, какво мислете за теорията ми, че министър председателят на републиката ни е луд ?

 7. http://prosvetise.com/?p=5110

  Наистина беше отвратително това подхилкване и превръщането в шоу на изравянето на един труп,а за мъката на близките не ми се и говори!Голям дерт имаме за едно куче..?!И ми е интересно какво толкова се хвалят двамцата и какво се оплакват,че не били спали…Човек като ги слуша,излиза,че само те трябва да получават заплати:всичките им служители направо нищо не вършат и нямат ни мозък,ни власт?!За момента са намерили само едно тяло и са опропастили свидетеля си.А последното може да значи,че няма да има осъдени?!Близките са били недоволни,защото през цялото време им е казвано,че момичето е забегнало с някой или е на почивка и не са виждали полицията да го търси.Човек в болката и страха си всичко може да каже.
  Време е журналистите да си отворят очите и устите!Не може постоянно да го канят да баламосва хората,а нищо смислено да не правят!Това с пържолите е само липса на ценности и възпитание,но поразиите в държавата са далеч по-големи!

 8. Не може по-добре да се каже и напише преценката на човека с неизвратена чувствителност относно поредния толкова скандален и грозен гаф на изцяло откъсналия се от реалността, на фърчащия в облаците на своята маниакалност премиер Боко Борисов, поради което се задоволявам да препубликувам коментара на г-н Инджев в блога си, та да стигне и до читателите на неговото хартиено издание, именно до читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ…

 9. Вчера по новините онемях, когато видях ухиления до ушите премиер Боко Борисов да говори някакви тъпи нелепици, а именно, че трупът на убитото момиче от Перник, след като дълго време полицията била използвала тежка техника за търсенето му, бил намерен в края на краищата от някакво куче, поради което министърът на вътрешните работи трябвало било да купи от заплатата си 4-5 говежди пържоли на туй куче и да го почерпи за добре свършената работа! И като слуша човек тия грозни нелепици човек няма как да не се запита, продължавайки премиерската логика: ако проклетото куче беше направо изяло до последното кокалче трупа на момичето, та изобщо да не се разбере колко е калпава полицията ни, с колко ли пък говежди пържоли трябваше да бъде наградено?!

 10. Поздравления за израза “пържолитарна система”! Позволете да го използвам при подходящ случай в свои текстове, разбира се, при запазване на авторството на г-н Инджев!

 11. Може би, много хора в България не могат да я свършат колкото едно куче и за това то заслужава мръвки. Доста мъдро дори.Не можеш директно да кажеш
  колко некадърници с огромни претенции
  живеят и разсипват тази хубава страна

 12. В казармата имаше един такъв виц. На редник Петров починал баща му и тъй като бил чувствителен младеж ротният решил да му съобщи тъжната новина деликатно. Строил ротата и изкомандвал: “Всички които имат бащи една крачка напред!” И всички правят крачка напред. Ротният: “Петров, а ти, къде бе?” Е, такъв му е хумора и на Бойчо.

 13. Към Сотиров:

  Отдавна питам: откъде се появиха мутрите, от които всички се оплакват? Да не би “демокрацията” да ги е родила и създала или си бяха продукт на “онова време”, отвързани от каишката, с цел организиран терор над “населението”, при който палките бяха смени с още по-лошо- с бухалките!
  Само че в нашата страна не е позволено много да се пита за миналото- самият в. “Дума”, както нагло си нарекоха органа, открадвайки безцеремонно авторитета на Ботев ( зачислен също като “първия комунист” от тяхната пропаганда), прокламира край на приказките на миналото чрез умилителния призив за сплотяване на редиците с възклицанието “Мили хора”…Ето по тази причина настоявам, че пропагандата и пропагандистите носят най-малкото солидарна вина с политиците за днешната ситуация, която е резултат на осакатения разговор за истината, без която хората загубиха ориентир за доброто и злото.И не беше случайно, а целенасочено замитането на следите!

 14. Към Ангел Грънчаров:

  Тази игра на думи съм я използвал и друг път в друг контекст, но този път изобщо не е смешно, защото е почти буквално вярно усещането, че пържолите тук са по-важен символ от ценността на човешкия живот и скръбта на живите.
  Може и да греша, понеже не претендирам за изчерпателност в наблюденията си, но за мен е неразбираемо, че никой, никъде не акцентира върху тази гавра, а всички се занимават с “технологията” на убийството, макар пред очите ни от най-високо място да ни се демонстрира убийствено незачитане на елементарни човешки норми на поведение.

 15. Дали да не се направи една класация за “ПРОСТАК на годината”.

 16. Към

  към И.И.
  todorka195@abv.bg

  Тодорке, даже Ви е неудобно да споменете простащината за пържолките и не я назовавате, но претендирате да се възхитя, че Борисов се е усетил за гадния си гаф.
  Точно това е и подходът на раболепните медии, които вчера спестиха акцента с пържолките- оставиха това без коментар- но днес, след извинението на Борисов, това вече е позволено да бъде водеща новина, нали…
  Претендирам, че часовникът ми е доста по-адекватен на простичките правила на човечността от кукувицата, която е изпила акъла на самозабравилия се наш властелин, явно загубил човешкия си облик поради опиянението от осъществения в съзнанието му лозунг “вся власть советам”. Преяждането с власт не му понася, макар да си мисли, че това е нещо хубаво.Казано с думите на неговия приятел Вежди, който претендира, че никой не може да му забрани да се самоубие с никотин, на Бойко явно никой не може да му забрани да се “гръмне” в крака поради прекомерното си самочувствие на винаги прав и недосегаем за критика.
  Но и това не е най-лошото: тъкмо опитите да бъде оправдаван от антуража му тикат нещата към този разпад на човешкото, който ни се демонстрира от върха на държавата.Това прави проблемът колективен по отношение на тази лудост.
  И не ми дръжте заповеднически тон от пещерата, от която ми подвиквате!

 17. Към Gaus:

  Това е подвеждащ въпрос- по липса на конкуренция, на никой не му идва на ум да я направи.

 18. Чудя се дали в този случай оставките ще решат нещата? То че няма да видим оставки, няма (както след Катуница), но все пак може би ще се изпусне парата. Струва ми се, че обществото се намира в невероятен вакуум, колапс. За изключителната безпътица и безнадеждност у българите свидетелстват ежедневните трагедии, както и мои лични наблюдения и случки с колеги и приятели.
  Добре е, че има такива журналисти като Вас, г-н Инджев, та да може народът, “който един поет определи като мърша” да посрича нещо смислено. Господ да ние на помощ!

 19. Моят акцент от вчерашната порция глупости беше назидателния тон, с който беше ИЗИСКАНО извинение към МВР. Цитат от Закона за МВР:
  “Чл. 2. (1) Министерството на вътрешните работи е администрация с йерархичен
  характер и централизъм в управлението, чиято дейност е насочена към защита на правата и
  свободите на гражданите, националната сигурност и обществения ред.
  (2) Върху дейността на МВР се упражнява граждански контрол от предвидените в
  Конституцията и в този закон органи.”
  ГРАЖДАНИТЕ трябва да получат извинение…

 20. Цинизмът на Борисов се оказа безграничен. Бях изумена от съветите му към археолозите, но в сравнение с усмивката му вчера,пържолите и искането му родителите,загубили детето си, да се извинят ,вече ми звучат смешно. И това е човек, който по всякакъв повод се кръсти. Той няма срам от Бога. Ужасно е.

 21. … с извратеното си “чувство за тумор”… г-н Инджев, хареса ми това в кавичките. Нискочел ни е премиерът, така е. И още дълго ще ни разплаква, щото и народът ни е нискочел и си харесва точно такъв да го пошляпва по задника. Свойски. В противен случай Борисов отдавна да е залязъл в развлекателния бизнес за високи държавни длъжности, свален от недоволното мнозинство с презрение и омерзение, но не се случи и не се случва, нали.

 22. В DSM IV – библията на психиатрите (американското ръководство с класификация на менталните разстройства), са описани над 20 вида личностни разстройства (personality disorders). Те не са точно лудост, в смисъл на невменяемост, но са достатъчно големи отклонения от нормалното, за да се счита, че се нуждаят от лечение. Ето какво е написано в това ръководсто за симптомите т.н. нарцистично растройство на личността (http://allpsych.com/disorders/personality/narcissism.html):(предлагам и оригиналния текст на английски, и превода, направен от мен по-долу)

  The symptoms of narcissistic personality disorder revolve around a pattern of grandiosity, need for admiration, and sense of entitlement. Often individuals feel overly important and will exaggerate achievements and will accept, and often demand, praise and admiration despite worthy achievements. They may be overwhelmed with fantasies involving unlimited success, power, love, or beauty and feel that they can only be understood by others who are, like them, superior in some aspect of life.

  There is a sense of entitlement, of being more deserving than others based solely on their superiority. These symptoms, however, are a result of an underlying sense of inferiority and are often seen as overcompensation. Because of this, they are often envious and even angry of others who have more, receive more respect or attention, or otherwise steal away the spotlight.

  Симптомите на нарцистично личностно разстройство се разгръщат около един модел на грандиозност, нужда от възхищение, и чувство, че нещата ти се полагат по право. Често такива хора се чувстват прекалено важни и преувеличават постиженията си и приемат, а често и изискват похвала и възхищение, независимо дали постиженията им го заслужават. Те могат да бъдат обсебени от фантазии, които включват неограничен успех, власт, любов или чувство за красота. Те чувстват, че могат да бъдат разбрани само от други, които са като тях, в по-висока позиция по отношение на някъкъв аспект в живота.

  Те имат чувството че нещата им се полагат по право, че са по-заслужили от другите, изцяло на базата на тяхното превъзходство. Тези симптоми, обаче, са резултат от скрито чувство на малоценност и често се разглеждат като свръхкомпенсация. Поради това, те често са завистливи и дори ядосани на другите, които имат повече, или получават повече уважение или внимание, или по друг начин са в светлината на прожекторите.

 23. ББ смята всяко извършено тежко престъпление в България, като удар срещу себе си, и отговаря точно както и една мутра би отговорила, е не с юмруци, а с думи, които според мен оставят доста по големи синини, но по неговия рейтинг. Всяко изказване на този човек е гаф.

 24. Няма ли кой да създаде FB група “Да помогнем на ББ да спре да дрънка глупости!”? Все от някъде трябва да се започне…

 25. Мисля, че И.И. говори за часа, показаващ кога е побликуван даден комантар. За изказването на МУТРАТА (по ARTHUR) иронията и сарказмът ми отстъпиха място на гнева и погнусата.

 26. Хора, до кога ще търпим този олигофрен, когото за пореден път не сме разбрали, да заема министър-председателския пост?!!

 27. Питам се, с какво ще почерпи служителите си Цветанов, които изтърваха единственият известен извършител на убийството. Отново “премиерчето” премерено изтърва пошлите си думи за да отклони тарикатски атаките към несвършената работа на МВР, понесло обиди от почерненото семейство. Не те трябва да се извиняват на полицаите, а трябва да хвърчат оставки на министри!

 28. Вчера първо много се шокирах от думите на нашия ББ за калориферите на археолозите! Че тя магистралата закъсняла с 50 години, та една тракийска гробница няма да ги спре я!
  Обаче, като чух изказването му за трупа, дето го ровили, пък накрая кучето го намерило ТРУПА и за това Цветанов да го награди с пържолки…Пък тези, дето са загубили детето си, кои са те, че ще изискват от МВР? Я веднага марш да се извиняват! За съжаление много ми напомня тази ситуация на приказката – “Новите дрехи на царя” – няма кой да му каже на нашия цар, че гол ходи…

 29. към КОСТАДИНОВА
  Това, за което пишете звучи не смешно, а много ЖАЛКО и ТРАГИЧНО и заради това, че “невежият избирател” е поверил властта в ръцете на такива “некадърни” и “коравосърдечни” хора.

 30. В някой медии се промъкна информация, че съседите на самоубилия се са чули три изстрела. Да сте чули някой журналист да задълбае по този въпрос, а той е ключов за изясняване на истината?

 31. ‎…да мърша е народа…ядрото му …масата…воняща консумираща мърша – Мърша ! …а за такава Мърша – такъв Премиер!

 32. към Сотиров:

  познавам ЧочО от 7 годицшен, учили сме заедно до 7 клас. Останахме приятели до към 23-25 годишни. После пътищата ни се разделиха, но се виждахме чат-път. Семейството му беше обикновено, не искам да се впускам в подробности. Отначало беше охранител в Банка, въоръжена охрана. Касаха го няколко пъти на психически тест за разрешително за оръжие. Дадоха му с връзки и след като си плати, мисля. Беше около 25 годишен, в състояние на афект стреля по стените на апартамента, в който живееше, не му отнеха разрешителното и тогава?! Имаше проблеми, но не и кой да му помогне…. не знам каква е истината, сигурно е убил момичето, щом е признал, но до там се стигнало след много сигнали, че нещо не е наред…
  А премиерът ни се държи,меко казано, идиотски с тия “кучешки” изказвания…

 33. Инж. Симеонов, прав сте- трагично е. Но все по-често се питам дали наистина избирателите им гласуват доверие или сами си поверяват властта чрез всякакви хватки- фалшификации и натиск.

 34. Tова, което исках да напиша, като коментар го намерих вече го е написал Тони Филипов Д-р в есето си “Културата на съвестта”: http://www.reduta.bg/?p=2347
  “Г-н Борисов, срам ме е от вас! И от нас…”
  Аз не мога да го кажа по-добре.

 35. Не можах да го изслушам, цялото ми същество се бунтуваше срещу думите му.Обиди ме мен, обиди всички ни, но какво да кажат родителите на момичето.От къде събра такава наглост?
  А колко е безсрамен, онзи ден се ядосвах за думите му към археолозите, вчера за тези към родителите на убитото момиче.А сутринта по сутрешния блок на ТВ7 една “журналистка” се опитваше да обеди археоложка, че тя трябва да копае през зимата, че намереното не е толкова важно и че Бойко е герой.Пфу, измислена държава, измислени хора.

 36. До Александър Величков:
  За съжаление и Вие и Ботев сте прави, но тази печална констатация не трябва да ни спира да решим основния си проблем – освобождаване от руска зависимост. За отбелязване е, че народа ни е бил в това състояние само в следствие на турското и по време/продължаващо руско робство, не и преди това – надявам се не и след това. И в двата случая високопоставената част от мършата – комсомолци, еничари, комунисти и т.н. служещи на чужди каузи хора, са положили усилия, за да превърнат колкото може повече сънародници в мърша, но това е долната част от мършата. Лично за мен основния носител на понятието /както и основния виновник за появата му въобще/ е високопоставената част от мършата, в наши дни довела ББ на власт.
  Вярвам, че въпреки точната Ви констатация към днешна дата, нашия народ може да се освободи и напусне територията на това понятие. В неделя имаме възможност да направим заедно една крачка в тази посока – нека я направим.

 37. ми човека сутринта се извинил, де! в смисъл – казал, че ние не сме разбрали и чули. тва ,дет го е казал не го е казал и ние сме глухи и слепи! очаквам сега ние да трябва да се извиним.
  “човек” ли казах!?!? извинявам се…!

 38. Мили мои, каквото и да си говорим – българският елит е изчезнал още с поробването ни от башибозуците.
  Оттам – нататък, шепа селяндури се борят за кокала и независимо дали се казва Бойко, Гойко или е на шурей му шуренайката – все тая!
  Крайно време е да разберем, че докато се дупим, все ще ни клатят.
  А ние не спираме и се ог*зваме все повече и повече!

 39. Нямам думи…мисля, че ще повърна! Грозно, нечовешко, садистично, вулгарно, просташко…потресен съм!!!!

 40. Боже какво извинение? Не можеш да се извиниш че си “лош матрял” Няма извинение за това, мина всякакви граници, представяте ли си в какъв филм живеем??????????

 41. Драмата, а може би трагедията на България/българите/ е в това, че дебелащината и простотиите на Б.Б., надминаващи неговия учител Т.Живков, се възприемат и обясняват от много българи, някои определящи се като интелектуалци???,като харизма на любимият им Бойко!
  Може би същите “умници” се въхищаваха на “интелигентността” и “благородството” на “цара”.

 42. Драга,ТА-този сайт не е място за състезания по специализирана клинична интелектуалност и папагалско постване със самоцелно манифестиране на специализирани познания.-Ако си толкова голям специалист и разбира се имаш отношение по темата на автора на сайта,моля преглътни високо-профисионалното си ниво и направи собствена достъпна интерпретация и коментар по текста и с чувство за хумор или сарказъм,а не поставяйки ”компетентна” диагноза на една мутра,да облагодетелстваш друга мутра.-Освен това трябва да ти е известно,че НПД-или НРЛ- нарц.разстройство е на два типа-церебрален и соматичен.-Соматичния демонстрира необикновена,грандоманска мания за физическа хубост ,сексуална мощ и лукс,а цеpебралния е отдаден на обсесивно чувство за месианство,творчество на псевдо-наука,шарлатания и т.н,може и пара-нормални способности ,плагиатство,въобще демонстрация на” интелектуална”мощ..или т.н умен трол из форумите е най разпространената му форма .Двата типа NPD могат да преминават от един в друг през различните възрасти у една личност.Не всеки нарцис е социопат и психопат,но социопата и психопата -много често са и нарциси.Нарцисизма често е един от белезите на психопатията,но не езадължително да си психопат или анти-социален,ако си нарцис.-Може пхросто да си бездушен използвач или отдаден на наука и т.н и бездушен за останалите.Колкото до би-полярното разстройство-да-права си.-Само,че най-важното е ,че много психотични хора имат емоции и чувство на разкаяние и най-вече страхове и тревожност,докато психопата няма страх от нищо,нито емоции нито разкаяние-задължително е обаятелен,харизматичен и си играе с емоциите и моралните устои на на другите ,защото той няма такива,а много добре знае,че за останалите са важни ,за да ги манипулира в своя изгода и тяхна вреда .Социопата и психопата накратко се описва като социален хищник и роден манипулатор.Психотичен човек не е способен да омая и плени-нито да манипулипа хората.-Повечето психопати имат среден интелект,но може и по-висок или напълно примитивен-това няма отношение.Можеш да прочетеш, че един Чърчил е имал би-полярно разстройство и алкохолизъм и е изпадал в страхотни депресии при пораженията за страната му,но това не подценява изключителната му роля на държавник,нито трудовете му ,с които се е изхранвал.Пълно е в нета със специализирани западни изследвания върху болестта на Чърчил-без да се унижава личността му.Много нарциси-наистина са имали покритие в реалността с професионалните си постижения.Нещата не са толкова папагалски демонстрации на копи-пейст,без контекст под тази чудесна статия.-Употребявай тази терминология ,но по-пестеливо и във връзка с темата и с чувство на ирония или майтап ,а не като науко-образен спам от уважение към този блог.Благодаря!

 43. Мисля,че Иво Инджев е казал чудесно и по-човешки честно всичко .-Тази демонстрация на бивши научни последователи на българо-съветската психиатрична наука,които сега манифестират ъпгрейт със западната клинична терминология единствено,за да лепят етикети на луди или морални уроди на едни мутри,за да оправдаят други не ми допада.-Това ме подразни в копи-пейста,а иначе ,че доста в държавата са селектирани от ДС-нарцистични и примитивни психопати-лицензирани на висши и всякакви държавни ключови позици-тука спор няма,особено за ББ,но също и за враговете му мутри,както и за Гоце,както и за по-дребните фюрери-направо са като от учебник по криминална психо-патология .

 44. Какво се чудим – такава е неговата същност!

 45. в едно изречение да сложиш труп, куче и телешки пържоли, това и аборигените не правят

 46. Всичко, което се случва у нас, е възможно единствено в страна на наплашени идиоти. За съжаление това е нашата България – ДЪРЖАВА НА ИЗПЛАШЕНИ ИДИОТИ!

 47. БьБь си е чиста проба продукт на ДС и на комуизма, ;еманация на насждана 22 години пьлна липса на ценности, и поход кьм статут на латиноамериканска дьлбока джунгла (само че там имат малко от малко морал, задрьжки и най-вече: ПОВЕЧЕ от ЕДНА МОЗЬЧНА ГЬНКА)

 48. Другари, предлагам ви да погледнете по-мащабно нещата, така както предполага медията, която използваме. Всички пищете, че народа е лош, мърша и т.н. (тук сте на едно мнение с Б.). Трябва да ви просветне най-сетне, че точно това разбиране ражда Б-ци. А иначе на конкретрия Б. нищо му няма – рожбата можеше да е още по-сбъркана. В този смисъл имаме късмет. Другото е по-важно, да ни присветне главното – че ние, другари, сме един вид бащи на Б.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.