Пиар по време на чума в Петък 13-ти за Борисов

Черен петък за черния хумор на премиера Борисов се очертава да бъде днешният петък 13-ти! Наложи му се да се извинява за грозната гавра с усмихнатите си приказки за необходимостта да се награждава едно полицейско куче с „телешки пържолки” по повод открития най-сетне ( след двама месеца) труп на едно девойче.

Гафовете на Борисов не могат да бъдат определени като „много”- те са просто легендарни, но е парадоксално, че се забравят. Поради една особеност: заливат ни като неспирно цунами, вълна след вълна и при всяка следваща нямаме време да си поемем дъх в очакване на нова. Всеки опит да бъдат обобщени се натъква на проблема с остаряването на сборника с „прозренията му” буквално на следващия ден. Проблемът с тяхното осъзнаване е, че са се превърнали в начин на живот за българската публичност и никой като че ли не им обръща сериозно внимание. Голотата не прави впечатление на нудистки плаж.

Този път обаче сме впечатлени. Борисов се разходи гол насред улицата на елементарното човешко приличие както никога досега. Фактът, че на следващия ден реши да си прикрие срамотиите, не прави от есхибиционисткия му ак по-малко престъплението да издевателства над жертвите на психическия тормоз с отблъскващото си поведение.

Според мен и преди беше впечатляващо да ни сравнява с кучета, които трябва да бъдат държани на каишка здраво- от неговата здрава ръка, разбира се. Но ние сме си свикнали да ни псуват колективно. Руският посланик в Брюксел Владимир Чижов ни нарече троянски кон на Русия. И никой от хранените да отговарят от наше име български чиновници не му изръмжа поне като имитация на куче пазач, което си заслужава пържолките. Но дори и за толкова дебелокожи екземпляри, като нас, индивидуалното усещане за омерзение от нахлуването на премиерския смях насред траурното разкритие за едно убийство на дете, идва май в повечко. Колкото и да го замазва сега, ефектът е всъщност обратен, защото раболепните ни медии поне получават позволение да акцентират върху гафа, който иначе по обичайния си начин само подминаха с цитати без коментар.

Въпросът е дали това индивидуално усещане за човешка отвратеност ( защото все пак сме родители, братя, сестри и просто хора), ще доведе до някакви количествени изменения в телешкия възторг, мерен от кантара на рейтингите. Или телешките пържолки пак ще наклонят везните в полза на телешкия възторг с прословутото нашенско „карай да върви-куче влачи, диря няма”!?

Ще ми се да чуя сега витиеватите оправдания на съветниците, които тласкат Борисов към „вся власть советам”. Те обикновено обясняват, че премиерът ни е човек от народа, говори простичко и разбираемо, искрен е и това му носи „дивиденти”. Точка по точка съм съгласен: сред народа ни има простаци, както сред всеки народ. Това е разбираемо. Факт е също, че е искрен и искреността му се разкри напълно без никакви задръжки. Прикриването й на по-късен етап обаче може да заблуди само желаещите да бъдат заблудени или да се правят на такива, поради дивидентите, в чието разпределяне участват в този пи(а)р по време на чума.

41 мнения за “Пиар по време на чума в Петък 13-ти за Борисов”

 1. Не бива да сме толкова критични към ББ, защото това е една нормална реакция на победител след добре свършена работа (разкрито убийство и заловени извършители). По същия начин лекарят се радва, когато се потвърди диагнозата, която е поставил, дори да става дума за рак; или пожарникарят след като е изгасил пожара, а от сградата не е останало нищо; или генералът след спечелено сражение, въпреки гибелта на стотици. Настоящият случай е по- интересен от друга гледна точка: как е деформирана психиката на българина към едно хищническо отношение към сънародниците му. У нас дебнат като хищни зверове някой да се хване нещо да работи, да изкара нещо и да му изпият кръвчицата: данъчни, НОИ, община ,полицаи,инспектори,наемодатели (скоро пак имаше скандален случай),латифундиери, съседи и всякаква друга паплач. Гледат на човека като на нещо от което може да се “изкяри” нещо, нещо което може да бъде експлоатирано, използвано, отвлечено, убито с цел изнудване. Българското общество деградира до най- долнопробна дива джунгла и никой не хае за това.

 2. Преди много години чух едно много точно определение, което гласеше следното:
  Не е страшен един прост човек страшен е простака.

 3. Господин Инджев, спокойно можете да смените думата гафове(Гафовете на Борисов) с глупости и никак няма да сбъркате.

 4. Умни и чувствителни хора написаха следното: “Борисов, ти си най – големият позор за България след комунизма! Тъжно ми е да се нарека българин с “премиер” като теб! Ти нямаш елементарна представа как да управляваш държава и НИКОГА няма да излезеш от ролята си на ИПОН-ска мутра, пожарникарски фатмак и едно много, много, много малко човече от село Банкя!”
  ——–
  Симптоми на маникална депресия или биполярно разстройство по време на маниен период:
  Увеличена енергия и голяма активност;
  Чувство на еуфория и величие и приповдигнато настроение;
  Говор с голяма лекота, грандиозни идеи;
  Липса на концентрация (скача от тема на тема);
  Грандомания и фалшива вяра в собствените си възможности;
  Липса на добра преценка;
  Лесно провокирани, състояние на агресия и гняв;
  Провокативно, натрапливо или агресивно поведение.
  Да се сещате за човек с подобна симптоматика?

 5. Господин Инджев, ще си позволя да внеса една малка корекцийка в написаното от Вас. Доколкото разбрах, въпросното куче което свърши работата на цялата българска полиция, не е
  полицейско. Това куче е на служба в Планинската спасителна служба. В тази служба повечето спасители са доброволци, което прави чест на тези мъже. А кучето по принцип е доброволец, защото спасява човешки живот най-безкористно. Жалко, че в случая, това мило и симпатично животно е помогнало да се разкрие тежко престъпление, което полицията не е могла да стори, въпреки хвалбите на Бойко Борисов. Та мисълта ми е, че Вие, без да искате, сте обидили това достойно животно, като го обявявате за “полицейско куче”. Разбира се, аз като Ваш читател, предварително Ви извинявам.

 6. Странно, но това с пържолите въобще не ми направи впечатление. Възмути ме обаче гьонсуратлъкът на полицаите, които преди две седмици обясняваха, че момичето било избягало от къщи!

 7. След тази ГАВРА (думата е твърде мека за да изрази действителната ситуация) със смърта на едно НЕВИННО ДЕТЕ и към НЕЩАСТНИТЕ му РОДИТЕЛИ придружена с ехидна “усмихвичка” и “просташки” думи (и “черен” хумор) излъчена от най-висшия управник на държавата, във всяка цивилизована страна би завършила с моменталното му отстраняване и предвидими последствия за него. Къде е тук и (НЕ)обективната журналистика. Спомнете си какви бяха реакциийте при управлението на ИВАН КОСТОВ и ОДС: “БЪЛГАРИЯ УБИ ДЕТЕ” или протестните акции при убииството на трамвайната ватманка. Тази постъпка на МУТРАТА е много по-грозна от “хорцето” на Жан Виденов и министър Начев.

 8. Случайно или не, декларациите на опозицията по време на парламентарния контрол за грозното поведение на премиера, съвпадна с новините по БНР и ските по БНТ.

 9. Господин Инджев, позволете ми да не се съглася със Вас. “Пържолата за кучето е както за Марин – орден „Стара планина”. Този лаф не е ли право в десятката?

 10. Сайтът PROSTAK точка BG търси главен герой. Изискването е кандидатите да са пожарникари.
  ————-
  В интервю за “Труд” през 2002 г. по повод издигането му в генералско звание тогавашният главен секретар на МВР Боко Т. разказва следното: “Онзи ден, като ме направиха генерал, вечерта отидохме с Цветелина в Банкя при баща ми. Майка, бог да я прости, не можа да ме види такъв. Но татко много се радва и сестра ми също. Бях взел много хубаво месо. Нахраних хубаво кучетата. Изкарах ги в полето да се изтичат в снега. Беше късно вечерта,11-12 часа. Беше великолепно! Красиво! Така ги нахраних – да разберат как генерал храни!”

 11. Аз много дълго време, всъщност до днес, си мислех, че Бойко е обикновен нарцис. И по-точно – човек с нарцистично разстройство на личността съгласно американската класификация на менталните разстройства, описана в ръководството DSM IV – библията на псхиатрите. Ето какво се казва там за симптомите на това разстойство ( http://allpsych.com/disorders/personality/narcissism.html) :

  Симптомите на нарцистично личностно разстройство се разгръщат около един модел на грандиозност, нужда от възхищение, и чувство, че нещата ти се полагат по право. Често такива хора се чувстват прекалено важни и преувеличават постиженията си и приемат, а често и изискват похвала и възхищение, независимо дали постиженията им го заслужават. Те могат да бъдат обсебени от фантазии, които включват неограничен успех, власт, любов или чувство за красота. Те чувстват, че могат да бъдат разбрани само от други, които са като тях, в по-висока позиция по отношение на някъкъв аспект в живота.
  Те имат чувството че нещата им се полагат по право, че са по-заслужили от другите, изцяло на базата на тяхното превъзходство. Тези симптоми, обаче, са резултат от скрито чувство на малоценност и често се разглеждат като свръхкомпенсация. Поради това, те често са завистливи и дори ядосани на другите, които имат повече, или получават повече уважение или внимание, или по друг начин са в светлината на прожекторите.

  Само че днес като прочетох материала на Явор Дачков за двеминутния автопортрет на Бойко http://www.glasove.com/borisov-i-purzholite–dvuminuten-avtoportret-18593 се замислих дълбоко дали не става дума за нещо много по лошо – за психопатия. При това по дефиниция тя включва наличието на нарцистично разстойство. Като разгледах теста на Хеър, който стандартно се използва в американската практика за да се определи дали някой е психопат, направо си се уплаших: http://www.daniweb.com/community-center/geeks-lounge/threads/78319

  Само да добавя, че психопатите са напълно вменяеми, само че дълбоко аморални. Общо взето е доказано, че те имат генетичен проблем – има много хубава статия по въпроса в последния брой на Knowledge BBC – изданието на български. И са по-скоро за съжаление, че природата се е подиграла с тях. Сългасно същата статия, макар тези хора да са 1 % от населението, изследванията доказват, че сред хората на високи позиции те се срещат непропорционално по-често – около 4%.

 12. „Не е чудно тогава, че поради слабото социално съзнание на народ и интелигенция в българския обществен живот начело на управлението изпъкваха хора, не само недоразвити, но нерядко и душевно болни, нравствено тъпи, страдащи от морален идиотизъм или грандомания.” – Д-р Никола Кръстников, 1922 г. („Опит за психологически анализ на нашия обществен живот”)
  Ако този цитат е достоверен, няма място за изненади от нечие (без)”отговорно” поведение. Учудващото в случая е, че толкова години по-късно, нищо от горната констатация не е изгубило актуалността си. Освен, ако извадим от това почти вековно състояние, 67-те години нравствено безвремие. Което, съгласен съм, Го/ги оправдава, но не Го/ги извинява.
  Заслужава си, тази и предишната статия, както и други подобни текстове да бъдат препубликувани и разпространявани (ако авторът/ите им нямат нищо против), докато се създаде , извинявам се за клишето, но то говори на мнозина от нас – атмосфера на нетърпимост към простащината на всички нива, истинско неприродно бедствие, което затлачва общественото ни съзнание и от което не можем да се предпазим единствено чрез поединична превенция (запасяване с „икономия” за почистване на омазнената ни съвест), защото то е самовъзпроизвеждащо се, дотогава, докато ще продължаваме да приемаме, че е в реда на нещата („шанс” за всекиму), простакът да бъде един от нас.

 13. Относно това което Социо-Патолог е написа по-горе, че става въпрос за биполярно разстойство – не съм съгласна, макар описанията за манийната фаза да са верни. Първо – там нещата са прекалено очебийно не наред и такива хора рядко са способни да работят нормално, камо ли да ръководят. И второ – никога не сме виждали Бойко да е в състояние дори подобно на депресия. А при биполярното разстройство двете фази се редуват.

 14. Моите адмирации!
  Колкото до “телешкия възторг”, не се съмнявам, че сте прочели книгата на проф.Г.Фотев
  “Българската меланхолия” и сте наясно с дълбоките корени, на които
  се крепи, както и на оптимизма на такива като нас, че простотията не е безсмъртна. Всичко най-добро през Новата година г-н Инджев и ако си спомняте Вашето списание
  “Още”, ше го възобновите в блога си, за да си спомняме и за светлата страна. С най-дълбоко уважение.

 15. “Фактът, че на следващия ден реши да си прикрие срамотиите, не прави от есхибиционисткия му ак по-малко престъплението да издевателства над жертвите на психическия тормоз с отблъскващото си поведение.”

  RESPECT за ак-ът, надявам се да не е случайно

  иначе е тъжно и срамно, че тако/ива (изказване/ия) могат да бъдат реалност

 16. Към бобалов
  Докато обществото е безкритично към ББ(бай Ганьо) и докато счита неговите “реакции” за нормални(???), деградирането му ще продължи с пълна сила. Дано хората, които имат очи да видят, че “царя е гол” стават все-повече, защото иначе ще стане лошо, както при Тошо.

 17. Преди дни призовах пишещите в блога да не наричат узурпатора на властта, т.нар. “премиер” с безсмислени абравиатури и имена, а с единственото определение, разкриващо действителната му същност – МУТРТАТА.

  Ако някой изобщо е имал съмнение в основателността на горното определение, независимо от “Ало, Танов…”, независимо от “фалшивите подписи” за имоти в София, независимо от грамите на САЩ посланника и т.н., то вчеращната Му ГАВРА с нещастното семайство и убитото момиче ТРЯБВА да е премахнала това съмнение.

  Не подминавайте събитието – споделяйте прочетеното тук.
  В друг блог призовават да се помага на МУТРАТА, понеже само той бил възможното решение за справяне със зависимостта от Русия и т.н.
  НО МУТРАТА развращава България – ТОЙ Е ЗАПЛАХА ЗА БЪЛГАРИЯ, не част от решаването на проблемите и.

  Да чакаме “европейско развитие, от МУТРА – е стига!!!

 18. Да се хилиш като пача в лицето на покрусени родители, загубили дете по такъв жесток начин, да им заповядаш да ти се извиняват и целуват ръка не е гаф. Това е позорно, сатанинско, мародерско,умишлено престъпление. “Нов кърджалия в нова полуда”. Тук никакъв PR не върши никаква работа.

 19. Въпрос на време е Средствата за Масово Оглупяване да прокарат тезата, /с различна степен на аналитичност/, че заради кризата, заради лошото наследство, и заради разбойническата приватизация в крайна сметка за убийството на детето е отговорен Иван Костов.

  А три дена след това Боко ще им подхвърли някоя пържола в знак за добра служба.

  От друга страна Тиквуна от Банкя губи връзка с реалността с бясна скорост. Преди години би реагирал по-хитро – например че лошия съд пуска лошите хора. Обаче вече е, както се казва, “далеч от земята”. Това ще му изяде главата.

  Както казват арабите -Иншалла!

 20. Господин Инджев ,имам една молба към Вас ,като начетен и интелигентен журналист – моля Ви да ми кажете ,ако знаете , в кой закон,наредба ,къде е ,,договора,, който аз,като гласоподавателка,данъкоплатец и гражданка на РБ съм сключила с депутатите . защото искам да разбера какви са техните отговорности и задължения към мен ,в частост и към всеки гражданин на Република България .
  благодаря

 21. http://neverojatno.wordpress.com/%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0/

  …..и те ни гледат от снимките и ни казват – We don’t care!!!

  А ние пък трябва да помолим италианският скулптор Maurizio Cattelan да ни услужи ей с тази скулптура по-долу, за да я разполагаме тук и там с надписа – “Само този пръст ни остана”

  http://nvrmndclothing.com/tag/maurizio-cattelan/

 22. Да, най-тъжното (но не и неочаквано за малкото останали здравомислещи и необлъчени от мутренската харизма на Борисов хора) в случая с убитото момиче и коментарите на премиера е, че това не са просто гафове, лапсуси или случайна проява на лошо чувсто за хумор, а напълно нормалните и осъзнати изказвания на една бивша мутра, бивш маргинал от началото на демокрацията и софийско парвеню, издигнато от себеподобни до най-високото ниво в управлението на държавата. Борисов напълно осъзнава какво говори и прави, и то не защото се е самозабравил от властта, която има, а именно защото я има. Мутрата си е мутра и на ниво квартален бияч, бияч-охранител, и на държавно. Нужно е само да има наивници и страхливци, които да му дават тази власт. Мутрата е константа, а не променлива.

  Г-н Инджев, поздравления за блога и за истинската и честна журналистика. За справка – всички коментари в БЛИЦ по повод тази трагедия са забранени, и не мисля, че има някакво съмнение откъде им е спуснато да ги забранят.

 23. “Заподозреният за убийството на Мирослава се прострелял с оръжието на полицай”, Mediapool.
  Сигурно са си играли с полицая на “Тука има, тука няма” с пистолета на последния и без да иска, указвайки директно на прокурора правилата на въпросната игра, се пушнало момчето.
  Иначе постепенно се движим към версията, че са го “самоубили” за да не издаде някой “наш” човек. Въпросът е кога и Ръпонът-Кучешката Пържола ще “открие” това !

 24. Напоследък само немея.
  Друго май не ми остана…

  В няколко блога, форума и във фейсбук няколко (десетки) хиляди – автори, коментатори и четящи – заемат единствено възможната човешка позиция в целия този ужас. Но няколко милиона с телешки възторг (ще) клатят одобрително глава на топличко пред ТВ екраните – “Цецо разкри престъпниците, на сестра й на тая малката не й е чист косъмът, бате Бойко е пич – че той се извини (не че има нужда), грижи се за кученцето-герой, строг, но справедлив,…”.

  Какво ни остава?

  Пак в няколко форума видях призив, идея. Да направим ГРАМАДА пред МС от камъни – от това в този момент май няма по-ясен символ-протест (не към прочелия “Винету”, нито към папконосителя му, а за самите нас), изразяващ позицията на тези няколко (десетки) хиляди човеци.

  Неделя, 15-ти, е един добър ден за това. Да си сложим по един камък в джоба, и да се събираме. После, вместо да го запратим към главите на тези безумци, да направим ГРАМАДАТА.
  Мястото може да е много символично, и същевременно отлично за тази цел – пред входа на “бившата” цитадела – символът на това, от което не можем вече 22 години да се освободим, “Партийния дом” (сега пак е партиен дом – вместо на единствената тогава партия, на няколкото нейни грижливо отглеждани издънки). Мястото е идеално – между сградите, побрали онези, които носят политическата отговорност за нарастващото безумие, на което те са видим израз: на парламента, на правителството и на президента.

  Ще бъде студено, даже мразовито, казват синоптиците.
  Приближаването към абсолютната нула означава спиране на всяко движение, казват физиците.
  От това, което сме в момента като “общество”, накъде по-студено, казвам си аз. И затова смятам да сложа моят камък в ГРАМАДАТА.

 25. Поздравления за статията на г-н Инджев и коментара на г-н Мартин Димитров!Просто нямам какво да добавя!

 26. ТА,нарцистичното разстройство има и церебрална форма с претенции за псевдо-интелектуалничане като твоето.-Щом четеш литература на инглиш,няма да те подозираме във любов към съветската психиатрична наука,ама защо не направиш освен на ББ,анамнеза и на Гоце,Октопотчетата и другите още социопатни селянчета…..

 27. Господин Инджев, поредната точна статия в този блог. И аз като други коментиращи не мога да се въздържа да не подчертая- кучето НЕ Е полицейско. Иначе и аз като гледала( и гледаща) все големи, умни и красиви животни да кажа нещо. Премиерът не е прав за пържолите. Просто умното куче се радва много повече на добра дума и похвала от стопанина си. Пържолите после. Сибир е отказвал да се храни, ако не му поговоря. Той просто обича да си ” говори” с мен. И е по- умен от мен. Това го твърдя най- отговорно. Надали има друго живо същество, за което да съм толкова важна и което толкова да ме обича и да се грижи за мен. Сибир е кавказка овчарка. Страхотен е. Както казах- кучетата са прекрасни животни.
  А това, че ББ е ПРОЗД( НЕ Е правописна грешка!), циничен, арогантен, нахален- тия работи вече и кучетата ги знаят! Бог да прости Мирослава и дано дава сили на семейството й!
  А тия полицаи, дето разправяха, че детето ” е на почивка в Германия и пие коктейли”, те какво!? Нещо извинения, нещо оставки!?

 28. “Сред народа ни има простаци, както сред всеки народ.”Сред нашия,те са достатъчно за да осигурят втори мандат на г-н Борисов. “Невежеството е сила.”. Останалото го знаете.

 29. Дали ще е студено и мразовито е вече без значение,след като Простащината вече ги е нацвъкала едни такива безкрай, особено след постъпването ми в болница!!!
  Днес петък,13 януари 2012 г. г-н Уайт надлежно потвърди чрез Върховния съд на Британската империя,”грамадата” отношение на суверена към благочестивото дело на отец Иван от Нови Хан.
  Притеснен от изобретателносттта на Злото,Не се обадих,дакато не се убедя,че поне там не вирее просташкото тшеславие,голямата измама и заблуда а знатните също са верващи независимо от титли като баби,дядовци,съпрузи,деца и внуци,внуци в т.ч. и неродените около Суверена.
  Пиша Ви го защото много отдавна има поет обет да бъдете подкрепен,
  както подобава.
  Дано бъде Божията воля една майка,съпругът и децата й да ,да приемат реферанса на българските сирачета в обител исторически равна почти на Уестминстърското абатство.
  Господин Уайт,благодаря за имейла и дано като всяка друга и тази
  тази баба, да се порадва на желаното и подходящо внуче от цялата Империя и Общносттта далеч преди Шотландия да си каже думата за каквото и когато трябва да решава!
  Де се надяваме,че покрай уроците
  и посланикът ученик ще се справи добре с български език!

 30. Kъм 21.00 ч. докато у нас,тече кавгата за ордени,но и с доказателства за доблестно войнско поведение,В Лондон и другаде вече е известно,
  но ще Ви замоля да съобщите на отец Иван,че рано или късно през 2012 г. е по-вероатно децата да посрещат и знатни гости
  За да се предотврати – на всяка цена – тъпо изчанчване и излишни “шменти капели”,само моля да се помисли кога,как и къде,да бъде подвключена колежката Ви Любослава!

 31. За простотията на Бойко, наглостта, самодоволната му тъпашка физиономия и неадекватно отношение мисля, че е излишно да се коментира. Гьонсуратлъкът на полицаите изобщо не е случаен. Нека предположим за миг, само да предположим, че те са били замесени в отвличането на момичето и изнудването на човека с парите да плати откуп от нея. Те биха използвали за мръсната работа точно криминално проявени типове, а пъкленото дело щеше да е планирано от месеци; след изчезването на Мирослава щяха да залъгват роднините й, че упорито работят за издирването й и щяха да хвърлят прах в очите на родителите, че уж е избягала с гадже. Докато получат парите. И после щяха да я върнат, уж че я намерили в резултат на внимателно планирана “оперативно-издирвателна работа”… Само че ако нещо се е объркало от техния план, като – момичето разпознало единия похитител или да речем човека отказал да плати подкупа на подставените лица и… Момичето е убито, полицията твърди, че това било станало веднага след отвличането (за да оправдае или некадърността си, или очевидната си съпричастност към отвличането) и веднага след задържането на важния свидетел ще го… самоубие. Сега за пред обществото остава само версията на МВР, напълно лишена от всякаква логика: хем въпросният “Чичо” бил голям нарцисист, хем не се самоубил преди да открият момичето, хем планирал отдалеч престъплението, пък въобще не се сетил, че за да има паричките, трябва да прати доказателство, че момичето е живо и… абсурда при “повторен оглед”, т.е. след отарашен апартамент от полицията те да не са видели някъде въпросното оръжие и въпреки, че трябва да е с белезници и под техен контрол, та да не затрие някоя важна улика най-внезапно му пламва, видите ли съвестта и той в претъпкан от полиция апартамент взема оръжие и се самоубива… Изобщо пълна каша, съшита при това с бели конци… Те Холивудските измишльотини звучат по-достоверно от поредния полицейски буламач, който редовно ни го сервират при подобни случаи… А Полицията трябваше да ни плаши от лошите, от престъпници, да ги лови, пък тя самата е управлявана от такива и самите полицаи участват в криминалните схеми…
  Но това, разбира се е само предположение, което може и да не е вярно. А може и да е… Или както се казва в някои филми “всякакви прилики и разлици с лица и събития не са случайни”…

 32. Аз бях казал, че един ден ще видим грозното лице на Борисов и това наистина се случи! Ужасно е да се хилиш като глупак по телевизията докато роднините нещастни плачат за рожбата си 🙁
  А колкото до “самоубилият” се със завързани ръце убиец просто тръпки ме побиват, какво може да се случи със всеки един който бъде заподозрян в нещо и полицията реши да му спести съдебният процес !

 33. Идеята за грамадата в неделя трябва да се подкрепи! Събудете се, хора! Да натрупаме камъни пред бившия Партиен дом – под носа на “Боко Пържолата”! Да изразим отвращението си от неговото арогантно нахално и нагло поведение!
  15.01.2012г.-всеки почтен човек – камък на грамадата!

 34. поздравления за бистрата логика и коментар!-нещо рядко за съхранение в днешни дни,когато сме изложени на масови медийни манипулации от манипулативни социопати!

 35. Недейте така, господа, в навечерието на посещението на любимия на всички българи Йосиф Кобзон. Не пишете глупости, некво си момиче(то само си е виновно) самоудушило се е и се е зарило под този мост. Така е. В понеделник любимия на българския народ г-н Бареков ще ви поясни. Най-обичания български певец г-н Маринов ще изпее песен, а ако не слушате най- най съдийката г-жа Янева ще ви поосъди за добро поведение на няколко годинки, къде, ами пак в Белене. До седмица,две ще е решена съдбата на Белене. Каква ти АЕЦ, мястото е толкова добро за убиване.
  Преди години до втръсване ни набиваха в главите: Хора бдете!
  Никой не ни е крив: имаме си любим вожд, любим певец, любим журналист, любим полицай, любимо Белене. Абе ние сме чудни хора. Да бягаме господа, докато не са затворили границите. Съвсем скоро да отидеш до Банкя ще ти трябва открит лист, старите и вие г-н Инджев знаете какво е това. Нека оставим България на правилните българи, такива като онова леке Бареков, онова в расо Николай, на певеца Веско, на полицая спортист Цвъ цвъ, на Бойко, Анелия, Галена, Преслава, на Тошо и вестниците му, на Волен и подобните му на, на …. БЯГАЙТЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ.
  КОЛКОТО ПО-НАДАЛЕЧ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ.
  ИСТОРИЯТА НИ УЧИ, ВРЕМЕ Е ДА СЕ СПАСЯВАМЕ

 36. НЕКА НАПРАВИМ АНКЕТА:
  1. ЩЕ СИ КУПИТЕ ЛИ РУСКИ ТЕЛЕВИЗОР
  2. ЩЕ СИ КУПИТЕ ЛИ РУСКА КОЛА
  3. ЩЕ СИ КУПИТЕ ЛИ КВО ДА Е РУСКО ПРОИЗВОДСТВО.
  НА ТЕЗИ ТРИ ЕЛЕМЕНТАРНИ ВЪПРОСА АКО, ДОРИ ЕДИН ЕДИНСТВЕН ЧОВЕК ОТГОВОРИ ПОЛОЖИТЕЛНО, ЩЕ ОТИДА ДА ПРОТЕСТИРАМ С ПЛАТЕНИТЕ ГОВЕДА ПРОТИВ ШИСТОВИЯ ГАЗ

 37. Към илия:

  Гледам напъните на пропагандата да измие усмивката от лицето на Борисов, с която говореше за пържолките по повод убийството на едно дете и си мисля: до какво падение могат да стигнат апологетите на лъжата и пошлостта!
  Не иска да каже това… ами усмивката- и тя ли беше “без да иска”? Който се хили без иска да гробищата, не става за човек, камо ли за водач на човеци!

 38. Иво, разплакваш ме … Стана ми тъжно. Те ченгетата са закоравели злодеи но облечени с власт. Затова в нормалните държави ги държат на каишка!

 39. Мисля, че станалото дава уместен повод гражданското общество в България да се обедини в искането си за създаване на граждански университет по криминалистика. Тази специалност не трябва да съществува под шапката на милиционерската школа Симеоново. Също така не трябва да съществуват 16 университета, в които да се изучава специалността “Право” и които безконтролно да бълват юристи. В България “Криминалистиката” и “Криминологията” Трябва да съществуват специализирани граждански учебни заведения, където да бъдат обучавани специалисти криминалисти с химия, физика,патология и т.н. Разследването по криминални дела следва да се изгражда именно на достиженията и констатациите на тези специалисти, а не на самопризнания и полицейски доносници, комбинирани с арест, а често и с полицейски побой.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.