Първанов и Борисов се сритаха по моралните слабини

Гафът с „пържолките за кучето” , който е прекален дори и за такъв ненадминат производител на нелепости , като Бойко Борисов, повлече вече крак там, където мнозина се препъват във въпроса: какви са истинските отношения между Първанов и Борисов?

Много пъти съм твърдял, че двамата тайно си разпределят порциите в държавата и за целта също така тайно и неофициално се срещат. Което обаче не означава, че между тях цари съгласие: дебнат се като истински донове от роман на Марио Пузо. И ето че Първанов намери сгоден случай да спъне Борисов в момент, когато той е на колене и се опитва да се изправи.

Борисов може да пирува и да заговорничи тайно с Първанов, но не се поколеба да го избере като гръмоотвод в гръмовния случай насред собствения си гаф с оскверняване паметта на убитото момиче. За целта сравни своята неадекватност с тази Първанов, която наистина е факт- измъдри да каже, че пържолките за кучето са като ордена за вицепрезидента Ангел Марин. Само че защо чак сега, когато още на ниво намерение можеше да го направи. Припомням

Президентско морално харакири с мечове
By Иво Инджев ⋅ декември 20, 2011 ⋅
На прощаване раздавачът на ордени Първанов е сколасал да уреди с един и своята институционално дясна ръка, номинираният от левицата за поста му вицепрезидент Ангел Марин. За предстоящото събитие беше съобщено като намерение, но някак премина без фанфари. Едва днес от публикация в Държавен вестник става ясно, че деянието е консумирано.
УКАЗ № 252
На основание чл. 98, т. 8 от Конституцията на Република България
ПОСТАНОВЯВАМ:
Награждавам о.р. генерал-майор Ангел Иванов Марин – вицепрезидент на Република България, с орден „Стара планина“ първа степен с мечове за изключително големите му заслуги към Република България.
Издаден в София на 9 декември 2011 г.
Президент на републиката: Георги Първанов
Министър-председател: Бойко Борисов
Подпечатан с държавния печат.
Министър на правосъдието: Диана Ковачева“
Закичването на о.р. Марин, уволнен от предишния президент Стоянов за неподчинение, е обосновано с това, че „ като офицер Марин е имал значителен принос за изграждането и
развитието на Сухопътните войски в Българската армия, а като вицепрезидент – и за работата с българите, живеещи извън пределите на страната. Той е един от инициаторите и активен участник в определянето и прилагането на новите приоритети в политиката на държавата и обществото за приобщаване на сънародниците ни зад граница, е един от мотивите за награждаването.”
Разжалваният за публична антинатовска агитация генерал Марин не само беше награден с вицепрезидентски пост след това в тандема си с Първанов, който се перчи със заслуги за присъединяването на България към пакта, но и получава от него орден. С мечове!
Морално харакири с мечове! От това по-символично умиране на последното съмнение за същността на президентското лицемерие, не може да се измисли.”

Дали с този ход Борисов демонстрира изчерпване на въображението си при подхвърляне на кокали, отклоняващи вниманието на кучетата ( т.е. на нас, които описа като такива при друг гаф) или просто отново показва, че първо говори, а после мисли?

Все едно. Напълно логично Първанов му върна „жеста” като му припомни, че до указа за награждаването на Марин се е стигнало след подпис на самия Борисов. Тази солидарна вина се отнася и до още много други укази, но едва сега, когато им припари под краката и Първанов вече е пътник в политическия смисъл, Борисов и компания заговориха за девалвацията на въпросните държавни награди. Ако не друго, хората най-после чуха онова, на което от години се опитвам да обърна внимание: двамцата си действат солидарно отдавна, включително при раздаване на ордени на техни хора, но пред публиката имитират „противоборство”.

Но е дошло време разделно. Всеки вече ще се спасява поединично. А ние, които сме призовани да затегнем коланите,трябва да го правим наистина,за да не изпаднем от креслата при турболенцията, очертаваща се при сътресенията по пътя на българския самолет, осеян с въздушни морални ями, в които двамата състезатели се надпреварват да пропадат:единият с претенцията да накланя ляво на борд, а другият уж да дърпа обратно.

13 мнения за “Първанов и Борисов се сритаха по моралните слабини”

 1. “нищожества, придаващи си вид,

  и гаврата с човешкото доверие” – Уилям Шекспир

 2. П-ент Първанов вика Премиера говори цинизми,аз мисля друг е “невинен”.Пак Той,не Премиера де,вика “предстой да имаме сблъсък с Борисов”.Леле ,леле ,леле 2012 година дойде “сказанията на майте”.Да вземата една каска от МОЧА утре и да ми пратите (да се защитя от отломките,сблъсък е това)!И поздрави На Надя Хамами от мен ,Бог с нас!

 3. Г-н Стойчев,като шеф на Института по психоанализа няма причини,да Ви се завижда много за късмета след назначението Ви начело на едно от най-престижнито звена към МВР начело на Института по психология на 14 август 2009 г.
  Пожелавам да не се налага никога причисляването Ви към лицето на безличието,ако орелът Ви сграбчи в нокти Ви понесе в ноктите си толкова нависоко където не е бил никой от сънародниците Ви.
  И великият ум е отраничен от Вселената,а ако посредственият е оседлал свиняата не значи,че и направил от нея състезателен кон

 4. Това е семейна свада.Двамата принадлежат към две различни крила на олигархията-ДеСарското и милиционерското крило.Доколкото навремето ДС и милицията спореха,то е било заради разни “оперативни мероприятия”,така че спорът е бил кой да рапортува пръв пред Партията-мафия.Или пък кой има по-големи заслуги за “осуетяването на вражеските елементи”.Сегашният “спор” е продължение на старите семейни ежби.Иначе в главното-запазването на статуквото и запазването на властта на олигархията(мафията) единството е налице-там спорове не може да има

 5. С тая разлика, че Марин беше уволнен от Стоянов не заради “неподчинение”, а заради мнение, несъвпадащо с официалната държавна доктрина – стойка Г и чакаме да ни приемат в НАТО.
  А в последствие за 15 години виждаме, че Марин се оказа прав, нищо че НАТО “си запуши носа и ни преглътна с Румъния” (цитирам по памет изказването на един американски сенатор малко преди 01,04,2004).
  И колкото да го оплюват Марин, оказа се, че човекът с има чест, достойнство и мъжество за разлика от паркетния лъв от Банкя.
  Генерал срещу “генерал” – рунд 1 и нокаут!

 6. ВАЖНО: От телевизия Канал 3 съобщават, че от 11 часа директно ще излъчват от МОЧА

 7. Ангел Марин правилно е върнал орден ” Стара планина ” І – ва степен но сега за да не остане капо ако са джентълмени Боце и Гоце да му връчат нов орден ” Дон Цеци ” І – ва степен за там няма никакви съмнения, че има най – големите заслуги.:-)

 8. Към Ягода…

  Като е бил толкова прав и достоен, защо се заумилвква ( и дори се оправдаваше публично за неподчинението си), за да стане вицепрезидент в натовска България? Принципният и достойният човек се оттегля, а не се нагажда в такава ситуация, желаейки да ползва облагите от държавата служби;а. А беше избран именно като реверанс към чугунените комунистически избиратели, нещо като извинение към тях: ” ето , награждаваме др. Марин с висок пост за заслуги като активен борец срещу НАТО в нашата нова, натовска България”).

 9. към Ягода Рускии!
  Не можах да разбера в какво Марин e прав относно членството ни в НАТО и поведението му, като ВРАГ на НАТО?? Не си спомням дали върховния главнокомандващ на България по това време президент Петър Стоянов му е отнемал генералското звание (разжалван), но ако това не е направено, е допуснат много голям пропуск. А наглите и възмутителни изявления на МУТРАТА по повод смъртта на 17 годишното дете и свързването му с награждаването на Марин, за пореден път показва истинското жестоко и злокобно лице на автора гарнирано с много голяма доза простащина.

 10. Към Ягода,
  не те ли е срам да се кичиш с името на престъпник-масов убиец на хиляди руснаци и на всичко отгоре да се пишеш “български” патриот! Това ли ти е идеала?
  Струва ми се, че си обикновено червенотиквиниче.

 11. Към г-н Инджев
  Защото ако не се лъжа и тогавашния генерален секретар на НАТО (някакъв испанец беше) на младини е бил противник. И защото по време на войната в Косово в съседна Гърция, която също е в НАТО населението протестираше срещу ударите. Човек може да промени възгледите си – или е забранено?

  Към г-н Симеонов
  Какво точно имате предвид под “поведение на враг на НАТО”? А колкото до това, дали е бил прав – не забелязвам нещо да се е променило в положителна посока за армията ни от членството ни в НАТО – напротив, преди 10 месеца една турска гемия избяга на граничарите ни, а нашите самолети останаха на земята по време на операцията в Либия преди няколко месеца щото нямали монтирана система за опознаване “свой-чужд”. И това 7 години след приемането ни там. А великите ни миротворчески мисии по Афганистан и Ирак всъщност се свеждат до охраната на няколко кокошарника. Което си е направо еволюция на фона на превземането на Одрин преди почти 100 години. И не бъркайте уволнението с разжалването, не сме Сталинова Русия и Марин не е Тухачевски или Блюхер.

  Към Сървайвъра
  Как да ви обясня, въпрос на чувство за хумор … Не е задължително да го приемате или разбирате.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.