Кръстосваме шпаги(н) с раздавачи на ш(а)майзери

На вярващите, че комунизмът си е отишъл от пещерите, в които се крие българската държавна администрация, съобщавам най-категорично: грешите. Това става още веднъж ясно от развитието по казуса с Кубер Сапарев, който отишъл като прилежен гражданин в Столичния инспекторат във връзка с протокола на полицията, която бдително го уличи в „повреждане” на болшевишкото знаме на съветския монумент в центъра на столицата чрез …българския трибагреник.

Пита се, след 22 години (уж) демокрация и (уж)декомунизация: какво ражда безумната злоба от нощта на своята чиновническа утроба ( ако пререфразирам Гео Милев с неговото „Нощта ражда из мъртва утроба. вековната злоба на роба: своя пурпурен гняв – величав”).

Ето какво споделя във фейсбук младежът, който си „позволи” да маркира цветовете на българското знаме върху болшевишкото на нашия митинг на 15 януари и във връзка с протокола на полицията, е посетил съответното учреждение за да се подложи доброволно на следващата стъпка от тормоза, на които се опитват да го подложат за това „престъпление”:

Kouber Saparev Знаете ли какво стана днес в кабинета на директора на инспектората? След като се представи, инж. Веска Георгиева (с 2-3 глави по-ниска от мен) направо ми каза, че “иска да се качи на един стол и да ми удари два шамара”. А пък аз й подадох най-близко намиращия се стол и я подканих да го направи.
Шоуто премина през това, че съм “безмозъчно същество”, мина през “тебе кой те храни?” и стигна накрая до “ти осъзнаваш ли колко ни губиш времето?”. На мен, данъкоплатеца, който отиде на крака, в работно време, в нейния кабинет по нейна покана.
Kouber Saparev
Това пише в протокола. Ще гледам да го сканирам тези дни.
“При направената проверка се установи, че културно-историческият паметник в градината на Съветската армия (Княжеска градина) е повреден, като на него е изрисуван българският трибагреник.”

Ако не познавах Кубер, ако не познавах и българската действителност, щях да си помисля, че някой разказва сценка от времето на някой съветски колхоз, където живуркаха десетки милиони съветски безправни поданици ( имено поданици – това е приетият в международното право термин за живеещите в условията на монархия). Съветските поданици в колхозите дори нямаха паспорти. Не им се позволяваше да пътуват без специално партийно-милиционерско разрешение какво остава за други права.

Обаче сценката с Кубер е не само реална, но и представителна за мимикриращия комунизъм в България. Тук заплашват с шамари за „посегателство” срещу болшевишка, дори не и съветска символика ( защото през 1917 година, изобразена на въпросния барелеф, все още не се е пръкнал върху руините на Русия „великия” СССР).

Сега разбрахте ли смисъла да се протестира срещу наглото болшевишко стърчене над нас в центъра на столицата ни? Въпросът е риторичен, но се налага да си го зададат онези, които продължават „невинно” да се питат: „е, какво толкова ви пречи някакъв си паметник”? Изобщо не става дума за паметник, а за източник на вдъхновение на злобата, която са затаили знайни и незнайни екземпляри от времето на пещерния комунизъм, готови да раздават шамари- само да им раздадат шмайзерите и такива шамари ще заплющят- направо шамайзери!

23 мнения за “Кръстосваме шпаги(н) с раздавачи на ш(а)майзери”

 1. Не мога да спра да се смея. Тия другари не разбират, че каквото сам си направиш, никой не може. Гениалното описание на провинението на Кубер, че “културно-историческият паметник в градината на Съветската армия (Княжеска градина) е повреден, като на него е изрисуван българският трибагреник”, никой по-добре не може да го измисли. Дори и ние. Просто е гениално това определение. Ще го кложим в рамка. Една приятелка каза, че за това трябва целия свят да научи. Поне Европа! Ега ти и резила! Чудо невиждано!

 2. Такива са си те, от тяхната не само на думи РЕВОЛЮЦИОННА ПАРТИЯ, която междувременно ги е настанила по етажите на държавната администрация, та светът им е черен, че не могат да се валят в калта! И тежко му на дръзналия да им се мярка в полезрението!

 3. „При направената проверка се установи, че културно-историческият паметник в градината на Съветската армия (Княжеска градина) е повреден, като на него е изрисуван българският трибагреник.“
  респект. пак като не са го засилили към белене е добре.
  после сме били пещерни антикомунисти…

 4. Въпросът „тебе кой те храни?“ звучи програмно – искрен намек за най – голямата далавера в историята на света – СССР, материален израз на реакцията на сивите и непродуктивни хора спрямо естественото развитие на човечеството, в което те никога не са искали да видят точното си място.
  Дреме им вече за някакъв комунизъм, новата далавера е Путин и Русия, иначе що ще чинят зимъска като сняг забръска! Какви ти там трикольори…

 5. Според мен, особено важен е въпросът:
  КАКВО ТЪРСИ ЛИЦЕ СЪС СВЕТОГЛЕДА И МАНТАЛИТЕТА НА ВЕСКА ГЕОРГИЕВА ВЪВ ВЪПРОСНАТА ИНСТИТУЦИЯ?!
  Какви досиета, какви пет лева?! Та тя Държавна сигурност /филиал на КГБ/ е на власт и продължава да ни управлява! Съответно продължава да слухти, да репресира /с промяна в методите, по указание отгоре/, да ВЕРБУВА, да продава страната ни…
  Ще охулим Иво Инджев, загдето навремето някой “Веско Георгиев” му извил ръцете да подпише картонче, а днешната Веска Георгиева ще ни учи на нравственост и ще раздава шамари!!!
  Ама така е в страна, където повече хора ще се съберат да гледат задника на Лепа Брена или Азис, отколкото на протест пред МОЧА.
  А един съфорумец си позволи да ни сравнява с Полша?!Скръб!!!

 6. ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА МЛАДИЯ ДОСТОЕН ЧОВЕК!
  Мисля, А.Франс бе казал, че най-непобедимото оръжие срещу насилника е иронията.
  Какъв по-силен шамар за “инж. Веска Георгиева”…

 7. Не човек, а стомана просъскал инженерът комунист! Тихо Кубер и казал: Не, хуморист! … Браво на Кубер, дано да не му тряснат някоя солена глоба.

 8. Не я знам тази Веска Георгиева, но ако бях на нейното място, бих формулирал “нарушението” по същия начин, само бих добавил, че нарушението /изрисуване на Българското знаме върху ком. символа/ е извършено от българин. И бих поканила този българин да се покае.
  Наистина ли никой не вижда иронията във формулировката, или всички смятаме тази Веска за идиот, а всички ние с гения си прозираме какви глупости е написала и казала?

 9. По сталиново време поне правеха тричленки. Не че бяха много стока, ама тази другарка не може да се стърпи еднолично да наложи “шаячната” си правда!
  А как ще побеснеят като се усетят, че “деянието” на Кубер е несъставомерно – тоест за него няма предвидено наказание по прословутата Наредба, която СДВР така законопослушно изпълняваше…

 10. Направо не мога да повярвам. Вместо да му предложи стол да седне, госпожата ще се качва на него. Вместо да говори на Вие, заплашва с шамари. От висш общински служител се очаква елементарно възпитание и въздържаност. Направо са си вкарали автогол с тези изцепки. След последните събития съм оптимист, че културно-историческия чужденец – Монумент на окупационната Червена армия за кратко КИЧ-МОЧА скоро може да престане да стърчи насред Княжеската градина.

 11. айде тогава да опаковаме МОЧА с Българското знаме за трети март. Искам и аз протокол като на Кубер. Така де, няма само той да се урежда… А въобще най добре ще е антифашистите да паднат в шистите изкопани от световния империализъм!

 12. Паметникът е ПОВРЕДЕН посредством РОДНОТО НИ ЗНАМЕ?! Моля ви се, кажете ми, че това е неточен цитат, че е шега…Моля ви!
  Не е, нали. Нито е сбъркан цитат, нито е шега. Божичко. Как е възможно подобно нещо. Шамари щяла да раздава.Нямам думи.

 13. Аз също се възхишавам от вашата достойна постъпка,но в гобалана световна мрежа,току шо добових и някои предизвикателства,които са и национално и сетовно известни още от май 1996 г.,а напоследък и след чисто наши предизвикателства,
  само ги гледам и им се чудя на фона на глобална оценка за управляващя елит по неотдавнашна преценка на холандския премиер.
  Веднага искам да добавя наистина историческата заслуга на големия български журналист Иво Инджев,
  чието дело тепърва ще се оценява.
  С него преминахме през сложни перипетии,но се крепим подобаващо,
  дори когато вече “троянската конна заблуда” ще бъде изместена след дни от ново поколение кадърни политици,които и знаят,могат и умеят!!!!
  Не само защото като висш клир съм до Твореца,но и защото наистина вярвам в неговата МОЩ на Земята по време и място,не след дълго ще Ви отдадем заслуженото,тъй като във Вечноста няма време а само МИГ,но досттъчн дълъг за една шега
  Неблогодарноста е най-непростимия
  от Бога,грях и на Трактора ще му стане мъчно,когато прочете,че съм мълчал повече от 12-13 години,но помня че ТОЙ се държа по-достойно в друго време от свои авер!!!!
  А съм и видял и преживял много,
  за да го заболят и добри думи за него в чумно време!
  Още през есента 2001 г. някакъв адвокат от Източен Лондон с права
  в кръга на по-нисшите съдебни инстанцци оъдйствува на своя клиент петролен магнат да депозира в режим на “safekeeping” общо 9,8 милиона Британски лири и
  поради автомобина катастрофа цялата система издирва по света
  роднини като евентуални наследици
  Така МВФ и Световната банка решават по негови поименни съвпадения,че такъв трябва да бъда точно аз и до ден днешен се редуват и поздравления и какви ли не измамнически скеми сред които
  “ЦРУ” и “Скотланд Ярд” са само по-известнте
  Този постинг ще стане известен на
  президента Р.Плевнелиев и г-жа М.Попова,но призива ми към тях е и като съученици от Немската гимнзия, да не бързат,защото макар и неоправдано закъсняла,
  оценката на Г.Първанов за слаб премиер е близо до Истината!!!!
  И на него като действащ президет също няма да му стане много добре,
  така както на самия “Трактор” засега в калта!!!!!
  А м и у т р е????
  Но същото вожи и за ген. Киров,
  чийто баща ми е уреждал малка помощ за костюм като беден студент
  на също изнемогващи родители в калта през 1968-69 г.
  И България изнемогва не по-малко с тшееславен и рудиментарен елит,но Вие правилно сте изведен на праден план ат Иво Инджев,а и тепърва ще се чуе за Вас,тъй като
  при вести “с такива Вески” и мирославен МИР,далеч няма да стигнем и само моля призидента Плевнелиев да отсява плявата от тежкото златно зърно,на житото!!!!

 14. Г-н Инджев,повече няма да Ви пиша. но само за Ваше сведение, когато кортежа на путин минаваше на орлов мост и полициата ни обгради и лиши от правото на протест много вече си бяха отишли.А Вие.

 15. Чудя се как може да има учудени от постъпката на тази другарка.Та ГЕРБ е втория ешелон на БСП-БКП!Тази другарка защо да не постъпи по този начин,след като ОНЗИ,ВЕЛИЧАВИЯ МАНИТУ,се подигра със близките на убитото момиче от Перник!Манталитета на комунистите никога не се променя,въпреки смокиновите листа с които се опитват да го прикрият!За съжаление,милиционерщината,посредсвеността и липсата на морал и етика,са отличителните белези на настоящето управление,във всичките структури на държавата ни:от НС,през правителството до местната власт!НО….ТАКЪВ Е ИЗБОРА НА БГ ИЗБИРАТЕЛИТЕ!

 16. Към стефан стойков:

  И какво искате да ми кажете и да ми вмените по повод Вашия предполагаем героизъм?
  Но щом питате, ще Ви кажа: моето участие в онзи протест на “Орлов мост”, където бяха дошъл със собствен плакат, беше показно в две информационни емисии на БНТ. Бях интервюиран и това е видяно от хиляди, но не и от Вас, явно.Което не ви пречи да се заяждате чрез настъпване на мотиката.
  Благодаря за обещанието да не пишете- не си спомням някой да Ви е молил.

 17. АЗ мога да разкажа мой опит със това че ме “пипнаха” “нагазвайки” в тревата…на ПАРКА , гонейки невръстно изхвърлено кученце, което в последствие прибрах в къщи. Дойдоха 3-ма,с белезници даже на пояса, после дойде подкрепление, заплашваха ме, писаха ми акт (по моя молба и който оборих в съда) ..Та същите просташки милиционерски лафове и демонстрация на неограничена власт… И причината не е в паметника, не е. Причината е във възпитанието, във семейството, в медиите, в училището, в околната среда изпълнена с лумпени и овце. Де да беше паметника тази причина. Този паметник е кух, изпразнен от съдържание, непонятен за младите и безличен за по-старите..Не е много стойностен като “изкуство” така че ми е все тая дали ще е там или не.Малко ми е странна тази фетишизация дето се случва с него обаче. Някой е припознал в него пръстенът на Арабела, а с премахването му няма да има търсения ефект!Иначе, нищо против.

 18. Разсекретена грама от 07.05.1945а на Патьн до Рузвелт (предградията на Берлин генералитета на Алианса ужасен от действията на “вся сволочь назьиваема Красная Армия”):
  “Г-н Президент, вече НЕ сьм убеден че подкрепихме когото трябва”

 19. Имам позната германка от бившото ГДР, която, съвсем непринудено, в разговор на маса, изпусна репликата: “…както е тук (в България) и както беше преди в ГДР…еди какво си…”.
  Тя, идвайки от Германия, като усеща живота ни с всичките си сетива, той си е нещо като “едно време в ГДР”…
  Дори, мисля си, в някои отношения е и по-зле, защото разцъфтялата ни простотия не познава граници. В ГДР хората отиваха да слушат Моцарт, Шуберт и Бах, а тук – Десислава, Анелия и Азис. В ГДР обществените тоалетни бяха чисти, имаше сапун и тоалетна хартия.

 20. Na 1. pogled izglejda stranno, v darjava kato nashata s tolkova golemi problemi, nai-izvestniat jurnalist da se angajira taka energichno sas svalianeto na “niakakav si” pametnik.
  No taka e samo na 1. pogled.
  Angajimenta sreshtu MO4A mogat da razberat samo horata, koito osaznavat destruktivnata rolia na CCCP/Rusia ne samo v nashata istoria, no i DNES!
  Zatova padaneto na MO4A bi bilo edna malka krachka napred v emancipiraneto na Bulgaria ot domogvaniata na ruskata imperia kam nas.
  Zatova podkrepiaite tazi iniciativa – tia ima smisal!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.