Борисов изръмжа за втори път на Цветанов-какво следва?

Доказвайки за пореден път инстинкта си на пожарникар в гасенето на пожари под премиерския си стол, Бойко Борисов днес завърза още един възел в интригата около породените напоследък слухове за напрежение между него и дясната му ръка Цветан Цветанов. Без за това да има видима неотложна необходимост, Борисов изненадващо се обади по телефона в сутрешното предаване на Би Ти Ви, където потърпевши се оплакваха от полицейско насилие и категорично взе тяхната страна ( очевидно без изобщо да е запознат с подробностите). С това на практика „уволни” в ефира на телевизията полицейския началник Кръстев, който не призна никаква вина малко преди това в същия този ефир. Нещо повече, Борисов обобщи, че в МВР разбират само от уволнения и заяви , че очаква оставки, за което обеща да говори с вътрешния министър Цветанов още днес.

На пръв поглед – нищо кой знае какво ново не се случва. Борисов и друг път е реагирал спонтанно според усета си за гаф, който може да използва в своя полза в ролята на добрия началник, раздаващ безкомпромисно справедливост. Намиращите се в студиото жалбоподатели за това, че са били малтретирани заради 5 кутии цигари без бандерол, бяха направо смаяни и замаяни от благодарност за неочаквания обрат, макар едва ли си даваха сметка на какво дължат всъщност тази чест. Какъв сюжет само, направо в десетката, бинго за Борисов!

А за Цветанов? Ще видим. Във всеки случай се наслагва втори случай в който той изпада в противоречие с Борисов за много кратък период. Само преди дни Борисов се размина в оценката си за подалия под негов едноличен натиск шеф на столичния общински съвет Андрей Иванов, известен като изключително близък на Цветанов. Мнозина тогава повдигнаха вежди с въпроса дали пък не се появява пукнатина в управляващия тандем. Нещо повече, запазвайки Андрей Иванов като председател на софийската организация на ГЕРБ Цветанов като че ли изглеждаше победител в този задочен спор около твърде спорната репутация на своя приближен. А Борисов, крайно нетипично за него, премълча или по-точно ( също необичайно за него) се задоволи с нещо като недоволно ръмжане , че все пак на Андрей Иванов нещо не му е чист косъма.

Знайно е, че Борисов е доста отмъстителен и ето че нравът му се прояви при първия сгоден случай да постави заместника си на мястото. Ако спре дотук- този коментар ще си остане в рамките на непотвърдените предположения за вътрешна борба за власт на върха на ГЕРБ. Ами ако искрите се окажат неочакван пожар? Ще видим. С пожарникар начело на държавата, всичко е възможно: включително и да бъде прилагат метода на гасене, известен като огън, запалван като средство за потушаване на пожара. Във всички случаи, още преди да сме чули последните социологически данни, можем да сме сигурни, че подигравката на Борисов със смъртта на 17 годишната Мирослава му е струвала болезненото късане на месо от рейтинг му, което веднага е амбицирало хиените – дори и Първанов не пропусна да се обади с кикот на мършояд. Сега Борисов май иска да им покаже, че няма безплатен обяд.

25 мнения за “Борисов изръмжа за втори път на Цветанов-какво следва?”

 1. Брилянтен финал! “Захапката” на Борисов в името на справедливостта (такава, каквато той я разбира) е едно от най-силните му качества, безпогрешна е като на питбул, а примери – много. И всеки, който опита да отхапе от рейтинга му, трябва да е готов да понесе ответния удар. Единственото, което не съм разбрал още, е кой е човекът в сянката на Борисов, който стои денонощно в интернет и чете мненията… И това е отскоро! Сами знаем, че той е на “Вие” с технологиите, помним съвета му към Ай-Ти-тата да копат картофи, но очевидно е настъпила качествена промяна, започнал е да следи реакциите и да се нагажда според тях… Шистовият газ, миньорската стачка (кой ли нареди на непреклонния допреди дни Стойков да се съгласи изведнъж и да бъдат изплатени макар и част от предизборните обещания?), а сега и премълчаната от всички медии отначало акция “Цигареният бос”… Пожарникарстването като стил на управление до момента създава измамното усещане за успех, но рискът някой ден най-близките ти да ти подадат кофа бензин, вместо вода, остава…

 2. След като ББ прибере всичките тайни и явни държавни репресивни служби, агенции и отдели, неизменно следва разчистване на най-приближените му. Защото за него опасността тогава ще идва единствено от тях. Ако има достатъчно власт и в съда, напълно е възможно да им спретне по някой опозоряващ процес – всеки си има кирливи ризи в тоя т. нар. ГЕРБ. А учителите от Москва не са за подценяване откъм финансовата страна и “подпомагането” на общественото мнение за тях е играчка…
  Това, което намеквате, съвсем скоро ще е на дневен ред. Просто няма никакъв начин бопаджиите да са се емнали на своя глава да правят улични побоища над дребни търговци – някой ги е пратил да се изложат. Защо? Предстои да видим продължението.

  Другото допускане, че са толкова тъпи, колкото изглеждат, е много по-лош вариант. Обзема ме паника, щом си помисля, че съдбата ми е в ръцете на такива идиоти.

 3. Следва да си ходи. Той и без това нарича полицаите “колегите”. Не че би могъл да им бъде и колега, както и полицаите не са колеги на министъра, който е политическо лице.

 4. Иво, напоследък в повечето си материали търсиш под вола теле. Няма нужа да пишеш просто за да пишеш.

 5. Само една забележка – Мирослава, а не Борислава

 6. Борисов има силен характер.Не обича да губи.Всичко това е хубаво.И нека да побеждава след като работи и е полезен за държавата.Имам чувството че под неговото “командване” държавата ще започне да се изправя на крака.А сега,ние не сме в състояние да правим оценка .Историята ще я направи -и тази оценка ще бъде точната оценка.

 7. Не смятам и за миг, че Борисов се е подиграл със смъртта на момичето.

 8. Г-н Инджев, мисля си, че нищо не налага да приписваме на премиера чак пък такава интуитивност, която да оправдава липсата у него на каквато и да било управленска визия. Ако ще разчитаме сал на едната интуитивност, пиши ни загубени. Не се управлява така държава. Боричканията му с Цв. не заслужават никакво внимание по причина, че са до такава степен безпринципни, че са обида за всеки почтен и здравомислещ човек. Разиграват ни сценката с доброто и лошото ченге, а защо трябва изобщо да сме зрители на този долнопробен скеч е въпрос с ниска степен на затруднение. Аз лично не им се връзвам, не се връзвайте и Вие.

 9. Не е по темата, но го считам за важно…
  Днес евродепутата Слави Бинев публикува в сайта афера.бг много силно Отворено писмо до българските журналисти.В него той засяга много важния въпрос за ролята на журналистиката в днешния ден и извода му,че без нормална журналистика демокрацията е мъртва, а народа обречен. Проследих реакцията на журналистите по всички по известни сайтове и БНР.До момента мъртва тишина.

 10. Ама как точно го бяхте написали, г-н Инджев, още сутринта – “уволни”.

  (в кавички)

 11. Следва уволнение и мъмрене за фуражките, аплодисменти за строгия, но справедлив вожд, и забравяме за случая.

 12. @Iskar,

  Там е работата, че докато дойде време за оценката на историята, ние ще сме история, т.е. ей тъй ще са ни минали годините, гледайки ги пожарникари, милиционери, и комсомолски секретари да си разиграват коня.

 13. Тези и други подобни побойща в МВР са нещо нормално за служителите и началниците им, незнам защо сега се вдигна толкова шум, а преди месец за битите момчета който показаха белезите си по телемизията никои нищо не направи.

 14. Към Iskar :

  Силните хора могат да губят, защото са силни – това не им пречи, а ги прави още по-силни. Тези дето не обичат да губят, падат малко нарциси-госпожици, защото не си вярват или са комплексирани. Ако действително смятате, че “Историята” ще прави оценка на това какво ми е на мен на главата в момента като руско робство и произтичащите от това екстри, моля Ви изпратете ми нейния адрес да й препращам поне сметките от петорно по-скъпата газ / поради “данък Русия”, наложен чрез петата колона – за никой не е тайна, че червените еколози от 6то вече са специалисти по добиване на шистов газ/ която съм принуден да плащам докато тя извършва оценителството си. За мен историята е това което правим заедно – изключвам хората от листа на чакащи. Просто вземете живота си в свои ръце и изисквайте от Борисов какво да прави, не чакайте той да решава вместо Вас.

 15. “Борисов има силен характер.Не обича да губи.Всичко това е хубаво” – Нищо хубаво няма в това.Силният характер “обича и да губи”,особено когато е:”Играем с живота на 7 милиона българи — трябва зряло да се постъпва. — до Данаил Хр. Попов, 11.II.1871 г.” “Ако спечеля, печеля за цял народ — ако загубя, губя само мене си. — до Панайот Хитов, писано през март или април 1868 г.””На драго сърце да обичаме оногова, който ни покаже погрешката, инак той не е наш приятел. — до Филип Тотю, 1.III.1871 г.”
  “На такива хора дай работа, които са разсъдителни, постоянни, безстрашни и великодушни. — до Л. Каравелов, 16.IX.1872 г.”Васил Иванов Кунчев -( Левски Му викат)!

 16. Здравейте, г-н Инджев!

  Тази вечер гледах предаването “На инат”. Благодаря Ви, че осветихте магарешката глава с интелигентност, бележита духовност и показахте и на децата си, и на бъгарите какво е човешко достойнтво!

  Възможно е да се упреквате, че бяхте емоционален и, без малко, да си тръгнете! Това Ви разкри като красив духовно човек и, такива като мен, изпитаха радостта, че Ви има!

  Мога само да Ви пожелая да продължавате по собствената си спирала да радвате себе си, близките си и българите, които имат нужда от целостта на достолепието Ви!

  С дълбоко уважение,
  Вилия Великова

 17. Историята като даде оценка на комунизЬма имахме 10 милиарда долара вьншен дьлг, 5 пьти по 10 милиарда вьтрешен дьлг, малоумници които след Тато си искат Бато Бойко, обезлюдено селячество на границата на изчезване, отровен вьздух и вода заради савецката тип икономика Искарчо. а сега бегай при партийният секретар на герберастите да си получиш сребьрниците (едва ли са чак 30) за евтината пропаганда

 18. Симеончо,Ас не се притеснявам да бегам при герберистите защотот за момента те са най-добрите.А за всичко което говорите е направено не от герберистите.Вие сте явно от тези които за да ги оплюете ги наричате червени.Слагате равенство с онези червени които ограбиха държавата ,ограбиха спестяванията на хората като банкрутираха банките и още и още и още.Затова бягам при герберистите.

 19. Както се и очакваше нямаше никакви оставки-единият преместен на друга служба,другият порицан,а третият смъмрен. Страхотни наказания. Колкото до отношенията на ББ и ЦЦ те са като хора от кадесарско-мутренски клан,взаимно се крепят,но и същевременно дебнат и подсигуряват. ЦЦ има достатъчно информация за своя вожд, с която да го държи изкъсо и ако го отстрани някой ден изобщо то ще си спечели силен противник,а и това ще бъде голям успех за опозицията,ако го остави пък той ще продължи да го завлича с действията си. За ББ вече е твърде късно,каквото и да направи все ще е губещ.

 20. Г-н Инджев, бихте ли коментирали “ще искам да подпиша указите” в контекста на “искаме да мислим”?

 21. Ами какво следва – следва това:

  Комисар Валери Йорданов: “В случая, ако говорим за недооценяване на обстановката или по скоро за повишаване на степента на риск, това се касае точно за конкретния случай, тъй като виждаме, че вследствие на това задържане наистина не се установиха стоки без акцизи и без бандерол.
  Ако бяха намерени такива стоки, въобще нямаше да има такива дебати и въобще нямаше да има такава дискусия.” Край на цитата.
  Ерго, следващият път милицаите ще се наложи да поработят повече върху инсценировката (ще оценят правилно обстановката, и ще направят всичко възможно да пробутат нещо незаконно, за да няма никакви дебати и „наказания”, а това е честа практика в мутро-полицията).
  Ето това следва. Полицейщина. Мутро-диктатура. Чийто водач (знаете как е на немски) е Бойко Тиквата, а не Цецо Тъпото.

  Всичко останало е далеч от реалността, вътрешните борби в глутницата не ме вълнуват. Дали голямата мутра ще нарита по кокалчетата малката мутра, за да покаже на всички в тази нелепа страна коя мутра командва парада, мен малко ме интересува.
  Интересува ме, че животът ни с бясна скорост се измъква от всякаква разумност, и че няма как да се противопоставим на това.

 22. Iskar, винаги когато съм попадал на твой постинг съм се чудил, какво всъщност търсиш в този блог.

  Може би просто си идиот и по идиотски отказваш да приемеш мисълта, че телешкият ти възторг, към още по-телешкият ти идол – може и да не среща разбиране тук!?

  Може би си комплексиран човек, който получава своеобразен душевен оргазъм от мисълта, че пише и е част от една толкова: интелигентна, логична, отворена в разбиранията си за света общност и тн…!? Е да ама въпреки напъните – все на телешки възторг го избиваш…

  Последната възможност е да си платен дрИскач, от амбразурата на правителствения бункер, а това вече не си струва дори коментарите!

  “Симеончо,Ас не се притеснявам да бегам при герберистите защотот за момента те са най-добрите.А за всичко което говорите е направено не от герберистите.Вие сте явно от тези които за да ги оплюете ги наричате червени.Слагате равенство с онези червени които ограбиха държавата ,ограбиха спестяванията на хората като банкрутираха банките и още и още и още.Затова бягам при герберистите.”

  Posted by Iskar | януари 24, 2012, 4:26

  Не е трудно да се досети човек какво ти се е искало да кажеш с този “гневен” постинг, но на практика се е получило тъкмо обратното.
  От писанията ти излиза, че колкото и да ги плюеме, ние разбирайки много добре, че има равенство между партията-тотем и червенокожите – трябва да приемем с разбиране стремежа ти да избягаш при тях, защото заграбеното от червените сега принадлежи на племенния тотем. А там сега е келепира Санчо…

  “…Слагате равенство с онези червени които ограбиха държавата ,ограбиха спестяванията на хората като банкрутираха банките и още и още и още.Затова бягам при герберистите.”

  А защо ние да го слагаме равенството? Ние от този блог ли серем в гащите на вождя мъдрий и още народний? Ние ли му надуваме балона на грандоманщината, дето го тегли толкова високо в облаците? Ние ли му поливаме и торим нарциса, мутирал до гротескни величини?
  Всеки кеф се заплаща е казал мъдрият. А пък ти се опитай да си представиш, ако можеш, колко сфирки е извъртял на “правилните другари в правилното време на правилното място” за да му е позволено да се рее и да го крепят на тези висини, въпреки че той от чиста глупост непрекъснато се опитва да плонжира по корем, въобразявайки си че може да лети.
  Поредната и най-прясна бе към същите тези другари на скъпите товарищи от Русия цените на горивата. Сега сме в изчакване на следващата с Белене. Единственото нещо, будещо надежда това да не се случи е, че дори при “чутовните” мужици пиянството и меракът са лошо съчетание. Руския мечок нещо инПУТИнтен го дава напоследък(шистите верно вредни били – само че за руското либидо) та наши кръшни Бойки и Седефки може и само с мераците да си останат.
  Макар че едва ли. Прекалено е хубаво за да ни се случи… Но все пак ви го пожелавам!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.