БСП била място за всеки- а Първанов не е кой да е

Първанов и Станишев продължават да си изпращат телеграми под формата на кратки съобщения в медиите- малко като Ленин, който инструктира болшевиките как да завземат властта през 1917 година.

След като будни български медии регистрираха невероятното събитие „Първанов се завръща” ( по следите на престъплението, бих казал), Станишев реагира днес с приветствена телеграма за медийна употреба по повод разкритието, че бившият му партиен лидер е подал документи за възстановяване на партийното му членство в БСП.

„В БСП има място за всеки”, казал Станишев, както твърдят едни меродавни…Не искам на меродавните да съм като мерудия, но тази прегоряла манджа сме я консумирали. И тъкмо поради това припомням какви чудесии стават с възстановяването на партийното членство във въпросната партия.

През все по-далечната, но близка до сърцето на Първанов 1997 г. , за която той със задна дата се изживява като спасител на нацията ( защото на 4 февруари благоволил да върне невъзможния за реално консумиране управленски мандат на БСП на президента Стоянов), се разгоря битка за лидерството в БСП. Уволненият тогава от новия президент шеф на разузнаването Бриго Аспарухов не само си призна след дълги години шикалкаване за своята „надпартийност”, че си е бил духом в партията си, но и посегна към най-милото на всеки другар от тази партия: кандидатира се направо за председател на БСП. И загуби. В битка с кого? Със самия Първанов. Кален ни е той ( решението за ударението на думата „кален” оставям на преценката на читателя)!

Припомням това за протокола. Защото „редовият” нов кандидат на за членство в БСП Георги Първанов също се е устремил към поста на ватмана в червения трамвай, който в един телевизионен клип караше Станишев, устремен към избори, довели до катастрофа за пътниците, качени електорално на това архаично возило. Метафората със старовремския трамвай по нанадолнището придобива нови измерения със спирач на пътя му, като опитният саботьор Първанов. Защото той е доказал способности в едно: умее да пречи, както никой друг от съвременните ни политици. Ако докопа пак червеното кормило, нищо добро не чака България.

12 мнения за “БСП била място за всеки- а Първанов не е кой да е”

 1. „В БСП има място за всеки” бандит, крадец и национален предател.

 2. Фразата “Първанов се завръща” спонтанно напомня знаменитото изявление на Наполеон след вземането (пак) на властта: “Аз се завърнах!”, последвано от рев на тълпата и 100 – те дни на Наполеон. Дали би имало 100-те дни на Първанов (в БСП), за да е пълна аналогията? Станишката отдавна не е онзи засмян послушко с моторетката, а и в Европа го смятат за автентичен социалист, рядко явление в хамелеонската партия. Наистина Първанов е в състояние да се изправи на червения балкон със знаменитата фраза на Наполеон, но се чудя освен едно завръщане какво ще донесе на претърпялата доста деформации на усукване формация (лява според фолклора), за изразяването на чиято реална политическа посока е нужен тензор от много висок клас. Поне не се сещам как с познатите надпартийни приказки, които емитира цели 10 год., потънал в народна любов и успехи, ще изразява крайно сложната за разбиране национално отговорна политика на червените (така и няма да разбера пред коя точно нация е отговорна).

 3. На мен ми се чини, че ако Първанов се върне начело на БСП, то това ще доубие политическия ни динозавър, имам предвид БСП. Със стари к. нов бардак не може да се направи, а пък Гоце е дискредитиран толкова, че възкачването му начело на БСП ще я доубие. Ако комунистите у нас са показари склонност към политическо харакири, ще го турят отново за свой лидер. Ала за такава смела постъпка се иска нещо, което съвсем го няма в тая партия: понятие за чест…

 4. Станишев,той трябва да победи.Той е велик и трябва да остане на върха на партията.Само така комунистите скоро няма да видят власт

 5. Първанов – генерал губернатор на руската провинция “България”.
  Или казано на кратко:
  “Оседлаването на България като руски троянски кон срещу днешна Европа.”

  “Тази книга можеше да бъде озаглавена:

  – „Ахилесовата пета колона“: заради уязвимостта на България от руската Пета колона;
  – „Дядо Иван Грозни“: заради робуването на един мит с грозни корени;
  – „Патриотични предателства“: заради абсурда българският патриотизъм да се мери с руски аршин;
  – „Рубликон“: заради продажниците, готови за рубли да преминат рубикона на предателството;
  – „Ядреналин“: заради инфарктния ядрен натиск върху България чрез проекта АЕЦ „Белене“.

  “„Тук почива една история на безкористната дружба между два влюбени народа“. Подписът не се чете, закодиран е конспиративно. Но подозрително прилича на „Дядо Иван Грозни“. Грамадата от лъжи и фалшификации е толкова тежка, че е лековато да повярвам в успеха на едно самотно авторско усилие да я отмести. Но си струва опитът, защото, както пише руският публицист Игор Бунич, „няма по-лошо иго от собственото невежество“! Нима и в 21. век искаме да сме герои от „Под игото“ – под игото на собственото невежество?“.
  (цитати от: https://ivo.bg/течна-дружба/ )
  И “Под игото” си продължава до второ пришествие!
  “Прохоров каза, че консервативното крило е “много цинично”.
  “Ако докопа пак червеното кормило, нищо добро не чака България.”
  Та той е докопал кормилото на България и няма намерение да го пуска!
  На електрическо табло,под табелата “Не пипай,опасно за живота” някой написал “То пък един живот”

 6. Комунистите направиха от аристократ и цар като Симеон -партиен секретар и комунистически агент,та къде е проблема от Президент да направят партиен секретар. В този си ход агент гоце си дава самооценка що за недоразумение е бил като президент.Пък в някое в следващите правителства агент гоце може и да е министър……или зам.министър по туризма /например/….кой знае !!?

 7. Напълно споделям мнението на г-н Ангел Грънчаров. Единствено “геният” на ненаситния от Сирищник може бързо да маргинализира т.н. партия и да я сведе под санитарния максимум от 12 процента /по американския критерий/. Така, че
  ТОЙ Е!
  Стискам му палци!
  🙂

 8. Аз съм силно раздвоен.
  Управлението на СтаниШеф, започнало под мотото ‘Сполука за България” беше натурална катастрофа поради грабителският, престъпен и българоненавистен характер на наци(оналните социали)сти на България – БСП/Д(П)С

  Стисках палци на трайно безработния специалист по униформи на Съветската армия да остане на “поста” си и да донесе същата “сполука” и на БСП, каквато донесе на България – изолация от ЕС, спрени фондове.

  Надявах се, че най-подир подкрепата за тая банда ще се спихне до нормалните 5-10% от избирателите – все пак в такива количества умствено увердени хора има във всяко общество.

  Сега се задава възможност Гоце да яхне наци…стите. Питам се, дали пък той няма да донесе по-бързо “сполуката” , като имам предвид “капацитета” му, но и склонността му към интриги?

  Мнения??

 9. Хвани единия та удари другия, от лениново време комунистите се хапят един друг, но кокала не пускат дори с риск за живота, но не своя а на другите, ” То пък един живот”.

 10. Сотиров: “„В БСП има място за всеки” бандит, крадец и национален предател.””

 11. След такова управление на Бойко, бих изкарал още едно на Станишев, но на Гоце, едва ли.

 12. Какво значи,написаното в конституцията че бивш президент не се подвежда под съдебна отговорност до живот.Че в книгата си Иво Инджев фактите ,които е представил няма да му се наложи на Гоце да ходи в БСП а направо ще влезе без особенни трудности в пандиза…но конституцията трябва да се спазва тя е написана в услуга на на някой но не и на народа!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.