ivo.bg приюти 50 000 коментара

Електронната търсачка в блога днес съобщи за един малък юбилей: броят на коментарите в рамките на около 3 г. и 9 месеца съществуване е преминал кръглата бройка 50 000.
2 225
Публикации

Коментари
50 006
Коментари

49 269
Одобрени

Статистиката е също така безпощадна и спрямо нападките за „цензурата” тук поради очевидно пренебрежимо малкия процент коментари, които не са били одобрени за този период. „Пренебрежимо”не означава пренебрежение към чуждото мнение. Казвам го от позицията на човек, който е работил в какви ли не медии и знае, че случаите на „пробив” на читателско, зрителско или слушателско мнение на повърхността на медията е …пренебрежимо малък процент спрямо огромната опашка желаещи да се изявят чрез съответната трибуна.

Няма медия, която безкритично да помества всичко, каквото й изпратят: най-малкото това не е възможно поради ограниченията във времето, страниците и т.н.. Интернет промени в това отношение възможностите за изсипване на боклук в публичното пространство, но отговорността за замърсяването би трябвало да споделят онези, които отказват да го филтрират.

Да, този блог подканя коментаторите. Но не и псувачите, агресорите, нарушителите на забраните в конституцията към подстрекателства срещу вярата и етноса , манипулаторите на мнението на самия автор като бракониери, които го тикат в капана на оправдателния режим за нещо, което не е написал. Така че поканата не е обещание за всепозволеност. Очакванията домакинът да проявява мазохизъм, както и словесната порнография, не се поощряват тук. Подканянето е едно, възползването от поканата е друго. Това го знае всеки отговорен човек, който приема поканата на светофара, но само когато светне „зелено”.

Но не сме се „събрали” в този „празничен ден” ( нека ми е позволена самоиронията на кавичките, защото не търся някакви „овации”), за да говорим за изключенията: правилото е, че цели 50000 ( петдесет хиляди ) коментара са документирани тук и макар далеч не всички да блестят като венец на читателската мъдрост, все пак събират мненията на многохилядна аудитория но теми от обществен интерес.

И да не забравя: повярвайте, не гоня бройка на посещенията и коментарите- нито забогатявам, нито се обогатявам от това. Използвам количествения показател, постигнат днес, само като повод да напомня някои принципи за качеството, върху които стоя в този блог, за което съм писал „на парче” и преди.

Честито и наздраве!(ivo.bg)

38 мнения за “ivo.bg приюти 50 000 коментара”

 1. Напълно споделям тезата Ви, г-н Инджев. По(д)каната към коментиране предполага хигиена на културата на/в диалога. Да ни е честито и наздраве!

 2. Честито и наздраве ! И “…напред, със стъпки по-твърди !”

  🙂

 3. Честито на г-н Инджев за усилията и волята ,на медийния ни пазар да има нещо доста по-различно като тематика,начин на коментар,и разбира се,в огромната си част нещата написани на добър български език.Честито и на нас,посетителите на блога,които макр и не винаги единомишленици по темите,успяваме да не попаднем в руслото на личните обиди ,твърде характелна практика за други блогове!

 4. Честито, господин Инджев! Бъдете здрав и весел! Напук на комунягите, рубладжиите и техните слуги – копейкаджиите!

 5. Честит юбилей!

  И няма нищо лошо в това да забогатеете от моите/нашите коментари – не мисля, че във Вашия случай парите биха могли да развалят Човека (на годината).

  С уважение!

  Пламен

 6. Честито г-н Инджев!Честито и на всички съмишленици участници в блога ви!

 7. Честито! Вие заслужавате много повече!
  С уважение!

 8. Изключително постижение!Малко са хората които могат да си го позволят,видяхме колко блога затвориха свободните коментари.Браво г-н Инджев,всеки достоен човек отстоява своята истина,но само интелигентният я доказва .

 9. Поздравления – за мен това е най-интересния блог.

 10. Да си жив и здрав! Би ли споделил общия брой на посещенията в блога. Не че ще даде представа за броя на хората, които отварят блога ти / такива като мен влизат по няколко пъти на ден/, но все пак у любопитно да знаем. Не си спомням последния път колко бяха, но беше преди една-две години ако не се лъжа. Благодаря!

 11. Честито! Надявам се все повече българи да влизат в такива сайтове, защото ни учат да мислим, да спорим и да сме критични (тези неща на Запад се учат още в училище, докато нашето общество ни възпитава на принципа:

  “[…] Яжти, пийти и сирети,
  тиливизора пуснети,
  гледайти, но ни мислети,
  вярвайти и съ чудети […] (неизвестен автор).

  Г-н Инджев, пожелавам Ви здраве и още по-големи успехи!

 12. Към Маринов:

  Данните от днес за същия период, близо 3 години и 9 месеца, наближават 8 милиона посещения:

  Blog Stats Summary Tables

  Total views: 7,772,878

 13. Поздравления!
  Пожелавам ви да ги удвоите до края на това лято!

 14. Историята на нашият народ не е само минало… а и Чудеса стават но не без нашето участие

  Благодаря за всички публикации и огромният труд вложен в тях.

  Бог да пази вас,семейството ви и народа ни!

  Силвия

 15. На здраве , пич ! Да си ни жив и здрав и да ни радваш с текстовете си…

 16. ЧЕСТИТО!!!
  Супер блог, супер журналист, супер актуални и точни статии от изключителния, начетен и даровит Иво Инджев!!!
  Харесва ми това ,което пишеш, актуално, таланливо и готино…

 17. Поздравления и честито!Радвам се, че има граждани като вас. Доказвате, че човек може да отстоява позициите си и без подкрепа на политици, партии и медии.

 18. Честито!
  Пожелания за здраве и още по-големи успехи!
  Бог да ви пази !

 19. Пак си “поиграх” с числата и те показват, че процента на неодобрените коментари е под 1.5%! За сравнение е хубаво да се види този процент и при другите медии, ама едва ли … Поздравления!

 20. Не пропускам поне веднаж на ден да отворя блога. При този дефицит на коментари и анализи в пресата и телевизиите това е алтернативата.

 21. ЧЕСТИТО! Бъдете здрав, господин Инджев и Бог да е с Вас! И наздраве! 🙂 На всички съмищленици тук. :-()

 22. С с ст студено брей, пак закъснях!А до тази миналата година блоГ с четящи,тази дванадесетата блоК с гледащи (В десетката или беседката с Иво Инджев).Е ,аде неможе .”Понякога се случват чудеса”.Айде,че студено и ми залепват пръстите!
  Чакай,чакай “50 000 коментара”,как така “Честито Г-н Инджев”,не на мен коментиращите в блога на И.Инджев Честито!:)

 23. Честито Г-н Инджев! Напредвате в мисията си на просветител. Успехът е голям и е общ за вас и всички читатели и затова честито и на тях! Георги Котев (статистиката е силното му оръжие) е отбелязал един многозначителен факт. Неодобрените коментари са едва 1.5%! Знаете ли какво означава това? Това значи, че правдивостта и силата на словото ви е толкова голяма, че спамаджиите са принудени да мълчат и скърцат със зъби!А Интернет е голямата сила, която скоро ще преобрази света. Пазете го! Поздрави!

 24. Честит 50 000ден юбилей, Иво!!! Не Ви пожелавам повече, защото може би ще се наложи да си наемете администратор, но Ви пожелавам по-силни, смислени, провокиращи перото Ви коментари;)))

  Бих искал да кажа, а и тук е най-доброто място за това, че комуникацията между непознати хора, които не се виждат и не се чуват, а само си пишат е много сложно и деликатно нещо. Не винаги, това което пишем, се тълкува от другата страна, както ни се иска, или както го мислим и чувстваме. И в този ред на мисли си пожелавам да има повече толерантност между нас коментиращите!

  И в типичен български минималистки стил Ви пожелавам – бъдете жив и здрав!!!

 25. Някъде четох, че човек нищо не ИЗОБРЕТЯВА. Просто при по-голямо умствено
  усилие прави ОТКРИТИЯ, вечно съществували зад завесата на ИЛЮЗИЯТА .
  Доброто е, че Вашият блог, г-н Инджев чрез публикации и коментари се опитва да
  повдига тази завеса. Успех и занапред.

 26. Браво!

  В морето от “медии” и “журналя” Иво остана пример за истински журналист, а блогът място, където може да се намери вярното обяснение на причините зад думите и събитията в общетсвото ни.

  Обичам истинската журналистика, обичам и тоя блог!! 🙂 🙂

 27. И от мен едно сърдечно пожеление за поне още толкова. Много се радвам!

 28. Не минава и ден без да съм посетил блога ви,г-н Инджев.Поздравления и продължавайте все така!

 29. Мисля ,че е крайно време да се намесите както Алексей Навални го направи в Россия.

 30. Г-н Инджев,
  Фактите и коментарите тук говорят достатъчно и обективно!
  Поздравления и благопожелания!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.