Старите новини на нов глас в шикалкавенето около Първанов

Водещият на ТВ 7 Николай Бареков е бил в списъка за отвличане от бандата, кръстена от разследващите „Наглите” и по тази причина е напуснал Би Ти Ви, съобщи самият той от своето студио днес. Което повдига въпроса каква е връзката между работата му в Би Ти Ви и намерението за неговото отвличане, и било ли е напускането му условие за неговата сигурност или просто е имал толкова много пари, че е бил интересен за бандитите като останалите бизнесмени от списъка на похитителите?

Престава ли автоматично да бъде застрашен от отвличане Никола Бареков в момента, когато вече не работи в Би Ти Ви? И аз съм бил в Би Ти Ви цели 6 години, но щяха да ми вземат опинците, ако ме бяха шантажирали по подобен начин. Вярно, шантажираха ме нагло, но с уволнение заради волнодумство и поради това напуснах, преценявайки, че не мога да работя със слуги на президента, които демонстративно застават на негова страна в ситуация, при която всяка нормална медия би защитила своя журналист или поне би му дала минутка да обоснове правото си да задава неудобни въпроси. Бареков, трябва да припомня, участваше сърцато в тази пропрезидентска наказателна операция, която не възприемам като лична загуба за себе си, а като разправа, извършена за назидание на останалите български журналисти точно както в руската казарма са пребивали пред строя провинил се войник- за сплашване на останалите. Тъкмо Бареков, единствен от Би Ти Ви, размаха тогава наказателната сопа по нареждане на началниците си.

Питам ( макар и задочно), защото случаят си плаче за интервю и разследване. Ако да си на екрана на определена телевизия е причина да те отвлекат, трябва да има обяснение. Мога да измисля хипотеза, но не си заслужава усилието да се гадае при нивото на достоверност, произтичащо от твърдението на Бареков, базирано на „един агент от ДАНС” ми каза- не че оспорвам верността му, но по липсата на логика няма да я изобретявам насила.

Търся също логиката в твърдението на отвлечения, малтретирания, освободения срещу подкуп и многократно интервюирания през последните близо 4 години Ангел Бончев, който също намеси Би Ти Ви в своя разказ за събитията от времето на преживения от него ужас. По неговите думи, похитителите искали той да направи определени изявления именно по тази телевизия, къдет се рекламирала и фондацията, на която му заповядали на преведе парите от откупа за жена му Камелия Бончева, похитена съответно при плащането на откупа за освобождаване на съпруга й.

Да ви става ясно нещо по отношение на телевизионната нишка в този сюжет, освен че се води екранна конкурентна битка между две телевизии?

Ако питате мен, скромното ми мнение е,че най-недосегаемата сфера от българката публичност за правосъдието през всичките изминали години на т.н. преход са тъкмо медиите, чрез които невидимите кукловоди водят битките си и по тази причина ги пазят от „посегателствата” на разследващи, прокурори и съд. Един единствен случай за подкуп в българската журналистика изплува от мъглата, макар да се знае от всички за масовата подкупност в гилдията и заснетата със скрита камера Васа Ганчева по-скоро предизвика съчувствието на публиката, попадайки в ролята на единствената жертва на подобно изобличаван на екран, а малко по-късно и в гроба след скоротечно заболяване. Получи се отново потвърждение на „мъдростта”, че за кражбата на кокошка няма прошка, а за милиони няма закони.

Храбро е, разбира се вече днес, да се громи президента, когото Бареков така услужливо обгрижи при онази история с моето прогонване от Би Ти Ви. Но не е новина, появила се днес „за първи път” в студиото на ТВ 7, че президентът Първанов и олигархът Гриша Ганчев са ползвали една и съща охрана. Преливането на охранители между олигарсите , приближени на Първанов, беше разкрито от офицера от НСО Николай Марков през 2007 година, поради той (също за волнодумство) беше демонстративно смачкан пред строя.

Днес обаче има нов президент и само с едно мръдване на химикалката би могъл да постигне чудеса или поне да произведе истински новини по темата за това какви са ги вършили в миналото подчинените му пряко днес служби. Ако продължа с нескромните припомняния, ще дам отново най-добре познатия ми пример: като директор на БТА с един подпис закрих с влизането ми в началническия кабинет цялата кореспондентска мрежа на агенцията в чужбина- цели 26 бюра по света, спечелвайки си смъртни врагове на лична основа и разбира- сред ДС и военния му аналог, чиито кадрови служители бяха явно повечето кореспонденти на БТА. Чувам, че в Грузия постъпили така с милицията: разпусналия я през 2004 г. , уволнявайки всичките 40 000 милиционери, като на тяхно място назначили нови, обучени в новото време хора. Значи може! Може, но за тази цел се иска воля, а не шикалкавене, пируети и замитане на следи, което наблюдаваме днес отново.

14 мнения за “Старите новини на нов глас в шикалкавенето около Първанов”

 1. Може би наистина е рано да говорим за бъдещите действия на президент Росен, но като се има впредвид заявената му амбиция да “надгражда” “съграденото” от др. Гоцэ, по всяка вероятност действията и постъпките му ще се изчерпят с тези от последният ви абзац, г-н Инджев, уви!

 2. Никак не е рано. Ако новият президент имаше намерение да прави промени, досега това щеше да стане ясно.

 3. За рекетьорската групичка на Гоце, наричана още НСО,се разбра от изцепките на Филчев по адрес на г-н Паси. Няма кой друг да му спретне компромат, освен лицата дето са около него денонощно за охрана по закон. Не ще да са събирали доказателства, без да им е поръчано от Бигбос Гоце. Кой знае още колко хора са обгрижени по същия начин от НСО-то и са в ръчичките Наглия Г. Учудва ме защо не се коментира това изключително скандално изпускане на Филчев, защото поне за мен по-скандално нещо скоро не бях чувала.

 4. @ULTRA, @EMIL:

  “Президент Росен” ВЕЧЕ доказа, че ще бъде различен президент от агент Гоце с поклонението му пред Мемориала на жертвите на комунизма.

  Благодарим, г-н Президент!

  Дълбок поклон пред паметта на жертвите!

 5. Препоръчвам на всеки, който се чувства антикомунист,разумен българин и чувстващ абсурдността на всичко, което се случва или ни се натрапва властнически на нас, да посещава и блога на арх. Белчо Дончев – http://www.tovae.tо

  Заслужава си, както си заслужава и поддържането на активната позиция на г-н Инджев.

 6. От Грандомани-Екип Резервен на Бсп-ГЕРБ не може да се очаква нищо радикално.Да сведем глава пред жертвите на комунизма,болшинството невинни,хора с достойнство,обичали истински България и след това всичко останало!За разлика от комунистическите жертви,многократно по-малко,водили въоръжена борба против собствения си народ в името на интернационализъм и на болшевишка Русия.

 7. Не коментирам написаното от г-н Инджев отнасящо се до Бареков,Гоце и Гриша Ганчев.То просто не подлежи на коментар!….Иска ми се да се спра на написаното за Грузия,реформите там и в частност-в полицията.Не си спомням,до колкото успявам да следя печатни и електронни медии,да бе оповестен факта на УВОЛНЕНИ 40000 милиционери и замяната с нови,модерно обучени и мислещи полицаи.И на фона на това,НАПЪНИТЕ НА ЦВЕТАНОВ,да твърди за реформа в МВР чрез уволнението на 3000 души,с приглушената уговорка,че вероятно става дума за съкращение на незаети щатни бройки…..Да не говорим за манталитета на работещите в това ведомство:по наследство-милиционерски,с почти всички фактически действия:от самия министър надолу по иерархичната стълбица,усърдно защитавани от парламентарното мнозинство на ГЕРБ в Н.С.Грузия дръпва напред, а България е в класацията на държавиКАНДИДАТКИ за членство в ЕС!Доста срамно,нали?..

 8. Към инж. Лазар Маджаров:

  Куриозното в случая с Грузия е, че тези 40 000 уволнени не са някаква част от милицията- това е пълно разпускане на целия състав. И не става дума за преназначаване след преобучение: изцяло старата милиция е подменена с нов състав.
  Днес Грузия е сочена за световен лидер в борбата с корупцията и се радва на забележителен напредък в икономиката, като доверието в полицията и съда ( който също беше основно подменен с нови, обучени в демократични принципи юристи) е забележително високо в страната, в която също така има драстичен спад на престъпността.

 9. Извинявам се за повторното си влизане с коментар,но искам да отбележа,че в изминалите години безвремие незабелязано стана възрастова промяна в състава на вътрешното ведомство,която е обидно измамна.На първо място на смяна на старите служители дойдоха техните синове.Почти всеки втори е дете на бивш служител или от семейство на такива-зет,снаха и т.н.На второ място,в израз на тази семейственост, са пренебрегнати важни предпоставки от принципно естество-като базово образование и подготовка.Има куриози-например служителки оперативни работнички с образование фармация,скулптура,масово ВИФ,като юристите са предимно дознатели.На следващо място,масова и ненужна феминизация,която преминава всякакви граници/на места даже женският състав преобладава-предимно на длъжности зад бюро/-просто защото много от старите служители имат и дъщери.Основното е тази страшна фамилна приемственост,от която идват горните изкривявания и от която е ясно,че няма никаква промяна в манталитета.От нея следва и невероятното упорство в нежеланието за реални съкращения и промени.Образно казано, по този начин се осигурява един скрит силов властови и въоръжен резерв за “Б” отбора на БСП/БКП.Горното може да бъде споделено от всеки уличен,униформен полицай и не е никаква тайна и за обикновените граждани.И колкото и да кокетничат Бойко и Цецо с обръщението колеги,тези,опъващи каиша, винаги ще знаят, че онези двамата не са и помирисвали патрулна,още по-малко оперативна работа.

 10. Поклон! Дълбок поклон пред паметта на жертвите на комунистическия геноцид!
  Така е /за съжаление/ – Бжежински го намеква – България ще се откъсне от руската орбита и ще влезе в лоното на цивилизования западен свят, едва когато Армения, Грузия и Украина станат членки на ЕС и НАТО!

 11. Г-н Инджев, произнесохте пророчески думи в поста си. Бих добавил само, че трябва да се смени и “столицата” на тази изстрадала държавица.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.