В село Генералово нарекоха Генерала плъх

Жител на село Генералово„освирка” и отсвири Генерала, като го прикани саркастично да дойде да реже лентичка в чест на наводняването, което не приема да бъде наричано природно бедствие, а го смята за следствие от начина на управление. Около афектирания жител имаше негови съселяни, които явно бяха на същото мнение. Заклеймиха го поименно като плъх, който се крие!

Това е нечуван конфуз за контролираното изтичане на критика, която се е насъбрала в язовирите на селското търпение спрямо управлението на ГЕРБ.

Това се чу и видя в новините на Нова телевизия в пряко включване от селото, което е съседно на смъртоносно наводненото вчера село Бисер, възпято от поета Петко Славейков в „Извора на белоногата” така:

Видиш ли долу в полето,
дет се мержеят, чернеят
десетина дървя върбови?
Там било село Бисерча…

Бойко слуша гласа на народа. Нали така? Дори е готов на секундата да реагира, като за шистовия газ, (а не да псува на майка, както направи в Разград, когато местни фенове го освиркаха на стадиона, но това не беше разказано на зрителите на големите телевизии).

Ами тогава да чуе и тези гласове, включително и в този блог:

Йорданова
07.02.2012 в 15:43

„Само за сведение-в Б-я има 2800 язовира.Съпругът ми,като бивш директор от Водно стопанство,към което бяха и язовири и каскади,има дори карта,отразяваща настоящото местоположение.През 2001-2005г. правителството на СаксКобургГотски, чийто любимец беше ББ позволи групировката ТИМ с приближен ББ, да
приватизира язовирите.И резултатът не закъсня.”

Дали Бойко ще нареди на парламента да забрани ТИМ заради волята на народа, който си позволява да не иска да бъде наводняван и давен посред сибирски студ или по-скоро ще закрие някоя телевизия, която си позволява да нарушава контрола върху изпускането на нерегламентирана критика към него?

Очакваме да научим от извора- не на Белоногата, а на управленската мъдрост, олицетворявана от носителя на черен колан по тръшкане на противника на тепиха на демагогията.

48 мнения за “В село Генералово нарекоха Генерала плъх”

 1. Иво, добре го казваш ама от няколко месеца се опитвам да ти го кажа!
  Няма мъже в политиката!
  ББ е на власт точно защото на скамейката няма други играчи с топки ! БСП пускат само женчовци или пък гадни крадливи копелета а СДС цигани-ченгета (познай кой имам в пред вид)!
  Така, че колкото и да ти е мъчно (и не само на теб) други няма!
  Почвам вече да си мисля, че Българинът е проклет страхливец и нагаждач! Жалко но това е живота !

 2. г-н Инджев, пре всичкото ми уважение към Вас искам да Ви информирам, че с.Бисер съществува от 1913г, а “Изворът …” е написан 1873г в Цариград. За съжаление критичният Ви тон нещо пожълтява…-

 3. Да видяхме ги местите кибици мрънкащи и стъпили в калта до глезен.

 4. Местонахождението на “Изворът на Белоногата” е отдавна безусловно установено,че е на 4 км от Харманли, където и дне се намирет разкопките на Извора,където на Дядо Славейков са му разказали чудната легенда за Гергана.
  С.Бисерча е изчезнало село,което не съвпада с днешното село Бисер-това са две различни неща.Пък и Гергани вече не съществуват,те всички както видяхме от Телевизията са състарени и отчаяни хора,населяващи това прекрасно село в 21 в.Срам са техните керпичени къщи и цялата мизерия,в която са потънали.Дано успеят да се възстановят,аз лично се съмнявам.В тази държава Те нямат шанс!Превъзходни са материалите Ви,г-н Инджев,чета ги с удоволствие.Това с малко компенсира нашето жалко съществувание на тази земя,наречена наша родина-за СЪЖАЛЕНИЕ.

 5. Към sunnysof:

  Написаното от Вас като анализ за приликите и разликите между реално съществувалото и въображаемото село звучи компетентно и вероятно е самата истина.
  Благодаря Ви за приноса!

 6. “Елате ни вижте!”

  Се тоз вик ме среща, изпраща по пътя,

  по кръчми, по хижи – ума ми размътя.

  Отбивам се в селското бедно жилище:

  картина плачевна душа ми покъртя!

  “Елате ни вижте”

  Под – гола пръст! Смрад, дим, стени окадени,

  тъмничен въздух; в полумрак потопени

  човеци и дрипи… На също гноише

  лежи скот и стопан, духовно сближени.

  “Елате ни вижте”

  Зла бедност! Неволя! Души затъпели,

  набърчени булки, деца застарели;

  Къс ръжено тесто в пушливо огнище

  загрява се там за гърла изгладнели.

  “Елате ни вижте”

  Тегло, запустенье!… Дълбока неволя

  живота от радост, от всичко оголя!

  Тор мръсен смърди сред трънливо дворище.

  И болести, смърт тук боравят на воля…

  “Елате ни вижте”

  И вечно труд тежък и пот непрестанни –

  и пак оскудия и дни окаянни.

  Зло входа за смях и за песни заприщи!

  Тук бедност вековна е гост постоянни.

  “Елате ни вижте”

  И чупи се воля и дух под хомота

  на нужди, в дълбока нощ гасне живота:

  ни луч от съзнанье под покрива нищи!

  Човекът словесни паднал е до скота.

  “Елате ни вижте”

  “Елате ни вижте!” – той моли и стене, –

  вий, мъдри велможи, от нази гоени…

  На миг напуснете там вашто тържище

  на шум и на фрази, богато платени –

  “Елате ни вижте”

  Вий, дето в покой и в палати стоите,

  към нас приближете – вий, славни, вий, сити!

  Зърнете през нашто изгнило плетище

  и може би вам ще настръхнат космите!

  “Елате ни вижте”

  Тогаз за народа се бихте смислили

  и срам, угризение бихте сетили.

  И вашето сърце със болка заби ще.

  О, доста на думи сте нази любили –

  “Елате ни вижте!”

 7. Вие случайно да сте чувал за климатични промени ,които са една от основните причини за зачестилите наводнения в целия свят? България да не се намира случайно на друга планета и за нея това да не важи?По вашата логика,Борисов трябва да е виновен и за потопа по времето на Ной!Това са нормални природни стихии и подобни наводнения се случват през определени интервали от време,обикновено на всеки 100 години има по едно или няколко големи наводнения,като прогнозите са в бъдеще все по-често да сме свидетели на това нещо.

 8. 2001 г.гледайки няколко предавания по телевизиите и събитията които се случваха,стигнах до извода,че се готви преврат.Тогав каза пред мой познати “това което се готви ще поведе България към лошо,ще става все по зле и по зле”.След преврата и поставянето на Сакскуборготски на власт България започна бавно да пълзи назад ,все по далеч от нормалността(от цивилизацията европейска).Българските медии (електронни и хартиени) се превърнаха в основен инструмент за разпространение на помията заляла вече всички.В българската провинция живеят пълноправни граждани ,но само по документ.В българската провинция година след година ставаше все по нежъзможно и по невъзможно да се оцелява.Живота на пълноправните данакоплатци ,български граждани оцеляващи все по трудно в българските села стават интересни на медиите когато стане някое бетствие и има мъртви.Препълненият с помия и грях български язовир вече прелива и неминуемо ще се скъсат стените му.”Национален траур и опечалени” – “Да видяхме ги местите кибици мрънкащи и стъпили в калта до глезен.”
  Бог наказва лицемерието,а то е много голямо в България и много грях,много!Какво значение има името на селото,едно забравено от всички и ограбвани български села с оцеляващи на ръба животен българи!

 9. Снощи гледах предаване по БНТ. Темата беше върху реакцията на държавата по време на създалата се кризисна ситуация. В същото време се провеждаше проучване сред зрителите за тяхното мнение по темата. Оказа се, че около 57%
  от обадилите се оценяват като много добра реакцията по спасителните дейности,около 47% казват, че е добра но има още какво да се желае и само 7% са недоволни.Повече от явно е, че правителството има силна подкрепа от мнозинството от гражданите. Започва да става ясно и друго. Въпреки хвърлените огромни финансови средства в медийна пропаганда против правителството, мероприятието не носи желаните резултати. И тъй като тези финансови средства са крадени и нямат силата да се възпроизвеждат, логично е да се опитаме да гадаем, какво ще се случва оттук натам? Какво да очакваме като реакция и действия на опозицията до месец, два ? Очаквам мнения.

 10. Хе-хе, едно-две споменавания на варненската трибуквеничка колко Б.Б. поддръжници избута наяве.

  Хари Потър трябва да приеме на въоръжение и това заклинание.

 11. Благодаря за отговора!Да, самата истина е, защото това е мястото на моето детство и все още спомените ни са живи. Уважавам и ценя Вашия журналистически талант още от годините,когато Ви видях за първи път в разрушения и прекрасен Западен Бейрут,1985 г.Четейки Вашите материали и книги си представям,че не съм в тази държава,въпреки,че може би ще завърша живота си тук за съжаление.Продължавайте все така упорито!Ние все така пък упорито ще продължаваме да работим всеотдайно с една единствена цел- да не живеят децата ни тук.Поздрави и успех!:)

 12. Слушай СЪНИ,мили ми сънчо заради такива пораженци като теб сме на това дередже,децата му да не живеели тук,ами къде бе мишок,теб май въобще не са те възпитавали,явно си продукт на комунизма и нямаш право на мнение.Вашето поколение просто никога не го е имало,лошото е че не го осъзнаваш,щом пишеш такива празни приказки,заради вашите опити да мислите и разсъждавате над това което се случва по света и около вас,сега ние ви берем последствията.Научи децата си да работят и да мислят,да не се примиряват,направи ги хора…а не бежанци.ГЛУПАК с глупака ти.Имал спомени,нищо нямаш,дори и спомени нямаш,ама незнаеш.

 13. Хора, спрете да гледате телевизия. И ако гледате, то гледайте само детски филмчета.

 14. Българите са НЕПРЕКЪСНАТО обвинявани – нямали гражданско съзнание, били пасивни, “не народ, а мърша”.

  Фактите обаче говорят обратното!
  След всяка беда, всяко бедствие се оказва, че е имало активни граждани , писма, молби, НО…. гражданите в България чукат постоянно на заключените врати на власта, зад които седят чиновници с уши отворени само са монетен звън!

  Солидарно с горното “медиите” също оглушават и ослепяват за гражданските действия, ако няма монетен звън!

  ТИМът ‘закупил” публичната държавна собственост – морския бряг на Варна, защото е “инвеститор първи клас”. Инвестирал в … брега на Варна!?!
  “Закупил” най-скъпата земя на Варна на цени в пъти под пазарните. “Закупил” земя, която по конституция НЕ МОЖЕ да се продава!!

  Имало ли гарждански протести срещу ограбването на Варна?
  Имало ли инициативни комитети срещу противоконституционните “продажби” ?

  Според медиите – НЕ!
  Според МУТРАТА – НЕ!
  А имотният, НЕ-умен МВР “министър”, въпреки извоюваното си право да послушва и следи когото му е удобно, дори не знае какво е ТИМа!

  Не съществува човешка система, която да можа да функционира без минимум морал.
  Когато властта се упражнява от МУТРИ, ченгета и ДСари, чиято основна цел е съхраняване на статуквото и личното забогатяване за сметка на обществото, то “шибаните” гражадните биват наводнявани, заливани, замръзявани като едни “вързани кучета”.

  Сега МУТРАТА решила, че всички водоеми ще се контролират от едно министерство. И какво от това, ако ТИМа може да се обади на МУТРАТА, а той пък да позвъни на министъра: ” Ало, / министъра/ виж там за ТИМа…”

  Нещастията в България са резултат от липсата на ЛУСТРАЦИЯ и несъстоялото се разрушаване на тоталитарната държава.

  А за наводнениета МУТРАТА има ЛИЧНА – НЕГОВА СОБСТВЕНА вина. Защото зад лозунга “еврипейско развитие” покровителства разграбването на България от групировки, ДСарски бандити и тям подобни, като например Гергов. Обсебването на язоворите се случва БЛАГОДАРЕНИЕ на покровотелството на МУТРАТА!

  ЛУСТРАЦИЯ!!!
  Това е!

 15. Проклета е страната, в която интелигенцията вечно се дистанцира от мнението на народа си. Да съгласието е между 30-40%, но това е едно много прилично, особено за България, съгласие.

  Иначе, аз лично мога да намеря достатъчно, например симпатизанти на БСП, които още по-люто могат да прокълнат Борисов и да поискат неща, за които в миналото дори и не са мръкнали.

 16. Днес научихме от Борисов, че бил сгрешил приоритетите.Но за това пак са виновни другите.Проблемът на това управление под ръководството на храбрия генерал е че той иззе всички функции на държавните органи и ги научи да не носят отговорност.За това и обясненията, че не може да бъде на всякъде са резултат от объркания модел, който наложи.За това и основните характеристики в държавата днес са безхаберие и безотговорност на властимащите.Въртим се в омагьосан кръг от интервю на интервю на Борисов и нищо не следва от това.Така взимането и ползването на властта се превръща в самоцел на ГЕРБ без положителни за хората последствия вече почти 3 години.

 17. М.И.М., Evelyn R., Tanya, Kirilova, Bulgarofil, Iskar – Отрядът за бързо реагиране не спи, г-н Инджев. Същите тези щяха да защитават и Кобургготски и Станишев по същия начин. Щяха да защитават и Емел Етем и Доган. Блогът Ви е под сигурен контрол. Г-н Борисов се грижи за всичко – ще почне да уволнява и портиери, справка уволнения управител на любимата му спортна зала.

 18. Г-н Инджев, не залитайте в крайности.Вие се ползвате с името на сериозен и интелигентен журналист.Не използвайте за пример в публикациите си лековати писания , като това на цитираната от Вас г-жа.Проблемът с природните бедствия и безхаберието на българските политици не е от днес.Достойната позиция на нас българските граждани е да заставим тези ,които са избрани да управляват , да си свършат работата. Дребнотемието и личностното заяждане изяжда енергията на обществото в ненужни спорове. С пожелания за здраве и успешна работа!

 19. Дааа, трите варненски букви са като бучка мая в тоалетна – спомене ли ги някой, следва поток от “защитници”, отклоняващи вниманието…

 20. към EVELINR СЛУЧАЙНО сме чували за климатичните промени.А вие СЛУЧАЙНО да правите разлика между природна стихия и човешко нехайство?!Как ще наречете разкъсаната стена на язовира?!

 21. Към Кпасимир&

  Ох, много Ви благодаря, сега вече ще знам какво да правя- какво щях да правя без безценния Ви съвет!

 22. Хора като И.Инджев си изкарват хляба като вечна опозиция. такъв е и др Тренчев.Те рядко се съобразяват с даденостите и затова и не са политици.А да вменяваш чувство за вина на всички/ освен на най близките / е лош показател за морал. Кого подкрепихте, г-н Инджев, зад кое застанахте като идея.

 23. В никакъв случай това не може да се нарече природно бедствие.
  Помните ли преди десетина години когато Дунав преливаше. Тогава се късаха диги не в една и две страни по поречието, а в почти всички дунавски градове стопанисвани от различни държавни управления. Сега освен в България някъде на Балканите да сте чули за издавени хора от природната стихия – не. Е мили ми сънародници би било добре ако се научим да МИСЛИМ,да ПОМНИМ и да си вадим заключения.

 24. Наистина, гледаме и слушаме за природните бедствия навсякъде по света, но не съм запозната някъде да има населено място потопено от язовир!

 25. Съгласен съм с ARTHUR – ЛУСТРАЦИЯ!!!
  Иначе промените пак ще станат, нищо не е вечно, но ще се влачат с години.
  Германия е много добър пример в тази насока. Тръгнаха на чисто и сега са далеч напред!

 26. Струваааа…ми се ,че бат Иво май сам си пише тук,и си отговаря с доста измислени постове и измислени автори зад тях.Стана тъпичко,като всичко друго.Всъщност нищо ново,то бате Иво е обиколил доста свят,ама кой му е рзписвал тескерето….само той си знае.Свободна и независима журналистика,дрън-дрън….бай Тошо някога беше казал при Кеворк,такова нещо нема,а ние тук само си запълваме времето….бате Иво-също.Колкото аз съм журналист,толкова и той….че се мисли и за бунтар….Пародия на свободни мисли !

 27. Към ambroaz
  ne
  emil_todorov@mail.ru

  Ето, подкрепям Вас: благодаря за градивната комсомолска критика срещу моята критика, обаждайки се от Русия ( както личи от мейла).
  А за хляба не познахте- само такива храненици, като вас, разсъждават с тези категории поради явната ограниченост на своите съждения от личен опит, но не приписвайте собственото си хрантутничество на другите.

  Това го казвам на всички, които явно много съм вбесил и се опитват да ми “вдигнат” вълна ( с опити да се позовават на пуснат вече друг подобен коментар) с размахване на пръст- използвайте го някъде другаде. Тук просто не сте познали да ми държите сметка.

 28. Уважаеми дами и господа, моля пишете по зададената тема от И.Инджев, изявите пардон изцепките на нашият паркетен генерал са толкова много, че каквото и да се напише ще е интересно.

 29. Чудя се на някои критици на позицията на господин Инджев.
  Първо, никъде не се говори за природно бедствие, а за разрушена язовирна стена, при това след проблеми, установени преди години (справка: телевизионни предавания и интервюта). Което ще рече чиста човешка немарливост или престъпление.
  Второ, след като премиерът забрани всякакви медийни и управленски изяви на своите министри и всички свои подчинени, за каква тяхна отговорност може да се говори освен за негова лична. (справка: случаят със забраната за проверка на “Бирата” и отношението на Борисов към негови министри след изразени техни позиции).
  След като никой в правителството и въобще в управлението на държавата не смее да направи нищо, за да не сбърка, тогава кой е виновен?
  И в такъв случай Борисов да обува ботушите, да мята кирка и лопата на рамо, да оборудва две големи машини след себе си и да тръгва из улиците – където трябва ще чисти сняг, където трябва ще гаси пожар, ще строи магистрали и зали, ще проверява магистрати и ще гони престъпници.
  Защо не трябва да го критикуваме? Ами той сам се натиска да е главния герой на филма! Нямаме ли право да коментираме играта на артиста, след като се натиска за “Оскар”! Пък се сърдел! Ами да вземе някой второстепенна роля и да остави играта на по-добрите от него!
  А критиката е право на всеки, който мисли за държавата и му пука за простотиите, които се вършат.

 30. Отново се връщам на написаното по-рано от мен – толкова разбунен петоколонен червен кошер още не е имало. А към Амброаз – не съм адвокат на г-н Инджев, но си позволявам да твърдя, че е един от малкото, който с активната си позиция подкрепя българската независимост от твоите господари и е радетел за наистина европейско развитие на България (РЕРБ , а не ГЕРБ, където гражданите липсват, а присъстват само милиционерите – т.е.М(не)ЕРБ.

 31. Леле, извинявайте, не бях прочел Кристиан – бива наглост, но такава!? Аз специално, Кристиане, съм Илия Илиев и не съм Иво Инджев и съм сигурен, че останалите, които хулиш, са отделни, достойни личности. Моля ви всички подобни, влезте в блога на Галя Горанова от в. Сега (на Сашо Дончев) – там ви е мястото – http://www.madamerosa.

 32. @ Иво Инджев | февруари 8, 2012, 14:32 :

  Г-н Инджев,

  Точно тъй! Много ми харесва отговорът Ви към ambroaz. Хич да не Ви пука. Ако на некой му пречи какво пишете, е, да не Ви чете.

  На тези, които Ви смъмрят, нека напомня, че времето на забранените вицове си е отишло.

  Интересно ми е дали бихте могли да направите една лека равносметка. Не знам дали ще Ви е възмножно, но можете ли въз основа на IP-адресите, от които Вашият сайт е посетен и от които коментари са пуснати, да видим колко хора от чужбина (западно от Варшава!!!) ви упрекват в прекомерно критикарство и колко са тези, които го правят от България и Русия, Беларус, Украйна, и т.н.?!?!

 33. Това, че г-н Инджев отговаря само на дребнавите коментари и заяждания е много, хм, странно. Не е ли по-добре просто да ги оставяте без отговор, а да се включите в диалог с мислещите, а не с плюещите хора?

 34. Наистина голяма трагедия! Тоя народ целия да потъне под вода, пак ще вика Бойко Борисов да го спасява. И хич няма да се догади, че самият му спасител е виновен за удавянето. Явно, много хора са се хванали на угрижено-съчувствения израз на бащицата под шапката-капутка, който ни се показваше безспир по всички телевизии целия ден и нощ след потопа. А не забелязаха ли хората колко бързо раздаде той предписания за язовирите, включително и разрушаване (като че ли са негови), да не би някой да се сети, че те са на тоя хал поради неговото правителство, което не си мръдна пръста да потърси сметка на виновните за подозрително изчезналия от МЗИХ масив с информация за язовирите и да се проверят кои са арендаторите, срещу какви суми са станали такива и защо не поддържат язовирите в добро състояние. Виновен е, как да не е виновен!

 35. Към Реter:

  Това с оплакващите се от факта , че ме четат, е явно неспасяема напаст и е също толкова безполезно да бъде оспорвано, както бетонните постулати на комунизма: нямат логика, но си ги повтарят с блеснали погледи като висша истина. Ти им казваш, че ако комунизмът не беше фалшива икона, милиони хора щяха да бягат от Запад на Изток, а не обратното десетилетия наред- при това с риск на живота си. А те ти заявяват : ти си свиня и това обяснява всичко за нас!

  Така е и с онези, които се тикат тук с претенцията да ми обяснят, каква съм свиня, но не могат да обяснят защо си навират зурлите неканени. Оправдават се, че били поканени, защото така пишело в блога- само че са канени да коментират, а не да си демонстрират агресията срещу автора, признавайки косвено безсилието си за спор по същество.Това тяхното е форма на самопризната глупост и само по тази причина ги оставям да я демонстрират сами.

  Но чак пък такава чест да им оказвам, като ги издирвам, това не заслужават.

  Впрочем читателите не знаят и не искам да ги занимавам с това какъв спам на руски език залива блога ми…Вероятно се опитват да ме “изтощят” като ме принуждават по цял ден да чистя боклуците им.

  Има и на български такъв феномен: написал един някакви “умни мисли” и макар да му показвам, че е нежелан, от години си ги записва и упорито ги публикува отново и отново с разни хитроумни интродукции, че били само за моя употреба ( гарнирани обикновено с разни обиди), като не си дава сметка, че го разпознавам лесно и ги пускам в коша без изобщо да ги чета. Но на него и подобните му задачата е да ме “тормозят”…

  Като съм тръгнал да обобщавам за видовете досада, да спомена и онези, които ми се карат за това, какво НЕ съм написал, както и претендиращите да знаят кои са важните ( за мен!) теми, за които съм ДЛЪЖЕН да пиша. Стотици пъти съм им предлагал да вземат и да напишат , каквото им е важно ( а след това и да накарат, ако могат, някой да го прочете някъде), но не: гневят се, че не им козирувам и го интерпретират като признание за тяхната правота как бягам от еди какво си.

  Периодично обяснявам що е това цензура и на особено загрижените да се почувстват важни в собствените очи като “цензурирани” от мен ( просто защото не им обръщам внимание), но и това е трудна кауза: пробвайте да обясните на някой уличен досадник, който държи да ви дърпа за ръкава с някаква претенция, че не ви е интересно да си говорите с него!

  Как да им набиеш в главите, че ако някой не желае интимни отношения с друг човек това е преди всичко негово право на лична хигиена – в случая на личния ми блог, в който съм публикувал десетки хиляди коментари, но нямам задължението да обръщам внимание на абсолютно всеки желаещ да се изяви ( особено за моя сметка), често пъти демонстриращ при това простащина.

  Най-често срещаното натрапничество е на лъжците, които обикновено започват доноса си срещу мен с лъжецитиране какво съм бил написал или какво съм бил претендирал, след като започват да спорят с лъжата, която сами са фабрикували.

  Сред най-разпространените обобщаващи лъжи е тъкмо твърдението, че никога ( това “никога” ми е любимо – само в блога съм публикувал над 2000 собствени статии, плюс няколко пъти по толкова извън блога за през десетилетията-нима някой претендира да ги познава наизуст?!) не публикувам мнение, различно от собственото, както и “разкрасяването” на биографията ми, в която нейните “слаби места” биват хиперболизирани до размери, които се предполага да ме ядосат с очевидната си неистинност, за да започна да се оправдавам и да си “признавам” каква част от лъжата е всъщност истина- т.е. , че съм гад, макар и не чак толкова голяма ( молейки се за снизхождение пред някакви анонимни морални инквизитори)…Пример за любимата люта чушка на провокаторите, която се опитват да ми пробутат, за да ме ядосат, е да ме обявяват за “доносник”. Повече от тях знаят явно, че това не е вярно, но се надяват да ме предизвикат да уточнявам точно в какво се заключава греховността ми, ако не е точно във вменяваното ми “доносничество”.

  И за финал: опитите да ми дават тон в собствения ми блог гореспоменатите “кандидати за слава” са обречени. Вярвам в доброто у хората до доказване на противното и противните натрапници няма да успеят да ме предизвикат да пиша( и да мисля, едва ли не) по техните изисквания и “правила”!

 36. Иво Инджев : “[…] демонстрират агресията срещу автора, признавайки косвено безсилието си за спор по същество” – много точно определение на следния малоумен “коментар” на статията :

  Posted by kristian | февруари 8, 2012, 14:15 :
  “Струваааа…ми се ,че бат Иво май сам си пише тук,и си отговаря с доста измислени постове и измислени автори зад тях.Стана тъпичко,като всичко друго.Всъщност нищо ново,то бате Иво е обиколил доста свят,ама кой му е рзписвал тескерето….само той си знае.Свободна и независима журналистика,дрън-дрън….бай Тошо някога беше казал при Кеворк,такова нещо нема,а ние тук само си запълваме времето….бате Иво-също.Колкото аз съм журналист,толкова и той….че се мисли и за бунтар….Пародия на свободни мисли !”

 37. Г-н Инджев.Любопитно ми е защо комунистическата сган забрави Филип Димитров и Иван Костов.

 38. Всяка вечер намирам време за прочитане на статиите на г-н Инджев, не защото е гениален журналист, а защото от написаното в тях, както и от повечето коментари, получавам удовлетворение от споделяне на възгледи и мнения по актуални проблеми, които не се коментират в масовите медии или се коментират изкривено. Недостигът на истина и справедливост в днешна България е огромен. Този блог е един от островите на истината и затова го чета. А когато някой е загубил домът си посред зима заради нехайството на управляващите, той има право и основание да нарече генерала плъх и да му обясни, че магистралите и лентичките не са най-важната част от управлението.

 39. Г-н Инджев,
  Във Вашия блог постоянно се ръгат да изявяват своите малоумие, простотия и гьонсуратлък много тъпунгери. Чудя се как ги изтърпявате.

 40. Скъпи ми Kristian!Моите деца отдавна са научени да работят,реализирани са в чужбина и то с престижни професии и високо образование.Възпитанието ми е достатъчно,спомени имам като за човек на 50 години-малко комунизъм,малко демокрация и така;не ни липсва положение в обществото и професията,но просто сме решили,че ще преодставим възможността на хора като Вас да продължат да отсъждат без да знаят,че обиждат,да развиват напред Отечеството.Ние направихме доста,но явно повече няма възможност да се промени.Повярвайте,много сме дали,нищо не сме откраднали,но хубаво не видяхме.Успех!И четете тези статии тук,те ще Ви изяснят доста неща.От “Бате си Иво”както ти се изразяваш, има много какво да научиш,независимо кой му е разписвал.Той го е заслужил и продължава да доказва безспорния си талант.

 41. Моите почитания, г-н Инджев. Чета Ви с удоволствие, макар и все по-рядко. Като Ваш почитател, бих искал да сте по-прецизен в детайлите – село Генералово не е “съседно на смъртоносно наводненото вчера село Бисер” – между тях има повече от 30 км. За минута можехте да се информирате от bgmaps.

 42. Към Стоев:

  Моите почитания също…
  Твърдя, че за такова разстояние, в един и същ регион, определението “съседно” е напълно приемливо в един публицистичен текст, който няма претенцията да е пътеводител или картографски справочник.
  Но съм сигурен, че ще намерите последователи, които да ви подкрепят в един схоластичен спор, който измества акцента на статията и посоката на критиката в нея.
  Изобщо, забелязвам рязко активизиране на опитите да ми бъде “намерена цаката” с всякакви средства, за което благодаря , макар да нямам намерение да влизам в капана на предложения от Вас дребнав диспут.
  След подобни дребни забележки веднага се намират да се “закачат” защитници на несправедливо “охуления” коментатор, с чието мнение не съм се съгласил и се почват обобщенията за “цензурата” и други нетърпими ужаси за читатели в блога, който така вероломно натрапвам на недоволните и оплакващите се от мен.
  И знаете ли кое Ви издава? Издава Ви, че не се ограничавате да посочите грешката ми ( да приема, че е такава), но и назидателността в обобщението за липсата на прецизност от моя страна ( пък Вие, като един прецизен читател сте на поста си!) и даскалската оценка какво е трябвало да на направя.

 43. Ало kioto, че то за командира л…..мета не е спрял навсякъде, та и тука ли?! Ае поли гумите!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.