“Блог за милиони”, шегува се бедният автор

Не е нито шега, нито клише ( макар да звучи така), а е истина в случая: в 12 без пет днес, 21 февруари 2012 г., случайно погледнах статистиката, която иначе със седмици мога и да не забележа. И какво да видя?

Blog Stats Summary Tables
Total views: 8,000,002

Посещенията в блога станаха 8 милиона. Започва да става рутинно да занимавам читателите – предишният път „заострих вниманието” ( както се казва на „дървен български”, който се опитвам да струговам по свой вкус) при бройката от 7 милиона.

Може би не трябваше да обръщам внимание- какво пък толкоз, статистика! Но знам, че има читатели, които нямат нищо против да узнаят тази подробност от „пейзажа”, от който се чувстват част. Останалите ще помоля за снизходителност към мен за автошегата ми с каламбура:

„Вие четете блог за милиони!”

52 мнения за ““Блог за милиони”, шегува се бедният автор”

 1. Поздравления г-н Иджев.

  Стори ми се, че преди едва неколко дни имахте 7 милиона посещения и се оказах прав – от 14 ноември до сега 1,000,000 посещения!!! Невероятно.

 2. Имаш основание да се гордееш, Иво! Продължавай в същия дух – то ти и не можеш иначе…
  Гордеем се с българи като теб!

  Приятелски поздрави,
  Николай Станев,
  Houston, TX

 3. А дано доживеем и до милиарден читател.”Блок за милиарди”…не звучи зле.Бъди живи и здрав и нека твоята смелост служи за будителски огън на българите!Респект.

 4. Искрени поздравления!
  Но не слагайте такса авторство, ако е възможно 🙂

 5. Че то 7 -тя милиона бее наскоре.Малий = една касичка,така по една стотинчица “В.Х.О.Д.”* (аман от теа съкращения**) и медиен Бос “Иво ДЗЗД”***

  * “В.Х.О.Д.” – Влязъл,Хуртувал,Отдъхнал,Досадил,не бе не Довлизане.
  ** (аман от теа съкращения) – стар виц за милиционер пред надпис “вход”

  ***ДЗЗД означава Дружество по закона за задълженията и договорите.Нещо като “фондация „Референдум БГ”,само дето повече съдружници (акционери задължени)

 6. Честито Г-н Инджев! Намери се най сетне един честен милионер в България! Дай Боже всекиму такова богатство!

 7. Здравей Ива, посещавам блога Ти редовно, по два три пъти дневно. Но в повечето случаи използвам удобните връзки към другите, по-скоро новинарски сайтове. Много често дори и не чета какво си написал. В общи линии обаче имам сходна позиция по засегнатите от Тебе проблеми. Така, че не си прави погрешни изводи, успеха на блога се дължи отчасти и в подбора на подходящите връзки.
  А сега пожелавам Ти Здраве.
  С приятелски поздрав!

 8. Мr.Indzev,8 (eight)Million are not cause of jokes and events pteview to evolve and planed to run would not delete to underline most main
  challenges before Ruling Elite of Bulgaria.
  I still state that you and Ambassador Sugarev might have had had been completed your hoble Mission showing the Main and Crucial Change of Bulgaria -in -any case before Tatarstan-but consider the example,no matter hen
  Vanity there and here are of same origin
  Cardinal Richelieuoux

 9. Eдин от читателите съм, които се интересуват от тази “подробност”.
  Радвам се за Вас и се гордея, че съм Ваш читател!
  Блогът за милиони е скромно отражение на признанието, което заслужавате!
  Бъдете здрав!
  С дълбоко уважение!
  🙂

 10. Към Ruslan:

  Благодаря за приятелския съвет да не си правя някакъв извод, какъвто никъде не съм правил- а това, че не ме четеш, но ме посещаващ редовно, също е готино.
  Само че всеки също може да се запита: дали това е типичният случай, който позволява обобщение относно споменатите от статистиката ( не от мен) 8 милиона посещения.

 11. Към villi koleva:

  Да, какво чудно има ( самата статистика не стои пред очите ми непрекъснато- трябва да бъде потърсена)- или искате да ме хванете в лъжа защото наскоро писах, че очаквам границата от 8 милиона да бъде прехвърлена ( в случая “заострих вниманието си”)?
  Но иначе обичам заяждането на дребно заради едри факти.
  Радвам се, че толкова много ме следите, че броите запетайките и точките в текстовете ми. Так держать!

 12. Към Людмил&

  Ако приемем, че блогът е успешен, сред основните причини за това е фактът, че не ограничавам цитирането му ( но и на това му намират кусур- опитват се да ме уязвят, четели ме другаде, а не направо в блога- нима това не е сертификат за успех, щом ме публикуват другаде?).
  Ако целта ми бяха парите, щях още да си седя на екран, вместо да се чудя как да си плащам сметките ( като повечето българи) в момента.

 13. Към Peter:

  Благодаря за напомнянето- снощи ме домързя да се върна назад за предишния път- 14 ноември.

 14. Чудесна новина! Да си жив и здрав и все такава интригуваща публицистика да твориш! Чакам с нетърпение следващата ти книга – дерзай!

 15. Продуктивна и качествена медия – всеки ден съм тук.
  Винаго съм се чудел защо не си направите медия в общоприетия смисъл на думата. Сега разбрах направихте я и функционирането и зависи само от вас.
  Благодаря, че мога да я консумирам ежедневно.

 16. Поздравления! Заслужава си да се отбелязват такива знаци, които много говорят. Моя милост, признава си, също много се радва, когато блогът ми отбеляза преди време 1 000 000 отваряния на страници. Сега съм се запътил към втория милион! Радвам се, че вече има такива посещаеми блогове като този на г-н Инджев, и му желая милионите му да станат толкова много, че в един момент съвсем да не може да ги преброи. Казват, че и с другите милиони, паричните, положението било такова: първият милион най-трудно се печели, а пък после парите така почват да текат, че самият милионер им изгубва бройката 🙂 Хубавото е, че първият милион като този на г-н Инджев не е получен като милионът на някои други, именно, в куфарчета, а е спечелен с труд и ум…

 17. Поздрави г-н Инджев! И аз съм един от интересуващите се от посещаемостта на този блог. Ако направите една секция “За блога” и да давате статистика ще е супер. Това ще е своеобразен барометър от който много хора ще си вадят изводи за тенденциите и нагласите в България.

 18. Г-н Инджев,
  За мен Вие сте единствената медия, на която безрезервно вярвам!

 19. Браво ИВО.Влизайки в блога ти,влизам в ХРАМ НА ИСТИНАТА.Колко трудно е да имаш съмишленици? Заобиколени сме от овча сган.ДАВАЙ ИВО, ИМА КОЙ ДА ТЕ ЧЕТЕ.

 20. Много се радвам за Вас!Признавам си ,че не мога без да Ви четя всеки ден веднага щом се събудя .Много Ви ценя и Ви желая здраве и дълъг живот!

 21. С 10 000 посещения дневно, може пък и да се поизкара някой лев от блога (примерно 700 – 1000 лв. месечно) от един два банера. Просто сменете рекламната агенция (httpoool – тази, която е в дясно) определено не е най-добрия вариант. Заменете го с банери на easyads.bg и google и добавете още един под лентата с името на блога и може пък и да покрият сметките ви.
  Колкото до самия блог…. ами, какво да кажа, посещаемостта достатъчно красноречиво говори за него.
  Поздрави и успех!

 22. Явно сте от най-новите кредитни милионери, господин Инджев…
  Нали “кредит” означава “доверие”.
  ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

 23. Поздравления! Чета Ви и ще продължавам да Ви вярвам

 24. Честито, г-н Инджев! Силно се надявам 99,9% от тази посещаемост да сме Ваши(те) съмишленици!

 25. Уважаеми г-н Инджев,
  Поздравления за пореднит Ви милион посещения в блога. За разлика от този (не искам да споменавам името му) и някои други като него, който “посещавали” блога без да четат написаното от Вас, аз редовно го посещавам и чета всяка написана от Вас дума, както и от участниците във Форумите, тъй като те съдържат много повече от това, което човек може да прочете и да научи от манипулираните (в по-голямата си част) информационни източници, вкл.и в Интернет. Друго, което ме привлича и впечатлява е, че в този блог, повечето от участниците са високо интелегентни, образовани и съпричастни към демократично мислещата част от населението, с малки изключения. Но напоследък, след закриването на форумите в блога на Сугарев:SVOBODATA.COM, мнозина от “помиярите”, простаците, манипулаторите, провокатори, десари, съветофили, комуноиди и т.н. и т.н. под различни никове се опитват да проникнат и в този сайт. Радвам се, че в повечето случаи срещу тези елементи се реагира, както от страна на г-н Инджев, така също и от мнозина интелегентни участници в форумите (това, което не се правеше от г-н Сугарев и доведе до провала на сайта му).

 26. P.S.
  Г-н Инджев,
  Относно оформлението на сайта, аз лично го харесвам в този вид и Ви моля да не приемате “съветите” за комерсиализацията му, макар това да не Ви носи финансови изгоди.

 27. Честито господин милионер.Макар парите да не са за пренебрегване,Вашето богатство е много по-голямо.Уважението на хората,а и респекта към Вас не са за подценяване.Дано количествените натрупвания доведат до положителни качествени изменения. С огромно удоволствие чета всяка Ваша статия.

 28. Чакам с нетърпение новата Ви книга!

 29. ИНЖ.СИМЕОНОВ, напълно нормално е да се търси някакъв приход от сайта, при условие че това е (предполагам) основна дейност на автора. Ако банерите са толкова дразнещи – а някои са – просто използвайте AdBlock или четете през RSS.

 30. С риск да повторя думите и констатациите изказани дотук, все пак ще кажа, че наистина е голямо удоволствие всеки ден да посещавам блогът Ви, г-н Инджев, който за мен е единствената ДЯСНООРИЕНТИРАНА медия! Идеите, гражданските ви и политически позиции, които отстоявате ежедневно, на 100 % съвпадат с моите, а както виждам и на голяма част от читателите Ви. УСПЕХ и занапред!

 31. Поздравления! Чета ежедневно блога Ви и очаквам с нетърпение поредната Ви книга “Ядреналин”. Притежавам всички останали, не искам да пропусна тази!

 32. Pozdravlenia, G-n Injev. Ochakvam novata Vi kniga s netarpenie.Badete zdrav i shtastliv. Bog da e s Vas!
  Harrison

 33. Г-н Инджев, аз съм от тези, образно
  казано първи на опашката за истина.
  Влизам в блога по няколко пъти на
  ден и едва ли не причаквам новия
  материал топъл, топъл. За съжаление
  в посткомунистическата ни България,
  истината е дефицитна „стока”.
  Поздравления и пожелание за здраве. Очаквам с нетърпение „Ядреналин”

 34. Уважаеми съмишленици, никой не обича рекламите, но айде да помислим и за г-н Инджев и бъдещето на този блог. А за да върви той г-н Инджев трябва да бъде финансово подсигурен, така че не се оплаквайте от рекламите и ако не използвате онази форма за дарения, то поне чат – пат кликайте върху рекламите…. Щото в крайна сметка ние получаваме това на готово, но г-н Инджев обяда го получава, след като плати.

 35. Поздравления, продължавам да Ви чета с удоволствие!!

 36. Към съмишленик:

  Благодаря Ви за призива към съмишлениците, но трябва да кажа: никакви кликвания не носят нищо на блога.

  За първи път си позволявам ( и хилядите читатели са ми свидетели)да коментирам темата, откакто въобще има техническа възможност желаещите да направят дарение- има такава “опция” ( мразя тази дума от българския новоговор) и тя се вижда ясно при отваряне на страницата на блога. При натискане върху съответния бутон за дарение се появяват четири възможности за подпомагане, които имат реална стойност: банкови сметки в евро и левове, както и през ePay и PayPal.

  Никога, нито веднъж, дори и чрез намек не съм агитирал читателите да даряват ( освен веднъж за еднократна сума за концерта пред съветския монумент на 2 април миналата година)- това ми се вижда унизително, жива просия, на каквато не съм способен ( в същото време си давам сметка, че мнозина просто не забелязват съществуването на тази възможност- познавам редовни читатели, които изобщо не знаят за тази “опция”).

 37. Въпрос на елементарна почтеност е читателите да помагат на авторите на блогове, които влагат много труд при списването им, а пък когато човек ползва нещо, в което друг е вложил много сили и време, да се чувства длъжен да се отблагодари с нещичко; става въпрос за съвест. Г-н Инджев изпитва съвсем разбираемо неудобство за пише по този въпрос, но ето, моя милост, има пълното основание да апелира; затуй считам за нужно да напиша ето това:

  Господа и дами читатели на блога на нашия уважаван журналист!

  Добре знаете, че г-н Инджев, както се казва, от много време е “безработен”, макар такава дума в случая да е съвсем неподходяща, защото той работи всекидневно, поддържайки блога си, ала за това никой не му плаща; искам да кажа, че откакто Гоце Първанов го уволни от БТВ, г-н Инджев не е желан от никоя медия и не получава никаква заплата. Бог знае как в това положение се справя, той си знае как я кара. Ето, ние, читателите, имаме чудесна възможност да помогнем за поддържане на съществуването както на популярния блог, така и на неговия авторитетен и толкова влиятелен автор; само нашата съпричастност може да има решаващо условие свободата на словото в български условия да бъде защитена и запазена.

  А пък всеки да помогне с каквото и колкото може е жест на елементарна почтеност, солидарност и дори човечност. Да се ползва нещо, именно, да се чете всеки ден един блог, пък да не се чувства никаква потребност да дадеш известен материален израз на благодарността си към неговия автор, нека да имаме добрината да признаем, е твърде уязвимо от морална гледна точка поведение. Тъй че апелът ми е: дайте да помогнем, щото само думите на благодарност не са достатъчни, а в случая се иска и по-осезаема подкрепа!

  Пиша това с ясното съзнание, че мога да подразня някого. Изхождам обаче от своята представа за нашия роден манталитет. Единици са хората у нас, по моето възприятие, които са способни на безкористна помощ за автора на един блог, която един вид е и отплата, и насърчение, и морален жест. Не знам дали г-н Инджев е получил нещичко по банковите си сметки от читатели, но имам известни съмнения, че помагащите не са кой знае колко, а пък иначе, както виждаме, ползващите “услугата” са твърде много, десетки и дори може би стотици хиляди. По левче да дадем представете си колко ще се получи. Но огромната част от читателите на блогове даже не се сещат да натиснат върху рекламите в блога, та поне някоя стотинка да дадат на автора.

  Ний, българите, за жалост, все сме на принципа “Влачи куче, диря нема!”, а така не бива. За вестниците (хартиените) читателите всеки ден си плащат, а тук, в интернет, всичко става, повтарям, на принципа “Влачи куче, диря нема!”. Иска се известно ниво на развитие на съзнанието за личност и свобода та човек да се почувства длъжен да се отблагодари на автора на един блог по-осезаемо, да даде своята, както се казва, лепта, щото в случая се дава не толкова на емпирическото лице “Иво Инджев”, а се прави нещо за запазването на ония ценности и принципи, на които Иво Инджев служи – и за които работи всеки ден.

  Това е елементарно и лесно разбираемо, но да се претвори, да се защити практически едно такова високо съзнание се иска да се мине от сферата на думите към сферата на делата, а това е непосилно за мнозина. Тъй че, нека да надмогнем себе си и да дадем; нека да показваме съпричастността и човечността си практически, а не само на думи, както е по-лесно, пък и… безплатно.

  Трябва да се знае, че нищо не е безплатно на този свят; дори и за запазването на свободата си трябва да плащаме известна цена. В случая с блога на Иво Инджев нещата стоят точно така и затова си позволих да напиша този апел.

  Благодаря за вниманието! Прочее, прощавайте ако някого съм подразнил прекалено, но целта ми беше именно да подразня и да провокирам, та да се събуди нещо, което обичайно в повечето български сърца си спи непробудно…

 38. Г-н Инджев, поздравление и от мен. Като си помисля,че само от година влизам в блога, срам ме лови. А и колко много съм изпуснал. “Отворил” съм, сиреч компенсирал съм за сметка на това на много приятели за това, че ви има. Като знам и как комуноидите-съветофили и примъкналите се към герберисти как са готови в една тяхвиртуална капка вода да ви удавят, ерго на прав път сте. Да милиярдните!

 39. Радвам се на успеха Ви, г-н Инджев!

 40. Съгласен съм с мнението на г-н Грънчаров. И ето защо апелирам автора на този блог да постави рекламен банер от сериозна агенция под менюто горе – може би за повечето е неудобно или невъзможно да използват начина на дарение предоставен в момента, други пък може и да нямат финансова възможност, но да кликнеш веднъж върху един банер отнема 5 – 10 сек. (заради зареждането на сайта от банера). Само 5 – 10 сек. – ако поне 15 – 20 % от читателите го правят (кликането) по 6-7 пъти месечно, то ще подсиурим сума от порядъка на 2000лв., което означава, че малко или много ще подсигурим бъдещето на блога, който всички следим редовно и с интерес. (Ако г-н Инджев има технически въпроси съм готов да помогна. Нека да ми пише на имейла, от който коментирам).
  Поздрави!

 41. Esteemed Mr.Indzhev,the Big War just started after rumbles since the very 1989 y/or 1944,so 1923!!!
  Former Prtesident Parvanov is some how right:
  Is about the political character of the Ruling class,but nothing more!!!!
  In any case not for “figures” or “events” as they evolved once dammaged by the communism since the very 1923 or 1891 and 1919.
  Former President of Bulgaria and his Vice can not win historically
  against one -even very- Litttle Yane,so far is written that Goliath must knie before David,
  once for ever,like in Central Europe,for the Glory of the Euro Atalantic Partnership.
  HM Simeon II is right about PM,s rare Intuition.
  One thing is also very clear:Your personal and Sugarev,s Role and Importance,will increase each day
  until ever seen damages claming from their tombs for the deleted Justice

 42. Браво Иво! Пожелавам Ви да се увеличават като геометрична прогресия;))))))

 43. Attn.:Mr.A.Grancharov:
  —————-
  Once surmounted each one and all
  inventiveness on the way to face dully preview and not preview challenges of confusion,dismay so real fear sllys,will fluorish the needed support Sir,of help and legally assistance in favour of Mr.Inzhev but being paid fisc
  debentures as by good tax-payer

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.