Богата пропагандна реколта поникна от нещастието на хората

Държавният инструмент за рейтингови нива в криза ( ДИРНИК) , известен и с прозвището НЦИОМ, измери с дълбоко проникване в народното (под)съзнание радостно явление, невиждано никъде по света ( почти като скръбта на бухалите и мечките по велия севернокорейски комунистически вожд Ким Чен Ир): покачили са чувствително нивата на народната любов към политиците във връзка с бедствията и авариите в нашата Родина.

Така се потвърди по научен път емпирично залегналото в същото (под)съзнание убеждение за следното уравнение: колкото е по-зле за народа, толкова е по-добре за политиците. Защото се оказа според НЦИОМ, че след наводненията, причинени колкото от природната стихия, толкова и от стихийното отношение на властта към сигурността на хората в близост до водоеми, народът е заобичал значително повече властта, че и опозицията дори!

В дъното на това щастливо събитие лежат едни подводници, а над него се реят други хеликоптери. Премиерът Борисов пророчески отрече военното ведомство да е имало нещо общо с язовира убиец, защото няма как военните да са имали подводници. Метафората му се оказа удивително буквална: да, тъкмо в този водоем военните са тренирали подводни маневри. Как да не се зарадват хората на подобна правдивост в оценките!

Същото се отнася и до хеликоптерите. Борисов заяви, че с риск на живота си летял с хеликоптери кугър над наводнените райони ( и като един истински генерал е увлякъл след себе си пъзливите пилоти, отказващи да се качат на машините при зимни условия, защото те ставали само за летене над пустини). Народът научи за саможертвата от многобройни репортажи, но май не е чул за доста по-скромно отразената изява на военния министър Аню Ангелов. В порив на самозащитен нагон той опроверга премиера като поясни, че не е имало никакъв риск да се лети с въпросните хеликоптери. Съответно и рейтингът му вероятно е потопен от прилива на социологическите данни, докато на Борисов изплува отново на върха.

Сега разбирам защо правителството на ГЕРБ реши да закрие Министерството на бедствията и авариите. Вече си бях въобразил, че го е направило, за да влезне в крак с времето- само в Русия имаше подобно министерство в Европа. Но сега ми се изясни, че управляващите прозорливо са си осигурили по този начин пристъпи на народна любов при бедствия и аварии, докато преди от смъртта, разрушенията и банкрута на хората щеше да спечели само министър Емел Етем ( или някой днешен еквивалент на г-жа Бедствие).

Честито на победителите в състезанието!

6 мнения за “Богата пропагандна реколта поникна от нещастието на хората”

 1. Бог високо, цар далеко! – има такава поговорка и тя е българска. Царят беше далеко, ама дотърча от Мадрид да ни оправя. Е, колко ни оправи царчокът, ние си знаем много добре. В смисъл, така сполучливо бяхме оправени от царя, че мъдрият български народ по стар народен обичай пак призова комунистите да го оправят с мандата на Доган. Комунистите с мандат или без мандат, все ни оправят, де, такъв ни е народният обичай. Това ни е нещо като навик, ама всенароден навик. Сега е ред да ни оправят с мандата на Бойко Борисов. Според мен, дори и Господ Бог да слезе от небето с мандат да ни управлява, сигурен съм, че за пореден път пак ще ни оправят комунистите.

  P.S. Освен ако Бойко Борисов е самият Гопод Бог. Имам подозрения!

  P.P.S. Господи прости, ако съм те обидил с написаното от мен, грешния!

 2. Аню Ангелов има и друга крилата мисъл, че земята под язовира убиец е на Министерство на Отбраната а какво остава за хората вода,кал и шарани.:-(
  Защо никой не пита Гоце като Върховен главнокомандващ защо не е взел мерки за този подводен полигон?
  ================================
  Аню Ангелов: Само земята под язовир “Иваново” е на военното министерство
  ================================
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/02/20/1770491_anju_angelov_samo_zemiata_pod_iazovir_ivanovo_e_na/

 3. Нещо повече. Военният министър “призна” чистосърдечно, че два хеликоптера са цепели въздуха преди Фигаро тук, Фигаро там да се престраши да се качи на третия. Тиквоний на всизкото отгоре е и жалък страхливец.

 4. Попитали един чукча какво изпитвал преди 1917.
  –Чувства голода и чувства холода.
  А след това?
  –Чувства голода, чувства холода и чувства благодарности.

 5. В НЦИОМ дали са чували за т.нар. шведски синдром? Имаме

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.