Една легенда си отива?

Какво е това: гол, автогол, засада, дузпа?

Прокуратурата в Италия погна Христо Стоичков

Властите разследват звездите на Парма от периода 1995-2003 за връзките им със
скандалния Стефано Танци Прокуратурата в Италия започна разследване
срещу Христо Стоичков и още десет звезди на Парма от периода 1995-2003 година, гърмят
медиите в Италия. Според публикации в днешната преса играчите са били в близки
отношения с бившия президент Стефано Танци, който банкрутира отбора.

През 2002 година Танци е вкаран в затвора за пране на пари. По последни данни тогава
футболистите са получавали големи суми под масата, а официално Танци ги е
представял като приходи от рекламни договори. Оказва се, че единадесетте играчи
никога не са участвали в реклами, кампании или промоции.

Освен Стоичков властите разследват престоя в Парма на Дино Баджо, Ернан Креспо,
Хуан Себастиан Верон, Енрико Киеза, Лилиан Тюрам, Масимо Крипа, Лоренцо Миноти,
Томас Бролин, Фаустино Асприля и Луиджи Аполони.

Както е известно, настоящият треньор на Литекс игра за “жълто-сините” в
периода 1995-96 година и има 23 мача и 5 гола.
Дата: 2012-02-28
Източник: Blitz.bg

Носителят на „Златната топка”от едно време, най-популярният и днес български футболист, щастливо ( понеже не му пука) провален треньор на какви ли не футболни отбори по света, нает напоследък да предаде опита си на ловешкия „Литекс”, най-награждаваният наш футболист (включително като доктор хонорис кауза в Пловдивския университет), най-обичаният, най-одумваният, най-цапнатият в устата, най-ангажираният с политическа подкрепа за сегашната власт, (вероятно) най-богатият и със сигурност най-напереният с всички (непълно) изброени свои успехи български спортист, може да се окаже наистина легенда.

33 мнения за “Една легенда си отива?”

 1. Indjev, mojesh da si otidesh ti, Yulii Moskov,Veselina Tomova, draskachite ot Blitz i t.n., no Stoichkov e legenda otdavna ne samo na teritoriata Bulgaria, no i vuv Ispania, USA, Yaponia i kude li ne. Otivat si bezslavno samo proizvoditelite na slunka. Zapri malko tezi jlezi, che stavate veche smeshni sus maloumita si. I ne mi iztrivay postinga.

 2. Бисмарк коментирал изостаналостта на някаква германска провинция, че там ще живеят 100 години след края на света, понеже у тях всичко идва със закъснение.
  У нас обикновено посрещаме с изненада и ентусиазъм на откриватели факти, които иначе бодат очите. Специално за въпросния екземпляр, освен изброените в статията известни факти, както и опитите за измама на столична община с имоти, съм чел потресаващи свидетелства за множество углавни престъпления, наред с избиване на хиперкомплекси и дива селяния, в рамките на частно парти на мой познат, присъствал като фотограф на събитието.

 3. Към Дени:

  Афоризмът на Бисмарк е за Мекленбург със столица Нойбранденбург: ” Ако идва краят на света, бягайте в Мекленбург- там ще дойде 100 години по-късно”. Така че Бисмарк явно е имал склонност към подобен тип присмех, не е бил избирателно насочен само към България…
  Казано чрез вица (от времето на социализма) за японските авиолинии:” Уважаеми пътници, след 5 минути ще кацнем на летище София. Моля, затегнете коланите и върнете часовниците 100 години назад”.
  Така с няколко думи вицът обещаваше тъжната констатация за това какво ни е “донесъл” социализма , сравнено с една Япония, която излиза от войната в руини, докато българската икономика се смята за най-запазената в Европа…до нахлуването на Червената армия и инсталирането на съветски режим тук.

 4. Към Roman Kerekovski:

  Керековски,

  Малоумие, като твоето, изтрива ли се! То е неизтриваемо като простащината изобщо и е много характерно, че такива, като теб, държат да си го показват и не разбират, че някои срамотии не се демонстрират пред хората. За разкопчаване на панталона пред детска градина се полага арест, пък дори и да си гениален футболист. Но тук те пускам да се покажеш еднократно и обещавам повече да не нарушавам добрия вкус и законността в този блог с допускането на подобни деяния от твоя страна.

  Как да ти обясня, че престъпленията не могат да се омаловажават за със заслуги ( в спорта, в балета и т.н.), а се мерят с аршина на закона. Иначе всеки убиец и изнасилвач ще може да пледира невинен заради таланта си в някоя област.
  Надявам се сега да не се напъваш да ми обясняваш, че обектът на твоето обожание не е убиец, защото силно те подозирам и в такава глупост, която не може да схване принципа в рамките на конкретното.
  А колкото до известността като критерий за уважение към известния, напомням: най-известният австриец на 20 век ( поне) се казва Шикългрубер, още по-известен като Хитлер. А пък най-известният грузинец за всички времена е Йосиф Висарионович, още по-известен като Сталин. С тия двамата има типове които и днес се гордеят, защото са най-известните им сънародници.Та и ти така…

 5. Ех, Романе, Романе..

  Субект като Стоичков може да бъде легенда само за хора с нелеки дефицити.

 6. Вярно е, че разследването е в латинска страна, не в англосаксонска. Има обикновено значителна разлика при едните и другитев крайният резултат. Все пак на ботуша е възможно и да се стигне до осъдителна ПРИСЪДА за “националната икона”. Не е на Балканите все пак. Където имаме само пушилки с нулев ефект. Ето и продължение на агенция Блиц.
  Скандалът с престоя на Христо Стоичков в Парма се разраства. Според информация на днешната преса в Италия, българинът и другите десет бивши играчи на отбора, които са замесени в пране на пари, са заплашени от затвор. Санкцията за съучастничество в подобни незаконни дейности е до 18 месеца зад решетките.

  За да се стигне до там прокуратурата, която разследва отношенията на футболистите с бившия президент Калисто Танци, трябва да докаже, че те са съзнавали действията си. Медиите пишат, че това не би трябвало да е проблем, тъй като те са получавали пари за участията в реклами и промоции, които никога не са се състояли.

 7. Г-н Инджев,в отговора ти към Роман
  ти казваш,че повече няма да нарушаваш добрия вкус като не ще го
  допускаш в блога си. Аз мисля,че е
  необходимо да бъдат допускани такива за да ти създават възможността за твойте брилянтни отговори,които са не по-малко интересни за нас.С примерите ти за Хитлер и Сталин ти го разобличи напълно този “родолюбец”

 8. Скандалът с престоя на Христо Стоичков в Парма се разраства. Според информация на днешната преса в Италия, българинът и другите десет бивши играчи на отбора, които са замесени в пране на пари, са заплашени от затвор. Санкцията за съучастничество в подобни незаконни дейности е до 18 месеца зад решетките.

  За да се стигне до там прокуратурата, която разследва отношенията на футболистите с бившия президент Калисто Танци, трябва да докаже, че те са съзнавали действията си. Медиите пишат, че това не би трябвало да е проблем, тъй като те са получавали пари за участията в реклами и промоции, които никога не са се състояли.

  Сумата, която е получил Стоичков от Танци е точно 550 000 долара./БЛИЦ

 9. И на кой му дреме за Стоичков? Не и на баба Пена от Горно нанадолнище. За нея са по важни цените на лекарствата. Май че по-важен е въпросът, ще се разбие ли монопола във фармацията?

 10. Готов съм да се закълна,че лицето Карековски е фен освен на “Камата”/счупил умишлено крак във футболен мач в САЩ и ИЗГОНЕН от там/,но и на Батмана БОЙКО БОРИСОВ и цялата плеада кято въпросните,станали символ на просперитет за доста българи с ограничен брой гънки в мозъците си!Ще ги видите както по различните етажи на властта,на “сполучилите”бизнесмени и пипнатите за наркотрафик по всички ширини на земята ,вкл.-и в България.

 11. Към стайко стоилов:

  Така е, потвърждава се от самия факт, че му публикувам глупостите за някакви “плюнки”. Исках по-скоро да кажа, че си запазвам правото да не продължавам да му угаждам на тона.
  Много пъти съм давал този пример и ще се върна към него отново: всеки нормален човек предпочита да страни от нечистоплътни натрапници с мътен поглед и агресивно поведение, които го дърпат за ръкава и настояват да му кажат, че е свиня, макар самият той да изглежда тъкмо по този начин.
  И не ми пука, че уязвените претенденти да ме дърпат за ръкава ме заклеймяват, че самоотбраната ми била цензура- на такива не можеш да им обясниш елементарни неща.

 12. Стоичков е боклук и нищо боклучаво не му е чуждо.

 13. Г-н Инджев, взимам повод от последнто Ви утчнение, за да споделя, че броят на тези, които ни дърпат за ръкава се увеличава главоломно – то не са стоичковци, вучковци, знайни и незнайни световни и олимпийски вагабонти, то не са техни верни клакьори като по-горе появилият се “медиатор”- цензурата и фашизмът креят край нас и не се знае кога, малко по-силен вятър, ще разпали огънят от 1984…QUO VADIS?

 14. Към МАРИНОВ:
  Не е много трудно да се сети човек, че явления като стоичковщината, иванславковщината, руменпетковщината, георгиседефчовщината, валентинзлатевщината… липсата на пазарна икономика и аферата във фармацията имат общ генезис. Само дето човек трябва да се понапъне малко да помисли. Ако може.
  🙂

 15. Не мога да се съглася, че тази Легенда ще си отиде някога. Стоичков е най-известният българин в света, и може би няма страна, където да не са чували за него. Идол на милиони хора по целия свят. И не смятам, че е провален треньор, има къде къде по-провалени. Това, че не е спечелил нищо, не означава, че е провален. Вижте първо какви отбори води и после говорете. Работата е в това, че е цапнат в устата и не оставя никой да му се меси или да му казва какво да прави, в което няма нищо лошо, даже напротив.

 16. Той и Боевски е жива легенда, легендарна легенда даже, бих казал. Ама му се наложи да остане за малко повече в Бразилия. Ако някой може да докаже, че фитнес зала в България, оборудвана със съвременни уреди, може да е на печалба, да дойде да ми се обади. Печелят от продажбата на хранителни добавки, че и на други неща покрай това, както се оказа.

  Със Сигурност и на Ицата не му е чиста работата. Сега в Италия го погнали за нещо, което е правил, по време на началното си натрупване на капитала. А ако започнат да разплитат чорапа с какво Стоичков се занимава сега, работата ще стане много дебела 100%. Че е калпав треньор – това и заклетите чорбари не го отричат. Дали наистина футболните мениджъри са такива кретени, че му гласуват доверие на него, пропадналия треньор, или има и някакви други, странични договорки? Как така става, че този неудачник винаги води отбори от първа дивизия, вместо да започне с някой махленски отбор, където да се изучи на занаят? За Great Wall е ясно, сега чакаме Литекс да отпаднат в Б групата. Впрочем, може и да не отпаднат, в България със сигурност има и по-бездарни треньори в А група от Стоичков. Печели този, който е по-малко бездарен. И има повече връзки със сенчестия бизнес.

  И един коментар към Вас, господин Инджев. Няма смисъл да публикувате и коментирате лица като Roman Kerekovski. Това, което те правят, на интернет жаргон се нарича “тролене” – изместват темата на дискусията. Стоичков ми е много по-интересен, въпреки че най- бих се радвал ако медиите престанат да говорят за него.

 17. “Доктор хонорис кауза” – очевидно в случая (стоичков) става въпрос за хонорувана кауза.
  “Орден Стара планина” – май означава: скрий се в дън гори тилилейски.
  Остана ли още нещо за обезценяване?

 18. За малко да забравя:
  Доминик Строс-Кан изпълнителен директор на Международния валутен фонд Какво му пречи да е зад решетките в момента по обвинение за изнасилване? Какво като е известна личност?
  Той е там където му е мястото.
  Същото трябва да важи и за Стоичков.

 19. Средностатистическата мутра-джудже от Микре Гриша Ганчев използва Стоичков единствено за рекламно лице за китайските трошки които се произвеждат в завода му в Ловеч. Помощник-треньорите да се оправят. Важното е едни пари да се въртят и перат.
  Колкото до непреходната световна слава на Камата следващото поколение не го е и чувало. Преди около 5 год. в анкета за отбора на всички времена на Барса Стоичков не успя да влезе дори сред резервите. Какво остава за останалият свят.

 20. Да не забравяме, че единствено съдът има правото да обявява кой е престъпник, кой е не е…

 21. г-н Инджев мисля че имате някакъв комплекс на неуспял човек и затова плюете успелите хора.Сравнението с Хитлер и Сталин е скандално та те са извършвали престъпления срещу човечеството и в това ли ще обвините някой ден Стоичков!!!!!!!!!???? Като вкарва голове на световното в сащ сте се радвали нали!???? Христо е прославял и ще прославя България !

 22. Към МИХАИЛ В.:
  Не знам давате ли си сметка, че ако наистина сте прав и “Стоичков е най-известният българин в света”, този факт е отчайващо срамен за нацията ни! Що за падение би било ако наистина не сме в състояние да излъчим личност по-възпитана, по-интелигентна, по-ерудирана, по-талантлива, по-благородна, по-отговорна, по-чиста, по-значима с приноса си в глобален мащаб от този елементарен ритнитопковец??!!
  Та не е ли футболът просто само вид спорт, една игра, едно зрелище, едно развлечение /умишлено пропускам , “сенчестата” му страна/?
  Категорично се противопоставям на твърдението Ви!

 23. Към Владислав Йорданов:

  Явно не се давате сметка, че коментари, подобни на Вашия, на практика подкрепят тезата ми ( която, впрочем , не е обвинителна, а по скоро обръща внимание на известни факти, които оставят читателя да си направи извода).
  И знаете ли с какво сте ми полезен като потвърждение на написаното от мен ( дори в по-силна форма, защото с антитезата си заостряте едно обвинение, каквото не съм направил)? С безсилието си.
  Да атакувате приносителя на лошите вести лично с опит да го уязвите и обидите ( с “комплекс на неуспял човек”) е чиста проба признание, че няма какво друго да кажете- освен да се възмутите от някаква пряка аналогия между Стоичков и Хитлер, каквато също не съм правил- нарича се хипербола и е напълно легитимен начин да се обърне внимание на нещо,което не особено досетливи хора не виждат или се правят, че не забелязват.
  Или не можете да схванете, че да се прощава някому престъпление заради успехите му в някаква област е правен, морален и всякакъв абсурд?
  Ако и това не стига, да дам и други примери: обожествяваният от тълпите наркоман ( и голям фен на всякакви комунистически и анархистки “герой”- от Фидел Кастро до Че Гевара- Диего Марадона. Обичат ли го феновете? Сигурно. Но не ми го давайте за пример- нито на Вашите деца, ако предпочитате да са живи и здрави, а не прочути наркомани.
  А какво да кажем за най-обичания от бедняците в Колумбия Пабло Ескобар? Преди да го убият и него в престрелка ( с полицията), този масов убиец, забогатял легендарно с кървави пари от наркопроизводство и трафик на дрога ( с ефекта на гражданска война между бандите и с участието на армията и полицията),обичаше да храни тълпите с трохи от баснословното си богатство, поради което те плакаха за смъртта му, независимо, че на съвестта му тежаха стотици, ако не и хиляди почернени колумбийски семейства.
  семейства.
  Плачете и Вие за Вашия кумир, но на моите “гробища” не идвайте. Много сте жалък в опита си да ми лепите етикета на “комплекс на неуспял човек”- пък и дори да беше вярно ( аз си знам, но не парадирам като някои пуяци, които непрекъснато навират в очите на хората големите си пари- честно заработени, според досегашните им твърдения), това в никакъв случай не променя новините от Парма такива, каквито са.

 24. Така е, г-н Тинков, и точно по тази причина истерията, / очевидно нестихваща някъде още / покрай т. нар „лъвове” 94, когато вкупом всички нищожества от „елита” –политици, журналисти и пр / един дори заяви, че събитието е най-значимата дата в българската история/ се препъваха кой да е пръв в чупките и повсеместното лизане на новите ни „герои”, бе за мен грандиозно падение и срам. Разбира се, всеки есвободен да се асоциира и гордее с подобни примитиви, с много малко изключения, побързали да лъснат с цялото си великолепие извън терена.
  За тези, които ще ме „замерят” с българофобия—няма как един безскрупулен и агресивен простак, какъвто винаги е бил Стоичков / видно за немалко хора и тогава / да бъде моя гордост, още по-малко легитимация пред света. А относно чистото му съдебно досие единствената причина е, че това е становище на съдебната власт в РБ, поне досега.

 25. Стоичков е наистина много известен и разнася славата на България по цял свят.Както във вица – когато чужденци чуят цветисти български псувни и намесена майката в тях, веднага казват: А-а-а, България,Стоичков! Благодаря за такава известност и слава!

 26. Стойчков като футболист в Испания той беше квалифициран като един див българин, което сложи един все още траен атикет за нас българите,че сме диви българи от дива страна.Това е едно от най- големите “постижения” на този спортист.Тук в чужбина ние се срамуваме от това име.Понякога се крием да се наречем българи.Повярвайте.

 27. През 2007 г. Стоичков каза, че България не му е дала нищо.За него е нищо, че тук е станал, това което е, за него е нищо любовта на феновете. За него е много това, което Борисов като кмет се опита да му даде със заменка,за него е много почетното консулство, за него е много да е доктор хонорис кауза.Може би затова не обича България, но обича ГЕРБ

 28. Към Михаил В.,СПЕЦИАЛНО, но не само:
  Уважаеми господине, най- известните българи по света са примерно Борис Христов, Гена Димитрова, Райна Кабаиванска. И те са пример и легенда за много хора. Наистина за много.
  Били го обожавали Христо в Испания. Аз, като защитила дисертация в Севиля, да питам нещо- тоя человек, като е толкова талантлив и велик, защо, за Бога, така и не се научи да говори ПРАВИЛЕН ИСПАНСКИ??? Не литературен- просто правилен! Служи си с около 500 думи на някакво жестоко наречие от крайните квартали! ” Великият” Стоичков. Да, и аз съм била на Камп Ноу. Хиляди и хиляди и хиляди екзалтирани фенове крещят името му. Дори публиката на Реал го изпращаше с аплодисменти. И на мене са ми се подкосявали краката от някои от безумните му изпълнения на терена. Вкъщи някъде още има една първа страница на испански спортен вестник след един позор за Реал. осем на един, нещо такова беше. С огромни червени букви написано- ХристоС е номер 8…Да, няма да седна да споря- страхотен футболист! Но. Светът е пълен със страхотни футболисти. Бившият национал на Аржентина Абел Балбо е доктор по философия, говорещ шест езика. Единият- старогръцки. Този човек е само един пример. Талантът- какъвто и да е той- НЕ Е ОПРАВДАНИЕ И ИЗВИНЕНИЕ ЗА НИЩО! За Стоичков в това число. Да не говорим, че е толкова прост, толкова невъзпитан, толкова елементарен, толкова неприятно неграмотен, че е направо обидно да асоциират България с него!!!

 29. V Germania pochti sa zabravili, che predi pet svetovni pqrvenstva Stoichkov im vkara vajen gol. Tova, s koeto Iceto se “proslavi” malko po-traino, beshe “ain-zvain-drain-drQn” i kratkia komentar na jurnalista Günther Jauch na lichnostta na “idola”: “Der Mann stinkt.”

 30. На вниманието на анонимната Мария И. и другите злобари по-горе:
  Хосе Карерас пя в чест на Стоичков
  Камата се среща със своя идол актьора Иван Иванов във филм на Борислав Колев

  Идеята за филма “Стоичков” е на Димитър Гочев, известен като продуцент на “Стъклен дом”, “Под прикритие” и “Аве”. Той печели конкурс в Националния филмов център и кани Борислав Колев да работят заедно над проекта. Вероятно защото е запознат със страстта му към футбола. Благодарен съм, че ми повярва и повери на един дебютант в режисурата, какъвто съм аз, толкова тежък за реализация проект, казва Колев.
  Първата връзка със Стоичков осъществяват журналистката Живка Гичева, Бог да я прости, и актрисата Аня Пенчева. Те се обаждат на Ицо, който по това време е треньор в Южна Африка. Казват му: “Наши колеги искат да снимат филм за теб, ние гарантираме, че са сериозни, можеш да им се довериш”.
  Един ден през декември 2009 отидохме с Димитър Гочев при него в Етрополе, спомня си режисьорът. – Пуснахме му филма “Стреляй!” на големия испански режисьор Карлос Саура, където едно дете казва: “Искам да стана футболист като Стоичков, нападателя на “Барселона”!” И му казахме: “Ицо, искаме да направим филм, след който много деца да искат да станат като теб.” Дали са успели, ще кажат зрителите. Режисьорът е убеден, че харизмата и огромната популярност на героя имат потенциала да превърнат “Стоичков” в най-гледания български филм от 1989 г. насам. Защо да не го гледат милиони!? Това е мечтата на всички от екипа.

  .

 31. Ти, МНОГОУМНИКО иВО иНЖЕВ, къде беше преди 10 Ноември, 1989 година, че не те помня да си демонстрирал срещу руските паметници.

 32. Към Роман Керековски:

  Бях на демонстрацията пред Народното събрание ПРЕДИ преврата срещу Живков, където скандирахме искания за демокрация и избори, което беше доста по-рисковано действие от каквато и да било демонстрация днес.
  Това, че не знаеш, не те прави нито умен ( за какъвто явно претендираш), нито смел и справедлив в оценките, а си само един от безсилните ми “съдници”, които не могат да ми опонират по същество и ми търсят сметка защо като малък съм ходил с пелени.
  Защото страхливците от онова време, които се криеха като мишки, а днес са първи антикомунисти с претенция да заклеймяват останалите, си остават мишки и сега. Те ужасно се ядосват от факта, че други не са били като тях, приемат го гузно като личен упрек за мижитурския си живот.
  Освен това, паметниците, срещу които протестирам, не са руски, а съветски- щом това не можеш да схванеш, мръдни от пътя и си стой в канавката.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.