Новодворская: процъфтяването на България ще дойде след раздялата със съветските паметници

В деня на изборите без реален избор в Русия една руска правозащитничка и депутат пожела по своя инициатива да поощри българите да се освободят от съветската символика под формата на паметници. За тази нейна теза можете да научите от едно нейно интервю, което повечето българи няма да чуят в националния ни ефир…

След интервюто на Петър Волгин с Валерия Новодворская от „Демократически съюз“ излъчено по програма Хоризонт на Българското национално радио на 3 март 2012 г., от сайта Юрочикаго са се свързали с депутатката, за да й предадат, че е била чута в България.
Неочаквано за тях тя е поискала да допълни вчерашното си интервю и да каже още няколко думи на българите, и по точно една похвала, и едно предупреждение
за опасността за малка България от домогванията на руския бизнес, който несъмнено е свързан с КГБ. В интервюто тя приветства  инициативата за разделянето ни с паметниците на съветската армия.
—————
Още за В. Новодворская:
«Поискаме ли днес да назовем една независима политическа и обществена фигура в Русия, с необикновена смелост изказваща неудобни за Кремъл истини и поставяща безпощадна диагноза на своята страна, няма как да пропуснем символичното име на Валерия Новодворская.
Родена през 1950 г. в Беларус, тя още през 70-те години си спечели славата на един от най-категоричните дисиденти, противници на самата същност на комунистическия съветски режим. Първият й арест в КГБ е през 1969 г. по обвинение в антисъветска агитация и пропаганда. От 1970 до 1972 г. към нея прилагат изпитаното средство на наказателната психиатрия.
Освидетелствана в зловещо известния институт “Сербски” в Москва, Валерия Новодворская е въдворена в лудница с диагноза “шизофрения, параноидално развитие на личността” . Безброй са протестните й действия в борба със системата, в които участва през годините на разлагащия се, но все още безмилостен комунизъм. Съдена е на три пъти, прекарва години в затвори и лагери, арестувана е десетки пъти преди и след началото на перестройката.
Основател е на антикомунистическата партия Демократически съюз. През май 1991 г. при Горбачов я съдят по обвинение в опит за насилствено събаряне на държавния строй. Излиза от затвора след провала на августовския пуч и забраната на Компартията.
Днес Валерия Новодворская е един от малкото принципно демократични политици, винаги с неудобни мнения и акции, както за управляващите в Кремъл, така и за почти изцяло опитомената руска опозиция. Нейната публицистика и изявления печатани и препечатвани главно в Интернет са продължение на най-светлите традиции на руското свободомислие, на онази смелост в отстояване на убежденията, която не се спира и пред саможертва.» (Мediapool.bg)

Ето какво казва Новодворская в телефонния разговор с Петър Стаматов от Юрочикаго ( с малки съкращения поради неясноти в аудиофайла, който може да бъде чут в списвания от българи сайт в Чикаго):

Петър Стаматов: Чух Ви по българското радио. Много се радвам, че се изказахте по българското радио, за да обрисувате ситуацията в Русия. Понеже много хора се заблуждават относно реалната ситуация във Вашата страна.

Валерия Новодворская: Струва ми се, че е много трудно човек да се заблуди, относно ситуацията в Русия.

П. С.: Заблуждават се, че съществува някаква алтернатива.

В. Н.: …Жалко, че вашият водещ не ме попита за България. Там, според мен те имат хубава инициатива, за премахването на паметниците на съветската история.

П. С.: (Обяснява защо и как не е чул цялото и интервю за българското радио.)

В. Н.: Не, за България той (радиожурналиста) не ме попита нищо. А аз тъкмо се канех да се порадвам, че най-накрая в България се случва нещо хубаво.

П. С.: Кажете тогава няколко думи.

В. Н.: Руската телевизия, с голямо неудоволствие и даже с нотка на изумление, не е очаквала тя от България такова поведение. Тя (телевизията) се изказа по повод намерението на България най-накрая да приключи с артефактите от съветското минало. В Грузия вече не първи паметник премахват. Там вече няма и опити да се купува премахващият се паметник или пък да се възпроизвежда на друго място. Първоначално руснаците са имали намерение да изкупят всички съветски паметници и да ги поставят на „Поклонния хълм” (Поклонная гора) в Москва. За да не пропадало „доброто”…От прибалтийските страни те (руснаците) също не са очаквали нищо хубаво… И изведнъж България! Най-надеждното звено! (Каламбур с популярното в Русия ТВ-състезане „Слабое звено”.) Най-здравото в съветско-варшавската верига. А нали България се считаше за толкова надеждна, че за пътуване до там (на съветските граждани) пускаха с голямо желание, още при първо поискване, с разрешение на Районният комитет (на партията – КПСС) на Златни пясъци.
Далеч не по същият начин стояха нещата с пътуванията до Югославия, например, която се оценяваше много по-различно. Също така и Унгария, след въстанието и Чехословакия – след 1968. А България беше толкова надеждна! Просто родната сестричка Альонушка! И изведнъж и България се стяга да приключи със съветското минало! Моите поздрави! Това е много правилен път! Така както хората се избавят от каменните истукани, така те се избавят и от други неприятности от съветското минало. Например от беден живот. Защото започват да гледат не назад, а напред. И разбират до каква степен те са живеели лошо. Така че в тези страни, които премахват съветските монументи, се повишава качеството на жизненото равнище. Това е линия от една и съща верига. Така че намеренията на България са съвършено правилни. Пътят към процъфтяването минава през свалянето на паметниците от съветския период. А промените в Русия ще настъпят, когато видя, че са погребали Ленин и са свалили червената петолъчка над Кремъл. Да, и когато народът да направи своя западен избор и престане да гласува за комунистите.

П. С.: Вашият съвет е да не се гласува на тези избори?

В. Н.: Да, естествено! Ние ги бойкотираме.

П. С.: Добре, тогава. А каква е следващата стъпка, защото изборите, така или иначе, са предопределени? За в бъдеще, какво трябва да се прави?

В. Н.: Да се скъсат всички контакти с властта, с комунистите и фашистите и да се просвещава народа.

П. С.: Ясно. В България има голям процент руснаци и в последно време около 200 000 (двеста хиляди) човека са получили българско гражданство. Това е много голямо число. Нашата страна наброява седем милиона жители. Наскоро чух тези числа от познат журналист.

В. Н.: Главната опасност е внедряването на чекисти за бъдещи цели. Те имат много хора, на които ще им бъде купено гражданство. Те ще започнат да гласуват по съответния начин. И ако те придобият недвижимост, в един прекрасен ден- ние предупреждавахме чехите, и … страната вече не е твоя. А дявол знае чия! Навярно имат желание частично да възстановят Варшавския договор. Те не правят нищо без причина.

П. С.: Непременно ще предам думите Ви.

В. Н.: В Чехия също продаваха на който им попадне и без да питат, а после се ужасиха. Възникнаха сложности с взимането на решения. Те се внедряват навсякъде. И в Латвия е голяма неприятност. Естония веднага взе решение да не продава никому (недвижимост). Те правят само съвместни предприятия. Във Финландия и Швеция също. А в Латвия „гонеха гаргите” и после се оказа, че в Юрмала всички курортни заведения са изкупени от руснаци. С цел последващо присъединяване.

П. С.: Вие наистина ли смятате, че Русия може да се окаже чак толкова опасна?

В. Н.: Да, много е опасна! Иска ли питане след това, което се случи с Грузия?
П. С.: Да кажем, че е опасна за най-близките си съседи?

В. Н.: Да, за по-далеч ( на Русия) не ще й стигнат силите. Но България е много малка и също се намира наблизо. Разбира се, че няма да си „отворят устата” за САЩ. Даже и за Украйна няма да се протегнат. Не им е залък за техните уста.

П. С.: Но за Украйна те се стараят. Поне така ми се струва?

В. Н.: Но не им се удава много добре. С Янукович нещо не случиха. Там братята също мислят за своето си благо. Тези братя на московските „братя” нещо не искат много да им дават. Те не са отчели, че Янукович също е мафия, от Донецката. А след като в Грузия поне нещо им се удаде те започнаха да се прокрадват и към Латвия. Много голям е процентът на руснаците там – 40%. Така че България да се пази! Това не са безобидни инвеститори. КГБ инвестира. У нас сега няма независими предприемачи от КГБ. Ако е независим то той или шие терлици, като Ходорковски, или живее разорен в Лондон.
У нас (в Русия), за да имаш бизнес, означава да се договориш с тях. А те могат много да си поискат. От Прохоров как поискаха, за да може той да разиграва комедии на президентските избори? А изборите са напълно контролирани. Всеки ще си вземе своето. Прохоров ще получи малко повече, отколкото Путин е разчитал. Путин нарочно го е избрал, за да получи 2-3%, за легитимация на изборите, но хората не са глупави и Прохоров може да вземе до 7%. Ако не го „отрежат”.
Нека България отчита всичко това! Става дума за независимостта на страната. В Латвия те имаха подготвен за провеждане веднага на нов референдум. Но сега, след една четвърт подкрепа за признаването на руския език, това е безсмислено. А иначе те се готвеха да проведат и втори, за получаване на гражданство, на всички желаещи. Без знанието на езика и конституцията. Т.е. на откровени врагове. Щеше да последва и трети референдум – за териториална автономия. А Вие разбирате какво значи това? Руски паспорти, териториална автономия, а после възниква някакъв конфликт, идват „миротворци” и следва сценарият с Абхазия и Южна Осетия. Така че те не са се успокоили. Предупредете всички в България! И преди да дават гражданство трябва да проверяват откъде се е взел и ако не отговаря на определени критерии, просто да не получава.

13 мнения за “Новодворская: процъфтяването на България ще дойде след раздялата със съветските паметници”

 1. Това, което Новодворская говори за Латвия, вече го виждаме и тук:

  Варна е отдавна руска (чрез ТИМ), сетете се и за Камчийски пясъци.

  Сред най-агресивните напоследък купувачи на земеделска земя е “Росагрофонд”.

  Северна България се нашари със сонди на “Русгеоком”.

  Братята Велчеви временно оглавяват (за да е с по-приемливо лице) новата вълна на икономическо поробване от Русия (чрез държавната ВТБ, която купи Булгартабак и се готви да купи Виваком в комбина с банката на проклет-да-е-Цеко, която всъщност е банката на Борисов, с която той контролира повечето “медии” у нас със собствените ни пари).
  [помислете за отровната комбинация “контрол над медиите + контрол над поне половината от личната ни комуникация” от една откровено КГБ-стка формация]

  Но всичко това бледнее и е само прелюдия към фактическата икономическа (а оттам и политическа) анексия на България от КГБ-стка Русия чрез АЕЦ БеляНЕ.
  Въпросът за чието построяване е вече решен, само се чакат Путинските избори.

  И това не е параноя. Уви. Скоро ще лъснат подробностите, но ще е твърде късно. И ще стане като при Асан и Айшето “Пай сеее!”.
  Но няма да е смешно.

  А ние какво?
  Блеем, блеем, па се завъртим на другата страна и задремем пак (по Ботев).
  Народеее?!?! (по Левски)…

 2. Човекът по-горе го е казал-Белене ще ни пороби. За справка-сАвеЦкия посланик още днес съобщава “радостна” новина.
  от нета–>>
  Очаквам промени. Надявам се след изборите за руски президент София и Москва да приключат преговорите и да преминат към реално осъществяване на съвместните енергийни проекти – АЕЦ “Белене” и “Южен поток”, заяви пред БГНЕС руският посланик Юрий Исаков.
  Посланик Исаков заяви, че винаги очаква промяна към по-добро в двустранните ни отношения, защо техният потенциал не е използван пълноценно. “Тази промяна трябва да осмисли нашите отношения, да ги направи по-наситени и по-пълнокръвни във всеки смисъл. И аз очаквам това”, каза руският посланик.
  Той подчерта, че се работи в тази насока. Посланик Исаков се спря подробно на енергийната тематика – проектите за газопровод “Южен поток” и АЕЦ “Белене”. “Първо, трябва да кажа, че тези проекти надхвърлят границите на руско-българските отношения. Тези проекти в пълния смисъл на думата са големи общоевропейски начинания, в които участват десетина държави, какъвто е случая с “Южен поток”. А ако вземем всички участници в изграждането на АЕЦ “Белене”, то и тук навярно участват няколко европейски страни. Някои от тях участват с технологии, други с контролно-измервателни уреди, а трети – с финансиране”, уточни посланик Исаков.
  “С една дума ето къде очаквам промяна, че ние най-накрая от процеса на преговори ще преминем към реално осъществяване на тези проекти”, заяви посланик Исаков, добавяйки, че през ноември трябва да се вземе инвестиционно решение по проекта.
  Посланикът очаква, че през декември ще започне реалното изграждане на този “велик газопровод”. “Не се боя да използвам тази дума – “велик газопровод”, защото той ще осигури енергийната сигурност на България в газовата област на 100% и за 100 години напред”, подчерта той. Посланик Исаков също така смята, че тези големи проекти могат да дадат силен тласък за излизане от днешната криза.
  “България има огромна притегателна сила за руските туристи. Нашите туристи идват в България с удоволствие – добро е съотношението между цена и качество на услугата. Не е далече. Но най-главното няма езикова бариера. Обща е вярата – православна, обща е културата, симпатията е взаимна и хората идват с удоволствие”, обясни Исаков.

 3. от нета–>>
  “Тия пари, що ви обещава и ви дава сега лукавото руско правителство, за да ви измами, са нищо при такива потребности и нужди, които ви чакат тамо, и те се твърде лесно разносят. С тех пари Русия ще ви завърже с железни вериги тъй силно, щото като станете нейни черни робове, ще ги заплащате вие и потомците ви с кръвта и с живота си!”
  Г.С. Раковски, 1863 г.
  Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, христи­янската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв! Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Николая, които ни говореха: „Ще плачете за зеленото парцалче.”
  Захари Стоянов от 1886 г.

 4. Е тук в друг контекст мога да кажа за ТАЗИ Русия, която олицетворява В. Новодворская :
  “Тя е нашата опора,
  тя е наш`та висота”…
  Защото излиза, че самите мислещи хора в Русия са се хванали да ни предупреждават да бягаме от хищника, а ние… а, ние сме пак на 100-тния концерт на Йосиф Кобзон в стилицата на Болхарската Задунайка, не ни търсете!
  Нобел за Новодворская!

 5. А интервюто на Джамов за нова руска партия?
  А Милен Велчев , Катев И ВТБ?
  Черноморието е изкупено от тях?
  БТК също следва.

 6. Поправка към първия ми пост – банката на проклет-да-е-Цеко е ПИБ, чрез която Борисов и Цеко Минев ще съсипят окончателно българските планини. А банката, с чиято помощ ще ни окупират КГБейците е Корпоративна банка на Цветан Василев, с който Борисов ще досъсипе не само “медиите”, но и икономиката ни.

  Както се казва, грешката е вярна – не по врат, ами по шия.
  Нашите вратове и шии, впрегнати в руския хомот.

 7. “В. Н.: Не, за България той (радиожурналиста) не ме попита нищо. А аз тъкмо се канех да се порадвам, че най-накрая в България се случва нещо хубаво”
  “Освидетелствана в зловещо известния институт “Сербски” в Москва, Валерия Новодворская е въдворена в лудница с диагноза “шизофрения, параноидално развитие на личността” .
  Защо ли ми звучи познато,сигурно защото от както започнах да пиша на “журналистите” национално медийни за мойте “дребни” проблеми ми беше поставена “диагноза” “побъркал се от мъка по мъртвата си майка и бил на лечение в лудницата”.През това време (докато съм бил в лудницата) пишех на тези “национални български журналисти”.Шизофренично паранормално раздвоение на тялото ми някакво такава,българско,знам ли!За България да питали,на кой му пука за България и българите дето мрът в нея.АЕЦ Козлодуй спонсор на непитането!

 8. Nesto koeto mi napravi vpe4atlenie. Bulgarite v 4ikago viaha znamena i viha hora na 3ti mart po slu4ai nacionalnia praznik na Bulgaria, koito triabva da e 6ti Septemvri. Predi dni FBI obiavi 4e postavia na dneven red borbata s Ruskata i Iaponskata Mafia po Zapadnoto kraibrejie. Taka 4e imperiata na zloto ste se vazrodi ot pepelta kato Feniks. Predi niakolko meseca v Gvatemala srestnah edna Ruskinia, koiato e immigrirala tam. Da se 4udish tova istinska immigrantka li e, koiato namira Gvatemala po-privlekatelna ot Russia ili e edno ot milionite pipalca na Ruskata Mafia.

 9. Обречена ли е България? Нима вече всичко е загубено?
  Може би споделих с вас как в предаване по тв канал 1, братята Заимови спокойно казаха, че Захари Стоянов е един смешен човек /или нещо подобно/ и водещите семейство Григорови или не помня как точно се казват, не реагираха по никакъв начин…
  Какво става?

 10. Продължаващото очерняне на Иван Костов, вече повече от 11 години след като не е на власт, се дължи само на това, че той беше единствения първи български държавник, който се опита да извади България от КГБ-йските мрежи оплели страната ни. Успя да постигне много, вкючително да направи такъв завой, че след още няколко години инерцията ни вкара в НАТО и ЕС. За съжаление това не беше достатъчно. А за повече не му стигна време. Не бяхме достатъчно мъдри и да му го дадем.

  PS – Подобни опити беше пред прага да направи и Филип Димитров, но неговото време беше толкова кратко, че той не успя да остави трайна следа. Тук не включвам и някой политици от преди комунистическата диктатура.

 11. Последното доказателство, че Обама е умен мъж е, че премести срещата на върха на G-8 от Чикаго в Кемп Дейвид.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.