С какво привличаме путинисти в България?

Впечатлението, че на българска територия се състояха невиждано многолюдни „избори” за утвърждаване на самоназначилия се руски президент Путин, не е само мое ( или евентуално-ваше). В централните си новини на 4 март БНТ съобщи:

„Няколко хиляди руски граждани гласуваха за президент в руското посолство в София. Пред избирателната секция се изви опашка, а хора коментираха, че от 20 години не са виждали такава активност тук, за каквито и да е руски избори. По данни от посолството живеещите у нас руснаци са близо 15 хиляди. Освен в София, те гласуваха в Русе и Варна.”

Ден преди това читателите на този блог ( само тук, понеже колегите от сайта Юрочикаго бяха публикували интервюто си на звуков файл) имаха твърде рядката възможност да се запознаят с предупреждение на една руска правозащитничка и депутат към българите да внимават с тактиката на целенасочено заселване на руски граждани, прилагана и другаде като инструмент за установяване на значимо физическо присъствие с растящи претенции за руско влияние. В интервюто си за българския сайт от Чикаго Валерия Новодворская говори за 200 000 руснаци в България.

Само през последните 3-4 години руснаците са купили над 200 000 апартамента и къщи в България, сочат също експерти пред Prian.ru.

Да припомня и написаното от мен миналата година ( за което и до днес мълчат „засегнатите” и българските медии), че през март 2001 г. от България бяха изгонени руски дипломати- за първи път от много десетилетия, след което, по думите на тогавашния премиер Иван Костов( дръзнал да „посегне” на руския шпионаж в България), цитиран екслузивно в книгата ми „Течна дружба”, „руската агентура беше активизирана за сваляне на българското правителство”.

Официално обяснение за причината за прогонването на дипломатите нямаше. В книгата си посочвам, че конкретната причина е била шпионска дейност по създаване на проруска партия, за което прикритите като дипломати руски шпиони са обикаляли страната ни, посещавайки разни „патриотични” седенки с цел да вербуват за партийна структура „братушки”. Повишен е бил например интересът им към Тракийските дружества, в които силно влияние има БСП. По-късно, както знаем, след смяната на българското правителство на вълната на „царизма” и неговата харизма, все пак беше създадена „Атака” , която никога не каза „крива дума” за руското проникване в България. А сега, както също знаем, вече публично и без излишни маскировки, нишата на русофилското политиканстване е атакувана от поредната, създаваща се в момента формация със заявка за откровено проруска партия, която възприема предизвикателната тактика да се заявява като такава демонстративно- нещо повече, заявката е да бъде дубликат на монополно управляващата в Москва „Единна Русия”.

Кои са руснаците, които напират да ощастливят с постоянното си присъствие своята бивша соцколония? Видяха се в телевизионните репортажи от опашките пред избирателните секции за изборите, организирани за преизбирането на президента Путин. Възторгът им от предизвестения избор беше ярък, невъздържан, бликащ щедро с пожелания за „още няколко мандата”, както изригна пред БНТ една такава гласоподавателка в София. Репортерите, не само на БНТ, направо се оплакваха, че не могат да открият руски гласоподавател на обратното мнение. Намери се една такава „черна овца”, която се оказа червена: харесвала лидера на комунистите Зюганов.

А на онези от вас, които ще кажат, че няма как да е иначе, понеже руснаците, където и да се намират, си го обичат Путин изобщо и безалтернативно, мога да препоръчам да погледат малко други телевизии. Новинарският канал Юронюз например излъчи репортаж от Лондон, където репортерите имаха обратен проблем с интервюирането на руснаци- чуха се само недоволни от Путин руски избиратели.

Че София не е Лондон, това го знаем. Но не е лошо да си даваме сметка какви са руските пришълци тук (и какви са руските бегълци от Путин в Лондон). И защо е така? С какво Лондон привлича противници на Путин, а София, Варна и Пловдив ( утре и в други градове) са магнит (само?) за лоялни на властта в Кремъл поданици на бившата ни колониална владетелка?

Отговорът е очевиден: тук путинистите се чувстват като у дома си на територията на страна, която също се управлява от „антикомунисти”, подобни на онези, които участват в разиграването на фарса с избора между комуниста Зюганов и „антикомуниста” Путин.

Така че в Лондон живеят „новите руснаци”, а в София- добре познатите стари товарищи и техните булки.

15 мнения за “С какво привличаме путинисти в България?”

 1. Абсолютно вярно,за съжаление…А,когато Путин заяви огромните си военни амбиции,си спомних,че навремето Хитлер също бил избран “демократично”.

 2. За огромно съжаление, е точно така, г-н Инджев. Не случайно руснаците казват: “Курица не птица, Болгария не заграница”. Чувам също така, че всяко лято пред българското посолство в Москва се извиват опашки за визи с цел не само временен престой, а изобщо окопаване в/на България.

 3. Г-н Инджев, не (се) гневете , а се “радвайте” , понеже ставаме свидетели на “ново” и “епохално” явление в развитието на човечеството – появи се “нов” строй в социално-икономическите, обществените и чисто човешките взаимоотношения.
  Този “нов” строй е чисто “братушково” творение ,без аналог в световната история ,и се е нарича ПУТИНокрация(може и ПУТИНизъм).
  Тази уникалност на това обществено устройство идва да удовлетвори посоянния стремеж на нашите Росс(рас)ПУТИНистански “братушки” да творят свои обществено-икономически строеве и има дълга и вековна традиция.
  Защо им е демокрацията , която всички други се опитват да строят???
  Те винаги искат да не им се бъркат във вътрешните работи , ДОРИ когато е за тяхно добро.
  Доказателствата са пред нас , през 1917г. вместо демокрация – техен си ,доморасъл “братушкова” КОМУНИкрация(КОМУНИзъм)болшевикрация(болшевизъм) , после сталиникрация(сталинизъм) и т.н.. , винаги “уникални” в своя “избор”, имащ за цел да удовлетвори огромното им “творческо” ЕГО, макар и БЕЗ грам реално покритие!!!!!!!
  Сега в “демократичните” времена след 1989г. , “братушките” отново проявяват своето “творческо” ЕГО, защо им е да копират “провалената” ДЕМОкрация , като могат да си имат 12-годишна КГБкрация(КГБизъм) след 2000г.,начело с Путин и негови протежета.
  Ноооо СЕГА има ново еволюционно ,и може би РЕволюционно развитие в тази “прогресивна” тенденция на “творчество” на “нови” “братушкови” оществено-икономически строеве.
  СЕГА , днес 04.03.2012г., КГБкрацията(КГБизъмЪт) еволюира със ОТСКОК(революционен) до ПУТИНокрация(ПУТИНизъм).
  Този “нов” “братушков” строй ще носи заслужено етикета на своя уникален произход – “MADE in ROSS(ras)PUTINSTAN” ,или по братушковото – “СДЕЛАНО в РОСС(рас)ПУТИНСТАН”

  От днес трябва да се въведе и нов “индекс за развитие на ПУТИНокрацията” , естествено противоположен на “индекса на развитие на ДЕМОкрацията”.

  Чудно ,къде ли сме ние в “България” по степен на развитие на ПУТИНоккрацията и по степен на развитие на ДЕМОкрацията????
  Или още по точно, вървим ли към ПРОгрес ,или отдавна, от 70 години РЕгресираме , чрез “уникалните” “братушкови” строеве ,-КРАЦИИ и -ИЗМИ , и сегашната и бъдещата ПУТИНокрация(ПУТИНизъм)????????

 4. Българинът е обречен да изчезне. И това е политика на всички правителства след 1944г та до днес. Поголовно стопяване на нацията. Юнашките майки не им се раждат деца, които след това ше са обречени да мизеруват в двустайни апартаменти, ако са щастливи да си купят или наследят, само че ше трябва да изчакат да умрат старите. Няма политика на опресняване с БЯЛА кръв, за което се надпреварват всички останали. Мръсотията е превзела всички градове, а и българинът е станал доста мързелив като народ. Ние още си казваме честита баня, като случка с голямо и рядко значение. Обременен от данъци и мизени заплати, не е никак странно че някой “друг” ще му заеме местото на планетата Земя. Уникална природа, уникално геграфско положение- два фактора, които винаги ще привличат онези, които ги нямат. А “онези” са именно руснаците, защото останалите си имат и по уникални природи и държавниците ИМ са грижовни за гражданите. Няма как да стане с заплата пт 300 лв. да НИ оцелей нацията. Просто математиката не става. Или както е казал поета “Нищо. НИЕ ще паднЕМ, но честно, без страх –
  кат шъпа спартанци под сганта на БЪГАРСКИЯТ ПОЛИТИК И ДЪРЖАНИК”.

 5. Борисов до Путин: Да разширяваме нашето сътрудничество!

  Премиерът изпрати телеграма до новоизбрания президент на Русия

  Конграчулейшън! Все пак Русия има и европейска част, никой в ГЕРБ не е говорил за точно на коя част от Европа става въпрос при нашето развитие…

 6. Тъжно ми е когато чета този Ви коментар, г-н Инджев. Не съм очаквала, че 22 години след промените все още ще говорим за “тук путинистите се чувстват като у дома си на територията на страна, която също се управлява от „антикомунисти”, подобни на онези, които участват в разиграването на фарса с избора между комуниста Зюганов и „антикомуниста” Путин.” Ето за това не е чудно, че 1 милион и 700хил.(предимно млади и способни хора) напуснаха България. Какво може да се направи? По-голямата част от гласуващите избраха някой като антикомуниста Путин!

 7. Отново демагогия у Иво Инджев. Путинистите,за които говори той ,са чисти комунисти.Статията е слабичка,внушава се страх от руски заселници. Ами то има държава,ако това,което е държавата България е държава. Не може току-така да се зселват стотици хиляди руснаци ,или каквито и да е . Всяка държава има имиграционна служба и политика,а Българията осъществява черноборсаджийстwo,издавайки директно паспорти и гражданство на чужди граждани,които дори не живеят в страната.Господа,съвременната полу-комунстическа демагогия е много по-опасна от регуларната,познатата.Иво Инджев я владее много добре-бори се само срещу един паметник,пета колона,червени другари,първановци,путиновци и какволи не,но комунисти няма,къде ли са горките?

 8. Метафората на Акош Кертесза за унгарците важи с пълна сила и за повечето българи – прасета, които обичат да се валят в руската кал, без да ги е грижа за руснака касапин, който скоро ще им пререже гърлата. Ножовете (АЕЦ Белене, Лукоил, Газпром) вече са отдавна наточени. Усърдната помощ (в точенето) оказваха един “български” президент, премиери, министри и дипломати от последните три “български” правителства. Със или без портофейли, но задължително с досиета и солидна финансова подкрепа от колачите и техните медии, партии, и русофилски социални групи.
  А прасетата се валят и не им пука…

 9. Чудесна статия. Още едно навременно предупреждение за очевидна опасност. Но кой ли да чете, слуша или мисли ?

  Направи ми впечатление фактът, че имало 200 000 хил. имота купени от руснаци. Питам, как е възможно това, при положение, че българското законодателство не разрешава купуването на земя от чужденци ? За граждани на ЕС съм сигурен, че не могат. Руснаци, и то не случайни, явно могат. Къде ги патриотите да ревнат, че русмаците изкупували България.

 10. Sled kato dalgi godini ne sam jivial v Bulgaria, a navsiakade po sveta, dori v SSSR si zadavam edin vapros tai kato moga da pogledna nestata ot van i sam izvan pristrastieto dali imeto BULGARIA e = na OBRE4ENOST? Predi godini edin Finlandec v Leningrad s kogoto raboteh zaedno mi kaza “Bulgaria was finished as state in the moment when Russian King decided to expand Russian Empire on the Balkan Peninsula and Began Russian Turkish war aiming to add Bulgaria to the Empire. Russia lost one time war with Turkey in Krim war and has appetite to show to the world that Russia is more powerful Empire than Osman Empire. Only the action of Bulgarian King (who lost the tron) in the moment of Anschlus of “Kniajestvo Bulgaria” and “Izto4na Romelia” postponed the Russian invasion in Bulgaria.” His (of my Fin fellow worker) grandfather was soldier in that Russian-Turkish war. He told me as well “Bulgaria has very similar history as Finland to one moment, later we (Finland) manage to cut the Soviet invasion in Finland but still we are filling their pressure over our country.”

 11. Жалко,че Рони(Рейгън) не е жив или поне да имаше такъв като него.Светът щеше да изглежда по друг начин.Руснаците нямаше да си развяват байрака.А що се отнася до Лондон,наличието на много руснаци там говори и за друго-за лицемерието на англичаните.Уж са демократи(и дори консерватори),а приемат на драго сърце руснаци със съмнителни капитали(парите не миришат).Ако тия руснаци бяха читави,щяха да бъдат приети и в Германия,но в Германия руснаци от тоя калибър няма или поне не толкова масово,както в Англия.Германците като хора на реда,първо ще проверят руснаците,произхода на парите им,сметките им,бизнеса им и чак тогава евентуално,биха им дали възможност за пребиваване.Руснаците не обичат законите и правните норми,затова ходят там,където се чувстват необезпокоявани.

 12. Соболева акция No2! И както и при първата, кето изчистим приказките за нечуваното братство, остава само едно – интересът към нашата територия и нашия статус в Европа като една изходна точка за експанзия от всякакъв тип. Това е видима мярка колко им е акъла на алчните ни посткомунистически търгаши, но тъй като ние си го знаем, даже и от нея нямаме полза.

 13. Трагедията в Русия е, че втората политическа сила след Путин са комунистите. Ако хипотетично си представим, че Путин изгуби изборите, това би означавало да дойде Зюганов. Тази държава просто е неспасяема. Жалко за хилядите будни и интелигентни хора, които са там в малцинство и търпят целия кошмар.

 14. Уважаеми господин Инджев, за първи път съм съгласен с вас.
  Моята позиция е, че не трябва да се продава земя на никакви чужденци. Земята е невъзпроизводим ресурс. Също така, трябва да се ограничава заселването на чежденци в страната.

  Иначе съм русофил, но не такъв като вас, да отбележа.
  Приветствам руската идеология за “суверенна демокрация”.

  И ще ви кажа кои са “руските бегълци от Путин в Лондон”

  – Олигарси като Березовски, които безсъвестно ограбиха страната си и оставиха народа 10 годиви да мре от глад.
  – Чеченски сепаратисти като “чеченското правителство в изгнание”, дето са приятели на детеубииците от Беслан.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.