Големият ядрен бонус ще ни приседне

Късата памет не е български патент, но като много от „побългарените” явления у нас е дефект с особена ефективност. Можете сами да проверите колко български медии, политици и експерти изобщо споменават днес, че се навършва 1 година от ужасяващата ядрена катастрофа във Фукушима. Боя се, че може да прочетете предимно един самотен коментар в този блог като реакция на вчерашната новина за оценката на „Грийнпийс”, че няма такова нещо като ядрена безопасност, включително по отношение на АЕЦ „Козлодуй” и евентуално- АЕЦ „Белене”.

Ето коментарът на българския ядрен дисидент Георги Котев, който (изпреварващо спрямо „Грийнпийс” и аргументирано от позицията на ядрен физик, а не само като защитник на природата) достига до извода за невъзможната мисия на „безопасността” на ядрената енергетика в книгата „Ядреналин”, чието публикуване е предстоящо:

През месец декември т.г. ще се навършат точно 70 години от пускането на първият в света ядрен реактор. Разбира се за военни цели. А първият в света реактор за т.нар. „мирни цели“ е пуснат в експлоатация преди 58 години. До ден днешен в света няма практически приложимо решение за справяне с високо-радиоактивните и дълго живеещи продукти на деление в какъвто и да било ядрен реактор.

За България този проблем предстои да се решава, но това най-вероятно ще бъде „завещано“ на бъдните поколения. В тази „тънкост“ се състои престъпното отношение на привържениците на ядрената индустрия, където и да е по света.

България има подписана договореност с Русия, че един ден радиоактивните отпадъци, произведени от горенето на ядреното гориво в Козлодуй трябва да започнат да се връщат и съхраняват у нас. Но никой от ядреното лоби (мафия) не може днес да каже, кога ще започне това, какви ще са количествата, къде ще се съхраняват, колко дълго и колко ще струва! На този фон е повече от престъпление да се обсъжда строителство на нови мощности, а още повече – да се пристъпва към такова. „

Извинявайте, с такива „дреболии” ви отвличам от титаничната битка около бонусите. Докато изисканият български елит ни занимава с взаимни псувни кой повече си приписва, надписва, присвоява или направо краде държавни пари за отлично свършена работа, времето си тече и ни очаква един от двата бонуса: пълно капитулиране пред руския натиск да се строи АЕЦ „Белене” или частично чрез модернизиране на съветската АЕЦ „Козлодуй” с участието на западни компании, което да направи преглъщането на съветското ни ядрено наследство по-гладко.

Пушилката от замерянето с бонусите се стеле плътно над главите ни и ние, като шарани в гьола Белене, гълтаме жабетата на популистката пропаганда- какво там значи някаква си пушилка от взривената Фукушима, която би трябвало да бъде предупреждение за стратегическо преосмисляне на ориентацията ни към едно по-сигурно бъдеще за децата ни. Явно няма да стане- ядрените бонуси са неустоими за лакомите раздавачи на порциите в днешна България.

Така че- приятно лапане на въдицата с бонусите, но все пак се оглеждайте ( ако можете да откъснете очи от телевизионните екрани от предизборните сражения на властта с опозицията) какво ще стане, като нахлуе големият атомен бонус, с който смятат да ни цапардосат за поколения напред.

40 мнения за “Големият ядрен бонус ще ни приседне”

 1. ИДЕНТИЧЕН СЛУЧАЙ
  “В Дома на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) във Варна Клуб „Летец” – Варна, с председател полковник о. р. Иван Апостолов и Сдружението „Приятели на Русия, Украйна и Беларус” – Варна, проведоха честване на 200-годишнината от Отечествената война (1812 г.) в Русия. Гости на тържеството бяха генералният консул на Руската федерация във Варна Юрий Александрович Соловьов и председателят на Общинския съвет на СОСЗР вицеадмирал о. р. Илия Попов. Представителят на Сдружение „Россияни 21 век” Тамара Вълкова изнесе доклад за историята на Отечествената война 1812 г. Владимир Апрелев рецитира на руски език стихотворението „Бородино” от известния руски поет Михаил Лермонтов (1814-1841 г.). Бардът полковник о. р. Милен Тотев изпълни 13 руски военни песни. Кратко приветствие произнесе генералният консул на Руската федерация Ю. А. Соловьов.”
  Докато у нас се честват руски победи, които нямат отношение към българската история, скоро ще имаме и АЕЦ-Белене, и скъп газ-ПРОМ, и Бургас-Александруполис. И ще си останем роби на КГБ и КДС.

 2. Господин Инджев, по-интересно е, къде са природозащитнците които си драха гърлата срещу шистовия газ? Според мен ядрени реактори като създадените досега, повече няма да бъдат строени. Не за друго, а просто тези реактори стават икономически незгодни, след разработките за добив на шистов газ. Не биха издържали на конкуренцията на по-евтино добиваната енергия. Елементарно е, животът си казва тежката дума. Друг начин няма!

 3. И като стана въпрос за бонуси и особено ядрени, нека ви споделя нещо, което няма да намерите в друга медия. “Пушилката” за тези поощрения е наистина постановка за отвличане на вниманието от истински големите проблеми пред страната. Ще дам само два факта, в подкрепа на подозренията си.
  Първо: Списъците с “наградилите се” беше непълен, което ще рече – избирателен. Така например, от редиците на “любимото” ми министерство МИЕТ бяха осветени само министъра и ресорният му зам. по енергетика. В същото време нито една медия не посочи началничката на политическия кабинет в МИЕТ Милена Ценова, която по съвместителство е и председател на Съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй” ЕАД. След като не открих никъде информация за бонусите, които е получавала в това си качество, през последните 3 години аз любезно я попитах, от страниците на моя блог, НО … отговор, кой ли пък се е съмнявал, НЯМА! В същото време само за 2011 г. същият този съвет на директорите оповести три нови източващи (те за прикритие ги наричат “инвестиционни”) програми на обща стойност повече от 170 милиона лева!!! До сега са успели да “усвоят” само около 12 милиона лева, за т.нар. “стрес-тестове”. Остава замяната на генераторите, за сумата от 60 милиона лева и “удължаване на живота на блокове 5 и 6” за не по-малко от 100 милиона лева!!! Какви ли бонуси е получила г-жа Ценова, за да одобри толкова “скромни” източващи (“инвестиционни”) програми???
  Второ: Днес от трибуната на народното събрание финансовият министър Дянков отказа да отговори на въпрос за размера на раздадените бонуси в държавната администрация за 2011 г.
  И още много подобни факти могат да се изброят. Но, на недосегаемите не им дреме! Те нагло ще продължават да ни крадат, за да ни крадат. Защото тези непрозрачни бонуси са нищо друго, освен награда за организирани, “легитимирани” грабежи. Справка министър Трайков, заместника му, председателя на ядрената агенция, директора на ядрения институт към БАН и още 5 зам-министри и други чиновници са “блажили” по 3000 лева на месец от двата ядрени фонда!!! В същото време вече има публикации в медии, показващи схеми за източване на двата фонда и още един – по европейска линия.

 4. Понятието “ядрена безопасност” е лишено от смисъл (т.е., такава няма!) по простата причина, че е невъзможно да бъде направена ОЦЕНКА НА РИСКА основно поради две причини:

  а) неизмерими възможните поражения на огромни територии за неограничено време от порядъка на хиляди години,

  в) неизвестни и многообразни факторите, които могат да предизвикат ядрена катастрофа с непоправими поражения. Сред тези неоценими фактори са тероризъм, целящ разрушаване на АЕЦ, нападения при пренос на високорадиоактивни отпадъци с влакове, разрушаване на хранилища за дълготрайно съхраняване на радиоактирни отпадъци (до 100 000 години!), непредвидими природни катаклизми и др.

  Впрочем, решение на въпроса за дълготрайните радиоактивни отпадъци няма в световен мащаб. В Германия, например се работи усилено по въпроса и засега мнението на специалистите е, че на територията на Германия няма подходящи скални структури за такова хранилище. За по-малките ядрени държави като BG се счита, че е разумно да правят “групово гробище”. В Русия пък има идеи просто да заравят отпадъците на няколко километра дълбочина, което изглежда несериозно, поради възможно замърсяване на подземните води.

  Преди 2-3 дни по телевизия “Arte” публикуваха две журналистически разследвания, едното от които показва, че т. нар. “ядрена безопасност” във Франция (58 реактора!) е в плачевно състояние, което се потвърждава и от френски ядрени специалисти. Другото разследване показа директно (от мястото на събитието чрез измерване!), че официалните власти в Япония нагло лъжат в периодично публикуваните данни за нивото на радиоактивно замърсяване в района около Фукушима.

  Само за да стане ясно до каква степен в BG въпросът за “ядрената безопасност” при АЕЦ се фалшифицира ще спомена, че поне половината от българските учени и специалисти по ядрена физика и енергетика подкрепят АЕЦ-Белене!?

 5. Не е къса памет а пълна загуба на способност да мислим самостоятелно.Затова лапаме въдицата и не можем да откъснем очи…Господарското отношение на Русия не го оспорвам,но съзнателно или не те ни дадоха достъп до част от достиженията си в науката(бяхме най-послушните).Ние от друга страна, изгонихме и убихме с глад всичките си учени(на пазарен принцип),самообявихме се за незначителни и сега гледаме уплашено и неразбиращо всяка нова и не толкова нова технология.Остана ни само да се НАДЯВАМЕ!И се надянахме на “голям шлем”,”шеврон”,”газпром”…И ще продължаваме…Г-н Инджев най-големият проблем на АЕЦ”Козлодуй” все още се нарича алчност,но тя наистина ще донесе и други мн по-сериозни.Това важи и за”изисканият български елит”.Относно бонусът”Белене”мисля,че е вече невъзможен-елитът така изплаши Брюксел със своята компетентност,че ония за нищо на света не биха ни позволили втора централа(не и след “Фукушима”).И слава богу!
  p.s.Моля не ме обявявайте за русофилофобонезнамкво,социалистолибералокапиталист и др.Музикант съм-точно толкова приятно и необвързващо занимание,като журналист на свободна практика.И малко по-незначително!

 6. г-н Сотиров,
  на 10.02.2012 Агенцията по атомна енергия в САЩ одобри строежа на
  два блока по 1100 мегавата

 7. Г-н Инджев, уважаеми посетители на блога на г-н Инджев, нека не забравяме и друга, ужасно важна тема – кредитните милионери. Много от тях паразитират и “ядрената” сфера. Призовавам г-н Инджев да продължи започнатото от г-н Сугарев –

  И това ли ще премълчим?

  by newswriter on 09/03/2012 9:35 AM
  Едвин Сугарев
  http://www.svobodata.com

 8. Към Иванов:

  Цитат: “поне половината от българските учени и специалисти по ядрена физика и енергетика подкрепят АЕЦ-Белене”.

  Не са половината а всички 100%! Два съвсем пресни примера, макар те да са безброй.

  Първо: Доцентите от СУ “Св. Кл. Охридски” Ивайло Христосков и Петко Петков, от физическия факултет, точно преди една година “обслужиха” незаконосъобразна заповед на министър Трайков, за да разследват обвиненията ми към АЕЦ “Кожлодуй”, където от осем години се експериментира с рециклирано гориво. Доцентите учЕни буквално написаха нова физика, за да ме “опровергаят”. За целта министърът нареди на тях двамата, още един техен колега и двама служители на АЕЦ-а да им се плати по 5000 лева от сметките на АЕЦ “Козлодуй”!!! Поръчаният от министъра доклад беше скалъпен за 2 месеца и качен на интернет страницата на министерството.

  След няколко месеца докладът изчезна от интернет. Факта беше забелязан и отразен в материал на Дойче веле, публикуван и този блог.

  Доцент Христосков веднага хукнал да пише опровержение до Дойче веле, на което те му отговорили с покана за интервю. Последният отказал.

  Тези същите двама доценти и учЕни от 2009 г. изпълняват абсолютно куха обществена поръчка на АЕЦ “Кожлодуй”, за скромната сума от 570000 (петстотин и седемдесет хиляди) лева без ДДС, което е признато от доцент Петков в интервю за БНР от 14 май 2011 г. Петков казва още, че се занимава с този “бизнес” вече цели 30 години!!!

  Още нещо: През декември 2011 г. членовете на Съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй” (Милена Ценова, Александър Николов и Митко Янков) бяха наградени с почетен знак на БАН! Причината е безпрецедентното отпускане на средства от АЕЦ “Козлодуй” към ядрения институт към БАН за бъдещото превръщане на шест служители на централата в доктори на науките (Ph.D)! Това не се е случвало до сега в цялата 38 годишна история на родната АЕЦ. Мисля, че и сами ще се досетите за какви цели се “произвеждат” въпросните “доктори”.

  Но приказката не приключва с това. На следващия месец януари 2012 г. делегация на БАН, водена лично от нейният председател академик Саботинов, посещава за първи път АЕЦ “Козлодуй” и подписват споразумение за сътрудничество! Пак без прецедент. Новините за тези две събития съм ги “почерпил” от сайта на БАН.

  Е, след всичко това, а то далеч не е всичко, как да не искат АЕЦ “Белене”? Не само ще искат, но и каквито е нужни науки и нови теории ще разработят.

 9. ” българските учени и специалисти по ядрена физика и енергетика подкрепят АЕЦ-Белене!” – Престъпници!”Учени” който се интересуват единствено от парите тук и сега “след мен потоп”.
  В списъка на проклетите!
  “Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР)”
  Също!
  И всеки който за лична облага вреда причинява на родените и неродени български граждани – в списъка също.Всеки!
  Еколози,другият път – “корабче минава ли”.Който не му е чиста съвестта на носа му излиза “пот” и пяна на устата!

 10. Г-н Инджев,
  Моля Ви напишете една (или няколко, ако е необходимо) статия за Сирия.
  Че Сирия е сложно заплетен възел от интереси на Велики сили и съседи е повече от ясно, но странно защо не мога да намеря обективен коментар за ставащото там.
  Не съм привърженик на режима, но и не мога да се съглася, да ме третират като говедо захранвано с дезинформационна плява, най-вече като повечето от многобройните за съжаление жертви се обявяват като цивилни. От разделянето по тази линия излиза, че всеки, който не е в армията на Асад е цивилен и по този начин се слагат под един знзменател и майката с невръстните си дечица загинала от снаряд (без да се уточнява дали е изстрелян от армията или от “цивилни”) и тежко въоръжения наемник, в общия случай несириец, но много “загрижен” за свободата на сирийския народ. Става въпрос за същия наемник, който миналата година беше “загрижен” за свободата на либийския народ.
  Тук не мога да не спомена и за яловата политика на ЕС, който побърза да обяви опозицията за единствен легитимен представител на сирийския народ. Тази опозиция е още в аморфна форма и очаквам да се разпадне на отделни фракции по идейни и чисто икономически причини още преди падането на режима. И тогава ЕС ще се постави пред дилемата дали да я обяви за легитимна, по-легитимна и най-легитимна или което е по-правилно според мен да си зарови главата в пясъка.
  Вие сте познавач на региона и което е по-важно на Вас ви вярвам, затова намерете време.
  Моля Ви

 11. АЕЦ Белене не е технически проблем. Това не е икономически проблем. Не е необходимо да бъдеш специалист за да ти бъде ясно, че е опасен за природата и хората проект,безмислен от икономическа гледна точка.Особено при наличие на ядрена площадка в Козлодуй. Но това е огромен политически въпрос. Отстъпвайки пред руския натиск,ние си купуваме политическо робство, което ще ни донесе цени на тока каквито са цените на горивата т.е. монополни, още една хранилка за БСП и петата колона, каятегорично затвърждаване на имиджа ни на троянски кон на Русия в ЕС и т.н. Изобщо има да се “возим на раздрънканата руска каруца” докато на всички ни се проясни погледа да видим това, което ни боде очите.

 12. И в подкрепа и допълнение, към написаното от г-н ИВАНОВ, имам конкретно предложение към всички “зелени природозащитници” и други загрижени, относно плодородната земя-житница и подземните води на Златна Добруджа.
  Предлагам бъдещите хранилища за радиоактивни отпадъци от отработеното ядрено гориво на АЕЦ Козлодуй и строящата се АЕЦ Беляне да бъдат изградени на територията, която беше предвидена за сондиране, с цел изследване за наличие на шистов газ.
  Предлагам също така, разкритите в тези хранилища работни места да бъдат запазени единствено за еколози-противници на шистовия газ.
  Очаквам мнението им по така направените предложения.

 13. Към Ясминка:

  Извинявайте, но това с “даването на достъп” до чернобилските технологии, е благоволение от рода на онова, което изнасилвачът претендира да му се зачете като удоволствие, е доставено (според него) на жертвата.
  Използвам случая да попитам друг коментатор, който изтъква като положителен факт разрешението за строителството на два нови реактора в САЩ: откога американският опит започна да става годен за пример по нашите земи?

 14. Re: учЕните доценти и професори

  Под убеждението съм, че 99% от българските учЕни са комунистически изчадия (малко са онези, които са учили през комунизма, но не са се дали мозъците им да бъдат промити или пък по-късно са осъзнали изродщината на тази “доктрина”). Поне две производни следват:

  (1) комунистите-учени са свикнали да “създават” наука угодна комуто е нужно;
  (2) по убеждения те самите са комунисти и всичко що е руско, пардон, съветско, е мило и драго. Все пак, да не забравяме, че комунистът е просто животно, говедо. Той е толкова тъп, че дори не може да осъзнае, че собствените му внуци и правнуци (нашите “учени” в по-големата си част са вече на преклонна възраст) биха, пази Б-же, пострадали.

  И още нещо, ако ми позволите, господа. Тези същите учени се перчат, че са големата работа, че са го правили това или онова в продължение на 50 години и т.н. и т.н., а всъщност един 30-годишен докторант(PhD) от американски университет, без каквито и да било претенции на “професор” ще им скрие шайбата съ завързани очи, ръце, и крака.

 15. Г-н Инджев, не може ли да го обясните по-просто на хората – нуждата от АЕЦ на българска територия отпада с всяка изминала година. ТЕЦ и ВЕЦ произвеждат достатъчно електричество: в страната живеят все по-малко хора, които ползват все по-малко ток (енергоспестяващи уреди, крушки и т.н.). Индустрията произвежда стоки с нови технологии, които ползват по-малко ток. С други думи – всичко, което до този момент говорят политиците е безмислено. Да не забравяме – поради същите причини НЯМА да има къде да го изнасяме този ток от АЕЦ “Белене”. И АЕЦ “Козлодуй” не ни е нужен, което се вижда лесно от това, че дори когато останалите два реактора не работят, то пак няма режим на тока.

 16. Господин Никола, благодаря за информацията! А да знаете, каква ще бъде цената на ел. енергията на одобрените блокове? Предполагам, че одобрените на 10.02.2012 Агенцията по атомна енергия в САЩ са руско производство? Или греша?

 17. Господин Никола, много съм радостен от факта, че Вие сравнявате енергетиката на България с тази на САЩ, която е най-голямата на света. Предполагам, че САЩ която е с най-развитата икономика и е една трета от световната, много скоро ще ни дишат праха. Нека само пострим с братска помощ новите блокове в Белене и ще им дадем да се разберат на тия американци! Ще ги ударим у земята! Това много ми напомня за славните времена на развитото социалистическо общество, чиито дългове ще ги изплащаме до края на века. Но такова дреболии едва ли имат значение, пък и с плащането, по стар комунистически обичай, ще натоварим нашите пра-пра внуци.

 18. дори и така да е не разбирам защо изнасиленият не си вдигна гащите а изприпка веднага при другия голям изнасилвач?Не знам за вас но мен вече направо си ме боли.

 19. Струва ми се, че натискът на “петата колона” у нас е отвсякъде и на принципа целта оправдава средствата. Аналогично на идентичния случай, който предлага гарван-гробар, ето на какво попаднах днес:
  На 12.03. от 17.30 ч. в Музикалния салон на РКИЦ (ул. „Шипка” 34) ще се проведе лекция на тема “Пътищата на руската история, пътищата на българското Освобождение”.”История на руската държава.Предпоставки за Руско-турската война (1877-1878)” . Лектор д-р Димитър Христов
  Като по непотвърдена информация се разчита на присъствието на млади хора. Още от сега си представям какво промиване на мозъци се подготвя. А после крачката до “Беляне”, ВТБ, руски сдружения, партии, седенки, вечеринки и т.под. е фасулска работа. Надявам се, че онези от нас, които са заинтересовани за България, за бъдещето на младите, което е тяхно, ще се възпозваме пълноценно от събитието.

 20. Много моля всички, които употребяват съществителните: учени, специалисти, професори, доценти и пр. заедно с прилагателното български пред тях, да не пропускат да ги поставят в кавички! В противен случай се постига измамно по смисъл звучене на тези съществителни, което най-малко дразни, ако не навежда и на по-лоши мисли! Истинското звучене на всичко българско е само, когато е поставено в кавички. За съжаление тука е така!

 21. До Георги Котев

  Напълно споделям наблюденията Ви. Написах “поне половината”, защото примерно толкова познавам, или съм осведомен за мнението им. За тези, които по един или друг начин участват в бизнеса, има някакво обяснение. Това, което ме поразява, обаче, са разговорите с “редови” ядрени физици, голяма част от които поддържат проекта АЕЦ-Белене с аргументи от типа “ами и ТЕЦ може да гръмне”, “вече имаме опит в това направление и трябва да продължим”, или “няма безопасна енергетика”!
  Впрочем, това клиширано мислене не е български патент, при положение, че огромна част от нацията, която е в основата на съвременната демокрация, французите, все-още робуват на това мислене – получавайки в замяна наслада от това, че са сред ядрените сили –
  и същевременно “демократично” загърбват солидния морален аргумент за хилядите обременени бъдещи поколения за следващите 100 000 години.

 22. “Наука в най-широкия класически смисъл е систематизирано достоверно знание, което може да бъде убедително обяснено чрез логиката.[1][2] Съвременната философия на науката дефинира понятието по-тясно, като ограничава обхвата му до знанието, което е експериментално проверимо въз основа на научния метод.[3][4]

  Науката в тесния смисъл на понятието се разделя на две основни направление – природни науки, които изследват природните явления, и социални науки, които изучават човешкото поведение и общество. Науките от тези две групи се основават на наблюдения и възможността за проверка на изводите чрез повторими експерименти.[5] Подобни са принципите и на приложните науки, като медицината и инженерната наука, но те се концентрират върху практическите приложения на научното познание.[6]”
  от Уикипедия, свободната енциклопедия
  Направо към: навигация, търсене Част от серията статии за
  наука.
  По нотно пеене имам отличен 6 (шест),разбирам ги “музиките за душата” (марша на хитлеровата младеж) примерно!

 23. Аз се чудя на мутрите, олигарсите и бизнесмените, заедно с цялата туристическа мафия, които вложиха толкова много в хотели, казина, голфигрища, резервати, ски писти, лифтове, басейни, СПА и т.н. как безразлично гледат на АЕЦ-а, който е “естествен враг” на тяхната далавера…

 24. Изграждането на ядрена централа е единственият начин Русия да стъпи на Балканите. След ядрен инцидент, предизвикан от “грешка” на оператори или независимо от каква причина (като в Чернобил), само руснаци ще населят заразената територия. На тях им е все едно, къде ще бъдат, след като повелява Путин/Сталин/Ленин или който и да е друг (на руснаците им е все едно кой ще им заповяда, важното е да демонстрира превъзходство, а народът да усеща силната ръка на господаря). След като 400 години драпат за топлите морета, най-сетне ще им се усмихне късметът!
  За това нещо съществен принос ще имат и другарите от дъщерната фирма “БСП”. Ще влязат в учебниците по история.
  Всъщност всичко е въпрос на пари, влияние и пак пари! Батюшките от Москва никога не са си правили илюзии.
  Но те поне го правят за Русия, а нашите за какво се борят?

 25. Ех, НИКОЛ-чо, пак: “А вие защо биете негрите?”
  Сбъркано е комуноидното мислене и толкоз! Всичко свеждате до противопоставянето “Русия /СССР/ – Америка /САЩ/”.
  Информацията за двата нови американски реактора просто не е аргумент. Защото ние, българофилите, сме против ядрената енергетика, все едно чия е!Докато вие сте върли противници на шистовия газ, но си траете за това, че РУСГЕОКОМ сондира в Добруджа.
  А’пропо, за никого не е тайна, че и в Америка си имат мафия, в т.ч. – ядрена, и там нерядко големи пари и нечисти корпоративни интереси влияят върху вземането на вредни за обществото решения.Но ние, българофилите, не твърдим, че всичко това е добро, защото е американско.
  За съжаление, на вас ви е трудно да проумеете това. Просто, защото комуноидното /русофилското/ мислене е ДИАГНОЗА!
  🙂

 26. Към г-н Сотиров

  За ваше сведение САЩ пройзвеждат само 5% от световния брутен продукт, а потребяват 25% от сащия, според последните статистически данни, информацията не е от ухо на ухо.

 27. http://gindev.blog.bg/drugi/2012/02/06/neonacizmyt-i-peshterniia-antikomunizym-otnovo-troviat-bylga.896669
  “НЕОНАЦИЗМЪТ И ПЕЩЕРНИЯ АНТИКОМУНИЗЪМ ОТНОВО ТРОВЯТ БЪЛГАРИЯ”

  “… В предлагания ни спектакъл дори актьорите не са се променили. Пак виждаме възкръсналите мумии на Атанасов, Сугарев, Бакърджиев, Евг. Дайнов, Иво Инджев. Махленските политици от ГЕРБ, след като започнаха геноциден поход срещу народа, решиха да пренасочат неговата глухо буботеща омраза срещу миналото, сякаш казват : Ето кой е виновен за сегашния ви хал ! Всичко това е хулиганско, безнравствено, идиотско и тъпо, защото не е истина.” -Професор Евгени Гиндев
  В “списъка”!

 28. http://stzagora.net/2009/12/20/130-г-от-рождението-на-сталин-честваха-в-с/
  130 г. от рождението на Сталин честваха в Стара Загора
  неделя, декември 20, 2009, 13:06
  Акцент на деня:
  “Първите тактове на химна на Великата Отечествена война „Вставай, страна огромная“ вдигнаха залата на крака. Честването откри Кънчо Кънев, един от лидерите на Партията на българските комунисти в града. След него проф. Евгений Гиндев изнесе едночасов доклад за живота и делото на Сталин.”
  http://stzagora.net/wp-content/uploads/2009/12/021-224×300.jpg
  мили хора “учени”!

 29. Изтегли : http://www.skat.bg/videos/weeks/fr_10-06-27.wmv
  “Тази телевизия работи с грижа за България
  проф. Евгени Гиндев – о.з. полковник
  Слава ввишних Богу,
  и на земли мир,
  в человецех благоволение.”
  Боже!

 30. Какви са тези глупости, г-н СОТИРОВ? Я обясни по-подробно какви са тези проценти, как така са се изхитрили тези мръсни американци да харчат нещо,което нe са изкарали, от мощната путинова икономика ли крадат парички гадините и от къде ти, дълбокомудрият изкопа тази чалгаджийска информация?
  🙂

 31. До Румен Бърцов:
  Бърцов, а знаеш ли на кой колко му дреме за твоя списък?

 32. добивът на шистов газ е също толкова мръсна и гнусна технология. всеки с достъп до интернет може да види в какво са превърнали части от Щатите с тази отровна помия.

 33. Голям “експерт” се извъди бе, ИВО! “Също толкова мръсна и гнусна технология”, колкото коя?
  Колкото тази, по която добиват араби и руснаци? Колкото тази, за подводно сондиране?
  Я стига, с тези тъпи пропагандни филмчета! Не разбра ли, че не вървят като аргумент?
  Но да оставим това. Я ти, уважаеми “експерте”, се произнеси “висококомпетентно” по това какви са тези сондажи на РУСГЕОКОМ край Рогозина? За какво ще служат огромните котловани, които подготвят там? Или ти тези филмчета не ги гледаш?
  Ами виж ги бе, ИВО,пък вземи, че се възмути, пък пусни по въпроса един гневен коментар и излез да протестираш с плакат “Вън руснаците от Златна Добруджа! Не искаме да тровят земята ни с “отровна помия”!”

 34. Господин Тинков, рекомендувам Ви да прочете писаниците на господата НИКОЛА и ТТ. Не аз, а те са авторите на велемудрите слова относно брутния продукт на САЩ и строежите на атомни централи. От друга страна, въпросните господа НИКОЛА и ТТ, според народната практика са си за връзване.

 35. Защо нито една ТВ или радио ни си направиха труда да пуснат няколко клипа, качени вече и в youtube, да покажат на хората как облака от Фукушима е обиколил цялата планета още на втората седмица след катастрофата.Да чуем коментарите на най мирния руски атом и защитниците му. А по темата за бонусите, силно се надявам да доживея да видя подобни наказания на китайските. Може би е крайно, но тези рубладжии не заслужават друго !

 36. До СОТИРОВ:
  Това “рекомендувам” не го разбирам, не е на български. На някой любим на теб език ще да е.
  Сега вече ми е ясно – онези двамата лъжат, а ти – мажеш /тиражираш лъжата/!
  🙂

 37. До Тинков – Е, явно е, знаеш да четеш!Но само толкова.

 38. До г-н СОТИРОВ:
  След като спорът ни се затегна и започна да клони към лични нападки, внимателно прегледах цялата ни “кореспонденция” с Вас и постингите Ви към НИКОЛА и ТТ, за да установя, че съм допуснал сериозна грешка!
  От един отбор сме! Виновен съм пред Вас! Най-искрено моля да ми простите за проявените невнимание и прибързаност!
  🙁

 39. До Павел Тинков – Споко! Всичко е наред! Не се притеснявай, приятелю!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.