Тест: да подкрепим протеста срещу клането в Сирия

Сирийската общност в България организира протест срещу режима на президента Башар Асад на 18 март (неделя) на входа на Борисовата градина пред езерото “Ариана”- от 11.30 до 14 часа.

Време е българите с чувство за солидарност със страданието на други (по-нещастни народи- има такива!) да покажат своята човечност и съпричастност.

На въпроса „защо” отговарям с две публикации от днес ( на сайта Медиапул и на „Дойче веле”) ivo.bg

 

На 18 март 2012 г. се навършва една година от началото на революцията в Сирия.

По данни на ООН към днешна дата убитите в Сирия мъже, жени и деца са 9 345, посочват организаторите на протеста с съобщението си до медиите.

Неофициалните данни на опозицията сочат, че броят им надвишава 30 000 души.

“В памет на загиналите и за да отбележи една от най-трагичните дати в историята на Сирия, Сирийската общност у нас кани всички демократично мислещи граждани в България да се присъединят към тях в протеста. Специална покана сирийците, живеещи у нас, отправят към всички родители, които искат да се присъденият към мъката на сирийския народ за загиналите деца и да застанем срещу отмъстителните акции на варварския режим срещу децата. Децата са ангели и не трябва да имат тази съдба”, се посочва в обръщение на сирийската общност у нас.

Сирийците в България припомнят, че революцията в страната им е започнала от невинността на децата в град Дараа, които са написали като детска игра по стените на училището си, че режима в Сирия трябва да бъде сменен.

Последваха арести и 15 детски живота бяха прекършени завинаги, припомнят сирийците, живеещи в България.

“Тази революция е срещу подтисничеството и несправедливостта. Тя успя да разклати трона на един брутален и диктаторски режим. Нека този варварски режим знае, че нашите деца и жени са нашата гордост и ние обещаваме да сложим край на неговите зверства и антихуманност. Ние обещаваме да спрем безмилостните убийства срещу тях, колкото и властта в Сирия да се чувства силна, заради помощта на други диктаторски режими като тези на Русия, Иран и Китай. За съжаление, тези държави дадоха сила на асадския режим да безчинства срещу мирното население в Сирия.

Преди два дни този режим извърши касапница, хора от службите за сигурност буквално заколиха 23 деца пред очите на майките им, убиха шестима мъже и накрая изнасилиха публично 26 жени и ги заклаха, без да му пука международните човешки права и всички сили на света”, се казва още в изявлението на Сирийската общност у нас.

В ада на Асад
“Дойче веле” ~ вторник, 13 март 2012

Ужасяващите новини от Сирия не секват: 57 души, 28 от които деца, са били брутално убити. И докато обикновените сирийци се опитват да избягат от ада, хората на режима изпращат семействата си на сигурно място в чужбина.
Новите зверства на сирийския режим надминават по жестокост всичко известно досега.
Активисти от опозицията съобщават, че верни на режима въоръжени банди са избили най-малко 57 души в град Хомс. Опозиционерите разполагат с видеозаписи, на които се виждат убити деца и жени, изклани в квартал Карм ал Сайтун. Част от тях бяха качени в YouTube. Според противниците на режима при последното нападение са загинали 28 деца, 23 жени и шестима мъже, като някои от децата са били удушени. Труповете са били открити в неделя вечерта.
Според лекар от град Хомс, интервюиран от телевизия Ал Арабия, в града е имало и масови изнасилвания. Пред камерите лекарят призова сирийската опозиция да покаже повече сплотеност: „Едва тогава международната общност може да реагира решително срещу режима на Асад. В противен случай сме заплашени от геноцид както в Руанда“.
Сирия гори, светът все още само гледа
Активисти от опозицията съобщават за други 24-ма избити цивилни граждани, опитали се да напуснат град Идлиб. Така общият брой на жертвите, открити в неделя, според опозиционерите, се покачва на най-малко 81. В същото време Сирийският център за наблюдение на човешки права, базиран в Лондон обяви, че в неделя вечерта са били убити най-малко 12 души, а държавните сирийски медии потвърждават смъртните случаи в Хомс, но твърдят, че вината за тях носят „въоръжени терористи“.
На фона на случващото се в страната сирийският Национален съвет настоява за създаването на „защитена зона“ за закрила от нападенията на режима. Арабската лига, ООН и Организацията на ислямските държави трябва спешно да се намесят, за да прекратят убийствата, казват от там. Миналата година по време на конфликта в Либия НАТО създаде подобна зона и посредством бомбардировки предпази от нападения контролираните от опозицията територии. До момента обаче мандат на ООН за подобна защитна зона в Сирия няма.
И докато се умува над тези въпроси, независимият критичен портал All4Syria съобщава, че високопоставени функционери на режима и сътрудници на държавната телевизия са изпратили всичките си близки в чужбина. За да не бие на очи, те формулирали молбите си за напускане на страната с „медицинско лечение в чужбина“. Някои от функционерите дали и подкуп, за да могат за изпратят близките си в чужбина, съобщава порталът. Преминали на страната на бунтовниците представители на режима информират, че на функционерите официално е забранено да напускат страната.
Жертвите вече са над 7500
По изчисления на ООН от началото на бунтовете срещу режима на Асад в Сирия са били убити над 7 500 души. Според правозащитната организация Human Rights Watch само при щурмуването на квартала Баб Амр в Хомс на 1 март са били убити стотици цивилни граждани. На сателитни снимки от квартала се виждат 950 кратери от гранати.
Неотдавна 50 политици и интелектуалци от цял свят отправиха апел към Съвета за сигурност на ООН за прекратяване на насилието в Сирия. „Разногласията в международната общност дават фалшиво чувство за сигурност на правителството на президента Асад да продължава с насилственото подтисничество“, се казва в документа, подписан от 50 световно известни личности.

29 мнения за “Тест: да подкрепим протеста срещу клането в Сирия”

 1. Здравейте Г-н Инджев.
  Следя редовно Вашия блог. Признавам си, има теми и моменти, в които не съм съгласен с Вас, понякога вътрешно се напрягам и се дразня от някои (според мен) крайности или … как да го нарека… може би “журналистически подход” към нещата – не ме разбирайте погрешно… напротив, уважавам страхотно денонощния труд който влагате, за да поддържате този блог.
  Та по темата, една от причините да Ви чета, е че това място е един от малкото оазиси, където може да се информираме за неща, които по ред причинии са тема “табу” за много от т.н. медии.
  Имам близък роднина в Сирия. Живее там от доста години, има семейство установен живот, бизнес, но така се случи, че нямаме директен контакт. Предприех някои стъпки за издирване на контакти, но така и не направих нещо истинско.
  Тази публикация ме провокира. Накара ме да взема финално решение. Накара ме да се замисля над много неща… Благодаря Ви.
  Животът ми е в преходен момент, казвам го защото щеще да ми е трудно през работен ден да се включа в инициативата на сирийското съсловие у нас. Страшно се зарадвах, след като видях, че тя е в неделя.
  Сирийците може да разчитат на още един човек в подкрепа на тяхната кауза. Дано доброто да победи.
  С Уважение,
  Веселин Стойков

 2. Да, върхът на безочието беше вчера когато в ООН др. Лавров каза че нямало значение кой почнал пръв да убива и че кръвожадните убийци на Ал Кайда убиват, снимат и пращат клипчета и снимки в нета и Ал Джазира.
  Наистина са много гадни копелета тия от Ал Кайда, кой ли се е съмнявал.
  Вече се сражават редом с командоси и барети от САЩ, Великобритания и Турция, но най-интересното е че мирното население което е подложено на техния зверски терор всячески ги подпомага, за да могат да убият колкото се може повече от самите тях – ето тук на тези снимки се вижда – кой ще им налее бензин, кой ще ги вземе на стоп на моторетката си или джипа си, кой ще притича да им донесе носилка и медикаменти, вече червеният полумесец и него го мобилизирали, може би е под страх да не ги заколят зверски и тях. Че даже и терористки-оплаквачки на убитите главорези си намерили.
  http://www.ilfoglio.it/gallerie/817/img/16
  Наистина много странна война….
  Но ще се оправят, ето на, Башар обявил избори през май и след това вече ще ръководел отбраната на мирното население демократично.

 3. Иво, имаш мойта искрена благодарност за този апел. Това е право дело и убийците на Асад трябва да бъдат спрени и съдени (първият подсъдим е Башар Асад)! За съжаление не мога да дойда до България, но духом ще бъда с вас на Орлов мост и езерото “Ариана”. И позор за руската дипломация и лично за лилиПутин!!!

 4. “Разногласията в международната общност дават фалшиво чувство за сигурност на правителството на президента Асад да продължава с насилственото подтисничество”

  Вярвам, че всекиму е известно, че “разногласията в международната общност” представляват твърдият отказ на Русия и Китай да позволят международна намеса.

  Доколкото Китай не е “демократична” държава, няма да се занимавам с него.

  Ще има протест в Неделя!
  О, очаквам с нетърпение реакция от “демократичната” партия на наци(оналните социали)сти на България (БСП). Какво ще направи партията на БЕЗРОДСТВЕНИЦИТЕ от типа на “другаря” Калфин, който ако”не обича Русия, не обича България”.
  Наци…стите ОБИЧАТ Русия и ТРЯБВА да защитят нейната позиция, нали?

  Дали Дър(л)ева ще организира подписка на “интелектуалци” СРЕЩУ “безчинствата” на “въоръжените терористи”, с които така “храбро се бори” “демократично избраният” Асад?

  За мен обаче остава въпроса, щом сега Русия защитава изнасилвания,зверства, убийства, дали който обича Русия, ще признае че обича изверги, изнасилвачи, убийци!

  Понеже знам, че Иво е редовно следен и от „демократите” на ГЕРБ и от наци…стите ще кажа:

  НЕуважеми руски ибрикчии, Русия Е и винаги Е БИЛА империя на ЗЛОТО!

 5. Г-н Инджев,
  Благодаря Ви, че обръщате поглед към Сирия, макар и с две препечатки, но аз а и много от читателите на блога предполагам, очакваме авторска статия.
  Ако не се разгледа конфликта през призмата на интересите на отделните участници, гражданската война, която се води в момента изглежда като безсмислено жестоко клане
  Колкото и яростно да Ви критикуват и нападат дори с откровени лъжи, никой от опонентите Ви не е посмял да постави под съмнение Вашата компетентност по отношение на Близкия изток

 6. Председателят на Съюза на запасните офицери (казионен) о. з. генерал Стоян Топалов (агент Котов)е подписал в Москва споразумение за сътрудничество със Съюза на ветераните от Железопътните войски на Руската федерация. Голям праз!Но подобни договори заздравяват връзката на червените кхмери с “братушките”, позволяват им да облъчват други идиоти, продължават да натискат болезнените точки на българската немотия, душевност, зависимост от призраците на миналото.
  Според кремълската пропаганда средната пенсия на руски офицер била 430 евро. И още щяла да се вдига. Да живей др. Путин!
  Те още са тук.

 7. Жалко че не съм в България, бих дошла на протеста.
  Както Иво Инджев веднъж спомена: “човек е повече от българин” и е редно да подкрепим протеста на сирийците в България, защото си представям какъв ужас изживяват сега тези, които има близки и приятели там. Хора, не мислете САМО за това,което пряко ви засяга, ако не искате утре вие да сте лишени от подкрепа.
  Ако във всяка страна всеки ден хиляди протестират пред руското посолство, може би Путин (това невзрачно кагебистко пигмейче) ще се стресне.

 8. Господин Инджев,
  Вчера и днес при всяко влизане във Вашия сайт стават необясними явления: връзката изведнъж блокира, появяват се надписът “Техническа грешка” и въпросът “Ще изпратите ли съоэбщение?”, компютърът застива и след 1-2 мин. се появява образ на екрана. Проверете дали някой хакер не прави номера на Вашия блог.
  Успех!

 9. Съжалявам, че не съм в София за да участвам в протеста.
  Съдбата на сирийците ми е близка защото като студент съм живял 2 години със сириец с когото отдавна за съжаление нямам връзка но често си мисля как ли е той.
  Човешко е да преживяваме нещастието на този народ, избиван от собствената си власт!
  Каква друга позиция може да се очаква от путинистите избили вероятно 100 000 чеченци(Путин=Сталин) или китайските правителства – виновни за избиването на милиони свои граждани?
  А такива защитнички на правдата като Дърева, Робева не трябва ли изобщо да скъсат с БСП?

 10. Благодаря ви господин Инджев за вашата искрена съпричастност и подкрепа !!!

 11. Благодаря на всички които ни подкрепят , ще кажете че няма нужда да ви благодаря , не е така , като сирийка се чувствам толкова силна с подкрепата на хора които не са сирийци и ми давате сили да продължа с борбата напред срещу най- бруталния режим което сме виждали в новата история… И аз съм човек и понякога изпадам в такива депресии заради тези зверства които се извършват срещу мирното население но като прочета такива коментари като вашите или статии на господин Инджев , веднага си възвръщам борбения си дух…

 12. “Който обича Русия, обича България, и явно трябва да обича избиванията на цивилни в Сирия”?!

 13. Kym Azhar Alomar
  И Рече Бог “ДА БЪДЕ СВЕТЛИНА”,И Ще бъде Светлина.Истината,цялата Истина ще осветли Бог,защото Истината от Бог Е .Който не вярва,ще повярва,който друго си мисли,объркал се е.
  Бог обича всички свой чеда,всички Човеци.
  Аз немога да бъда с вас физически,но само физически.
  Бог е с нас,всички Човеци.
  И ще бъде,както Бог Рече!

 14. Брадатите религиозни “борци за демокрация”, които сега воюват с правителството в Сирия, веднъж взели властта, ще въведат доста различен от нашите представи за демокрация режим. Светският режим на Асад защитава християните в Сирия. Падне ли Асад, християните в Сирия ще станат първата жертва на тези борци за демокрация. Ислямистите прогониха 700 000 християни от Ирак, а спечелилите изборите в Египет религиони партии са враждепно нстроени към коптското малцинство в страната. Свободните избори в арабските страни водят на власт ислямски фундаменталисти, за които Шариатът стои над обичайните за западния човек индивидулни права на личността. Последният пример е от Либия, където местни борци срещу несъмнено потисническия режим на Кадафи оскверняваха християнски и еврейски военни гробове от Втората св. война (http://www.memritv.org/clip/en/0/0/0/0/252/0/3349.htm).

 15. А Вие господин Инджев ще присъствате ли на протеста ?

 16. Благодаря ви Г-н Инджев за тази подкрепа, като българка която е съпричастна със болката на сирийците от година насам съм много горда, четейки коментарите под статията. Радвам се, че все още има хора на които им пука какво става извън пределите на тяхната входна врата. Благодаря на всички които ще бъдат със нас в неделя! Азхар вие не сте сами и няма да бъдете. Имате нашата безрезервна и пълна подкрепа в тази ви борба, в желанието ви за свобода и нормален човешки живот. Такива диктатори като Асад немогат да са на власт вечно. Както ние какзваме има Видов ден и всичко се връща на този или онзи свят. Поклон пред паметта на загиналите и кураж на другите които се борят там на място….

 17. В помощ на Данаил Николов:
  Почитаеми господине/другарю,
  Ветото на „националния лидер” на Русия Путин позволява на людоеда Башар Асад да продължи изтреблението на народа си. По официални данни досега са избити над 8 000 сирийци. Истинският брой на жертвите е между 20 000 и 30 000. Избиват ги с руско оръжие. Асад, последният приятел на Путин в региона, се готви с руско оръжие да брани властта и живота си. Досега е платил над 4 млрд. долара за руски ракети, бойни самолети, танкове и радари.
  Опитите на Запада да спаси от унищожение десетки хиляди сирийци едва ли могат да бъдат наречени „износ на ракетно-бомбена демокрация” и “повторение на либийската извмама”. А амбициите на Москва да вземе реванш в нова Студена война трудно могат да бъдат характеризирани като стремеж да бъдат спасени християните в Сирия.

 18. В помощ на боледуващите от злокачествена русофилия:
  Дрогарки и дрогари,
  През декември 2011 г. бойни кораби от Северния руски флот направиха официално посещение в Сирия. Визитата потвърди дългосрочната политика на Русия да защитава режима на Башар Асад от международни санкции.
  Външният министър Лавров обвини САЩ в подстрекателство на радикалната опозиция в Сирия и потвърди готовността на Русия да не допусне повторение на „либийския сценарий”.
  Руските грижи за режима в Сирия имат прагматично обяснение: доставки на оръжие и използване на военноморските й бази. Сирия е сред най-големите клиенти на руската оръжейна промишленост. Към началото на 2011 г. са подписани договори за доставка на оръжие на обща стойност 3,5 млрд. долара. Сирийската армия вече притежава 36 зенитни ракетни комплекса „Панцир-1С”. Завършена е модернизацията на танковете Т-72 и на изтребителите МиГ-29. Сключени са договори за закупуване на 24 броя МиГ-29М/М2 и на 8 дивизионни комплекса за ПВО „Бук М2Э”. Предвижда се подписването на договор за доставката на брегови ракетни комплекси „Бастион” със свръхзвукови крилати противокорабни ракети „Яхонт”.
  Яростната защита на Башар Асад от страна на руската дипломация и визитите на военни кораби издават далечните цели на руската стратегия: да използва сирийските пристанища за постоянни бази на корабните съединения, които планира да разположи в Средиземно море. В миналото, когато СССР изправяше своята Пета ескадра срещу Шести флот на САЩ, съветските кораби не разполагаха с нито една база в басейна на Средиземно море. Ежедневно през Босфора в двете посоки преминаваха бойни и осигуряващи кораби на Черноморския флот на СССР. Но юрисдикцията на Турция над проливите превръщаше комуникациите между Севастопол и Средиземно море в кошмар за съветските командири.
  Днес Русия, която предвижда 100 млрд. долара за ускорено военно строителство и за демонстрация на пораснала политическа и военна мощ, разглежда Сирия като перспективна военноморска база.
  Правата на човека и скръбта на близките на десетките хиляди избити сирийци могат да почакат, докато Русия „се изпрвавя на крака” и размахва юмрук към Запада.

 19. Към Даниел Николов:
  За първи път прочетох от вас, че алауитите, от които е Башар Асад, и които са шиити, и са изцяло зад “Хизбула” били подкрепяли християните в Сирия!? Пълен nonsense!

 20. До сега огромната част от информации за зверства на правителството в Сирия се оказаха нагли празни лъжи.
  – Като се почне от слуха за избитите деца в Дараа, от където уж почна всичко.
  – Като се спомене онова момиче, дето уж полицаите разкъсали на парчета и дали останките на близките
  – Като се мине и отбележи мирните протестиращи с автомати и гранатомети – напоследък това вече не се тиражира
  – Трябва да се спомене и собственото разследване на Тиери Мейсън, които е проверил 40 имена от списъка с убити по телефона и всички се оказали живи.

  Така че аз не мога да подкрепя т. нар. опозиция. Почеркът е видим като на много други места – във Венецуела пак неизвестни снаиперисти стреляха по опозиционен митинг, през 2002. Оказаха се провокатори.
  Надявам се сирииският народ да запази спокойствие и да не се поддава на провокациите на ЦРУ, които целят гражданска война шиити/алеуити.

 21. драги Чугуниц,

  благодаря ви за навременното представяне на версията на Велико-Руските Путински Медии, КГБ и ФСБ за събитията в Сирия. От дълго време не съм следил състоянието на трогателните пропагандни творения на инженерите на Путиновия Хилядолетен Райх. След вашето включване се уверявам, че няма нови творчески идеи, акценти или изразни средства, с една дума, “на източният идеологическо-ментърджииски фронт нищо ново”…

  Поздравления и за удачно избрания псевдоним, навяващ удивителни асоциации с естеството на материала от който са направени главите на русофилите и БеСеПарите в страната!

 22. Благодаря от сърце на всички ,които ще се отзоват утре и най-вече на г-н Инджев.Заради хора,като вас се гордея,че съм българка.
  Сирия е родината на моя съпруг и прекрасния й народ заслужава свободата си.Нека му помогнем да я извоюва!

  Г-н С.Панев,поздравления за активната позиция.Утре на протеста ще нося плакат с цитата от Вашия пост:”Позор за руската дипломация и лично за лилиПутин!!!”

 23. Г-н Инджев. Нещо става в Сирия, но не мисля, че знаем цялата истина или по-голямата част от нея. Не защитавам режима на Асад, защото определено имам десни икономически разбирания и те влизат в противоречия с тоталитарния характер на държавното управление в Сирия. Но от друга страна, това което стана в Либия ме кара да мисля, че медиите или не знаят или не могат или не искат да ни представят истината, такава, каквато е. Ако целта на една революция е да свали един режим, трябва да се знае какво ще последва след това. Ако свалиш режима на шаха и установиш религиозен режим, това добре ли е за Иран, примерно? Добре ли е за всички нас? Ако Кадафи изчезне от политическата система и от живота изобщо, това добре ли е за нас? Ако Уго Чавес изчезне, това добре ли е за нас? Ако Фидел изчезне, какво ще дойде след него? Г-н Инджев, добре е да се дават фактите. Те не достигат в случая – кой какви интереси има от развитието на събитията. А че режимът е “гола вода и по гърба кал” се вижда от анализа на икономическото развитие на Сирия. Нещата не са добри за народа на Сирия. Въпросът е дали една беда да се смени с друга беда. Нещо като приказката – “От трън та на глог, че е по-висок”. И какви са рисковете, всичко това да се случи?

 24. Драги SIR SVEN, руските и сирииските медии нямат нужда от друго оръжие освен истината, за това и на нашият идеологически фронт няма нищо ново.

  На вашият, либералският, има нови неща – вече от т.нар. Сирииска обсерватория за човешки права лансират идеята , че че Башар Асад плащал яко пари на свои хора за да правят… Самоубииствени атентати, като последните в Дамаск. Колко точно е сумата за която някой ще се съгласи да се гръмне на парчета?!
  Горенето и коленето на жени и деца е ужасно престъпление.
  Истината кой точно има такива доктрини се появи с почти мистична сила – един , а по – вероятно няколко САЩ-ци го направиха в Афганистан, следователно това е тяхна рецепта за всяване на страх и покорство, не на някой друг.

 25. Към Чугуниц:

  За 4 години съм преживял толкова атентати в Бейрут, понякога по няколко на ден, че смея да твърдя: специалитетът, особено на самоубийствените ( като онзи, който прогони американците и французите, заедно с италианците и британците от Ливан) е 100 процента патент на онези, на които им дърпат конците от Иран и Сирия. Да се приписва това като “патент” на САЩ заради един превъртял войник в Афганистан е връх на безочието в изкривяването на фактите, известни на цял свят, само не и на чугунените глави.
  колкото до това , че режим, като този на Асад ( баща и син) е в състояние да организира масово убийство на сънародници заради своите егоистични цели, пример даде още през 1982 г. Хафез Асад, тейко му на сегашния Башар- без да му мигне окото изби хиляди цивилни в Хама заради едно неподчинение на кадети във военното училище. Нямам никакво съмнение, че и синът не пада по-долу с организирането на кървав геноцид над народа си. Към което руските кумири на чугунените глави у нас се отнасят с бащинска благосклонност – та нали Литвиненко плати с живота си за разкритията си, че тъкмо руската ФСБ ( в която е работил!) е организирала атентатите в Москва ( и не само), за да даде повод на Путин да изравни със земята Грозни и така да реши чеченския проблем в стила на Иван Грозни, унищожил Нижни Новгород заради подозрение в неподчинение.
  Така Путин се възкачи на руския престол с гръм и трясък, така обаче ще си отиде Башар Асад- защото Сирия все пак не е малката Чечня, смазана от огромната Русия.

 26. И все пак не мога да разбера ,какво ги притеснява Путин и компания за сегашното положение в Либия.
  Нито има НАТОвски войски там, нито продължават военните действия, сведени са до минимум жертвите.
  Верно има родилните мъки на демократизирането на едно почти унищожено от диктатора си “общество”, но къде ли ги няма , пример сме ние с 23-годишният “преход”.
  Има ОЧЕВАДЕН контраст с войната в Сирия и с опасенията на путиноколонието да не се повтори СЕГАШНИЯТ “либийския случай”. Сигурно е по-добре за тях да имаше ДРУГ “либийския случай” , в който Кадафи щеше да унищожи източна Либия със стотици хиляди и милиони ЖЕРТВИ????
  Или да се повтори ВЪТРЕШНИЯТ(?!?!?) “чеченски случай”, пред който бледнее и ядрената бомбардировка над Хирошима????
  Можем да проследим и контраста между “вътрешният” за Путин “чеченски случай”, и “външният” за САЩ “иракски случай”.
  Можем да сравним тоталното унищожение на “собственото” чеченско население , а от друга страна САЩ и тяхното военно “чуждо” овладяване на ОГРОМНИЯ спрямо малка Чечения – Ирак.
  Да сравним жертвите и разрушенията в “собственият” и “външният” случай, имайки впредвид мащаба на двата “случая”.
  Същото става сега и в Сирия ,и опасенията да не се повтори “либийският случай”.
  Сигурно на путиноколонието му харесва повече сегашният асадски “сирийски случай” наподобяващ вероятният ДРУГ кадафийски “либийски случай”, пред възможността за ДРУГ пролетен “сирийски случай” наподобяващ сегашният пролетен “либийски случай”???…….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.