Как един пожарникар гаси пожар, запален в Катар

Как един управляващ пожарникар пали, а след това гаси пожар, предизвикан в Катар?

Отговорът на този въпрос получихме днес с обилната струя разгорещени обяснения, с която ни заля екипът за бързо регенериране на разкъсания правителствен имидж, изпратен да спасява положението в ранни зори в различни телевизии. Все е било чудо, но чак такова не е било: да видиш едновременно по всички основни телевизионни трибуни запушване на пробойната на правителствения кораб с телата на самоотвержения близък кръг министри от пожарната команда на България!

Десантът, който само показа отново как България се управлява чрез микрофона като с царски жезъл, беше наистина масиран. Едновременно, може да се каже един през друг, но и често един срещу аргументите на другия, включваше самия премиер ( в БНТ), заместника му Цветан Цветанов ( в Би Ти Ви), външния министър Николай Младенов ( в ТВ 7) и Мирослав Найденов ( пак в БиТиВи)- ако не съм изчерпателен, то е поради ограничените ми възможности, сам блогър толкова може.

По буквален начин на българска почва се потвърди афоризма за ситуацията в Русия, споделен миналата седмица в София пред малка аудитория от известния руски журналист от в. „Комерсант” Константин фон Егерт. Той се пошегува, че имало само две партии в неговата страна: на телевизията и на интернет.Това , че и тук телевизионна партия е управляваща, а в интернет са натикани желаещите да си кажат свободно мнението, е самата истина и за България, но не е смешно. Като част от „Партията интернет” бързам да споделя защо.

Преди това обаче нека отбележа, че за първи път Борисов получи порция истинско журналистическо поведение. Това може да изглежда дребна подробност на фона на величавите кадрови кадрили в поверената му държава, но е толкова необичайно, че чак ми се иска да е симптоматично. Водещата Жени Марчева ( не й правя комплимент по симпатия- самата тя почти отказва да разговаря с моя милост откакто миналата година я ядосах с отказ да участвам в едно нейно предаване и от около година се превърнах отново в нежелан събеседник за сутрешния блок на БНТ), най-после показа, че някой има дързостта да се държи адекватно пред заучената агресия на човека, изградил цялата си кариера върху упоритостта да си говори онова, което си е намислил, взимайки страха на журналистите, превръщайки ги от водещи в събеседници по теми, които той си е избрал.

Да, сигурно е, че въпреки това Борисов не се отклони от своя сценарий- подхвърлянето на новината за АЕЦ „Белене” като едва ли не предрешен провал и искането му за референдум по темата не беше никаква импровизация. Но беше заставен поне да прояви дребнавата отмъстителност, натяквайки на водещата , че не се държи сервилно и по тази причина ще я накаже, като откажа да и каже онова, което загатва – например за оставката на заместник-директора на ДАНС Иван Драшков. Нямало да сподели повече, защото му загубила времето да му говори за друго, за което той не искал да говори.

Аз обаче питам друго. Спомняте ли си, че след скандала с полицаите в Перник около убийството на младата Мирослава, Борисов призова от телевизионния екран ( че как иначе!) дясната му ръка Цветанов да поиска оставките на виновните шефове от системата на МВР, а след като Цветанов практически отказа да му се подчини Борисов премълча? Сега пък се оказва, по думите на уволнения след скандала в Катар министър на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) Трайчо Трайков, че тъкмо Цветанов му е поискал оставката при завръщането  му от арабската страна. Нещо повече, Трайков уточни пред журналисти днес, че Борисов не му е показал, че е свалил доверието си от него, обаче, както излиза, Цветанов бил инициаторът за напускането на министъра, пришито с бели конци към гафа в Катар.

Кой на кого е началник в тази държава?

Още по-интересна е хипотезата за Цветанов като водещ офицер в това съзаклятие, защото Борисов разви публичното си участие в него с ентусиазма на ритни топковец, пуснат да тича от рефера след засада в наказателното поле на противника. Оповестявайки в парламента кандидатурата на младия, едва 33 годишен досегашен заместник-министър на МИЕТ, поставен начело на овакантеното министерство Делян Добрев, Борисов продължи да се гаври с Трайков, акцентирайки върху „разкритието”, че го е видял да се пече на плажа в Катар, вместо да работи. „ И да се печеш по-малко”, подвикна махленски Борисов към младежа, когото поставя на върха на планината от проблеми в икономиката. Един от сайтовете, който е част от пропагандната машина на властта ( време е да спра да го назовавам, не ми плащат за реклама я!), също не пропусна да спази инструкцията и да увери читателите си, че тъкмо слънчевите бани на Трайков му изяли главата.

Човек трябва да е слънчасал съвсем обаче, за да не види, че зад всичко това прозира наближаващата развръзка по темата за голямото руско проникване на територията на ЕС, първо по рода си сред ядрената катастрофа на Чернобил, чрез проекта АЕЦ „Белене”.

Добър или лош, лобиращ всъщност за разрастване на АЕЦ „Козлодуй”, или не, Трайчо Трайков беше схващан в публичното пространство от три години насам като не особено ентусиазиран преговарящ с руснаците по тази тема. И колкото по-яростно отрича това Борисов, толкова по-здраво затяга около себе си примката на съмнението, че се дърпа с цел отвличане на вниманието от най-важния въпрос за България.

Храбро ли е това? За такъв смел резач на министерски глави би трябвало да не е проблем да каже истинското си мнение по толкова стратегическа тема, като АЕЦ „Белене”. Обаче не само отново се оплете в противоречия, обявявайки едновременно проектът за отписан, но не и преди да реши „окончателно” след доклад на външни консултанти, Борисов реши да се застрахова двойно като мине зад гърба на българския народ. Вместо да е водач, какъвто парадира да е в безопасни за него ситуации, поиска сега хората да решат какво да се прави с АЕЦ „Белене” и с проучването на въпроса, дали случайно ни се позволява да забогатеем от собствените ни природни богатства ( въпреки нежеланието на Кремъл) чрез евентуален добив на шистов газ. Щял до предложи на президента Плевнелиев да инициира референдум по тези въпроси.

Плевнелиев още не се е затичал да отговоря на този призив. И ако не го направи, значи е на прав път в процеса на разграничаване от своя бивш ментор, който обича да гаси пожари с помощта на запалителни телевизионни речи.

42 мнения за “Как един пожарникар гаси пожар, запален в Катар”

 1. “За такъв смел резач на министерски глави”

  Верно, но защо не смени Ц.Ц.? Издънките в МВР са никак по-малки или по-безболезнени от това, което стана в Катар. Премного причини има Б.Б. да “резне” клавата цецова, но защо не?

 2. Само да попитам:
  Катетърският форум не е ли организиран от Външно министерство?
  И колко потвърждения на поканите от Външно са получени?
  Абе има някъде некадърници, но мисля че Трайков не е сред тях.

 3. Борисов, както и цялото му сервилно обкръжение за безинтересни като политици, защото са абсолютно предвидими. Поне за тези, които следят какво се случва в България. По-интересното, поне за мен за мен, обаче е друго – понякога си представям как рано сутрин, след поредния скандал, просташка изцепка, убийство или друго нещо, което би разклатило едноличната му власт, Борисов събира придворните си палячовци, и всеки от тях, включително и самия премиер, получава задачка – например да се появи колкото може повече пъти в медиите, за да говори неща за отвличане на вниманието, като презумпцията е – новината от изцепката да слезе надолу, като в следващите няколко дни се забрави напълно от простия народ. И народа забравя, защото е наистина прост – Борисов е еманацията на простотията ни. Основната грешка на Борисов, обаче, която ще го доведе до неминуема информационна смърт (която за тиква от неговия ранг би била и физическа), е не некомпетентността, просташкия му манталитет, скандалите или корупцията, а това, че банкенския селяндур съди хората на базата на своето собствено интелектуално и емоциално ниво, което граничи с болестно състояние, и това дразни, защото българите, дори и да обичат да ги правят на глупаци, не обичат някой друг да им се прави на по-умен и по-тарикат от тях самите. А самозвания генерал ще излезе по-голям тарикат и от своя духовен гуру – правешкия селяндур Тошо.

 4. Плевненлиев е на път да се озъби доста звучно на Борисов. На трети март когато е говорел в аулата на Софийския Университет е станало въпрос за развитието на интернет технологиите, при което е казал нещо то рода на: “В тази държава освен магистрали, трябва да се строят и интернет магистрали”. За мен това е много ясен сигнал, че той вече се е дистанцирал и е въпрос на време да си покаже зъбите.

 5. Koлко дълго ще изтрае този схизофреничен президент?
  Колко дълго ще изтрае България?!..

 6. Някъде днес прочетох,че Плевнелиев е казал,че ако има референдум,той ще е не дали да се строи АЕЦ Белене ,а дали да се развива ядрена енергетика в България.

 7. Започвам да се мисля, че Б.Борисов и Цв.Цветанов донякъде нарочно предизвикват криза за да се отиде към предсрочни избори. Двата заека избори и АЕЦ Белене с един изстрел.

 8. Възможно най-глупавото решение на въпроса с новата АЕЦ е обявяването на референдум дали да се строи или не за да е чуло мнението на хората от Северна България, а черешката на тази торта ще е шистовия газ.
  Така всичко ще се размъти и понесе на вълната на емоциите, филиите и фобиите – идеалната среда за лобистите им и бягство от отговорност на правителството!Не вярвам Плевнелиев да се върже и да подкрепи референдум за това.

 9. ИМПИЙЧМЕНТ!
  Парламента може и трябва да отсрани
  премиера Борисов от власт.
  Бойко Борисов е неадекватен и объркан с бързо западаща интелигентност.
  Бойко Борисов не е в състояние да управлява!

 10. Преди доста време Костов каза, че Доган е проклятието на България и тогава беше прав. Сега обаче проклятието е с три лица (като триглава ламя) – Борисов, Цветанов и Дянков. Ако още не се осъзнава ясно от всички, лошо ни се пише за много години напред.

 11. Аз от лани “викам” “Бог си знае кога,а и къде”.После продължих с “Бог си знае работата” и други такива работи.”Който много лъже,много и се оплита,като пиле в кълчища,докато му лъсне дупенцето и всички да му гледат срамотиите”- речено беше,не един път.Е нее ли така,що нещът да вярват,”Азъ знам,не вярвам”,знам “приказките”,та и за това казвам и други да се изучат.Споделям ноухау е така дарум,за благо роду!Нали за това сме се збрали или съгреших!Бог си знае работата и всеки с “Началника си”,кой когото си избрал,така!Демокрация сме все пак,всеки има право на свободен избор,а и какво да приказва!
  То пролет нали пак дойде.Тя майче преди три години дочака 22 март(астрономическата пролет) и на 23 в 4:15 минути ме побутна с ръка и издъхна,но Въпроса И все още стой без отговор!

 12. Аз забелязвам една интересна закономерност в отношенията между Министър Председателя и Министъра на Вътрешните Работи. В различните правителства през годините се среща известно противопоставяне между министър-председател и министър на вътрешните работи.(Виденов-Добрев; Костов-Бонев; Станишев-Петков) На какво се дължи това?

  Министърът на вътрешните работи на практика управлява държавата, той избира каква информация да бъде дадена на премиера и има по-ясен поглед върху вътрешно-политическата ситуация в страната. Качеството на политическото решение зависи от качеството на наличната информация. А информацията се предоставя именно от МВР(силата на Министъра на вътрешните работи произтича именно от наличната информация). Оттук идват и притесненията на повечето Министър -председатели за възможността министъра на вътр. работи работи да диктува нещата в Държавата по своя преценка.

  Дали ще станем свидетели на събития и ситуации, затвърждаващи закономерността на противопоставяне между премиер и министър на вътрешните работи? Можем ли да говорим за евентуално разцепление в ГЕРБ, ако това се случи? Какъв ефект би оказало това върху държавата? Или подобни твърдения са безпочвени и няма как да се реализират?

 13. С електорат, докарал на власт Боко и Цоко, от сега мога да кажа “верния” отговор на референдума!
  Що се отнася до пожарникаря, навикът е втора природа, а Боко е твърде първичен!

 14. Prokliatieto na Balgaria e CCCP i vsichkite mu vse oshte shavashti ostataci v dneshna Rusia i Balgaria: Put.in, Goce i t.n.

 15. Възниква естествения въпрос: Щом Бойко Борисов е пратил преди един месец в Москва Трайчо Трайков и Симеон Дянков да кажат на руснаците че България се оттегля от проекта “АЕЦ Белене”, защо това толкова важно нещо е станало тайно? Това е новина, от която трябваше да гръмнат всички медии. А не само че не гръмнаха, ами даже никой не разбра.

 16. На фона на всеобщият “слугинаж и коленопреклонничество” на почти всички “журналисти” и “медии(в миналото наричани Средства за Масово Осведомяване)”, тази сутрин със своето професионално поведение приятно ме изненада ЖУРНАЛИСТКАТА ЖЕНИ МАРЧЕВА. В словестният си “двубой” с МУТРАТА, тя показа интелектуалното си и умствено превъзходсво към събеседника, като го постави в жалко и смешно положение. Но дали това няма да “навреди” на служебното и положение и на кариерата и, като се имаме в предвид отмъстителността на този “индивид”?

 17. Дами и Господа,участници във форума,
  Аз лично,като професор(тогава през 1999г. бях още асистент)съм писал двойка на изпит по правна дисциплина(основна) на новата министърка на здрравеопазването,видната дуловска юристка Атанасова.Само приличието не ми позволява да напиша какво мисля за този откровено елементарен човек,но нахален и провинциално агресивен.Ето такива хора ни управляват,това е цяла напаст.Коалция от хора на народната милиця.Най-добре е тая държава да се закрие и да се въведе политически борд от страна на ЕК или Германия.Излиза,че Атанасова и такива като нея са “елитът на нацията”.

 18. Сутринта ни ощастливиха по основните телевизии гледахме също като в “Опасен чар” милиционер – роднина, милиционер – роднина.:-)Тука беше милиционер/БиТиВи/ – Найденов /НовТиВи/, милиционер /БНТ/ – Младенов /ТиВи7/
  традицията не е нарушена.:-)
  “А реактора го плащаме и си го докарваме в Козлодуй” Също като едно време вместо Туй плувката отнесе Трайков.:-(

 19. И така след като Трайчо и оня другия с очилата си подадоха оставките…Аз всъщност така и не разбрах Бойко уволнил ли ги е или те сами са си тръгнали. Трайчо каза,че след провалената среща в Катар му ”намекнал” да си ходи. Интересно как ли се намеква такова нещо. Бойко каза пък че това с Катар преляло чашата. Сякаш става дума за непослушно дете. Какво пък толко страшно се провали тоя Трайчо не мога да разбера. С какво толкова се провали с което другите не са ? Да припомням ли самоубилия се арестуван Чочо в присъствието на служители на МВР. Служителите на МВР са подчинени на Цецо нали така. Ами на Вежди Рашидов безумното предложение да предлага Бойко за почетен художник ? Ами разговора на Бойко с Мишо Бирата ? Ами разговорите на Симеон Дянков с Ваньо Танов в които Ваньо Танов му се оплаква от Цецо,че го принуждава да работи в интерес на определини фирми, а Дянков казва “еми какво да се прави всички сме така ама трябва да се оправяме некакси” и си трае. Но да приемеме че Трайчо е грешник и се е наложило да си ходи. На другия ден след като двамата министри вече спряха да са министри по канал 1 се яви Бойко,по БТВ се явиха Цецо и Найденов, а по ТВ7 Николай Младенов. Управляващата партия ГЕРБ от ранни зори реши да облъчва сънените граждани в сутрешните блокове на най-гледаните телевизии. Представям си колко му е през… на гражданина станал сутринта рано да ходи на работа която мрази за пари които не му стигат при шеф който не понася стигайки до там по улици които са мръсни и разбити или с влак който смърди или кола която няма къде да паркира задвижена от бензин който едвам стига. Все пак има интернет и гражданина преживял поредния скапан ден и задръстен психически от мисли които го унижават като “дали ще имам пари за тока” и “сега да взема ли един шоколад или не” и “утре ще имам ли пари да отида с колата или да отида с влак”… и все пак има интернет той все още е евтин и гражданина може да си го позволи и там той има възможност да чуе Бойко, Цецо и компания какво са казали сутринта. И слуша той за АЕЦ Белене нещо което е слушал от 2,3,4,5 години вече, слуша за срещата в Катар и как Бойко се бил изложил, слуша за някакви милиарди които той гражданина има да връща на друга държава, слуша как Бойко се репчи на водеща и тя му отговаря коете леко го учудва. После изведнъж чува “референдум” и покраи всички ония мисли за левчета и работа негови си сега се появява и нещо ново което да го обремени “аз за АЕЦ ли съм или против”, “аз за шистов газ ли съм или против”. Но тези мисли бързо се изпаряват защото в стаята влиза дъщеря му и му казва че и трябват пари за маратонки по физическо, а те са 100 лв. Все пак тя иска оригинални,защото истинско унижение е да носиш ”ментаци” от базара за 15 и тя не иска да й се смеят. Тя иска оригинални адидаски които са 100-150 лева. Колкото е почти половината му заплата.

 20. Бавно, но неотклонно падат маските. На мутрата, маскирал се като премиер министър,на физкултурника, въобразил си, че може да изглежда като кукловод и вицепремиер, на образованите момчета,въодушевени, че надянали маските на модерни политици, могат да направят нещо за себе си, за народа, за страната си. Само че, ТЕ я пожелаха. СТРАНАТА. Като територия. Или като юрисдикция. Да я ползуват интимно. СТРАНАТА. Както на тях им харесва. Както ТЕ пожелаят. Да си монтират атомни бомби, да си прекарват тръби както си искат, да си определят цени каквито ги устройват. Защото си бяха платили. На медиите. На предателите. Бяха си отхранили пета колона. Самите ТЕ безбожници, се бяха настанили със своите изчадия в съзнанията на хората, пропъждайки всяка мисъл за бога.Все пак, всичко ли е предрешено…?

 21. Иво,колко си прав,ама късничко по отношение на Борисов.При това,придобил си стила на селския примитивен език. А как пишеше само….

 22. е казал нещо то рода на: „В тази държава освен магистрали, трябва да се строят и интернет магистрали“

  кой е казал кфо според кого? и що си мислим, че г-н Плевнелиев е способен да се “озъби”?

 23. Ясо,понеже нямам батерии за дистанционното,та незнам за медиите дето те информират.Аз понеже съм по далеч от крайният квартал на София (в северозападнала посока),в град “на село в градината” (човек от народа),бях информиран от моята медия.Незнам,може нещо задръстване да е имало по магистралата и информацията да не е достигнала до твоята медия,дето те информира.”всички сме грешни на този свят,и бедни,и богати”,всеки му се случва да съгреши.Недей така,съгрешение в превода или знам ли,дай им шанс да се поправят,а стига ,чак пък да гръмнат.Или само така образно се изрази (художествени образи,нали пък…)!

 24. Към деграде:

  Не можеш да ме ядосаш, както явно се опитваш..За опровергаване на лъжците ( по отношение на “късничкото”) си има архив,достъпен за всеки желаещ да се увери в недостоверността на опитата ти за внушение.
  А колкото до “селския език”- това е толкова тъпо твърдение поради факта, че ( уви, не го владея, а бих искал, но като градски човек от 4-5 поколения съм лишен от тази привилегия)издава безсилието ти да кажеш нещо умно от анонимната ти бърлога.

 25. инж.Симеонов: “В словестният си „двубой“ с МУТРАТА, тя показа интелектуалното си и умствено превъзходсво към събеседника, като го постави в жалко и смешно положение.”

  Бравооо! Най-после някой последва призива ми!

  Отдавна призовавам всички да наричат “премиера” с истинския термин – МУТРАТА.
  Не го наричайте “премиера”, ББ, Бойко, Тиквата ( той не е глупак) и т.н.
  Назовавайте го с онова, което отговаря на начина му на мислене, поведение (възпитание) и мотивировка – МУТРА!

  Питаме се защо България се обезлюдява?
  Защо няма чужди инвестиции?
  Защо си отиват от правителството САМО умните, знаещите и отговорните към България, а забогателите със ‘заеми от пенсионери”, които не могат да артикулират ДОРИ едно правилно изречение на български са “вицепремиери”.

  Трайков си отиде, защото НЕ-умният Цветанов е “вицепремиер”!

  Защо НЕ-умният е вицепремиер?
  Защо цените на бензина са над френските?
  Защо яйцата са по-скъпи от берлинските?

  ЗАЩО НЯМА НИКАКВИ ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОМЕНИ (т.н. реформи)?
  Защо Русия си прави с България каквото поиска?

  Защото “премиерът” Е МУТРА!
  Защото “премиерът” се е занимавал с амферамини през Турция (виж Уйкилийкс).
  Защото банката на “премиерската” приятелка пере пари от наркотици (виж Уйкилийкс).
  Защото бандити са събирали пари да “купят на …МУТРАТА пост в МВР” (виж свидетелски показания по “Октопод”).

  Защо България продължава да УМИРА!!!

  Защото ‘премиерът” е МУТРА!!

  Кажете го на хората!
  Народе, какво европейско, какво развитие – “премиерът” ти е МУТР, народе!!!

 26. Към ДЕГРАДЕ:
  Умнико, преди да менторстваш, обърни внимание на стила и словореда на собственото си “брилянтно” умотворение. Само в две изречения – пет издънки. Обърни се към учителката си по български език и повтори курса по граматика – имаш нужда.
  Колкото до “примитивността на селския език”, не е лошо да препрочетеш класиците ни /ако изобщо си ги чел/. Обърни повече внимание на Вазов, Йовков, Елин Пелин, Чудомир.
  Не е примитивен простонародният /селски/ език, примитивен е езикът на простака с претенции.
  П. Тинков – гражданин пето поколение
  🙂

 27. Ако в някоя НОРМАЛНА страна само споменеш, че новосформирана партия може да спечели избори и да управлява държавата, сигурно ще те сметнат за луд. Такова нещо е възможно само в БълХария, където не избирателя решава изборите, а телевизора. Седем милиона мишлета пред телевизора.

 28. ИМПИЙЧМЕНТ!
  Боко е неспособен да управлява и води България към хаос.
  Боко трябва да се отстрани незабавно!

 29. Към АЛТ
  Страхувам се, че приключенията с новосъздадените партии у нас е по-скоро рецидив. Да не забравяме първия голям пробив –2001 –когато дадохме на света урок по мъдрост и отговорност /все пак сме известни с прословутата си интелигентност /, оставяйки го да се диви как се гради партия, провежда кампания и печелят избори –всичко това за два месеца. Тая същата маса, наречена галено електорат, вероятно сега се диви на мутрата, относно поредния му лупинг за Белене, как е „натирил” руснаците, „диверсифицирал” енергетиката и най-вече „защитил” българския интерес.

 30. Ако не беше толкова тъжна липсата на интелект на управляващите ни люде, щеше да ми е адски смешно. Отначалото стана ясно, че на Трайков му е спретнато активно мероприятие по заповед на руските господари. Но неспособността на ЦЦ да мисли провали дори това просто начинание. Сега резила е още по-голям. Днес Трайков обясни скептицизма си относно провеждането на този “форум” и как Николай Младенов е настоявал за него и как сам го е “организирал”. Съответно, после му заби нож в гърба. Пиша това понеже много хора смятат Младенов за свестен човек, а аз винаги съм знаел, че е леке. Най-после наблюденията ми получиха категорични доказателства!

 31. Към Павел Тинков – в правописа българския език наклонени черти “/” се използват само в стихотворната форма за да се спести ред и да се напише следващият стих на същия ред.
  Определено ДЕГРАДЕ се е изказал грубо (визирам селския език).
  Г-н Инджев, отдавна чета блога ви. Статиите ви отразяват почти изцяло и моите схващания по темите. Но това което забелязвам в последно време е изостряне на тонът. Не мисля че ви е нужно, имате необходимата дарба да пишете и го правите добре.
  Иначе опростачването върви с пълна сила при управниците. Жалко за поколенията след нас, ако го прихванат.

 32. Че сам по себе си бизнесфорума не може да бъде причина за оставка, това е ясно. Очевидно е, че това е претекст. А истинските причини за искането на оставката ги каза самия Трайков, като сам посочи срокът за полумаване на доказателста за тях. Това което ми прави впечатление е, че неговите съждения, за истинските причини, почти не се цитират.
  ББ отдавна даваше на ТТ странни предупреждения, независимо че явно си личеше, че ТТ защитава българските интереси. Ако ББ държеше повече на тези интереси , би трябвало да не тръби, че ТТ е направил гаф или да го омаловажи. Фактът, че ББ не постъпва така дава повод да си зададем въпроса чии интереси защитава тогава? Такова поведение и постъпки, както и начина на отстраняване на Трайков ще накарат мнозина довчера поне умерено скептични към управлението на Герб да минат към гневно противопоставящите се. Дали ще го отчетат агенциите за “общественото мнение”? И дали хората от Герб и ББ ще го проумеят. Май това не им е грижа.

 33. Към Людмил:

  Повярвайте, опитвам се да вникна в критиката Ви, но не е лесно да се съглася. Едни ме упрекват в недостатъчна критичност, а на Вас Ви се виждам твърде критичен. Всъщност съм такъв, какъвто съм и се стремя да пиша само онова, което смятам за истина- вероятно е субективно, но е е моето мнение. Не е изключено ( допуснете, че си имам своите проблеми в битката за оцеляване) да сте прав в странично си наблюдение, но аз не се “препрочитам” с цел “комсомолска самокритика”. Не знам…

  Това е то публицистиката, другото е нагаждане към вкуса на околните- добри или не.

 34. На премиера му пречи и собствената му сянка – смята я за враг.Това, че се държи по махленски към Трайков е, защото е комплексар като всеки ограничен човек.Но да демонстрират с Младенов КУМОВИ ГОСТИ в Катар и да излагат държавата ни е вече простащина.Но за Ники Младенов е стил на живот да топи някой друг, за да лъсне мазнишки(още от времето на Надето Михайлова).

 35. Г-н Инджев, написаното показва мое впечатление и в никакъв случай не е критика.
  Не убивайте вестоносеца, само защото не Ви харесва новината.
  А от къде Ви дойде на ум за „комсомолска самокритика“ – не знам!
  По-сериозното, което наистина не зная, е от къде намирате сили и да следите събитията и да пишете в блога? Убеден съм – не е лесно (със сигурност имате и други ангажименти).

 36. Към Людмил:

  Е, хубава работа: несъгласието с Вас не е чак пък “убиване” на вестоносеца.Носите ми мнение, което си е Ваше, но не съм длъжен да приемат като меродавно – има още доста мнения в коментарите и бих се побъркал, ако тръгна да се съобразявам с всяко от тях.

  А за “комсомолската самокритика”- няма нищо общо с Вас ( не Ви познавам и не знам дали имате спомени, като моя милост). Това е стандартна самоирония от времето, когато от комсомолците се изискваше да се самокритикуват на събрание. Беше част от един фарс, чието значение разбират хората, родени, раснали и насилвани да изповядват неговата тоталитарна доктрина, без да са имали избор за нещо друго.

 37. Към ЛЮДМИЛ:
  Благодаря за задълбочения анализ! Разобличаването на грубата ми правописна грешка /използването на “наклонени черти” вместо скоби под формата на дъги/ буквално разби смисъла на написаното от мен. Сега проумях колко просташки-селско е да се ползват въпросните “наклонени черти”.
  Мисля, че няма да мога да понеса този срам!

 38. Към Павел Тинков:
  Не моя, а ваша е претенцията към другите за правописа.
  Цитирам ви: “Към ДЕГРАДЕ:
  Умнико, преди да менторстваш, обърни внимание на стила и словореда на собственото си „брилянтно“ умотворение. Само в две изречения – пет издънки. Обърни се към учителката си по български език и повтори курса по граматика – имаш нужда.”
  Просто ви показах, че по отношение на правописа, вие самият не сте “брилянтен”, което прави забележката ви несериозна в тази си част.

 39. Г-н Инджев,
  Не мислех че моето впечатление (не мнение) ще предизвика този сериозен коментар от Ваша страна, при положение че е очевидно добронамерено. Не си заслужаваше. Ако имах възможност да Ви го кажа без да го публикувам, бих го направил.
  На 57 години съм и за мен комунизмът е престъпна система, създала невероятни проблеми на семейството ми.

  Зарадва ме предположението Ви че съм много по-млад. Искрено благодаря!

 40. Към ЛЮДМИЛ:
  Нищо подобно! Не съм демонстрирал каквито и да било претенции. Просто реагирах на заяждането на ДЕГРАДЕ. Той е, който отправи обидни нападки към стила на г-н Инджев.
  А Вие, кой знае защо, решихте да се ангажирате уж като арбитър в негова /на ДЕГРАДЕ/ защита.
  Ако наистина сте на мнение, че “комунизмът /посткомунизмът – бм/ е престъпна система”, по-добре се опитайте да уловите същността на нещата и да работите в полза на каузата, на която служи блогът на г-н Инджев, вместо да участвате в целевото разводняване на темите и отклоняване на вниманието от страна на подставени лица.Най-малко заради това, че /макар и може-би неволно/ се превръщате в едно от тях.
  Очевидно сте достатъчно интелигентен, за да проумеете каква е целта на пост като този на ДЕГРАДЕ.Оставете тиретата и скобите на мира – опитайте се да удряте в десетката.
  🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.