Ка(н)тар: олекването на овластената лъжа

Уволненият министър на Икономиката енергетиката, икономиката и транспорта (МИЕТ) Трайчо Трайков се появи днес на първото си интервю в реално време. От екрана на Би Ти Ви даде доста храна за размисъл на хората, които не искат да ги правят на глупаци. Изпреварващо ще отбележа, че той прекъсна почти прекратеното вече предаване на финала, за да декларира (без да бъде питан), че ще продължава да говори. Интересно!

Едно нещо не желаят да научат и приложат в дейността си българските политици: че истината и честността са най-добрата политика. А истината и честността са поставени на кантар след Катар. Иронията е в това, че операцията „Катар”, замислена като инструмент за повдигане на реномето на България и нейния премиер, с помощта на което да се привлече инвеститорски интерес, се обръща в своята противоположност: показва отблъскващото лице на некомпетентността, лицемерието и интригантството, довели да невиждан дори по нашите плодородни за политически бурени земи скандал от подобен характер.

Позволих си да акцентирам вече в предишни статии, че проявената от премиера Борисов дребнавост да закопава в катарския пясък уволнения си министър с „компромат” за това, че се е пекъл на плажа ( вместо да работи), може да се превърне в песъчинката, която да прекърши гърба на камилското търпение на уязвения Трайков. Без видима емоция, но непоколебимо, той си го върна на своя работодател, отнесъл се явно с него като роботърговец. На въпроса дали като министър е допускал грешки, Трайков, без да спомене името Му, зави следното:

Опитът винаги да се представяш за безгрешен е комичен и абсурден”.
За онези, които биха оспорили посоката на внушението му, прилагам още един цитат , преразказан (за краткост) по смисъл:

Лесно е да правиш ефектни неща с минимален ефект…ако ходиш да броиш яйца по магазините, това очевидно може да се засегне цената им цената в магазина, но по никакъв начин не се отнася за останалите”.

 

Още вчера Трайков наруши мълчанието си пред репортери и призова „120 свидетели” за това, дали е мързелувал или е работил за подготовката на форума, чийто провал му беше изцяло приписан. Днес той допълни :
„На плаж ходиха всички , без изключения, не виждам нещо лошо в това…”.

„Без изключения”! Борисов може и да откаже повече да говори по темата, която сам подхвърли в очите на хората с лопатата катарския пясък, за да падне той после на управленския гроб на неговия министър, но рано или късно ще се намери някой да потвърди. А може и да греша.Личният ми опит учи, че не трябва много да се разчита на паметта на колегите, когато са те зазидали зад стените на мълчанието, а останалите, макар да ти съчувстват, предпочитат да не се закопават с признания за истината, довели до професионалния ти „летален” изход от работното ти място – получават удобна колективна амнезия за неудобната реалност, участници в която са били.

Този път наблюдаваме на върха на управленската пирамида нещо, което толкова често се случва в нейното подножие, обитавано от нас, простосмъртните й строители. Изправят се дума срещу дума. Отхвърленият от системата опровергава аргументите на силата със силата на аргумента, че истината е на негова страна и се надява многобройните свидетели да потвърдят. У нас това е драма от древногръцки сюжет- брутална реалност, а не драма от тракийска гробница, в която отиващият си от този свят е бил придружаван в отвъдното от най-близките си хора. Да очакваш някой да се пожертва, като те подкрепи, заради едната гола истина ( за която заплата никой не плаща), е рядко срещано геройство в нашия не особено романтичен 21-ви век.

Докато дуелът е между думите на засегнатите страни, например между Трайчо Трайков и разочарованието му от външния министър Никола Младенов, който прехвърли на МИЕТ цялата вина за провала на форума в Катар, ще бъде прибързано да се вземе страна. Но слабият не винаги е в слаба позиции- на кого ще повярват хората, това е въпросът!

Понеже стана дума обаче за истината, а ние всички подозираме каква е тя в политиката и свързаните с нея големи пари, власт и влияние, най-интересната част от днешното интервю на Трайчо Трайков е сдържаното му потвърждение на нашите подозрения:

Изкушенията да НЕ защитиш националните интереси са много”, заяви многозначително той. Не че това е новина, но произнесено в контекста на разговора за многомилиардния обект АЕЦ „Белене” от толкова вътрешен фактор в преговорите и в такъв момент, публичната тайна за „изкушенията” придобива тежестта на обвинение, което някога може да бъде прецизирано.

 

Но за българските медии и институции не беше новина също, когато цитирах на 14 октомври 2010 г. министър Трайков да заявява в мое присъствие в сградата на министерството ( при среща с ядрения дисидент Георги Котев), че е наясно със съществуването на мафия в българската енергетика. Скандалното мълчание около това скандално признание беше подчертано парадоксално от факта, че Трайков не се отметна от думите си. Можеше, в стила на традиционната българска политическа традиция, който марширува всекидневно пред очите ни от медиите, да отрече казаното или поне да отпъди евентуални досадници, пожелали да го попитат за потвърждение. Напротив, пред единствения „любопитен” български журналист (Никола Миладинов от БНР), решил да провери истинността на цитата в моя блог, министърът потвърди дума по дума, че е казал точно това: в българската енергетика има мафия!

 

Сега и медиите биха могли, ако им позволят, да „прогледат” за мафията, за която Трайков така откровено съобщи. И ако продължават да имат проблема с позоваването на някакъв си блогър или на журналист от сайт ( Стойко Стоянов от Фрог нюз, присъствал също на онази среща), подсказвам им изход от неудобното за тях положение- могат се направят, че първоизточникът е БНР ( където бях безименно цитиран, макар и след като си потърсих правата).

На 14-ти октомври 2010 г. министър Трайков назова проблема със съществуването на мафия в енергетиката, а на 14 март 2012 г. получи потвърждение. Така се превърна в рядък случай на политик, който не само е казал истината, но и я е доказал косвено, плащайки лична цена за това.

41 мнения за “Ка(н)тар: олекването на овластената лъжа”

 1. Г-н Инджев, Поздравления за статията!
  Единственият министър за който имах добро мнение е точно Трайков.
  Предаването не съм го гледал, но написаното тук ми е достатъчно.

 2. На дъного стои интригантът Николай Младенов, който отърва кожата, натопвайки другарчето си Трайчо.

 3. Със всичко съм абсолютно съгласен, и благодаря за поредния ценен коментар.
  Единствено не съм убеден с последните четири думи – едва ли е голямо плащане на лична цена да не си министър, още по-малко в кабинет на Бойко Борисов. Според мен щеше да плати по-голяма цена, ако беше останал.

 4. Господин Инджев, всички знаем, че в случая с уволнения министър Трайков, не става дума за провала на Република България пред света състоял се в Катар. Това го знаят и децата. Става дума за мародерствата на руско-българската комунистическа мафия и за нейния слуга Бойко Борисов. Пълната липса на реформи в държавата, картелирането на всеки сектор от икономиката и служенето на руски олигархически интереси, води до това, че цялата държава тъпче на едно място. А да се стои на едно място в съвремения свят е равносилно на връщане назад с години, без значение колко километра магилистрали ще бъдат построени. А те са около стотина километра. Лично аз, не очаквах, но след това което се случи с министър Трайков, минитър-председателят Бойко Борисов се оказа много глупав човек. Невероятно глупав!

 5. Бизнес форумът в Катар е поредният кьорфишек на Българското правиотелство, сиреч на Министър Председателят. Всъщност е интересно да се знае, чия е персоналната инициатива за организирането му, както и определяне на изключително неподходящия начален час. Съдейки по Coriculum Vitae на министър Трайков това никак не прилича да е негова идея. Какво имам в предвид:
  1.Организирането на подобни форуми на държавно ниво е идея реликт от времената на „развития социализъм” и никак не се вписва в политиката на една страна претендираща да е пазарна икономика и член на ЕС.
  2.В условията на пазарна икономика не може да има частен бизнес толериран от правителството (държавата) за сметка на друга част от частния бизнес, която не е „избрана” да присъства на форума. Не допускам, че в делегацията са били равнопоставено включени представители на целия частен бизнес у нас. Как си представяте например Президентът Обама или Секретарят на САЩ Хилари Клинтън да помъкнат със себе си на правителствено официално посещение, където и да е било по света представители например на „Дженерал мотърс”, но не и на „Форд”? Нали още на другия ден ще бъдат „изядени с парцалите” не само от опозицията, но и от засегнатите фирми!
  3.Държавното „лобиране” за определени представители на бизнеса само навява най-разлини съмнения относно силата на техния бизнес. Сериозните фирми и компании не се нуждаят от външно представяне. Тяхното производство или услуги са широко известни по света. Ако сметнат за необходимо те сами си финансират и организират бизнес срещи, симпозиуми, семинари и прочие и нямат нужда да получават безплатни самолетни билети, платени от държавния бюджет хотели и зали, подмамващи представителни гощавки, отпечатване на рекламни матеиали и т.н. Държавно участие е допустимо само, когато става въпрос за популяризиране на нови браншове, училища и университети, предлагане на СПА курорти и лечение, при което са представени или поне поканени за представяне абсолютно всички от дадения бранш и то за изложби или семинари на територията на посолството или консулството в чуждата страна, като темата е изцяло продиктувана от конкретните нужди на тази страна, която задължително трябва да е помолила за такава информация или среща. И тук става въпрос за рекламни материали и организация на панаирен принцип по дадена тема, а не за пътуване на принципа „гъз път да види” за определени бизнесмени и половинките им.
  4.В случая по отговорно е Външно министерство и Външният министър, които пряко са организирали злощастния форум.
  В заключение мисля, че който и да е идейният инициатор на форума в Катар отговорността за провала му е на Министър председателя, тъй като той е отговорен за действията на цялото правителство и не може да бъде оневоиняван на принципа „кой ми сра в гащите”!

 6. Уважаеми г-н Трайков,дори и да Ви се наложи да преглъщате още горчилка Вие вече спечелихте невидимия рунд пред очите на нашите съотечественици,което ще продължи да изнервя Ваши колеги,
  преди да дойде и техният ред!
  Запазете спокойствие и отминете с мълчание досегашни началници и колеги.Говоря Ви при положение,че разполагам не с обикновени улики,а банкови доказателства как са били погребани десетилетен труд и усилия на цели поколения от нашия род,за бъдем охулени и да останем на улицата!
  Злото е безотечествено и шиканира щом е гузно.
  Отворете блога на Сугарев и Инджев,за да намерите как и какво съм премълчал след призив към Ваш колега/…ка!/
  и ако съм си самоудържил собственото сепуко и иронията…то е защото зад нашите катили стоят и едни други,които макар и без да са посочени от ВАС,се разбира защото ше ПРОРАБОТЯТ СЛЕД ВАС!!!!Катили се римува с д ж у г а ш в и л и!!!!!
  Междувпрочем вече и там се пробуждат и ще вопият за база на НАТО по техните земи!!!!Това означава,че какъвто и да сте шампион по търпение,ще Ви се наложи да подобрите совствения си рекорд.В блога на Инджев и на Сугарев отдавна и куцо и сакато знае,че не само съм стоял,но и стоя зад Негово Величество Царя!
  Той е пример точно,когато чупи рекорди по търпение!А Вие сега започвате с налети чаши и в нашия свят на истинска дипломатическа а не изобретена служба е прието да се казва:”Виното е разлято!Трябва да се изпие!”
  Подгответе се и за П Е Л И Н!Правете каквто трябва,а да става каквото е писано!

 7. Премиерът Борисов като е чел “Винету”, поне да си беше извадил изводите за жертви, саможертви, интереси на народа и т.н.! Той може да се вижда в сънищата си като главен герой в бъдещите учебници по история, но най-вероятно това ще е с ниската компетентност, довършила икономиката на България след тройната коалиция, опразването на държавната хазна (наред с Луканов – някой друг помни ли нещо друго за него?), с престъпните си връзки и накрая, с пълното неглижиране на националните интереси (по всяка вероятност притиснат от компрометиращи данни за неговото минало).
  Наред с чуждестранната литература да беше прочел и нещо българско, от което да научи: Волът като рие – пада на гърба му”

 8. Както казах онзи ден, чакаме височайше посещение. Познайте кой е той?

  “”Атомстройекспорт” /АСЕ/ е извършил успешно контролно сглобяване в Ижорските заводи на корпуса на реактора за първия блок на АЕЦ “Белене”, съобщават от пресцентъра на руската компания, част от държавната корпорация “Росатом”, цитирани от БГНЕС.
  В заводите контролно е сглобен корпуса на реактора ВВЕР-1000 за първи енергоблок на АЕЦ “Белене”, който е изработен по поръчка на главния подизпълнител на проекта “Атомстройекспорт”.

  Това е един от заключителните етапи преди реактора да бъде готов за транспортиране. Цялата технологична операция е наблюдавана от представителите на българската НЕК. Първият реактор за АЕЦ “Белене” ще бъде готов за транспортиране в средата на април 2012 г. Също така са напълно готови за приемане и два парогенератора за АЕЦ “Белене”, произведени от ОАО “ЗиО-Подольск”.

  Дали пък няма да им се случи случка?! Когато си толкова уверен, че си непотопяем, занемаряваш елементи от сигурността, и в крайна сметка се нанизваш на айсберг (по Мирон Иванов). Надявам се именно на това. Друго явно не ни остана.

 9. Към Георги Георгиев:

  Не съм уточнявал, че за “лична цена” смятам да спреш да бъдеш министър- но да бъдеш омаскарен като мързеливец на плажа, виновен за провала на България ( едва ли не) е нещо, което има своята публика, готова да го глътне като цялата истина.

  Ял съм тази попара. И до днес се търкаля лъжата, че като директор на БТА съм се бил “барикадирал”в кабинета си като съм отказал на напусна през лятото на 1993 г. А истината е, че кабинетът “Беров”, по внушение на своите кукловоди, наруши конституцията, решавайки да ме уволнява като директор на БТА. Осъдих ги във върховния съд, Конституционният потвърди правото ми, но остана омаскаряващата лъжа, пусната в сервилните вестници, че съм се бил “барикадирал” в кабинета си, където просто ходех всеки ден на работа независимо от заповедта да го напусна- до мига, в който парламентът гласува уволняването ми, както е законно.
  Да обобщя: за спазването на закона, за защитаването му дори пред две най-висши институции – с пълна победа на моята теза- съм “наказан” с публично оплюване, което и днес върши работа на моите дългогодишни врагове.

 10. Трайков показа истинското лице на хамелиона Младенов-аморален , безскрупулен и лицемерен подлизурко.Този човек е срам за България.Омерзена съм!

 11. Иво, ако е вярно, това което разправя Иво Беров (че не е чак толкова невъзможно!)- защо не опитаме с един вестник ние, ентусиастите от форумите на Интернет?

  Ще съберем по един 6-месечен абонамент за начало…

 12. И друго е интересно – на чии разноски е пътувала групата за посещение на плажа в Катар – бизнесмените ли са поели всичко?

  Защото те имаха пряк интерес от това, не – данъкоплатците

 13. Г-н Инджов поздравявам ви за статията и ви желая да си останете такъв какъвто сте имате сила да казвате истината,рядкост в нашата поръчкова журналистика.

 14. Г- н Инджев и мен ме оплюват цял живот ,та и до сега,унищожиха ме икономически,физически,майка пратиха в гроба,аз живея в мизерия при която хлебарки издържат не повече от седмица.Баща ми както писах го така му зашиха раната във болницата,че от ноември ,та и до сега още не е заздравяла,лекувам го сам.Право на помощт нямам,а съм болен с увреждания каквито никоий друг неби могъл да живее повече от 3 месеца.Тук смрадовете комунисти знаят това и понеже знаят ,че при мен инстинкта за Истината е по силен от инстинкта за самосъхранение,за това пуснаха че съм луд и тъпанарите им вярват.От както майка почина до днес никой не говори с мен,нито пък некой ме попита как съм,поне (само някой от циганите спре като мине та поговори с мен,защото ме уважават,цигани).Но Г-н Инджев хич да не се притеснявате Бог си знае работата и в “тефтерчето” записва поименно !Вие събирайте милионите има да ви продам нещо!Не е за ядене!

 15. Току що докараха комшийката починала.Миналата седмица почина другата комшийка.Така сами си отиват всеки ден,всеки ден комунистически Криводол умира,комунизъм на дело тук и сега както си е от 1944г,непомръднал.”25 конгрес на КПСС” номер 13 улицата и номера на майчиният и бащин ми дом.Улица пряка на бул.”Георги Димитров” продължение на бул.”Васил Коларов” тук и сега.Бул.Ленин на който се намира Колтурният дом с общинската администрация в него.Пред него е бюст паметник на “вожда и учителя” Г.Димитров.И петолъчки на глава.Бе комунизъм та дрънка тук и сега.

 16. Г-н Трайков спомена и за морално остарял реактор който го готвят за АЕЦ “Белене”,но аз мисля че само за малоумниците не е ясно че няма нито един аргумент в полза на строителството на централата.Трябва да прежалим досегашните разходи и да продължим напред.

 17. Със сигурност Трайков е неудобен заради АЕЦ “Белене” и цялостната му позиция по отношение на енергетиката. Обаче, според мен, не бива да се подценява и фактът, че Борисов просто оперира на къси съединения под влияние на това как усеща егото си в дадена ситуация, зависим е от това кой какво му казва или какво впечатление прави, защото не разбира от почти нищо, за което трябва да взима решения и няма на какво друго да основе преценката си освен на отражения. От 2010 насам е имал доста поводи да се отърве от Трайков, ако целта му е била такава – да вземем например случая с ACTA. Защо обаче отърваването става точно сега, от нищо и никакъв бизнес форум, който дори не се оказва чак такъв провал и толкова фатален. Според мен обяснението е много по-елементарно – чувствителното его на Борисов тук е било засегнато по-директно, просто защото драмата се разиграва на живо, не чрез медиите или чрез други буферни системи, които да омекотят удара. От този миг явно успешно се възползват недоброжелателите на Трайков в правителството и резултатът е оставка. Целта ми не е да омаловажавам властта на енергийното лоби, но ми се струва, че нещата са още по-зле, когато факторът неопредсказуемост се внася от импулсивната и отворена към външни манипулации психика на премиера.

 18. Г-н Инджев,знам цялата истина за Вас и по-точно неистината или и оплютата.Тук ще добавя поведение на жалки Берови послушници когато Стефан Савов и директорът на БНБ изнесоха сърцето на Цар Борис III от сейфа на БНБ,за да го погребем в Рилския манастир.
  В качеството си на довчерашен висш български представител на републиканска България и преди други от Беровите, Димитър Попови и или Гоцеви съмишлениции да насъскат злите кучета да ме довършат,и на Галя Дичева и на нейния колега,не прилягаха дълги обяснения за каква кауза е изгоряло сърцето на български държавник зъзнал още при Завоя на Черна …
  Ако Трайчо не изтрае и допусне да го
  прекършат,те ще се нахъсват и и ще го ръфат,макар че ще става все по-трудно и това докато набират сила пробуждащи се съотечественици….
  Колкото повече ще е грозно издевателското търпение,толкова по-мерзко и задаващото се нетърпение….
  да се прилючи с този фарс!!!!
  Впечатлява най-много Волен,защото дълбоката оран mit dem weiblichen Pflug ….sei sehr schlecht planniert
  …geworden sein и Николайчо няма защо да се прави на с в е т a во д а ненапита!!!!По-смело и по-мъжки!!!!

 19. Далечч от противното влияние на ББ, Трайков някак е придобил по-приемлив човешки образ и такъв, на истински български министър, лоялен към националните интереси в най-важния сектор – енергетиката! Жалко, че надделяха пак руските лобистки интереси и на премиера му трябват безличия от ранга на Фандъкова!

 20. Не забравяйте,че Б.Б. е кум на Н. Младенов. Нали се бяха изтипосали с фракове и лачени обувки на сватбата,широко отразена в мвдиите. А който не му цепи басма на Премиера си отива.

 21. От доста време се чудех,как е възможно Трайков да допуска такъв негодяй като Б.Борисов,да се гаври с него ,при това-нееднократно.Отделен е въпросът,по какви причини,Трайков е приел предложението да стане министър,при положение,че очевидно е имал не лоши бизнес позиции.Каточели избягна от вниманието на коментиращите уволнението на Трайков факта,че от Пловдив Дянков съобщи,че дни преди похода за Катар,Борисов е обсъждал с него отстраняването на Трайков.Ерго,съшита с бели конци е версията на Борисов,че фала в Катар е прел чашата на търпението Му!Очевиден е натиска на Москва и БГ ядреното лоби ,Трайков да бъде отстранен от поста си,причините за което са изнесени в статията тук,пък и ,макар и деликатно,потвърдени от Трайков пред БиТВ днес.Ето, до крайният срок за подписването на договора за Беляне,остават броени дни.И каквито въртележки да прави Борисов в посока отказване от въпросния проект,такова ще стане,макар и с поредната отсрочка.Опита на Борисов да внущи на Президента,че проблема ще трябва да се реши чрез референдум :за и против Беляне,срещна,за моя радост,дипломатичния отказ,с сериозния мотив,че ако има ВЪОБЩЕ референдум,той трябва да е съобразен с Конституцията на РъБъ,със съваршенно друг акцент върху формулирането му.Колкото до поведението на Н.Младенов,лично мене не ме очудва.Той,Младенов,е един политически пътешественик от сорта на Яне Янев,но доста по-успешен заради позициите,които му бе предоставила Надежда Михайлова в СДС.И заради фамилното му минало и заради своето послушание,Борисов има нужда от такива в своя Кабинет и Партия!

 22. До Георги Георгиев:
  ——————-
  Не споделям мнението Ви – не винаги политическата дейност е плод на личното его. Понякога е резултат и може да бъде наречена мисия.

 23. Какъв Катар,каква излагация,всичко е било нагласено вече.Не е истина кого виждаме в първите редици на бизнесмените в Катар- КРЕТЕНИТЕ Баневи с децата и кучетата и тн,с късата пола,СРАМ.Тези трябва да ги гонят с КАМЪНИ като мръсни и непочтени хора,а не да ги показват по телевизията.ТАКИВА КАТО ТЯХ И НЯКОИ ДРУГИ-ТО СЕ ЗНАЕ КОИ-ПАНАИРИ И ТН,КОИТО ТРАЙКОВ ПОДГОНИ,ГО ИЗГОНИХА.ЖАЛКО!

 24. До EOL11.

  Съгласен съм с вас само за “Със сигурност Трайков е неудобен заради АЕЦ „Белене“ и цялостната му позиция по отношение на енергетиката. ”
  Толкова!

  Но НЕ съществува така наречения от Вас факт, “че Борисов просто оперира на къси съединения под влияние на това как усеща егото си в дадена ситуация”.

  Лицето “премиер” ( винаги в кавички, защото ТОЙ е МУТРА, но не и премиер) има много силни и постоянни мотиви в поведението си.

  Основните мотиви на МУТРАТА са консумирането на политическата власт за натъпкване на личните му сметки, при запазване интересите на олигарсите и Русия.
  Това е!
  Никакво его, никаква “отворена към външни манипулации психика”.

  Грозният и така вреден за България популизъм на МУТРАТА е пряк резултат от стремежа му да държи политическата власт без да се интересува от България.
  МУТРАТА НЕ СЕ интересува от решаването на проблемите на България, от развитие, от промяна.

  НЕ, МУТРАТА се интересува от покровителстване на безлицензни пивоварни, от защита на интересите на приятеля си Залтев и повишаване цените на горивата, от възможност да се строи безпроблемно в горите, чийто заменки пък вече трета година не могат да бъдат отменени!

  Трайков си отива, защото пречи на усвояването на “комисионните” от рубладжиите!
  Толкова!

 25. Стана нещо значимо в европейски Болхаристан! Гледахме цял час нашият хитричко-простоват “мачо” премиер като… кукла на конци. Объркан и нервен говореше нещо което явно Му бяха наредили да каже. Противоречеше Си непрекъснато. Всъщност видяхме, че някой Го управлява!!!
  Абсурда с изритването на Трайков трябваше да бъде прикрит със оставките на други двама отдавна обречени. Поводът Катар и сценката с плажа увиснаха трагикомично. Много Болхаристанци си зададоха за пръв път въпроса с понижена трудност: Кой всъщност е кукловода на Боико Борисов.? Кой всъщност ни управлява???
  Позицията на Трайков за АЕЦ “Белене”, “Южен поток”, шистовия газ, преговорите с “Газпром”, борбата му с монопола на ЛукОил, и сигнала за картел за цените на горивата са предостатъчни да изнервят кукловодите.
  Някой досеща ли се кои са ТЕ?
  И като се досеща какво???
  Май нищо… както винаги.

 26. Знам, че по отпадъка на една нация не бива да се съди за самата нея, но вижте снимките в долния край на сайта на шериф Боб Гуалтиери от Тампа Бей и се запитайте – не виждаме ли тези хора непрекъснато около нас – в съседните апартаменти, по улиците, в магазините, на светофарите, по новините и по трибуните…

  http://www.pcsoweb.com/investigative-operations-bureau/release-12-050-detectives-dismantle-organized-crime-ring-arrest-multiple-suspects-in-a-3-1-million-dollar-racketeering-scheme-involving-luxury-vehicle-and-credit-card-fraud/

  И после си дайте сметка къде сме и защо сме. Горните десет нашенски хубавеца са откраднали 3 млн. долара, но полицаите най-накрая са им спипали групата. Последните петима все още се крият, ако вече не са в София.
  А може би утре да бъдат сред национално-отговорния бизнес на първите редове в нЕкоя поредна задгранична командировка на Боко Тиквата и Николайка, или сред поредните учредители/ спонсори на поредното “гражданско движение за спасение на отечеството”?
  Нали?!

 27. Бойкото завижда на Трайков, че може да чете на английски.
  Иначе много ми хареса последният засега коментар на Румен Бърцов – Криводол живее в 1985-та. А ние сега сме 2012-та.
  Мисля, че точно г-н Инджев преди време беше публикувал едно есе или н.т. на един руснак за един руски град на около 350 км от Москва. Усещането, което придобих от постинга на Бърцов е същото – мизерия, примиримост, арогантност, цинизъм. Тънкостите в политиката и икономиката в случая са излишна подробност, те бледнеят пред фактите.

 28. Позицията на Трайков за АЕЦ „Белене“, „Южен поток“, шистовия газ, преговорите с „Газпром“, борбата му с монопола на ЛукОил, и сигнала за картел за цените на горивата са предостатъчни да изнервят кукловодите (Цитирам VL)

 29. Докато виве си задавате въпроси и се пробвате да си отговаряте те изкараха децата ви.А пробвайте малко да мислите щото сте неспасяеми!

 30. Страхотно написано!
  И едно голямо ЕВАЛА на г-н Трайков!
  А Бойко… да ходи да си брои яйцата в кокошкарника му!

 31. Да се мисли, че Трайков е отстранен зареди някакво си его е просто наивно! Както казва VL,”Позицията на Трайков за АЕЦ „Белене“, „Южен поток“, шистовия газ, преговорите с „Газпром“, борбата му с монопола на ЛукОил, и сигнала за картел за цените на горивата са предостатъчни да изнервят кукловодите”. Той не е отстранен зареди нечие си его, а от страх на отстранилият го отсъщите кукловоди. Дали избирателите сега ще проумеят, че намаана приказка и бабаитска осанка, не винаги означават кураж и гражданска доблест. След станалото направо се възхищавам на Трайков, че сам е водил борбата за интересите на България.

 32. От сайта на МБнР(http://www.mfa.bg/bg/news/view/32523 )още не са се усетили да махнат съобщението, което директно изобличава Младенов и което гласи:

  Събития
  “Бизнес – форум в Доха, Катар”
  12.03.2012 15:35

  “Над 100 български фирми ще участват в българо-катарския бизнес форум в столицата Доха в периода 14-15 март 2012 г. Форумът е организиран по инициатива на МВнР с цел да се превърне във фокусирано събитие за директни контакти между представителите на българските и катарските бизнес среди, както и да се концентрира вниманието на катарската общественост върху страната ни чрез представяне на потенциала на различните сектори в България.

  Това е най-мащабното до момента представяне на страната ни като атрактивна и надеждна инвестиционна дестинация в Арабския свят. Във форума ще вземат участие фирми от леката промишленост, селскостопанския сектор и земеделието, хранително-вкусовата и химическата промишленост, финансовия сектор, фармацията и козметиката, строителството, ИКТ, енергийния сектор, туризма, мебелната промишленост, образованието, както и компании от сферата на недвижимото имущество.

  Българският бизнес ще има възможността да установи лични контакти с представители на над 40 водещи катарски компании, потвърдили интерес към сътрудничество с наши фирми. Очаква се да бъде подписан Меморандум за разбирателство между Камарата на работодателите и индустриалците в България с Търговско-промишлената палата на Катар за създаване на Българо-катарски бизнес съвет.

  Форумът ще бъде официално открит от министър-председателя Бойко Борисов, ръководител на българската правителствена делегация, в която са включени министрите Николай Младенов, Трайчо Трайков, Лиляна Павлова, Ивайло Московски и Мирослав Найденов.”

 33. Господин Инджев, за първи път чета ваша статия, която напълно съвпада с личното ми мнение!

  Борисов доказа за пореден път колко е некомпетентен.

 34. Колко много лъжи и неловки положения само в два дни. Според Цветан Цветанов, министър Трайков сам си е подал оставката по лични причини. Бойко Борисов е бил възмутен от печенето на Трайков на плажа, когато форумът се проваля. Това, обаче, не води до негова спонтанна реакция на гняв към министъра. По най-нормален начин те си се прибират в България, където се оказва, че Цветанов го уволнява. Разбира се, че възниква въпросът кой е по-главния. Николай Младенов в истеричен фалцет по радиото побърза да се разграничи от Трайков, който бил провалил срещата, при положение че всичко е било подготвено перфектно от Външно министерство. Цялата организация, обаче, е била задача точно на Външно министерство. Бойко Борисов каза, че преди два месеца е изпратил Дянков и Трайков в Москва за да кажат на руснаците, че България окончателно се отказва от проекта АЕЦ Белене. Това епохално за България събитие е извършено в пълна тайна, те изглежда тихо и тайно са прошепнали на руснаците, че България се отказва, но явно руснаците не са ги чули, нито която и да било медия е чула, защото за Проекта пак си се говори в бъдеще неопределено време, както и преди. А Дянков от своя страна каза, че уволнението на Трайков е било решено предварително и просто са го чакали да се върне от Катар. Тук изглежда, че Борисов май не е знаел, че ще му се наложи да уволнява Трайков, май си е нямал и идея. Всъщност, направи го Цветанов, за когото това май също беше новост, иначе нямаше да каже глупостта: той сам си подаде оставката по лични причини. На тези двамата Някой им спуска задачите в последния момент и не им оставя време даже да си съгласуват мотивите.

 35. На всеки що годе разумен човек му е ясно, че такива мероприятия се организират от Външно министерство, което си било свършило работата перфектно. И Николайчо, чист като сълза. Вижте му биографията . Вижте как предаде всички, до които се доближи. Боклук, та дрънка!
  Според мен това момче Трайчо Трайков беше единственият честен и свестен министър в това корумпирано и мафиотско правителство, защитаващ българските национални интереси. Може и да греша.
  Надявам се, че няма да получи масиран инфаркт като Мишо – Бирата в някое заведение на “Петата руска колона”. И за това трябва повече да говори.
  Ще им дойде прекалено много на Боко и на Гоце!
  Г-н Инджев, поведението на Б.Б. ми е ясно и разбираемо, но не мога да разбера поведението на този копелдак Д.Добрев. Предната вечер иска да подава оставка с шефа си, а на следващия ден сяда на стола му.

 36. Каде може да се намери списък на “бизнесмените” и фирмите, пътували с ББ за Катар? Нищо чудно в този списък да е истината за катарското фиаско.

 37. Операцията “Катар”е вдъхновена и замислена само от Бойко.
  Такъв “масов” и грандомански проект
  от Живковски мащаб не е по силите
  на обезличените министри слуги които знаят че са “бушони’
  И че мутрата Боко капо де тути капи
  ще ги премахне и в двата случая.При неуспех и при успех!

 38. В правителството имаше трима успешни, открояващо се, дясно мислещи министри:
  ПЛЕВНЕЛИЕВ, ТРАЙКОВ, ДЯНКОВ. Да направиш президент един отличен министър е нищо друго освен, отправяне на тази личност в трета глуха. Да уволниш министър (явен противник на руските интереси) за
  провалянето на един безсмислен форум е начин да се отървеш от неудобен, пречещ на определени сметки човек. Ред е на Дянков. Да видим. Въпрос на време. Всъщност,той си свърши перфектно работата и вече не е необходим

 39. Десантът на гърберите по всички сутрешни блокове след оставките беше гасене на пожар от катара, който бяха прихванали в Катар.

 40. Не знам дали обърнахте внимание, но единствения конкретен обект, който договорено ще се финансира с катарски капитали е частното летище в Балчик, което ще обслужва най-вече голфигрищата на Красимир Гергов. Така, че очаквам БТВ да уволни вече Слави Трифонов (не, че го харесвам, напротив) и да подчертае все по- уважителното си отношение към примиерминистъра, както се полага на краля-слънце!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.