Шутовете на Борисов

По това кой и как защитава началника си Бойко Борисов, човек може да му състави портрет. Допълнителни щрихи добави вчера министърът на културата Вежди Рашидов, който надмина всичко видяно, чуто и написано в съкровищницата на гафологията на съвременната българска политика. Вече стигна до там да обявява Господ за свой колега ( защото също бил скулптор, ваейки човека от кал). За да го докаже, „възкреси” покойната оперна певица Гена Димитрова със самохвалството, че я е уредил с ангажимент тепърва да пее в Москва ( ако тя беше жива, едва ли щеше да има нужда от меценатството на този неук занаятчия, попаднал на върха на администрацията в областта на културата по приятелска линия).

За гаф, като този, както и за предишните му безумия, свързани с пропаганда на правото на мреш от пушене на цигари, с меренето на значимостта на книгите в сантиметри ( да не говорим за предишни негови „подвизи”, като налитане на бой на униформен служител пред Софийската община), Рашидов не просто трябваше да бъде отстранен от поста си като самоходна обида за културата на България, но и трябваше да не е припарвал до него в качество на „почетен Мултак”, с което се гордееше по времето на империята „Мултигруп”.

За шампиона по гафове на кабинета обаче няма „шут”, какъвто, по израза на депутата Яне Янев, заслужено бил получил министърът на икономиката Трайчо Трайков ( чието име в неделя, случайно или не, премиерът Борисов, след 3 години съвместна работа, не можа да произнесе правилно в телефонно обаждане в неделно предаване на ТВ 7, прекръствайки го на „Трайко Трайков”).

На екрана на същата тази трибуна на управляващата партия същият Янев днес се появи за дружеска беседа с много смях, закачки, размяна на приятелски мисли с медийната проекция на властта Николай Бареков. Под формата на интервю двамата верни пропагандатори на партийната правда се надпреварваха да се подиграват над отстранения министър Трайков и трябва да се признае, че пламенният преследвач на партийните врагове на ГЕРБ Бареков най-после си намери майстора. Янев го надмина, обявявайки Трайков за неспособен да бъде дори портиер на Министерския съвет , като постави потьом под съмнение неговата мъжественост. За целта депутатът прегърна стилистиката от речника на Борисов и се надсмя над препънатия Трайков, че не бил влезнал с бутонките на премиера, а му се обяснявал като първолак. И това го казва тъкмо политикът, който щеше да „уволнява” Борисов, а сега се умилква възторжено около мускулите му ( които Бареков не пропусна да спомене в рамките на хумореската, наречена интервю)!

Имитирайки бившия главен прокурор Никола Филчев, който неотдавна организира фарс със „загуба на памет” пред репортери в съда, Янев се направи, че не познава Трайков, защото не го бил виждал по митингите. Но не ритането на падналия, което е стандартна практика у нас ( Бареков се е упражнявал и върху моето повалено тяло и в това няма новина) е темата, заради която си правя труда да обърна внимание на днешното телевизионно зрелище. Може би не всеки е забелязал, но между редовете на подигравателните тиради имаше много, много сериозен подтекст. Защото Борисов не случайно е отвързал Янев и го е изпратил да гризе кокалите на доскорошния член на своя правителствен екип.

Кампанията срещу Трайков сега е предизвикана явно от отзвука, който получи неговото отстраняване, както и от заявката му, че няма да мълчи. И не е Костов онзи, който е заслужил „честта” срещу него да пуснат от правителствения телевизионен канал тандема за наказателни акции Янев-Бареков. Да, споменавайки Трайков като протеже(!) на Костов, неофициалните говорители на Борисов действително целят да залепят на Трайков етикета с негативите на синия политик като „стока с изтекъл срок на годност (или като “минала вода, която воденица не кара”, както казвал дядо му на Янев). Но нямаше да му обърнат толкова почетно внимание със стрелбата на своите луксозни пропагандни минохвъргачки, ако зад критиката по повод отстраняването на Трайков не беше застанал посланикът на САЩ Джеймс Уорлик. Той нарече този ход „загуба за България” и подчерта , че във Вашингтон уважават прогонения Трайков.

Такъв откровен шут от Белия дом, на който няма храбростта да отвърне, Борисов не е получавал от миналото лято, когато двама посланици на САЩ, бивш и настоящ, му направиха преса в българската преса. Единият, Джеймс Пардю, му се присмя в интервю за в. „Труд”, че имитацията на мерки срещу монополизма на „Лукойл”е пушилка и театрална постановка. А другият, действащият в София Джеймс Уорлик, буквално бламира приказките на Борисов и защити „Лукойл” от…премиера Борисов. Уж много смелият ни премиер преглътна и двата шута. Но май в момента му идва в повече унижението и в желанието си да каже нещо, което сам не смее да произнесе, пуска Янев да се изявява със скрито послание.

Но най-важното и също не толкова трудно за разгадаване внушение на днешната клоунада, е завоалираното предупреждение към…президента Плевнелиев. Без да бъде питан, Янев пое инициативата , извън всякакъв контекст, да изкаже презрителното си становище за Плевнелиев като човек, който е избран от Борисов ( а не от някакъв си народ). В този смисъл като предупреждение към него прозвуча и заявката на Янев да внесе в парламента предложение за орязване на привилегиите за държавния глава, които му се полагат след като му изтече мандата. Формалният повод за тази закана е реалната злоупотреба на Георги Първанов с държавен ресурс за собствени политически цели. Но който е следил знаците, които долитат от президентския кабинет, лесно ще забележи прозрачния намек към Плевнелиев да не се опитва да прекрачва границите, които му е начертал явно разтревоженият от бързото му еманципиране Борисов.

Няма дефинитивно ясна позиция на Плевнелиев за уволнението на Трайков, но президентът напълно се вписва в „образа на врага”, нарисуван днес от придворния шут на Борисов, който раздава шутове с краката на Борисов. Защото Плевнелиев също не е човек от митингите и никога не е бил част от ГЕРБ ( за което сега Янев напада със задна дата Трайков). Нещо повече, никой от министрите в този кабинет не е по-представителен със своята „аполитичност” от Плевнелиев, който до последния миг от предизборната кампания миналата година повтаряше, че не е политик. Освен това Плевнелиев също никога „не е влизал с бутонките” на Борисов и изтърпя всичките му шутове по време на предизборната кампания и дори след нея.

Изглежда обаче ( да използвам и аз спортна метафора, за да съм по-ясен пред „спортната публика” на феновете на Янев и компания), мачът е друг. Просто не е футболен, нито е карате.Това е боксов маратон. Лекият, но по-млад, перспективен и издръжлив (може би) боксьор Плевнелиев, поканен първоначално за спаринг партньор, съзнавайки, че не може да победи с нокаут политическото туловище срещу себе си, е заложил на изтощаването на противника и на парадигмата, че времето работи за него. Ако си разчете правилно силите, тактиката му е обречена на успех- стига наистина да има амбицията да върне шутовете под кръста, които е получил досега от Борисов, който вече се задъхва и в озлоблението си търси начини да се върне в мача чрез разни мръсни номера

С такива шутове Борисов става за посмешище.

37 мнения за “Шутовете на Борисов”

 1. Започва да добива контур радостната перспектива Борисов да няма втори мандат. И Слава Богу. Въпросът е ще стигне ли времето и обществената енергия за изграждането на ясна, дясна, можеща и печеливша алтернатива. Алтернатива на промосквоитетните, корумпирани шайки на ДС и БСП.

 2. Здравейте г-н Инджев. Когато споменавам името на Бареков в тесния кръг от близки, приятели и колеги, обикновено повдигнатите вежди съпътстват въпроса : “Тая маймуна къде се загуби, да не би да е почнал пак в някоя телевизия?”. Не ми се рови, но нейде бях мярнал, че седмата ТВ има гледаемост 3-4%, или малко горница. Аз дори не знам на кой канал върви у дома. А явно – четейки ежедневно блога Ви – трябва да го открия… Преди десетина дни излезе един материал на Любослава Русева по “темата Яне” с чудесното заглавие “Пушилка на повикване” – http://www.reduta.bg/?p=2743. Препоръчвам го и на многобройните Ви читатели. Та да заключа с цитат от нея “Яне Янев вади флашка със скандални инструкции за фалшифициране на частични избори и… всички гасим с омерзение телевизорите!” – ако този се изявява не по ТВ7, а на някоя от трите по-гледаеми телевизионни писти, дори разсеяните зрители, в които латентно се е загнездило недоверие към настоящите ни управници биха се стреснали и замислили…

 3. Аз ли си въобразявам разни неща или Трайчо Трайков изглеждаше видимо душевно спокоен и облекчен някакси.Видях го когато от господари на ефира му връчиха “златен” скункс.Там той каза нещо много важно “Приемам този златен скункс който не е златен и се надявам златото в България да остане в България.” В едно интервю каза,че в момента получава морска болест от политиката. Друго което каза беше че ако цената на газа не се намали значи не греши. Скоро се появи новината, че от април цената на газа се качва с 14 процента. Тоя човек според мене в един момент му е писнало от всички идиотщини и след това в Катар където външното министерство му е спретнало пълна излагация вече му е дошло до гуша и си е взел шапката и е казал край аз съм дотука. Освен това с останалите си колеги е бил изпратен от Бойко “да видят морето” в един момент. Всички тия неща са му дошли в повечко на тоя човек.Няма тука неудобен Трайчо,няма сблъсък на интереси,няма лобизъм проруски и антируски.Просто Трайчо е човек който е крайно разочарован от цялото това нещо ГЕРБ и за него те са абсолютни тъпаци.Осъзнал го е в един момент и си е казал no more. Разбрали са се да се направи на изненадан от “уволнението”,защото е малко прекалено ако директно каже по телевизията “писна ми не издържам повече тия хора са абсолютни кретени” и се е съгласил да разиграе малко театро само и само да се махне веднъж за винаги от целия този цирк,който е ГЕРБ и лидера им Боко.

 4. Понеже стана дума за Веждито, да споделя една случка с него, подобна на “нубийската” от преди години, останала незабелязана от пресата. Миналата година С.Дянков при посещение в Разград научава, че там в битката при Абритус през 3в. загиват двамата римски императори Траян Деций и сина му Херений Етруск. Този факт е световно известен сред историците от стотици години, а от десетки е локализирано и мястото на битката. Силно впечатлен от научения факт Симеон Дянков го споделя с премиера. Минути след това Борисов , също много впечатлен застана пред телевизионните камери и с патос обяви “Вие знаете ли, че по нашите земи са загинали в битка цели двама римски императори!” И продължи, в смисъл, че това може да се използва за развитието на туризма. Като каза това Борисов изчезна и се появи Веждито.Журналистите също впечатлени скочиха върху него да даде подробности за”откритието”. И тогава Веждито вместо да каже, не знае за какво става дума, зае тържествено делова поза и с подходяща тържественост отсече “Рано е още за изявления!” И изчезна. Това се случи миналата година пред телевизионните камери. Щях да кажа, че по-прост министър на културата не сме имали, но както казва д-р Филипов от 4 километър, не съм единодушен. Просто се сетих, че преди Веждито,такива министри ни бяха Начо Папазов, Абрашев, Нина Чилова, Зтефан Дананаилов.

 5. До ШОПЕНБЕРГ:
  Няма такава “радостна” перспектива. А това “ясна, дясна, можеща и печеливша алтернатива” са си мокри сънища.

  До БРЪМБАР: TV7 има доста повече от 3-4% “гледаемост”, а и с новото предаване в неделя следобед просто отнема неделния ефир.

  До Иво Инджев: Вежди Рашидов очевидно не е публична личност и няма дар слово, може и мултак да е бил, но в никакъв случай не е “неук занаятчия”. Това, което може няма да го загуби.

  Единствено съжалявам, че Вие се пообъркахте откак Първанов вече не е президент. Трудно намирате значими теми, а и коментара Ви е станал непоследователен.

  Няма нужда да ми отговаряте, а и въобще да пропускате този коментар. Всичко хубаво и намерете себе си!

 6. Мда, все по-ясни са сигналите, че Борисов всячески се опитва да тушира в зародиш “еманципирането” на Плевнелиев. И в този момент “случаят” Трайков наистина му прелива чашата (да не кажа кратуната, по аналогия с хан Крум), а перспективата този потенциален жилав опонент (по темата за незащитата на националните интереси) да стане например съветник в президенството сигурно още повече Го вбесява. Много силно се надявам, че Плевнелиев няма ахилесови пети от близкото си и не толкова близко минало, които Борисов-Цветанов старателно да са прошнуровали и пронумеровали…

  Малко встрани от темата, но все пак свързано – с перспективите за следващото правителсто и парламент, през последната седмица съм особено обезпокоен от австрийския скандал с българското му ехо – докато доскоро ми се струваше, че шансовете Първанов да се върне на червен кон в БСП са много малки, сега вече не съм толкова убеден… Както винаги, ще следя с нетърпение всяка нова статия в блога на г-н Инджев, с неговите блестящи анализи.

 7. Към Mihail Stefanov:

  Много даже е полезен коментарът Ви – с безсилието си да кажете друго, освен да обявявате автора за луд ( понеже не се кланя на вашия кумир Борисов), не можете да сътворите.Макар да не го разбирате, това си е комплимент за мен.

  Да кажете, че Рашидов не бил публична личност ( и с това да оправдавате простотията му), е направо отчаяна смешка – точно толкова, колкото е и самият публичен образ на Рашидов. Най-малкото, дори и да не е бил публична личност ( именно като публична личност налиташе на бой на полицай с просташкия аргумент “ти знаеш ли кой съм аз, бе”!)!), министерският му пост автоматично го прави такава.

  А за Рашидов като занаятчия- това е широко разпространеното мнение на гилдията на скулпторите и художниците за производителя на малки пластики в особено големи количества на конвейр. Вицът, че бил “културен”, може да го вземе сериозно само друг толкова културен деятел, като неговия покровител, който разбира от култура и изкуство точно толкова, колкото от икономика, финанси, история, литература и т.н., но пък е началник на всички ни за радост на поклониците на посредствеността, които го припознават за един от тях.

 8. Г-дине! Докога интелегентните и честни хора в България ще мълчите и не искате да признаете, че у нас има силна алтернатива – и това е ДСБ! Престанете да казвате на бялото – черно! ДА признаем и се обединим в подкрепа на тяхната програма! Може ли да ни е толкова къса паметта? Кой ни изправи на крака за толкова кратко време? Кой поcтигна нашите мечти, cинятa идeя – влизането в НАТО и в ЕС? Не виждате ли накъде ни водят сега управляващите? Не вярвайте на нови месии! Да се обединим ние, които милеем за нашето Отечество България!

  Posted by Lidka Sergilova & Slava Vizova

 9. Към Димитров:

  Г-н Димитров, случката, която разказвате, е буквално повторение на първия виц за мутрите, който чух някъде в началото на 90-те години ( точно тогава империята “Мултигруп” вече превземаше България).
  Мутрата си купил най-скъпия часовник, избран според количеството злато и диаманти, и попитал продавача по какво ще познае кога става 12 часа. Навън една мутреса веднага клъвнала на демонстрирания часовник на ръката му и го попитала за часа, а мутрата погледал циферблата и отговорил важно и уклончиво: “рано е да се каже”

 10. Uvajaemi gospodine, za kakav “австрийски скандал с българското му ехо” pishete? Pitam Vi ot neznanie i liubopitstvo, ako niamate vreme da mi otgovorite, pratete mi niakakav link da se osvedomia po vaprosa.

  Kolkoto do opaseniata Vi – badete siguren, che do parlamentarnite izbori Goce shte e nameril nachin da se kandidatira za premier – dali kato lider na BSP, ili na niakakva druga psevdoliava formacia, koalicionen partnior na BSP – vse taia. Putin e investiral prekaleno mnogo v nego, za da dopusne proval na Goce. Dogodina na izborite poveche otvsiakoga shte e nujno desnite izbirateli da se obediniat okolo siniata koalicia, za da natejat tia i GERB poveche, otkolkoto pro-putinskite im oponenti, predvojdani ot Goce.

 11. @ do Петко Минчев | март 20, 2012, 15:47

  Добре ще е да се обединим покрай сините, но най-напред сините требва да се обединят самите те, не смятате ли?

  Що се отнася до Яне Янев, този е такова жалко педерастче, че не може и да биде повече. Толкова злобен и страхлив, и с тази си мазнешка физиономия само знае да плюе по всичко и всички. Не моам да разбера как така такива плюнки като него става “народни представители”.

 12. Е,е,е.е,бе полезно си е да имаш различени източни’ци на информация.Те какво означавала приказката”който търси,намира”.Видехте ли сега ,как откри се каква истината била за дето трябва да се внимава от къде пазаруваш.Да, е човеко с часовника,дето ни информира Г-н Инджев (Бог Му рече да каже).Та за часовника “рано е да се каже”,ми менте са му пробутали,кой’знае – човеко ,колко пари са а уарчил.Не е рано,късно е,казаха го по моята медия,казано беше,не е да не.А,не чакай,чакай,може да не е менте,ами медията която му е съобщила времето,нещо да се е объркала,знам ли!Та такава некаква ще да е ,но нали свободен избор има ,всеки си избира медията по която да си свери часовника!

 13. Започва да добива контур радостната перспектива Борисов да няма втори мандат. И Слава Богу. Въпросът е ще стигне ли времето и обществената енергия за изграждането на ясна, дясна, можеща и печеливша алтернатива. Алтернатива на промосквоитетните, корумпирани шайки на ДС и БСП.

  Posted by Шопенберг | март 20, 2012, 13:04

  Не, братко, нито времето ще стигне, нито мат’риалът, а какво е това дето си го дочул отнякъде “обществена енергия” очаквам да ми обясниш…
  Всеки знае, пише, съветва, ругае или хвали – никой не иска да запретне ръкави да свърши нещо.

  На този фон, свалям шапка на Иво Инджев, за потенциала, последователността и възрожденското, с които продължава да поддържа този блог.
  Можеше много по-леко да си живее, но се оказа човек!

 14. …..чудя се..:Как ли е “пич”….в женски род……..Защото аз МиСтефани/Михаил Стефанов/ се колебая какъв съм…!!!

 15. Шутове, но не на служба при съдбата, а при Царя на простаците. Жалка работа!

 16. Според мен този министър е най-подходящ за културен. Имайки предвид цялата култура на българите, по-достоен простак от Рашидов на поста едва ли би могло да се намери.

  А ето тук може да видите как се прави пир по време на криза:
  http://www.youtube.com/watch?v=FTt1MyXCfzs

  Само не знам как някой от зяпачите не метна някое паве вътре…

 17. Към Сотиров:

  Според средновековната ( но европейска) традиция шутовете са имали позволението да говорят истината, без да бъдат обезглавени от краля.
  Днес в България шутовете говорят неистини от името на краля.

 18. До питащият ме относно австрийската афера:

  Информация може да намерите, като потърсите по ключови думи “Хохегер” и “Моника Йосифова”. В следния линк има обобщение: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2012/03/02/1779320_bulgarskata_sleda_v_aferata_hoheger/

  както и тук: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/03/14/1787667_monika_iosifova_prizna_che_e_spestila_fakti_po/

  Струва ми се, че няма как Станишев да излезе сух от това, поне що се отнася за позицията му като временен шеф на ПЕС – на запад не прощават за подобни неща, пък било то и само за “силни съмнения”. А най-лошото е, че това съвпада с откровения опит за преврат на Първанов във БСП на предстоящия конгрес – ако Станишев загуби позиции в ПЕС, нищо чудно да загуби и поста си в БСП – в полза на Първанов. Хич не ми се иска да вярвам, че при последвалото завъртане на руската рулетка в българските избори, Първанов може да стане премиер, по руски образец…..

 19. Г-н Инджев,аман “луд умора нема”,де мирясаите де,неможе да ви се смогне.Ммм…,айде да каже:
  Сега,понеже възниква казус:”Днес в България шутовете говорят неистини от името на краля.”
  Много неизяснени обстоятелства в изложението,неможе да бъде отсъдено :Е ли вярно твърдението или не.
  Връща се за допълнително събиране на още доказателства.Началника така рече (моят Голем Началник).
  Нещата не винаги са така както изглеждат.Въпрос на гледна точка ( стойката важна,от която се поглежда),може пък изправена да не е правилна,знам ли!Момент,момент,кога сме се сдобили с крал,че така съм пропуснал информацията?!Брей,бре,аз за друго бях чул,като моят Шеф нещо,май беше!Офф,изпотих се,айде!

 20. Към Петко Минчев “Хич не ми се иска да вярвам”,ми то не е задължително,пък и не е толкова проста работата с рулетката (зависи Кой е първия и Кой последният).Има си формула за пресмятане Е: E=mc измислил я е човеко Алберт Айнщайн (Цигулар,един от любимите му композитори е Волфганг Амадеус Моцарт.).

 21. Вежди Рашидов като скулптор не смее да каже две думи за другите негови колеги. Никога не е споменал името на българо-американският скулптор Любомир Далчев, който пречупи соц-реализъма и създаде цяло ново поколение от скулптори. В. Труд беше писал, че миналият век е векът на Далчев за българската скулптура. Той е автор на Климент Охридски и много други паметници, които много хора виждат всеки ден. Далчев беше писал през 1993 г. да се махнат “жалоните на поробителя” за съветските войници в бронз. Неговото предложение беше прието, но блокирано след това. В музея за чуждо изкуство Далчев днес не съществува, въпреки че той твори по-вече от 20 години в САЩ. Сега Рашидов има същото отношение към него, както преди 30 години генерал Мирчо Спасов лично искаше да ликвидира Далчев, и когато всички книги и публикации за Далчев бяха спрени от цензурата, а неговото най-голямо за тогава скулптурно ателие и склада до него, пълни с стотици скулптури бяха изпразнени и името му бе изкъртено и пръсната мръсна дезинформация за него. Сега Рашидов е поставил Далчев в тоталитарното изкуство, срещу което той се бореше цял живот, и захвърли всичко, което имаше, в знак на протест, с надежда да подобри живота на художниците.

 22. @ AZ
  Трайков не е нито уморен, нито му е писнало. Просто беше отстранен защото на всичките тези дето стоят :зад повишението на цените на горивата, на страха от шистовия газ и загубения газов монопол, зад ядрената енергетика, зад новите енергийни проекти и големи шлемове, зад всичко, което се плаща с последните стотинки , всички тези им бе “писнало” да се плашат, че Трайков ще им настъпи интересите. На тях им бе “писнало”. Отстраняването на един министър, който се бореше за интересите на страната, показва колко и КОИ са загрижени да загробят икономиката, зда играят с чужди интереси само и само те да спечелят.
  Виждам, че ония нагаждач и демагог – Янето пак е надминал себе си. Нищо ново.
  Герб и ББ си заби такъв автогол с отстраняването на Трайков, че БСП и Първанов може само да стои на брега на реката и да чакат избори…
  Все пак от цялата гюролтия има полза. Изплуваха имена на “експерти” и политици които са избутани около Герб и ББ с цел да му/им държат поводите. Като Гамизав, Янето и т.н….

 23. Когато днес видях Яне-то като “гореща точка” в тази телевизия – първото нещо,което попитах (във ФБ)беше – “Да няма преврат?”. Този човек беше забранен в тази телевизия, и…мога да го докажа!!! :)))) А, всъщност не е нужно, ако се върнат предавания назад, за да се чуят определенията на водещия към новия “фаворит”, определен да защитава управляващите,…след като ги уволняваше 🙂 Супер е коментарът ти, Иво, без да си бил в “кухнята”…:)

 24. Винаги съм смятал, че Боко е гаврата на кукловодите с българския народ. Предствям си ги, как доволни, поркат си уискито, пушат квалитетни пури, и някой в изблик на цинизъм вика: А бе, що не им турим оня бе, на Тато охраната, за премиер? То така или иначе, Величеството е старо, свърши добра работа, ама като си гепи имотите, няма да се управлява лесно. Някой друг отговаря: Ай стига бе, чак пък мутра за премиер! Трети: що не, мутра или наркотрафикант, тъкмо по лесно ще го “стиснем за топките” и нема къде да мърда. А за ония лапнишарани кво ти пука. 45 години лапаха без да бачкат, всеки – апартамент, морето им море, хлеба – 15ст., и щом им се удаде възможност – демокрация. Оня, черния, – пазарна икономика, Европейски съюз, я по полека… Виж, обади се на Краси, да почне да му прави образ и т.н., пък после да видиш сеир… ха, ха, ха!

 25. Ще подкрепите ли петиция, показваща, че като общество не сме пълни неблагодарници по отношение оценката на труда на българските учители?

  http://aig-humanus.blogspot.com/2012/03/blog-post_1721.html

  Има връзка с темата на тази публикация, тъй като петицията е до министър-председателя…

 26. Здравей,Иво,
  На Коледа децата ми ми подариха i -pad и оттогава редовно те чета.Харесвам позицията ти и смелостта ти.То какво ли друго ни остава!?!
  Аз съм болен оптимист.Ша са оправим!

 27. Г=н Инджев,а ще се наказваме:
  “нападате , без да сте чел или разбрал какво пиша:”
  А вие четете ли какво написал чиовеко:
  “Приятно любуване в огледалото!”
  Къде тук видяхте нападане,я ква блага приказка рече!
  Да пояснявам ли.А!
  Айде:
  Вие като отидехте на телевизоро!берхте ли се избръснали?бехте.
  Човеко а видел и си рекал!кво си а рекъл?
  “Тего,тоя са и избръснал,ей кога успе бе”
  Та “е връх на тъпотията да не искаме да знаем, дали разполагаме с такъв” индивид(и),който чете,ма и е седнал пред огледалото,гледаб и се чуди “кво стана,уж си бех избръснал и главата даже,а ягле кво стой отсреща” и са стресирва!”Тя тая,не е като оная”,не всекиму е лесно да се научи как да каже пред огледалото “ВрЪф”.
  Ааа,виде ли сега ква а работата,Благородно завидял човеко.А!

 28. @Ангел Грънчаров

  Г-н Грънчаров,
  Във връзка с петицията ми се струва, че допускате политическа (а може би и тактическа) грешка, понеже изкуствено отделяте образованието от науката, където проблемите са подобни. Освен това, по моето скромно мнение, една петиция трябва да поставя по-фундаментални проблеми, а не да се ограничава с малка част от проблемите
  на обществената прослойка, какъвто е въпросът с пенсионната възраст на учителите, например.

 29. Къде го сега нашият красавец Младенов и колега на КРИСТИАН от Букурещ,за да се включи подобаващо около тяхната СИ “МАМАЛИГАРСКА!” сага с ДОБРИЯ СТАР Черноморски шелф?/12.59 Ч./
  ИМА ЛИ ВАРИАНТИ ОКОЛО ТИРАНА,АНКАРА,
  АТИНА,БЕЛГРАД ИЛИ НИ БИВА САМО ДА ДЪНИМ САМО КОЛЕГИ!!!!

 30. Ваше Високопреосвещенство,на Герб му трябва един Васил Коларов и една Ренета Инджова,за да оценят кои и без да са преминали формално към тях,не стоят “с все багаж и оръжие”както казват французите и не е неоходимо лисицата,да им минава път и за да се превърнат зорлем в ерудирани опоненти,с които управляващото им мнозинство не може да подготви още по-малко с ускорени темпове!
  Ако България се обновява върху основата на патриотизма,ПРОСТО ще бъде грях да не бъдат приобщавани родолюбивите сънародници!!!!

 31. Понеже съм от нищожният процент българи, които имат памет искам да напомня как започна кариерата на Борисов. Бидейки бодигард на Живков и Симеон той бе назначен за главен секретар на МВР. Предполагам много хора бяха озадачени от странното назначенвие. Поемайки поста, като истински мачо, който е решил да сложи ред в държавата той направи първото си изявление. В него каза, че няма да позволи и косъм да падне от главата на полицай. Няколко месеца по-късно пиандурникът Вежди Рашидов, бидейки общински съветник, и много велик естествено, с Илия Павлов зад гърба си, удари публично полицай. С интерес очаквах реакцията на “мачото”Борисов. Ами, Борисов се покри като последната шушумига и запази пълно мълчание. Тогава разбрах, че пожарникарчето не е стигнало случайно до този пост. И понеже тука имаше един коментар, че Иво Инджев се е изчерпал след като Първанов е паднал от власт, да напомня на този господин. Господине, знаете ли какво стана после с Веждито? Не знаете? Ами получи орден Стара Планина от Първанов. А помните ли какво стана с академик Сендов, който написа донос срещу собствената си страна до Израел и беше свален от поста Председател на НС. Не помните? Ами няколко месеца по-късно беше награден с орден Стара Планина от президента Г.Първанов! Така, че за президента Първанов темата още не е изчерпана и още много ще се пише, Вече не уволняват журналисти и не закриват ТВ предавания заради крива дума срещу величието му. Моите уважения, това е причината да съм в този сайт!Лично аз в битката му срещу Станишев, подкрепям Първанов, защото това е най-сигурният начин тази партия да изчезне завинаги и простият български народ най-после да си от отдъхне. Това е в интерес на децата и внуците ни.

 32. Пропуснах да кажа, че децата ни не са виновни за простотията на бащите си.

 33. Б.Б. е изявен футболист. Той има много силни и точни “шутове”.А ето и коментара на Президента Росен Плевнелиев: Искаме Президентството да стане център-нападател по националните приоритети.

  На мен ли ми се струва или цялата политика се превръща във футбол… някак нормално, та нали българите са най-вещи по тези две теми.

 34. Че президента се подигра, буквално си направи гаргара с пожарникарчето две мнения няма. Преди години некво си ченге, духовен баща на недоразумението Бареков, изживяващо се като голям журналист, попита г-на Борисова, коя е последната книга, която е прочел, отговора бе: Пирата папа, едно глупаво книжле опитващо се да опише, по-скоро в стил Емилио Салгари делата на папа Йоан XXIII( не става дума за кардинал Ронкали, приел същото име като глава на Римската църква). За съжаление г-н Борисов е трябвало да чете, а не рита мачлета, историята на папа Урбан VI. Както и да е, какъвто премиера, такъв и народа, за съжаление, а президента да е жив и здрав, ще видим.

 35. Г-н Инджев,

  с цялото ми уважение към вас, но в българския език не съществува дума “посланика”.

  “Когато двама посланика на САЩ”

  Правилната бройна форма в такъв случай е посланици. 🙂

  Поздрави!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.