Падналият таван на пропагандата притиска този път Дянков

Четивото, което ви предлагам с истински угризения за насилието над вашето чувство за естетика и справедливост, е като машина на времето. Уникално е да надникнете в дълбините на пропагандния плам, достоен за епохата, която смятахме за отминала.

Прочетете, ако си нямате друга работа, как сайтът на Бареков BNews, платен с вашите пари ( понеже не е тайна явната му връзка му с банката, в която Борисов държи депозитите на най-големите държавни предприятия, пазаруваща медии и т.н. журналисти) възхвалява правилната линия на управляващата партия и лично на нейния любим вожд.

Обърнете внимание на жизнерадостния ефект, че при падането си таванът затиска лошия, мразен от народа и стиснат финансов министър Дянков, докато Борисов си го вдига по този начин рейтинга.
Ако от падналия таван ви заболи някоя чувствителна част от паметта, спомнете си, че пиесата с „импровизираното” решение на премиера Борисов да премахне тавана от въпросните 180 000 лева, който самият той беше одобрил, беше изиграна в предаване на Би Ти Ви, в което строгият, но справедлив наш властелин, реагира на журналистически въпрос с готово решение: „ок, махам тавана”. От него да мине. И така отклони вниманието от тревожната новина, която съобщи в същото предаване, че се налага да се посегне на парите, заделени за пенсионерите ( за да се запушват пробойните на финансовия провал на неговото управление).

Ако ви се връща в миналото – сядайте, затегнете коланите, пригответе пликчетата за повръщане и четете:

Пада таванът за лечение на деца
Ива Капкова

Министерство на здравеопазването предлага на Министерския съвет да отпадне лимитът от 180 000 лв. за лечението на деца, съобщиха от екипа на Десислава Атанасова. Не само таванът да падне, ами и държавата да осигури още пари във Фонда за лечение на деца, предвижда още новата министърка.
Най-сетне здравното министерство се реши да премахне финансовия таван за лечение на тежко болни деца.
Той бе въведен миналата година при управлението на здравеопазването от Стефан Константинов, но под давлението на Симеон Дянков и неговото верую за финансова дисциплина.
И веднага обрече на смърт поне едно дете и на безнадеждно чакане за милостиня и дарения на много повече българчета, които няма как да съберат нужното дофинансиране за лечение или операция в чужбина над 180 000 лв., колкото отпуска държавата. Но само при условие, че останалата сума е осигурена от семейството.
За 6-месечната Мерве таван имаше и тя не оживя! Bnews не спести горчивия факт и пръв съобщи за недочакалото надежда бебе и за обречените след нея деца.
Сега обаче дойде нов министър, който не се поколеба да отсече триглавата ламя – таванът пада!
Или поне натам се е запътила новата министърка Десислава Атанасова с готово постановление с такова предложение до правителството.
Проектът за промени на постановлението за Фонда за лечение на деца от днес е публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на МЗ и е изпратен за междуведомствено съгласуване.
Успоредно с отпадането на финансовия лимит в проекта се предлага Министерският съвет да осигури допълнителни средства в годишния бюджет на Център „Фонд за лечение на деца”.
По този начин ще се осигурят в пълен размер необходимите средства за лечението на децата, чието здравословно състояние налага да се разходват суми над 180 000 лв., категорични са от здравното министерство.
“С промените се гарантира неотменимото право на достъп до здравеопазване за малките пациенти с най-тежки животозастрашаващи заболявания, което е залегнало в Конституцията
на Република България”, декларират от екипа на новата здравна министърка. Ние пък ще попитаме – предишните чели ли са я?
“Проектът на постановлението е в съответствие с политиката на правителството, която разглежда като приоритет детското здраве”,
съобщават още от здравното министерство. И чак сега с изненада научаваме всички ние пациенти, данъкоплатци и родители, че детското здраве всъщност е приоритет на правителството. Досега не личеше особено. А къде са били досегашните здравни министри и на чие правителство в екипа са работили, не е ясно.
Явно и един вицепремиер не е бил добре осведомен за приоритетите в програмата на кабинета, понеже само преди две-три седмици на въпрос за падането на финансовия таван
– пречка за спасяването на тежкоболни деца, ясно отговори, че няма намерение да позволи той да отпадне. Понеже така било почти навсякъде в света – с лимит пред живота!
“Промените отговарят и на очакванията на цялото общество държавата да поеме изцяло ангажимента за финансиране лечението на тежко болните деца”,
категорична е обаче Десислава Атанасова.
И така се прави, ако искаш да си не просто здравен администратор и спестовник, а наистина министър, отговорен за здравето на нацията. Хайде на бас, че проектът ще мине, въпреки стража на хазната Дянков!”

16 мнения за “Падналият таван на пропагандата притиска този път Дянков”

 1. Много интриганска пси-опция разгръща пропагандната машина на Борисов за саморазправа с Нормалните си кадри,които вече са далеч по-малко от няколко.-Атаката сега срещу Дянков е като по-стара поръчка-това ясно.Но да пускаш всички меркантилни психове в медиите да противопоставят едни на други ”любимия” Му управленски екип и да ги малтретираш,чрез медийните си посредницирповечето от които предимно долнопробни,меркантилни медийни психопати като Бареков,да ги активираш в такива крокодилско сълзливи мелодрами трогателната рационализация с дечицата и да противопоставяш пенсиите на пенсионерите срещу тавана за лечение на децата си е повече от гнусно.-Това си е психо-патология.Докато обикновените престъпници-ограбват и те обиват и си отиват и нямат морални претенции,то психопата-престъпник за разлика от тях прави същото ,но задължително настоява да си вземе и Моралната Победа на своя страна-това му е много важно за доказване ,за да се мисли за нещо повече от обикновен престъпник и нещо повече въобще от всички и го доказва без умора като машинка-в случая медийна-просто всички трябва да го приемат или да умрат ….С един куршум няколко заека-хем доказва справедливостта на уволнението на предишния здравен министър,защото е бил малодушен,хем прави трогателен пи ар на новата калинка,най-вече се отърва постепенно от Дянков по поръчка на другарите,а той целия в бяло…..Класика в интриганството още от Хитлеровата пропаганда правена изцяло от психопати и на принципа на техния начин на мислене.-Лесно предсказуем,но пък непоедим,особено като включат и страха към умизлението за разнообразие.

 2. Прочетете още едно мнение в страницата Ivremena.com “България уби дете -…”

 3. Една дума ще използвам за да изразя впечатлението си от писанието на барековия сайт: ГНУС! Повече нямам сили да пиша. ГНУСНО!

  Дано се задавят от тия свои гнусотии и гаври придворните мекерета, а пък парите, които печелят, да им се наложи да ги използват за онова, за което съвсем не биха желали – та съдбата да им помогне за разберат какви гнусотии са правили…

 4. Страшното е, че това ще пнамери добра почва при слушателите….30% за следващите избори, жална ни майка…

 5. “Таванът” за деца падна,ами за вече порастналите?
  Както се казва:”Питам и отговор не искам!”

 6. Толкова много издевателства нормален народ не би издържал.Жалко и отчайващо!

 7. Някой да ми даде линк за Здравей България от 22.03. с Иво Инджев.Нова тv не го качва

 8. Много елементарно изиграха комедията “министершата побеждава лимита за болни деца “! Самата тя с голямата си уста още преди да стане официално министър разтръби, че лично Б.Борисов я е уверил, че първата й “успешна” акция ще е “пълният и окончателен разгром” на лимита … поне да бяха направили малко театро за пред народа – Атанасова се бори и иска, Дянков не дава и накрая хепи енд ! Ама не – те бързат да се хвалят и снимат по медиите !

 9. Някой да ми даде линк за Здравей България от 22.03. с Иво Инджев.Нова тv не го качва

  Posted by Г.Марков | март 23, 2012, 13:11
  …..

  Ти какво – питаш, молиш или нареждаш?

 10. ти да видиш…
  Те, че децата заслужават спор не може да има.
  Но ми е интересно, след като хазната е празна дали ще могат да извадят, не по 180 000 ами и по 80 000?
  На гол бюджет чифте лимити отстреляха…
  Ама нека си приказват, те тия дето плачат за тошо дупедавеца само с това е хранят милите. А с тези цени на бензина, няма как да не са поогладняли.

 11. Ти какво – питаш, молиш или нареждаш?

  Posted by Силвестър | март 23, 2012, 15:59

  Естествено,че питам и моля.Нареждат ченгетата.

 12. Нещо куца… Как така “тя” решава да падне лимита, при положение че друг “държи” парите, които не са техни??? Второ несъответствие: какво значи чужбина?? … ЕС вече ако е чужбина, то БГ във кой съюз е…. защото ако не сме в ЕС, то тогава нека се насочваме колкото си може по бързо към САЩ, където “маркизите” са много по-малко и хората наистина знаят как да се работи и как се правят СЪЮЗИ, КЪДЕТО ДЪРЖАВИТЕ СА РАВНОПРАВНИ, НЕЗАВИСИМИ И ОБЕДИНЕНИ В ОБЩ БИЗНЕС.

 13. Не е истина направо колко са зле тия… тези… не знам какво са, по никакъв начин не са журналисти. Аз съм достотъчно стар да помня прославите за Тошо в “Работническо дело” – е, честно казано, това е доста по-зле. Тогава поне пишеха образовани хора.

 14. A zashto tezi operacii i lechenia ne mogat da se izvarshvat v BG?

  Predpolagam che obuchenieto na saotvetnite specialisti vkl i tehnite razhodi po prestoiat im na zapad shte sa po-malko otkolkoto lechenieto dori na edno takova dete.
  Shto ne razvivat medicinata, umeniata na doktorite. Da gi prashtat na specializacii pone vednaj za po 1 mesec. Da varnat tezi koito rabotita na zapad. kak li? Emi kato im predlojat dobri uslovia na rabota. Bez da im slagat za nachalnik niakoi a la Cv Cv deto ne moje da si kaje imeto.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.