Един папагал пролет не прави, но поне е свободен,ако не е в златна клетка

Я виж ти! Май, може би, вероятно и евентуално съм предизвикал цяло предаване по официозната ТВ 7 с моята реакция на поредната скандална диктаторска изява на премиера Борисов точно преди седмица, когато оприличих Бойко Борисов на „Самсон с микрофон”, чиято сила е в слабостта му да се кара на журналистите и да изяжда телевизионното време на свои опоненти.

Знам, знам, ще ми се надсмеят, че се лаская да си въобразявам такива неща. Кой съм аз да предизвиквам лично премиера и медийния му слугинаж да реагират на скромното ми авторство в интернет? Но в уводната тирада на Люба Кулезич, която, уви, се е подчинила на заповедта на началството си и оттегли собствената си покана към мен за участие в предаването й днес, разпознах цели пасажи от статията си, в която писах за медийната диктатура на Борисов, макар да не бях (разбира се!) поименно споменат.

Водещата Люба Кулезич удостои критиците на Борисов безименно и вкупом с титлата „папагали”. Ако случайно е имала и мен на ум, макар да ме изтри от списъка на гостите си по нареждане на хората с парите над нея, с радост приемам любезността. Обичам да получавам шарени комплименти от скъпите си колеги.

А колко ли са скъпи? Нищо особено: за едно предаване „Насреща с Люба Кулезич” водещата получава 3 000 лева, а пък за съботния си труд водещият Емил Кошлуков е възнаграден с мизерните 1500 лева за на предаване. Сега съберете тези джобни пари и ги умножете колкото трябва пъти спрямо тежестта на царската корона в този елитен екип, която носи техният началник Николай Бареков и ще получите онези десетки хиляди на месец, които се полагат за това да оглавяващ дейността по хваленето на властта и хуленето на критиците й.

Как се спори с толкова скъпи колеги и с телевизор при това с такъв, от чийто екран се е предполагало да говориш самият ти, но си забранен и вместо теб канят други, които говорят обратното на онова, което си щял да кажеш?

Няма как. Кацам си на клона и си затварям клюна, но понеже папагалите могат да възпроизвеждат звуци, ето някои от тях, които се дочуха под формата на задъхана възхвала на вожда и учителя на българския народ Бойко Борисов.

Не мога да преценя коя от двете гостенки -Светлана Шаренкова или бившата синдикалистка Диана Дамянова, спечели състезанието по подмазване. Доколкото ми позволяват папагалските възможности мога само да пресъздам някои от трелите на радостно цвърчене и гукане на тези две гургулици на бойковизма-ленинизма, чуруликащи коя от коя по-влюбено.

Започна Диана Дамянова ( изпревари Шаренкова само защото тя закъсня в студиото) : „Бойко Борисов прави журналистическото предаване по-красиво”, съобщи ни тя и продължи със страховитото предупреждение, че не Бойко, а гражданите, които си позволяват различна позиция, са истинската заплаха за демокрацията. Защото, както се изрази Дамянова, „задава се диктатура на неинституционализираното гражданство”! Било много опасно някакви си протестиращи да влияят на премиера, възмути се искрено оформителката на образа на своя началник.

Но ако за Дамянова тази позиция е служебно задължение, то Светлана Шаренкова, която се похвали, че в момента е в БСП, направо се обясни в любов на Бойко. Ето някои характерни извадки от задъханите й признания:

„ Ние медиите сме щастливи да имаме такъв комуникативен и толкова рефлекторен министър-председател… На него не му пука…Възбужда спорещите…Но те не са на неговото ниво… В никакъв случай не ни заплашва Борисов с авторитарност…Не Бойко ни е виновен, че демокрацията е в криза в световен мащаб…Бойко ми е приятел, от години …Бойко е много здравомислещ човек…той също е излязъл от тази партия…той е бил близо до Живков, учил се е от него…”.

В своето страстно обяснение Шаренкова ожали любимеца си, че управлява в условията на монополи ( за които не е виновен), заклейми експлоататорите ( „всички сме чели Маркс” възкликна тя) и обясни, че капиталистът е готов на всичко за едната печалба….Но добре, че го има Борисов- прави всичко да помогне на тези хора ( в Мадан), поради което тя му вярва…

Единствената опозиция в съотношение едно към три в студиото се оказа политологът Татяна Буруджиева , която отчаяно се опитваше да опонира, но както се знае- един папагал пролет не прави! Това ми е известно от опит, но нямам намерение да влизам в клетката, макар и там да ми е гарантирана хранилката. Да му мислят скъпите ми колеги, които са избрали златната такава.

53 мнения за “Един папагал пролет не прави, но поне е свободен,ако не е в златна клетка”

 1. Как е женски род на “лакеи”. Куртизанки? Жени, избрали изкуството да ближат. (В контекста на коментарите им за импотентните небойко, за липсата на тестостерон извън Нерон, куртизанки е куртоазна дума…)

 2. Г-н Инджев, и аз мисля, че нямате работа при такива патки като Дамянова и Шаренкова. Тази последната за шарани ли ни взема да плюе по монополистите сякаш не знае, че почти всички са (или произлизат) от нейната любима партия!!!
  Както го е казал Поета “не спори с глупака” а още по-малко има смисъл да се спори с този който се прави на глупак за лични интереси или “идеи”.

 3. Обаче един ББ политическа зима прави!

 4. Божи мили, значи така е протекло туй предаване?! Аз имах намерение да го гледам, но се захванах с друга работа, добре че стана така, та да не се ядосвам само. Значи имаме нови апотеози на слугинската “журналистика”, която е така щедро заплатена от властта, че вече не знае мяра в хваленето на медийното чудо Боко! Аз смятам, че всеки добре разбира това усърдие като право-пропорционално на парите, които тия “журналисти” прибиват за слугинското си рвение. Тъй че с оглед на гнусотиите, които без свян вършат тия парцали е съвсем разбираема мисълта на Киркегор, който е написал, че ако се случи да има някога син, който да стане журналист, ще се откаже от него чрез държавен вестник.

  Боже мили, ето че вече нещата и у нас се развиват по познатия ни от Русия модел: там по досущ същия начин възникнва путинизмът, а у нас, ето, пред очите ни, възниква боковизмът като стожер на абсолютно идентичната олигархична държавна форма. И руснаците си имат своите барековци, макар че визираното явление у нас е особено пищно. Особено показателен е тоя фрагмент, в който другарката социалистка Шаренкова хвали достойния ученик на Тодор Живков Боко, тая другарка, види се, е така проста, че произнася това, за което те бива да се говори, щото играчите си разкриват картите. На нас ни е приготвена абсолютно същият като в Русия политически модел: це има “добри десни”, “наши десни”, това са боковците, това именно е менте-дясното, което наподобява путинизмът. Има и “казионни леви”, това в Русия са зюгановите комунисти, у нас това са гоцево-станишевите комунисти. Имаме си и наш Жириновски, това е фюрерчето Воленчо. На тия им е наредено да разиграват театър за малоумници, а на всички други, примерно, на автентичните десни на Костов, не е приготвена роля и за тях се води медийна артилерийска подготовка, та да отпаднат от политическия живот колкото се може по-скоро. И тогава ще настъпи отдавна мечтаната идилия: всички ще се гушкат и целуват, пък и казачок ще си играят в унес! Натам отиват работите. Но ние, демократично мислещите хора и граждани, трябва да работим всеки ден за развалянето на тоя злокобен сценарий, щото ако не го направим, горко и тежко ни…

 5. Господин Инджев, явно имате здрави нерви. Да изтърпите трите мойри да Ви пилят нервите в неделя сутрин е подвиг. Аз гледах предаването на госпожа Кулезич около 10 минути и ми се догади. Не пия алкохол, та не съм бил махмурлия, де. А следващата седмица изобщо няма да гледам това предаване. Става ми неприятно да гледам хората как се превръщат в плужеци и то на живо. Не става дума за трите мойри, а за четвъртия от карето.

 6. “Бойко е много здравомислещ човек…той също е излязъл от тази партия…той е бил близо до Живков, учил се е от него…”.

  Само с тези две изречения, госпожата му е дръпнала такава атестация, че здраве му речи.:))
  Вместо да изпише вежди…
  Ама така е то. Прекален светец и богу не е драг.
  За подмазвач да не говорим 😉

 7. “не Бойко, а гражданите, които си позволяват различна позиция, са истинската заплаха за демокрацията”

  Този коментар направо ме уби… такова сервилничене, просто… без думи.

 8. Предаването на Кулезич, а и цялата “публицистика” по TV7 са обида за интелекта на зрителя. Нищо не губите от оттеглената покана. Доскоро мислех, че най-жалкото нещо е да си Бареков, но още по-жалко е да си слуга на Бареков.

 9. Жесток смях се получи, Иво, тази сутрин. Нагласих се да започна и аз сутринта си с Люба. Чух й тирадата и се смях дълго. Да нарича моя Иво папагал, патката му патка! Виждаш ли как ти се чуват думите? Изслушах встъплението й, видях и днешната й програма и … прехвърлих на друг канал. От теб разбирам, че единствено Татяна Боруджиева е правила опити за друга гледна точка относно темата за нашия премиер. За PR-ката на “Лукойл” е ясно, но държането на Св. Шаренкова ме кара да те попитам: Не мислиш ли, че Петата колона на Русия в България харесва Бойко и защо? Ако е верно това мое чувство, нищо хубаво не ни очаква с това правителство. Дано Едвин дочака повода за да стисне ръката на Борисов! А иначе Бойковата ТV7 е сътворила и една съвременна версия на “Многострадална Геновева”. Моето заглавие е “Многострадална Ренета Инджова”. Ако не се лъжа и Люба я кани вече за трети път в предаването си. Страхотен повод – тази седмица бившата министър-председателка беше назначена за директор на “Националната стъкмистика” (да, названието от Татово време на тази институция е валидно и днес). Слава Богу, че днес имаме възможност да ползваме и външни статистически източници за собствената си страна! Г-жа Инджова се държи като третокласна артистка на сцената на посочената телевизия. Съжалявам, Иво, но ще оттегля някои от думите си в предишния мой коментар за “свободната” журналистка Люба Кулезич! До нови срещи, жив и здрав!

 10. Наистина гледахме много нагла и глупава говорилня.

 11. Надали има изненадани от сервилността на водещ и гости. Ако г-н Инджев, да речем от колегиалност, щади Кулезич, аз твърдя, че тя не за първи/ със сигурност няма да е за последен/ покорно се навежда, пред когото трябва. Доста отдавна съм престанал да слушам и чета мненията й. Само припомням за Лора Шварц.

 12. Към Христо Бойчев:

  В ТВ 7 има инструкция, когато се канят критици на Борисов те да се с ляв имидж. Целта е Борисов да се легитимира като десен( това е като разпореждането севернокорейския вожд Ки мир Сен да бъде сниман само от страна- вече не помня дали беше лявата и или дясната- от която не се виждаше буцата на шията му). По тази причина бяха поканили Буруджиева, която като цяло е за лявото. Но с Шаренкова направо се гръмнаха в крака: цяла България разбра, ако някой се е съмнявал, че Борисов си и близък с такива, като Шаренкова! С нейните излияния тя му направи “услуга” в стила на прелюбодейка, която се хвали пред приятелка снощи колко е бил добър мъжът й на задната седалка на колата

 13. Разказът ви за тази оттеглена покана сериозно ме смути. Признавам си, все пак ми правеха добро впечатление усилията на Кулезич да прави журналистика. Преди, когато имаше някаква телевизионна публицистика, тя ми изглеждаше ненужно маниерна, но напоследък на фона на пълната й липса, направо ми беше станала симпатична. Доколкото разбирам обаче, тя дори не ви го е събощила лично, и това човешко измерение на нещата ми се струва дори още по-ужасяващо. Вие не сте просто някакво име от интернет, а колега и съмишленик (в някакъв смисъл), когото тя познава от години. Как първо каниш някого, а после му казваш, че не го каниш, не му ли дължиш поне обяснение. Когато всички започнат да минават през трупове, наистина изглежда, че краят на света е настъпил.

 14. Прав сте, г-н Инджев – тази сутрин Люба Кулезич се държа унизително и така слезе на нивото на този, на когото се подмазваше – Б. Борисов. За мое съжаление и разочарование сигурно това е истинската Кулезич. Само пет минути бяха достатъчни, за да загуби завинаги моето уважение. Използвам възможността да изразя високото мнение, което имам за Вас, и да Ви пожелая добро здраве – другото си го имате.

 15. Здравейте, следя предаването от доста време, но днешното си заслужи хонорара, дори трябва да има претенции за повишение. Рядко съм гледал и слушал такова словоблюдство, вероятно нещо подобно на порно филм с орална любов. Просто двете “активистки” лъснаха до блясък мъжествения символ на РъБъ. Дай Боже повече такива предавания и телевизии… А на гледащите честито!

 16. Преди време Кулезич каза, че имало едно време… Явор Дачков, но той бил подменен и тя не познавала настоящия.
  Сега, аз казвам същото, не познавам Любица!!!

 17. След един опит да гледам тв7 вече ми стана ясно чий слуга е и то безпардонен и въобще не опитвам!Прекалено нагло и прекалено елементарно се опитват да манипулират хората,че премиера е велик,а всички останали са идиоти!Та и за това не опитах да му задам въпрос,нима някога Борисов е отговарял на такива?!Определено не харесвам и някои залитания на Инджев,с които постъпва по подобен начин,стараейки се да изкара комунистите човекоядци и всички противници на синьото кретени,но,когато се застъпва за гражданското общество и за неговите права като журналист и личност,напълно го подкрепям!Защото точно омразното говорене раздели хората,то съсипва гр.общество и налива вода в мелницата на “месиите” ала Борисов.Които са опасни за демокрацията и за държавата.Отвращават ме журналистическите проститутки,пред тях дори Азис ми изглежда привлекателно!

 18. Не мога да се сдържа да не споделя с вас “пророчествата” на др. Шаренкова/Пароструйкова, споделени във фейсбук на стената на някой си Aleksandr Dugin:

  9 декември 2011 г. в 04:07 ·
  По моему убеждению, Евразийский союз спасет мир /падающий в пропасти нажива и арчности/ и станет контрапунктом ослабеващим ЕС и запутанные США. /Так и просветлени пророчицей тетя Ванга сбедутся РОССИЯ СНОВО СТАНЕТ ВЕЛИКОЙ И СПАСЕТ! мир и И В ЧАСТНОСТИ БолгариИ – не поможет, не поддержить, а спасет…/

  Копирах, за да запазя оригиналния правопис, а който има профил във фейсбук, може да види оригинала тук:
  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10150438043829099&id=8092854098

 19. Към еоl11:

  Опитвам се да не задълбавам по въпроса за поканата, за да не ми се вменява някаква лична обида като мотив да пиша по темата. но от друга страна ако оставя въпросът Ви висящ моите преследвачи могат да се възползват и да ми вменят “лъжа”.
  Истината е, че сам се обадих да питам какво става с гостуването ми в неделя, за да знам дали да поема ангажимент към БНТ, където също ме бяха поканили. И тогава,след обратно обаждане, в отговор на моето, Люба лаконично ми съобщи, че моето участие се отлага и че ще се чуем или видим в понеделник. Не ми даде никакво обяснение, само ми вметна, че щяло да има предаване с “три дами” ( като че ли нищо особено не се е случило да те разкарат по този брутален начин).

 20. Аз гласувам за Шаренкова. Не знам коя е и как изглежда но цитатът с нейните изявления е много вълнуващ и загадъчен. Това да почнеш с «на него не му пука» (при положение че обикновено всички искат да изберат този на когото му пука за тях), да преминеш през две безспорни истини като «възбужда спорещите» (и още как) и «те не са на неговото ниво» (напълно съгласен) и да отидеш на другия край след всичко това където «това не е заплаха за авторитарност» показва наистина смелост и доста шарена и развинтена фантазия. Не и пука и на нея, след като се впуска да омляска и такива съкровенни ерогенни територии на «старата партия» и «приемствеността с Тато». Завидна ГЪВКАВОСТ НА ЕЗИКА, съчетана с НЕПУКИЗЪМ и РАЗВИНТЕНА ФАНТАЗИЯ са гаранция за силни изживявания и «дълбоко удовлетворение» в любовните отношения. В настъпилата трайна фригидност на тази партия спомените за брежневско-татовите времена на «дълбоките удовлетворения» са особено сладки.

 21. Благодаря ви за отговора и за разяснението. Всъщност усещането ми не се променя коренно от този нов детайл, че Кулезич все пак е говорила лично с вас. Защото тя не ви е дала обяснение, а просто се е опитала да ви залъже. Надявам се, че нормалните хора не биха интерпретирали реакцията ви като отговор на лична обида. Разбира се, всякакви рационализации може да се очаква да се появят, но в този случай фактите красноречиво говорят сами. Аз следя предаването й всяка неделя и макар да не смятам, че тя е отговорна за това какво говорят гостите в студиото, малката неделна проповед днес предизвика възмущението ми – на практика бе опит за подмяна на реалността. Все пак предаването от миналата неделя е в интернет и всеки може да го гледа. Бойко Борисов повишаваше тон, когато някой от гостите й се опитваше да направи коментар на казаното от него, и започваше да му се кара. В какво точно се изразява заемането на “мъжка” позиция, на това “да ти стиска” – да се биеш във физическия смисъл, за да вземеш думата ли? Тя самата успяваше да му я отнеме единствено с предпазливи и ловки маневри на опитен звероукротител, подкрепени с необходимата доза захарче от ласкателства и пригласяне. А в днешното предаване ми се видя пределно безвкусно заиграването с мъжко-женските измерения на властовите отношения. Три дами, които обсъждат политическата “потентност” на премиера – може би това изразява желанието им да живеем в племе, а не в общество? Именно за такива рационализации става дума – голям късмет, че е Благовещение, та номера с дамите може да мине като нарочно подбрана концепция, макар че както се видя и от личния пример на водещата, за нея не е налична друга позиция, от която да разговаря с прекалено потентния премиер, освен тази на нейния пол. Да, тя до известна степен успя да го увлече в разговор по телефона, както преди време по същия начин успя да укроти разбеснелия се в студиото проф. Вучков, но не чрез открито противопоставяне и журналистическа реакция, а с комбинация от женски трикове – привидно подчинение и демонстриране на съгласие, подправени с ласкателства и разговори за цените на яйцата. За какво говорим тогава?

 22. Към Н. Денева
  Уважаема госпожо, несериозно е да квалифицирате Александър Дугин с «някой си», точно него – идеолога на възроденото евразиатско движение, идеология яхната от ПУ и неговата партия. Официално сега е минал и той в лъжлива опозиция, цани се «критик» на ПУ но междувременно този господин-другар, отпуснал дълга «достоевска брада» за авторитет, син на генерал от КГБ е организирал вече такава мрежа от евразиатски комитети в Зап. Европа и Азия която не може да ви се побере в ума. Всички комунистически партии от Зап. Европа и Азия са станали вече страстни евразиати и този «идеолог»-словесен еквилибрист постоянно снове и им изнася лекции на тема Евразия – от Гибралтар до Шанхай, чийто лидер ще се казвал Государь и това щял да бъде точно ПУ – единственият, сияйният и неотразимият екс-гешефтар и настоящ грандиозен далавераджия. И страстно жадуващите РЕВАНШ комунисти, по определение продажници за своите страни се съединяват от всички страни, а като решат да действат…. вече на мнозина е много ясно на какво са способни.
  Потърсете в нета информация с неговото име, прочетете и си дайте сметка дали това са само словесни еквилибристики, «идеи» или е една ЧУДОВИЩНА ЗАПЛАХА за Европа.
  А Европа си дреме, занимава се с дължината на краставиците и кривината на бананите и единствената която не спи е Америка която обаче си играе засега на «reset» , един вид американска перестройка.

 23. Към eol11:

  Анализът Ви е не само верен, но и развива моите скромни наблюдения, които съзнателно ограничавам с семпли рамки (заради семплата ситуация) на нивото на психоанализа.

 24. Шаренкова или не е чела Маркс, или го е чела, мислейки си за “глупости”. Никъде в трудовете на Маркс (да уточним – става въпрос за Карл) не е заявено, че капиталистът за едната печалба е готов на всичко. Колкото и да е спорен въпросният, все пак е имал значително по-ясна представа за капитализма и капиталистите, отколкото се опитва да го изкара Шаренкова. Зад страха пък на Диана Дамянова от диктатурата на “неинституционализираното гражданство” се крие баналното болшевишко предупреждение за опасност от фашизъм при всеки опит на хората да изразят възмущение от червената мафия. Като добавим към гореказаното и историческата реплика на Цецка Цачева, че всичко кадърно преди е било в БСП, определено се оформя една фракция български дами, практически проявяващи твърда и ясна опозиция на еманципацията на жените в България под лозунга “Всичко от женски род в служба на бат’ Бойко”. Колкото и да е привързан човек към признаването на обективната равнопоставеност на половете, като чуе словата на тази тройка, силно се раколебава.

 25. Властитутки ги наричаше покойният Радой Ралин тези дами. Всичко за тях е казано само с една дума. Не заслужават повече 🙂

 26. След провала с Голем-ите (от евр.) на интер-национал социализма – камарадите, геносените, товарищите и другарите – спихнали се предвидимо до изходната си материя, изпратеният отново на брожение дух на тоталитаризма се опитва и то успешно, да се приобщи към вертепа (в културата на източните славяни – преносим куклен театър) на бюрокрацията. Там на чиновника е предоставена възможността да играе ролята на племенно божество – тотемът и табуто от митологемното ниво на властта – размахвани назидателно срещу най-често невдяващата от «изкуството» публика. Каква по-благоприятна среда за тоталната неограниченост на ограничеността може да съществува от еснафското (припомнете си «Амаркорд» на Фелини) самодоволство на «служещия» в името на собственото си задоволство, признаващ върховенството не на закона (нали законът, това съм аз) а на роднинската (по интереси) линия на старшия, на местна медийна почва, кукловод в лицето на по-големия брат – под име различно но с вънкашност позната – Биг Брадърът (ББ), Биг Босът (ББ), Баш Башията (ББ), Баш Бабаитът (ББ), Батката Бащица (ББ), Баткото Брат (ББ)…
  Специално внимание заслужава и езикът, на който се разиграват постановките – Новговора (от «1984») на майсторите на сцената. Сътворен на нивото на носителите си, той поддържа почитанието на простосмъртните пред енигмата на чиновническото Дел Арте, в което неизказаността на проблемите е основният способ за разрешаването им. По «естествен» начин, неговата елементарност се вписва в тази на масовата култура – чалгата, жълтата журналистика, телевизионните шоута, културата на министрите на културата. Тя е единствената засега неоспорима и общодостъпна демократична придобивка, доказателство, че «преходът» най-малкото е сработил на ниво кандидати за масовката.
  Ето как, чрез чиновническия произвол и авторитаризъм, новговора и масовата култура, нахлули у нас именно чрез победата на демокрацията, всъщност се установява, че тя «на местна почва» не е нищо повече от рожба (наследничка) на социализма и дори възражда на ново стъпало от спиралата (по Хегел) тоталитаризмът, този път не като идеологически а като държавен, т.е. като вид фашизъм, феномен – пример – обсъжданият в момента проектозакон за детето, в който то се обявява едва ли не за държавна собственост и в полза на социалните служби се отнема от родителите правото от последна инстанция да преценяват кое е най-добро за децата им.
  Не трябва тогава да ни изненадва фактът, че от ценностното смешателство по сметка между двете системи се пръкват десни индивиди с леви убеждения – Бойко Борисов или леви такива с десно мислене – Андрей Луканов, за да дам само най-ярките примери. – Не съм убеден обаче, че трябва единствено да се въртим в кръг в пустинята на прехода ни още 20 години, докато измрат всичките тези сбъркани представители на «прехода». Все пак става въпрос за демократични ценности, а най-прекият път за тях е през изборите – само на всеки 4 години – възможност, която можем и трябва да предоставим на тези, които искат и имат потенциал да променят статуквото, избягвайки този път колкото е възможно повече капаните на масовата култура и «новговора» – една благородна задача, за реализацията на която е впрегнал всичките си усилия и домакинът на този блог, Иво Инджев, за което искрено му благодаря и го поздравявам.

 27. Малко уточнение – нека да не се възприема буквално изразът засягащ Иво Инджев : « за реализацията на която е впрегнал всичките си усилия » – това е само според моите представи обективният резултат от неговите писания и съвсем не означава, че точно от тези позиции той тръгва да публикува.

 28. Парите не миришели, споделил един кенефен мениджър от древността.

  Не миришат, ама вмирисват.

 29. От днес предаването на Люба Дачкова го забравих.

 30. Сега, надмогвайки погнусата си, успях да изслушам лигавото встъпление на мадам Кулезич; открих, че и от моя блог е изплагиатствала заглавието на мой коментар, а именно ето това, което тя цитира почти дословно: Медийната диктатура на Бойко Борисов е предверие на другата, на същинската му диктатура. Естествено, под достойнството на лигавата бойколюбива дама е да цитира коректно, с позоваване на източника; зер, ний, ний сме папагали, а тя, тя пък, предполагам, е… мръсен медиен парцал за обиране на лиготии, който народът зове с пищната дума “пачавра”!

 31. Чудесни коментари! А с две ръце се подписвам под коментарите на ЕOL11 и на ROSSEN IORDANOV.
  Към ROSSEN IORDANOV:
  Към тези евроазиатски комитети са също така ШОС (Шанхайска организация за сътрудничество)и БРИКС (абревиатура от първите букви на петте бързоразвиващи се страни – Бразилия, Русия, Индия, Китай, ЮАР при английското South Africa) – настъпателни, агресивни, деспотични начело, разбира се, с “великата” Русия. Която не скрива задоволството си от грохналата, стара и изморена Европа и която привижда отново като “смъртен враг” Щатите.
  Към конкретния материал искам само да добавя впечатления. До преди известно време поставях Люба Кулезич редом до г-н Инджев, за което се извинявам. Когато Люба Кулезич започна собствено предаване в ТВ7,започнах да имам едно наум. Което особено напоследък прогресивно нарастна, докато днес чашата не преля.Все пак не мога да се отърва от един въпрос, защото на Люба Кулезич аз не бих отрекла смелост и дързост – качества, които изключително много недостигат особено в днешната ситуация у нас, предвид че тя знае какво е да не си галеник на властимащите. Какви са били мотивите на Люба Кулезич да покани в студиото си журналист, който само при споменаване на името му вади очите на (без)силните на деня, ясно съзнавайки при това, сигурна съм, негативните за себе си последствия? Тук не са ми интересни формалните поводи от типа “право на отговор”. Защото нейната реакция ми приличаше като на съпруга, която отмъщава на мъжа си. Любопитно ще ми е да разбера кой е символичният й, надявам се, че стана ясно, съпруг. Ако Люба Кулезич е била под силен натиски и ако все още не е изоставила самоуважение, на каквото толкова държеше, очаквам по някакъв начин а реабилитира отношението си към г-н Инджев.
  Иначе другите две женици не че не ги знаем кои са, особено Светлана Шаренкова. Но едва ли по-добре бих ги характеризирала от EOL11 и ROSSEN IORDANOV. Това да си някак “постоянно ощастливен” е отвъд номалните граници.

 32. Сигурно ще ядосам почти всички, написали коментар преди мене, но аз съм благодарен на Люба Кулезич, че покани трите PR-патки. От обърканите им приказки разбрах единствено, че БСП има много сериозен проблем. Посмях се от сърце.

 33. Приключи още едно предаване. Остана май само “Вяра и общество”, до кога ли?

 34. Господа,Дами,
  като Ви чета, за сетен път забелязвам,че в тази България,Вие явно не работите,липсват ви смислени занимания,живеете безцелно и безсмилено.Тук във Великобритания често и може би незаслужено ви наричат доморасляци т.е ограничени хора с ограничен кръгозор.Но все пак огледайте се, вижте какво пишете, какви теми коментирате.Срам.Смешен плач.Нямате ли инстинкти,уж журналисти професионалист.Къде са цивилизованите и рационалните Ви импулси
  за да откриете ,че само след първите 1-2 излъчвания ,предаването на Кулезич се превърна в анахронизъм,остаряло, жълто,назадничаво,дребнотемието е на мода при водещата,мутренската интрига от преди 20 години.Старомодно и смешно. Не се очудвам вече,че масовата инфантилност е заразила един цял народ. “Мудно ходи нашто време “-П.Славейков.

  Г-н Инджев, един съвет от мен.Заеми се с нещо полезно,твърде дълго време си безработен и депресията неминуемо идва,опасна болест е това.Полезно за теб ще бъде, дори да смениш любимата професия и то час по- скоро.Погубваш се човек с тези писания в интернета , особено както е при теб само на злободневни теми от една периферна,нищо незначеща,излишна за света държава, каквато е нашето любимо отечество. Едновременно се заблуждаваш,че именно тези ти занимания ти носят сила за живот,обратното е братко.Не бъде българин дървеняк, приеми съвет,започни нов живот, аз съм насреща за помощ. Благодаря.

 35. Както казваше баба ми “парата е..е фукарата”!Особено за низши духом хора.

 36. Милост за Кулезич! Някой от вас питал ли я е, как се живее без благоволение свише т.е на Дудука? А тя е дама, на която псевдоаристократизма не и е паднал от небето и трябва да се поддържа. А това струва пари.Няма да иде на някоя от Бойковите магистрали, я! Да работи в натура? По добре да насили душата си.

 37. Насилих се да гледам това безсмислено предаване. И като че ли зад безсмислието му се криеше “гузната съвест” на водещата. Искрено съжалявам за Люба Кулезич!!!!!!!! Трагедията на падението на един интелектуалец е в това, че той за разлика от другите винаги си дава сметка за компромиса, който прави със съвестта си.

  Участничките, с изключение на Татяна Буруджиева, дори не заслужават коментар. А такова изказване като „задава се диктатура на неинституционализираното гражданство” направо изтрЕпа на Бойко шараните в гьола БелЯне;)))))))))

 38. До Коментар от Лондон – моето мнение е, че си неграмотен комунистически простак.

 39. До коментар от лондон:
  Ми, седете си там в Лондон, ако е така, и не се бъркайте в българските дела. И без това не се чувствате българин, щом прокарвате разделителна линия между “нас”/”вас” (“липсват ви..”, “ви наричат..”). А допускам, че се и срамувате да казвате, че сте от България, за да не ви наричат “доморасляк”. Да се размахва менторски пръст,раздавайки съвети отдалеч, е лесно. Както казват децата, и баба може така. Когато направите и една трета от това, което е направил и продължава да прави г-н Инджев, тогава имате право да коментирате. Иначе “български дървеняци”, които снисходително са “насреща за помощ” я от Лондон, я от Щатите, я от другаде – бол!

 40. Както вече писах в този блог отпреди две предавания отписах за себе си Люба Кулезич. Като чета обаче коментарите ви, оставам с впечатлението, че се е получил готин бардак. То и с такива “дами” – какво друго да се получи? А и темата “конгениална”!
  На Кулезич явно и е допаднала ролята на “Мадам Фифи”.
  🙂

 41. До това, което нито е коментар, нито е от Лондон!

  Неграмотно написания текст прилича на “Каментар ат Масква”.
  Все пак ми е любопитно, как са превели лондончаните(ат Масква) на английски думата “доморасляци”?

 42. Коментар от Лондон, написан неграмотно, не заслужава внимание.Българин, който не живее в България( вероятно),говори на Вие на коментаторите, а на ти на блогъра- много интересно. Много ми е любимо това безименни критикари да дават съвети.

 43. Какво значат парите всички знаят!Но това което лъха от тв7 скоро ще догони корейската тв.А на Бареков много му отива отпреди-“Ники дудика”Очаквам следващи гъзолизения.

 44. Вие всички си пишете, ама се радвайте, че Цоко и Боко не могат да пишат, а само говорят. Тогава щяхте да видите какво е активно участие в блога!

 45. Съгласен съм с Киров, за “камьентара от Масква”, само дето ми се струва че дори и от Москва не е, звучи като някъде от Новопиздюиск или Красний Чукотник..

  А пък сега с умиление научавам, че бившият “супруг” и мужчина на Шаренкова бил с руснак с красивото име Владимир Илич Тутберидзе, мафиот от КГБ, който се заселил тук още през перестройката и по гениален начин успял да работи в нашето МВР, бидейки руски гражданин.. През 1992 бил обявен за “персона нон грата” от ген. Ат. Атанасов, защото го издирвали във връзка с атентат срещу Шеварнадзе.. заедно с това, този мил съветско-криминален другар издавал списание “Русия днес”, заедно със Шаранката! Просто нямам думи..

 46. Към ФИЛИП ТОТЮ:

  Надявам се да не се обидите, но премахнах едно изречение от коментара Ви с превантивна цел: не бих искал онези, които ме кълват ( и ме наричат папагал) да се възползват за моя сметка от цитати от блога ( макар и не мои думи),които евентуално да ми припишат като вулгарна атака срещу съответната персона.

 47. Comment from Sheffield to “Comment from London”
  Dear Mr.”Comment from London” It is very amazing that you still do not understand the meaning of the term “self employed”, as most probably a significant part of the UK population are! Or may be you are the one, that you try to blame on us, if you really wrote from London on the first hand indeed!

 48. С изключение на интелигентната и образована Татяна Боруджиева, останалиет три патици в студиото дрънчаха и дрънкаха с дъртите си крилища и вдигнаха много прах и перушина. Празноглавието взе връх, както винаги в тази телевизия. Но не бива да се учудваме. Трите умрели лебеда са от гьола на властта, така че всичко е в синхрон.

 49. Dear GB,
  You are wasting my time,but….Let me explain you something.Self employed is self employed, I work in UK and in BG as lawyer- solicitor, barrister.
  Самият г-н Инджев,който уважавам от времето на репортажите му от Бейрут, по-късно гл. редактор на в.Демокрация и ген.директор на БТА,обяви преди 3-4 дни в една своя статия ,че е безработен от 6 години.Това са факти, знаете юристите държим на фактите.Тенк ю.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.