Путин завърза възела на развръзката “Белене”и Борисов млъкна

Краткоочакваната развръзка на дългоочакваното решение за плиткоумния в икономическо отношение атомен руски проект с дълбок стратегически замисъл се състоя днес по същия мътен начин, по който беше бистрена и досега от премиера Борисов в гьола край Белене. Дори опитни журналисти, като новинарите от Дарик радио, се хванаха на въдицата на официалната пропаганда, пусната вчера по официозната ТВ 7 и повярваха:
„Очаква се днес да стане ясно бъдещето на проекта АЕЦ „Белене”. Премиерът Бойко Борисов ще съобщи решението си на руския си колега Владимир Путин.” ( Дарик)

Не е упрек, а приятелски призив под формата на въпрос: уважаеми колеги, не забелязвате ли, че Ви пускат стръв да цитирате платените трибуни на властта, която помпа рейтинга на своята телевизия с неотразимата отразена светлина на избирателно благосклонния към тази телевизия премиер-слънце? Това, че Борисов е обещал вчера „развръзка” пред ТВ 7 за АЕЦ „Белене”, не означава, че трябва да се връзвате.

Препратките към миналото в този смисъл са много, но да вземем за отправна точка един от най-пресните примери. На 12 януари 2012 г. премиерът Борисов обеща пред БНТ, че до 3 седмици ще стане ясно дали ще се строи АЕЦ „Белене”. В студиото на „Денят започва“по БНТ той изброи критериите:“Бъдеще, цена, безопасност, ефективност и пак бъдеще“.

Междувременно и между другото някак си „крайният срок” беше удължен от властта до 31 март. После, на 8 февруари вицепремиерът Симеон Дянков каза пред БНР, че ще има ново удължаване- седмо или осмо ( кой ти ги брои вече). След това „Росатом” съобщи, че е готова да чака още, макар че руската страна била „уморена”. И ето че дочакахме очакваното поредно отлагане. След вчерашната фалшива „бомба”, хвърлена от Борисов с цел привличане на интереса към прохождащото с това негово т.н. интервю в най-новото пропагандно творение на властта в нейната ТВ 7, днес балонът се спука с познато свистене.

За разлика от напоителната многословност, характерна за министър-председателя в монолозите му по телевизията, опровержението на обещанието му от вчера днес е лаконично, сухо, премерено с капкомера на съгласуването на всяка дума. Надушвам позната миризма. Позволено ми е като на „старо куче”, което за малко да стане първия директор на източноевропейска информационна агенция, избран за вицепрезидент на европейската професионална организация на националните информационни агенции през септември 1993 г. в Цюрих, ако само два месеца преди това не беше уволнен от поста си в София поради нещо като „професионална непригодност” (това за провалената ми номинация преди Цюрих го съобщавам за първи път- документите по номинирането ми от четирима западноевропейски директори за престижния пост, който повече никога не предложиха на българин след това, са в архива ми).

И защо е толкова нетипично лаконично, сухо и премерено до последната буква това съобщение? Отговорът е повече от ясен: защото е съгласувано с Москва и дори най-вероятно е писано там. Всеки професионалист, който е обработвал текстове от подобно естество от времето на СССР, ще забележи почерка веднага. А времето на СССР се завърна в Кремъл заедно с Владимир Путин, който всъщност не е напускал престола вече 12-та година.

Не от друг, от руската РИА-Новости научаваме, че българския министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев е повикан в Москва за обяснение. А сайтът на властта в София, маскиран като частно предприятие ( със същия медиен началник като ТВ 7) лаконично написа в заглавие новата инструкция: „Борисов се чу с Путин и млъкна” ( BNews понеделник, 26 март 2012 г. 13:47 ч.)! Какво откровение- демек, не го питайте, не му е позволено да говори на този етап повече.

За онези от вас, които обаче не желаят повече да мълчат, предлагам следната информация.

На 30 март 2012г. / петък / ще се проведе шествие – митинг под наслов:

ДА ЗАЩИТИМ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В ЕНЕРГЕТИКАТА!

Състоянието на енергийния сектор в България е в критичен момент. 22 години в България съществува паралелна власт в енергетиката, която разпространява влиянието си върху цялата държава и общество. Тя контролира в своя полза и в полза на чужда държава българските институции, политически партии, държавни компании и обществено мнение.
Тази паралелна власт е енергийната мафия, чиито представители са добре известни.
Сметката за това състояние плащат всички български граждани и фирми.
Енергийната мафия заграби милиарди за 22 години. Всичките тези пари тя по нечестен начин взе от нашите джобове. И сега, чрез необосновано увеличение на цените иска брутално да продължи това. Тази енергийна мафия иска да ни вкара и в друга политическа орбита, но ние вече сме направили своя стратегически избор – ЕС и НАТО. Лансираният преди години от Георги Първанов предателски „Голям шлем“ в енергетиката е срещу националните ни интереси
АЕЦ „Белене“ е корупционен и заробващ България проект с дългосрочни необратими негативни икономически последствия
Южен поток по начина по който се замисля не отговаря на интересите на страната и на европейските принципи за либерален пазар
Налагането на забрана за проучване и добив на шистов газ е фронтален удар върху националните интереси и енергийната сигурност . Политиката на правителството в енергетиката и особено в газовия сектор до сега води до продължаване на пълната зависимост от Русия и до високите сметки за потребителите
Износът на електроенергия от България е по непрозрачни схеми и ощетява крайния потребител
В българската енергетика продължават да доминират фирми и структури директно свързани с чужди икономически интереси, които се самоопределят като „лидери” на българската енергетика и определят нейната политика
Обръщаме се към гражданите, гражданските организации и политически партии, споделящи тези виждания и не искат да бъдат повече ограбвани от енергийната мафия, които искат демократично бъдеще и развитие на страната, а не енергийна зависимост от Русия
Да започнем публични протестни действия за да защитим себе си и бъдещето на България
Движение за Енергийна независимост „ДЕН“ организира
шествие и митинг на 30 март 2012г. / петък /
сборен пункт 17,00 ч. при пилоните на НДК
маршрут по бул.“Витоша“ и митинг от 18,00 ч. на площад„Независимост“

Подкрепете нашите девизи:

1. Не на АЕЦ”Белене” – не на нова икономическа катастрофа !
2. Добив на шистов газ със сигурни регулации = икономически растеж = на нови работни места = по-ниски цени на енергия!
3. Настояваме за гражданска квота и независим ДКВЕР !
4. Либерализацията на енергийния пазар = обективни потребителски сметки !
5. За прозрачност в износа на електроенергия !
6. Ограбените средства от енергетиката – обратно в България !

32 мнения за “Путин завърза възела на развръзката “Белене”и Борисов млъкна”

 1. Хе-хе, каква реалистична динамика.

  “След вчерашната фалшива „бомба”, хвърлена от Борисов с цел привличане на интереса към прохождащото с това негово т.н. интервю в най-новото пропагандно творение на властта в нейната ТВ 7, днес балонът се спука с познато свистене”…………. “Надушвам позната миризма.”

  Добра хронология, подсеща за аналогия. За серия от аналогии.

 2. Добра идея и аз ще дойда пред НДК, но не съм убеден дали точно това трябва да се прави в момента или не е необходима по-мащабна акция. Аз съм си песимист по природа, но май че друг избор за момента не виждам…

 3. НЕ на АЕЦ Белене -не на нова икономическа катастрофа!

  Всички, които обичаме,четеме и пишеме коментарии в този блог – на протест на 30 март 2012 г .

 4. Смятам, че ще бъде грешка от капитално естество ако се откажем от строежа на АЕЦ Белене. Енергийните нужди в целия свят ще растат непрекъснато. Ние не притежаваме сериозни енергийни източници. Нашите възможности са единствено в ядрената енергетика.Не можем с лека ръка да загробим 1,5 милиарда само от страх че ще бъдем зависими от Русия. Без енергия ние винаги ще бъдем зависими и то жестоко! А една АЕЦ се строи поне 10 години! Защо се счита, че не ще можем да защитаваме интересите си в бъдеще, макар и при наличноста на тази злокобна центРала? Тя е огромно национално богатство и не бива да се отхвърля лекомислено!Мисля, че ще можем да я защитим и в бъдеще ако стане нужда, но да се отказваме е ЛЕКОМИСЛЕНО!

 5. Г-н Инджев, аз ще се изкажа по въпроса отново с цифри:
  Това е ситуацията с консумацията на енергия в тези три страни:

  …………………..…обща……………..от ВЕИ………….% на ВЕИ…………..

  1. Германия 600 ТWh 121 ТWh 20%
  2. Италия 350 ТWh 85 ТWh 25%
  3. България 28 ТWh 3,5 ТWh 12%

  Така е, цените на ВЕИ падат стремително, тези господа казват че след 5 години в Европа ще имаме ПАРИТЕТ на цените на ВЕИ с традиционните източнци ( без ЯЕ, която ще е по-скъпа) и това ще е БЕЗ СУБСИДИИ.
  http://www.platts.com/Videos/2012/Jan/renewables
  Важно!!! От 1:55 до 2:15 минута на този клип господинът говори за «отрицателни цени» (когато производителят на енергия плаща на консуматора). В Германия са стигнали до такива куриози (временни естествено) в определени интервали но съществуват.
  От друга страна например кой си е представял преди 10 години че ще може да лети София- Франкфурт и обратно за 20 евро??? Никой може би , а сега може!!!

  Извинете отново за наивните ми разсъждения но когато стане (евентуално) АЕЦ Белене през 2025 година на кого ще продава ток след като цените на ВЕИ ще са вече по-ниски???
  И кои ще са тези балъци в чужбина които да се хванат в мрежите и???
  Така че българските смешни количества необходима електроенергия могат и трябва да се осигурят от ВЕИ го показват цифрите от страните в които ВЕИ са ФАКТОР в енергийния баланс на такива страни с много много по мощни индустрии от българската. И ще стават още по-силен Фактор. Само от ВЕИ Германия произвежда 4 пъти а Италия 3 пъти колкото цялата българска консумация годишно.
  Така че ако тази АЕЦ стане мога само да потвърдя прогнозата си за това че българи ще ходят да обикалят Зап.Европа и да мъкнат насам ВЕИ инсталации купени на старо.
  Ще кажа още че България трябва да следва именно опита на тези две страни, обърнали гръб на ЯЕ. Не на Русия, не и на САЩ, където няма масовост а има участие на големи корпорации във ВЕИ а именно на Германия и Италия където имат около 200000 и 150000 ВЕИ инсталации съответно, повечето малки и средни.
  Много съм любопитен да видя как двамата черни колани ще обяснят на хората решението си. Ако ще да докарат и най-черните си колани в енергетиката не могат да ме убедят.
  Надалече съм, но ако бях в БГ щях да дойда на митинга с плакат:
  ВЕИ ОПИТЪТ НА ГЕРМАНИЯ – ПРИМЕР ЗА БЪЛГАРИЯ.

 6. Днес, при Милен Цветков, експертът г-н Хинков предложи най-умното решение: изграждане на акционерно дружество и продажба на акциите на борсата. И,понеже парите са в комунистите (имали спестени в банките 30млрд. лв.),да си изкупят акциите, да си построят АЕЦ “Белене” и после да печелят от продажбата на произведената електроенергия… Хем ще печелят много, хем ще ни докажат, че са национално-отговорни капиталисти.

 7. Поредното отлагане на окончателното закриване на безумният проект “Белене” беше повече от очаквано, по две основни причини. Първо, защото ако това се случеше ще се затвори едно мощно кранче за източването на бюджета на държавата в посока Русия. И второ – Белене ще изчезне от светлините на прожекторите, които по принуда ще трябва да се обърнат към АЕЦ “Козлодуй”. А там източването, по същото трасе България-Русия върви с още по-голяма пара.

 8. НЕ на Беля-НЕ, както и на всички руски антични инструменти за “съвременни” технологии и имперски щения! На протеста сме от все сърце!

 9. Подозирам че въпреки уж пъченето на гърди, на червения килим всички козируват на Руската мечка и подвиват виновно опашки .Подозирам също, че зад думите на премиера-Ще строим само ако се появи голям Европейски инвеститор вече е казано -Да…Колко му е -вместо Росатом нещо от рода-Глобълсървиз или нещо подобно с регистрация в Кипър или някой друг остров ( те са майстори в тези шашми )така че очаквам скоро новина.Гадая кога ще е – мисля че ще е по Великденските празници или малко преди това .Руските учени ,вече публикуваха прогнозата си за края на света ,започващ с внезапно и рязко застудяване още от 2014 -посланието е -жизнена необходимост от електроенергия ,следва голям Европейски инвеститор(ще го измислят) и ето пъзела е сглобен…Ще кажете елементарно Уотсън -може и да греша -представете си ,че въпреки всичките й недостатъци ,вземат че се опънат на диктата -като истински, достойни, Българи .Дай Боже ,точно това да се случи ,но аз за съжаление, съм песимист .

 10. Замириса на референдум. Дай Боже да съм лош пророк, но май само това остана на управляващите да се измъкнат от кашата, която забъркаха с Белене. И колко елегантно ще се получи- това е гласът на целокупния български народ. А че повече от 2 000 000 от и мащите право на глас са пенсионери, кой ти гледа. И има ли нещо по-лесно от това да се манипулира пенсионерски вот. Какво иска да чуе пенсионерът – че ще му се увеличи пенсията, и че ще му се намалят разходите. А ядреното лоби няма да жали средства и ще организира бясна пропагандна кампания. И колко му е да кажат, че 10% от печалбата на новата централа ще постъпва в пенсионен фонд, а самото и съществуване ще свали цената на тока. Доколко това е вярно е друг въпрос- важно е да се спечели референдума. Иди после им затваряй устите.
  Жалко, надеждите, колкото и да бяха смътни започват да угасват.

 11. Срещу АЕЦ съм!
  Но защо едновременно с това трябва да съм и за шистов газ?
  http://www.greentech.bg/?p=27241
  Ето тук този човек е написал едно неемоционално, а професионално мнение. Споделям го.

 12. Енергийната независимост е постижима само чрез развитие на енергоспестяващи технологии и ВЕИ. Шистовият газ не е решение. Дали го има или няма не знам, но не искам да вървим по пътя на тъпите поляци. Енергийна мафия няма да има когато фермерите сами си произвеждат горивото и са независими, а домовете се захранват от фотоволтаици и вятър Като искат да строят АЕЦ-Белене, да го правят изцяло на свой риск и отговорност, да си купят площадката и да се състезават с останалите производители на свободния пазар. Държавата не трябва да се бърка и да поема ангажименти в енергийният сектор, а да създаде условия за свободен пазар и конкуренция.

 13. Напълно подкрепям инициативата за граждански протест, но за съжаление, понеже не живея в София, няма да мога да участвам! Мисля, че е дошло времето и за по-активно участие на политическите сили, които са против реализацията на руските интереси в България. Визирам най-вече Синята коалиция. Наистина е дошъл момента, в който не е достатъчно да си обявяваш позицията само в парламента и медийни интервюта. Разбирасе, отлагането на вземане на решение относно АЕЦ Белене работи само за руската страна и свързаната с нея българска енергийна мафия. За мен, когато някой (както идеята на Бойко Борисов) у нас заговори за референдум по въпрос, свързан с руските мераци към България, то той желае тяхното осъществяване. Къде е логиката, ще кажете? Този мой извод идва от факта, че у нас не са от значение експертните заключения за икономическата целесъобразност, за енергийната зависимост, за порочния модел на реализация, а е важна агитационната сила на (нека не ви звучи банално, това си е самата истина) Петата колона на Русия в България. Спомнете си колко наши съграждани участваха в протестите за повишаване цените на горивата, за загиналите деца по пътищата и ред други поводи. Задавали ли сте си въпроса как се събраха хиляди протестиращи срещу шистовия газ? Ами другото въпросче – за кой е изгодно България да не знае за това което е в недрата й. Аз съм за това ние, българите, да знаем разполагаме ли и с какво количество шистов газ! Имам професионален поглед към отрасъла Енергетика и знам,че агитацията за постряването на АЕЦ Белене върви и сред самите енергетици. В “Клуба на енергетика” се изнасят доклади за жизнената ни необходимост от тази централа. Как сме щели скоро да имаме нужда от електроенергия и ако не я построим, ще трябва да внасяме скъп ток от чужбина, как сме нямали да имаме възможност да изнасяме ток (идеята за енергийния център на Гоце) и т.н. На това ще отговоря така: склонен съм да приема, че на България ще й са необходими нови мощности към 2025 година, само че не съм съгласен те да бъдат изградени по заробващия народа ни руски модел. Имаме достатъчно време за това. Нека вземем пример, ако не от запада, поне от една бивша социалистическа страна, която на дело ни показва как трябва да се работи срещу енергийната зависимост от Русия(е, няма си нашата Пета колона). Да, това е Полша, разбирасе. Предвиждат поляците от 2014 г. да започнат добив на шистов газ. Така че, аз се обявявам категорично против провеждането на референдуми по въпроси, свързани с руските енергийни интереси. Този, който е прочел “Течна дружба” на Иво Инджев, ще ме разбере.

 14. Към 1 НАУМ
  Прочетох написаното в посочения от вас саит и изпратих там следния коментар към автора му:
  “Североизточна България почти изцяло се водоснабдява от дълбоки карстови водни залежи”.

  Вие господине сте един обикновен лъжец и манипулатор! Всичките ви доводи са построени върху горното абсолютно невярно твърдение. Североизточна България се водоснабдява основно с питейна вода от Дунав, чрезз множество кладенци тип “Раней” на дълбочина около 10 метра. Изградени са още по Тошово време големи водоснабдителни системи обхващащи водоснабдяването на цяла Североизточна България включително и големите градове: Силистра, Добрич, Разград, Дулово, Търговище и т. н. и дори и Русе. Аз лично съм участвал в проектиранетио и изграждането на тези системи бидейки навремето ръководител на група в отдел “Водоснабдяване 1 – Североизточна България” на КНИПИБКС Водоканалпроект – София.

 15. Величието и грандидозността на поблема са от такова естество
  и мащаби,че само ЕДИН ВСЕНАРОДЕН РЕФЕРЕНДУМ може да го превърне в епохален,непоклатим и необратим.
  Избрания ден и час са удобни за придвижване на хора а ако се оформи
  необходимото множество още при НДК
  и до желания площад,вълната ще се разлее,но до петък са необходими и ясни послания от утвърдените в нтернет пространството и отказ от излишна скромност т.е. : смело и решително
  З Н А Е С Е К О И С А!!!!!

 16. Протестът не е лошо нещо. Лошото е, когато и ножа и хляба са в една ръка. Сега говорят за увеличение на цената на тока с 20 процента. Нищо не им пречи да вдигнат цената му с още 20-30, абе, колкото си искат. От другата страна е Белене, което “ще свали цената на тока”… А протестирай, ако си нямаш работа, на референдума работата е опечена. Надежда…взорът не види… Дано имат акъл само да стрижат, а не да дерат кожи, ама като им гледам акъла, ще дерат и още как…

 17. Щом Япония може да спре всичките си реактори, от 54 само един остава да работи и не ясно дали ще продължи да работи, значи и ние можем да не строим “нероден Петко”.
  Приказките, че Втора атомна ще бъде нужна са направо лъжи.

 18. към ПИТАЩИЯ
  Кой (или Коя) си ти, за да даваш оценка за умствените и интелектуални възможности и действия на определена нация и държава? “Тъпите поляци”, в по-далечни времена, в близкото минало и в настоящето време са оставили ярки следи в историята на Европа и на света, чрез действията на отделни личности и като нация. Само едно “недоносче” в умственото си развитие може да не знае това и да си позволява с лека ръка да прави такива изводи и да дава оценки. За мен ти си едно жалко “нищожество”, което е сбъркало адреса на този блог!!.

 19. При пилоните на НДК на 30.03. Народът няма да иде. Защото е МЪДЪР.

 20. Дали екс министъра Трайков има смелостта да изплюе камъчето и повдигне завесата на ядрения театър ? Ако има желание, може да продължи разговора проведен с господата Котев и Инджев и да приключи с темата кой кой е в енергийната мафия за която признава самия той преди време. Сигурно “знае” много и може да обърне нещата в “полза на народа” , стига това да не е опасно по живота му. Все пък става въпрос за много милиарди, а когато някой се опълчи на матушката, може да го самоубият ! Примери бол.

 21. г-н Инджев,по доста интересен начин обединихте протест срещу Белене с шествие за шистов газ.Това е пропаганда достойна за 5+ (колона).Бих ви препоръчал да прочетете доклада на EPA(us environmental protection agensy)от 2011,но вие и без друго сигурно сте го чел.Очаквам скоро да напишете, че и те са спонсорирани от Газпром.Не се правя на важен и много знаещ,просто съм си наивен и се надявам,че е възможна промяна в позицията ви.Успех!Частна АЕЦ е най–тъпото хрумване във вселената и вече се доказа като такова(това е за нападателите от дясното крило на блога).
  p.s.
  АЕЦ като цяло май се оказа тъпа идея,но не виждам защо като се отказваме от нея трябва да прегърнем друга още по–тъпа

 22. До господин Маринов

  и всички останали, които мисляат като него. Не се оставяайте да бъдете обладан от страха господине. Това е един от основните методи на комунистите да се задържат на власт. Никой няма да ви увеличи тока с 25%, а ако го направяат – хайде всички на демонстрация, но в голям мащаб. Предимството на комунистите пред народа, е че се поддържат и са добре организирани, държат хората на ръба на глада, за да може основното им занимание да бъде как да изкарат насъщния за себе си и за семейството си, вместо да се занимават с политика. Това е много силно оръжие, срещу народа. Малцинствата се държат в пълна невежест и бедност, и двете групи, българи и роми се настройват умишлено едни срещу други, това е нож с две гладки остриета. От една страна се постига разединение, от друга манипулирането става задача за първокласник (защото трябва да си признаем, че комунистите не са умни-те са хитри). Един купен глас струва една бира и две кебабчета. Промяната най-напред тряабва да настъпи в мисленето на хората, да осъзнаяат, че всъщност са много повече и много по-силни и от върхушката. Трябва де се вземе поука от комунистите по отношение на единността и организираността им. Хората трябва да се научат да търсят както личните, така и общите си права. Тогава времето ще е узряло за промяни.

 23. Чудесна идея! Физически не мога, но поне духом ще съм там!

 24. Изключително съм ентусиазиран за идеята. Но защо е толкова вяла организацията? Единственото място, където виждам информация е във вашия блог, г-н Инджев. Фейсбук страницата на организацията ДЕН е плачевна, като са я харесали едва 73ма души. Нека действаме сега! Г-н Инджев, кои са ораганизаторите? Има те ли повече информиция за събитието и организаторите? Трябва да действаме бързо, за да не се съберем 20 души :S

 25. Хареса ми прогнозата на Rossen Iordanov за ВЕИ втора ръка, така както България се превърна в европейското сметище за стари коли. Колкото и да звучи еретично, май само това може да осеферяза управляващите РАПОНИ и прочее тикви. Една соларна ВЕИ за 5 кWh се побира на един покрив на селска къща. До 2015 същата инсталация ще може сигурно да произвежда 20 кWhр предвид бързината с която се развиват технологиите, и явното мълчаливо желание на Германия да сложи кръст на руската енергийна зависимост. А в България има поне 100,000 частни къщи – ето ви 2 млн. кWh! Освен това според европейската директива собственикът на ВЕИ ве(е просто уведомява НЕК, че се включва в мрежата и НЕК просто е длъжен след 1 месец да започне да му изкупува тока по установените тарифи. Красота! Вече виждам крадците от енергийната мафия как ровят по кофите за смет или стоят по ъглите и пеят руски частушки с балалайки в ръка. А, дано, дай, Боже!

 26. 26.03.2012 | 07:50
  На 8 април 2009 г. един от най-известните югомафиоти и нарбосове Сретен Йосич, известен като Йоца Амстердама, заяви пред Окръжния съд в Белград: „Преселих се в България след конфликт с известни политици, защото оцених, че бодигардовете не могат да ми помогнат в Сърбия. В София се чувствах сигурно, тъй като бях под защитата на разузнавателния сектор, на Бойко Борисов, който по-късно стана кмет на София, и на Николай Гигов-собственик на футболния клуб “Локомотив”. Малко чудно звучи, но какво да се прави, такова беше сътрудничеството”… В края на 2011 г. подсъдимият по делото “Килърите” Васил Костов-Кеца призна пред Шуменския окръжен съд, че, докато бил охрана на покойния сикаджия Милчо Бонев-Бай Миле, присъствал на среща между Бай Миле, Бойко Борисов, Сретен Йосич, Стоил Славов и други хора от СИК, на която обсъждали бъдещото кариерно развитие на Борисов в силовото ведомство. Българската прокуратура отмина тези твърдения, били недостоверни поради неблагонадеждния статут на свидетеля. До днес Борисов нито потвърждава, нито отрича информацията, че е викан като свидетел по делото на Сретен Йосич в Белград. При това именно от сръбския съд изтече, че българският премиер ще бъде изслушан на закрито заседание през 2010 г. Случайно или не, точно през тази година Борисов посети сръбската столица. Както изнесе белградската кореспондентка на Дарик Ели Юрукова, премиерът напуснал водената от него делегация и се изгубил за няколко часа, като винаги включеният премиерски мобилен телефон този път бил изключен. Внушението на Юрукова бе кристално ясно – в тези часове Борисов свидетелствал в белградския съд. Ще бъда директен: Борисов продаде Западните покрайнини на Белград срещу мълчанието на Сретен Йосич и бездействието на сръбската съдебна система към неговото досие. Затова шефката на парламента Цецка Цачева и външният министър Николай Младенов декларираха в един глас: България подкрепя сръбското еврочленство, без никакви условия и претенции!

  Pasted from
  Това звучи прекалено достоверно така че не му завиждам на премиера при още едно подобно решение.

 27. До 1 НАУМ:
  Това, което е написал “човекът” е безспорно наукообразно, но в никакъв случай не и професионално, както твърдите Вие. Съжденията са пълни с неточности и необосновани изводи, а позицията на автора – лишена от яснота и категоричност.
  По подобен начин може да се анализира или по-скоро да се умува по отношение на всеки добив на природни богатства и дори по отношение на всяка човешка дейност.
  Деветдесет процента от обрисуваните евентуални щети, застрашаващи природата при добив чрез фракинг, са в сила и при конвенциалния петродобив.
  Заменете в текста на “човека” думичката “фракинг” с “ядрен разпад” и ще Ви настръхнат косите!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.