След СССР и неговата проекция в Белене отиде в небитието- накъде сега?

Дали да не върна жеста и да не звънна на премиера Борисов, за да го предпазя от нови капани, които сам си залага след прекратяването на сагата АЕЦ „Белене”? Години наред писах и говорих неща, които чувам сега от неговата уста срещу целесъобразността на проекта, който се разпадна точно като СССР под тежестта на своята икономическа непригодност. След като вчера разговорът ни по телефона приключи с предложение от негова страна да му се обаждам, когато поискам, бих могъл да се възползвам и да го предупредя да не си създава нови проблеми, които после да се чуди как да решава.

Разсъждавам самоиронично по тази хипотеза заради неговото обаждане вчера. То беше надлежно скрито като факт от българските медии, които иначе дебнат да отразят всяка трепнала брънка от мускулите на големия си герой. Нацупени са. Не могат да понесат обстоятелството, че техният голям медиен гуру е предпочел да съобщи наистина голямата новина на един откровен критик, ако не и враг, пренебрегвайки тях- услужливите, добрите.

Ето как, на свой ред през смях коментира тази „случка” колегата Иван Бакалов в сайта e-vestnik днес:

… и се случи нещо забележително – премиерът Борисов съобщи новината за отказ от АЕЦ “Белене” най-напред в телефонно обаждане лично на журналиста Иво Инджев, един от малкото останали опозиционни журналисти, последователен критик на АЕЦ “Белене”. Този подход не е случаен. Това е пиар ход на Борисов, той търси контакт, опитва се да спечели симпатии от страна на критиците си, защото в кризисното положение на страната има нужда от това.
Така новината за отказа от “Белене” изтече най-напред в сайта на Иво Инджев, което шашардиса журналистическата колегия. Много медии подеха новината без да цитират първоизточника, но започнаха да търсят информация от правителството и един зам.-министър потвърди. Чак след това изтече официалната информация от министерския съвет. Обиграният с медиите Борисов е решил да даде “новина” първо на Иво Инджев и това хвърли в ревност много журналисти, които се борят за любовта на премиера и тръпнат в очакване да им обърне внимание.”

Самият факт, че премиерът е „опрял” дотам да търси подкрепата на един нищо и никакъв блогър вече е знак, че работата е напечена и властта търси съюзници дори и в нишата на своите яростни критици.

На колегите, които четат този текст, предлагам една новина в това отношение- не че очаквам да ме цитират, но да си я проверят, ако им вдигат телефоните замесените в новината лица.

Борисов се е обаждал и на Меглена Кунева- същата, която иначе публично се опитва да удави в капка вода. Същата, която спомена и в разговора с мен по телефона, но и същата, с която в частен разговор говори с извинителен, съвсем различен от публичния тон. Това говорене за какво ви говори?
Хайде сега и аз да си позволя един открит финал. Историята няма как да няма продължение.

47 мнения за “След СССР и неговата проекция в Белене отиде в небитието- накъде сега?”

 1. Г-н Инджев, под предната Ви статия коментирах вече за под-новината – монтиране на реактора в Козлодуй. Как Ви се струва обаче хипотезата, че всъщност цялото протакане на решението за Белене през последните 2-3 години е било нарочно за пред “публиката”, колкото да се стигне до завършването междувременно и изплащането му на реактора – така че сега да сме в положение с готов и платен реактор и следователно, да бъде почти неизбежно слагането му в Козлодуй? – пък и освен това изглежда едва ли не като победа на противниците на Белене. Ако се бяхме отказали от АЕЦ Белене още преди 2-3 години, такъв вариант би бил много малко вероятен.

 2. Не разбрах само сутринта Гамизов за заглушаване ли ви го бяха пуснали ? Доста старателно ви наблюдаваше 🙂

 3. Господин Инджев, както се видя, има полза когато човек не е с мек гръбнак. В случая, българските журналисти не са с мек гръбнак, а направо са безгръбначни.
  Господин Инджев, в белите държави журналисти като Вас са национални знаменитости. Може би един ден и Вас да обявят за знаменитост, в която общественото мнение се вслушва. Но не се притеснявайте, и сега, ние, Вашите читатели, Ви смятаме за знаменитост. Лошото е, че това не Ви топли много, в смисъл, материално. Мадам Люба, примерно,води с три хиляди на седмица.

 4. Винаги Вие, г-н Инджев, сте ми бил особено симпатичен. Това, че Борисов се е обадил първо на Вас, ме радва. Явно и той усеща кой му се мазни и кой говори истината. Относно Белене: има надежда за България вече, нали? Я чуйте как пищят комунистите 🙂 Това вече ме кара да се усмихвам. Сега е ред да си намерим шистов газ в онези 17 квадратни мили, които румънците искат и да се наредим до Австрия, Словения, Чехия и други “средноевропейски държави”.
  Поздрави на всички българи за чудесната новина и перспектива пред страната ни!

 5. Г-н Инджев,
  Поздравления за участието Ви в сутришното предаване на БНТ? За мен водещата Жени Марчева е една от малцината (а може би и единствения) истински и стойностен ЖУРНАЛИСТ от водещите на тези блокове в останалите телевизии. Само журналисти като вас, могат да направят БНТ действително НАЦИОНАЛНА.

 6. Не бива да изпадаме в еуфория. Белене или интригата около него е много лесно възстановима. 3 години слушахме какви ли не глупости. Така и не знаем истинската причина, довела до сегашния отказ ( аргументите, изречени вчера от Борисов, са прастари ). Продължавам да твърдя, че партиите БСП, ДПС, Герб, Атака се направляват от едно и също място – познатата ни Ченгеджийница. Това е в най-добрия случай някаква политика тип махало – удар надясно, после наляво и т.н., шистовия газ, сега Белене, т.е. цинично популистко балансиране. В крайна сметка нищонеправене ( Основна характеристика за това Правителство !!! ). На руснаците не им трябва непременно Белене, на тях им трябва средство за атентати, намеса, пробойни в ЕС от какъвто и да е характер. Днес е Белене, утре може да стане Козлодуй, после отново Белене, спиране на газта или поддържане на невъзможно високи цени и пр.
  Сугарев написа сутринта дитирамби на благодарност и извинения към правителството. За какво ? За това, че най-после свърши една малка част от задълженията си ? Дори в заглавието определя случката като епохална “С отказа си от АЕЦ “Белене” България гарантира своята независимост”. Вчера Костов сравни този ход с решението през 1881г. да се строи железницата не към Русе ( Русия ), а към Ниш, т.е. Европа. Обаче, мисля, че при него беше емоционално. С Белене само се свали интригата едно ниво по-ниско. Доплащания, нов реактор, цени на гориво ( и на газта ) и пр. дават на руснаците твърде много поле за атентати все още.
  Може да се каже, че България днес не се стреми към Европа, към повече демокрация, децентрализация на властта и пр., а е една ритнитопка в отношенията ЕС-Русия. С всичките последствия за приелия такава роля.

 7. Коментирането на избрани от Вас изречения (извадени по този начин от контекст и дори не преразказани) от телефонния разговор с Борисов не Ви прави чест.

  Това важи и за този Ви пост и предишните по темата.

  Не е коректно. Поне сложете целия разговор (без злостни коментари след всяка дума на ББ) за да могат читателите Ви сами да си извадят изводите.

 8. Чест и почитания г-н Инджев!
  За мен най-важното нещо, което трябва да се случи е запазването на лидерския пост на Сегей Станишев в БСП! “Завръщането” на “социалния президент” начело на БСП ще бъде трагично за БСП и страшно за България! За съжаление, българският избирател не винаги различава доброто от злото и по-малкото зло от страшното и коварното!

 9. Много ми хареса това «който се разпадна точно като СССР под тежестта на своята икономическа непригодност.» Дали не би било уместно и да се каже СЕ СРУТИ, ГРОХНА.
  Най-важното е че руснаците начело с техните местни подгласници-трояноконници-петоколонници СА ПРИНУДЕНИ да го направят защото НЕ ВЛАДЕЯТ ПОЛОЖЕНИЕТО.
  Не знам дали може да има съмнение че е ПАЗАРЪТ който ги принуди. Той се диктува от тези които със смели решения могат да отговорят на търсенето. А това което се търси сега са ЕВТИНИ, БЕЗОПАСНИ И ВЪЗОБНОВЯЕМИ енергийни източници и това може да го даде единствено демократичният Запад (пак той и за кой ли път вече!!!!)
  Затова още веднъж да повторим, това не е решение на руснаците, нито на Бойко, нито е извоювано от коментатори като нас с писания в блоговете, някаква илюзия за което можеше да се забележи във вчерашните възторжени възгласи.
  Това е една КАПИТУЛАЦИЯ на Русия (частична засега) просто закон на пазара на който всички се подчиняват.
  За автора на блога това не се отнася защото той действително има принос – неговите всекидневни статии мога да оприлича като ледени капки които безмилостно, вече три години капеха върху голото теме на хванатия в капан Винету и ако не друго може да са му прояснили поне малко главата.
  Много ясно го каза един колега в блога – руснаците се борят за тази 10-15 годишна ниша, прозорец на пазара в която да нагнетят колкото се може повече газ и толкоз. Те друго не могат. Ще видим дали ще е 10-15 годишна като се включат на пазара и полският и украинският газ. Така че историята ще има продължение, само след още 2-3 години.
  Даже си мисля че връзките която ще правим с Турция и с други страни ще са по-скоро не за получаване на газ оттам а нещо като overflow, даже по-точно drain pipes with pressure release valves.
  Просто те така са решили да ни давят и мачкат сега – със газ. Това им остана в арсенала на изтезанията. Те ще нагнетяват (колкото са решили те) а ние колкото поемем – поемем, а което не можем ще го изпускаме към Гърция и Турция. Но все пак е по-добре да си плондер (спукан за безопасност) отколкото да си бомба със закъснител.
  А за тези които ще ги изритат тях и тяхната вмирисана дръглива троянска кобила от Европа и от България вече дадох линк, който сега ще повторя и ще препоръчам на всички които не са го разгледали да го направят.

  http://www.dii-eumena.com/home/video.html

  http://www.dii-eumena.com/uploads/pics/Graph_Towards_a_self-sustaining_EU-MENA_market_EN.jpg

  Те така и се казват. Dii (Дий). Които ще и кажат ДИЙ КРАСТА, ДИЙ!!! Посока – североизток. Много добре се вижда как ще стане това и кога ще и ударят първите ритници в смрадливия гЪз.

 10. Извинявам се че пуснах коментара си първо под вчерашната Ви статия.

 11. Г-н Инджев,изпълнете се с твърда решителност и не се бавете.На изток и много далеч в посока на изгряващия Озирис,един държавен глава чупи рекордите по “случайно неспазване “на протоколните правила,докато в отдалечния Запад преди съжият “Бог да залезе!” Светият отец отправя призив към във все още съхранен бастион на рухващи кумири, да се даде отдих на отрудените хора по случай забравен свят празник.
  Реч иде за форумът в Сеул и молитвата на Площада на Революцията в Хавана-невъзможни до преди часове и предстояащи за
  р а з к р е п о с т я в а н е.
  Църквата отмерва Времето с “къси!”хилядолетни аршини.Кажете му че предстоят форуми в Канада и за всеки проект ако е казано “А” светът ще очаква и “Б”
  Точно за него ще изпреварим кохортата на БСП,които нямат срам-а кога ли са имали?-и бързат като
  СДС,ДСБ,да не би да пропуснат
  С Е И Р А!
  В този смисъл ще сте по-убедителен,
  ако подчертаете,че вече в друго амрлоа и с медйна мощ на Вас е най-справедливо, да се окаже доверие.
  Романовци имат едно все вечно: “Не нам,не нам в имя твое!”Човекът просто го заслужава и ГЕРБ трябва да се научи да култивира уважение и почит към Доблестта! на КУЛТУРНИТЕ ВЪРХОВЕ!!!!!

 12. Аз само бих казал по случая, че поне за мен квалификацията “един от малкото останали опозиционни журналисти” е по-голяма чест от всякакви кокали, подхвърлени в приятелски жест от всякакви пожарникари.

 13. Дано ме чуе Бог и премиерът да не се разсърди,но ГЕРБ в една по-специална кухня са като в обран бостан а моя милост случайно оцелял,за да усети,че новините от Москва все още не вещаят желаните
  п р е д п о л о ж е н и я !!!!
  Дано и Всевишният се смили над нас
  защото явленията са познати и разбираеми,но в тази кухня не е само до пожелания и доброжелателни предположения!!!!!
  Всяко особено епохално историческо предизвикателство се нуждае от
  своите майстори,но ще стане така
  както при стачките: ще се загуби ценно време за вкус,мирис,подправки
  вина и а р а н ж и м е н т!!!!

 14. Още не прочетен!!!! първия ми коментар и “К о м е р с а н т” в е ч е “в и ж д а” сериозно основание за влошаване на отношения към 15.00 ч. на 29.03.2012 (EET)!!!+??+?)

 15. Само не ми е ясно за какво се радваш? Нали казаха, че реактора отива в Козлодуй, а на мястото в Белене ще има газова електроцентрала.Която ще работи с руски газ. Е не по врат, а по шия.

 16. Ами, струва ми се, Премиерът има интерес (не че да му подсказвам) да чете внимателно и задълбочено критиките на г-н Инджев. Едва ли на някого му е приятно да му показват само негативните черти в сумарния образ в огледалото, но това е само емоционално, трезвият разум би следвало да подскаже, че упоритото показване и засилване само на позитивните конпоненти на образа в огледалото говори преди всичко за вид криво огледало. А знае се известната приказка и последиците…
  Нужен е баланс на образа и, може би, г-н Борисов го е оценил.
  Освен това да съобщиш такава новина на основен критик, поне за мен, говори за декларация за необратимост на намерението.
  Е, може би и допълнителен PR, но защо пък г-н Борисов да не си остане и Бойко!

 17. Борисов е от тези които уважават противниците си когато са прави. Във този случай г-н Инджев, Борисов е засвидетелсвал уважението към вас самия и това което пишете. Много ваши колеги са на “Осанна“ или “Разпъни го“ когато пишат. В много журналисти си личи политическите им позиции, които ни натрапват и на нас.

 18. До Д. Петров: това е личния блог на Иво Инджев, който е свободен да коментира каквото си поиска. Ако искате 100% отразяване на Бойковото слово, отворете вестник и се любувайте. А що се отнася до злобата, собственият ви коментар блика от такава. Иво Инджев дава факти и примери, а лични оценки слага в кавички, това за мен не е злоба, а позиция.

 19. Към 16.50 не става дума да се ШМАТКО…аме МЕЖДУ ШМЕНТИ КАПЕЛИ,НО АКО КРИЕНКО Е ,ЗАВЪРТЯЛ вече ИЖЕВСКИТЕ ЗАВОДИ г-н Инджев ,
  а Вие не сте звъняли,просто премиерът ше остане недоразбран с младия си пратеник и машината ще заоре в земята,преди да е бил отпуснат лоста за издигане във въздуха!…и набиране на други височини!!!!!

 20. хм,аз само не разбрах,какво се радвате/питам като неразбрала/спира Белене-има проект,площадка,и готова за реактори,но….спираме ,почваме Козлодуй-ново проучване ,нова площадка изпълнител Русия много кинти,връщам се на Белене…нов проект,рушим построеното,нови парни турбини,газ-Русия…много умно и прагматично,и Русия “не учАСТВА”и сме независими,аз ли не разбрах нещо,или….пфуу няма такава държава,НЕЗАВИСИМИ,,,,ЛЕЛЕ…СТАВАМЕ ПО ЗАВИСИМИ…толкова ли няма смелост дда спре всичко,да направим връзки за газ от другаде,,,аз нещо не разбрах????????

 21. Г-н Инджев, повечето от това, което исках да напиша тук е вече написано от Г-н Сугарев в неговия блог “Свободата”: http://www.svobodata.com/page.php?pid=8779&rid=154
  Знам отдавна, че една от любимите ви сентенции е тази на Лао Дзе: “За човек с чук всички проблеми са пирони.” Вие повечето пъти тълкувате тази мисъл, като “лесно решение”, но мисля, че е много по-дълбока и всъщност означава “единствено възможно решение”. И не мога да не призная, че Борисов всъщност следва това! Не може да не се отчете, че взимането на решението за отказ от АЕЦ е наистина много трудно решение и трудностите идват не само от самата Русия, но и от мощната петоколонн глутница у нас. В подобна ситуация беше и правителството на царя когато ставаше дума за членството ни в НАТО и по-късно в ЕС. И тогава от една страна се бързаше със затварянето на главите по преговорите, а от друга страна трябвапе да се подхвърлят “биберони” на петата колона, за да преглътне изискването за спиране на реакторите в Козлодуй и да не пречи на стратегическия интерес на България. И точно такъв “биберон” беше АЕЦ “Белене”, който после се превърна в проблем, като горещ картоф. А сега идват трудни времена за България, както е написано и в статията, която цитирате, точно преди началото на цитата, който давате тук. И действително правителството ще има нужда от подкрепа. И затова мисля Борисов се е обадил първо на Вас и точно това е голямото му признание за Вас, като журналист. Наивно е да се обяснява всичко с PR. Много малко сме за съжаление тези, които Ви оценяваме истински и в очите на повечето от електората едва ли това ще му донесе дивиденти. По-скоро обратно, особено за онези железни 30%. И за какво му е да ви “купува”? Нима десетките сервилни журналисти от така наречените у нас “свободни медии” му са малко! Един повече или по-малко не прави голяма разлика. По скоро Борисов има нужда от подкрепата Ви, такава каквато беше тя досега. Да защото истинската и добре аргументирана критика е най-добрата подкрепа на всеки политик в трудна ситуация принуден да играе двойна игра. И колкото повече сме гражданите стоящи зад вашата критика, толкова по-силна е тази толкова важна подкрепа защото става представително мнение, с което всеки трябва да се съобразява.
  А идват тежки моменти и заради кризата и лошото финансово състояни и заради неминуемия “Ответен удар на Империята (на злото)”
  Даже и Р. Овч. вече се изказа, че поради технически причини този реактор не може да се монтира в Козлодуй, а газовта централа няма да е рентабилна заради цената на газа (руския). Което пък е аргумент да се прекрати мораториума за шистовия газ (може би също “малко биберонче” подхвърлено в необходимия момент. Доста сложна ситуация. Но само не се подавайте на изкушения за жалки огризки – “храна за дудуци”! Такъв няма да сте нужен дори и на Борисов, има си ги в излишък. Бъдете себе си, колкото и да Ви е трудно! Това е Вашия принос за България. С огромно уважение! Поздрави.

 22. Троянският кон хвърли импулсивен и неочакван и за самия него къч. Руският конник се претъркули през глава, но все още държи здраво камшика.

  Сега следва и втората много важна крачка – отмяна на мораториума върху шистовия газ.

 23. Борисов въобще не е от тези, които уважават противниците си. Съвсем независимо от това, дали са прави или не. Борисов врещи като наранен при проява на противниковост (отде да знам има ли такава дума!). Той се чувства надменен и арогантен победител над “критикантстването” на Иво Инджев и му се обажда, за да му “натрие носа”. Елементарен е, както винаги.
  Иначе споделям песимизмо-реализма на sin.
  Имаше един коментар “не по врат, а по шия”. Това просто не е така, защото не е важно дали е руско, а дали е икономически изгодно за България.

 24. Отново като Иванов:
  ——————-
  Ето и най-важното в две думи до сега.Къч или не,не ни интересува,
  сега г-н Борисов, пълен напред към шистовия газ.Тогава ще ви изравня със Стамболов,тъй като върнахте България,където й е мястото!

 25. Успях да прочта и изпълненото с достойнство писмо на Едвин Сугарев,
  който също основателно сравнява Борисов със Стамболов.Тъй като с не по-малко основание щрихира и предстоящите къчове на руската кобила,се надявам да се заемем и с тях не след дълго,за да го окрилим и изпълним с надежди като ОДФ
  /Обединен демократичен форум/така както са били българските родолюбци
  преди и след Вазов и др.титани
  до и през воините!!!!

 26. Г-н Инджев, мисля, че въпреки съм на 100% сигурен, че не и въобще чул, във ваше лице ББ е видял българският Анатол Голбърг.
  Никога няма да забравя когато този Великан на журналистика отиде в по-добрият от светове негов колега по ББС разказа една случка която обяснява величието и значението на Анатол Голбърг. Някъде в руската глубинка гаров чиновник се позова на мнението на Анатол Голбърг без изрично да го споменава. Негов опонент ядосано го прекъсва. Откъде-накъде да е точно така. Гаровият чиновник го довършва с аргумента. След като Анатол Голбърг го е казал, това е истината.

 27. Г-н Инджев, едно скромно поздравче и за обаждането на премиера, и за сутринта при Марчева. Политиците обикновено имат безгрешен нюх кои са просто мазниците, търсещи келепира, и кои са честните и принципни глупаци, на които могат да се опират, кога ножа опре до кокала.
  Смях се до сълзи на факта, че целокупната национална журналистика пази гробно мълчание относно премиерското обаждане. Е, българи сме си, завистта изобщо не ни е национална черта.
  Това, което наистина е стряскащо, са глутниците русолизки помияри, които с бясно настървание лаят и вият по всички форуми из всички медии на РъБъ. За големи пари явно иде реч, да му мисли ББ и дХпе да му е яко.
  Остава да се отговори ясно на въпроса въз основа на какво РОСАТОМ е произвеждал нещо и иска да му се плати. Аз поне съм учен, че в такива проекти има общ рамков договор първо, а всичко останало е после. Или товарищите от РОСАТОМ са действали по старата схема първо “договоримся по телефону”, а договорите после…

  Сега остава да си внесем ВЕИ инсталации от Германия и да видим има ли шистов газ в онези 17 кв. мили, за които едни мили съседи на север изведнъж се загрижиха напоследък. После с чиста съвест вече мога да ходя на риба и да не чета политическите форуми в РъБъ:)
  УСПЕХ, БЪЛГАРИЯ!

 28. I az da se izkaja…

  Reshenieto e edinstevnoto pravilno.

  Otnosno Kozlodui – tia si ostava kotvata koiato ste darji BG korab v ruskoto pristanishte.

  Az sam za gazovata centrala, ako se okaje cje ima dostatachno shistov gaz u nas za neia. Inache kazvam tvardo “Nie” na tazi centrala.

  Edin ot bloggerite po-gore beshe spomenal che reshenieto da se otkajem ot Belene bilo mnogo trudno. Emi trudno e zashtoto si go vzimame sami. No oshte po-trudno shteshe da e da nalivame miliardi EUR v ruskata kasa.
  Ne sam se uspokoil za nezavisimostta na BG ot Rissia no sas sigurnost tova reshenie e kach v surata na KGBeiskata ruska mechka i rubladjiiskite drugari.
  Sega ostava da se nabljudava “ostorijno” za sledvashtite reshenie i deistvia na BG pravitelstva ot tuk natatak. Za da ne ni servirat v edin moment prodaljenieto na niakoia rusko-BG sagaot koiato cialta polza shte e pak za nas. (Shtoto ruskite tovarishchi praviat vsichko sammo na polzu BG rodu. Ne se samniavaite v tova).

  Shte e interesno da se pokani Goce Da se Izkaje po vaprosa.

 29. Яйце му се пече, та търси съюзници и сред опозиционните журналисти и в нови партии…

 30. Поздравления за постинга, г-н Инджев!
  В петък /т.е. утре/ щеше да има протест за енергийната зависимост. Някой знае ли дали е отменено това събитие?

 31. G-n Indzhev,
  pozdrawlenia za knigite vi, osobeno za technata druzhba.
  S tozi razgowor s Borisov samo dokazwate, che ste stanal i Vie zhertva na chara mu. Toj Vi tyrsi kato kritik na Goce, za da go zaboli nego. Chovekyt e genii, ako si mislite, che Vi e tyrsil zaradi kriticite w internet, mnogo se zabluzhdavate. Vie ne ste kritichen kym nego, a kym potencialnia mu sajuznik, Goce. Otslabvajki Goce, chrez Vas, toj postiga celta si – vtori mandat.
  Ako naistina ste kritichen kym Borisov, shte go prochetem v sajta Wi, skoro. i ne samo edin pyt, zashtoto toj zasluzhawa kritika wseki den i ima blogyri, kojato ja otpravjat vseki den. Citiraniat it Vas Bakakov zasluzhawa takowa obazhdane mnogo poveche. Faktat, che e potyrsil Was e tochno zaradi kritikite vi kym Goce.

 32. Сега чакаме втората серия от атомната трилогия, а именно “Империята отвръща на удара”.

 33. Иво искам да те посъветвам изобщо да не вдигаш и разговаряш с лицето Борисов.Не забравяй с кого си имаш работа(както съветва САЩ,един американски посланик.През 2002 когато е извършен опит за убииство срещу Алексей Петров, МВР след продължително бездействие при множество други случаи най-после се задейства и все пак задържа група бивши барети. Те били въоръжени с автомати, бомби и всякакви неща и много добре организирани. Криели експлозивите си в село Горна Малина. Това са хората палили, взривявали, стреляли и пребивила в България до този момент. Очаква се всичко да бъде наред и всички да си отдъхнат. Обаче чак кога МВР се задейства. Когато стрелбата е срещу сегешен обвиняем в мега-делото “Октопод” Алексей Петров. Както е известно днес, Бойко Борисов и Алексей Петров са били близки. И двамата са били каратисти. И двамата са минали през школата на милицията. Единия е бил собственик на охранителна фирма, другия е бил собственик на застрахователно дружество. Има ги на снимка, като млади широко усмихнати. Имали са обща фирма в един период,заедно с друго едно лице Пашата,което пък има общ бизнес с друго едно лице – Маджо.Маджо и Пашата днес са изчезнали,не се знае нито къде са, нито дали са живи, но преди са били босове в групировката СИК.И акцията на МВР е успешна, защото най-вероятно Алексей казва на Бойко -приятелче помагай, знам ги кои са. Сега единия е подсъдим, другия е министър-председател. Тогава единия е шеф на баретите, другия е главен секретар на МВР.Идентичен случай по-рано с Бай Миле, които е взривен но оцелява остава без последствия, а сега за 3 дена са арестувани похитителите. Само,че Бойко и Алексей знаят, че когато са маскирани под държавна служба единия главен секретар на МВР, другия шеф на баретите са по-силни и се обръщат срещу доскорошните си съюзници – Пашата, Маджо,Бай Миле СИК. Днес една част от тях са мъртви,а други са изчезнали,а последния съюзник на Бойко е подсъдим.

 34. Решението за спирането на строежа на АЕЦ Белене,която всъщност така и не бе започната да се строи,стана заради силния американски натиск върху ББ. Не случайно буквално дни преди решението изтекоха намеци за миналото на премиера и обвързаностите му с руските политико-мафиотски кръгове,т.е. казаха му да внимава в картинката.Без този натиск от САЩ ББ щеше кротко да изпълни повелите на Русия.Така че по полека с хвалбите за заслугите му и решението му.

 35. Сега вече не е Иванов,а Ана а думите й всчко 14 баз яйцето къде се пече но я разбрахмеТъй като тепърва ще се укротява сибирска мечка а премиерът се бави да схване,че както казах на сме му душмани,Инджев и Сугарев да не се бавят защото ОДОФ /Обединения демократичен опозиционен фронт/ е вече факт,Ана.

 36. Към Veselka:

  Не, протестът не е отменен, неговата тема е свързана с искането за енергийна независимост на България, а тя е все така актуална.
  Поканен съм да бъда говорител на митинга- каня и Вас.Началото е в 17 ч. пред пилоните на НДК. Ще има шествие и ще завърши на Дондуков между трите сгради на властта.

 37. Така си е, не се е родил ББ със сребърна лъжичка в устата. На това отгоре и хъш, съвременен хъш е бил, каквото и да значи това.
  Странно нещо сме това хората. И защо трябва да омаловажаваме нещото, което той е направил? Нее, трябва да намерим кой го е принудил, под чие давление го е направил, кой му е въздействал, кому се кланя… как така няма да се кланя на никой?! Да не е нещо повече от нас!? Важното е какво прави. И има нужда от помощ. Не от PR, пиара си го има, има достатъчно около себе си “кучешки сърца” /по Булгаков/, които ще го заръфат, само да се обърне палачинката, има около себе си достатъчно кучешки сърца, които да му насекат ръцете и разцепят главата. Има нужда от помощ, и има нужда от помощ не от кучешки сърца, а именно от хора като Иво Инджев и Сугарев, които няма да го предадат, дори и само затова, защото, както е известно, предават близките и приятелите, а не тези, които те критикуват. Но, така или иначе, дошло е време за помощ, така че не се ослушвайте и не се правете на велики, а преценявайте човека по това, което прави, а не по начина, по който го прави. А иначе, да караш другарчето си да отиде да дръпне кучето за опашката, а сам да си на високото, за да не могат да те стигнат, може да е изгодна позиция, но е достатъчно подла.

 38. Г-н Инджев,вчера ви поздравих от една къща в Лозенец,където минавахте,за да изразя възхищението си от вашата позиция.Искам да кажа,че умните мъже на България трябва да работят за нейния просперитет.Знам,че способните хора не обичат да се “тикат”,това го правят некадърниците.Вие и други образовани и опитни хора,трябва да бъдете включени активно в работа,да бъдете мозъчния тръст на България,да бъдете независими от политическите партии.По реакциите ви в този блог разбирам,че сте горд човек,но България заслужава да се направят компромиси в името на общото дело.Много хора дадоха подкрепата си за г-н Борисов,защото решението,което взе за Белене,го издигна като държавник.Битката сега започва,правителството трябва да оцелее,за да свърши мисията си докрай.

 39. Надявам се, че това не е първото стъпало от “Приказка за стълбата”.

  Да, черноглед съм. От личен опит знам, че когато управник инициира контакт с обикновен човек, това никога не е добронамерено.

  Пък и изобщо не вярвам простотията “Белене” да е приключила.

 40. Иво,приятелю наш-когато научих ,че точно в 12.20 часа /малко след пладне/ точно ти ,а не който и да било друг -известен ли си бил ,наистина за този непредвидим “ход” на премиера,не зная ,НО ОСТАВИХ се така: наистина се доверих на моето въображение и си представих дори следната картина:Провикна се гръмогласно Крали Марко -ейййййййййййййййй човечееееееее виждаш ли вечееееееееееееееее ПРЕМЕСТИХ ЦЯЛА ЕДНА АТОМНА ЦЕНТРАЛА И ТО-САМО С ЕДНО ВДИГАНЕ НА СЛУШАЛКАТА, А ПЪК ТИ ГОДИНИ НАРЕД МЕ ЗАНИМАВАШ С ТОВА ,КОЕТО НЕ Е ПО СИЛИТЕ ТИ.МОГА И НЕГО -ПСА ДА ПРЕМЕСТЯ,САМО ДА ПОЖЕЛАЯ ЕЙЙЙЙЙЙЙЙ ЧОВЕЧЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ВИЖДАШ ЛИ ВЕЧЕЕЕЕЕЕ:):):).Но спирам до тук с мита за неговата сила и ще ти доверя друга представа,която е по-близко до истината за случващото се в последните дни.Поздравленията,благодарностите ,величаенето му и още други подобни подходи при оценката и споделянето на действието му -оставяме ги тези работи на него самия ,да ги приеме както си знае ,но представи си размазването на което подлага всички нас,които очакваме от премиера на България европейско,цивилизовано управление на държавата ни.Тази представа кореспондира с още по естествена представа за избор-предстваи си неговата съпруга ,която е очаквала от него нещо съсвършено просто:букет рози ,а вместо това когато ги получава именно от него- той се обръща на другата страна и вместо да я целуне, пак той проглушава света :ОТСТИНА МИ,ЖЕНО ,ЕТО ТИ ЦВЕТЯТА,ЕТО ТИ ВСИЧКО-ВЗЕМИ ГИ И СЕ МАХАЙ ОТ ГЛАВАТА МИ.
  Та затова Иво,приятелю наш- от всичко ,което се случи ,остава ни само това :Радостта,че наближава денят ,в който можем да чуем поне скъпоценен съвет-даде го не само нашата , сравнително млада актриса,която публично заяви ,че правилният избор за нейните деца Е: да напуснат България.НАПУСКАМ БЪЛГАРИЯ С РАДОСТ!

 41. Поздравления г-н Инджов, искрено ме радвате. Мисля, че Борисов търси подкрепа, за това ви се е обадил. Предполагам за това се е обадил и на Меглена Кунева. Иска му се да намери съмишленици, а и как да има втори мандат съм, почти невъзможно е. И може би новата коалиция ще е ДСБ+ГЕРБ+БСП? А Кунева? Интересно ще ми е да чуя и други мнения по въпроса. А за Белене съм съгласна с дамата, че е рано да се радваме. И да не забравяме, че енергетиката е най-вече политика.

 42. Към Маринов
  Бойко Борисов имал нужда от помощ! Затова трябва Иво Инджев и Сугарев да му помагат!
  На човек можеш единствено да вземеш нещо, не да му дадеш. Особено пък акъл.
  Още в началото на мандата му, от Синята коалиция му говореха за помощ, за изгоден заем, даваха му съвети за реформи, но ББ гордо и надменно ги гледаше отгоре.. “Аз спечелих и вие нямате думата!” Пък и щеше да му пострада имиджа..
  Сега, когато ножът опря до кокала – идвайте да ми помагате.
  Не разбирам как би могло да стане това – вече е прекалено късно!

 43. Имам усещането, че гледните точки на господата GB и Маринов имат сериозни основания. На ББ може би наистина му трябва подкрепа в този момент!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.