АЕЦ “Белене” умря, да живее Аецка Цачева

Официозната ТВ7 избра в съботното си сутрешно коментарно предаване не друг(а), а парламентарната шефка Цецка Цачева да обяснява колко е правилно да бъде спрян проектът АЕЦ „Белене”. Тя беше най-яростния, откровен и краен пропагандантор на ГЕРБ за ползата от осъществяването на тази руско-мафиотско далавера на българска земя. В този смисъл поставената на чело на парламента госпожа е толкова „представителна” днес като лице на „съпротивата” срещу АЕЦ „Белене”, колкото беше и Вежди Рашидов за България и българите като основен говорител в същото предаване на 3 март, националния празник на България ( от участието му и неспирните комплименти на водещия тогава научихме колко безспорен, прекрасен, заслужил министър на културата е Рашидов).

Водещият Емил Кошлуков спести на гостенката си припомнянето на досегашната й позиция. Но това не е честно, лишава я от нейния особен чар и колорит. Ето защо скромно ще компенсирам тази несправедливост и ще се върна назад в рубриката „усмивки от старите ленти”, за да сравним какви ги говореше и вършеше Цецка Цачева по същата тема, но с обратен знак:

(Ае)цка Цачева
Иво Инджев ⋅ септември 27, 2009 г.
Цецка Цачева съобщи от екрана на БНТ в „късните новини” ( на 26 септември, в 22.30 ч.), че съдбата на АЕЦ Белене ще се решава в НС, на което тя е председател. Тя дори назова 29 септември като конкретна дата.
За някой това може да е „късна новина”, но за мен е изпреварваща. Истинска. Дори и да е сбъркала септември с ноември- самият факт, че под нейно председателство щял да се решава въпросът, по който тя се произнася ( интересно с какъв мандат?) е новина .
Министър-председателят Бойко Борисов беше цитиран многократно да казва, че е обещал властта в България да реши какво да прави по отношение на гигантския проект до ноември.
„С руския премиер Владимир Путин се разбрахме до ноември да бъдем готови с финансовите разчети за АЕЦ Белене. До ноември ще направим разчет и ще излезем и ще кажем на народа дали това е изгодно или не. Това каза българският министър-председател Бойко Борисов пред БНТ” ( на 2 септември 2009 г.).
Този цитат за разговорите между Борисов и Путин в Полша на 1 септември обиколи многократно българското медийно пространство като един спутник в орбита около земята (ни). И се запомни.
Но ето, че г-жа Цачева е посетила Плевен, открила е приемна, срещнала се е с местни тъжители и буквално е обещала да се осъществи колосалният за българските мащаби руски проект ( какво тук значат някакви си липсващи милиарди). Заяви го без колебание и притеснение, че на въпросните обсъждания в НС може и да се стигне до друго решение.
В репортажа от мястото на събитието БНТ ни показа пледоария на Цачева в защита на строежа. Аргументите й се свеждаха до откриването на работни места и подобни ползи. Не пролича да има съмнения за вреди от дългосрочен, стратегически характер.Прозвуча като обещание. Интересно, от чие име?
Само часове преди това в друго телевизионно интервю един от водещите икономически експерти на ГЕРБ Стоян Мавродиев за пореден път потвърди, че решението за АЕЦ Белене ще бъде взето така, както е обещал Борисов на Путин. Не по-рано от ноември…и не от парламента… и не от Цецка Цачева.
Предполага се, че Цецка Цачева е една от десните ръце на Борисов във властта, след като беше избрана от него да бъде избрана на високия пост. Дали тази дясна ръка знае обаче какво прави, когато на практика опровергава ( включително с леви аргументи) своя благодетел?”

Цецка Цачева е фамозна с умението си до последния момент да защитава загубени каузи. Тя се „прослави” с плонжа пред злополучната и неспасяема номинация на Бойко Борисов за евродепутат ( а се оказа, както разбрах по-късно и го написах в книгата „Течна дружба”, че е посочена за външен министър от шефа на „Лукойл” Валентин Златев). На 16 януари 2010 г. , два дни преди Желева окончателно да бъде оттеглена под натиска на задаващото се нейно второ и окончателно проваляне на поправителния й изпит пред евродепутатите, Цачева зави:

„Никога не съм се съмнявала, че Румяна Желева ще е новият еврокомисар на България, хулите срещу нея са несериозни”. Каза го пак в Плевен в собствен екзотичен коментар на писмото на председателя на ЕК Жозе Барозу по случая с Румяна Желева, в която той настояваше България, т.е. Борисов, да оттегли тази номинация от ръба на пропастта за нея, престижа на България и лично на премиера.

И ето че сега Цачева се появи да обяснява колко правилно е спирането на проекта край онзи гьол с препоръката обаче площадката, построена вече, да бъде „вплетена” в нещо, което да носи работни места. Какво е това нещо тя си призна, че не знае. Обяснението й за взетото вече правилно решение със спирането на проекта, за който така вдъхновено лобираше, се сведе до парадигмата да наругае ( не че не го заслужават!) предишните управляващи.
„Тройната коалиция казваше: „Белене,Белене, Белене, но няма договор”, възкликна възмутено тя, че другарите преди нея не са свършили работата по увековечаване на втората атомна, която така и не се състоя, въпреки нейните пророкувания.

Единственият аргумент, с който Цачева си позволи да обоснове незащитимостта на икономическата целесъобразност на неродената ядрена централа, беше „Ние , докато мечтаем от 30 години АЕЦ Белене ще ни светне, а през цялото това време ние не знаем цената”.

Мъка, мъка…Включително за водещия Кошлуков, който ожали гостенката със следната констатация:

„Твърда жена сте, но не се ли уморявате…”
На което тя, в характерния за нея семпъл стил, ни заплаши, че не е уморена, а е натрупала опит. „Що е време, все е пред нас”, закани ни се тя като кандидат за политическо безсмъртие. И защо не? АЕЦ „Белене” умря, да живее Аецка!

37 мнения за “АЕЦ “Белене” умря, да живее Аецка Цачева”

 1. Валентин Златев щом е посочил един най-вероятно е посочил и още няколко! И тогава се питаме кой всъщност е министър председател на България ???
  Клоуна-Батман или Комунистическата Мафия ?!

 2. Хайде холан, Г-н Инджев! Вие не помните ли как едно време “де що беше усвет, все беше у БКПто”? Тов пак е цитат на БКПецка Цачева. Ама нейсе, важното са силният тръбен глас и твърдата воля (за сервилничене)! Принципите – по на заден план, щото сега пък де що е “усвет” все е у парламенто!

 3. Честито ново издание, господин Инджев! Желая много успех и дано да вдигнете ядреналина на цялата нация!

 4. Към Тодор Тодоров:

  Така изглежда корицата. Самата книга, която в момента дописвам за финал ( добавям с разговора ми с Бойко Борисов от 28 март), се очаква да се появи около Великден, а представянето, ако всичко е наред, трябва да стане на годишнината от катастрофата в Чернобил 26 април в центъра на София ( ще уточня, когато му дойде времето.

 5. Невероятен тим управлява държавата /ако това което представляваме може да се нарече държава/, лошото е че тези управленци ни връщат години, години назат и нацията се топи със скоростта с която тяхното безхаберие и простотия се стреми всячески да угоди само на шефа си.

 6. Ще придобиете скоро по-високо положение г-н Инджев,но влизайте в положението и на другите.
  Понякога на човек не дават покой, само защото искат да го утешат!
  И намерили какво да крият:шило в торба.За да признаеш талант е необходимо да имаш талант,да
  п р и з н а в а ш!

 7. Господин Инджев, и аз гледах предаването на Емил Кошлуков.
  Водещият пусна откъс от друго телевизионно предаване, в което Ц. Цачева твърдо защитава АЕЦ “Белене”и така и наложи да обясни промяната на мнението си.
  Не сте честен към Емил Кошлуков!
  …А и защо отричате правото на еволюция на Цецка Цачева!?
  …Ако съм Ви уважавал, като човек, то е заради еволюцията Ви!

 8. В близкото ни историческо минало бяха из кварталите на София се пръкнали един особен вид ОФ-активистки. ОФ-активистките бяха изключително прости и ограничени женици, които под предлог, че вършат обществено полезна работа досаждаха на всички от квартала. Намъкваха се вечерно време по къщите на хората и уж, че вършеха някаква деност, най-вече задоволяваха болното си любопитство. Та госпожа Аецка е същата като тези ОФ-активистки и предполагам, че лично е била една от тях.

 9. В близкото ни историческо минало из кварталите на София се бяха пръкнали един особен вид ОФ-активистки. ОФ-активистките бяха изключително прости и ограничени женици, които под предлог, че вършат обществено полезна работа досаждаха на всички от квартала. Намъкваха се вечерно време по къщите на хората и уж, че вършеха някаква деност, най-вече задоволяваха болното си любопитство. Та госпожа Аецка е същата като тези ОФ-активистки и предполагам, че лично е била една от тях.

 10. Във връзка с решението за прекратяване на работата по проекта “Белене”, в нито един от коментарите не бе подчертана ясно принципната и последователната, в продължение на дълъг период от време позиция по този въпрос на единствената политическа сила: “СИНЯТА КОАЛИЦИЯ”(тук не бих искал да правя разлика между ДСБ и СДС, въпреки че има такава) по този въпрос. Това е позиция, която отстоява интересите на България за европейската и ориентация ни освобождаването ни от зависимостта на “империята на злото” (Р.Рейгън).

 11. P.S. Извинявам се за грешката. Да се чете:”…европейската ни ориентация и освобощдинието ни …”.

 12. Както се казва: “Само глупакът не размисля!”, но когато заставаш всеки път сляпо зад нечии други изменчиви позиции, никой не може да ти помогне!

 13. Към г-н Георгиев:
  —————–
  Правото на еволюция е свещена,
  както е и неприкосновената и наследена лична собственост!
  На тях се градят темелите на западните семейни ценности!!!
  Обществата без семейни корени и
  жилави наследства съхранени през вековете са по-малко уязвими на
  комунистическите дивотии!

 14. Цецка Цачева:Не зная какво е казал другаря Ленин, но много правилно го е казал

 15. Иво моля те пусни си клипчето http://tv7.bg/news/bulgaria/7586912.html и си го пусни от 4:45 натам и го коментирай моля те. Освен това Бойко преди това е “кацнал с хеликоптер” в Кърджали.Медиите вече са едно тотално посмешеще ама изобщо не ми е жал за тях. Те си го създадоха, сега да си се оправят.

 16. Нормално е другарката от Плевен Цачева да защитава едновременно началника си,и проекта “Белене”.Кариерата и протича през преклонение пред началството и същевременно защита на всичко руско.Навремето е влязла в Софийския Университет,специалност “Право” по втория начин-чрез комунистическата система “Рабфак”.Препоръчана е бира от партията,по това време е била стругарка.Докато ние,останалите,учехме за кандидат-студентски изпити,другарката Цачева се намърдала в Университета.После става партиен секретар на Плевенския народен съвет.А по време на бригадите в Университета,организирани от комсомолските изчадия,неизменно беше някакъв ръководител-броеше щайгите с ябълки на другите (обикновените) бригадири,или участваше в политпросветата.Сега е с пръст в уста,защото е обещала на земляците си,че ще има работа в Белене.А и руското я тегли,нормално-израстнала и родена на село,нейният кръгозор е до последната махала на селото от ловешко,обича да се кланя на силния като всеки комплексиран провинциалист.

 17. По ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ
  Еволюционни са само тези промени в системите, които ги доближават към Съвършенството.
  С най-дълбоко уважение към еволюиращите!
  Промените в поведението на “хора” ,продиктувани от конюнктурата нашинците наричат с друго… име.
  Сигурен съм, че софийските песове не са еволюирали много, след като започнаха да се хранят с професори /:)

 18. Както Фокушима показа, че ядрената енергетика в света се е разширила далеч отвъд възможностите ни да контролираме ядрените реакции, така и катастрофалните публични изяви на председателката на Парламента на парламентарната Република България показват, че смазващо голяма част от нашите парламентаристи, огледалото на демократичния ни народ, са избирани с максимума си познания и разбиране далеч от необходимия минимум един Парламент да е ефективен за държавата, а не да е арена на борби между мафиотски кланове. Ако тази проста истина не бъде разбрана от лесно манипулируемия български избирател, практиката на реалния социализъм още дълго ще си стои у нас с изгледа си, на фона на днешна Европа, като бай Ганьо управляващ Мерцедес. И дълго ще се чудим на “международните заговори” срещу неповторимата България.

 19. Така и не разбрахме кой е правилният начин, по който госпожата обеща да се прострои АЕЦ Белене.Нищо.Сега ще чакаме правилният начин по който ще се строи ГЕЦ Белене или 7 блок на Козлудуй.Или каквото и да е.В края на крайщата все трябва да има някакъв правилен начин за нещо си.До като Борисов не го измисли няма как главата на Парламента да го знае.

 20. Наближава 20 ч.и съм принуден да отчета недостатъчен интерес и премерена подкрепа към тазсутрешното ми предложение да се претеглят гласовете “за” по отношение на безспорен журналист и отявлен демократ,който да представлява България и гилдията в Истанбул.
  И Пегас да сте г-н Инджев пак ще Ви трябват конски нерви и здраве.
  Не ме учудва,че номинацията изостава от легендата,но когато отново ГО засърби бъдате
  по-н е д о с т ъ п е н!!!!

 21. В тази сага вървете с нашия девиз:
  “Нищо,освен Бога!” (“RE QUE DIOUX!”

 22. : Голям успех на Бойко!Бойко е истински българин а не руски слуга. Но да внимава!България трябва да прекъсне всички връзки с вероломна Русия!Да купува само суровини. Русия иска да ни построи Москвич за АЕЦ а на нас ни трябва Мерцедес. Примитивна и дивашка Русия иска да превърне България в Чернобилска пустиня. Всеки истински българин мрази Русия!Империалистична Русия на два пъти е заробвала България и е разстрелвала и избивала будното и населемие

 23. Вероломна,първобитна,пияна Русия няма място в европейската цивилизация. Всеки честен българин мрази Русия която на два пъти зароби България и изби българската интелигенция.Въоражена до зъби с атомни оръжия сегашна Русия е
  насочила ракетите си за пълно опепеляване на България.

 24. Чета в блога на Андрей Денчев какво спечели и какво “загуби” Русия от разтрогването на договора за АЕЦ”Белене” – ще изгражда площадката за седми реактор в Козлодуй, ще префасонира Белене в газо-парова централа и най-важното: собствеността на тръбата на южен поток става собственос на Русия (на наша територия!!!) и ще се охранява от руски служби за сигурност – в прав текст се разрешава военно присъствие на Русия в България!!!И това ако не е национално предателство?!! И то за онези мижави 11% отстъпка от цената на газта???

 25. Само преди два дни викахме възторжени “осанна” и си честитяхме откачането от “големия шлем (член)” и ето ни пак на кръста, приковани с огромни клинци, да извършиш национално предателство?Затова ли Трайчо Трайков беше натирен, че бил “залагал” мини пред правителството?Три години м-р Трайков отстояваше българските национални интереси пред Кремъл!Нали всичко щеше да е прозрачно?И без шикалкавене…какво криете от обществеността?Какви са “договорките”?
  Г-н Премиер, Вие сте винаги в бяло!Все другите са Ви виновни!А днес пък казахте на работниците в Кърджали: Вие сте прости и аз съм прост…Ами като е така, какво правите начело на държавата?

 26. ТРАГИЧНИЯ ЧОВЕШКИ ПОТЕНЦИАЛ НА ГЕРБ! Един от екземплярите, които безусловно потвърждават брилянтното определение на Радан Кънев е леля Цеца. Трета година вече и още се стряскам при съобщения от сорта на “…председателя на парламента Цецка Цачева…” Ама,чакай, тая тьотка ли е предс…, – няма свикване ей! А иначе, нейните изцепки и издънки са безкрайни. Ще припомня официалното и посещение в Сърбия, когато тя заяви дословно: “България дава БЕЗУСЛОВНАТА си подкрепа за членство на Република Сърбия в Европейския съюз.” Без да е упълномощена, без да спомене евентуално, че това е нейна позиция, без намек за някакви си там българи в западните покрайнини. Все едно, че иде реч за някаква рецепта за манджа или прах за пране!Болярите на Величеството може и да направиха повече бели в политиката, ама поне разбираха от жени! Къде е мис YES, къде е др.Цачева, къде е Юлиана Дончева, къде е Фидосовата…, не става въпрос само за външен вид. Но…,прислугата толкова може.

 27. Към ZLATANOV Дано това което пишете не е истина!

 28. Докато беше общински съветник от ГЕРБ в Плевен, гласува винаги както гласуваха общинските съветници от БСП.

  За адвокатският и морал … в решението на Висшия адвокатски съвет се казва, че: „Действията на адвокат Цецка Цачева като пълномощник на ищците по гражданско дело №3925/2006 година на Плевенския районен съд и по гражданско дело №764/2000 година на Върховния касационен съд срещу Община Плевен по времето, когато тя е имала сключен договор за правна помощ с Общината, водят до конфликт на интереси и съставляват нарушение на чл. 12, ал. 1, 2 и 4 от Етичния кодекс на адвоката.

  По едно от цитираните дела е била съветник на русофила ректор на ВТУ Пламен Легкоступ и носител на орден на АБОП (известна като академията на КГБ), който направи обучавания като катил в КГБ Путин почетен доктор на ВТУ.

  След всичките факти за Аецка Плевенска, когато тя беше избрана за Председател на Народното събрание един приятел съкрушен изрече … Боже тази седи на стола на Захари Стоянов!!!

  Българска действителност …

 29. Бойко кацнал в Кърджали с хеликоптер, като Марадона(поради невъзможност да отиде на тренировка, Марадона е кацал на Ноу Камп с хеликоптер), сред събралите се миньори остнали без заплати. По пътя си всред любящите(понеже носи парички) миньори е спрян от групичка журналисти. “Казах ви да се разкарате оттука”- изръмжава Бойко и журналистчетата се махат от пътя му. После в слово към миньорите казва “вие сте прости и аз съм прост и затова се разбираме”. Паричките са раздадени на миньорите, които ще им стигнат колкото да си платят сметките за тока. Бойко се качва в мощния си джип със син буркан отгоре и си заминава. По-късно, моментите с хеликоптера , “казах ви да се разкарате оттука” и “вие сте прости и аз съм прост и затова се разбираме” са изрязани от репортажите на новините по всички телевизии. Това не е художествена измислица. Това наистина се случи.

 30. АЕЦ Белене беше коварният опит на Русия да изнудва и краде България и да ни опустоши.
  Ю.Поток е в наша полза ако преглътнем екологията.
  Нека да е тяхен!Ние може да го национализираме.
  Нека да ни изпращат “пазачи”!Ние
  винаги може да ги изгониме.
  Русия е суровинен придатък на Европа.Те имат суровини но нямат тръби и територия.Ние винаги ще можем да спреме достъпа на газ за
  западна Европа и Русия ще се лиши от съществени приходи.
  Русия е принудена да спазва мейдународните търговски правила.
  Русия е в безизходица.Трябва да се цивилизова и да спазва международните правила.

 31. Г-н Инджев и колеги коментиращи, поради големия съспенс около нашата АЕЦ не забелязахме като че ли как се развиват събитията на други места през последните дни.
  Доказа се че фойерверките на Джош Фокс от ефектния филм «Газланд» са циркаджийски номера, не са следствие от фракинга и фракингът не е причината за замърсяването на кладенците в Димок(САЩ) и водата там е годна за пиене според официалното изявление на Агенцията за ЗОС на САЩ (EPA), базирано на изследванията от последните месеци.
  http://www.reuters.com/article/2012/03/16/usa-epa-fracking-idUSL2E8EG03620120316

  Освен това се оказва че в това вече фамозно кънтри има естествено образуване на газ и неговото изтичане във водни кладенци, че местните хора са имали този феномен и преди да дойдат компаниите да дупчат за газ и че най-вероятно собствениците на имоти са решили да си напълнят джобовете за сметка на газовите компании като ги осъдят за замърсяване.
  http://www.businessweek.com/news/2012-03-29/high-methane-in-pennsylvania-water-deemed-safe-by-epa

  Ние обаче ще «чакаме доказателства» според премиера-слънце, ще губим време, ще играем по гайдата на руснаците и ще сме в неведение за нашите потенциални икономически ползи. Ще замърсяваме не само нашата околна среда с пилотирани истерични масови акции но и европейското медийно пространство с нагли провокационни включвания като това:
  Ето вижте как след като на наша територия се «изконсумира шистовият акт» и нашите «екозащитници» получиха ефектен русофилски оргазъм от потентния премиер, сега са тръгнали да търсят други такива оргазми на европейска територия. В следващия клип се вижда как екологистчето Гошко от София е особено загрижено за «земетресенията» и «замърсяванията» на околната среда вече и в Германия и Англия, породени от фракинга???!!!
  http://www.euronews.com/2012/03/23/shale-gas-fracking-the-earth/

  Това е, нашите русофили-петоколонници-трояноконници са основен замърсител в Европа, бих казал ВИСОКО ТОКСИЧЕН КОМПОНЕНТ В ЕВРОПЕЙСКИЯ МИКС.

 32. току що КУлезич спечели КУлицър, наградата ще бъде връчена следващия мандат по формата на национален телевизор, ще се съдне мечтата, помнете ми поста

 33. След като в БГ беше баннат фракинга и бяха решени екологичните и проблеми очаквам че след акциите за «земетресенията» и «замърсяванията» на околната среда в Германия и Англия, нашите «свръх чувствителни екозащитници» ще се вдигнат масово и в защита на дечицата живеещи около ядрените станции на Франция и боледуващи от левкемия ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ от другарчетата си в други райони на Франция, Европа, и вкл. БГ.
  Тъй като тогава през зимата бяха свръхзаети и може да не са забелязали новината, затова да им помогнем като им я припомним !!!!
  http://www.reuters.com/article/2012/01/11/nuclear-leukaemia-france-idUSL6E8CB5QY20120111

 34. На корицата на един от последните броеве на “Икономист” 10-16 март 2012г. заглавието е: “Ядрената енергия: Мечтата, която се провали.”
  На 14 страници се прави анализ за това, че бъдещето на ядрената енергия не е светло–заради цената и и безопасността и. ( страница 5). На същата страница: “Ядрената енергия няма да си отиде, но нейната роля ще бъде не повече от переферна”.
  Нито веднъж не се споменават България и Белене, гледната точка е глобална.Но ние трябва да си направим изводите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.