Бойко и Бойко в тяхната “Панорама”

Човек и дълго да мълчи, ако още диша след доброволното самозаглушаване, накрая проговаря.
Гледах ( може и да е за последно) „Панорама” на БНТ. „Интервю” на Бойко с Бойко…
Понеже са ми „малко” враговете, вероятно ще прибавя и своя добър познат от доста години, наследил стопанисването в сапунисването на отдавна мухлясалото предаване „Панорама”, в което любезно поканените в бръснарницата гости не бръснат водещия за слива.
Водещият Бойко, чиито интелектуални качества никой не може да отрече, се правеше на журналист с характер срещу Бойко, който го водеше накъдето си поиска.
Бойко, водещият на „Панорама”, гледаше ”страшно” при задаването на въпросите като истински водещ. Другият Бойко го фокусираше подвеждащо хрисимо. Той знаеше, че насреща си има Бойко, който ръмжи, но не хапе ( ръката, която го храни!).
Получи се поредния монолог в кабинета на телевизионния мамолог: масажиране на мускулите на властта, зрителна измама за зрителска консумация, при която гостът по презумпция е с едни гърди напред пред своята лесна журналистическа жертва.
Няма да цитирам. Това трябва(ше) да се види, за да се разбере.
На фалша в обществената телевизия трябва да се сложи край или етикет с указание за параметрите на стоката, която ни продават като истинска публицистика. Нейният срок на годност е изтекъл преди доста време.
От второкачествената продукция се възползва фабриката за производство на мазни комплименти към Бойко, напазарувана с парите на Корпоративна търговска банка и с посредничеството на мастития прекупвач в дресирането на медии, депутата на ДПС Делян Пеевски, назначен да бди за поточната линия от хвалби по адрес на Бойко в подчинените му медии. Там няма свян, притворство и лицемерие. Всичко е декларативно, демонстративно, плакатно казано като за най-примитивните консуматори на пропагандата. Фабриката работи на пълни обороти и сервира порциите подмазвачество под формата на екстракт от всяка дума и всяка поза на Бойко.
Още не е беше приключила инсценировката в „Панорама” по сценария „Бойко срещу Бойко” и от екипа на т.н. журналист Бареков задъхано написаха:
„Бойко носи по 325 лв. на работник в ОЦК
петък, 30 март 2012 г. 21:37 ч.
BNews.bg
Още утре всеки работник от ОЦК-Кърджали ще получи от държавата по 325 лв. от Фонда за солидарност, а раздаването на парите ще съвпадне с визитата на премиера Борисов в родопския град в събота, съобщи самият той в “Панорама” по БНТ.”

Раздаването на пари ще „съвпадне” с визитата на премиера.

Оставам вероятно с още един Бойко по-малко сред моите доскорошни познати след този текст. Но пък прибавям една въздишка на облекчение, че споделих истината с читателите си.

37 мнения за “Бойко и Бойко в тяхната “Панорама””

 1. Гарелов такъв-онакъв, но си беше журналист. А Бойко, е, Бойко като Бойко, костюмът му стои добре.

 2. Наистина беше унизително! Рядко някое интервю ме изнервя дотолкова с безсилието си, че да почна на глас да задавам въпросите пред телевизора и да настоявам за отговор след всяко прекъсване. Мога само да го сравня с футболна среща, когато публиката вика с нотка разочарование “Айде подай бе, левак!”…
  Трябваше водещият (по документи, а не по сценарий!) да стане, да си излезе и да постави веднъж завинаги “Батко си Бойко” на място. Писна ми разни сърдитковци (напр. Сидеров и подобните му) да се опитват да изнудват публиката и водещите и да заплашват с напускане на студиото. Кога ще видим поне един непримирим и борбен журналист, в НЯКОЯ медия (освен тази, тук)?
  Не ги ли е срам тия “мъже” да бъдат засенчвани от Марчева от същата БНТ? Кога някой ще тропне по масата и ще каже “Г-н премиер, аз и зрителите МИ сме Ви избрали и поканили, а не Вие нас! Вие ни дължите отговори, а не ние – ефирно време и интервюта! Мога ли да си задам МОЯ въпрос?”
  Благодаря Ви за този текст, г-н Инджев. С Бойковците явно няма друг начин – трябва да ги шамаросаш през самочувствието, за да почнат да говорят с теб.
  Уважавам избора да не скриете позицията си!

 3. Даааа, получи им се адски бойко. Николай Бареков завистливо е подсмърчал отнейде…

 4. Аз бих му благодарил, когато разкара ченгетата – слуги (Какъвто е и той – Борисов) от бизнеса. Те владеят голяма част от заводите и носят парите от тях на Генерал Гоцев!
  А Герб е политически проект на Генерал Гоцев и Лилов.

  Тези ченгета-слуги незнаят как да управляват дадените им мощности и вместо да ги облагородяват и поддържат те ги занемаряват в резултат на което голямата част от българското население тъне в мизерия и робство !

 5. Член 1 от Конституцията го няма на Книжка но го има на Практика !

  Комунистите винаги са били слуги на РОТШИЛД фамилията !

  Безбожници с окървавени лица и ръце !!! На изток Петте Звезди на РОТШИЛД гордо греят върху Китайското Знаме и тяхната мош расте с всеки ден! Всички ние малко по малко се превръщаме в техни роби замествайки духовните ценности с парични, Забравили, че Света е създаден от Отца и Светия Дух !

 6. Г-н Инджев,не гледайте зъбите на подарения кон,дори и да сте стоматолог.Данайците отдавна ги ни няма,но останаха подаръците им и ги изпращат.,вярно!!с
  в ъ д и ц а…
  човечеството е толкова старо!….Винаги се налага да вървиш по нечий стъпки,а даже и гардеробът на душата има модни журнали….Когато и чувството за собствено достойнство става чуждо
  хората ще сравнят а Пегас трябва да има конско здраве!!!!
  Но трябва да имаш запазена физономия.И един подарък е добре дошъл когато не е много лошо дошъл!!!!

 7. Бойко( тоя панорамния) не е лошо момче и с това се изразяват всичките му достойнства.

 8. Ако до две седмици “Шесторката” реши да се се опълчи на Иран в Истанбул то едно зло би могло да излезе неподозирано добро и Бойко Борисов ще Ви изправи като “тежката артилерия” на българската журналистика сред най-известните на ШЕСТОРКАТА и на техните външни министри!В “Мьовенпик” правят турското кафе много добре а и Пеевски няма да се скъпи за Вас!!!!

 9. Без да се подмазвам, но Бойко Борисов съвсем ще обезоръжи тези, които “намекваха”, че не бил демократ, ако възстанови предаването “В десятката”…Отива му, и няма от какво да се страхува….Независимо от слабостите, включително “съвпадения” като раздаване на помощи и рязане на ленти.

 10. Сега е 09.35,а след 19 ч. ще прегледам останалите и особено междувременно пуснати те гласове,
  “за!”защото Сугарев имаше едната доблест да се извини на премиера и признае своите “грехове”но не е такава увереността ми,че ще се случи същото при други и особено при х в а л е щ и т е!!!! братя
  наточили перата за Инджев и него
  Залогът е има ли България ЛИЦА НА
  ДЕМОКРАТИЧНАТА ЖУРНАЛИСТИКА ЗА
  Истанбул??????

 11. Уважаеми, г-н Инджев, надявам се да ми простите едно малко по-различно тълкуване на снощното предаване „Панорама”. Ще започна с думите Ви: „Водещият Бойко, чиито интелектуални качества никой не може да отрече, …”. Вярвам ще се съгласите, че интелектът, лишен от морал, особено на властови позиции, е нещо особено опасно, докато интелектът без морал, лишен от власт – нещо отвратително, грозно и уродливо.
  От тази гледна точка уродливостта винаги е струяла от аурата на това мазно човече, което вие великодушно титуловате като журналист, както непоносимата смрад от скункса.
  Колкото до Бойко от Банкя – мисля няма да отречете две негови особено перфидни /напълно в комунистически стил/ и особено ефектни попадения:
  – всъщност онези от БСП са тези, които не искаха да я има АЕЦ Белене и
  провалиха обекта; ако искаха – още по времето на тройната коалиция щяха да са стигнали до „петнайстия-двайстия метър”;
  – на тези хора от народа, които не са разбрали и все още искат да имат АЕЦ Белене, трябва да им се обясни, че ще трябва да се бръкнат за едни „20 милярда… евро”.
  Знае Андрешко как да бръкне в душата на плебса балкански. При около 3 млн
  активно население на опосканата ни държавица, бързо и лесно ще сметне човечецът от народа, че се пада дълг от по 7000 евро на него и на жена му, сиреч – отиде му и ракийката и салатката, и саламецът „Народен”. Тях той няма да може да си купи нито с русофилство, нито с „мирен атом”.
  По мое скромно мнение сценарият и режисурата на снощното шоу „Панорама” бяха перфектни. Аз се веселих от сърце.
  🙂

 12. Предаването панорама, според разбиращи от журналистика с този водещ е изчерпало свойте възможности, и не се гледа с интерес от голяма аудитория зрители за да има рейтинг и да остане на екран. Явно това е поредното безумие в държавната медия, както и раздутия щат.

 13. ББ добре натири червения мазен и дразнещ водещ по развоя с АЕЦ “Белене”, като се изключат резервите за построяване там на руска газо-парова централа – откъде накъде, вместо да е с напълно безплатните ВЕИ! /оборудване и в двата случая ше се закупува!/
  Но най-притеснителна беше увереността на премиера за “Южен поток” – не беше ли приоритет на ЕС диверсификация на енергоизточниците??? А руснаците точеха лиги и за газопреносната ни мрежа…

 14. Бареков е Менгеле в журналистиката.
  “…така нареченият журналист Бареков…” много ми хареса 🙂

 15. Много добро интервю!Гледах Бойко при Бойко,беше си почти същото.Някъде към 21:30 си каза за какво е дошъл.Ама иначе трошите глави!

  POSTED BY ЯСМИНКА | МАРТ 31, 2012, 0:31
  Написах ви този коментар по повод интервюто,което са ви взели от кафенето.
  Вие обаче, не сте много справедлив с премиера.Той все пак изпълни вашите желания(Белене,мораториум,че и телефонно обаждане).Аз като лумпен русофил и деградирал комунист мога да съм недоволен,ама вас не разбирам.

 16. ВСИЧКИ журналисти, подчертавам, ВСИЧКИ се мазнят на Б.Б. И не са известни с нищо друго. Нищо стойностно. Прилично дори. НИ ЩО. То не е Бюреков, то не е Босфор ТВ, то не е чудо. Обаче изведнъж на мушката се оказва един наистина интелигентен и стойностен представител на професията като Бойко Василев. Не съм му адвокат и не го защитавам. Снощи наистина беше мъчително да се гледа. Да гледаш един интелигентен човек срещу кратуната премиер. Да, беше ужасно. Но! Ставали сме свидетели на къде по грозни властообслужвания. Все пак.
  Към някои от коментиращите, но не само. Колцина от вас сте гледали поне един от страхотните документални филми на Василев? Катедрала и джамия, Пратеникът, Седмата година, Да бъдеш Ана? ( Да, за Политковская иде реч). Особено ИЗГУБЕНИТЕ КОМШИИ. Колко от съвременните ” журналисти” са си напуснали удобствата и ” професионализма”, за да направят нещо смислено? Господин Инджев, НЕ ВИЗИРАМ ВАС В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!!! Не съм чак толкова малка, нищо, че съм едва докоснала 35, че да не помня Вашите информации от Ливан. В едно далеч не удобно и симпатично за онази страна време. Заради Вас харесах Ливан. Заради Ващите думи, които събудиха интереса ми към тази страна и онези земи. И до днес обожавам Бейрут, в който се влюбих от пръв поглед. Нищо, че първото ми отиване там беше с мисия на уницеф и по улиците се стреляше и умираха деца.
  Да се опитаме да бъдем относително обективни все пак. Помня доста неща от ада на Балканите през 90- те. Обсадата на Сараево, бомбите над Белград, кланетата във Вуковар и Сребреница…Срутеният Мостар. Все поради участието ми в доброволчески мисии. Само двама български журналисти помня от тогава. Опитващи се да докопат парче истина. В името на професията. И на все пак някаква обективност. Единият беше Василев.
  И още нещо за журналистите. При обсадата на Сараево избиваха деца и жени по Алеята на снайперистите. Обстрелваха болници, църкви, джамии. А в същото време по СНН говореха за военни складове и скривалища за оръжие…Чудничък журналистически ” морал”!? И, ти да видиш, колко интересно. Носила съм мисията на доброволец в общо девет мисии. Сред нас имаше хора всякакви- от къде ли не и с какви ли не професии в нормалния живот. Обединени от идеята да помогнат. Та, никъде нямаше доброволци американци. Просто отбелязвам. Винаги ми се е струвало странно. Но имам обяснение. За себе си имам. Това- просто допълнителен щрих.

 17. И аз попаднах за миг на въпросното предаване , но още щом зърнах аеродинамичната кратуна на премиера натиснах друго някакво копче почти толкова бързо , колкото на финала на произволно избрана от ефира късна новинарска емисия , миг преди да ми пажелаят “спакойна ноч” ( когато не успея козината ми настръхва , затова съм развил невероятен рефлекс ) . Нали си спомняте , може би не всички , че допреди време ( доста се натрупа вече , още преди Хачо да се изхрачи в националния канал ) телевизионните говорители изобщо не ги беше срам да затворят вечерното предаване на български език , с “Лека нощ” .
  Или не ?!

 18. Според мен Бойко Василев в никакъв случай не трябва да се приравнява с такива “псевдожурналисти” като Бюреков и др.подобни в “частните” медии. Ако в даденото предавне се е получило това, което Вие твърдите се дължи на познатото арогантно поведение на ТИКВАТА и злооупотребата му с интелетентността на водещия. Как да се реагира на такава арогантност ни показа уважаемата г-жа Жени Марчева (от същата телевизия) преди няколко дни, но не всеки би могъл да реагира по този начин в даден момент.

 19. Много луди хора, бе, не се издържа вече… Първо на първо, никак не се замислят, че въобще не става дума за скъсване с руската атомна енергетика. Нали, така?
  Второ – освен два-три нови реактора идва и газова централа, пак оттам откъдето “неистово” се опитваме да се еманципираме.

  Тук една Мария “едва докоснала 35” (Боже, Боже, всички ли са луди?) хвали известния мазник Бойко Василев като “наистина интелигентен и стойностен представител на професията”.
  А бе, Мария, защо се смяташ за критерий? И какво значи това “наистина”? Чия истина?

  Щом този Василев е образец за професионализъм и ум, значи, наистина много сме я закъсали…

 20. Г-н Инджев,
  Не сте прав да отписвате г-н Бойко Василев от списъка на Вашите приятели. Той е един стойностен, обективен и добър журналист. А в сравнение с Иван Гарелов (които се правят в някои от коментарите), Бойко Василев не се опитва да се прави на “клоун” и “слуга на много господари”.

 21. Към Мария Е.
  Хубаво е да виждаш и добрата страна на хората.Аз успявам все по-трудно(не ми се анализират причините за това).От друга страна униженията стават ежедневие и вече забравих причините да уважавам(тях,все още не себе си).Пожелавам Ви да запазите нагласата си,въпреки неистовите опити на тези хора.

 22. Да не забравяме,че има по-големи слагачи от панорамния Бойко.Никой не може да оспори водачеството на пловдивския чалгаджия др.Бюреков.Той е най-казионният от цялата казионна сбирщина на българската “журналистика”.Особено като редува “мъдрите” си заключения с неизменното…”така…така…така…страшно…така…нещо невиждано….така…страшно интересно…така…”И “така” му търпим тъпизмите.

 23. Господин Инджев,

  сигурно скоро ще издадете книга за Бойко Борисов. Бихте ли споделили как е проекто-заглавието.

  Благодаря

 24. Г-н Инджев, не сте прав да нападате получилият скоро награда „журналист“ Бойко. Подобна посредственост (иначе човекът е интелигентен, но визирам професията, в чиито дрехи се е облякъл) не заслужава отделеното време. Публицистиката отдавна е напуснала тази медия. Там просто преживяват някакви изчезващи мекотели.

 25. Към инж. Симеонов:

  Не съм го отписвал, по-скоро той със сигурност ще го направи ( както отдавна ме е отписал от списъка на разрешените събеседници в студиото).

 26. Иво,

  Ако всички твои колеги бяха на нивото на Бойко Василев, нямаше да се стигне до днешната ситуация с българската журналистика. Не съм сигурен дали пелената на гнева, която с право (но по други причини) е паднала на очите ти, не ти пречи да виждаш ясно в дадения случай. Тежките ти думи не се стоварват върху правилния обект…

  С много уважение,
  Стефан Димитров

  P.S. “Панорама” продължава да бъде най-доброто публицистично предаване на телевизиите в България.

 27. Подкрепям мнението на инж. Симеонов за Бойко Василев. А и самият Иво признава онези безспорни качества на Бойко Василев, без които и така постната откъм интелектуални и ерудирани фигури българска “топ-журналистика” вече наистина би изчезнала без остатък в помийната яма от барековщината и още по-жалките и примитивни имитатори на барековщината.

 28. Явно наистина пелената на гнева и омразата е скрила истината от Иво Инджев, което е жалко!
  Смятам повече да не посещавам този блог, достатъчно омраза има по улиците ни.

 29. Ясминка, благодаря Ви.Опазвам нагласата си все по- трудно. Но я опазвам. По ред причини. Видяла съм твърде много смърт, твърде много мъка, за да се занимавам с дреболии и глупости.

  Силвестър, бъдете така добър, ако обичате да НЕ МИ ГОВОРИТЕ НА ” ТИ”. НА ПУБЛИЧНО МЯСТО, КАКВОТО Е БЛОГЪТ НА ИВО ИНДЖЕВ. НЕ СЕ ПОЗНАВАМЕ. Имате суверенното право да сте невъзпитан, груб и елементарен. Но, не на мой гръб! ” А, бе” е обръщение, което може да използвате към приятелския си кръг! Към мен обръщението е ” госпожо”! Или ” докторе” ! Особено за невъзпитани субекти като Вас. За хора като Вас официалното обръщение е задължително. Това, дали съм ” луда” е въпрос извън менталните Ви възможности и капацитет на ума. А това за какво и дали съм критерий определено не е Ваша работа. Достатъчно образована и интелигентна съм, за да съм критерий за това- онова. Бъдете така любезен да не използвате повече блога на господин Инджев за лични нападки! Ей, аман от невъзпитани хора, които се имат за последна инстанция! И на които им липсват първите три пъти по седем. Аман!
  А Бойко Василев не вярвам да Ви зачеркне от познатите си, господин Инджев. Не е толкова плосък и елементарен. И е наистина стойностен и интелигентен човек. Независимо и въпреки снощната Панорама.

 30. Иво,/ не се обръщам към теб с умалителното име -Ивчо :)/ именно в знак на тази разграниченост ,която човек може да направи особено когато е способен да види ,че Бойковците,както Ивчовците,както Ангеловците ,както …още много други хора по света , за които имаме право да ги подбираме така ,че да ги поставим ако се наложи в едно чекмедже ,на което пише просто: за приятелите 🙂 Останалите ни приятели ,които не са в чекмеджето-наистина ТЕ за нас са особено важни и затова: да се подпомагаме в общите си усилия и да споделяме искрено,открито ,типично по У.Ековски т.нар. “позитивна антипатия”” – като истински цивилизован избор за отношенията между иначе- хора с различни гледни точки и по такива въпроси,касаещи нашето общо бъдеще. :)Поздравявам те- още веднъж ,за твоята нова книга,с която предстои да ни зарадваш … разбира се ,че точно както си знаеш ,а и както се вижда този път май Е :доста по-дебела!:)

 31. Аз не знам дали има по-сервилен журналист от Величко Конакчиев,по навик все още слушам радио “Хоризонт”…

 32. Олееее, много плява се е настанила тука от известно време…Лицемерно, фамилиарно,превзето,противно и още няколко подобни епитети….От къде се пръкнаха тия коментиращи с “нежни” и исторически имена?Щом аз мога да ги позная какви са, значи много им личи…Ще бъде наистина тъжно ако успеят да ни отвратят и изгонят от тук….

 33. Не съм гледал това предаване, откакто Василев започна да ни поучава с някакви некадърни карикатури.

 34. “Но пък прибавям една въздишка на облекчение, че споделих истината с читателите си.”

  Pozdravi za Doblestta i ochakvam po-skoro da procheta novata kniga.

 35. Г-н Инджев,

  Бидейки далеч от журналистиката, не бих отказал по-конкретни факти, за да мога да се съглася с обвиненията ви за подмазвачество.

  Онази вечер Бойко Василев зададе точните въпроси, които исках да чуя. Друг е въпросът, че те не бяха доведени до край, Борисов бе оставен да омайва, след което просто се минаваше напред.
  Това, което ме учуди бе, че Бойко Василев се кикотеше по време на ловките примери на Борисов, докато премиерът бе в кадър, но в момента в който кадърът се връщаше към водещия, същия си даваше вид на безскрупулен интерогатор (не без усилие).

  И въпреки това, не може да отречете, че ефирното време бе използвано по един ефективен начин, за разлика от 95 процента от останалите интервюта по телевизиите ни. (Сещам се в момента за мъчителното интервю по сутрешния блок на бтв с г-н Трайков, където водещата не спря да прекъсва горкия си събеседник.)

  Всичко добро,

  Филип Петров

 36. В медиите е заровено кучето на болното ни общество. Не случайно е казано, че симбиозата власт, пари, медии е желязна хватка от която измъкване няма. Не са ли медиите коректив на всяка власт /но не на принципа “всички са маскари”/,не е далеч времето когато като северокорейците ще ревем на глас по някой бащица, който великодушно ни е оставил поне възможността да рупаме трева на воля за да оцелеем.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.