Култ+ура=култура

Миналата седмица премиерът Борисов прикотка стачкуващите работници в Кърджали като сам се обяви за прост, което го правило близък с тях, защото те също били прости. Този подход на Борисов да принизява себе си според аудиторията вече до такава степен е станал част от публичността, че вече май сме (почти) „обезоръжени”- не можем да ставаме и лягаме с коментари на неговите бисери, които се сипят непрекъснато от устата му.

Културният му министър Вежди Рашидов обаче буквално не ни позволява да си отдъхнем и да махнем с ръка по нашенски „карай да върви”. Реши да даде поредното доказателство за думите на своя началник, който се е определил като прост като съответно побърза да оцвети медийно тази картинка с личен принос. Направи го под формата на симулация на интервю, в която водещият в студиото симулираше неудобни въпроси, а Рашидов имитираше гняв, че му ги задават. Смях!

Понеже не се беше хвалил ( ама никак и не в същата официозна телевизия, в която си прекарва часове във всякакви предавания), Рашидов направо изригна в самосъжаление, че досега си бил мълчал(!), но вече щял да си го казва: направил бил „чудовищни неща” за българската култура ( пък ние, простаците, не пълзим в краката му от благодарност).

Сред „чудовищните неща” той посочи някакви ремонти на цели 6 училищА с „европейски пари”. Този човек, който няма елементарна езикова култура, имаше самочувствието да се скара вкупом и безадресно на младите репортери, че не го разбирали какво говори и му трябвал преводач за целта. Че кой спори- това си е така и Бареков се беше заел с трудната и за него задача да му превежда посланията. А е трудна за него защото самият той не е много по-грамотен от Рашидов. Това се видя от няколкото трагикомични негови опити да публикува без редакторска намеса коментари в блога си в периода след като беше прогонен от Би Ти Ви. С това свое надценяване обаче той само предизвика масови подигравки по повод несвързаните и нискокачествени думи, пуснати безрасъдно от него на вниманието на критичната аудитория в интернет.

Смешното обаче свършва дотук. Защото репликата на министъра към „неразбиращите” млади репортери на практика е подигравка с всички нас, които много добре схванахме гафа му да прати починалата българска оперна Гена Димитрова да пее в Москва, след което той продължава да ни се кара сега, че сме…прости. Не бил казал това, а че тя щяла да „пее” на запис…Иначе казано, едновременно ни залива със самохвалства за собствената си чест, но няма достойнството да си признае една грешка. Лъже!

В Германия току-що свалиха цял президент заради загуба на доверие в обществото. В Унгария тече тежък политически скандал по адрес на действащия президент по сходна причина, свързана конкретно с факта, че е преписал преди 20 години от български специалист в своя научна работа. Днес дойде и развръзката:

Унгарският президент Пал Шмит, който беше лишен от докторската си степен миналата седмица заради скандал с плагиатство от български автор, обяви, че подава оставка от поста си.

“Съгласно конституцията на Унгария, която подписах, президентът изразява единството на нацията. Това постановление означава, че в тази ситуация, когато мой личен въпрос по-скоро разделя, отколкото обединява обичната ми страна, мой дълг е да прекратя службата си и да се откажа от президентския си мандат”, заяви Шмит пред парламента. /Ройтерс

В България обаче „културният” министър не само лъже, но и обвинява всички, които са свидетели на излагането му, че са простаци, които не го разбират ( точният му израз беше, че сме „примитиви”).

У нас пропагандната машина на властта, която си има и собствена телевизия, купена от подставени лица на захранваната с парите на държавните предприятия Корпоративна търговска банка, най-безцеремонно прави инсценировки за избелване на образа на един недосегаем министър само защото си е приятел с премиера, говорейки за това като за някаква юнашка кръчмарска завера между тях двамата- демек няма какво да им се месим. И е толкова предизвикателен в своята министерска непоклатимост, че се изпъчи, без дори да го питат, колко верен остава на убития бос на корпорацията „Мултигруп” Илия Павлов, възприемана у нас и в чужбина като мафиотска структура, опитала се да погълне държавата ни пред деветдесетте години на миналия век.

Някой ще каже- оставете го Веждито, безобиден е. Но няма да е прав: той е нещо като брошките на Мадлин Олбрайт. Емблематичен е и Борисов си го носи на ревера за посмешище пред гражданите на България, повечето от които разполагат с по-богат речник и могат да се изразят по-ясно от него. Слушах наскоро едни женици от село Мечка да се оплакват от липсата на защита срещу грабежите и си помислих точно това: те до една се изразяваха на правилен литературен език, далеч надхвърлящ конструкциите на „Веждито”, който има самомнението на „чудовищно” културен.

За капак на всичко, тази подигравка със зрителите беше обявена като разговор под наслов: „ще има ли културна революция в България”.Водещият и началникът му (който се обръщаше към него на „Кольо”) се съгласиха, че тя вече била факт. Скромно, но от сърце. Така че, да знаете: живеем в условията на „културна революция”. Очаквайте последиците от нея. Дано да не са като след „културната революция” в Китай. Те предизвикаха катастрофа не само за културата на древната нация, но и за всички останали аспекти на живота в огромната маоистка държава.

Припомням как се казваха участниците в „културната революция” през шейсетте години на 20-ти век в КНР. Тя е термин. На какъвто и език да я преведеш, „културната революция” е определение за онази гигантска катастрофа в Китай, която доведе до неизброими жертви и помете милиони съдби на истински културните китайци, преследвани заради прекалената си културност в пролетарската държава чрез масови конфискации, побоища и екзекуции. Екзекуторите в тази „революция”, надъханите от пропагандната невръстни граждани, се наричаха „хунвейбини”- думичка, превърнала се в неизчерпаем източник на шеги сред зевзеците у нас и в СССР. Да се ругае конкурентната китайски версия на комунизма тогава беше позволено и дори задължително, макар тя да се оказа по-витална от съветската, отърси се от най-пагубната част от идеологическия си баласт си и мутира в днешната форма на комунистически капитализъм.

Този урок от новата история явно са го пропуснали двамата агитатори, които за пореден път ни демонстрираха как се прави бумерангова пропаганда, обявявайки „културна революция” в България. Вероятно „хунвейбин”, щом има нужда от превод, трябва да означава в този смисъл у нас днес нещо като деец на специфичната гербаджийска култура на победилия култ към непрестанното „ура” за големите успехи.

39 мнения за “Култ+ура=култура”

 1. Прости, като дупките, които сигурно копаят онези в Мадан.
  Прости, но не за кратко.
  Души, изкопани в тунел.
  Безропотно. И сопол.
  От Борисов,
  всеки следващ ден.
  Целуват ръка на патриарха
  по черен колан,
  а расото му мирише на голо и
  на самия той.

 2. Cега разбрах хунвейбинската им логика и аз – след като култ+ура за тях е култура, значи и че от “висотата” си на TV-primi смятат и опонентите си за прими-тиви.
  Направо е чудовищно логично….

 3. В България винаги е имало повече хора, които пишат отколкото такива, които четат.

 4. Господин Инджев, по последни слухове, които витаят в общественото пространство и които смятам за твърде достоверни, КТБанка е изкупила дълговете на Красимир Гергов и е на прага на закупуването на БТВ. В процес съм на закупуването на сателитна система, която ще ми позволи да гледам телевизия от цял свят и на която няма да свалям български канали. Искрено се надявам да не е твърде скоро времето, когато КТБ ще набере такава финансова мощ, че да закупи фирмата/или фирмите/, чиито сървъри обезпечават интернет пространството, защото бягството ни в космоса на този етап е още невъзможно. Благодаря Ви за усилията, които хвърляте в списването на Вашия блог и все си мисля, че те не са напразни. Бог с Вас, здраве и успех!

 5. Към Стефан:

  Аз пък чух друг не по-малко интересен и достоверен ( заради източника си, на когото вярвам) “слух”: сегашните собственици са принудили най-напред Красимир Гергов да излезе на “светло” със своя дял в Би Ти ВИ и следващата им стъпка щяла да бъде да се отърват от него като съдружник- не ми е известно обаче да продават в момента ( което не значи, че не е истина-просто не знам). Ако разкарат Гергов ще стане интересно да се види какво се промени в поведението на най-печелившата медия в България ( и дали с него ще си отидат някои негови изпълнители на поръчки), която официозната TB7 неистово се опитва да конкурира, като изкупува известни имена (дори като външни автори- вижте какво става- Елена Йончева, Петьо Блъсков и т.н.), пръскайки също значителни суми за дизайн, апаратура …
  В България се води истинска война за контрол над обществото чрез медиите и в частност- чрез телевизиите. Това е моделът, по който Путин управлява в Русия.

 6. Абсолютен трагичен факт е Веждю.Един нормален и нормално интелигентен човек винаги би се извинил като направи грешка,но Веждю -не!Това с Гена Димитрова -веднага го украси мегаломански,”че бил имал в пред вид нещо друго,което примитивите не сме разбрали-някаква визуална програма,която ни е недостъпна ,защото сме заядливи примитиви”.А точно на Веждю защитните механизми са на самовлюбен примитив със себе-грандиозностни изживявания.Признай си ,бе човек -лапсус,човешко е ,дори да е бил пиян,а то стана уникално.Така беше и като се извини на хомосексуалистите ,”обезоръжавайки” ги манипулативно с нападки срещу хетеро-сексуалните ,”които му ядяли бонбоните”-типична за всички медийни чалгаджийки.Лошото ,е че точно той толерира това поведение,а не е някакво бедствие от само себе си.Веждю си е нелепо-неадекватен и несъответствен като поведение и не е само от алкохола ,а и от интелектуалната му инсуфицентност,но с маниакални претенции за културна интеграция в космоса.Още по нелепи са пара-нормалните му спиритуални занимания с непрекъснатото тържествено освещаване на разни мощи и друга примитивно-мегаломанско-провинциална шарлатания миришеща вече на пропаганден брейн-уашинг.Налага простотията си като норма на ”разбираем за хората език” и някакво предимство .Непрекъснато на всички интервюта се опитва да манипулира журналистите по един много изкуфял начин като ги потупва пред камера ,кани лично и им напомня,че са приятели.2-3 мегаломански лафа и обезоръжаваща емоция към интервюиращия пред камера и картинката е ”величествено-грандоманска”;-)

 7. прост,по-прост,най-прост-такива са министрите начело в шефа им.само Трайков беше добре, ама…

 8. Г-н Инджев, като заговорихме за медии и телевизии, си мисля как ли разсъждава нормалния човечец, който се прибира изгърбен от работа (било на полето или в някоя тъмна мина).
  Дали вярва на това, което му казват от телвизионния екран или вярва на това, което вижда в джоба си?

  Не мога да отговоря на този въпрос.

  Това, което направи Борисов с 325-те лева дадени от правителството (сиреч от него самият), за мен е огромна подигравка. Подигравка не само с клетите хорица, които се радват и на подобни суми, ами и с останалите работещи, които не си получават заплатите редовно… то пък едни заплати.

  За съжаление начина на живот на българина е начин на живот по руски стил, а не западен. Не че на запад за цъфнали и вързали, но преди няколко дни немският профсъюз “Вер.ди” (не “Ферди” както съобщават нашите висококачествени медии) успя да изтъргува 6,3% увеличение на заплатите за работниците в обществения сектор. Някой ще каже: “Какво са 6,3%!?” И ще е прав(за себе си разбира се). На 500 лв. не са нищо, ама на 2500 евро са нещо. Като че ли българските медии са глухи и слепи за това какво се случва в Европа и по света. Гледаме и слушаме за убийства и катастрофи, за това кой откраднал зимнината на баба Гинка и как богът слънце Бойко Борисов “изгасил поредния пожар” в Кърджали. Да живей! Ура! Смърт за тройната коалиция!

  А бедния човечец отново се прибира от работа след изморителния ден и отново поглежда в джоба си, да не би случайно някой си въображаем Бойко Борисов да му е оставил едра банкнота. Уви, тези неща не стават дори и на Коледа.

 9. На единия ревер култ-ура, на другия – физкулт- ура! Те това е капацитет!

 10. Интересно ми е какво ще стане, ако изборите в US се спечелят от Mitt Romney. Дали тогава няма да се стъжни на Путин, а също и така на малка България. Все пак сме членове на NATO.

  Поздрави:
  Калоян

 11. Към Иван Митев:

  Там е проблемът с опитите на човек като мен да се защити: в интернет може и да имам (голяма) подкрепа и да срещам разбиране, но за зрителя, който няма алтернативни източници на информация, заклеймяващите монолози от рода на онзи, който ми изсипа Кулезич на главата, е напълно възможно да се приемат като самата истина от “последна” иннстанция. Във всички случай определена група хора, доста голяма все още, приемат за вярно видяното и чутото “по телевизията”- дори могат и да не запомнят кой и къде го е казал точно.На това разчитат онези, които поръчват тази музика за ушите им.

 12. “…и как богът слънце Бойко Борисов „изгасил поредния пожар“ в Кърджали. Да живей! Ура! Смърт за тройната коалиция!”

  Митев

  Първо – никой никога, освен Дърева не е “викал” “Смърт за тройната коалиция!” – ама то не е човек, а се и оплаква, без да го желае…

  Второ, Митев, защо не се замислиш малко по-широкоскроено? Малко над ниво “тройна червена” и да си отговориш на един, единствен въпрос:
  Защо, за съжаление, както правилно отбелязваш “начина на живот на българина е начин на живот по руски стил, а не западен.”?

  Защо, Митев, защо?

 13. Г-н Инджев,тук мнението ми съвпада с Вашето. Имам предвид Веждито,Началника и революцията им.
  По-интересно ми е следното теоретическо упражнение:
  Да си представим невъзможното-Костов печели следващите избори и става Началник отново.Той естествено веднага ще изхвърли “Никито”и ще търси кой да го замени.Вие ще приемете ли?
  “Войната” според мен е истинска що се отнася до империята на злото-Русия и империята на доброто-…А също така и на други места.В България тя е привидна.

 14. Още нещо за великата Гена, Бог да я прости. Когато тя ни напусна, министър на културата беше друго едно недоразумение. Дето любимият й композитор беше…Златю Бояджиев!? Та, тогава, на опелото на Димитрова в храма Света Неделя въпросната персона Н.Ч. се появи в качеството си на ОФИЦИАЛНО ЛИЦЕ И ДЕЙСТВАЩ МИНИСТЪР ПО…ЦВЕТНА РОКЛЯ С ПРЕЗРАМКИ И ДЖАПАНКИ!?!?!?!? БИЛО Й ТОПЛО!? Така че Веждю е просто поредният в една ” сияйна” линия. Както не веднъж се е казвало- не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра. И както аз обичам да казвам, колкото и неприятно да звучи- когато някой е кретен, това обикновено е завинаги.
  Не знаех, че имам щастието превелико да съм съвременник на културна революция. Дано все пак не е като китайската. А и се съмнявам, честно казано. В революцията. Просто културните хора в БГ от доста време са определено малко. Не стигаме за революция. Особено предвид факта, че някои от нас просто през по- голямата част от годината не сме в БГ. Чудя се кога ли няма да си купя билет за връщане…
  А Веждито няма ли да подаде оставка? Не само заради гафа с Гена. Дето не сме го били уж разбрали, че имал на акъл мултимедия. Ей, какви сме прости- тц, тц, тц! Дал ни Господ такъв чутовен министър, пък ние не го оценяваме! Както не оценихме и вселенският му принос в науката с твърдението, че пушенето е…полезно!? Срамота, драги сънародници. Срамота. “Прости” хора сме ний с вас!

 15. Към Ясминка:

  Какво да приема?
  Аз отказах още през 1991 г. на Филип Димитров да ставам изпълняващ длъжността външен министър ( това е повече от заместник-министър) при хипотезата премиерът да съвместява поста си с този на външния. Стоян Ганев, който после стана министър на външните работи, май дори не знаеше това и през януари 1992 г. ми предлагаше настоятелно ( беше ми определил дори срок за отговор)да му стана заместник. Не исках да интригантствам и не му казах, че съм канен преди него за нещо повече от заместник. Отказах му.
  Отказвал постове и на Костов, когато стана премиер. През цялото управление на СДС останах журналист на свободна практика.
  Така че не виждам как да отговоря на “невъзможни” хипотези.

 16. Много добре казано г-н Инджев, но както сами сте се убедили предполагам, повечето хора не ги забелязвате тези неща. Не мога да разбера как може да живееш в България, да се случват такива неща и ти да ги отминаваш все едно е нещо незначително и нормално. Докато народът не се пробуди, няма да има светло бъдеще…

 17. G-n Indgev,fen bqh na vasheto predavane”V desqtkata”,ne haresvam segachnite Vi pisaniq..Vqrno,imam izbor,nikoi ne me kara nasila da Vi cheta prozreniqta…Izliza ,che v taq dyrgava,s izkluchenie na vas i kryga,koito Vi se vyzhishtava,vsichki sa negramotni,prosti…ne kazvam,che nqmate osnovanie v nqkoi slychai… ne mi haresva ezika Vi na ozloben,obiden chovek.E,shte se syglasq s vas,che 65 godishna baba,kakvatosym az,ne trqbva mnogo da znae,a da si gleda vnusite,samo ,che moite sa v U.S.A.Ne sym fen na Gose,chetoh Vi knigata,ne sym fen na Boiko,iskam neshto pozitivno v taq dyrgava…Otvorish vestnik,sait,samo pluene…pushesh TVkanal,pochva vzaimno opluvane..Dokoga,bratq bulgari..

 18. Г-н Инджев, интересното е, че Рашидов се хвърля да защитава бити каузи непрестанно, без да умува с какви средства и методи. Незабравимо ще остане обяснението , по повод присъденото на Борисов почетно членство от Съюза на художниците. Просто останах поразен от идиотските сравнения, които използва тогава.
  Жалкото е, че до тогава Веждито ми изглеждаше малко по мъжествен в този кабинет, съставен от министри- жени и женствени мъже . Разбира се премиера, като единствения мъж в страната, не се коментира.

 19. Към БРЪМБАР – мнооого сълзи и страх! клипът е невероятно показателен за времето. Ще публикувам линка във фейсбук.

 20. Към Милица – доста е наивно, иначе много добронамерено това, което казвате. Тези хора живеят в море от пропаганда, които нямат възможност да пътуват или по друг начин да видят или чуят алтернативата на абсурдите. Затова ще си попилеят нервите онези да продължат да окупират медийно влияние.

 21. Току що помагам на сина ми по немски, има в домашното следното изречение: “Ein Zirkus ohne Clowns gibt es nicht”…Така е, няма цирк без клоуни

 22. @ Милица
  “Докато народът не се пробуди”, трябват будители!

 23. Господа купете си куче ! То ще ви нагризе телевизионните кабели и ще ви оттърве от тази болест, която ви превръща в зомбита на Червените Вещици 🙂
  И продължавам да си мисля, че е крайно време тая крадлива напаст да се разкара от България ! Не са те хората които трябва да бъдат най-отпред , не са те най-умните и най-смелите! Още по-малко най-благородните ! Ние имаме голяма вина, че се оставяме без борба да бъдем завлечени от техните маниулации! Те са изградили стройна схема по която могат да ударят който искат и когато искат. Подчиняват им се всички власти – Съд Прокуратура Полиция и Журналисти но ние трябва да останем хладни и невъзприемчиви към техните мераци !!! Подхвърлят ни мизерни трохички и ни ругаят затуй че им работим и обличаме и храним семействата им ! Тормозят бащите и майките ни със беднотия и болести ! Тровят децата ни със порнографска култура ! Жал ми е Жал ми е ,че Ботев и Левски се бориха за нас а ние сами себе си заробихме !!! Няма щастие в нещастна държава ! Нама как да си щастлив, когато народа ти е беден и болен ! Нашата нация, колкото и да я хулят е доказала, че по-нищо не отстъпваме и от най-богатите народи но уви прекалено сме толерантни към тези които ни теглят надолу ! Прекалено много им прощаваме беззаконията и предателствата ! Подчиняваме се на най-простите и най-мръсните и не им показваме къде им е мястото !

 24. Трагично е, но според мен хунвейбинската културна революция е факт, поне от десетина/ да не кажа повече/ години. Факти дал Господ – но си припомнете кои ставаха през това време министри на културата – Чилова, Абрашев, Данаилов/ неговото Збогом утрепа конкуренцията/. Кои станаха водещи журналисти – половината не могат две изречения на кръст да кажат/ естествено воглаве с Дудука, Дългия/. Ами то им виж прякорите и …без коментар.
  Така че сте прав г-н Инджев да повдигате темата, докато все още не е прекалено късно.

 25. Не случайно зададох въпроса за Костов.Не е от къса памет,макар да не съм спец по въпроса.Просто напоследък намирам позициите ви за сближени.
  За момент не съм си помислил да Ви сравнявам с “Никито”!Би било кощунство,въпреки,че от известно време не харесвам посоката Ви.
  p.s.
  Оставям отворен въпросът,на чия еволюция се
  дължи последното-Вашата,на Костов или моята
  p.s.на p.s.
  Статията ми хареса

 26. Примитивът има и някои външни отличителни белези, като напр. ниско чело, от което буят корените на самозабравила се гъста четина…

 27. Изгледах клипа в you tube за главния мултак на родината и ме досрамя. На едно място политици, уважавани артисти, журналисти и мутри. Набиват мръвки, тропат хорце и се радват на инфантилния хумор на мултаците. Ужас!

 28. Иво, тук някои бивши председатели на СДС от 89-92 твърдят (колебая се да кажа кой точно), че имат документ, който свидетелствува за Лудостта на Филип Димитров! Според тях Иван Костов наистина е член на КГБ пратен за да замести Луканов.
  Картинката се допълва от Посещението на Франсоа Митеран – член на долната ложа на Ротшилд, на която Наще Бай-ганьофци от улицата на червените фенери са попитани ще изпълняват ли каквото им се нареди или Да !
  И затова искам да те попитам ти имал ли си контакти с Ротшилд ??? Страхуваш ли се от тяхната тотална власт над България и заканите на един от тях да ни унищожи ?

 29. Точните и верни мисли са,че са обсебили всичко:медийно,широко
  пространство,съд,обвинение,трите власти и моделират свои доста рудиментарни идеи за поведенение,
  но с икономическия лост на управление,страх и изгодаа
  съумяват, да се налагат и да затъпявят обществото с оставащите
  необсебени сфери чрез бонуси,
  лихви,такси и т.н.Хората просто паритизират и едва оцеляват!!!

 30. Рашидов(Радушев) е представител на парвенюшко-чалгаджийската интелигенцията,на безгръбначните(съгласни с властта) “културтрегери”.Обикновено такива хора се въртят около кацата с мед.Преди от соцдържавата,после от нейните наследници-мултаци,шестаци и прочие назначени капиталисти-“бизнесмени”.После чакат удобния момент и се присламчват във властта,защото творческият им потенциал е приключил,а трябва да се цица отнякъде,те са свикнали на охолен живот.Например въпросният скулптор-министър пие водката като минерална вода,около него има шумни компании,мацки, сипе лакърдии и други празни приказки.Същите лакърдии ги ръси и пред казионния Бюреков.

 31. Към бай зайо:

  По принцип не се хващам на въдицата на приказките за световната конспирация, които, дори и да не са формулирани ясно , както в случая, са част от антисемитизма на вярващите в тази “конспирация”. Но ще направя малко, но иронично изключение : ще взема да си призная,че съм си направо близък с Ротшилд и неговите милиарди ( понеже физически няма как да съм близък с покойник). Това лесно може да се провери от многохилядните ми задължения, натрупани поради тази близост в перида, през който нямам постоянни доходи ( вече 6-тагодина).

 32. Бай Зайо, какво говорите? Най-отпред трябвало да бъдели “най-смелите”, “най-умните” и “най-благородните”. Даа? Не е чудно, че с вашата заешка психология виждате една страна като глутница. Идеята, че “най-умните”, най-заслужилите и пр., трябвало да управляват една страна е крайно инфантилна. Сякаш “умен” е дума, чието значение е добре известно на всички, сякаш тази дума е въобще някога била дефинирана. Нима? Не може да се измери кой е най-способен, най-“умен” и най-благороден. А и въобще не е там работата.
  Демокрацията за това служи, поне в някои страни, за да могат хората в управлението да бъдат контролирани, да имат коректив и да са наясно със задълженията си, както и с границите си, независимо от личните си наклонности , така да ги наречем. Накратко: ре-гу-ла-ци-я.

 33. До бай зайо
  Твърденията,за които пишете са прокарвани от Стефан Иванов, когато беше председател на СДС Красна поляна
  Не зная дали беше негова идея или на Бакърджиев,чието протеже беше.По този повод голяма част от тогавашните членове на СДС,между които бях и аз напуснахме и се организирахме,което в последствие прерастна в ДСБ.

 34. Виж онзи, който се нарича лорд,
  И всички зяпат го в устата,
  Надува се и гледа важно, горд,
  Но няма нищо той в главата.
  Накичен с лента и звезда красива,
  И с финтифлюшки все такива,
  Човекът с независим ум
  го гледа и му се присмива.

 35. Бедни, бедни Македонски, защо не умря при Гредитин!!! Да се смееш ли, да плачеш ли от радост че господ бог ни е дарил с ИСТИНСКИ културен министър! Смях, смях, смях…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.