“Животът става става по-хубав, по-весел”, шегуват се управляващите

Окрилен от деня на космонавтиката 12 април, сядам да пиша дългоочакваната от някои читатели оптимистична статия, улеснен от априлската приповдигнатост на прекрасните новини. Има за всекиго по нещо под формата на обещание за едно по-добро бъдеще. Само косвеното признание, че настоящето не е много розово, помрачава пролетната ведрина на ситуацията. Но…млъкни уста, остави сърцето да говори, а главата да се рее в облаците на мечтите за един по-добър свят без нещастни кокошки и пенсионери.

За пенсионерите-кавалерски и с предимство- хубавата новина е, че ще им вдигат пенсиите, но и кръвното, защото става дума за следващата година. Дотогава ще трябва да се задоволят с другите чудесни постижения- например могат да посетят нощно заведение и след 22 часа, защото от първи юни там ще бъде забранено тютюнопушенето дори и в този късен час. Не че някой ще спазва закона, както знаем например от масовото пушене на шофьорите в такситата, което уж беше забранено…

Ако живеем достатъчно дълго да видим европейското развитие на дългия мандат на г-жа Фандъркова, която има всички шансове да надживее управленски кабинета на ГЕРБ начело на столичната управа, може и да дочакаме бездомните глутници кучета да намалеят наполовина. Тя почти се закле в една от телевизионните изповедални на властта този път да свърши тази работа, за която отдавна сме я наели.

Пазителят на българските традиции Мирослав Найденов пък не спира да ни умилява като направо ни умолява да се научим, ако още не знаем как се месят козунаци. И наистина, щом земеделският министър го може, сигурно трябва да е елементарно! Ще се научим както сме се отучили от какво ли не. А и началникът му ни призова ( с разкази за отглежданите от него картофи и за умението му да коли прасета) да следваме неговия личен пример и да се върнем към натуралното стопанство, което с реколтата от личната градинка хранеше половин България в условията на вечния дефицит, произвеждан от огромните ТКЗС-та и АПК-та в НРБ.

Назад към традицията на държавата да се разпорежда с пенсионния ни фонд идилично ни връща и финансовият министър Симеон Дянков. Така ни припомня младините, когато никой не мислеше за старините ни. Носталгичната картина развали обаче БНБ, начело с Иван Искров- същият стар управител от времето на омразната тройна коалиция, когото буреносния опозиционер Бойко Борисов беше заплашил да уволни първи, щом дойде на власт, но после го превърна в първия „пощаден“ от заплашените.

Но стига с тази машина на времето- да погледнем и ние към задаващото се чисто бъдеще на праисторическата ни съветска ядрена енергетика. Тя ще продължава да служи за наш енергиен фундамент. Ще се надстроява и ще радва братушките, които се борят мечешки българският лъв да им служи за троянски кон. Защото признанието за неувяхващата необходимост от модернизиране на съветското ни наследство е радост за стратегията на Кремъл на всяка цена да употреби българската арена за своите експерименти. А какъв по-убедителен от този, че в една отделно взета страна от ЕС съветската база подлежи на развитие, вместо да върви към закриване и алтернативни варианти за добив на електричество. Каквато и западна компания или инвеститор да бъдат евентуално привлечени за целта, истинският келепир на Кремъл си остава: да докаже, че съветската чернобилска традиция може да бъде надграждана. Така че, да:ще се строи 7-ми блок в АЕЦ „Козлодуй“, решиха вчера нашите управляващи. Ако бяха изчакали още две седмици, решението им щеше да съвпадне с годишнината от великолепния фойерверк в братски Чернобил, облаците от който сега обвиняват ( някакви лекари съветофоби- Сталин не случайно беше подготвил и задействал в края на живота си чистка в техните среди, известна като процеса срещу „белите престилки“) за левкемията на българския футболист Стилиян Петров. Каква нелепа клевета! Тези хора не знаят ли, че ядрената енергетика, стига да не се взривяват прекалено често реакторите, е най-чистата на света? Каза го др. Станишев многократно и ето, че мнението му е зачетено от днешното правителство.

Като споменахме деня на космонавтиката и заслугите на Сталин, как да не си спомним оптимизма от онази съветска епоха, когато вождът заявява пред вцепенения ( половината от ужас в концлагерите, другата от възторг по площадите и в редиците на охраната от концлагерите) народ: „ животът стана по-хубав, по-весел“!

48 мнения за ““Животът става става по-хубав, по-весел”, шегуват се управляващите”

 1. Имате грешка, която съм длъжна немедлено да поправя. Ядрената енергетика не само не е вредна, стига да не се взривява често, ядрената енергетика е полезна за растежа, стига радиацията да взема в съответни дози редовно, надлежно таблетирана или чрез нагревки. Ако нещо не ви е баш така, не ми обръщайте внимание, може да съм се предозирала тая сутрин…

 2. Хващам се за фразата “окрилен от деня на космонавтикака”…

  Та в деня на космонавтиката един кмет е решен да съсипе най-големия планетариум в България – този в Смолян, назначавайки за директор човек, който е преписал програмата си за управление от техникум по селско стопанство.

  Можете да се запознаете със случая на http://www.facebook.com/groups/397626793581365/#!/planetarium.smolyan

  Хубавото е, че все още има хора, което се борят с калинките.

 3. Ами в известен смисъл животът наистина стана по-хубав. Като ти се налага да го опазваш ежедневно по улиците на европейска България от кучета, шофьори и бандити; като ти се налага да четеш етикетите, за да не се отровиш (то не е гаранция и като четеш, ама…) от сирене или месото на Миро; като ти се налага с една европейска надница цял месец да купуваш стоки на европейски цени; като ти се налага да водиш изтощителна окупационна война с всички държавни служби дори и по най-дребните въпроси; като ти се налага да се лекуваш сам, поради липса на здравеопазване; като ти се налага да спасяваш децата си от една “образователна” система за разпространение на невежество…. и т.н. – всеки миг от живота ти ще ти се струва прекрасен! Какво по-хубаво от това да извоюваш всяка секунда от живота си! Прав е другарят
  Борисов …. ъъъъъ…. пардон, Сатлин! Да живее!!! Да живее!!! Ураааааааааааа……

 4. Каква беше масовата представа за щастие преди края на 1989г.? Да гравитираш, колкото може по-близо до Партията – Слънце.
  Сега, колкото си по-далеч от партията – слънце, толкова си по-щастлив… Единственото изключение е Първанов!

 5. Великолепна статия!
  Благодаря!
  /сигурно им е и хубаво и весело на управляващите – същи напушеняци – бат` им Вова Путин още 6 години ще им пази завет с не толкова широкоплещести, но пък стоманени раменца – сталинистки… /

 6. Пускам на защитниците на мирния атом версия срещу нелепото обвинение – безплатно.
  Много се задържа момчето там и от това ще да му е левкемията.
  Туй седем-осем години да се изложиш на такова директно облъчване на високо концентрирана островна демокрация не всеки може да го издържи.
  Я вижте някои кучета дето се върнаха навреме в кучкарника как са добре.

 7. http://news.zapernik.com/344238.html -…Предизборната битка за лидер на БСП между Станишев и Първанов в Перник се води не чрез идеи и политики, не и чрез билбордове, а с графити, улови “Градски вестник”.
  На празно от реклама място върху оградата на някогашния завод “Струма” дали социалист, дали антикомунист е написал скверни слова по адрес на доскорошния държавен глава, като вместо името му е употребен добилият медийна популярност негов агентурен псевдоним “Гоце”.

  Наред с това се шири и вица, че абревиатурата на формацията на Първанов АБВ означава “Аз, Бойко и Вальо (Златев)”.

 8. …може да съм се предозирала тая сутрин…

  Posted by Ралица Ковачева | април 12, 2012, 11:27

  …………………………….

  Хахаха, браво!

  Гледам руския толстолоб и като си спомням какво дребно шаранче беше преди Чернобил.

  Има прокоба в името – Черно- и -бил.

  Бил е, каквото е бил – сега там е Черно!

 9. Тръгнали на път двама души: единият бил сляп, а другият куц. Стигнали до една река и спрели на брега. Куцият рекъл:
  – Стигнахме до една дълбока река и не ще можем да минем отвъд, защото няма мост. За газене дума да не става, защото водата е дълбока. Аз имам само един крак, а ти нямаш очи. Речем ли да нагазим – ще се удавим.
  Слепият се замислил. Подир малко той попитал другаря си:
  – Погледни хубаво и виж дали няма наблизо брод?
  – Брод има хе долу, при речния завой, но там водата е бърза и трябват здрави крака.
  – Заведи ме там! – казал слепият.
  Куцият го хванал за ръката и го повел. Когато стигнали до речния брод, слепият рекъл:
  – Аз имам два здрави крака, а ти имаш две здрави очи. Качи се на гърба ми и казвай къде да стъпвам. Аз ще те пренеса през реката.
  Речено-сторено. Със съгласие и взаимна помощ слепият и куцият прегазили водата и продължили пътя си.

 10. И настанаха едни празници,една веселба.Ще има хапване,пийване,на църква дори ще се разходим (нали след храна добре да се поразтъпи човек за добро храносмилане и добра фигура),някой и сфещица ще палнат,а дори и ще се прекръстят та Бог парички да даде.Пък Той Бог нали за това,веселба на населението да даде,я некое земетресенийце с цунами,я без цунами,Вранча шепот да нашепне,някоя централка мирноатомна да припламне и други все за веселба да има,нали за това са празниците.Бог нали си знае работата,та и си я върши.Айнщайн вика “Господ не играе на зарове”,други пък “тука има,тука нема”,знае ли човек.Ще хапнем,ще пинем,пък после и на вотове неверни ще си поиграем,но нали си се знаем,я се от едно село сме.И агнето ще бъде сито,и вълкът цял,и веселба о каква веселба ще настане.Пък и противници на геноцида пенсионерски и други неоправдани,естествено в това число и против шистовият газ.Шъ са управим,ма не направо сме съ упраили от секаде.Тоя пък що така вика “Ами напълно е възможно Бог не да дреме, а да се крие от страх пред нас.” — Елиас Канети

 11. добре де,сега защо така подло постъпват управляващите,вземаха чисто новият супер безопасен реактор мирноатомен.Нали след дълга и неравна борба,най после настъпи справедливостта (беше върнат летящият обект “Бузлуджа” на другарите).Оставаше само да се монтира реактора последно поколение сто процентно безопасен и да полетят към Мар(к)с.Сега вместо със собствен транспорт (готова площадка за излитане идр.съпътстваща инфраструктура) ще трябва да се правят излишни разходи за наемане на някоя чужда ,та била тя и нискотарифна междупланетна транспортна компания.( и дали имат стрестест сигурен?!).Е как да не се иска вот на недоверие,ми то право си е искането!

 12. Когато македонското Външно министерство е сторило поклон на
  Симеон Радев става весело,защото българското нехае и “спи”.Всички се пощят и цъкат за оглозгания професор,но не ще се намери нито един с власт,да си посипе с пепел главата и да започне да наказва навред!!!!!

 13. Г-н президент,около сагата с кучетата и професора се видя,че има много авгиеви обори за наши достойни хора,като летците с полет до Лима през 1946 г.
  И по конституция сте №1,така че давайте пример защото мнозина се офлянкват,а за тая работа трябва дупе,иначе ставаме за резил какъвто е случаят със Симеон Радев.
  Този блог се води от радолюбив и талантлив журналист,така че ще има още п о д с е щ а н и я!!!!!

 14. Към Силвестър
  Украинците са убедени, че св. Йоан Златоуст е имал придвид точно аварията в Чернобил, която е описал в своя Апокалипсис. Цитирам по памет, който иска може да отвори Библията и да намири съответния стих: “Ше падне звезда на мястото между три реки и ще отрови земята и въздуха и хиляди ще умрат и името на тази звезда ще бъде Пелин”. На украински пелин е чернобил или нещо такова (черно биле).

 15. До Rossen Iordanov ,
  с това дори и насън не бива да се шегувате!!! Не сте го изпитали, за да ПРОУМЕЕТЕ трагедията! Не ви го пожелавам, но бъдете етичен, не само технократ!

 16. Г-н Инджев,намерих време(по-лесно от мотивация),да прочета интервюто на Исаков за в.”Дума”.Този човек трябва незабавно да бъде изгонен от България!Аз зная,че Вие не можете да направите това,но можете друго-да извадите на светло журналистите,които стоят под този човек,както и техният път до там.
  “Винаги съм смятал, че българите са интелигентен народ, но уви напоследък в мен започват да се надигат съмнения”

 17. “Каква беше масовата представа за щастие преди края на 1989г.? Да гравитираш, колкото може по-близо до Партията – Слънце.
  Сега, колкото си по-далеч от партията – слънце, толкова си по-щастлив… Единственото изключение е Първанов!”
  Г-н Георгиев-автора на статията напълно отговаря на описаната от Вас форма на щастие.

 18. Към Ясминка:

  Понеже не съм параноик, приемам че грешите, а не ме подвеждате съзнателно да коментирам един фалшификат и така да дам повод да бъда подиграван, дискредитиран и т.н.

  Въпросното “интервю” от 8 февруари е една от онези провокативни измислици на един сайт, който не искам да споменавам- на тази въдица мнозина се хванаха с подобни “интервюта” с холандския премиер и други невинни жертви на особеното чувство за хумор на авторите на сайта.
  Иначе посланикът на Русия Исаков би трябвало да бъде помолен да си ходи у дома след случката ( никоя българска медия, никой политик не подхванаха тази история), която описвам в “Течна дружба”: посланикът получава отказ от българското външно министерство да бъде вдигнат паметник край Шабла на съветски подводничари ( защото същите са потопили български търговски кораб с повече от 700 цивилни емигранти), но финтира волята на българската държава и с любезното съдействие на созополския кмет Панайот Рейзи налага волята на Путин за пореден съветски жалон у нас и днес там има паметник на въпросните военнопрестъпници.

 19. Бързам да се поправя преди някой да ми е натрил носа. Вместо Йоан Богослов съм писал Йоан Златоуст, който е съвсем друг човек.

 20. Не сте параноик а аз наивен.
  Бях шокиран,такова интервю би трябвало да е невъзможно,но като знам къде живеем…
  Все пак благодаря!

 21. Към Антропос
  Господине, постнах преди няколко дни изследването на проф. Яблоков за последствията от Чернобил – най-детайлното и задълбочено изследване правено досега.
  Поразлистете, ще можете да се запознаете с “неетичните” му изследвания и заключения. Достатъчно е даже да се прочете само едно от заключенията му.
  ЧЕРНОБИЛ ПРОДЪЛЖАВА ДА УБИВА и го прави по всички фронтове на човешкото здраве поразявайки всичките му системи – кръв и кръвоносна система, жлези, имунна с-ма, дихателна с-ма, репродуктивна с-ма, мозък и централна нервна с-ма, двигателна с-ма, увреждания на човешкия ген и т.н. всичко за което можете да се сетите.
  http://www.strahlentelex.de/Yablokov%20Chernobyl%20book.pdf
  Освен това имам и тук лични наблюдения – един мой приятел и съученик си отиде от тоя свят като остави жена и две деца недоживявайки до 40. С него бяхме изкарали като деца един около двумесечен пост през ваканцията, на полето да пазим житата от пожар, такава беше практиката на село. Просто беше имал “щастието” да бъде по това време по тия места на екскурзия, не знам дали си спомняте че тогава това беше много модна дестинация, аз си спомням. И много “неетични” слухове съм чувал покрай тая история за това че никой от тая екскурзия не е оживял. Не знам кой ги разпространява. И още личен опит – самият аз живея до една АЕЦ (за щастие спряна и утилизирана) , сега измерих и разстоянието, точно 16,5 км до дома ми е и много често минавам покрай нея. Не наблюдавам безпокойство у хората. А във Франция има безпокойство и тези които живеят наблизо до АЕЦ децата им страдат от левкемия, двойно повече от другите деца. Интересно защо това се наблюдава у тия които живеят около “безопасните” АЕЦ? Не искам да издигам “неетични” хипотези. Може би вие имате отговор?
  Колкото до моята етика – съжалявам, не съм изучавал и навярно е от това. Но тъй като наблюдавам “високоетичните” обяснения на всички несгоди на БГ с демокрацията, ще гледам да се поправя и ще запиша някой курс по етика, надявам се да намеря някъде из вашите природозащитни клубове такива лекции и това да ми помогне.

 22. До ANONIMEN:
  Разбирам, че сте фен на Първанов и (без да ставам адвокат на Иво Инджев, с който често сме имали различни мнения) ми се ще да Ви кажа, че между двамата има една малка разлика. И тя е в буквичката “п” – главно “П”.
  Иво Инджев, с написаните от него книги, доказа, че е Патриот.
  Първанов, с поведението си, като държавен глава, остави впечатлението, че не е Президент на всички български граждани, а само …резидент…

 23. Седми блок в Козлодуй с руска технология ще се строи толкова, колкото се построи в Белене.
  Но нашите беди не свършват с отърваването от мирния руски атом. През лятото на 2009г , било поради масово слънчасване, било поради затруднени или объркани физико-химични процеси в черепната кухина, българите се подложиха на безполезно изпитание. Безполезно, защото не е изпитание в християнския смисъл на думата, когато то извисява духа и ни доближава до Бога. То по-скоро е отвращението от наглостта на “победилия милиционер”, отчаянието от дебилността на “МОМЧЕНЦАТА С ОЧИЛЦАТА” както ги нарича премиера слънце, и които толкова бързо се изучиха безцеремонно да лъжат, гледайки ни в очите. А ние хем не им вярваме, хем не намираме за нужно да реагираме. Сякаш Миро с големите бузи, е разпоредил да ни слагат в храната някакви зомбиращи прахчета.Зомбита, неадекватни на това, което се случва.

 24. Злокобното убийство на бележития наш интелигент и антикомунист проф. д-р Ботьо Тачков и особено последвалото го нечувано арогантно и нагло поведение на Кметицата на София (виновник за скандалната му мъчителна смърт и опасен нарушител на българските закони – другарката Фандъкова не изпълни дори задължителното решение на Столичния общински съвет да измести уронващия националното ни достойнство позорен МОЧА) безспорно доказва, че днес България е една ненормална държава, която с огромни крачки върви към своя неминуем крах! Може би, точно затова днес три и половина милиона българи скитат по света, за да намерят ДРУГАТА България, която да замести Родината-мащеха. Това е единственият правилен път! Един по един си отиват от този свят (къде естествено; къде насилствено като тук) и последните антикомунисти от поколението на д-р Тачков. Колкото по-малък остава броя на живите, толкова по-дръзка, арогантна и нагла става диктатурата на днешните български управници от уж Европейска България. Но най-недостойното в тази национална трагедия е срамното мълчание на големците от Европейския съюз, които съвсем наскоро ни лъжеха, че изграждаме СВОБОДНА и ДЕМОКРАТИЧНА България!

 25. До Roseen Iordanov
  Май плочата на антикомунизма е вече доста надраскана, щом от 89-та досега все на едно и също място се върти. Само че не отмина ли вече модата и на това демокрацията да се представя за панацeя? Не е ли малко дразнещо и обидно за интелигентността на читателите? Само можем да ви завиждаме за света на етиката, която не сте изучавали – там вероятно никой не се разболява от рак, освен ако не живее досами ядрена централа, природозащитниците са отворена книга, която се купува с рубли, а науката е на път да потвърди, че смъртта се причинява само от комунизъм.

 26. “”ядрената енергетика е полезна за растежа””
  В мини,мини,минимални дози в лаборатория.
  Грахово зърно така облъчено се развива бързо и все така бърже развива “ракови” деформации и умира по бърже от необлъченото.
  Всяка радиация даже и слънчевата е вредна и води до ракови заболявания!

 27. Тежка е съдбата на България!
  Тежко проклятие тежи над нещастният ни род.
  Окупацията ни и последвалия морален и физически геноцид от най извратената и дивашкаа диктатура в света ни нанесе непоправими щети.
  Руският комунизъм вирее и се разпространява от лъжи и терор над бедно и безпомощно население.
  Руският комунизъм вирее само в нищета и мизерия.
  Затова Русия не иска да е богата!

 28. До г-н Георгиев,
  Аз фен на Първанов…Ще Ви помоля да ми се извините.
  А г-н Инджев винаги е бил патриот.

 29. Господин Георгиев,обещах Ви преди време да поговорим по въпрос по който не само традиционната Левица
  разпарчетосва Отечеството,а дори и ГЕРБ официално не е била-разбираемо защо!-напълно ясна.
  Но сега след официалната оценка на заведенето от нейното Министерство на ргионалното развитие се потвърди,че кратко казано,царските имоти са оценени на 16,3 млн.,а вероятно на пазара ще достигнат и 113!!!
  Не ме изненадва становището на стопаните на най-демократичните блогове,дори и това което ще се роди в дуела Първанов-Станишев,но
  Ви обръщам внимяние на факта,че Негово Величество винаги е бил и ще бъде над техния аршин и ако ще се зародят имагинерно нови силни мнозинства около Меглена Кунева,
  Тодор Дечев Слави Бинев и др.,то е защото Левицата исторически не само е нанасяла,но и нанася непоправими щети на демократична
  България на свободните и разкрепостени граждани.
  И друг път съм казвал,че по-скоро най-висшият руски управленски тандем ще изпревари БКП в РБ,отколкото БСП да разбере защо от 19.30 ч. в най-страшния ден ще бъде филма “Сибирският бръснар”
  по БТВ тази вечер.

 30. Става дума за 180 минути в един публицистично развлекателен блог,но
  дано от Канала курдисат 18 минути
  правдива оценка на Александор III,тъй като точно той завещава на бъдещите офицери на Империята “да обичат и се грижат за храбрия руски войник”Тъй като точно с този
  Александър ще си има работа и Стамболов,от БТВ-то да призоват проф.Андрей Пантев,защото Никита
  Михалков не е кой да е!!!!!.

 31. do Петър Драгулев
  Nie dostatachno chesto poluchavame shamari ot Evropeiskata komisia pod formata na dokladi; amerikanskiat poslanik sashto redovno ni kazva kade sa ni problemite; amerikancite oshte prez 2005g. ni preduprejdavaha shto za ptica e Boiko Borisov…
  Kakvo iskate Zapada oshte da napravi za nas?!
  Za sajalenie niama kak toi vmesto nas da ni izbira upravnicite.
  Pripomnete si, che i Boce, i Goce biaha izbrani, vapreki che vsichki znaehme koi sa.
  Poprechi li tova da badat izbrani?
  Ne.
  I Gospod ne moje da ni pomogne ako NIE nishto ne pravim, za da se opravim, a samo chakame niakoi drug da ni “opravi”.
  (Znam, che tova klishe ste go chuval stokratno, no ot men ne triabva da go priemate kato gol priziv v smisal “haide da hodime da se biete”, zashtoto sam politicheski aktivna, kakavto vprochem VSEKI OT NAS bi triabvalo da bade, kato se ima predvid kakva stoka sa ni upravnicite).

 32. Разправиите са от 1903 г. когато и Б.Благоев и Я.Сакъзов всеки поотделно, се позовава на свое тълкувание на марксическата теория и преди Демократическата партия да избуи в Радикал демакратическа а
  БЗНС в съсловна организация.
  Все още е далеч денят когато БКП ще е в състоние да постигне истинско гражданско съгласие,
  приемливо поне в балкански размери.
  Но Александър Трети е смутен от
  Стамболов а речта му е от 1885 г. на монарх служил /и заслужил за
  България/още при баща си Александър Първи и момчето в скута му на коня от екрана е самият Николай Втори внук на Царя
  Освободител, който ще бъде катурнат и застрелян с децата!!от копои на Ленин

 33. Г-н ЕОЛ фактът че демокрацията не дава плодове в среда с доминиращо комунистическо, тоталитарно, непризнаващо нищо друго, мислене ме кара и не само мен да се замисля и върху интелигентността на приложителите и с такова мислене, след като навсякъде другаде тя дава плодове а само в комунистическа среда не може. Това важи не само за страните от изтока но и на запад. Факт многократно потвърждаван е също и това че там където комунистите са силни държавата куца, спъната е и неефективна.
  Не само изтъркана и надраскана, но и захвърлена на боклука на историята се оказа именно плочата на комунизма, а демокрацията е жива и продължава да се утвърждава като цел във все повече страни.
  Колкото до науката, не западната а именно руската историческа наука доказа че комунизмът е причинил повече насилствена смърт от който и да било обществен модел. Все пак личният опит е силен фактор и си казва думата. Така също благодарение на личен опит западните природозащитници спасиха света от хиляди атомни централи и доказаха че светът може без ядрена енергия.

 34. Оптимистичният ми коментар е свързан с твърдението на управляващите, че 7-ми реактор ще се строи без държавни средства и без държавни гаранции. Т.е. само с частни капитали и инвестиции. И с техен риск. Това, уверен съм, няма да сторят дори “пустите московци”. Ако ще го правят в Козлодуй, щяха да го направят и в Белене.

 35. До ANONIMEN:
  Признавам си, че се усмихвам безпомощен… Немога да загрея защо ме апострофирахте!
  Но, извинението го получавате: най-искрено Ви го поднасям! (Представям си как бих се почувствал, ако някой се усъмни, че съм фен на Първанов!)

 36. @EOL11 къде видя демокрация в България?
  Бихте ли заминали за северна Корея, щом ви е толкова мил Комунизма?

 37. До Кардинал Ришельо:
  Драги Кардинале, колебая се дали да не изгледам първо филма и тогава да Ви отговоря, но ще поема риска да го сторя сега.
  За Русия знаете мнението ми. Тя е победена страна в Студената война и от 20години се прибира в границите си. За съжаление, след себе си оставя ( поне в България ) Пета колона, Организирана престъпност и партии, изградени от преторианци – все структури с мимолетно бъдеще. Оставя презрението и ненавистта у интелигентните българи към себе си. Оставя България смъртно наранена демографски… опоскана, смазана. А това не са факти, които говорят за величие, за аристократизъм, за благородство.
  В този контекст поглеждам и към новоизграждащите се партии… с изключение на М. Кунева.
  Накрая: мисля си, че на Б.Борисов и на ГЕРБ е възложена мисията да почистят България и да отворят портите към очакваното от Вас, мен и много българи Четвърто царство.

 38. Г-н Георгиев,
  не съм имал намерение да Ви апострофирам.Явно не мога да разбера смисъла на Вашето по-горно мнение.Но ако по тази причина ме наречете,например “глупак” няма да Ви се обидя.Все пак на може всички да са умни.Но да ме наречете “фен на Първанов”….В този ред на мисли приемам Вашето извинение с удовлетворение.Благодаря.

 39. Към dirty diana:
  Всичко е възможно, ако дори за миг не се усъмниш в Него.

 40. „Съжалявам, че толкова хубаво предаване, което с такава ирония и чувство за хумор осмиваше елегантно и забавно цялото управление – от мен до моите министри, си отива. Явно цензурата при такива хора, като Георги Първанов и Сергей Станишев е жестока. Ами вижте, пет дни в седмицата върви “Шоуто на Слави”, което е направено с всичките тези обиди срещу мен, с всички обиди, които се казаха срещу президента Росен Плевнелиев, но на никого не му минава през ума да го цензурира, нали? Защо така? Видя се сега кой живее в медиен комфорт, но то рано или късно истината излиза наяве.“, коментира Бойко Борисов пред „България днес“.

  Тези думи трябваше да бъдат казани през юли 2009г.

  Войната не е между Халваджиян и БТВ , а между свободното слово и цензурата.

  Причините – неясна собственост на медиите , автоцензура ,страх от властимащите .

 41. От кога Кунева е част от нещо ново?

 42. към @EOL11 и Росен Йорданов

  Спрете да забърквате демокрацията с идеологиите. И Швеция, и САЩ са демокрации. Разликата е, че докато в първата бедността е избор, във втората е съдба;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 43. (Към DIRTY DIANA) Преди да посоча огромната вина на големците от ЕС към българския народ, трябва да Ви обърна внимание, че никъде не съм употребил понятието “Запад”, защото то включва две велики държави от Северна Америка, а за мен САЩ и Канада винаги (както по време на Съветското владичество така и в годините на посткомунизма) са били последната надежда за спасяване на българите от комунистическия гнет. Европейският съюз, за разлика от Америка, ни измами! При преговорите за приемането ни в ЕС категорично ни бе обещано, че няма да ни приемат ако не бъдат изпълнени следните три условия: първо – нова Съдебна система; второ – отваряне всички архиви на ДС; и трето – лустрация на кадрите на ДС от всички отговорни държавни длъжности. Ще Ви напомня само, че един таен агент на ДС стана президент – нещо без прецедент в цивилизования свят. Оставам на Вас да прецените какви поражения на България донесе неизпълнението на трите задължителни условия. Но вината на големците от ЕС не свършва дотук. Къде гледат Барозо и другите? Не виждат ли какво става в България днес? Как може в една европейска държава да се търпи наглостта на Фандъкова? Как може в 21-ви век живи хора да бъдат изядени от нейните помиярски псета? Как може в центъра на една европейска столица да се издига позорният МОЧА, възхваляващ агресията на СССР и сриващ напълно националното достойнство на цял един народ? И тъй нататък…

 44. Ами адаш, как да се спреш като има още толкова много да се желае за по-хубав и по-весел живот. Стремежът към съвършенство е вечен. Я виж тук каква веселба пада. Най-много ми харесаха офицерите от 0:45 до 0:48 и от 2:05 до 2:08. Колко са мили само.
  http://www.youtube.com/watch?v=EDrxJaFNZcg&feature=related
  Поздрави и от мен на всички за 100 годишнината !!!

 45. @Драгулев, как да не ни измамят, когато:
  1. Едни богати чичковци от Австрия, Германия и т.н. Бръкнаха в кацата с меда и пооблажиха покрай срива на Източния блок.
  2. Когато българския политик и бизнесмен няма достойнство и е продажен (дали на СССР или ЕС, все тая)?
  3. Когато ние като народ не сме СОЦИАЛНА ОБЩНОСТ а сбирщина, която не е способна да постави политиците и бизнесмените на правилните им места – например – колко от нас спряха да гледат БТВ, след като изгониха любезния ни домакин?

  Освен със сила или изолация, има ли други варианти за борба с наглостта и простащината?

 46. Nie s teb mai si govorim na razlichni ezici. Pitash: “Как може в една европейска държава да се търпи…?”

  Koi tarpi – Barozu ili nie?
  Toi li da ni opravi problema s kuchetata, toi li da uvolni nashata kmetica, toi li da doide da butne MO4A?
  Haide stiga vse sme chakali na drugite.
  Germania desetina godini sled Vtorata Svetovna voina veche e bila svetovna ikonomicheska sila ne zashtoto niakoi Barozu e doshal da i razchisti ruinite, a zashtoto obiknovenite germanci sa go napravili.

 47. Казаното от вожда на народите е това: “Жить стало лучше, товарищи. Жить стало веселее”. Продължението на речта на Йосиф Висарионович е още по-смешно и забавно на фона на случващото се тогава в “я другой такой страны не знаю”/1935-1939 г/. Ама точно го е казал поетът,а? Няма друга такава. А тя си е същата до ден днешен. Друг поет я беше нарекъл вдъхновено Горна Волта с ракети. Е,сега си е пак същата Горна Волта, обаче с ракетите е голямо запецване. Остана им едничкият петрол и газът за шантаж, та затова и не отстъпват за ваджишките реактори…Е, май съм off-topic, получи се като Мирча Кришан…Иво, моля да бъда извинен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.