Пуш(ил)ки?

Без да е осъществено де юре прехвърлянето на Националната разузнавателна служба на подчинение на министерския съвет, нейният бивш началник Кирчо Киров извървя за краткото време от началото на мандата на президента Плевнелиев стръмния път надолу- през поста съветник на премиера (приютен от него със странния аргумент да пазел по такъв начин от изтичане тайните, научени по времето на 9 годишното му ръководство на НРС), до обект на прокурорска проверка. Нямаше да научим, че решението Киров да „бъде даден” на прокурор е взето лично от премиера, ако разрешение за това не беше дадено съответно пак от Борисов. А той дава такива разрешения ( или указания) , когато е сигурен, че за неговият публичен образ ще има полза от това- т.е. явно има достатъчно основания за намесата на прокуратурата. Какви?

Ние, простосмъртните, не знаем. Но на политическия Олимп гръмовержецът Яне Янев днес разцепи облаците и хвърли ако не светкавица, то поне малко светлина. В изявление за БГНЕС той някак между другото споменава, че с парите на разузнаването са купувани скъпи ловни пушки. Това да ви напомня нещо и някого?

Със скъпата ловна пушка на баща си беше се беше похвалил на снимка един от синовете на Георги Първанов. В книгата си „президент на РъБъ” доразбулих „мистерията” около разкритието, което от това направиха в. „168 часа”. Колегите бяха успели да публикуват снимка на самата пушка ( но не посмели да поместят и позиращия с нея гол до кръста юноша заради невръстната му възраст и опасения, че могат да бъдат погнати по тази линия от могъщия татко). Освен това са направили справка със специалист и се оказало, че оръжието е на стойност десетки хиляди евро, т.е. в най.добрия случай се равнява на няколко годишни заплати на държавния ни глава.

Снимката на президентския син във фейсбук, разбира се, изчезва веднага, след като следобърсачите на Първанов се усещат откъде в. „168 часа” се е сдобил с компрометиращото доказателство. След това по адрес на главния редактор Николай Пенчев започва задкулисна масирана атака да бъде уволнен, както научих едва наскоро. Спасява го единствено обстоятелството, че неговите работодатели, за разлика от моите в „американската” Би Ти Ви, не са някакви фалшиви чужденци, а автентични германци. Те отказват да се подчинят на българската президентска истерия срещу избрания от тях главен редактор, макар следобърсачите на Първанов да стигат в опитите си за натиск до най-главния в йерархията на германския медиен концерн ВАЦ, бившия член на Бундестага Бодо Хомбах.

Сега обърнете внимание на един детайл от казаното от Яне Янев днес, както го цитира БГНЕС:

Според Янев може да се окаже, че е имало големи финансови злоупотреби в службата, ръководена преди това от Кирчо Киров и може да се окажат, че от служебните пари на НРС са купувани ловни приспособления или скъпоструващи пушки.”

Точно така, Янев говори в множествено число за „пушки”. Дали пък не е чел „Президент на РъБъ”? Защото и аз твърдя там същото. Чувството за недосегаемост, което беше обзело Първанов в годините на медийния му комфорт и лакомията му за луксозен живот по време на неговия личен преход от комунизъм към хедонизъм, не само не го е накарало да възприеме сериозно възпиращия сигнал с публикацията в „168 часа”, но като че ли отприщва още повече апетита му. Онова, което написах за „състезанието” на подмазвачи от обкръжението му да го снабдяват с нови „стрелящи играчки”, за да му се харесат, може да се окаже сега потвърдено документално от разследването.

Сред малкото неща, които конкретно съм написал в книгата си за използването на разузнаването за разправа с политически опоненти на управляващите в България,е употребата на ресурса на службата, призвана да работи в чужбина, в аферата с предполагаеми подслушвания в един жилищен блок в София. По нареждане на прокурора Филчев беше извършена проверка за устройства в квартири, давани под наем на важни особи в държавата. Вина за това беше вменена на бившия шеф на контраразузнаването генерал Атанасов, погнат от Филчев със серия от повдигнати обвинения, предизвикани всъщност от близостта на шефа на контраразузнаването до бившия премиер Иван Костов ( години по-късно, след дълги съдебни перипетии, Атанасов беше оправдан напълно по всички линии). В търсене да доказателства „някой” е наредил на разузнаването да използва възможностите си за установяване на въпросното подслушване. А този „някой”, вкарал НРС в този противозаконен сценарий, може да бъде само президентът, на чието подчинение е била службата.

Но да се върна на сюжета с пушките: той е почти като по формулата на Чехов, според когото появата на пушка в началото на повествованието логично води до стрелба на финала. Освен ако отново става дума не за пушки, а за пушилки.

13 мнения за “Пуш(ил)ки?”

 1. Господин Инджев, в България и неродените вече знаят, че престъпник като Кирчо Киров “да „бъде даден” на прокурор” е спасение за него. Прокуратурата е нещо като чадър за всеки айдук от такъв ранг.

 2. Плесницата, за Гоце, е доста звучна…Както е звучна плесницата и за Станишев, с проваления вот.
  Ако не ги отнесат Първанов и Станишев и се окажат само пушилки, (плесниците) отнася ги БСП.
  Някой раздава шамари, но ревовете ще се чуят утре. (Както във вица за Нане, който, преди да си легне, чул шум и погледнал през прозореца. Вън, крадец режел с ножовка катинара на магазина на Вуте. На любопитството на жена си отговорил, че непознат свири на цигулка.Половинката на Нане се възмутила, че я лъже, защото не се чувало. Нане казал:”Той сега свири, пък утре ще се чуе.”)
  Такава е “играта”, г-н Инджев. Който може да я играе я играе.

 3. Кирчо Киров близо година е бил временно изпълняващ длъжността шеф на Националната разузнавателна служба (НРС), след като бившият директор Димо Гяуров преминава на “друга отговорна работа”. Киров е от комунистическо котило от Враца, където е оглавявал Окръжния комитет на Комсомола. Дългогодишен служител на Първо главно управление на бившата Държавна сигурност, след което без сътресения е преназначен в Националната разузнавателна служба. Има един мандат работа в (днес) съюзническа Гърция, след който търка бюрата в България. Завършил е шпионски школи на КГБ в Москва, което потвърждава в автобиографията си.
  Защо премиерът Мунчо Саксофонски го предлага, а (п)резидентът Гоце го назначава за шеф на НРС? Ами защото е професионалист. По шпиониране на Запада и борба срещу световния империализъм.
  В страните от НАТО внимателно следят кариерите на бившите величия от тайните служби на комунистическия режим у нас. Познават до детайли биографиите на всеки “специалист” от началник на отдел нагоре. Смешници като Бриго и Курчо отдавна са им ясни като бял ден. Затова и през мандата на Киров страните от НАТО не споделят НИКАКВА ценна информация с НРС. Приказките за някакви “съвместни операции” и “значителни успехи” на НРС са залагалки за червени бабички на предизборен митинг.
  Бриго Аспарухов и Кирчо Киров са си откровени комунета-професионалисти в бранша “репресивни служби”. Новата цоциалистическа легенда за вечния професионалист-разузнавач звучи абсурдно, защото няма по-опасно оръжие за националните интереси от ЗАВИСИМИЯ професионалист. Зависим от бившите си началници, които знаят достатъчно, за да провалят кариерата на всеки, дръзнал да не си плаща за обучението по професионализъм.
  Братът на Кирчо – Володя Киров, е член на Висшия партиен съвет на БСП. Синът на Кирчо Киров е прикрит във Външно министерство. И той като баща си е бивш ръководител на столичните натегачи от младежката организация на БСП. Както се казва, връзката му с “Позитано” 20 е неразривна, от векове и за векове.

 4. Шефката на ДИКСИ Цвета Маркова проверява лоялността и светлото минало на Киров. Прави такава перфектна проверка, че след нея съпругата на др. Киров е назначена на ключов пост в ДИКСИ, макар отдавна да е влязла в пенсионна възраст, със заплата от 4 хиляди лева.
  Кога най-сетне Кирчо Киров ще даде точно обяснение защо бе самоубит в работния си кабинет в навечерието на приемането на закона за досиетата шефът на архива на НРС Божидар Дойчев? Този случай бе цитиран като неизяснен и в шифрограмите на американския посланик. Веднага след него последва и второ “самоубийство” на служител от разузнаването. Но 10 минути след смъртта на Божидар Дойчев главният прокурор Борис Велчев заяви, че ставало въпрос за самоубийство?????? Фактите: “самоубиецът” е застрелян с пистолет, който не му принадлежи и по който няма отпечатъци от неговите пръсти. Обаче за “наште” хора случаят си е самоубийство, даже 10 минути след това, без да са били на местопроизшествието. А и без да е имало разследване. И Кирчо, нашто момче, докладва на прекия си началник Гоце, след което бе произведен в звание “генерал-лейтенант”. Туй то!
  “Генералът” Курчо стана шуробаджанак с шефа на Военното разузнаване ген. Пламен Студенков. С него си ченчиха синовете, като ги назначиха на работа по принципа “Ти на мене, аз на тебе”. Всички сме братчеди в тази дръжава на Дръжавна сигурност, както викат у Врачанско.
  “Друг служител на НРС, Иван Раков, беше намерен застрелян на 14 декември 2006. На 17 януари парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред призова шефа на НРС ген. Кирчо Киров да даде показания по двете дела. По време на изслушването проведено при затворени врата Киров потвърди, че двата смъртни случая са самоубийства поради лични проблеми на жертвите и не са свързани с работата им в НРС. Като се има предвид относително редките случаи на самоубийства и съвпадение във времето, депутатите, очевидно неубедени от думите на Киров, предложиха създаването на тричленна временна анкетна комисия за събиране на информация и подробен анализ”, пише Байърли.
  След тези инциденти Курчо има наглостта да обяви за празник на HPC деня, в който е създадено Първо главно управление на ДС. Разпратени са покани, “тържеството” е разгласено по медиите. След остра реакция на граждански сдружения, некомунистически формации и общественици, Киров отменя измисления “юбилей”.
  А когато гръмна скандалът с досието на Гоце и липсващите 32 страници, Киров застана на амбразурата като Матросов и заяви пред Града и пред Света, че от папката ”Гоце” в архива, завеждан от “самоубиеца” полк. Дойчев, не са вадени страници.
  Затова Първанов държа Подлизуркото, въпреки лавината от искания Курчо да бъде уволнен заради “отчайващото ръководство на НРС”, както пише посланикът на САЩ.

 5. А знаете ли, че казанлъшката племеничка на Кирчо Киров – Наталия Киселова, е назначена за юридически съветник на Плевнелиев? Тя е млада пробивна активистка от Първановото крило на БСП. Всъщност тази 35-годишна провинциалистка е част от клана КИРОВИ. Братчето на “генерала” Володя Киров, е член на ръководството на БСП, после директор на “Автомобилна администрация”, където се прочу с корупцията, която въведе за шофьорските книжки, таксиметровите коли и накрая стана причина за катастрофата на автобуса без спирачки при Ямбол, когато возилото помете и уби 16 българи. След това лицето се покри и не се показва, за да бъде забравено от правосъдието.

 6. До Доц.Казанлъшки:
  Лицата може и да се спотайват, може и правосъдието да не ги лови, но рано или късно (все някога) ще им се случи онова, което те самите са причинили на другите (справка – Бокови, Кюлев, М.Велев, и други знайни и незнайни другари).
  Трябва просто да почакаме, за предпочитане – по-надалеч от това дяволско място.

 7. И аз мисля като Наум. В подкрепа ще цитирам древна китайска мъдрост: ” Ако имаш търпение и достатъчно дълго седиш край бреговете на една река, непременно ще видиш в нея да плуват труповете на твоите врагове!” А за статията – поздравявам Иво Инджев и му стискам палци в неравната битка с лъжите и манипулациите в РБ. От сърце го подкрепям!

 8. ОТКРОВЕНИЕТО НА ИОАНА
  1. Откровение на Иисуса Христа, що Му даде Бог, за да покаже на рабите Си онова, което трябва да стане скоро.
  13. Който има ухо, нека чуе, що Духът говори на църквите.
  14. И на ангела на лаодикийската църква напиши: тъй казва Амин, верният и истински свидетел, началото на Божието създание:
  15. зная твоите дела: ти не си ни студен, ни горещ; о, дано да беше студен или горещ!
  16. Така, понеже си хладък, и нито горещ, нито студен, ще те изблювам из устата Си.
  17. Защото казваш: богат съм, разбогатях и от нищо не се нуждая, а не знаеш, че ти си злочест и клет, сиромах, сляп и гол, –
  18. съветвам те да си купиш от Мене злато, през огън пречистено, за да се обогатиш; и бяло облекло, за да се облечеш, и да се не виждат срамотите на твоята голота, и с очна мас намажи очите си, за да виждаш.
  19. Които Аз обичам, тях изобличавам и наказвам. И тъй, бъди ревностен и се по-кай.
  Сто процентният комплексар се нуждае от играчки,много играчки за да се покаже пред себеподобните си колко е голем мъжкар с единствената съкровена “мисъл” някой да не надникне зад стените на опаковката и да види пълната празнота на съдържанието.Ако по някъква случаиност има нещо отвътре ,то то ще да е позастоял доста запартък и поета революционер би възкликнал “Разровишли го ще мирише и ще горчи като отрова”
  Паул Йозеф Гьобелс – типичен пример.
  http://thirdreich.boinaslava.net/imena/Goebbels.htm
  “…. В ранните години от своя живот Гьобелс изпитва влечение към комунизма и това го отвежда в компанията на радикални среди..”
  “За хората ПОКРИВ НАД ГЛАВИТЕ, ХЛЯБ И ПЕНСИИ. Никой демократ или републиканец няма правото да отхвърли това. Ние искаме ДЕЙСТВИЯ!” – “социален човек”
  “Магда Гьобелс отравя шестте си деца и се самоубива, последвана от мъжа си.”
  http://vbox7.com/play:b9d22f8c Коментари: http://vbox7.com/user:cccp “истински националист- до край! поклон!”

  КАКВО МИСЛИ ГЬОБЕЛС ЗА АЕЦ-БЕЛЕНЕ
  http://www.svobodata.com/page.php?pid=8778&rid=19
  А рече Бог:
  “Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е на водата под земята; да не им се кланяш нито да им служиш; защото аз Господ твоя Бог съм Бог ревнив, който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които ме мразят,а показвам милост към хиляда поколения на ония, които ме любят и пазят моите заповеди.”
  Рецепта за дълъг живот:
  Старият говедар :
  ” Доживях сто години, защото аз управлявах говедата, а не те мен”
  http://www.ivremena.com/статии/проститутки-ли-са-българките
  И мусколи,големи мусколи!
  http://maxmuscleprogram.com/banner/b_zv_160x600.gif
  “Модерни Времена”
  Благодатта на Господа Исуса Христа да бъде със светиите. Амин.

 9. Прав сте, господин Казанлъшки! Котилото е ясно, бърлогата БК/С/П – също. Какво търси там обаче Президентът Плевнелиев? Да не би според него да са свършили свестните хора?

 10. Г-н снайперист-любител
  ” Всички сме братчеди в тази дръжава на Дръжавна сигурност, както викат у Врачанско.” – не е така изказа,а така:
  “Сички сме братчеде у таа дръжава на Дръжавна сигурност” както викат у Врачанско севорозападнало от крайният квартал на София.
  “таа дръжава на Дръжавна сигурност” си е насекъде,даже лежи и на майче до гроба да я пази и досиенце да и съставя!
  През не-близката вече 1992г този дето “полегнал” е до майче ми рече “що не земеш да си седнеш на заднико и много да незнаеш,що шъ ти извадиме досието”.Тогава все още бях “мръсен седесар” и му рекох “кое,това от шесто ,от пръво или можеби некое друго”.Така и не ми отговори,ще трябва да подсетя Майче Санда,ако го срещне некЪде в отвъдното да го попита,да уточни,да потърся,да се запозная със себе си,добре е човек да се опознае и можеби да се заобикне!

 11. Отново става дума за пушилки.
  песимистът Велизар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.