Откриха студената вода, поляла отдавна Първанов

Къде да сложа акцента върху „забравената новина”, според която като президент Георги Първанов е злоупотребявал с подчинената му Национална служба за охрана ( НСО) , употребявана да събира информация за охранявани ( да не кажа обслужвани) висши служители в държавата? Днес „новината” се оказа „Америка”, а в ролята на Колумб се вживя проправителствената ТВ 7.

Този скандал, предизвикан от уволнения от НСО за неподчинение подполковник Николай Марков, гръмна през 2007 година. Описал съм го толкова подробно през 2010 г. в книгата си „Президент на РъБъ”, че направо не знам как да коментирам сега факта на „преоткриването му”. Не че е лошо да се повтори и дори да се обяви за чисто нов скандалът- стига този път да има ефект! Но е все пак омаломощаващо да се види що за „склероза” тресе българската публичност, която „изведнъж” открива студената вода, с която Марков поля тогава действащия президент.

Следващото, което очаквам да се случи в това отношение, е някой да” намери” анонимния мейл от октомври 2006 г. В него се говореше, че Първанов е получил апартамент от спонсора на предизборната си кампания, оръжейния търговец Манджуков. „Откривателят” на онзи мейл очаквам да извика „еврика”! След което да зададе смело въпрос по темата на умрялото куче, което смени резиденция Бояна с панелната колибка в крайния столичен квартал „ Красна поляна”, където хрисимо мимикрира като редови член на първичната партийна глутни… пардон, организация на БСП.

След като липсва елементарна почтеност в приемствеността на новините по отношение на техните първоизточници, можем ли да очакваме нещо друго и в тяхното рециклиране, освен дирижираната им дозировка по преценка на Онзи, който позволява вече да бъде притесняван с добре известни факти същият Първанов, с когото доста добре се погаждаше до неотдавна? Помните ли, че при самото учредяване на ГЕРБ Борисов забрани на новоизлюпените си в момента съпартийци си да коментират Първанов- това беше заповед по гарнизона никой да не го критикува. Обяви я трибуната, че само той има право да говори за него.

Предстои да видим докъде ще бъде отпуснат синджирът на лаенето, докато керванът на Първанов продължава да си върви без да се притеснява особено и без да е притискан от институциите, призвани да разследват деянията му. Този „американски кеч” засега прилича на тръшкане на тепиха по споразумение между участващите в шоуто пехливани. Чакам доказателства за обратното. Преди това намирам представлението за измама, в която за желаещите честна развръзка няма нито хляб, нито зрелище.

15 мнения за “Откриха студената вода, поляла отдавна Първанов”

 1. Тъкмо прочетох “откритието” в интернет. Много е жалко, нагло и песимистично. Книгата Ви я знае всеки, фактът, че днес се пуска такава “новина”, означава “прах в очите”. Съжалявам, а не “студена вода”.
  Велизр песимиста

 2. “Новините” им приличат на гнили храни от Държавния резерв или заблатена остаряла вода, които бълват в случай на нужда, за да замажат по-зловещи гафове, естествено! Кой знае с какви нови “изненади” се запасяват към днешна дата. Но де не съжаляваме за нищо: по-добре късно да им лъсват нечистотиите публично, отколкото никога! Ако си остават неизобличавани, няма и до края на Света да си признаят. Напатила съм се лично с комуняги, докато не се светнах от максимата на Давид Черни – “Нормалните хора не говорят с комунисти!”. Дотогава изгарях всеки път с неизменната им реакция след изобличаване: “Ама ти чак сега ли разбра?”, като са отричали всичко едва до момента на представянето на неоспоримите доказателства. Гади ми се от тях!

 3. Много е загубил Народният ни театър от това,че Кошлуков не е артист.ТО не беше ах,то не беше изненада!За първи път чува неща,които ние отдавна знаем,благодарение на доблестният ни и честен журналист Г–н Иво Инджев!

 4. Като само за миг забравим уроците от вековете,веаднага са набиват на очи тези от прдължителността на един живот и се стига до извода,
  какво след “Аврора”1917 г.е бил принуден ,да гълта свободният свят като змий и гущери,докато му пилят нервите!!!
  Сега когато Попокотепетъл се гърчи и фучи пред да забълва лава ми идват на ума някои сентенции от Панчо Виля и Бартоломе де лас Касас
  с разлика от няколко столетия помежду им,за да свържа извода,че
  поведението на комуниста е винаги
  въпрос на дати,а след определено време просто непростимо
  п р е с т ъ п л е н и е като задължително клеймо за цели пооления.Ако и Таня е съгласна,ще бъде добре,а ако не млъквам!!!просто не говорете с мен!?

 5. mnogo e udobno i bezopasno sega da se razkrivat kirlivite rizi na Purvanov,kogato ve4e ne e prezident..bulgarskite jurnalisti vinagi sa bili strahlivci,podmazva4i i sus silnite na denq.Tova ne se otnasq za Vas g-n Indjev,Vie imate smelost i doblest ..

 6. Гледам и слушам Кошлуков, Кулезич, Бареков … и си мисля:
  “Боже, колко много са ченгетата (бивши и днешни),за чиито досиета и картончета никога няма да научим!”
  🙂

 7. Ако успее написаното да стигне искам да попитам:
  След като имам лична карта на която пише ,че съм български гражданин имали поне един жив човек на тази територия наречена Република България да ми каже имам ли право на живот или не?
  От както писах онази вечер по скайп на програма Хоризонт,програма на уж националното радио финансирано от данъците на българските граждани,а в същност контролирана от Георги Първанов и неговите агенти в личен интерес ,пак неможе ,както през цялото време от есента на 2009г имам “проблем” с интернет.
  Та пак да попитам :Аз като български гражданин имам ли право на живот или не?
  И имали Република България и действаща конституция и закони или не?

 8. Вчера, при разговора на Кошлуков с неговите гости Н.Марков и А.Атанасов, се чувствах, както се чувства жаден човек с халба студена бира в ръка. И не защото за първи път чувам обвиненията на Н. Марков, или разсъжденията на А. Атанасов, а защото обществото ни е готово да реагира на провиненията на Първанов и на родоотстъпничеството, като явление.
  На Павел Тинков искам да напомня, че в нощта на залавянето на Христос, апостол Петър три пъти се е отказал от Него, а Савел е гонел и избивал християните, преди да стане апостол Павел.

 9. Лудостта и безумието което е обхванало всички е страшно и нищо не е в състояние явно да промени това,интересува ме имали поне един жив нормален в тази лудница,поне един!

 10. провален политик, недоучил политолог, набеден журналист и нескопосан донжуан, това е К-ов

 11. Към Павел Тинков:

  Според мене не е и необходимо. Картончетата са вродени, “вградени” са по рождение…

 12. Знае се точно кой е участвал в тези ловни излети,заедно с Първанов.Няма ли кой да направи и публикува този списък.Това са олигарсите,които ни оставяха без заплати,за да му плащат пушките и лова.Всички те,а и хората около тях умираха от кеф да участват в този лов-най-вече около Варна,Делиорамана и къде ли не.но аккъв е смисъла след като гледаме НАГЛОСТТА на Първанов.Вижте достолепието и възпитанието на американските президенти и с какво се занимават и как се държат след като слезнат от власт-за какво да говорим-няма смисъл.Всичко е въпрос и на домашно възпитание,гени и манталитет.Иначе знаем много,много,много за лова,има и филмчета.Но няма смисъл,няма смисъл от борба.Само има смисъл от Летището.

 13. Последният абзац на статията Ви г-н Инджев,е квинтесенцията на “противоборството”между Борисов и Първанов.Лакмус в изясняване на обстановката на “тепиха” би била реакцията или нейната липса ,на поведението на руския посланник Исаков,във връзка с АЕЦ Беляне ,от страна на БГ правителството.

 14. Да колега,просто няма смисъл,но идеята да му лъсне каквото трябва,не е лоша защото знае ли човек при такива куклуведи итакъв електорат!!!!

 15. pararavanov e nai selskia prezident deto sme imali, i da ima sa6toto vreme takava vlast, eto tova e socializam.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.