Книгата „Ядреналин“ избухва в центъра на София на 26 април

Преди 26 години на 26 април ядрената катастрофа в Чернобил беше премълчана от комунистическата пропаганда. Това престъпление изложи на опасност от облъчване, пренесено по въздуха, милиони българи.

На 26-ти април тази година от 18 часа ще представим с ядрения дисидент Георги Котев нашата съвместна книга „Ядреналин”. Край на облъчването ни с мълчание по въпросите на далаверите в ядрената енергетика!

Тя може би се отърва от заплахата за тяхното задълбочаване и увековечаване чрез втора централа на българска територия, но всъщност с това опасностите съвсем не са свършили. Истината е, че АЕЦ „Белене” беше само потенциална беля, докато АЕЦ „Козлодуй” е реалност, за която практически никой нищо не знае извън кръга на посветените, купените, зависимите, заинтересованите от това да се мълчи за най-голямата тайна в българската държава днес.

Желаещите да присъстват на символичното повдигане на тази завеса, чието задкулисие е описано в „Ядреналин”, може да го направи на 26 април в центъра на София в градинката пред „Кристал” ( както е известна тя) в подножието на бюста на великия български патриот Стефан Стамболов. От тази градинка тръгнаха първите прояви на масово гражданско неподчинение в столицата през октомври 1989 година, където се събираха подписи срещу плановете на държавата, готова да гази безогледно екологичните норми в българските планини ( имам честта да бъда между участниците в подписката). Може би пак от тази градинка сега мнозина ще „прогледнат” за истината, която крият от нас самоназначилите се за „богове” на ядрената енергетика властници и търгаши в държавата, които си присвояват „правото” да разполагат с нашия живот и нашите пари- включително и с нашето бъдеще за поколения напред.

Елате в градинката пред „Кристал” в София на 26 април от 18 часа!

27 мнения за “Книгата „Ядреналин“ избухва в центъра на София на 26 април”

 1. Уважаеми господа Инджев и Котев,за да ви предпазя от евентуални увлечения,на 26 април към 14 часа просто констатирам някои случайни съвпадения отнасящи се до бъдещо открехване на завесата по въпроси от по друг пилотаж на политика и дипломация.
  Имам моралното право да привлека вниманието към друг труд на историка Г.Марков и предговор към него от българския цар,тъй като
  касае български паметници или др. такива у нас увековечаващи признателността ни за исконно руско дел и прослава на неговото оръжие.
  Ако се били внимателни до тук и Котев и Инджев няма как да не се съгласят,че вече доста години гардинал Ришельо призовава,да се уважават историческите истини и традиции в т.ч. и към руското майсторство в ДИПЛОМАЦИЯТА!!!!
  Ако Негово Величество не даваше пример за ВЪРХОВЕНСТВО НАД НЯКОИ ЗЛОБОДНЕВНИ И ЕЖЕДНЕВНИ КРАМОЛИ,ТОЙ НЯМАШЕ ДА ПОДАДЕ РЪКА НА Г-Н ПЪРВАНОВ ИЛИ НА Н.ПР. Г-Н ИСАКОВ,А ЩЕШЕ ДА ДАВА ДРУГ ТОН ЗА ПРИПЕВИ И ПЕСНИ.
  В ТАКЪВ СМИСЪЛ И ОТ ТАКИВА СЪОБРАЖЕНИЯ ПРИ НИКОГО НЕ СТАВА ДУМА ЗА ПЕСЕН НА НОВ ГЛАС,А ТЪКМО ОБРАТНОТО: И ПОСТОЯНСТВО И ВЯРНОСТ КЪМ ИСТИНАТА И РОДОЛЮБИЕТО БЕЗ КАКВОТО И ДА БИЛО ШИКАЛКАВЕНЕ.
  И СТОПАНИНЪТ НА БЛОГА И ДР.УЧАСТНИЦИ БЯХТЕ ТЪРПЕЛИВИ,СЕГА Е ПРОСТО МОЙ РЕД ДА ПОДСКАЖА НА
  ВСЕКИ ИСТИНСКИ РУСНАК,ЧЕ ИСТИНСКОТО
  УВАЖЕНИЕ И ПРИИЗНАТЕЛНОСТ НЕ СА ВЪПРОС НА РИТОРИКА ИЛИ ВЪЗКЛИЦАНИЯ
  А НА Г-Н ПОСЛАНИКА,ЧЕ ТАКЕВА ЧУВСТВА НЕ СА МОНОПОЛНО ПРАВО САМО НА НАШИ ЛЕВИ ФАНАТИЦИ.
  ЗАЯВИХ ГО И КОГАТО Г-Н ПУТИН СЕ ОБЗАВЕДЕ С МИЛОВИДЕН БЪЛГАРСКИ ШАРО!!!

 2. Освен катедралния храм в Пловдив на 28 април 2012 г.,самата Патриаршеска катедрала в София е другото място, което подобава
  за най-достойно посрещане на Московския и на цяла Русия патриарх Кирил,за да бъде целуната неговата десница на 29 април от 9.00ч.,както и тези на Симеон II и
  Нейно Величество Маргарита во Христа Царица Българска.
  Текста е издържан съобразно канона на БПЦ с помоща на архиреи от досто почтената Софийска Митрополия.

 3. Иво, да добавя, че това место го наричахме “циците”.Желая успех на книгата и повече тираж,за да има за всички.

 4. Уважаеми Господа Инджев и Котев,
  Поздравявам ви послучай излизането на новата ви книга “Ядреналин” и от цяло сърце и желая успех! И да сведем глави днес пред жертвите на аварията в “Чернобил”, жертви на комунистическата утопия, жертви на тоталитаризма! Предлагам ви на представянето на книгата ви, на което за съжаление не мога да присъствам, тъй като съм много далеч от България, да проведете едноминутно мълчание в памет на жертвите. Всеки от нас е загубил по нещо в тази авария, но всички знаем, че тя стана началото на края на тоталитаризма.
  Поздрави и успех!

 5. Моля, публикувайте снимки от събитието!

 6. Ще бъдем там – НЕПРЕМЕННО!!!
  Цяла сутрин въртят в медиите прокламации за АЕЦ “Белене” и “Козлодуй”, а нито дума за “Чернобил”, нито за “Фукушима”, нито за жертвите, нито за милиардите, похарчени за спасителни операции!!!
  Щом си позволяват това и днес, никога нищо няма да ги спре, затова ще бъдем в градинката пред “Кристал” с почит към Стефан Стамболов – един от най-великите радетели за откъсване на България от руското безумие!

 7. Уважаеми GB.
  Присъединявам се към Вашите пожелания за успех към авторите на книгата, споделям и Вашето съжаление за невъзможността на някои от нас да присъстват лично на представянето й. Искам обаче да Ви поправя за оценката Ви за Чернобил като начало на край. Пораженията на „мирния” атом, бяха само поредното нагледно и масово доказателство (след ленинския и сталинския терор) за сбъркаността на системата („неонагледените” доказателства, произлизащи главно от произведенията на дисиденти, имаха ограничена аудитория), която зачената порочно, само чрез насилие и пропагандни лъжи крепеше урудливото си съществувание. Началото на края беше поставено обаче не от документираните й издевателства, опроверганите й тези или от достойните но спорадични бунтове, а от собствената й икономическа несъстоятелност, от която Рейгън умело се възползва и от моралната й убогост, срещу която се възправи църквата в лицето на папа Йоан-Павел Втори.
  И понеже става дума за натоварената със симболика градинка пред „Кристал”, видимата отправна точка на българския вариант на „началото на края”, предлагам там да се организира още една подписка, този път срещу перверзния проектозакон за детето (за чиято антисемейна същност има изобилие от материали в интернет), поредното извращение на неизживяното тоталитарно мислене в държавата ни.

 8. Поздравявам Ви г-н Инджев и г-н Котев! Желая и на двама ви здраве и успех!
  Присъединявам се към предложението на GB молбата на ЕДНА БЪЛГАРКА.

 9. Mnogo sajreliavam,e ne moga da prisastvam na predstavianeto na knigata Vi.Ne sam ot Sofia,no pojelavam uspeh na knigata i zdrave na avtorite.

 10. Към Tanya Stoyanova
  Те тези в медиите вътят нонстоп прокламации за АЕЦ „Белене“ не от вчера.
  “Щом си позволяват това и днес, никога нищо няма да ги спре”
  То спирането най напред става по единично,но когато си свикнал постоянно да си посредник на лъжата единствено Бог има да се погрижи за “Спирането”.И ще се погрижи,нищо ,че вяра несе хваща никому!

 11. Хайде дано всичко върви по вода! Желая Ви много успех!

 12. Радвам се че имах възможността да присъствам на представянето на книгата Ви, г-н Инджев. Наистина ще се радвам ако този път книгата Ви в съавторство с г-н Котев има по голям отзвук от предходните. Желая Ви успех и на двама ви. 🙂

 13. Уважаема редакция,

  В отговор на въпрос, поставен от Ваш читател в статия, озаглавена “Какво се случва с интернет кабелите в Перник?” бихме искали да уведомим пернишката общественост за следното:

  Да, има сериозен риск повечето граждани на Перник в най-близко бъдеще да останат без достъп до Интернет! Отговорността за това не е наша, а на държавата, в лицето на Държавния национален строителен контрол (ДНСК).

  Това което се случва в момента е пълен произвол, осъществяван от Българската държава чрез своята институция ДНСК върху представителите на един бизнес, който благодарение на собствената си изобретателност и усилия през последните 10 години успя да изведе България на трето място в света по скорост и качество на Интернет достъпа (http://inews.bg/Технологии/България-трета-в-света-по-скорост-на-интернет_l.a_c.389_i.112080.html)!

  ТОВА, ВСЪЩНОСТ, Е И ЕДНО ОТ МАЛКОТО НЕЩА, С КОИТО БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ ГОРДЕЕ ПРЕД СВЕТА!

  Осъзнавайки ролята, която Интернет достъпа има за хората в световен мащаб, Организацията на Обединените нации (ООН) обяви достъпа до Интернет за едно от основните човешки права. В доклада на ООН, появил се през лятото на 2011 г. се настоява “държавите да избягват или да променят всякакви закони, които допускат възможността потребителите да бъдат изключени от интернет достъп”. От месец Юли миналата година ООН обяви, че “ще счита за нарушение на човешките права всяко едно действие на правителствата, което би довело до прекъсване на Интернет достъпа до крайните потребители”. ООН също така заяви, че ще третира всяко действие на правителствата, което води до изключване на крайните потребители от Интернет за “действие, несъответстващо на тежестта на каквото и да било допуснато нарушение”!

  НАШЕТО СЪЩЕСТВУВАНЕ, ВСЪЩНОСТ, ГАРАНТИРА ТОВА ВАШЕ ОСНОВНО ПРАВО!

  Българският парламент, обаче, ОТКАЗВА да промени законодателството така, че да улесни работата ни и от там – достъпа ви до Интернет! Чрез залегнали в законите тромави и често пъти – неизпълними условия и процедури, държавата на практика ни лишава от легален начин да осъществяваме дейността си!

  ТОВА Е ПЪЛЕН ПРОИЗВОЛ ВЪРХУ НАС, С КОЙТО СЕ ЦЕЛИ УСТАНОВЯВАНЕ НА ПРОИЗВОЛ И ВЪРХУ ВАС!

  Целите на този държавен произвол са три:

  1. Чрез използване на законови трикове и хватки да ликвидира конкуренцията на пазара, която ви осигурява Интернет достъп на световно ниво, но на конкурентна цена.
  2. Да концентрира предоставянето на услугата за Интернет достъп в ръцете на 1-2 големи оператора, които да станат монополисти на пазара.
  3. Да следи и контролира по-лесно вашият Интернет трафик.

  Средствата, с които се осъществява този произвол са няколко:

  1. Отказ от страна на Държавата да промени Закона за електронните съобщения и Закона за устройство на територията по начин, който би позволил те да служат на обществото, а не обществото на тях.
  2. Неспазване на Закона за електронните съобщения от страна на ДНСК. В същия ясно е записано, че в райони с ниско жилищно застрояване доставката на тази услуга може да се извършва чрез въздушна кабелна мрежа!
  3. Заблуда на общественото мнение, че кабелите на Интернет доставчиците са единствените кабели, които придават неестетичен вид на градската среда (без това по никакъв начин да засяга кабелите на БТК, ЧЕЗ и други Интернет доставчици, чието минаване по въздушен път въобще не се коментира).
  4. Умишлено забавяне и неиздаване на строителни разрешения за подземно и въздушно полагане на кабелите ни, които общините и ДНСК са длъжни по закон да ни издават в срок.
  5. Толериране на едни доставчици на услугата (БТК, мобилни оператори и др.) за сметка на другите частните доставчици.
  6. Заблуждаване на общественото мнение, че навсякъде в цивилизования свят кабелите са положени под земята. Сами можете да се убедите, че в градовете на САЩ, Канада, Япония, Обединеното Кралство, Австралия, Нова Зеландия и др. развити индустриално страни доставката на Интернет се извършва изключително с въздушни кабелни мрежи. Кратък, но съдържателен филм по темата можете да видите тук: http://www.youtube.com/watch?v=J6bztskZL5o

  Какво направихме ние досега:
  1. Опитахме се да променим законодателството по начин, който да е в услуга на бизнеса и от там – на вас, нашите клиенти. Участвахме в безброй обсъждания в министерства, парламентарни комисии и др., но с нулев резултат!
  2. Вложихме не малко усилия и финансови средства да положим подземно кабелите си на местата, където това е възможно. Там, където това е невъзможно или позволено от закона – те продължават да преминават по въздушен път.
  3. Изготвихме проекти, които в момента са на фаза одобрение и изпълнение

  Град Перник е града с най-къса подземна канална инфраструктура, която изцяло е собственост на БТК. За да я ползваме – БТК ни иска непосилен наем. Градоустройствения план на града ни е от 1978 г. и в него НЕ Е ПРЕДВИДЕНО ДОИЗГРАЖДАНЕ ИЛИ РАЗШИРЯВАНЕ НА СЪЩЕСТВУВАЩАТА КАНАЛНА МРЕЖА! Цената за изграждане на наша собствена канална мрежа е между 25 лв. и 35 лв. на линеен метър. Цена, която е непосилна за всяка една фирма, занимаваща се с Интернет доставка!

  Не се чувстваме отговорни за това, че Българската държава прави всичко възможно да ни ликвидира, а от там – да ликвидира и вашето право да ползвате свободен, анонимен и неограничен достъп до Интернет на конкурентна цена! А това е записано в хартата на човешките права на ООН, която България също е ратифицирала!

  Отказваме да станем жертва на тираничния произвол на Държавата, упражняван върху нас и от там – върху вас и няма да му се подчиним! За успеха на нашата справедлива кауза разчитаме на вас – нашите клиенти и заявяваме, че ще браним правата ви до край!

  Ако през следващите 30 дни Интернета ви внезапно спре ви молим да не ни обвинявате за това! Ще направим всичко възможно да подновим връзката ви с глобалната мрежа в най-кратки срокове – каквото и да ни струва това!

 14. Добър вечер.Бях там,толкова интелигентни лица на едно място не бях виждала отдавна…Желая успех на книгата и на авторите.
  Моля ЕДНА БЪЛГАРКА от по-горе, 26.04 – 9.00, да си измисли друг ник. Все пак съм тук от доста време… Проявете въображение, има и други произведения на български автори, неизползвани още ….:)Например Дамата с рентгеновите очи 🙂

 15. към AZ
  Интернета може да се пренесе с с бай Лазер от едно място до друго без присъствието на “окабеляване” .”Всичко което не е забранено със закон…” 😉

 16. “Въображението е по-важно от знанието.”-Алберт Айнщайн
  Специалната теория на относителността!

 17. Още един труд,който би могъл да допринесе за разкриването на комунистическите мърсотии.

 18. От сърце желая успех на новата книга!

 19. Поздрави за представянето на книгата и успех!
  Извинявам се, че ще занимая читателите на блога с малкия ни спор по отношение на ника ми с другата “Една българка”. Г-жо, ако сте се почувствала “окрадена” интелектуално съжалявам, не сте права. И аз с изненада преди време установих, че друг пише под същото име тук, но не сметнах за необходимо да взема отношение. Предложението ви не ми харесва, ако искате си го задръжте, ако не – бих писала като “друга Една българка”.

 20. До двете “Една българка”:
  Моля Ви, не спорете – толкова малко останахте!…
  Предлагам Ви едната да бъде “Една хубава българка”, а другата “Една красива българка”.
  Още веднъж: успех и на книгата, и на авторите!

 21. Г-н Инджев,изразявам възхищението си към Вашата МНОГО ВЪЗПИТАНА аудитория в блога,чийто стопанин се явявате.
  Поех този път ЕДИН свеобразен риск по повод някои възможни и вероятни телевизионери,които са били почти винаги готови, да пройзвеждат политика аналогична на консумацията на благата ракия!
  Може и да е с тривиален отзвук,но
  посещение чак в Москва на Н.Бареков
  и Св.Шаренкова за среща с Н.Св Московския и на цяла Русия патриарх Кирил,няма как да бъде окачествено като подходящо и удачно хрумване на подворието на Руската царква в София и на българското подворие в Москва.
  Разбирам ефикасността на почти кадърнаТА прес-служба на Негово Превъзходителство с намесата и на
  Михаил Константинов!!!???,но г-н премиерът удивително е бил по-удачен в интуицията си на 28 март т.г. набирайки по телефона самия И.Инджев ,а не чрез шменти капели за грехове и добродетели.
  ОГРАНИЧАВАМ СЕ САМО МАЛКО ДО НЕОБХОДИМОСТТА ДА СЕ ПОСЛЪГВА ПО-МАЛКО И ДА БЪДЕ Е ПОЛАГАНА ГРИЖА ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА ИЗВЕСТНА КОМПЕТЕНТНОСТ.
  ВАШЕ СВЕТЕЙШЕСТВО,НЕ СТАНУ СКРыВАТЬ,ЧТО ТОЛЬКО РАЗНыМИ ДЕКЛАРАЦИЯМИ ВСЕ Мы ПЕРЕВЕРНЕМСя
  в настоящими верующимИ льюдями.
  ВАШЕ СВЕТЕЙШЕСТВО Е ПРАВ,ЧЕ НИКАКВА ТЕХНОЛОГИЯ НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ЗАМЕСТИ ИСТИНСКИЯ ДУХОВЕН ПОДЕМ
  Що се отнася до компетентността тя включва и подходящо облекло но не за да се копират б е з р а з б о р н о същите както е прието във Ватикана!В политическата служба на
  Негово Превъзходителсво ще е достатъчно щателно проучване на спомените на бившата възпитаничка на Девическото училище за благородни девици и съпруга на известния български генерал Р.Петров.
  Посещението,г-н Береков е при жив патриарх и не по траурен повод!
  Хората разбират това прекрасно!!!!

 22. Ваше Светейшство,абсолютно и весьма достаточно,чтобы светские службы не теряли связь и рассчитывали больше самому народу!!!!Блогеры ведь же и тоже самьй народ!

 23. Не бях по “технически” причини, на повече от 2000 км съм но искрено се радвам на преставянето на книгата. Убеден съм, че и тази книга на г-н Инджев в съавторство с г-н Георги Котев е обречена на успех.
  Ако някой е направил снимки от събитието, моля да ги качи. За което предварително благодаря.
  Чудесно предложение на г-н Георги Георгиев с което изцяло съм съгласен. Наистина останахме малко свестните и адекватните и няма нужда дреболии да ни разделят.

 24. 26ти април бе отбелязан от много медии с възпоменания за Чернобилската катастрофа. Някои от телевизиите излъчиха по обемни репортажи. Някои – като бТV, не излъчиха и една дума. По това ще познаете зад кои телевизии чии интереси и пари седят.
  Вчера бе и началото на кампанията на БСП за организиране на РЕФЕРЕНДУМ за строителство на АЕЦ Белене. Днес кампанията продължава като се поканва и патриарх Николай вероятно да освети “святото” дело и феновете му. Досущ като нашите бизнесмени и банкери, които плащат щедро на клира за тържествени водосвети с които да се осветят банки и офиси. Не знаех, че печеленето на пари е чак толкова богоугодно дело, но явно е, след като се кянят дори патриарси от други страни за водосвет!
  Дали тези гръмки шествия и церемонии, за които се хвърлят огромни средства и зад които седят хора с огромни пари и очакващи да спечелят още по-огромни пари, ще помогнат на свещеници като отец Иван от Нови Хан да позакърпят приютите за бедни и скъсаните си дрехи? Това едва ли интересува радетелите на това посещение и възторжените акламатори на източното православие. Да напомня, тези акламатори до преди 22 години ни пречеха да ходим на църква, проповядваха войнстващ атеизъм, защото явно това бе в противоречие с вярата им и техният Бог – Първият секретар на страната, от където идва патриарх Николай. Но това не е новост. За тях е бил важен не толкова Бога, а богуслужението и ползите от него!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.