Европейски бойкот срещу азиатската традиция на посткомунизма в Украйна

Да си призная, вече почти се бях отчаял. Не вярвах, че все още има някакви остатъчни принципи в света на демокрацията, каквото и да означава той за обърканите понятия в главата на т.н българин( обобщено понятие с непонятен за мен общ знаменател), „побъркан“ от лъжи, лицемерие и (с)пазарен хаос.

Обаче имам удоволствието да бъда опроверган. Оказва се, че все пак е възможно лидери на демократични държави да реагират от позицията на принципи, оставяйки на второ място интересите. При това става дума за жест на съпротива срещу държавното ръководство на голяма и важна страна, като Украйна.

Може да има спор по конкретния казус, заради който реагират четирима европейски президенти, но за мен безспорната новина е във факта, че в демократична Европа има останки от решителността, с която понякога Западът регираше на деспотизма в източната част на континента и по този начин поддържаше жива надеждата на милиони хора в лагера на социализма, създаден от СССР в Европа, че демократичните съседи не са изтъргували завинаги
поробените народи.

ви

 
 
Четирима са вече президентите, които заявиха, че ще бойкотират насрочената за 11 и 12 май в Ялта среща на държавните глави на централноевроепйските страни като  изразяват по този начин  протест срещу отношението на украинските власти към излежаващата присъда в затвора бивша премиерка Юлия Тимошенко.
 
След германския държавен глава Йоахим Гаук,  решение да не отидат в Ялта в понеделник оповестиха чешкият президент Вацлав Клаус, австрийският Хайнц Фишер и словенският Данило Тюрк.
 
“Сигналът, който изпраща президентът, е много ясен”, заяви говорител на Гаук.  Според говорител на Клаус, причината за решението му е “отношението на украинскитев ласти към бившата премиерка, а сега основна опозиционна фигура, Юлия Тимошенко”.
 
Срещата в Ялта е организирана от украинския президент Виктор Янукович, чиято основна конкурентка на президентските избори бе именно Юлия Тимошенко. В черноморския курорт  трябва да се разискват  интеграционните процеси в Централна и Източна Европа.
 
51-годишната Тимошенко, която излежава в женска наказателна колония в Харков  седемгодишна присъда за злоупотреба с власт при подписването на газовите споразумения с Русия през 2009 г., и в момента е подсъдима по втори процес, от една седмица е в гладна стачка. Според германски лекари тя е болна. Украинското министерство на здравеопазването отрича заключението на немските лекари.
 
Самата Тимошенко твърди, че миналата седмица е била бита от охраната, докато  е била превозвана от затвора в болница.
 
Словашкият президент Иван Гашпарович обаче потвърди, че ще участва в ялтенската среща.( Кафене.нет)

9 мнения за “Европейски бойкот срещу азиатската традиция на посткомунизма в Украйна”

 1. We just saw what indeed may ocurr,
  when two patriarchs delete to feel
  and not keep nuances.
  Now is the Ukranian PM and the boykott knocking on door,but seriously and not of Joke-real Euro boycott.Ukraine is until now not also not object of observation
  with nuances,but soonest the authorities there will act and step correctly.Let us make successfully conclusions and learn better!

 2. По принцип не долюбвам политическата класа, но явно са останали и политици с принципи.

 3. Пълният хаус е налице!Аз “казвам”,че е “2012”,но на никой вяра не му се хваща!
  Кой пичели от бойкота на Европейското по фудбол,Бойкота на срещата в Ялта,атентата преди дни и “Случая Тимошенко”.
  “Самата Тимошенко твърди, че миналата седмица е била бита от охраната, докато е била превозвана от затвора в болница.”

  Ако възможно логическа мисъл “Империята на антихрист”.
  Чичко паричко обаче не прощава никому и логическата мисловност хваща гори тилилейски.Всичкият свят е в капана на “рогатият”.Пустите му парици са вкарали в капана на хауса до неузнаваемост “Лидерите” световни.
  Който не слушка какво рече Бог преди “немного” годинки тегло има да тегли!
  „Сигналът, който изпраща президентът, е много ясен“
  Незнам,на мен “сигналите” дето Бог изпраща доста по ясни ми се чинят.Всеки със сигналите си!

 4. Да, наистина рядък пример за точна еврореакция пред отмъстителността на един кремълски лакей и голям (дори за украинските мащаби) бандит като Янукович. Като премиер Юлия Тимошенко е вземала политически решения с целия кабинет и в никоя нормална държава за това не подлежи на съд. Може да не е светица, но е силен политик. С Юшченко сбъркаха като се караха за глупости и лидерство, вместо да използуват огромния оранжев потенциал още в първите месеци и да смажат московската шайка.
  Свобода за Юлия! Някой ще реагира ли и у нас?
  http://www.youtube.com/watch?v=S0Nar6BwyLE

 5. ЮТ е жертва на Активното мероприятие на ПУ срещу нея датиращо от много отдавна, то продължава и не е спирало нито за миг и докато преди беше само със съучастието на ВЯ сега то е доста различно защото сега копчетата на дистанционното ги натиска вече самият ВЯ.
  ПУ дори “протестира”, в духа на “най-възвишени демократични пориви”, пуска даже крокодилски сълзи по ЮТ, нещо взе много често да сълзят очите му, може да е страничен ефект от ботокса, може да е от нещо друго, заега не е ясно. Ясно е само че толкова се е “подмладил” че всички го вземат за двойник вече на истинския ПУ. Но това е друга тема…
  ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГАФОВЕ НА ПУ в неговата кариера е свързан именно с това същото Активно мероприятие, насочено с/у ЮТ и демократичните промени в Украйна, когато през 2004 той официално поздрави ВЯ с победата на изборите и така лъсна пред всички прикриваната конспирация. Тя тогава не успя и ПУ се понаака малко, но после го поизбърсаха, полека лека довършиха конспирацията с окончателното извиване на ръцете на ЮТ.
  Изненадващият ПРОБИВ бе обаче в нерушимата методика (привет от Чингис Хан от древността), позната още като руската троица, “лохи-кидалы-крыша” (в прев. будали-такикати-чадъри) чрез която Руската империя набъбва през вековете неимоверно за сметка на всички свои съседи, което “изненадващо” станало почти без жертви, главно за сметка на “доброволните” присъединения. (справка линкът който постнах вчера)
  Пробивът се състои именно в това че на украинска територия местните тарикати, аверчетата на ПУ решиха да я карат без чадър и засега успяват.
  Солидарните с ЮТ едва ли ще и помогнат много, нещата ще станат възможни само така както е описано в същата статия за която споменах.
  Раковото образувание първо бива приучено да получава лесно и много храна, засега това приучаване е скочило само за последните 15 години от 40% на 75% за сметка на забитите му тръбни пипала тук и там. След това храната по различни причини, главно породени от самото Раково образувание почва драстично да намалява и изведнъж то лишава от вечеря най-близкото си обкръжение. Сега това вече се забелязва леко но скоро ще стане осезаемо, тъй като някои от пипалата му ще бъдат изтръгнати на пример на места като същата Украйна, Турция (две мощни пипала по 50 и 25 млрд. м3/год. съответно, Полша (10) и т.н. което прави около 40-45 млрд. дол. годишно. Образуванието пуска най-дългото си пипало обаче към тлъстото тяло на по-далечния си съсед, но там намира защитна мрежа през която не може да пробие както трябва.
  Тогава започва на някои от обкръжението, които са оставени без вечеря все по-често да им избива пот. След туй образуванието оставя своето обкръжение и без обяд и отчаяно търси да забие някое пипало в мощното тяло на един друг съсед откъм задния си двор но там то изненадващо удря на яки китайски шисти и не успява да се забие и там както трябва. Което затвърждава липсите с още 30 млрд. дол. годишно.
  В този момент на обкръжението му притъмнява пред очите, защото изгледите са да остане и без закуска и става това което е понечил СС да направи – хваща Раковото образувание яко за гръцмуля. Раковото образувание се съпротивлява отчаяно но тъй като е изгубило отдавна съпротивителните си сили успява само да погълне и намачка маса от обкръжението си и сдава багажа. След това тези дето вечно са плащали за поразиите му се захващат да лекуват раните.

 6. Най-тежкото престъпление на Тимошенко е, че обича Украина повече от Русия /на Пу/. С други думи, по стандартите на нашенските комуняги е русофоб. Очевидно и украинската пета колона такива “престъпления” не прощава.

 7. Така,за проба.За “просветване” ако би да просветне случайно!
  ПОСЛАНИЕТО НА АПОСТОЛА ПАВЛА
  КЪМ ГАЛАТЯНИТЕ
  ГЛАВА 3
  3:1 О, несмислени галатяни, кой ви омая, вас, пред чиито очи Исус Христос е бил ясно очертан като разпнат?
  3:2 Това само желая да науча от вас: Чрез дела, изисквани от закона ли получихте Духа, или чрез вяра в евангелското послание?
  3:3 Толкоз ли сте несмислени, че, като почнахте в Духа, сега се усъвършенствувате в плът?
  3:4 Напусто ли толкоз страдахте? Ако наистина е напусто!
  3:5 Прочее, Тоя, Който ви дава Духа и върши велики дела между вас, чрез дела, изисквани от закона ли върши това, или чрез вяра в посланието,
  3:6 както с Авраама, който повярва в Бога, и му се вмени за правда?
  3:7 Тогава познайте, че тия, които упражняват вяра, те са Авраамови чада;
  3:8 и писанието, като предвидя, че Бог чрез вяра щеше да оправдае езичниците, изяви предварително благовестието на Авраама, казвайки: “В тебе ще се благославят всичките народи”.
  3:9 Така щото тия, които имат вяра се благославят заедно с вярващия Авраам.
  3:10 Защото всички, които се облягат на дела, изисквани от закона, са под клетва, понеже е писано: “Проклет всеки, който не постоянствува да изпълнява всичко писано в книгата на закона”.
  3:11 А че никой не се оправдава пред Бога чрез закона, е явно от това, “че праведният чрез вяра ще живее”;
  3:12 а законът не действува чрез вяра, но казва: “Който върши това, което заповядва законът, ще живее чрез него”.
  3:13 Христос ни изкупи от проклетията на закона, като стана проклет {Гръцки: Проклетия. Виж. 2 Кор. 5:21.} за нас; защото е писано: “Проклет всеки, който виси на дърво”;
  3:14 така щото благословението, дадено на Авраама, да дойде чрез Христа Исуса на езичниците, за да приемем обещания Дух чрез вяра.
  3:15 Братя, (по човешки говоря), едно завещание, даже ако е само човешко, веднъж потвърди ли се, не се разваля, нито на него се прибавя нещо, от никого.
  3:16 А обещанията се изрекоха на Авраама и на неговия потомък. Не казва: “и на потомците”, като на мнозина, но като за един: “и на твоя потомък”, Който е Христос.
  3:17 И това казвам, че завет, предварително потвърден, от Бога, не може да бъде развален от закона, станал четиристотин и тридесет години по-после, така щото да се унищожи обещанието.
  3:18 Защото, ако наследството е чрез закона, не е вече чрез обещание; но Бог го подари на Авраама с обещание.
  3:19 Тогава, защо се даде закона? Прибави се с цел да се изявяват престъпленията, докле да дойде Потомъкът, на Когото биде дадено обещанието; и беше прогласен от ангели чрез един ходатай.
  3:20 Но ходатаят не ходатайствува за един; а Бог, Който дава обещание, е един.
  3:21 Тогава, законът противен ли е на Божиите обещания? Да не бъде! Защото, ако беше даден закон, който да може да оживотвори, то наистина правдата щеше да бъде от закона.
  3:22 Но писанието затвори всичко под грях, та обещанието, изпълняемо чрез вяра в Исуса Христа, да се даде на тия, които вярват.
  3:23 А преди да дойде вярата ние бяхме под стражата на закона, затворени до времето на вярата, която имаше да се открие.
  3:24 Така, законът стана за нас детеводител, да ни доведе при Христа, за да се оправдаем чрез вяра.
  3:25 Но след идването на вярата не сме вече под детеводител.
  3:26 Защото всички сте Божии чада чрез вяра в Исуса Христа.
  3:27 Понеже всички вие, които сте се кръстили в Христа, с Христа сте се облекли.
  3:28 Няма вече юдеин, нито грък, няма роб, нито свободен, няма мъжки пол, ни женски; защото вие всички сте едно в Христа Исуса.
  3:29 И ако сте Христови, то сте Авраамово потомство, наследници по обещание.

 8. Посткомунистическият терор в Украйна е същият, какъвто е и в България. За разлика от украинците ние българите нямаме достоен политик като Юлия Тимошенко, който да се опълчи против терора и затова няма опасност наш политик да изпадне в нейното положение. Българите така свикнаха с неокомунистическия терор, че дори вече не протестират, а протестиращите бяха изгонени от България по болшевишки.

 9. Иво, може би си прав… но същият казус беше и когато т.н. самопровъзгласили се демократи публично обявиха, че трябва да бъде и беше осъден Тодор Живков. Къде е бил тогава комсомолския секретар Р. Плевналиев? Защо тогава не е бойкотирал процеса? Нали съдебната власт е НЕЗАВИСИМА!? А сега искат тези “лидери” да и въздействат!? Къде е истината? И защо Р. Плевналиев не се трогва от самоубиващите се от безпаричие бедни и честни българи? Защо националния приоритет е саниране на панелките, а не създаване на нови работни места и получаванев макар и мизерни, но честно изкарани пари от такива хора, които нямат дори и панелка. Защо по данни на БСК, 80% от шефовете на фирми са със средно образование или с купени дипломи – “калинки”? И това е факт и в държавната администрация и се толерира – виж българския Бил Гейтс? Значи един обикновен водопроводчик може да стане шеф на напоителни системи и да ръководи хидроинженери? Ами, така е в цялата държава. Ако правата на Ю. Тимошенко са нарушени, то има съд в Хага и тези “лидери” единствено могат да заведат дело в Хага, но не и да се намесват във вътрешните работи на суверенна страна и още повече в работата на НЕЗАВИСИМАТА И СЪДЕБНА ВЛАСТ!!! Е, Иво, ако мислиш, че не съм прав, можеш да ми пишеш и лично! Поздрави, съгласен съм с много от твоите коментари и анализи, но с този не съвсем!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.