Българското знаме пак украси съветския паметник в София

 

 

Тази сутрин българското знаме възтържествува отново над символа на съветската окупация в столицата ни.

В ранните часове на 2-ри май общински служител беше изпратен да „свали” българското знаме, появило се предишната нощ под формата на трибагреник върху позорния надпис с благодарността за сталинистката окупация на България. В знак на протест срещу заличаването на националния ни флаг вчера се състоя флашмоб протестна акция пред столичната община със снимки на унищожената незнайно по чие нареждане българска символика.

На мълчаливата загриженост на нашите управляващи за толкова милата на сърцето им окупационна „чистота” на този най-ярък символ на търпимостта към лъжата в страна ни, днес също толкова упорито е противопоставено отново българското знаме на същото място.

И този път ли тихомълком, за да не видят хората това, властите ще наредят бързо и позорно да бъде трит трибагреника ни?

Източният барелеф, който изобразява болшевишката победоносна братоубийственост в Русия, също е маркиран с цветовете на България- развятото чугунено знаме на болшевизма с надписа „Вся власть советам” (който няма нищо общо с претенцията паметникът да е символ на нещо си от времето на Втората световна война) се “вее” от болшевики, чиито лица са боядисани в бяло, зелено и червено.

35 мнения за “Българското знаме пак украси съветския паметник в София”

 1. Само така! На чугунчетата трябва да им пари непрекъснато под крачката докато не си оберат крушите и педалските символики.

 2. Какво друго може да се очаква от синовете и внуците на пролетариите и селските стопани (които никога не са помирисвали работа), освен безпрекословно преклонение и блюдолизство спрямо “освободителити”, след като дължат на последните всичките си блага и власт?!
  Този паметник е грозен и кух откъм съдържание, а освен това е и знак, че Червената бабичка никога не е слизала от власт!

 3. Приветствам борбата с окупаторския паметник!

 4. И отново мълчание се е възцарило сред “медиите”…

 5. Формално,т.е. според конституция
  премиерът може и да не е прав,
  когато “пише” шестица на държавния глава,но нейсе щом е за магистрала
  “Х е м у с” и за опазване на щъркелчета,простено да му е!!! тъй като е заразен пример с др.култура,
  каквато не се “въди” така често у нас.По другото за костелива
  “червена” бабичка всичко е и видно и много,много ясно!!!

 6. И как сега ще ни убедят че живеем в европейска държава ?

  ББ основал партия ГЕРБ ???!!!
  Защо по скоро не се нарече

  Народен Цирк с Европейски Номера и Шменти Капели ?!

 7. Мда, някои ги е срам, страх да бъдат независими Българи.

 8. Г-н Инджев,ПОКЛОН,пред постоянството в каузата за демонтирането на паметника.Докога ще се хаби толкова обществена енергия за нещо,което отдавна трябваше да е факт?Господа управляващи,демонтирайте паметника,не издевателствайте над българския народ с фалшиви символи!

 9. Фетишите са белезите от рани по снагата на историята…

 10. Eйй, веднъж да съм в България, когато става нещо подобно! Надявам се мижитурките до два часа да не го изтрият.

 11. Ха, няма нито един коментар от платените драскачи на наци(оналните социали)сти на България – БьеСиПьету!

  Дали са останали без думи от подобна “наглост” – в България някой да посмее да постави цветовете на знамето ни върху тотема на “великата” Русия?

  Иво, и ти имаш “пръст” в тая работа – подстрекаваш разни “лумпени”, дето не знаят, че “който обича Русия, обича България”, даа!

  Предлагам да помогнем на наци…стите (БьеСиПьету) и да им напишем подходящо за техния “интелектуален” ръст обръщение към “десния” кмет Фандъкова, към “евро-премиера” и т.н. “родолюбци”

  Ето подходящото начало, според мен:

  За пореден път обичаният от всички …. (тук обикновенно не се уточнява кои са всички) ПСА осъмна надраскан в НЕПРИЛИЧНИ (това е най-меката дума е речника на разярения на…цист) цветове от гамени и лумпени.
  За пореден път журналистчето Инджев подстрекава към вандалство и поругаване на една нацинална светиня (за БьеСиПьету това е светиня – демонстрира мощта на “великата” им Русия).

  Всички прогресивни (те наци…стите винаги са за прогреса, те са и граждани, и винаги се борят за “европейско развитие”, ха-ха-ха!) сили призоваваме ….и т.н. – моля, допишете – нека да помогнем на “прогресивните сили” 😀 !

 12. @ Велико Милков: И отново мълчание се е възцарило сред „медиите“…

  Е, та няма да почнат да тръбят за ‘хулиганствата” на някакви “родоотсъпници” дето щом не обичат “великата” Русия, значи не обичат България!

  Правилно, похвално! 🙂

  “Медиите” в България затова са на Държавна Сигурност, за да има сигурност в държавата!
  То, като се замисля и “светият” синод на ДС и той е затова, за да учи на ‘родолюбие” чрез любов към “великата” руска “православна” КГБ, опа обърках се….църква!

 13. Митю Гестапото и др. Шаре(а)нкова къде блеят та още не са пратили SS-щурмоваците си да чистят националните ни символи! Нещастници!

 14. Няма ли кой да го взриви този окупаторски символ? И да се приключи въпроса. Както с мавзолея.

 15. Г-н Инджев, поздравявам Ви за новата книга.

 16. На мен ми се ще да имаше начин самите скулптури на върха да могат да се нахлепат. Пък да видим тогава как ще го чистят. хехе 🙂

 17. Г-н Първанов много бил изненадан,че от БКП го охулвали повече и от самия К

  Г-н Първанов бил изненадан,че от БКП го били хулили повече от г-н Костов!!!.Ако не беше с т а н а л знаменит президент,сега нямаше да пести ударите в изключение на
  с л ъ н ч е в и я!
  Е, и какво да каже един кадърен журналист повече от една петилетка?

  остов

 18. Като решите отново да “подобрявате” “паметника”, пък вземете да ме извикате – живея на един хвърлей камък от градинката.

 19. НА ВНИМАНИЕТО НА ОБЩИНСКИТЕ ВЛАСТИ!

  За да престане необявената война между привържениците и противниците на Българския трикольор върху съветския паметник, предлагаем Вам устаноавит круглосуточный парадный караул составлен от маладци ОМОН-а. Началник на караула предлагаме да е другарката Шаренкова. Обещаваме, че ако изпълните това, лично аз ще идвам до ПСА/МОЧА само за да ви снимам сейра!

  От осъзнат участник във флашмоба-Белчо Дончев

 20. Аз предлагам безпаметника да бъде обстрелян с балони пълни с боя.

 21. Да предложа и аз нещо…
  Предлагам от самия връх до самото подножие, вкл.и стълбите, да бъде изрисуван българският трибагреник. Но,ако е възможно, с боя, която много трудно се сваля или която, и да се сваля, поврежда материала, върху който е нанесена.

 22. Уж няма Съветски съюз, уж няма Съветска Армия, уж няма Българска Комунистическа Партия, за да декларира своята признателност към СССР, който и даде властта. А паметникът го има и има цяла крещяща колона да измисля как да го запази. А ако това е паметник за войната срещу Германия, къде е паметникът за български войници воювали и дали хиляди жертви, за да стигнат до Унгария. Никога български войски не са стигали толкова далеч от България и не са имали такава победа срещу много по-голямата и мощна армия. С огромна словесна акробатика тази българска победа за Съюзниците и СССР, беше заличена и бяха наложени репарации за окупатора на България като победена страна.

 23. Кога робите ще дигнат главите си и ще кажат истината за стотиците метални и каменни войници, никога воювали в България, но наложени като плашила да пазят българите да не се освободят от клещите на окупатора.

 24. До ARTHUR:
  Откликвам на призива – ще се пиша доброволец по охраната на МОЧА от бъдещи “вандалски прояви” от страна на “фашисти и лумпени”.
  Имам обаче условие – искам да пазя в нощна смяна, в патрулна двойка с другарката Шаренкова.
  :):)

 25. Бях вчера точно в дванайсе часа там, един юнак по потник вече търкаше.

 26. Защо всеки иска да играе главната роля в театъра на живота. Не разбираме ли, че този напън ни прави всички второстепенни герои? Паметниците са отпечатъка на времето. Ако бяхме поне малко умни, щяхме да ваяме не хора, а птици. Щяхме да наименоваме градове, улици, площади, футболни отбори с имена на цветя и нямаше да има за какво да се дърляме и да си губим времето в симулиране на дейност. Но това е всъщност човека: Тъп, прост, глупав до безкрайност.

 27. Към Бай Ганьо:

  Удобно е да се извинява така натрапването на една лъжа, каквато е съветската претенция да са ни освободите чрез окупация, но тази интерпретация не може да скрие стърчащия факт, че не става дума за някакъв незабележим детайл от пейзажа на историята, а за инструмент за изнасилването на един народ. На мазохистите той може и да харесва…

 28. Бай Ганьо, преди “философското” ти обобщение съществуват понятия като “истина”, “достойнство”, “пример”, “национална принадлежност”, “национално достойнство”.

 29. Скъпи Ганю, това е българинът: умен, горд, достоен, храбър и безпощаден когато защищава родината си.
  Ти всъщност за кой човек говориш или просто за себе си.

 30. Паметниците за “Великата война”и “Великата революция” бяха много сладък бизнес. Инициаторът за събитието изскачаше с много стъпки напред в конкуренцията за власт и пари. Но ако следим историята на войната, главната маса на Съветската Армия мина през Румъния до Унгария и Австрия, а българската Армия начело с ген. Стойчев мина през Югославия до Унгария. Те с своите гърди посрещаха вълните от куршуми на германските войски и торяха почвата. Те заслужават паметниците но ги няма.

  Паметниците в България са за съветските войски по-вечето с сини шапки от НКВД или каквито букви си приписваха, с задачата да унищожат българската държава и да я превърнат в сателит. Това бяха синчетата на съветските другари с добри връзки в Кремъл, които бяха привилегировани да не рискуват живота си на истинският фронт. Нито един от тях не загина от български или немски куршум, но за тях се изградиха толкова много паметници като голяма признателност.

 31. Ako beshe taka, kakto ti kazvash, triabvashe da ostavim staroto ime na bul. “Evlogi Georgiev” – “Adolf Hitler”. Predpolagam, che i ti ne bi bil saglasen na tova, nali? Vapreki che si radetel da zapazvame “otpechatacite na vremeto”.
  PSA ne e otpechatak na vremeto, a simvol na edna istoricheska izmama, zatova miastoto mu ne e v centara na Sofia. Niamam nishto protiv da si kupite parcela na vrah Buzludja, kadeto si pravite komunisticheskite sedianki, na svoi raznoski da prenesete i montirate PSA tam i da mu se klaniate, kolkoto si iskate – shtom ne vi pritesniava falshivata mu simvolika.

 32. Борим се с вятърните мелници, вместо с кръвните си врагове!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.