Кой трие знамето в този час-аз трия, каза Филби

Поредното изтриване на българското знаме от съветския паметник в София ме вдъхнови да перифразирам световно известното стихотворение „Финли” на Робърт Бърнс.

Тук е страната на победоносната любов към мъртвия СССР. Заличителите на българския трибагреник ще разпознаят себе си в Ким Филби- съветският разведчик, успял дълги години да продава родната си Великобритания на съветските другари без да го хванат.

Филби
-Кой трие в този ранен час?
-Аз трия, каза Филби.
-Върви си, всички спят у нас.
-Не всички, каза Филби.
-Кажи ми кой е наредил…
-Да, зная, каза Филби.
-Кажи, бъди тъй мил.
-Не казвам, каза Филби.
-И все пак- кой ти плаща вън.
– Руснаци, каза Филби.
-Простаци ли? Защо навън?
-Отвътре идват, каза Филби.
-При мен да дойдеш току виж…
-Не плащаш, каза Филби.
-И утре флага ще свалиш ?
-И утре, каза Филби.
-Ще те преборя, ала чуй…
-Бори се,каза Филби.
-Ще те преместя в Козлодуй.
-Не думай, каза Филби.

22 мнения за “Кой трие знамето в този час-аз трия, каза Филби”

 1. Около разменените крошета между Станишев и Първанов преди да прочета призива на друг трезв съотечественик,ми изглеждаше достойно да припомня,че съм в блога по ясна покана на неговия стопанин през 2007 г.
  Другият коментатор е неповторим:
  “Оставете го да плямпа!!!!,скоро ще се скапе!”

 2. От есето на Йосиф Бродски за националния предател Ким Филби става ясно, че днешната алабска пролет, всъщност е прочистване на просъветските арабски диктатори създадени по идея на Филби! Схемата е доста проста, създаване на местни конфликти, снабдяване на арабските страни с оръжие, поставянето им в задлъжнялост, и тотално разполагане с техните ресурси. Спекула с цените на петрола с цел прецакване на западните икономики и пълна подръжка на местните диктатури!
  Авторът на изследването трърди, че съветските чукондури не са могли да измислят подобна стратегия и , че тя е дело именно но Ким Филби.

 3. Прекрасно! Само не разбирам до кога г-жа Фандъкова, вместо да изпълни решението на столична община от 1993(?), непрекъснато нарежда почистването му.

 4. Според мен голямата новина от днес е, че Гоце се оплакал от черен пиар срещу себе си. Според него, били похарчени около милион за да петнят името му, в следствие на което получил съболезнователна телеграма от оцелелите роднини на отстреляния от него архар. Обиден, др. Първанов се затворил в кабинета си (така и така от БСПто никой не ще да го покани на кафенце) и формулирал в 91 страници тезите си за развитие на БСП. Ами, ако ми позволите, г-н Инджев, ако Първанов вземе, та доразвие тезите си, ще се получи труд, който по обем ще бие всички Ваши издавани книги.

 5. За сладкият бизнес с паметниците.
  На всички е известно, че през 1944 г. съветските войски преминаха през Румъния до Унгария и нататък, а българските войски ръководени от генерал-полковник Дамян Велчев, военен министър до края на войната, и ръководител на преврата на 9 септември 1944 г., и генерал Владимир Стойчев започнаха и водиха борбата с германските части в Югославия и Унгария в южните полуоси на фронта, до победата през 9.5.1945 г. От съветският поток за България бяха отклонени специалните привилегировани войски с сини шапки на НКВД или каквито букви им приписваха, с задачата да разрушат българската държава и да я превърнат в съветски сателит. Здрави и чисти, те ядяха американски консерви, возеха се на камиони Форд и специални жени перяха и лъскаха униформите им през деня и ги обслужваха в леглото през нощта. Това бяха синчетата на партийният елит с добри връзки в Кремъл. Гладните азиатски тълпи ги пращаха на първите редици в Румъния, Унгария и Австрия, за да срещат вълните от германски куршуми и да торят местата почва. Те заслужават паметници. От привилегированите синчета на партийните главатари, никой не загина на българска територия от наш или германски куршум. През същото време под ръководството на генерал Стойчев сто хилядна българска армия се би с германците до края на войната. За българските жертви и за техните ръководители генералите Дамян Велчев и Врадимир Стойчев няма никакъв паметник или улица или каквото и да е, но за синчетата на съветските партийни главатари, без да са дали някаква жертва, има стотици паметници на „братска признателност”. В новият тип азиатски бизнес, тези паметници се оказаха изключително полезни за затвърдяването на привилегиите и биографиите на истинските и фалшиви „борци против фашизма”. Всеки инициатор на такъв паметник беше недосегаем. От друга страна всички тези каменни и бронзови фигури размахващи шмайзери напомняха, че тези войници всеки момент могат да се върнат и да унищожат всеки, който би посмял да посегне на богатствата, които те си бяха присвоили или откраднали. Колкото до „историците”, от тях се искаше да знаят избрани конгреси на КПСС и да мълчат напълно за истинската българска история. А за истинските борци изнесли на плещите си борбата против войските на Хитлер, и жертвите в тази борба, няма никаква дума в българската история или монументална скулптура. Напротив много български офицери, подобно на Катин, получиха куршуми или ги накараха да работят в оловни или уранови мини, откъдето не се връщаха. Дамян Велчев бе лишен от българско гражданство. Но най-интересно е как сега, когато уж няма Съветска държава, уж няма Съветска Армия и уж няма Българска Комунистическа Партия, има все още толкова мощни гласове и хорове на „интелектуалци”, „изкуствоведи” и „историци” да бранят тези недоносчета на отживели плашила за едно отишло минало.

 6. Руската Червена Империя е Ядрена Бомба, избухнала за да заличи Човешката Цивилизация !
  Колкото по-бързо се осъзнае този факт, толкова по-бързо ще се оттърсим от заблудите, които пречат на Българската нация !
  Първото нещо, което трябва да се случи тук е всички които са били членове на БКП и децата им да бъдат съдени за Национално Предателство и да им бъдат конфискувани всички имоти и длъжности, които заемат или са заемали ! Само така държавата ще се оттърси от Паплача задръстил порите и ! Само така България ще бъде силна и здрава , такава каквато винаги е била и ще бъде !!! Треперете Боклуци ! скоро ще си получите отплатата която сте заслужили ! Вие вече се преброихте и ще бъдете отделени !

 7. Защо другите страни членки на ЕС празнуваха вчера Деня на Европа а ние празнуваме уж същия празник днес?
  Май България само формално е член на ЕС а реално си е раболепен сателит на Русия!
  Кога най-после ще си върнем националното достойнство?!

 8. Днес Путин заюви,че Русия е освободила света… Нас не знам от кого ни е освободила.Но искам да споделя следното. В края на осемдесетте години на миналия век /собено през 1988 год / се вбесявах,когато на големи тържества преди ставане на крака под звуците на българския химн се пускаше СЪВЕТСКИЯ ХИМН „Союз нерушимьІй республик свободных ….”.Освен това във всяко наше министерство , ведомство,генерална дирекция и т.н. имаше кабинет ,на вратата на който пишеше „Представитель СССР..”.в съответния бранш.Работех в системата на Министерство на транспорта и такива представители имаше както в министерството, така и в поделенията му-БДЖ,в автомобилния,въздушния ,морския и т.н трансспорт.При заседоанията на отделните ведоства винаги до съответния наш ръководител сядаше съветския представител.Защо сега никой не говори за това?!Къде са гръмогласните наши пишманнационалисти и патриотари

 9. Блестящо!!! Нямам какво друго да добавя.

 10. Господин Инджев,защо ми изтрихте поста?Мислех,че изпълнението съветския химн преди българския накърнява националното ни чувство по същия начин както шмайзера на паметника на СА.Пък и диктата на “представителите” на СССР в нашите ведомства не по-малко ни потискаше…Всичко това беше като да изтриеш родния трибагреник в услуга на рубладжиите..

 11. КРАТЪК ТЕСТ:
  Кога Фандъкова ще премести МОЧА музея на Веждито?
  а) когато Софиянски се откаже от членство в академията на КГБ
  б) когато забрави (Фандъкова), че е била даскалица по руски
  в) когато батко й Симеон Пашов от с. Белчин, прекръсти фирмата си от “Главболгарстрой” на Българска строителна компания или нещо друго, но с българско звучене

 12. “Тук е страната на победоносната любов към мъртвия СССР.”
  Господин Инджев, много обидно ми звучи това изречение… Защото на президентските избори се преброихме: тези, които обичат първо Русия и после България, “тръгнаха” след Калфин и… сега той не е президент.
  Позволявам си да твърдя, че нашия народ е много мъдър народ и знае какво прави.

 13. С какво друго ще се запомни кметлосването на тази швабра Фандъкова, освен с присъщите и дейности: с търкането, па макар и на някакъв си български трибагреник от съветски паметник.

 14. Не е много сигурно,че Филби е предател.Някои изследователи считат,че след като е разкрит от Валтер Кривцки започва двойна игра.
  ,,…той снабдява съветското разузнаване с такова количество дезинформация,която може да доведе до катастрофа не просто една страна,а цял континент.”Бунич ,,Операция,,Буря”.Един от най-големите удари на съветското разузнаване,на практика е най-големият им провал.

 15. Към Антон Миланов:

  не знам…Известно е, че Филби, който бяга в СССР от Бейрут, става герой на съветския съюз и е тачен и до днес като такъв от чекисткия режим на Путин

 16. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ: “Позволявам си да твърдя, че нашия народ е много мъдър народ и знае какво прави”.

  Ами твърдете си. Не ми е ясно на какво основание. Аз пък ще си позволя да продължавам да приемам аргументите на действителната ситуация.

 17. За ROQUE CARNISERO:
  Преди много, много години,мама ми забрани да получавам повече от тройка(3) по руски. Препоръча ми и да не чета партизански книги. (Тогава ги издаваха с хиляди.)Защото ги познавала. Местните партизани. Лятно време се криели в сенките на върбите край реката, в края на града – за да не помагат на семействата си в кърската работа.(Казвали, че като дойде СССР, ще ги храни – без да работят!)
  Та от това нечетене на партизански книги, приятелю, сигурно останах прост и неук и разчитам на вярата си в мъдростта на сънародниците си.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.