Честита ( Белчин) баня, др. Първанов!

ДОЖИВЯХ(ivo.bg)!

“Зорка Първанова е горда собственичка на луксозен хотел в курорта Белчин баня до София, научи ексклузивно „Всеки ден”. Бившата първа дама е намерила начин да си уплътнява времето след края на мандата на мъжа си на „Дондуков” 2 още преди изборите през есента. Тя е вдигнала тузарски комплекс „Белчин гардън” за милиони левове и от президентша се преквалифицира на бизнес дама.
По документи хотелът не се води на нейно име, но репортер на „Всеки ден” разузна на място ситуацията около собствеността. Всички до един жители на Белчин баня свидетелстват, че комплексът чудо е именно на Зорка Първанова.
Още на влизане в курортното селище всеки попитан къде е тузарското здание, отговаря: „Ааа, на Зорка хотелът е ей натам към горичката”. Местните нямат съмнение кой е собственик на „Белчин гардън” и обясняват, че супер луксозната спа почивна база е построена преди около година.
Местните разказват, че хотелът се върти от червения депутат Кирил Добрев и от големия син на Георги и Зорка Първанови – Владимир.
Екипът на „Всеки ден” се увери и лично в предимствата на тузарската почивна база. Всичко в хотела е супер луксозно, има външен и вътрешен басейн. Цените пък са като в парижкия „Риц”. Кафето и сокът са по 6 лева, а ползването на външния басейн струва 12 лв. Отделно обаче се плаща за шезлонг, чадър и други екстри.
Касовата бележка от питиетата пък показва коя е фирмата собственик на хотела. По документи базата се стопанисва от „Тера Инвестмънт” ООД. Според справка в информационните масиви тя се управлява от 30-годишния Петър Иванов и 56-годишния Владимир Лазов.
Последният фиктивно се води собственик и на два мезонета на столичния булевард „Гоце Делчев”. Апартаментите обаче всъщност са на Георги Първанов и са му дарени не от кого да е, а от оръжейния търговец Петър Манджуков. Бизнесменът му ги подарил през 2006 г. и впоследствие получил орден „Стара планина”. Информацията бе разтръбена от журналиста Иво Инджев, който я съобщи в ефира на Би Ти Ви и заради това бе уволнен.
Пет години по-късно се оказва, че разобличеният като агент Гоце от ДС всъщност е получил не един, а цели два мезонета като подарък от Петър Манджуков. В книгата си „Президент на „РъБъ” Инджев разкрива, че става дума за два апартамента мезонети на бул. „Гоце Делчев” 53Е, вх. Б.
В романа си Инджев даже иронизира съвпадението с псевдонима на бившия президент 55-годишния Първанов. По нотариален акт апартаментите, чиято обща пазарна стойност надхвърля 600 000 лева, се водят на името на Владимир Рангелов Лазов, на когото са продадени от директора на фирмата собственик на блока Ивайло Петров Манджуков, син на Петър Манджуков.
Инджев доказва в книгата си, че Лазов е близък с Първанов. През 2006 г. пред новопостроения блок дежури полицейска кола. Лазов е перничанин, от приближените на Първанов бизнесмени. Шеф е на строителна фирма, която ремонтирала срещу 800 хил. лв. родилен дом в селото на президента Първанов, за да стане старчески дом.
Домът е на 2 етажа и е малко по-голям от апартамент, цената излиза 3000 лв. на кв. метър и предизвиква публикации в някои вестници. Фирмата на Лазов е ремонтирала и много други сгради, включително административни в София, като за 5 години до 2009 г. печели обществени поръчки за общо 28 милиона лева.
Лазов също е дарител на Българската Коледа под егидата на президента. Първанов е бил на рождения му ден през 2005 г., на сватбата на сина му през 2010 г., засичани са заедно и на други публични места, едно от които е в студиото на „Шоуто на Слави”, когато седи до Георги Първанов в публиката, а съпругата на президента Зорка е гост на шоуто.
В книгата си Инджев разкрива още, че Зорка Първанова е забелязвана да посещава апартаментите, които и досега се водят на Лазов, но стоят необичайно празни.
Имотна далавера за 1,5 милиона
През юли 2011-а, в последните месеци от мандата на Георги Първанов, тогавашният държавен глава и съпругата му Зорка бяха уличени от лидера на РЗС Яне Янев в имотна афера за стотици хиляди левове, която затвърди изказаното по-рано мнение от вицепремиера Симеон Дянков, че Първанов е млад милионер.
Според данните през 2007 година първата дама Зорка Първанова е закупила поземлен имот от 8500 кв. м в землището на село Иваняне за сумата от 45 000 лева, което според изчисленията се равнява на по-малко от 3 евро за кв. м. От партията на Яне Янев тогава посочиха, че в централата са получили сигнали от съседи по имот на президентската съпруга Зорка Първанова, които заявили, че по същото време са закупили собствените си парцели на цена между 25 и 30 евро на кв. м.
След като президентският парцел бил вкаран в регулация – през февруари 2011-а, цената му достигнала 100 евро на кв. м и при евентуална продажба президентът Първанов и неговата съпруга ще реализират печалба от над 1,5 милиона лева, изчисли тогава Яне Янев.
Синовете на Първанов също с харизани имоти
Двамата синове на Георги Първанов – Владимир и Ивайло, развиват солиден бизнес от три години насам заедно със сестрата на Кирил Добрев Мариана. Трите видни соцотрочета имат по 33% от фирмата „Айви СМ” ООД.
Дружеството има повече от амбициозен предмет на дейност – проектиране и продажба на софтуерни продукти, консултантски и хотелиерски услуги, дистрибуция на стоки и сделки с интелектуална собственост.
Благодарение на бизнес дейността си големият син на Първанов – Владимир, успя да си купи апартамент за 235 000 лева в квартал „Манастирски ливади” през 2009 г., в който днес живее със съпругата си и бебето. Според нотариалния акт на баровския дом апартаментът е на два етажа с обща площ 213,4 кв.м и гараж от 34 кв.м.
Изчисленията показват, че Първанов-младши е платил само по 519 евро за кв.м, докато цената на апартаментите в този квартал е най-малко 1000 евро за квадрат. Любопитен е и продавачът на мезонета – строителната фирма „Крит”, която е сред най-сериозните спонсори на бившия президент Първанов. За втората кандидатпрезидентска кампания на Георги Първанов през 2006 г. от „Крит” дариха официално 25 000 лева, фирмата ежегодно дарява между 5 и 10 000 лева за кампанията „Българската Коледа”. (vsekiden.com)

ОТ КРАЖБА НА КРАЖБА, ОТ ЕК НА ЕК
Иво Инджев

⋅ януари 15, 2011 ⋅
…още една конкретна подробност, която съобщавам на вниманието на онези, които би трябвало да следят за законността в държавата.
В навечерието на парламентарните избори от 2009 г. в една от любимите на Първанов общини, Самоковската,( там и спортна зала да построят, пак самият президент я открива), се е състояла интересна приватизация. В курорта Белчин баня за броени дни една апетитна, но пустееща бивша почивна станция, се превръща в частна собственост. Причината за невижданата експедитивност е фактът, че на огледа при пазаренето присъства самият Георги Първанов, воден от всесилния в региона ( родом от с. Белчин баня) собственик на най-голямата строителна компания в България “Главболгарстрой” Симеон Пешов – същият, който дори и в официалните регистри фигурира като единствен кандидат на търговете, когато са му важни.
Но да не мислите, че Първанов лично се е бръкнал да плати за придобиване на имота? Неее, има си хора за това. Защото там е бил и не кой да е, а неговият любимец Кирил Добрев, един млад другар с потекло и размах, когото бяха хванали на сръбската граница с огромни суми валута в брой, но се “оправи” без проблеми. Явно си е оправен. Да припомня как точно ( написал съм го на 31 януари 2009 г. в блога си):
“Синът на покойния вътрешен министър Николай Добрев, който заедно с Първанов беше принуден да върне мандата за съставяне на нов червен кабинет на 4 февруари 1997 – ма, беше заловен на 17 май 2000 – та година с 215 000 германски марки и 43159 американски долара на сръбската граница.
При разпита заявява за сръбския контрабандист Бранислав Жечевич, от когото е получил парите ( най – вероятно от продажба на цигари): „Това беше първата ми съвместна работа с този сръбски гражданин”. Нещо от рода на : „ау, тази лисица какво прави на рамото ми”, както възкликнал бракониерът, заловен на местопрестъплението.
Разследването , което се проточва, е белязано от противоречия, обрати, перипетии и разни любопитни подробности. Една от тях е че за освобождаването на Кирил Добрев, както и на неговия съдружник Илиян Насков, ходатайства лидерът на БСП Георги Първанов – същият, който за изненада на всички няколко месеца по – късно се оказа президент на републиката. Двамцата са освободени, пистолетът на Насков е любезно върнат.
Не по – малко интересна ( и многозначителна ) е другата забележителна брънка от типичния за нашата действителност сериал. Разследващите заявяват, че материалите по делото са пратени в прокуратурата. Тя пък твърди, че не знае такова нещо. Онова, което знаем със сигурност, е , че главният прокурор Филчев беше награден с посланически пост в Казахстан от Първанов ( където я свърши като кучето на нивата).
Трета и четвърта подробност е това, че Кирил Добрев днес е нещо като любимото дете на партията. Той не само се радва на особена почит в нея, не само е член на Висшия съвет на БСП и младежки лидер, но и е инициаторът на безпардонните рекламни кампании на червените. Негови са идеите ( а казват и парите осигурявал пак той) за клиповете по повод партийния конгрес, които занимават цяла ( включително безпартийна) България с това как лидерът Станишев се превъплъщава във ватман.”
Сигнали, като този и много други ( конкретни съм приложил в книгата “Президент на РъБъ”) се смятат тук за обречени в рамките на негласно установеното статукво, според което Първанов и неговите приближени са недосегаеми. Вчера обаче Европейската комисия изиска официално записите на разговорите, от които произтече твърдението на премиера Борисов за намесата н Първанов в полза на конкретен бизнесмен. Остава да се надяваме, че от членството ни в ЕС ще произтече последица от правен характер, което е единствената надежда май на загубилите надежда в българското правосъдие туземни граждани. ( ivo.bg)

25 мнения за “Честита ( Белчин) баня, др. Първанов!”

 1. Членовете на партията винаги са невинни, защото партията поема вината (Г. Марков), а партията по тази причина е безсмъртна. Дори някой да падне, той се превръща в малка червена звезда и носи свобода на действия и свобода на мислене(в рамките на мислимото) за останалите другари. Освен това природата не търпи вакуум… Даже и др. Първанов да се престори на “безобидния” експрезидент, докато “(раз)следващите” журналисти си намерят друго умряло куче, на което да вадят нож, партията и нейните ментори от чужбина няма да пропуснат да ни натресат нов кандидат/ка. Въпросът дали другаря/ката ще ни го натресат от Европейския съюз под формата на мистър софт или от един друг бивш съюз под формата на мистър хард не отменя проблема с факта, че на Балканите единствено Алеко Константинов като политик не е мислил за личното (семейно, родово) облагодетелстване докато е бил на власт. Далеч съм от мисълта, че всички са маскари, но никой политик в България не може да устои на кремълските корупционни практики(огромни суми пари и шантаж), а ако устои, то е защото отдавна се е отдал на други корупционни практики (високи административни постове, митична слава и почти неограничена власт). В заключение искам да поздравя другарката Зорка с честита баня, др. А. Доган с честита летяща чиния и др. Цветанов за успехите му срещу организираната престъпност.

 2. еми,заради тия хора напуснахме България.Някой може да каже ,че е срамно,някои ще ни нарекат предатели,родоотстъпници и т.н.
  Всеки човек има правото да живее нормално,не да си брои стотинките за сметки за парно,телефон и квото още се сетите.
  като бивш служител на МС и Външно ,аз се нагледах на такива иширети достатъчно-за да кажа:стига ми толкова…и теглих чертата за чужбина.
  Няма какво да коментирам повече…
  Благодаря ви,г-н Инджев…

 3. Нали затова влизат във властта, да крадат кэлкото могат повече, и като се срещнат на някои прием да си мерят банковине сметки, и да ни се присмиват, че гласуваме за тях. Това важи и за днешните управници само че тези са по гладни и съответно по алчни. За тях ще разбираме след време какво и как грабели.

 4. От известно време не се обаждат червени в блога. Защо така?
  Защо се спихнахте комуняги? Няма ли кой да защити СОЦИАЛНИЯ президент?!
  Човекът два мандата се бори да защити интересите на бедния пролетариат, на нещастните пенсионери, цели десет години громи банкерите, фабрикантите, кулаците и изобщо всички гадни богаташи-капиталисти, а вие, неблагодарниците се смърлушвате!
  Милият /ви/ експрезидент! Та той от всичко се отрече – от слава, от богатство, от имоти, от “себе дори”!
  Осъди бъдещето на семейството си на нищета и мизерно съществуване, само за да е СОЦИАЛЕН и вие да сте добре! И какво – забравихте кой ви дари със справедливост, със “сполука” и благоденствие и го оставяте без защита в ръцете на жестоките и алчни седесари и КОСТОВИСТИ /дето ограбиха България/!
  Позор! Срам и позор за такива като вас!!!
  🙂

 5. Ще го разследват ли някога бившия пРезидент Гоце за престъпления?
  Едва ли това може да се очаква да направят неговите бивши другари от Съд и Прокуратура…

 6. Другари,
  мче вие кво очаквате другаря гоце да си седи в красна поляна и да живурка с минималната си президентска пенсия ли.
  Боже мили….

 7. Яяяя, хрисимият и скромен другар Гоце Първанов наистина бил милионер бе!!! Бре, милият, а живеел в скромна панелка, а? Да го ожали човек? Горкият, да не смее да се пресели в двата си мезонета, да го ожали човек. Ей, хора, ще престанат ли някога страданията гоцеви?! Май не е лесно да си лъжльо на лъжльовците, а? А той, нашият социален президент, носи тази титла с гордо вдигната глава!

 8. Вчера в шоуто си Слави Трифонов директно нападна Първанов. Щом си позволява такива неща да говори, значи БТВ вече не разчита на първановата любов. Социялният президент губи почва под краката си и вероятно на конгреса на компартията ще потъне окончателно. В какво – ще разберем тепърва. Но в никакъв сручай не очаквам правосъдие; по-скоро нещо гнусно…

  Това е ясен сегнал – кучето умира, всеки може да го рита.

 9. Самоковската околия е най-големия червен бастион близо до София. В Самоков кмета винаги е бил и е червен! Бившият червен кмет е настоящ председател на Общинския съвет. Всички Самоковски села имат кметове, избрани от листите на БСП. Изобщо Самоков е града на “червените мобифони” и червените барони! /”червените бабички” са на изчезване/. Бароните /някои от тях вече покойници/ са измежду най-видните у нас – Косьо Самоковеца /хотела му в Боровец май вече бил на Цветелина/, М. Галев /бивш президент на “Рилецо”, който пращаше биячи срещу работещите на ски лифтовете в Боровец, защото синчето му имаше баронската привилегия да кара ски безплатно/; Ковачки /олигарх с няколко стотин фирми, свързван с мегаломанията “Супер Боровец”/ и др. знайни и незнайни червени петна, открояващи се ярко върху зелената природа на Рила и Верила.

 10. Drugaria Parvanov vinagi e bil lajec i licemer! Tozi mrasnik ne moje da bade drug.

 11. Май не е лесно да си лъжльо на лъжльовците, а? А той, нашият социален президент, носи тази титла с гордо вдигната глава!

  Posted by Ангел Грънчаров | май 11, 2012, 9:57

  Грънчаров, ти ли точно намери да се възмущаваш, дето тук в този форум се предложи за зам. министър в сегашното правителство?

 12. Г-н Грънчаров,
  май Дянков каза:”Не е млад милиардер!”
  Имам чувството, че искате да го унижите с това “милионер”!
  Ако продължите така да смъквате богатството му, не е изключено да го видим теляк в банята.

 13. Изводи: комунист = доносник; комунист + доносник = мафиот;
  президент + комунист + доносник + мафиот = кръсник на мафията = убийства + страх + бедност = бананова република

 14. Шумът около Гоце ще продължи до “избирането” за “лидер” на наци(оналните социали)сти на България на лицето с 00гр00мен “трудов стаж”, “защитникът” на работещите, “евро”- цоциалистът, гражданин Совецкого Саюза – Дмитриевич Станишев!

  След тоя “избор” тихо и полека ще оставят Гоце да си “наглежда” “хотелчето”, да си живее в “панелката” и да се занимава с останалите си т.н. цоциални дейности.

  Никой няма да си направи труда да разравя “успехите” на екскремидента, защото “разровиш ли го ще мирише”!
  От една старна Дмитриевич няма властовия капаците да предизвика реалнo преследване на Гоце.

  От друга страна пък, не-умният МВР “министър”(забогтял със “заеми от песионери” и “комисионни”) няма да направи нищо без съгласието на “бореца” с престъпността, башбакан Борисов, дето според Уйкилийкс е “организирал трафика на амфетамини през Турция”!

  Няма, няма кой да посегне на “любимия” ни екскремидент!

 15. Ама и Вие г-н Тинков, къде били? Ами как да работят когато надзирателят е на пика на своя делириум – тоталният запой в чест на победите във ВОВ и на ВОВА . Той ще свърши в неделя, два дни изтрезняване и от сряда ги очаквайте. Това поне са закони на соц-икономиката които Вие познавате.

 16. Г-н Инджев,
  Все пак истината не може да остане скрита.Рано или късно всичко излиза наяве.Чудя се,как btv ще си признаят дупелизнеченето.Най-вероятно всичко ще мине незабелязано.Цял директор “издигнаха” в чужбина заради вашето “уволнение”, а сега се оказа че били два мезонета.
  Тези гьон сурати толкова за глупави ли мислят всички българи?
  Желая Бог да ви пази и пищете,защото истината ни е нужна.

 17. Ние сме си виновни!!! Заслужавахме си го този президент.В Германия как президентът Вулф подаде оставка – поради загуба на обществено доверие. Ако ми позволите играта на думи, от 2001 г. в БГ се оставихме на модела вълци и овце. Един нечленоразделен салонен комарджия пристига и завъртява главата на овцете, един безмилостен ловджия бива избиран два пъти за президент… Абе, знаете, не може да не знаете като четете Иво Инджев… Поне да не знаехме, да имаше някакво оправдание!

 18. Гоце и неговото властване в България е един от най-гнусните епизоди в новата българска история. За огромен срам на населението на тази нещастна страна, Гоце беше два пъти избиран за президент. Всъщност не е срам – тези не-хора нямат срам.

 19. Ne beshe li Simeon Diankov koito ritorichno popita dali Goce ne e miliarder? Che e milioner znaem vsichki. No ne e li miliarder?

 20. Разбира се, че гьонсуратите от bTV мислят всички българи за глупави. То само те да са. И с основание, бих казал.

 21. Виждате ли какво ужасно нещо е алчността! Ако си беше кротувал Гоце, сега никой нямаше да се интересува от него и нямаше да му вадят кирливите ризи. Бога ми, ако разполагах с 2 мезонета и спа комплекс в Белчин Баня, щях да щракам с пръсти и да подскачам от щастие до небето. Да, ама не!, както казваше навремето бай Петко Бочаров. Първанов иска да последва своя идол, товарищ Путин, и да си играе на бридж с властта – ту се качи горе в Президенството, ту слезе долу в Министерството. И така доживот. Тежко и горко на БСП, ако Гоце ги оглави, няма да вземат и 18-те процента, които тяхната МБМД им дава в социологическото си проучване.

 22. За някои Гоце може да е експрезидент, но конгреса ще го изцвъка като екстремент, и за съжаление, още дълго ще вмирисва обществения и политически живот в България. Виж, Цветанушка, поне е мъжкар. Цялата страна знае, че апартаментите му са купени с крадени пари, ама хич не му пука! “Това, което”, още не може да свързва думите в изреченията, но си живее в луксозен апартамент, в най-луксозния квартал на София. А Гоце, шушумигата, не смее да се нанесе в мезонета си.

 23. “Социялният президент губи почва под краката си и вероятно на конгреса на компартията ще потъне окончателно.”
  Ганев
  Не мисля. В БСП имат навика да намират по някое топло местенце на бившите си вождове и на отрочетата им. Особено ако са служили добре на Партията и на братските им покровители. В БСП имат друг критерий за своите лидери, затова няма да се очудя ако си го предпочетат. Те в редиците си държат всички милионери и милиардери и някои твърдят, че били повече от тружениците:)))в тая партия, та ще се стреснат, че Гоце и & се обзавел с някой друг мезонет, фирма и участие във фирми в повече? Хайде де!
  Но съм озадачен от чуваемостта на нашето общество и медии. Костов за един непостроен етаж на къщата му в Драгалевци, го дъвкаха с месеци. ЦЦ за няколко имота на семейството му го дъвкаха с месеци.
  На Надка гаража го дъвкаха с години. А за мезонетите, терените, заменки, и какво ли не още на гоце не се чу и дума. Научаваме от блогове и чатове. Виж, че оставаше да живее в панелката си в Красна поляна, за това писаха и говориха дълго, умилително и упоително.

 24. Ако беше един хотел, да преглътнем. Откъде са парите на Доган, Борисов и Сие. Самият Борисов честваше преди време 2 млрд. Беше събрал сумата и хора и авери. Да не говорим за фамилия Пеевски. Там се вършат сериозни престъпления срещу финансовата, икономическа и политическа сигурност на страната. Не може да унищожаваш свободни медии и да налагаш абсолютна цензура.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.